-
packshoty, fotki do stockow itd...
jak to widzicie?
tak się chiałem trochę pobawić i może zacząć powoli przygodę na stockach...
może jest ktoś tutaj kto wie z czym to się je i jakie mam szanse...każda rada na wagę złota...
nie mam szkła makro a chyba byłoby dobre do tego...te są z 15-54 i 50-200
kilka przykładów
01
02
03
04
05
-
Jakość:/ źle powstawiałeś zdjecia.
-
Cytat:
Zamieszczone przez grizz
nie rozumiem...
-
Moim zdaniem ładne, czyste fotografie. Takie właśnie stockowe.
Nie wiem jak wyglądają w 100% powiększeniu - pamiętaj, że stockowi "inspektorzy" orzą te fotki niemiłosiernie i jak zobaczą jedno ziarenko (szumowo-fotograficzne rzecz jasna) to dziękują za uwagę takiej focie. Oczywiście "błąd" można naprawić i wstawić jeszcze raz na stock.
EDIT: szkło macro oczywiście czasami się przydaje. Ja np po zmianie systemu jednak nie kupiłem sobie takowego i jadę dobrym zoomem... Wiadomo, że typowo macro efektów nie uzyskam nim ale... jakoś nagle okazało się, że macro nie jest konieczne (w co nie uwierzyłbym przed zmianą) ;)
Grizz miał na myśli chyba to, że fotki zostały wyskalowane przez przeglądarkę i krawędzie się poząbkowały. Najlepiej sam zmniejsz zdjęcia do regulaminowych rozmiarów i wrzuć je na Ishacka już zmiejszone i takie właśnie podlinkuj.
-
Cytat:
Zamieszczone przez lessie
Cytat:
Zamieszczone przez grizz
nie rozumiem...
Zdjecia się automatycznie zmniejszyły, a po ich kliknięciu nie ładuje się większa wersja, ale strona główna imageshack...
-
u mnie obok głównej jest wersja oryginalna obrazka ( w innej karcie )...może to zalezy od przegladarki (mam operę)...?
-
Nie, nie zależy.
Źle wstawiłeś i już.
(Mogę sobie kliknac prawym na nim i dać zobacz obrazek - ale nie każdy to wie ;p nie kazdy o tym myśli - widzi kasze i tyle.)
-
czepiasz się trochę ale ok - zmienione...
Raster - w jakiej stajni teraz masz pitstop?
fajna stronka- fotki żarcia robią wrażenie, w zasadzie to mi daje komentarz odnośnie moich.. :oops: :oops: :oops:
-
MZ zdjecia są takie bezpłciowe :/
DO jakiejś wklejanki pewnie się nadają.
-
03 trochę za mała GO; po zmniejszeniu może dziwnie wyglądać.
05 dziwne rozmycie na krawędziach (w porównaniu do 04)
ale zdjęcia w porządku - na background akurat.