Witam :roll: jak recznie ustawic parametry zdjecia w aparacie podczas robienia zdjec samochodu tak aby wyszedl efekt rozmazanych swiatel, aby za jadacym samochodem pozostala swietlna łuna :D
Wersja do druku
Witam :roll: jak recznie ustawic parametry zdjecia w aparacie podczas robienia zdjec samochodu tak aby wyszedl efekt rozmazanych swiatel, aby za jadacym samochodem pozostala swietlna łuna :D
Przymknac przyslone, wydluzyc czas ekspozycji i ewentualnie dopalic obiekt lampa np na pierwsza albo druga kurtyne - tyle teorii, a praktyka, Hmm, praktykowac...
Dlugi czas naswietlania...
Fotka c2100 z przed 2 lat
Jak mają być za samochodem to lepiej na drugą, chyba że będzie jechał na wstecznym ;)
Dzieki za informacje :D Sprobuje pomajstrowac troche przy manualu zgodnie z Waszymi zaleceniami, a nóż coś ciekawego sie z tego wykroi :D
pozdrawiam
No długi czas naświetlania i statyw koniecznie musi być, mi kiedys super zdjęcie wyszło robiąc je na moście nad bardzo ruchliwą drogą jak znajdę to wkleję - bo zdjęcie robiłam lustrzanką więc ,może być ciężko z wersją elektroniczną.
Tramwaj. :D
miro
troche sie spozniles na ten tramwaj :D ale efekt i tak niezly :D
jaka "maszyna" i z jaka migawka zrobiles zdjecie?
Ciekawi mnie tutaj WB, duzo zielonej dominanty na fotce, a nie wierze ze zielone oswietlenie bylo.
nie spoznilem, to jest przód tramwaju a nie tył 8)Cytat:
Zamieszczone przez tom soyer
Olympus c740 iso100, manual 1/2 s F2.8
moje poczatki z fotografia...
mnie tez ciekawi [bo nie pamietam jak wtedy bylo, zdjecie robione rok temu], ale zauwaz ze w oddali jest jednak zółte swiatlo latarni.....wiec wydaje mi sie ze to zielone jest naturalne :shock:Cytat:
Zamieszczone przez vodnik
inna fotka z tego samego miesjsca
Olympus c-740 3.3 Mpix ISO 100 2s