PDA

Zobacz pełną wersję : radlakos - fotki

Strony : [1] 2 3

radlakos
28.12.07, 11:05
wymądrzałem się na innych galeriach, no to teraz czas na to , aby mnie nieco osmarować, :D

grizz
28.12.07, 14:46
hmmm ja jakoś nie czuję tego zdjecia... co ma ono pokazać?

salvadhor
28.12.07, 16:29
Za dużo ściany w ścianie - labo trzeba było pokazać super symetrię cegiełek w ścianie, labo ruchliwą ulicę :)

radlakos
28.12.07, 18:40
podzielam, podzielam - mi też w tej focie coś nie leży, ale nie wiem co - dlatego wystawiłem ją tutaj :) po prostu ją lubię - co do symerii - to nie chciałem jej centralizować, ponieważ ostanio robię same symetryczne foty

radlakos
28.12.07, 19:07
dzięki za korektę.
wystawiłem to zdjęcie w publicznej , ale nie uzyskało komentarza, a więc wstawiam tutaj

radlakos
29.12.07, 21:01
wrzucam następne

-M
29.12.07, 21:06
To z wczoraj mi się podoba... bez lewej strony jeszcze bardziej nawet.

radlakos
29.12.07, 21:22
i jeszcze ...
dzięki za komentarze

radlakos
29.12.07, 21:25
i jeszcze :)

Tadeusz Jankowski
29.12.07, 21:40
Radlakos,

Fotka cz-b miasta mniej mi się podoba. Na kolorowej (wystawionej w galerii) pokazałeś substancję architektoniczną miasta w ciepłych barwach oraz wycinek perspektywy ulicy z lotu ptaka z krzątającymi się ludzikami w połyskach bruków i chodników. To mi sie bardzo podoba - oryginalne ujęcie, dobre światło, żyjące miasto przez kosmiczną lupę, fotka świetna.
Na czarno białym, chociaż to inne ujęcie, pozostała ino perspektywa, reszta jakoś jest zbyt scalona przez szarości.

Pozostałe fotki bardzo dobre, szczególnie ta z drogą do nikąd.

Pzdr, TJ

Switch
29.12.07, 23:51
Cześć.

Numeruj fotki, będzie łatwiej oceniać.

Fotka z brukiem jest fajna, szkoda, że osoba przechodząca nie ma parasola z wzorkiem w kwadraty. Byłoby świetnie.

radlakos
30.12.07, 01:18
ok obiecuję poprawę :mrgreen:

radlakos
30.12.07, 19:49
strzeliłem ostatnio takie bzdury :)

radlakos
30.12.07, 19:52
:oops: jak wkleić kilka zdjęć w jeden post? :oops:

Switch
30.12.07, 21:19
A więc tak:
Na początku załączasz jeden plik, to wiesz jak ;) Czyli "Załącz plik"->przeglądaj (wybierasz z dysku)->dodaj załącznik. Potem Ci sie to okienko resetuje po dodaniu wiec jedziesz od nowa: wybierasz z dysku i dodaj załącznik.
Przeglądać załączane pliki możesz klikając w "Załączony plik". Przycisk znajduje się obok przycisku "Załącz plik" ale dopiero po załączeniu pierwszego pliku.

Prosta sprawa

Co do zdjęć: 6 taka zwykła, na 7 nie wiem co jest :)
pozdrawiam

radlakos
31.12.07, 00:15
dzięki switch :)

radlakos
31.12.07, 00:18
6 i 7 - poprostu wylazłem w pole i zacząłem się bawić głębią ostrości w biometarze - bardziej chodzi o kompozycję niż o ukazanie czegoś konkretnego, dzięki za odwiedziny :)

Switch
31.12.07, 00:38
wstawiaj kolejne :)

radlakos
31.12.07, 12:50
no to wstawiam :

Oleryk
31.12.07, 13:37
Portret malarza (10) jest fajny :)
A już nos to ma "zmarznięty" ;)

radlakos
2.01.08, 11:36
dzięki za komentarz, wklejam następne

Oleryk
2.01.08, 12:10
Napiszę Ci szczerze:
16-ka do niczego, wyprane z walorów niebo, kikut anteny i za mało zamglonego miasta, zeby mogło być ciekawie.
15-ka, kompozycja mi się podoba ale druty do usunięcia. Może jeszcze odwrócić w poziome? Nie wiem, trzba by poprobować.
16-cie, mogłoby byc ciekawiej przy pionowym albo nieco szerszym kadrze, gdyby pierwsze okienko nie było poucinane.
17-ka to jest totalnie nic. Ani to temat ani kompozycja ot antena i to w dodatku stercząca pośrodku pustego kadru.
Moze się narażę tymi ocenami ale chcę Ci pomóc :)

radlakos
2.01.08, 12:49
oleryk - właśnie po to wklejam tu foty, wolę jak mi ktoś napisze, że zdjęcie do bani i uzasadni dlaczego ( oczywiście bez urazy dla tych którym fota się podoba i nie muszą od razu wiedzieć dlaczego ;) ), dzięki za komentarz, BTW szkoda , że tylko ty mnie nawiedzasz ostatnio

co do nr 15 - jak ja lubię druty :)

Abedin
2.01.08, 13:31
Dziesiątka jest super , widać na nim zimno i tytana pracy . Tło mi się podoba no i wogule to jest to dla mnie. Reszta jakieś takie nie dla mnie.

aga_piet
2.01.08, 13:37
Podoba mi się Twoja zabawa kompozycją. Może dlatego trochę inaczej patrzę na miejskie pejzaże.
Podoba mi się 16. - fajnie układają się warstwy budynków poprzeplatane mgłami/dymami, ładnie rozplanowany kadr, chętnie zobaczyłabym więcej tej prawej strony.
Podoba mi się 14. - wielkie miasto odbite w tych okragłych oknach/bulajach, odbicie zlewa się z rzeczywistością , całość ładnie płynie, plus te okno-bulaje idące po skosie dodają dynamiki.
I mam pytanie... Co się stało temu panu na 10. tzn. czym został zanieczyszczony? Mam nadzieję, że to nie są impresje posylwestrowe... :roll:
Podsumowując - czasem nieciekawe motywy układasz w ciekawe kadry, rzadko się zdarza, że nie przeszkadza mi umieszczanie horyzontu w połowie kadru, bo u Ciebie ma to ręce i nogi. Plus zdecydowane kolory, dynamika... Na pewno wrócę :D

Oleryk
2.01.08, 13:58
oleryk -...BTW szkoda , że tylko ty mnie nawiedzasz ostatnio...
Nie przejmuj się, ja się przejmowałem i nic dobrego z tego nie wyszło.
Fotografuj, czytaj, pisz, oglądaj, wstawiaj swoje fotki.
I ciesz się tym, baw się :)

Edycja
No widzisz, nie wszyscy patrzą tak krytycznie jak ja :)

radlakos
3.01.08, 00:26
serdeczne dzięki za opinie :mrgreen: toż gdyby mi to frajdy nie sprawiało, to bym się tym nie zajmował. Aga - dzięki za ciepłe słowa, oleryk - krytykuj ile wlezie :twisted:

ps. to tylko farba :)

majkelx
3.01.08, 04:20
coraz lepiej, całkiem fajne, może poza feralną 13tką...

radlakos
3.01.08, 21:05
ostatnio takie rzeczy się dzieją u mnie na dzielni. Zgrozo - podpalili komuś samochód.
Wiem, wiem - niebo wyprane - pod słońce było, a i tak jestem zaskoczony, że tyle wyciągnąłem.

dziekan
3.01.08, 21:08
ostatnia bardzo klimatyczna i kompozycja udana.

radlakos
4.01.08, 00:58
no to teraz parę klasycznych widokówek z Wrocławia

aga_piet
4.01.08, 01:09
Jak już pisałam, podoba mi się Twoje spojrzenie na miasto, jednakowoż na tych ostatnich dwóch nie leżą mi szarości, tzn. w ogóle B&W... nie wiem dlaczego, może kontrastu mało... :roll: albo światło nieciekawe, albo i to i to...

Krzyszcz
4.01.08, 17:45
Co do 16, z zamglonym miastem, nie zgadzam się z Olerykiem - wyprane z szczegółów niebo, jego przepał, buduje atmosferę zdjęcia, a jego ilość zapewnia wrażenie przestrzeni... IMO, bardzo klimatyczna fotka. 14 (z odbiciem) dobre, ale ciekawiej by było więcej z prawej, trochę panoramicznie. 13 (z anteną) zupełnie mi nie leży. Centralnie i bez przekazu. 21 mogłoby być bardzo fajne, jednak brakuje mi trochę kontrastu, a symetria jest w wielu miejscach zaburzona. Latarnia z lewej, różna wysokość budynków po bokach, nierówno przedzielony budynek w tle... Skadrowałbym pionowo, pozbywając się budynków po bokach i latarni na rzecz czystości kadru. :)

Oleryk
5.01.08, 09:57
Dwa ostatnie kadry bardzo mi się podobają, własnie jako kadry.
Za zupełnie leży mi obróbka. BW jest mdłe i bez wyrazu.
Proponuję poeksperymentowac z mieszaniem kanałów barwnych przy konwersji do czerni i bieli.

radlakos
5.01.08, 12:32
dzięki serdeczne za wartościowe komentarze, co do BW w ostatnich - poeksperymentuję jeszcze

radlakos
6.01.08, 01:54
Dziś coś takiego zmajstrowałem.
ps. wkońcu rawy poszły w ruch :)

radlakos
7.01.08, 11:15
i następne

Oleryk
7.01.08, 11:30
Bo ja wiem?
Kompozycja poprawna ele to BW mnie nie przekonuje.
No i wyprostowałbym trochę. Moze tak:

http://img40.imagevenue.com/loc1121/th_97943_23a_122_1121lo.jpg (http://img40.imagevenue.com/img.php?image=97943_23a_122_1121lo.jpg)

Oczywiście, jeśli uważasz, że zrobiłem niewłaściwie, ingerując w Twoją fotkę to napisz.
Natychmiast ją usunę :)

radlakos
7.01.08, 14:13
każde nowe spojrzenie jest dla mnie cenne - nie mam nic przeciwko. Co do Bw - hmm nie kumam do końca o co chodzi. Co do prostowania - wyprostowałeś słupy telegraficzne, kosztem połamania barakowozu ( IMHO bardziejsię rzuca w oczy niż krzywy słup ), poza tym kadrujesz dużo ciaśniej zostawiając po prawej str czarny kikut ( w pierwotnej wersji przeszkadzał mi ucięty barak po lewej, choć domyślam sie że poprawki wprowadziłeś na szybko, za co Ci cześć i chwała :mrgreen: . ). Dzięki z a opinię

ps. a z ciekawości - jak wam się widzi BW w 22?

Krzyszcz
7.01.08, 22:32
22. mi nie leży, ze względu na chaos wprowadzany przez reklamę na tramwaju i punkt zbiegu linii tuż poza granicą kadru. 23. świetne, IMO lepsze w oryginale niż prostowane, jednak wykorzystałbym bardziej b&w... W cieniach możnaby ciemniej, mz, co mogłoby uczynić zdjęcie dynamiczniejszym...

radlakos
8.01.08, 13:10
dzięki za odwiedziny i komentarze
co do 22 - masz rację - perspektywa jakoś dziwnie się ucina - spróbuję jakoś przyciąć i wrzucę w wątek. Co do reklamy na tramwaju- może i tak , ale bez niej była by to tylko czarna dziura .

ps. Ponawiam pytanie- czy znacie patent na przedłużenie czasu naświetlania do ok 0,5 - 1 sek, przy dobrych warunkach oświetleniowych - dzień. Filtr szary ? - jaki? Chyba , że jest inny sposób, niekoniecznie prostszy , ale nieco tańszy. Podobno szary nie oznacza wcale neutralny, a dobry filterek nieco kosztuje - a chcę jedynie poeksperymentować ;)

jeszcze raz dzięki za koment

radlakos
10.01.08, 20:54
Wczoraj takie narobiłem

Oleryk
10.01.08, 21:04
Streeta to ja za bardzo nie rozumiem ale spróbuję...
Pierwsze mi się podoba, owszem, lubię fotki przy mokrej pogodzie. Fajnie grają kolorki w graffiti na mokrym murze. Zastanawiam się tylko, dlaczego dałes tak dużo "podłoża" a obciąłeś ten, ciekawy mur?
Drugie i trzecie bardzo sympatyczne, dzieciaki zauważyły, ze pstrykasz i zaczęły się wygłupiać.
Trzecie mogłoby być ciut ciemniejsze, jak drugie.

elwis
10.01.08, 21:31
Z trzech ostatnich najbardziej podoba mi się 24. Szkoda tylko ze ta barierka po prawo załapała się do kadru ale jej się nie przesunie niestety:D

aga_piet
10.01.08, 21:33
W 24. dość podoba mi się kompozycja i kolorystyka. Pan moim zdaniem niepotrzebny.
A te dwa z dziećmi jakoś mnie nie ruszyły... :roll:

Ania_
10.01.08, 22:33
W 23 usunęłabym domek ;)

Diabels
10.01.08, 22:52
Zdjęcie 26 nie pasuje pan po lewej stronie, ale to tylko moje zdanie :)

majkelx
11.01.08, 17:45
hmmm, po 16 nic do mnie jakoś nie trafilo. Ostatnie 3 na tyle nie trafiły że unałem za stosowne to tu napisać, skoro umiesz robić fotki mię się podobjące.

Krzyszcz
11.01.08, 23:37
W 24:
Ja bym ciachnął to coś z prawej i zrobił kwadrat...

radlakos
12.01.08, 01:41
dzięki za odwiedziny i uwagi , no cóż trza się będzie bardziej starać ;)
ps. jakiś wzmożony ruch w tej części forum zauważyłem - faaajnie :D
Oleryk - poprawiłem bw - wydaje mnie się że lepiej

Oleryk
12.01.08, 09:40
Mnie też się wydaje, że lepiej :)

HrabiaMiod
12.01.08, 11:28
Świetne 23 - baaardzo mi się podoba.
Dobre 24 - przeszkadza mi tylko ta barierka - może kadr do kwadratu?

Pozdrawiam

ps. Co do wydłużenia czasu - niskie ISO, filtr szary (jak najciemniejszy) - ale nie wiem czy w słoneczny dzień wydłużysz aż do sekundy. Mój znajomy eksperymentował ze szkiełkiem spawalniczym - za grosze kupił je gdzieś, później włożył w oprawkę po jakimś starym uv i focił. Trochę spadła jakość, ale w słoneczne dni wyciągał czasy rzędu kilkunastu sekund (chyba - może ciut mniej, albo więcej?) - on używał tego do krajobrazów.

radlakos
12.01.08, 14:37
dzięki z a radę, ale szary nie znaczy neutralny - z tym szkiełkiem z maski spawalniczej :) niezły patent, szkoda tylko, że traci na jakości. Naoglądałem się ostatnio zdjęć niejakiego Aleksieja Titarenko - seria pt miasto cieni i chciałem popróbować czegoś w tym stylu. Niestety nie wrzucę linka, bo na sieci nic nie znalazłem, jestem szczęśliwym posiadaczem jego albumu. A co do filtra możecie polecić jakiś konkretny?

Switch
12.01.08, 14:42
Podoba mi się 24. Przypomina wejście do jakiejś "zabawolandii".
pozdrawiam

radlakos
13.01.08, 16:20
raz jeszcze dzięki za komentarze

a teraz coś z zupełnie innej beczki ...

Oleryk
13.01.08, 17:53
29, bardzo pomysłowy i dobrze zakomponowany kadr.
Dwa poprzednie nudne.

Krzyszcz
13.01.08, 18:26
Za Olerykiem... Chociaż może bez "bardzo"

aga_piet
13.01.08, 23:02
28. - może i nudne ale - a. lubię takie miejskie zakamarki, b. jak zwykle ciekawa kompozycja
29. Bruk, kolorki, plus element ludzki z lekka odrealniony - całość całkiem, całkiem :)

Switch
13.01.08, 23:49
27. Patrzę na pomnik, patrzę na budynek, myślę "o co chodzi?"

28. Mnie również "pociągają" takie zakamarki. Może być. Zwiększyłbym kontrast.

29. Najlepsze z trójki. Czy tez rozciągnięty cień po prawej to noga? :D

Ggrzesiek
14.01.08, 02:03
Witam

3 - ciekawe i szkoda, że pani trochę ginie w mozaice kostki brukowej.
10 - bardzo mi się podoba ta fotografia. Skromna, bez zbędnych elementów. Nie będę się rozpisywał, bo sporo osób zrobiło to już przede mną.
14 - moim zdaniem ciekawe zdjęcie. Trochę takie "plakatowe". Może nie przejdzie do historii ale uwagę mojej skromnej osoby przyciągnęło.
17 - fajne, te tumany kurzu czy dymu robią atmosferę. Poza tym jest to widok raczej niecodzienny.
23 - bardzo mi się podoba. Relikt przeszłości pozostawiony sam sobie. Może faktycznie za pomocą kadrowania warto byłoby wyciąć ten budynek po prawej stronie, ale gdyby nie sugestia to pewnie nie zwróciłbym na niego uwagi.
26 - sympatyczne i dynamiczne. A poza tym roześmiane dzieci zawsze i u mnie budzą uśmiech.

Ostatnia seria jakoś do mnie nie trafia, choć barwy bardzo fajne.

To takie moje laickie i komentarze.
Pozdrawiam

suchar
14.01.08, 13:19
29 zdecydowanie najlepsze. Dobra kompozycja i światło, kolory również mi się podobają. Jeśli chodzi o pomysł, to nie jest on znów tak bardzo "pomysłowy" ;) . Sam wiele razy próbowałem zrobić coś podobnego, ale nie wyszło mi to jeszcze tak dobrze, jak Tobie :)

majkelx
14.01.08, 15:41
Lepiej! 29 ciekawe! 27 - podszedłbym bliżej i zmniejszył ogniskową, trawa niepotrzebna a skulptura by się wybiła z tła zamku ktore jest ok (imho).

radlakos
16.01.08, 15:28
dzięki za komentarze. Wkleję jeszcze jedno z kategorii - nudne ;)
ps. Switch - tak to noga

Oleryk
16.01.08, 16:29
Faktycznie, troche nudne ;)
widze, ze obfotografowales tę rzeźbe ze wszystkich stron.
Kadr jest nawet fajny ale, IMHO, BW jest zbyt miękie, brakije mi kontrastu i czerni.
Zwłaszcza, że "oprawiłeś" fotke w czarna ramkę która tylko podkresla ten brak.

Krzyszcz
16.01.08, 19:27
Za Olerykiem...

radlakos
16.01.08, 21:02
IMHO, BW jest zbyt miękie, brakije mi kontrastu i czerni.
Zwłaszcza, że "oprawiłeś" fotke w czarna ramkę która tylko podkresla ten brak.

HE HE - nic nie umknie twemu sokolemu oku ;) to miękkie BW jest zrobione poniekąd z premedytacją, choć przyznać muszę - nieudolnie, a raczej winę ponosi niedopracowanie. Ostatnia fota jest wynikiem przerobienia HDR-a na BW. Traktuję to jako eksperyment . IMHO - czerni brakuje tu mniej niż mocnego jasnego punktu, gdyż jeśli podniósł bym kontrast w ciemnych partiach zdjęcia - stracił bym , wydaje mi się dużo szczegółów. Ciąg dalszy nastąpi. Może dziś jeszcze znajdę trochę czasu co by je dopracować. Dzieki za odwiedziny

dzemski
17.01.08, 00:59
w stosunku do poprzednich zdjęć tej rzeźby i jej otoczenia, to jest dużo lepsze. Myślę, że wprowadzenie BW dało bardzo dużo tej fotografii. Brak kontrastów dla mnie jest na plus, choć przez to zniknęła trochę faktura samej rzeźby i ciężko jest stwierdzić co ona przedstawia.

radlakos
18.01.08, 01:00
dzięki za komentarze
następna- olek + biometar 80 mm - bez maski ograniczającej światło błądzące

Switch
18.01.08, 02:25
O nie, akurat fotka nr. 30 nie jest nudna. Zdecydowanie wyróżnia się wśród poprzednich. Kojarzy mi się z okresem wojennym.
pozdrawiam

Oleryk
18.01.08, 10:37
Sympatyczny kadr, wiatr we włosach, ruch pociągu, miałes fart, że złapałes parę pomiędzy przejeżdżającymi wagonami.
Tylko tę ramę byś dal cieńszą...

radlakos
18.01.08, 10:40
:D nie jesteś pierwszą osobą, która zwraca mi uwagę na te ramy - już takich nie stosuję. Fotę tą zrobiłem jakieś trzy miechy temu

black_bird
18.01.08, 10:53

poznaje, poznaję ..;) klasztor w Lubiążu ... ciekawie porobione, ale nie wniknales w glab mozliwosci jakie daje to miejsce ..

radlakos
18.01.08, 10:56

poznaje, poznaję ..;) klasztor w Lubiążu ... ciekawie porobione, ale nie wniknales w glab mozliwosci jakie daje to miejsce ..

niestety- przejeżdżaliśmy tylko przez Lubiąż - do środka sie nie dostaliśmy - jakieś dziwne zasady zwiedzania tam panują. Mało czasu wtedy było w ogóle. Ale powrócę tam :twisted:

Krzysiek.T
18.01.08, 11:52
Łał 30 zdjęcie. Niesamowite, super klimat (tajemniczo troche posępnie, jak z filmu S-F). IMHO najlepsze twoje z tych które widziałem.

Marge
19.01.08, 02:42
14 i 23 wydają mi się klimatyczne.
14, wcale nie szkoda, że pierwsze okno poucinane, gorzej wyglądają te półksiężyce na środku. Zapewne robione z tego konta jest najlepsze jakie mogło być
23, budynek z prawej w ogóle się nie rzuca w oczy i dobrze jest jak jest, żadnego prostowania! Właśnie te pochyłości i zagłębienie z wodą tworzą cały klimat. Nie macie wrażenia, że wszystko się zapada do środka (w stronę wody), aż całkiem zniknie i ślad nie zostanie?...
Tak, wiem, nieuleczalny romantyzm ;)

radlakos
21.01.08, 00:19
dzięki za odwiedziny ;) aż takim to ja romantykiem nie jestem- prosty chłop ze mnie :mrgreen:

wklejam następne

Switch
21.01.08, 01:11
A ja bym to w ten sposób kadrował. Już tłumaczę dlaczego.

https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://idm.sanok.pl/foto/spojrzenie.jpg)

Patrzyłem na to zdjęcie przez dłuższą chwilę i szukałem w nim puenty. Zdjęcie to jest takim małym żartem. Idzie sobie człek miastem i nagle z nad głowy spada mu ufoludek z kreskówki. Szkoda że nie jest przestraszony ;)(człek). Uciąłem górę bo jest chyba niepotrzebna, niczego nie wnosi. Uciąłem również znak za człekiem aby nie odwracał uwagi. Celowo przyciąłem sznurek przyczepiony do głowy ufola, tak żeby nie było widać zakończenia. Dzięki temu wygląda jakby urwał się z choinki :) + drobna kosmetyka zdjęcia. Upieram się, że ta wersja jest lepsza ;)

Jeśli nie chcesz aby ta przeróbka tu wisiała, napisz.

pozdrawiam

Oleryk
21.01.08, 09:57
Wiesz co Switch?
Masz stuprocentową rację, zdjęcie wyraźnie "ożyło" :)

radlakos
21.01.08, 10:47
:mrgreen: he he , dzięki Switch. Oczywiście , że nie mam nic przeciwko. Podoba mi się twoja opowieść ;) Jedyne co mi nie gra to postać za blisko lewej krawędzi - ale ja mam przewagę :D mam oryginał. Przerobię i wystawię w wątku. Jeszcze raz dzięki serdeczne za pomoc i pomysł, którego ewidentnie brakowało ;)

Switch
21.01.08, 12:29
Z postacią masz trochę racji, wiedziałem, że ktoś mi to wypomni :mrgreen:

pozdrawiam

majkelx
21.01.08, 15:25
No i w nowej wersji "pojawiła się" (w mojej percepcji) tajemnicza koperta.

Marge
21.01.08, 19:26
dzięki za odwiedziny ;) aż takim to ja romantykiem nie jestem- prosty chłop ze mnie :mrgreen:
Nie z Ciebie, tylko ze mnie ;)

A co do koperty to racja, polecam wymazanie :D

radlakos
22.01.08, 14:27
:mrgreen: dzięki za komentarze

wstawiam poprawkę. NIe jest to w 100 % to co chciałem osiągnąć, ale jest lepiej. Wymyśliłem sobie również, że przydałaby się tam postać z parasolem jakimś, co by kojarzyło miśka z nurkiem, będę drążył temat ;)

ps. a koperty się nie pozbędę :razz:

majkelx
22.01.08, 15:47
Ja się z koperty cieszyłem. W pierwotnej wersji była mała i była śmieciem, teraz jest elementem.

Marge
22.01.08, 21:09
Dwa elementy wpadające w oko to dobrze, trzy to już nie wiedziałam czy patrzeć na prawo czy na lewo. Ta koperta bardziej zwróciła moją uwagę niż postać.
Jakby nie patrzeć to wszystko zależy co autor zdjęcia chciał pokazać. Aż wstyd, bo ja bym mu całe poprzerabiała :oops:

radlakos
23.01.08, 13:26
Jakby nie patrzeć to wszystko zależy co autor zdjęcia chciał pokazać. Aż wstyd, bo ja bym mu całe poprzerabiała :oops:

zapraszam do zabawy ;)

kategoria - nudne
z serii Wrocław - miasto duchów :razz:

radlakos
3.02.08, 02:10
następne

Plumek
3.02.08, 03:21
Nr 33 jest dla mnie bomba :)

Switch
3.02.08, 21:34
Mi również 33 przypadło do gustu. Ma to coś.
W 34 wydaje mi się, że leży tematyka.

radlakos
3.02.08, 21:51
w 33 nie leży mi niestety kadrowanie. Widział bym je szerzej, niestety musiałem je tak przyciąć gdyż po prawej stronie zaparkowali samochód, który totalnie rozwalał mi feng shui
:mrgreen:
dzięki za komentarz

asfoto_p
3.02.08, 21:56
Mi również 33 przypadło do gustu. Ma to coś.
W 34 wydaje mi się, że leży tematyka.

Popieram ;)

git
5.02.08, 13:03
a ja się tam wyższych celi nie doszukuję w nr 34, za to bardzo podoba mi się kompozycja, jak zresztą w większości twoich zdjęć, wszytko ma swoje miejce.
Podoba mi się zdjęcie z tramwajem - popieram w całej rozciągłości, rozmazanie wprowadziło dużo dynamiki do kadru.

czekam na rozwój wydarzeń. ;)

aga_piet
5.02.08, 13:28
33. podoba mi się temat jednak (podobnie jak autorowi) nie leży mi kadr - poucinane z prawej i u góry (przynajmniej wioemy dlaczego).
W 34. temat faktycznie mało wyrazisty ale kadr fajoski :)

Kaz de Wro
5.02.08, 13:41
33- fajnie przypatrzone, smugi ludzi wprowadzają dynamikę obrazu. W biały dzień to jaką ustawiłeś przysłonę f8 czy 11 czułość ISO100?

radlakos
5.02.08, 15:47
33- fajnie przypatrzone, smugi ludzi wprowadzają dynamikę obrazu. W biały dzień to jaką ustawiłeś przysłonę f8 czy 11 czułość ISO100?

fota robiona była gdy na dworze szarości zapadały, parametrów nie pamiętam, ale przysłona to min 11, aiso na pewno 100. Mam jeszcze kilka z tego rodzaju. Jak przeszperam to wrzucę

radlakos
6.02.08, 01:30
heh jak to mówią szara smutna rzeczywistość taż potrafi być czasem kolorowa

olek + biometar 80 mm

radlakos
8.02.08, 01:42
następne

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/thumb_36-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-12995)

git
8.02.08, 11:18
przedostatnie bardzo fajny pomysł i światło, ale wydaje mi się , że za ciemne.
ostatnie tak jak pisałem w publicznej ;)

Ggrzesiek
8.02.08, 11:34
Witam

Przepraszam, że tak wybiórczo odnoszę się do zamieszczanych zdjęć ale to po prostu impuls.

33 - bardzo mi się podoba. Robi wrażenie i skłania do chwili refleksji, przynajmniej mnie.
Dwa kolejne już mniej do mnie trafiają, zwłaszcza ostatnie, może dlatego, że nigdy nie miałem przyjemności odwiedzić Wrocławia.

Pozdrawiam

radlakos
12.02.08, 14:49
dzięki za komentarze

następne - powtórka z tematu ;)

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/thumb_37-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13132)

Kaz de Wro
12.02.08, 16:52
dzięki za komentarze

Fajowa fotka, BW. Malunek na bezemocjonalnym betonie mimo wszystko ociepla klimat fotki. Trochę industrialu widać- rura po lewej i narożnik po prawej ale dzięki temu wiadomo, że to Grunwald :-) ps. a ta sympatyczna Pani po prawej to już chyba u mnie była (> Market foto)

radlakos
13.02.08, 13:44
dzięki za komentarze

Fajowa fotka, BW. Malunek na bezemocjonalnym betonie mimo wszystko ociepla klimat fotki. Trochę industrialu widać- rura po lewej i narożnik po prawej ale dzięki temu wiadomo, że to Grunwald :-) ps. a ta sympatyczna Pani po prawej to już chyba u mnie była (> Market foto)

hehe może chodzi po wro i śledzi chłopaków z czarnymi olkami :mrgreen:
dzięki za odwiedziny - następna fota

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/38-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13165)

ps . jak wlepić kod podlinkowania tak aby miniaturka nie była taka mała? W przypadku wlepiania innych na poście pojawia się tylko kod bez miniatury. Ktoś w swoim wątku miał już ten problem zdaj się :roll:

aga_piet
13.02.08, 14:00
Miniatruka musi być mała. A w galerii pod swoim zdjęciem masz kilka rodzajów kodów, wypróbuj.
Co do zdjęcia - to z babciami jest super, ich miny plus ten malunek - uśmiech mój budzą :)

radlakos
13.02.08, 14:02
Miniatruka musi być mała. A w galerii pod swoim zdjęciem masz kilka rodzajów kodów, wypróbuj.
Co do zdjęcia - to z babciami jest super, ich miny plus ten malunek - uśmiech mój budzą :)

Aga - próbowałem, u mnie działa tylko ten z miniaurką
oto przykład

[/url]

[url=https://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/16228/38.jpg]źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13165)

aga_piet
13.02.08, 14:07
Użyj tego trzeciego od dołu (pełen rozmiar i tytuł) i wklej tylko ten drugi kod - u mnie działa, przetestowałam

źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13165)>

radlakos
13.02.08, 14:11
hehe i wszystko jasne, dzięki za pomoc ;)

git
13.02.08, 22:22
rzeczywiście przedostatnie fajoskie ;)
ostatnie - też niczego sobie, leży mi centralne kadrowanie, ale można by przyciąć lekko z góry
ps - numeruj foty

radlakos
14.02.08, 10:18
- numeruj foty

ups. numerowałem, ale odkąd podklejam linki z publicznej, nie widać tytułów - numerów, obiecuję poprawę ;)

radlakos
15.02.08, 11:17
następne

39.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/39-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13217)

Plumek
15.02.08, 11:53
W 39 druty idące na skos na górze mnie drażnią... Poza tym ok. Ale bez fajerwerków.

git
15.02.08, 12:01
moim zdaniem nie przeszkadzają. Bez nich kompozycja była by zbyt stateczna.

radlakos
16.02.08, 11:20
moim zdaniem nie przeszkadzają. Bez nich kompozycja była by zbyt stateczna.

dokładnie dlatego ich nie stemplowałem. Fota zrobiona w Hiszpanii, a Hiszpania kojaży mi sie z między innymi wszędzie zwisającymi kablami. Jaaaaak ja lubię kable ;)

dzemski
17.02.08, 12:14
rynek 16 11 2007 .jpg
podoba mi się ten beton w kadrze w powiązaniu z człowiekiem

7.
bez słupa w tle byłoby jeszcze lepsze, lubie małą GO :)

10.
juz chyba nawet oceniałem na galerii, świetny portret

16, 17, i 18
Świetny klimat miejskiej zabudowy

set z palącym się samochodem
bardzo dobre, a 19 poza reportażem ma świetny kadr

21 (hala ludowa)
świetne, symetria, kadr

25 i 26
slodkie te dzieciaki

31
przyjemna fotka

33.
kadr mi troche nie pasuje, wolałbym w tle same podcienie, bez widoku ulicy po prawej

fota bez numeru z rowerzystą
świetne

39
ciekawe, niepełnosprawny człowiek przytłoczony betonem

radlakos
17.02.08, 14:23
dzemski dziękować za poświęcony czas ;)

wklejam następne z serii " miejskie kontrasty"

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/40-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13289)

radlakos
19.02.08, 13:18
cisza, a więc wklejam następne

wygrzebałem z szuflady ;)

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/41-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13363)

aga_piet
19.02.08, 14:44
Myślałam, że już komentowałam poprzednie... jednak nie.
A więc w 39. podobałby mi się czystszy kadr, za dużo tych linii wszelakich. Ale i tak ciekawe miejsce i sytuacja.
40. - ot typowa sytuacja - stare i nowe. Tu jednak zastanawiam się, jak wygląda to w kolorze, i czy sam ten stary budynek (kościół?) nie jest na tyle ciekawy, coby poświęcić mu osobne zdjęcie?
41. Podoba mi się. Fajne chmurzyska.

rocco
19.02.08, 15:18
Przedostatnie skomentowałem w Galerii :)
Ostanie również mi się podoba chociaż musiłem poswięcić mu trochę czasu.
Pierwsza rekacja to było "Ło! Obciął wędki!" ;)
Jednak po dokładniejszym przyjrzeniu się zauważyłem dalszych wędkarzy na drugim planie i fantastycznie grające niebo. Obróbka tez, jak dla mnie, bez zarzutu.
Jednak wolałbym wędki w całości ;)

Ggrzesiek
19.02.08, 15:43
Witam

39 - podoba mi się ta fotografia. Tło zupełnie mi nie przeszkadza. Skoro wisiały tam kable to niech wiszą. Najbardziej uderza mnie samotność siedzącej kobiety. To wrażenie potęguje zasłonięte okno, a przede wszystkim puste krzesło obok niej. Taki jest mój subiektywny odbiór tego zdjęcia.

41 - przyjemny kadr. Bardzo chętnie obejrzałbym wersję kolorową. Choćby ze względu na niebo.

Pozdrawiam

radlakos
20.02.08, 14:39
40. - ot typowa sytuacja - stare i nowe. Tu jednak zastanawiam się, jak wygląda to w kolorze, i czy sam ten stary budynek (kościół?) nie jest na tyle ciekawy, coby poświęcić mu osobne zdjęcie?

jest to jakieś gimnazjum na tyłach nowo powstałej galerii grunwaldzkiej. Przymierzam się do kilku fot w tym miejscu

Jednak wolałbym wędki w całości
wyobraziłem sobie tę fotę z nadbudowanym niebem tak aby ująć całe wędki i zmieścić kompozycję w kwadracie, resztę zostawiając taką jaką jest - było by dużo lepiej. Niestety nie będę miał drugiej okazji.

Ciekaw jestem co wy na to ? ;)

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/42-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13390)

git
21.02.08, 16:43
podoba mi się ta fota, a jeszcze bardziej komentarze pod nią :mrgreen:

radlakos
22.02.08, 12:38
podoba mi się ta fota, a jeszcze bardziej komentarze pod nią :mrgreen:

ano i mnie przypadły do gustu. Nie ma jak to dobrze zinterpretowana fota HEHE

cicho się u mnie w wątku coś zrobiło, wklejam następne

43

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/43-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13439)

Krzyszcz
22.02.08, 13:45
Podoba mi się, przepały nie odciągają wzroku, ale moim zdaniem lepiej by było, gdyby ich nie było - a zamiast nich było coś co również nie przyciąga wzroku. Kadr niebanalny, wydawałoby się wręcz, że niepoprawny - jednak dzięki bokehowym kółkom to nie przeszkadza, bo wzrok podąża tam, gdzie trzeba. Całość miło się ogląda, jednak przepaly mimo wszystko nieporządane - zwłaszcza, że wchodzą na głowę modelki :)

radlakos
25.02.08, 12:09
dzięki za komentarz. Mnie sam przepał nie przeszkadza, przeszkadza mi jedynie to , że wchodzi na głowę.

następna fota

44.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/02/44-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13529)

aga_piet
25.02.08, 12:13
Jejkuu... a co to, Ku-Klux-Klan?
Mogłeś do nich bliżej podejść.

radlakos
25.02.08, 12:16
Jejkuu... a co to, Ku-Klux-Klan?
Mogłeś do nich bliżej podejść.

he, he prawie - jakiś heppening reklamowy czy cuś w tym stylu . Bliżej podszedłem, lecz to z serii wydaje mi się najciekawsze. BTW jest to jedna z moich pierwszych fot, ostatnio wygrzebana z szuflady , no i muszę przyznać mocno ratowana obróbką.

dzemski
25.02.08, 12:38
fajnie wypatrzona ta ostatnia fota

bartekotoja
28.02.08, 13:42
Dobre zdjęcia
pozdrawiam.

git
29.02.08, 12:59
za Dzemski - rzeczywiście fajnie ustrzelone, chyba twoje foty zachęciły mnie do odwiedzenia Wrocławia, tym bardziej , że mam dość blisko.

Wiejo
1.03.08, 21:53
wpadło mi w oko zdjęcie 43 i zachwyciło swą naturalnością jak dla mnie bardzo fajny kadr, 44- jak na nasze warunki to dość nietypowa sytuacja i w pełni zasługująca na uwiecznienie. Pozdrawiam.

asfoto_p
1.03.08, 21:57
Rzeczywiście 43 jest świetne...ale do pełni szczęścia brakuje mi trochę mniej z prawej a nieco więcej z lewej strony. ;)

radlakos
3.03.08, 15:14
Rzeczywiście 43 jest świetne...ale do pełni szczęścia brakuje mi trochę mniej z prawej a nieco więcej z lewej strony. ;)

skadrowałem tak specjalnie - upieram się przy tej kompozycji, dzięki za odwiedziny.
Następna fota :mrgreen:

45.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/45-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13739)

ziemia01
4.03.08, 01:28
Oby to były wyloty z silnków rakiet ;)
Nie, to chyba rury preizolowane :( Dn nie podam.

Wiejo
4.03.08, 08:07
całość kompozycji jest fajna ale odciąga uwagę lewy górny plan za jasny do całości kadru. Fajnie, że jest Was grupa z którą robisz wypady. :D

aga_piet
4.03.08, 09:29
Fajne rury. Tytuł bym dała "Fotoplastykon" :D

radlakos
4.03.08, 10:57
:D dzięki za odwiedziny

kolejna fota to powtórka z rozrywki - potraktowany niebieskim filtrem w PSie.
46.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/46-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13772)

Następne - proszę o pomoc w wyborze najciekawszego.

aga_piet
4.03.08, 11:08
Drugie! Świetne. Ta postać w tle rozpłaszczona na ścianie, jeden zwisa z sufitu, trzeci idzie... fajnie się rozłożyły ludziki w kadrze :D

rocco
4.03.08, 11:09
Facio wcześniejszy był jakiś fajniejszy.
Opss, zrymowało się :mrgreen:
Ze wspinaczkowych wybrałbym 50 albo 47b.

git
4.03.08, 13:25
A mnie się bardziej podoba w BW . Co do reszty - za Rocco

Krzyszcz
4.03.08, 15:15
IMO - malarz dużo lepszy w kolorze. Z wspinaczkowych - fajne 47a i 50.

geo
4.03.08, 15:39
fojowe wszystkie ale facio za rocco był fajnieszy ten jakby spedził połowe życia na solarium :)

radlakos
4.03.08, 23:40
jeden zwisa z sufitu, trzeci idzie... fajnie się rozłożyły ludziki w kadrze :D
jedna zwisa - to kobitka

dzięki za odwiedziny i komentarze. Utwierdziliście mnie w moich własnych przekonaniach ;)

Kaz de Wro
5.03.08, 00:55
Z tych ostatnich fotek to TĘ opaleniznę (fot. 46) jakbym gdzieś widział... czy to nie nowe wcielenie Andrew Leppers i hasło "Jeszcze o mnie usłyszycie"? Oczywiście nie urażając , broń Boże, Pana z fotografii :mrgreen:
Ze wspinaczek to podchodzi mi najlepiej 47b- ładne BW, przepał po prawej zminimalizowałeś ale rozumiem, że więcej nie chciałeś bo postać jest w tle. Choć teoretycznie najlepsze powinno być 49. bo ekspresja, ruch. Jednak fotki w takich miejscach i na takim tle są niewdzięczne bo te wystające uchwyty/bąble strasznie dezorganizują tło. Chyba, że będzie to duże zbliżenie, ukazanie wysiłku na twarzy itp.
Pozdrawiam ;)

Wiejo
5.03.08, 10:50
46- dałem maksa w galerii bo jest to zdjęcie które będę pamiętał dłuższy czas tę fizjonomię i ubranko gdzie wszystko świetnie się harmonizuje. Oprócz tego spróbowałbym ciaśniejszy kadr prawie w kwadrat tak aby prawa i lewa krawędź zdjęcia niemal przylegała do postaci. Wspinaczkowe tutaj priorytet dla 47b nastepnie 50 lecz tam jest za jasny lewy dół. Pozdrawiam.

radlakos
5.03.08, 13:02
przepał po prawej zminimalizowałeś ale rozumiem, że więcej nie chciałeś bo postać jest w tle.

szczerze powiedziawszy nie o przepał mi chodziło, ale o kompozycję i ułożenie postaci w kadrze - okrutnie ciężkie warunki do focenia tam panują. Co do innych ujęć - będzie jeszcze nie jedna okazja ;)

Oprócz tego spróbowałbym ciaśniejszy kadr prawie w kwadrat tak aby prawa i lewa krawędź zdjęcia niemal przylegała do postaci.

Wiejo - zapraszam do wcześniejszych kart - tam ten portret w kwadracie i w kolorze

dzięki wszystkim za odwiedziny ;)

radlakos
7.03.08, 16:35
następna fota

52.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/52-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-13912)

Stefan
7.03.08, 16:47
Usunąłbym maskę samochodu z prawej. Ale może byłoby zbyt "czysto" :-).

rocco
7.03.08, 20:30
następna fota

52.

Tytuł: "Starczy na litra?" ;)
Fajnie, może ciut więcej kontrastu?

Stefan
7.03.08, 20:39
Fajnie, może ciut więcej kontrastu?
Tu już się nie da podnieść bezkarnie kontrastu. Już i tak jest przepalona i niedoświetlona.

Rafał Czarny
7.03.08, 20:44
Pozwoliłem sobie obrobić po swojemu Twoją fotę. Jeśli Cię to wkurza napisz, usunę fotę momentalnie.

Bardzo mi się podoba ta scenka. Ale obciąłem wszystko co IMHO zbędne. Podostrzyłem, podciągnąłem kontrast, a przepalone niebo zamaskowałem delikatną winietą.

Trzeba kliknąć w fotę, wtedy się powiększy.

rocco
7.03.08, 20:50
O coś takiego mi chodziło, oczywiście z obrobką, cięcia są już typowo "Rafałowe" ale dobre :)
Stefan, da się ;)

Stefan
7.03.08, 20:57
Stefan, da się ;)
Z dodatkową obróbką - i owszem (albo z pogodzeniem się, że niebo byłoby przepalone).
Zrzut v1 pokazuje jak było (czerwone - przepalenia, zielone - niedoświetlenia). V2 - wersja Rafała. Nie napisałem, że się nie da w ogóle, tylko że nie da się bezkarnie.
Tu trzeba by było ruszyć gammę i ewentualnie potem kontrast. Inaczej - coś tracimy.
Radlakos, Rafał - jeśli przeszkadzają Wam te zrzuty - piszcie, to usunę.

rocco
7.03.08, 21:30
WOW!
Ja tam się nie znam ale nie zawsze to, co najlepsze technicznie, również najlepiej wygląda ;)

Radlakos, sorki za OT :)

Stefan
7.03.08, 21:39
No nie zawsze, ale jeśli zwiększając kontrast wyjedziesz poza skalę, to po prostu tracisz szczegóły. Tylko (i aż) tyle.

Kaz de Wro
8.03.08, 01:38
Fajną fotę sobie ustrzeliłeś. Chłopaki jak dowiozą do skupu to będą mogli trochę poszaleć, chociaż do podziału jest aż trzech. Miałem podobną wannę (blokowisko z ery póżnego Gomułki) ale nie dało rady jej wynieść w całości więc młot poszedł w ruch... .
Bardziej mi podchodzi cięcie Rafała Czarnego, choć domyślam się Twojej intencji z tym autem.

Wiejo
8.03.08, 08:45
szczęśliwe chwile taki łup stanowi powód do dumy a ile da radości. Fajna sytuacja przy nie korzystnych warunkach oświetlenia i to odbiło się na kadrze który po obróbce a raczej cięciu Rafała bardziej leży w odbiorze. Pozdrawiam.

radlakos
9.03.08, 14:33
NO proszę , człek sobie wyjedzie na weekend z dala od kompa i netu, i pod jego nieobecność nabrużdżą mu w wątku :mrgreen: Nie spodziewałem się aż takiej reakcji - co do zrzutów nie chcę się powtarzać, ale nie mam nic przeciwko - wprowadzają nieco życia do wątku ;) . Każde nowe spojrzenie jest cenne i procentuje na przyszłość - śmiem twierdzić, że zawsze coś w tym pustym łbie zostanie.
Co do kadrowania ostatniej foty - obrabiając ją przyciąłem w kwadrat, ale finalnie zdecydowałem się na ten kadr, który wystawiłem - szkoda było mi utracić przestrzenno- panoramicznego charakteru tej foty.

Jeszcze raz dzięki za komentarze i odwiedziny

radlakos
11.03.08, 16:59
następna fota - znowu to samo ;)

53.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/53-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-14046)

rocco
11.03.08, 21:01
Ciekawe.
IMO za szeroko, całą prawą strone mógłbym spokojnie wywalić.
Lubie ciasne kadry i tyle ;)

Wiejo
12.03.08, 10:04
53- mnie z kolei podoba się to przestrzeń po prawej dlatego, że poniekąd wskazuje jaką trudną drogę przebył wspinający się. Odebrałem tę fotografię jako bardzo dobre oddanie ducha sportu wspinaczkowego. Ocena w galerii. Pozdrawiam.

radlakos
12.03.08, 10:31
echhhh trudno was zadowolić ;) człowiek kadruje ciasno - mówią mu,że widzieli by ta kadrowane szerzej tak aby podkreślić przestrzeń pod tyłkiem gościa na ścianie. Kadruję szerzej - mówicie ciaśniej. Marudy :mrgreen:

Wiejo ja też przy tym kadrze bronię kompozycji. Fota miała być przestrzenną i wydaje mi się , że z lepszym lub gorszym skutkiem mi się to udało. Ciaśniejsze kadry będą- Rocco ( jakoś jak już wiadomo, że ty to ty , jakoś nie mogę ię przestawić na npwy nick ). IMO pasują bardziej do odmiany wspinania zwanej boulderingiem. Zresztą co tu pisać . Jak zrobię to wkleję, a wtedy pomarudzicie , na co zresztą czekam z utęsknieniem ;)

dzięki za odwiedziny

Rafał Czarny
12.03.08, 11:22
Może nie całą, ale sporą cześć prawej strony jednak bym ciachnął. Byłoby równie przestrzennie, a ludzik na linie znalazłby się w okolicach punktu G w prawym dolnym.

Ale ogólnie bardzo fajowe.

rocco
12.03.08, 13:10
Może nie całą, ale sporą cześć prawej strony jednak bym ciachnął. Byłoby równie przestrzennie, a ludzik na linie znalazłby się w okolicach punktu G w prawym dolnym.

O coś takiego własnie mi chodziło :) Troche razi mnie pusta, prawa strona.
Chociaz i Wiejo ma tu rację, faktycznie linka asekuracyjna prowadzi wzrok patrzącego i pokazuje przebytą drogę. Jakoś wcześniej nie zwróciłem na to uwagi :oops:
Wiesz, a moze by tak odbić lustrzanie? Wtedy wzrok naturalnie wędrowałby po lince od PD do LG i zatrzymywal sie na wiszącej pod sufitem postaci.
Tak czy tak, fajna fotka a temat i miejsce ma potencjał :)
A czy rocco czy inaczej, wszystko jedno, to tylko nick. Mam na imię Wojtek i tak jest w podpisie :)

git
13.03.08, 20:23
fajoska fota

Kaz de Wro
13.03.08, 23:04
Fajna fotka i pełna "potenciału". Fajne ukazanie "człowieka pająka", z jaką lekkością pzemieszcza się po sufcie. A osoba siędząca na linie to istny motyw do surrealistycznego obrazu, wystarczy obrócić fotkę o 90 stopni :mrgreen: (nie mówię już o 180 stopni)

radlakos
14.03.08, 12:39
dzięki wszystkim za rady. Co by nie zanudzać was wspinaczkowymi fotami, stwierdziłem , że tego jegomościa też tu wrzucę ;) A co do wspinowych - mam tego jeszcze na kompie ...., a i nie jedna okazja będzie.

tymczasem
54.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/54-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-14137)

aga_piet
14.03.08, 12:44
Wspinaczkowe fajne. Z nów podoba mi się różnorodność póz, zdjecie żyje :)
A pies... jak pies. Fajny pies.

radlakos
15.03.08, 13:44
A pies... jak pies. Fajny pies.

ano ano - miał być jedynie przerywnikiem ;) co by was nie zanudzać wspinowymi fotami. Następną mój znajomy skomentował tak : "Dobrze zobaczyć trochę zdrowych dziewczyn w niecodziennych pozycjach:)
Od siedzenia przy kompie, zapomniałem już o czyś takim, jak sport,
kurde!" :mrgreen: :D ;)
55.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/55-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-14162)

rocco
15.03.08, 14:12
Bardzo ładnie.
Niemniej widziałbym trochę mniej góry, jest jasna i odwraca uwagę.

asfoto_p
15.03.08, 14:31
W głowie mi sie zakręciło :roll:
;)

git
16.03.08, 01:30
Ładny kadr . Chociaż może rocco ma rację z przycięciem od góry. Zdrowa jest - to fakt ;)

radlakos
16.03.08, 13:44
dzięki za odwiedziny.
Następne z serii
56.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/03/56-1.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-14201)

marun
16.03.08, 14:54
53 - super! Świetny klimat i nastrój - głównie przez B&W - prawie jak spektakl teatralny.
55- nieco mniej, ale też się podoba.
56 - ciekawie "złapane" - inaczej bym skadrował, ale to subiektywne odczucie.
Generalnie "wspinaczkowe" podobają mi się bardzo.

Pozdrawiam :)

git
16.03.08, 15:47
ostatnie najlepsze ze wspinaczkowych. Tak jak pisałem w publicznej - podoba mi się analogowy efekt - gratuluję

rocco
16.03.08, 18:26
IMO, skopana obróbka.

radlakos
18.03.08, 10:13
dzięki za komentarze. Wojtku - obróbkę przeforsowałem specjalnie, ciekaw jestem co dokładniej Ci w niej nie leży. Nie chciałem aby cała seria zdjęć była utrzymana w tym samym charakterze.

tenorka
25.03.08, 23:30
Prosiłeś się, to masz ;) Na Twoje (i innych czytających) szczęście ograniczę się tylko to tych (wg mnie, oczywiście) b. dobrych i b. złych:

1. yyy... tu chyba skala ujemna by się przydała ;) Tak poważnie, to nie ma w tym zdjęciu nic, co przyciągało by wzrok. Już lepszy byłby kadr na samą ścianę, z tą poziomą krechą idealnie w środku
6. Jedyna rzecz, która mi się w tym zdjęciu podoba to kwadratowy kadr. Kolory są nijakie, zdjęcie nic nie przedstawia. Szkoda baterii
7. Za mało ostrości na górze, tak jakby się aparat "niechcący" obniżył. W cz-b wyglądałoby lepiej
10. Świetne! Uwielbiam taką kolorystykę. Świetny kadr!
11. Za mało się dzieje na niebie, żeby poświęcać mu tyle miejsca
13. Jak fotka do "sprzedam na Allegro"...
23. Super! Urzeka mnie prostota tego typu zdjęć
27. Coś mi tu nie pasuje... po trosze kadr (rzeźba źle wygląda w centrum), po trosze kolory - są zbyt... zwyczajne
30. Lepiej! Kadr dużo lepszy (może to po prostu kwadrat tak działa?), choć przydałby się większy kontrast. Ale klimat ma wspaniały :)
33. Świetne! Symetria i długi czas robią swoje :) (mimo rozwalonego feng shui ;) )
34. Nic się tu nie dzieje. Może kontrast odrobinę by to załatwił?
35. Bez śmietnika byłoby genialne - słońce odbite w kałużach, dziadek i uschnięte drzewo - rewelacyjne zestawienie!
40. Kiepskie - za gęsto, za ciężko
41. Świetne - choć na dole jest trochę za dużo piachu
42. Nijakie. Wiem, że lubisz kable ( ;) ), ale te są zbyt zwyczajne. Lepsze byłoby wycentrowane i maksymalnie ciemne
45. Bomba :D
53. Super! Początkowo myślałam, że lepiej by było przyciąć do kwadratu, ale lina pokazuje jaką drogę pokonał - zostaje :)
55. Średnio mi się podoba: nijaki kadr, za jasno na górze, za ciemno na dole

Zdrowa jest - to fakt ;)
Potraktuję to jako rozbudowany komplement ;)
56. Moje drugie (po sufitowym) ulubione wspinaczkowe. Trochę za pusty ten materac w prawym dolnym rogu, w lewym można by jakąś klamę dokręcić i by się więcej działo ;) Obróbka nice

No, póki co tyle :)

Ggrzesiek
26.03.08, 10:08
Witam

53, 55 - z kilku ostatnich zdjęć te najbardziej mi się podobają.

53 - może i brak wyraźnych "mocnych punktów" ale przestrzennie jest.
55 - bardzo fajny kadr. Ciemność poniżej dziewczyny kojarzy mi się z przepaścią, w którą mogłaby spaść. Na szczęście mocno trzyma się jasnej części zdjęcia.
W obu przypadkach pasuje też BW.

Pozdrawiam

radlakos
26.03.08, 12:51
Prosiłeś się, to masz ;)

o rzesz - i tu mnie dorwałaś :twisted: :twisted: :twisted:
dziękować wszystkim za poświęcony czas ;)

Wiejo
27.03.08, 19:17
jak patrzę szczególnie na kadry 55 i 56 nachodzi mnie myśl, że jakby zawężyć kadry do samej postaci uczepionej do ściany dziewczyny zdjęcia zyskały by na wartości, bardziej wyeksponowany zostałby temat przez zawężenie niepotrzebnych elementów ścianki i materacowej asekuracji do samej wspinaczki i wkładanego w nią wysiłku. Pozdrawiam.

radlakos
5.04.08, 23:23
jak patrzę szczególnie na kadry 55 i 56 nachodzi mnie myśl, że jakby zawężyć kadry do samej postaci uczepionej do ściany

Przyjdzie i na to pora, ale w naturze ;) czekam aż skała podeschnie

Długo mnie nie było, wklejam zaatem następne foty . Zacząłem się bawić oświetleniem, zmontowałem sobie low budżet studio i oto efekty - napiszcie co sądzicie ;)

radlakos
5.04.08, 23:32
hmm to dziwne bo u mnie wszystko gra
ps. avatarka zmianę zaobserwowałem

aga_piet
5.04.08, 23:44
Już ok, teraz wszystko się wyświetla (dlatego skasowałam poprzedni post)

Fajne Twe początki studyjne. Jak zwykle widać dbałość o kompozycję, podoba mi się zwłaszcza pierwsze.
Avatarek czasem powraca, tym razem zainspirowany pojawieniem się Jogibabu :D

radlakos
12.04.08, 12:27
dzięki za odwiedziny,
ostatnio takie wyszperałem
60.

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/04/61-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-14978),

rocco
12.04.08, 13:33
Fajne.
Cos podobnego już chyba tu widziałem :roll:

radlakos
12.04.08, 15:09
Fajne.
Cos podobnego już chyba tu widziałem :roll:

Tak, fota pochodzi z tego samego miejsca co prezentowana wcześniej z wędkarzami. Robiłem ostatnio porządki w kompie i wygrzebałem parę starych zdjęć.

A tymczasem borem lasem jeszcze jedna z mojego low budżet studio by leroy merlin ;)

62.

aga_piet
13.04.08, 23:12
Za dużą uwagę skupiają na sobie szczegóły skóry (włoski i faktura). Ładne światło i kadr...

Plumek
14.04.08, 05:59
O kurczę - a mnie się kadr zupełnie nie podoba... Wyszedł nienaturalnie jakoś... Generalnie ta fota mi nie "leży"...

Rafał Czarny
14.04.08, 08:44
Coś niedobrego stało się ze skórą. Przedostatnie mi się podoba.

radlakos
18.05.08, 19:43
Coś niedobrego stało się ze skórą. Przedostatnie mi się podoba.

no cóż - mocno ratowałem przepał na ramieniu ;) niestety światło z halogena zmiękczone prześcieradłem pozostawia dużo do życzenia. Dzięki za odwiedziny.

Dawno mnie nie było, postaram się nadrobić zaległości. Na początek duet e 500 + sonnar 180mm

63.

Krzysiek.T
18.05.08, 20:20
60. bardzo dobra, nie wiem czy taki był cel, ale mnie kojarzy się to z polskimi filmami z lat 70-tych (żywcem wyjęty kadr z "Wniebowziętych" )

Smerf Maruda
18.05.08, 22:57
60 - bdb. Czy ja już tego nie pisałem zresztą gdzieś? ;-)

radlakos
19.05.08, 16:04
60 - bdb. Czy ja już tego nie pisałem zresztą gdzieś? ;-)

bo ja wiem, na pewno nie u mnie ;). Widzę , że ostatnie zdjęcie nie wzbudza chęci do rozpisywania, ani w wątku, ani w publicznej, tak więc pora na następne.

mały reportażyk z wrocławskiego Dworca Świebodzkiego:

Smerf Maruda
19.05.08, 17:58
Bomba. Szczególnie ostatnie. Dzieje się na tych fotach, dzieje.

suchar
19.05.08, 18:02
Dzieję się, ale dla mnie ten reportaż nie ma ani końca, ani początku. Dodatkowo burzy mi harmonię w nim ostatnie zdjęcie, które jest kolorowe. Właśnie dlatego, że jest kolorowe, a reszta cz-b. Moim zdaniem to raczej część, środek fotoreportażu, wyglądającego na obiecujący, ale wymagającego początku i zakończenia, albo czegoś innego, co zepnie wszystkie te zdjęcia w jedną całość.

PS. Nie wiem, czy już pisałem, ale nr. 60 rządzi 8-)
Pzdr

aga_piet
19.05.08, 18:09
Dla mnie ostatnie ok ale nie jako część reportażu tylko samodzielne zdjęcie. Pokręciłabym się koło tego malowniczego WC, chyba ma potencjał :)
Same scenki z chodzącymi ludźmi jakoś do mnie nie przemawiają (chociaż chyba wiem co artysta miał na myśli ;))

Kaz de Wro
19.05.08, 20:48
Znajome klimaty. Większość fotek przedstawia zmęczonych ludzi, jak z filmu "Ordinary people":) Nie wiem czy taki był zamysł autora czy wyszło przy okazji.

radlakos
19.05.08, 23:10
Suchar - celna uwaga, słowa reportaż użyłem mocno na wyrost ;) mam jeszcze trochę fot stamtąd, obrobię i wstawię, lecz nie wiem, czy po takim wstępie, uda mi się skleić jakąś spójną całość.
Aga- :D w potencjał tego konkretnego miejsca wolał bym za głęboko nie wnikać- szczypie w oczy :D. Aczkolwiek będę chciał tam na pewno powrócić, a to z tego względu, że władze miasta mają zamiar targowisko zamknąć i uruchomić dworzec w związku z nadciągającym Euro - trza się streszczać
Bit - niestety ominąłem jakoś tą pozycję, ale obiecuję nadrobić;)
Smerf - w ostatnim bomba , chyba chemiczna :D

a tym czasem na szybkiego .....

69.

aga_piet
19.05.08, 23:37
Pamiętam, że stamtąd się do Brzegu Dolnego jeździło, no pacz pan, co to się porobiło... targowisko...

radlakos
19.05.08, 23:41
Pamiętam, że stamtąd się do Brzegu Dolnego jeździło, no pacz pan, co to się porobiło... targowisko...

oj widzę , że koleżanki dawno we Wro nie było, na chwilę obecną nie jestem w stanie przypomnieć sobie od kiedy tam targowisko istnieje, a kiedy dworzec zamknęli- zapraszamy zatem trza zaległości nadrobić :)

Rafał Czarny
19.05.08, 23:47
Ostatnie superos. Dziadek poćwiartował żonę i teraz pozbywa się zwłok. :wink: Jak w "Zabiciu ciotki" Bursy.

radlakos
19.05.08, 23:51
hehe lubią takie dopisywanie historyjek - taki urok streeta ;)

radlakos
20.05.08, 22:19
jeszcze jedno ze Świebodzkiego się zapodziało

aga_piet
20.05.08, 22:29
Zwłoki się nosi w walizce. Dziadek w kartonie ma opiekacz, który kupił na owym targowisku od obywateli z Rumunii. Żona ma 60-te urodziny.

P.S. U nas na targowisko mówi się "rynek", a gdzie idziej mówią "targ" lub "bazar". Dla Krakowiaków rynek, to takie miejsce na środku miasta, przeważnie z ratuszem. Może dlatego, że gdańszczanie nie mają rynku tylko Długą i Długi Targ :)

Ggrzesiek
20.05.08, 23:50
69 - bardzo mi się podoba. Po podsunięciu myśli o poćwiartowaniu nawet jeszcze bardziej. Nie żebym lubił krwawe historie. Po prostu nasunęło mi sie skojarzenie z filmem "Okno na podwórze" A. Hitchcocka.

PS: Sam film zdecydowanie polecam, tym bardziej, że opowiada historię pewnego fotografa.

rocco
21.05.08, 08:59
Ostatni facet wygląda tak, jakby dźwigał ze cztery żelazka "z duszą" ;)

radlakos
21.05.08, 11:56
Ostatni facet wygląda tak, jakby dźwigał ze cztery żelazka "z duszą" ;)

lub chciał koniecznie zmieścić się w kadrze ;)

Aga - MZ Świebodzki można spokojnie także nazwać "długim targiem". Istnieją tam dwa odrębne światy. Pierwszy "oficjalny" na którym zanabyć można same oryginalne markowe produkty :) i drugi zaczynający się zaraz za płotem, odgradzającym miejsca niepłatne od płatnych , za którym wzdłuż torów ustawiają się różne osobistości z artykułami których nie znajdziecie na hipermarketowych półkach, a ciągną się te stragany nieomal przez pół miasta ;), dla tych co mniej więcej kojarzą Wrocław - na wysokość bunkra na Legnickiej.

Ggrzesiek - klasyk ;). A'propos filmów - ostatnio przypomniałem sobie " Jabłka Adama" - kto nie oglądał - nadrobić koniecznie. Mógłbym go oglądać na okrągło.

dzięki za odwiedziny, następna fota. Wygląda na strapioną - chyba jednak nie opiekacza się spodziewała na te urodziny ........

Rafał Czarny
21.05.08, 12:04
Na ostatnim wlałeś niebo w wypalone miejsca? Tak to wygląda. Ja wypalone niebo załatwiam dodaniem niedużej winiety.

radlakos
21.05.08, 12:09
Na ostatnim wlałeś niebo w wypalone miejsca? Tak to wygląda. Ja wypalone niebo załatwiam dodaniem niedużej winiety.

Nie - fotę robiłem z filtrem polaryzacyjnym, resztę załatwił czerwony filtr w PS - białe drzewa na zdjęciu w istocie były jasno żółte - początek wiosny, zastanawiałem się czy niezatytułować go - odejście zimy ;)

aga_piet
21.05.08, 17:08
następna fota. Wygląda na strapioną - chyba jednak nie opiekacza się spodziewała na te urodziny ........
Oj nie jest strapiona... ona jest cholernie wkurzona na męża i myśli "ty stary (tu wstawić jakieś brzydkie słowo), myślisz, że jak spotykasz się z tą zdzirą, to ja siądę w kącie i będę płakać?! Czekaj ty, jeszcze ci udowodnię na co mnie stać". W torbie ma nową, super-sexy kieckę od Gucciego, wraca od kosmetyczki, jeszcze tylko jakieś zaj**iste buty.
A tak serio, to przypomina mi bohaterkę z filmu Almodóvara "Kwiat mego sekretu".

radlakos
21.05.08, 17:53
;d :d :d ;d ;d ;d ;d

Kaz de Wro
21.05.08, 23:31
Radlakos- coś się zaczyna dziać, a to dopiero początek. Śmielsze zbliżenia. Czekam na więcej:)

radlakos
22.05.08, 08:05
ciekaw jestem jaką historyjkę do tego dopniecie :)

Wiejo
22.05.08, 09:04
60- spokojna zabawowa scenka w dość niepokojącej pogodzie podkreślonej niebem i wzburzonym morzem dobry kadr,
62- interesująca próba i ciekawe podejście do tematu lecz nie przekonuje,
63- dość interesujący portret o charakterystycznym wyrazie ale nie wiem co z uchem jakaś za ciemna obwódka, - seria z targowiska odbieram raczej jako przygnębiający obraz bo wszyscy tacy poważni, bez uśmiechu,
69- coś nie ciekawą i radosną minę ma gość musi to być zakup zlecony,
70- to chyba najbardziej oddaje ducha targu Świebodzkiego,
71- w tym kadrze przeciwnie do interpretacji Agi widzę nerwy z powodu tego, że kochanek nie przyszedł a dwa dni temu kupiłam mu garnitur aby wyglądał jak człowiek,
72- żyjąca wśród żywych.

Kaz de Wro
22.05.08, 12:01
Ostatnia fotka fajowa. Straży rodzicielskiej (rodzinnej) po wielogodzinnych poszukiwaniach, udało się w końcu dorwać latorośl buszującą centrum handlowym. Oboje są pełni determinacji i nie dają się za nic ubłagać aby ją puśclili wolno. Wyjeźdżając spod wrocławskiej miejscowości, dziadkowie przyrzekli rodzicom, że bez zguby sami nie wrócą- oni znają to powiedzenie "Nie znami te numery Bruner", o znają. To przecież nie pierwszy jej raz. Ona się bawi a nam nie do śmiechu. Pekaes jest dopiero za 2,5 godziny. Młoda dzwoni po pizzę... .

ps. nie lubię za bardzo dopinać historyjek. Ale czasami.. .:)

radlakos
23.05.08, 14:55
63- dość interesujący portret o charakterystycznym wyrazie ale nie wiem co z uchem jakaś za ciemna obwódka,

heh, dopiero teraz ją zauważyłem, szczerze powiedziawszy nie wiem skąd ona. Obróbka zdjęcia polegała na nałożeniu cyfrowego filtra niebieskiego, co uwypukliło czerwone elementy twarzy, wypieki etc., w tym i ucho.

Bit - ja również wolę aby fota broniła się sama. Ten temat chyba przetaczał się już w twoim wątku ;) . Pomimo niechęci - nieźle Ci idzie :D

a skoro jesteśmy przy zdjęciach ludzi na ławkach...
przyjaciele ?

aga_piet
23.05.08, 15:07
No dobra, ja w swoich zdjeciach nie lubię dopisywać historii, ale do cudzego - czemu nie :D
"Czekaj no ty... podejdź jeszcze bliżej... jeszcze... i ja wtedy laską ciach, i rosołek jak marzenie"

Kaz de Wro
23.05.08, 23:14
No dobra, ja w swoich zdjeciach nie lubię dopisywać historii, ale do cudzego - czemu nie :D
"Czekaj no ty... podejdź jeszcze bliżej... jeszcze... i ja wtedy laską ciach, i rosołek jak marzenie"

...albo na gołąbki:)

suchar
24.05.08, 00:52
Ostatnie świetne! Prawdziwy pojedynek, tylko gołąb chyba nie wiem, że czyha na niego prawdziwy drapieżnik ;)

rocco
24.05.08, 07:58
Fajne :mrgreen:
Dziadek ma zabójczą minę:
- Już ja ci dam okruszków, cholero, tylko podejdź bliżej...
;)

Wiejo
24.05.08, 09:30
ciekawa i wielowątkowa sytuacja pozwalająca na puszczenie wodzy wyobraźni. BW podkreśla scenę.

Rafał Czarny
24.05.08, 09:35
Street foto coraz mocniejsze ostatnio na naszym forum. Niebywale mnie to cieszy. Ostatnie superos.

Smerf Maruda
24.05.08, 09:55
73 - znakomite.

radlakos
24.05.08, 17:41
dzięki za odwiedziny i interpretacje ;). Następna .

radlakos
26.05.08, 07:56
cisza, a więc następna fota. Takiego jegomościa spotkałem ;)

rocco
26.05.08, 08:25
Fajny :)
MSZ, bez ziarna byłby ładniejszy.

Rafał Czarny
26.05.08, 08:34
Fajne. Obciąłbym lewą stronę. I odrobinę szkoda łapek. Ale ogólnie wery kombinery.

aga_piet
26.05.08, 08:47
Fajny jegomość. I nawet nie szkoda mi łap ale w całości trochę za mało czarnego w czarnym, znaczy się mdło lekko jest. Bo kadr bardzo udany.

Kaz de Wro
26.05.08, 09:11
74. "Zdążyć"
75. też ciąłbym po lewej ale fotka bajerancka i zabawna

Igorra
26.05.08, 14:16
75 świetne i zabawne- SUPER, no ale łapek szkoda :(
74 podoba mi się ;)

radlakos
26.05.08, 20:08
ustrzeliłem dziada ;)

rocco
26.05.08, 20:26
Świetnie wypatrzone i skadrowane.

a_wykrota
26.05.08, 20:56
zacne zacne....:) Spiderman nowe (polskie?) wcielenie:D

Kaz de Wro
26.05.08, 21:40
Fajny pomysł- "upadek Spidermana":)

radlakos
27.05.08, 12:30
każdy kto choć trochę liznął streeta musiał zrobić takie zdjęcie. Pora na mnie ;)

aga_piet
27.05.08, 12:33
Wykonanie i całość się podoba. Ciekawe, co było ciekawego na zewnątrz.

radlakos
28.05.08, 07:54
nic ciekawego, czyli JA ;)
dzięki za odwiedziny, następna

a_wykrota
28.05.08, 10:43
Mocne foto.... coraz bardziej mnie te street wciąga....;)

wujek.samo.h
28.05.08, 11:36
78 - wygląda jak wręczenie łapówki. Bardzo fajne ujęcie.

Wykrecik - w Twoim przypadku to pewnie byłby psycho-street;)

a_wykrota
28.05.08, 11:41
Hehe no może nie :P zobaczymy dziś się wybiorę popstykac z bioderka;)
A miałem się uczyc!!!:D Sesja - System Eliminacji Studentów Jest Aktywny:]

Wiejo
28.05.08, 12:27
74- ekstra wypatrzone, dzięki znajdującemu się w kadrze niepełnosprawnego zyskało na wymowie,
75- z pieskiem zabawne, lecz w kwestii technicznej zgadzam się z Agapiet,
76- świetnie ożywił ten nie ciekawy element budynku,
77- zwykłe szare życie,
78- ciekawie odziany jegomość wzbudza zainteresowanie.

Kaz de Wro
28.05.08, 21:37
Ostatnia podoba mi się. Delikwent ma nietegą minę. Obróbka mi nie leży, za blada.

radlakos
29.05.08, 23:13
ano doszła do mnie ta bladość jakoś po czasie ;)
następna fota

Kaz de Wro
29.05.08, 23:20
Ostatne podoba sie.
ps. a gdzie to mozna kupić taką rąbanke, kaszankę:)

radlakos
29.05.08, 23:25
Ostatne podoba sie.
ps. a gdzie to mozna kupić taką rąbanke, kaszankę:)

heh, twoim rewirem jest Wrocław Główny, moim, Wrocław Świebodzki ;)

Rafał Czarny
30.05.08, 06:56
Trzy ostatnie świetne. Widzę, że forma rośnie...

radlakos
31.05.08, 18:31
gracias, następna

aga_piet
31.05.08, 19:19
79. - "W strefe erło wejdziemy to już w ogóle wszystko będzie drogie. Kryśka zrobi pasztetówkę do słoików, to będzie jak znalazł".
A ta 80. - no to WC mnie rozwaliło. Chyba wybiorę się na ten Świebodzki z moimi dziećmi...

Kaz de Wro
31.05.08, 21:28
Fota 80. istny dziki zapad, maniana na kółkach:)

kasprzyk
1.06.08, 09:54
Zgadzam się z bit4 :)

radlakos
1.06.08, 12:16
79. - "W strefe erło wejdziemy to już w ogóle wszystko będzie drogie. Kryśka zrobi pasztetówkę do słoików, to będzie jak znalazł".
A ta 80. - no to WC mnie rozwaliło. Chyba wybiorę się na ten Świebodzki z moimi dziećmi...
Aga szkoda dzieci :D:D:D

next - być, or not to być