Zobacz pełną wersję : radlakos - fotki
wujek.samo.h
1.06.08, 13:56
Szkoda przyciętej głowy, ale jak sądzę liczył się moment, chwila. Kompozycja ciekawa, ciężko ją jednoznacznie zaszufladkować. Nie wiem czy bardziej wybija się torba tesco, czy psiaki (żywy i pluszowy), czy może gość w kurtce. Każdy element ma swój klimat a razem tworzą "osobliwą" mieszankę. Czyli to co tygryski lubią najbardziej.
W ostatnim , znaczy piesek zasłużył tylko na pożarcie pluszowego hipcia :?::cry:
WC - mnie wymiotło 30 cm ponad krzesło na którym siedzę;) - klimat, klimat i jeszcze raz klimat!!:)
Ostatnie też coś w sobie ma... ale faktycznie ta głowa ciachnięta... ale - czy to nie urok streeta?:)
Pozdrowionka;)
dzięki za odwiedziny.
Co do ostatniej foty, przycięta głowa mi osobiście pasuje ( Fakt strzelone z biodra ), ale wyobraziłem sobie gościa w całości i jakoś bardziej mi leży ta kompozycja.
następna - dwa bratanki. Jeden taki sam drugi z trochę innej tkanki ... ;)
wujek.samo.h
3.06.08, 09:51
Fajnie uchwycona chwila. Seria zdjęć bardzo klimatycznych. Jeśli mam się czegoś czepiać to zbyt przeładowana lewa strona (w pierwszym) i "gilotynka" w drugim. Nie oznacza to jednak że mi się nie podobają te fotografie - podobają i to bardzo:)
Rafał Czarny
3.06.08, 10:14
Jest dobrze. Wątek w ulubionych.
Witam
Zdjęcia uliczne, czy może reporterskie, świetne. Zaglądałem ostatnio kilka razy do tego wątku i mimo, że nie zostawiłem po sobie śladu to zdjęcia przyciągają uwagę. Mimo, iż jestem raczej fanem "ładnych" krajobrazów, zdjęć przyrody itp.
Pozdrawiam
no nieźle ;) 82 lepsze od 83 ;) fajnie
Mi też 82 bardziej pasuję;)
Oba dobre, 82 w szczególności:grin:
dzięki za komentarze. Ja również, kompozycyjnie wolę 82, ale w 83 urzekła mnie poza pana w tle ;)
następna ...
cisza, zatem następna fota
Ładnie skomponowałeś tą fotkę. Podoba mi się ten parasol - ładnie wpasowuje się w kadr:) Dobrze pokazałeś również jak duży jest ten parasol w stosunku do tego małego chłopca.
Podoba mi się;)
Poprzednie foto natomiast jakoś zdanie mi się lekko zdeformowane. Fajna jest dynamika ale bohaterowie kadru mają nie ludzką "giętkość";)
85 fajne, ciekawe zdjęcie i ładny kadr ;)
84 miałeś szczescie ze ci laski z kadru nie uciekły.
85 nie przyciąga uwagi ale rozczulac mozna sie nad każdą fotką.
Jakoś przeoczyłem...
Ostanie mi nie leży, nie widze w nim niczego ciekawego.
Przedostatnie świetne, mimika dziewcząt zachwyca, jedna coś nadaje z zapałem (śpiewa czy opowiada?) a druga uważnie slucha i widać po obliczu, jak przetrawia treśc w głowie.
Bardzo dobrze uchwycone :)
Smerf Maruda
6.06.08, 19:57
85 znakomite - świetne tony. To z matrycy?
Rafał Czarny
6.06.08, 21:52
85 - fajowe, ale mogłeś chłopaka wyciągnąć z tła (obróbką).
To z matrycy?
prawie ;) dwa filtry. Na obiektywie polar + cyfrowy czerwony (ten również w 84).
Ale kobieta ma rewelacyjną mimikę:D
noo wykrecik niezła mina.. haha gratuluję ujęcia :grin:
Kaz de Wro
12.06.08, 22:27
Potwierdza się, iż Świebodzki to istna składnica typów i min:)
next - nie za trudny wybór
To ja ten złoty-plecionkowy poproszę, pasuje mi do pantofelków :)
Rafał Czarny
13.06.08, 18:42
Kobitka ma niewąską minę. :grin:
wujek.samo.h
13.06.08, 19:10
Kadr z kobietą - to powinno pójść na jakiś konkurs!
Hm... a ja tę twarz odbieram jako nieśmieszną, gdyż kojarzy mi się z jakimś wylewem, paraliżem twarzy... chorobą jakąś...
Witam
Mam podobne odczucia co Agapiet.
Natomiast 87 wydaje mi się całkiem ciekawe. Spore szanse na nagrodę w konkursie fotografii mody.
Pozdrawiam
a mnie podobają się dziewczyny- fajne dynamiczne zdjęcie, co do paseczka potrzebowałabym zielony :grin:
Hm... a ja tę twarz odbieram jako nieśmieszną, gdyż kojarzy mi się z jakimś wylewem, paraliżem twarzy... chorobą jakąś...
Masz rację. Szczerze powiedziawszy miałem niezłego moralniaka robiąc to zdjęcie - nie chciałem aby kobitka spostrzegła, .że jest fotografowana - na szczęście wszystko potoczyło się pozytywnie.
Ok, dla odmulenia od streetowych klimatów - kilka fot z boulderingu w Machovie u naszych południowych sąsiadów. Nie lubię wrzucać tak wielu zdjęć, ale muszę się sprężać, gdyż czeka na wasz ostrzał całkiem duża gromadka fot ze Świebodzkiego;)
można tylko 5 w jednym poście ;)
FFajne, fajne , fajne to zupełnie inne cóś niż dzemski, ale sztuka, to jest sztuka, bardzo mi się podoba, masz już tez styl, własny
Wszystkie niezłe ale pozytywnie wyróżniają się kadry 91 i 92.
Swietne, bardzo dynamiczne, widać ruch i wysiłek wspinającego się mężczyzny. Grają mięśnie na całym ciele i emocje na twarzy.
Podoba się.
Witam
Mi podobają się od 90 do 93.
90 - gdyby za pierwszym planem, czyli kawałkiem skały i ręką, była przepaść dająca niepokojące wrażenie wysokości, uznałbym to zdjęcie za rewelacyjne. Nie jest to absolutnie jakiś zarzut. Na ukształtowanie terenu zapewne autor wpływu nie miał. Po prostu puściłem wodze fantazji. A sam pomysł na kadr bardzo mi się podoba.
91 - fajne ale brakuje mi tutaj wysokości, jakby perspektywy, czy odniesienia dla wkładanego wysiłku.
92, 93 - bardzo fajne, może nawet 93 bardziej do mnie trafia.
PS: wydaje mi się, że na 93 coś z tła zostało "zamazane". Nie żebym był specjalnie ortodoksyjny pod tym względem, po prostu mogłoby to być mniej widoczne. Wiem, że nie zawsze jest to łatwe do osiągnięcia.
Ze wspinaczki podoba mi się 92 - za emocje na twarzy.
Ze streetu ta pierwsza z właścicielem i psem czy psem i właścicielem też jest super;)
Krzysiek.T
17.06.08, 21:16
Bardzo dobre ostatnie prace, dla 89 wyróżnienie, ale 88 jest poprostu rewelacyjna, patrze na nią już dobre 10 min. Naprawde jest blisko granicy genialności.
fajna sytuacja na zdjęciu 88 gdzie piesek jakby patrzył ze zrozumieniem.
Ze wspinczki kadry 90, 91, 92 najbardziej i ciekawie ujety 93.
Świetna ta ostatnia seria. I jak zwykle fachowo kadrowane.
Dziękuję piknie za budujące komentarze.
Ggrzesiek - co do przestrzeni pod tyłkiem wspinacza - to nie ta dyscyplina ;) Bouldering to wspin po niekiedy bardzo małych formacjach. Nie oznacza to, że jest to łatwe lub coś w tym rodzaju. Wręcz przeciwnie. Ideą boulderingu jest pokonanie jak najtrudniejszego przechwytu, za pomocą jedynie siły palców i reszty organizmu ;) Przechwytu, którego organizm ludzki nie byłby w stanie urobić po ciągu iluś tam ruchów, ciągnąc ze sobą na górę dodatkowo szpej ( czyt. sprzęt asekuracyjny ). Jest to najbardziej siłowa forma wspinania, a zarazem najbardziej " wolna ". Czysty ruch, bez sprzętu, który ogranicza motorykę wspinacza - jak dla mnie (po kilku ładnych latach uprawiania tego bezeceństwa ) - esencja . Poza tym pomaga chodować tęgą kalarepą, aby dobrze prezentować się na plaży w Międzyzdrojach ;)
kolejna fota - " newsy z dzielni "
Kaz de Wro
19.06.08, 00:57
Z ostatnich to na pewno fota 92.- fajny BW i emocje a przy 89. trochę mi się zawróciło w głowicy:)
W ostatnim to człowiek musi mieć silne powiększenie albo chce doczytać wszystko dokładnie... .
Rafał Czarny
19.06.08, 07:12
Wspinaczkowe - miodzik. Koleś gadający z psem też.
Redlakos,
dzięki za wyjaśnienie. Nie ukrywam, że w temacie wspinaczki jestem kompletnym laikiem. Na łatwe, takie wspinanie się na palcach rąk i nóg, z pewnością nie wygląda. Z resztą wysiłek "zawodników" jest widoczny. Od strony sportowej robi to duże wrażenie. Zwłaszcza na kimś, kto ledwie kilka razy podciągnie się na trzepaku.
Pozdrawiam
Bajerek to ostatnie ;)
Facet wychodzi z siedziby PZN i czyta niusa o zdradzie Mietka (czy Wojtka, sam nie mogę doczytać ;) ) z Natalią :mrgreen:
Niusy z dzielni bardzo fajne :) I doskonały kadr.
Ja też się pod tym podpisuję :)
Z przekazem. Podoba mi się kadr. Bardzo fajnie się to zgrało.
"Niusy" faktycznie świetne.
wujek.samo.h
20.06.08, 11:25
Poprzednie zdjęcie "z bramy" bylo MSZ lepsze. Klimatyczne. Ostatnie zaś nie ma w sobie już tyle magii co poprzednie. Ale i tak bardzo fają wymowę: pani ratująca pieska przed chmurą burzową:) Jest dobrze.
"Chodź Pikuś do pani bo te łajzy cię zaraz zadepczą"
Wtargnąłem na terytorium BIT,a 4. Mam nadzieję, że nie będzie dymu :D
Następną fotę zatytułowałem " Kondycja Poczty Polskiej"
Kaz de Wro
26.06.08, 00:11
:):) to poletko starczy i dla setki fotomaniaków.
Zawsze w ciekawością patrzę na miejsca, które jakoś znam ale widziane okiem innego człowieka.
A fotka tak na dobry początek wielce wymowna (za często powtarzam ten zwrot) kondycja jednego i drugiego tak jak widać. Wg mnie na poczcie powinni jeszcze sprzedawać ziemniaki na wagę i jaja na sztuki... .
ps. nasz dworzec naprawdę wygląda jak ruina, a nie zasługuje na to
tytuł pasowny i wymowna fotka :)
para buch, pentacon w ruch ;)
Mahov raz jeszcze
Rafał Czarny
28.06.08, 22:57
Świetnie fotografujesz wspindraczy.
dzięki za komentarz
następna fota
Bardzo ciekawy i intrygujący kadr. A cóż to za ciekawy, bajkowy pojazd w tle?
Ostania : bardzo fajny rytmiczny kadr. podoba mi się:) Też się zastanawiam co do za "bajkowy" wóz na 2 planie:)
W przeddzień nocy świętojańskiej miały we Wro miejsce różne imprezy - samochód ten był mobilną scenografią wrocławskiego Teatru Lalek. Niestety nie miałem czasu aby zostać na przedstawienie. Dzięki za odwiedziny
Dwie ostatnie bardzo mi się podobają. Świetne.
Smerf Maruda
30.06.08, 09:51
97 i 98 - oba znakomite, ze wskazaniem na wspinacza. Świetnie skadrowane i dynamiczne. Prostsze w odbiorze.
98 z kolei intryguje swoją nieszablonową kompozycją, przyciąga wzrok, zmusza do zastanowienia, o co w ogóle chodzi. Dobre, solidne zdjęcia.
Rafał Czarny
30.06.08, 10:24
Za przedpiszcami. Uwielbiam kwadratowe kadry.
Pewnie to Toruń i wóz dostarczający toruńskie pierniki??? Fajne!
Pewnie to Toruń i wóz dostarczający toruńskie pierniki??? Fajne!
Nie - to Wrocław, tak jak pisałem wcześniej ;)
. OOO dzięki za odwiedziny i komentarze, cieszę się , że się podoba.Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się tak pozytywnego odbioru, zważywszy na to , że fota ze wspinającym się koleżką nie uzyskała ani jednej oceny i komentarza w publicznej ;)
Lecimy dalej. Zamieszczam fotę którą wysłałem na olyrulez - " brzydota ", a jakoś pominąłem w wątku ( przy okazji dzięki za głosy)
Shit - nr 99, na następne zdjęcie będę musiał się postarać ;)
Masz bardzo ciekawe obiekty i tematy zdjęć :) Podobają mi się :) I wykonanie dla mnie super... Chociaż jeszcze się dobrze nie znam :D
Daje mi dobre wrażenia estetyczne ;)
fajnie, fajnie cho troche za dużó na dole "pustego" ale faowe ujęcie :D wydaje mi się czy jeden gościu wystawia srodkowy palec? ;) faceci sa na coś chyba wkurzeni :D
wydaje mi się czy jeden gościu wystawia srodkowy palec? ;) :D
z tego co pamiętam to jest kobita - Ukrainka Rosjanka hmm , generalnie blok wschodni ;), a palce są dwa, gdyż nawołuje do przyniesienia dwóch browarów
z tego co pamiętam to jest kobita - Ukrainka Rosjanka hmm , generalnie blok wschodni ;), a palce są dwa, gdyż nawołuje do przyniesienia dwóch browarów
aha no, sorka rzeczywiście teraz widze że kobieta :oops::mrgreen:
Ostatnia ciekawa, Luzaki po pracy, po udanym biznesie.
Dla mnie gdyby trochej bliżej. Ruskich to chyba u nas na Świebodzkim mało?Pozdrawiam
"Ruskich" i owszem jak na lekarstwo, ale coraz więcej śniadoskórych cyganów , chyba. Bliższe ujęcia owszem miałem, lecz w tym najwięcej się dzieje.
a'propos wyżej wspomnianej cyganerii
Gućći pani kupi Gućći
Niezły "chłyt mattetindowi"* i/ale czasami działa:)
Najgorzej to się zatrzymać i nawiązać kontakt wzrokowy, bo wtedy jest już 70:30 dla Nich:)
* przyznaję, iz Agapiet przypomniała mi ten tekst a ostatnio oglądłem na UTube;-)
Dobre miejsce na zdjęcia, uwielbiam targowiska jako zjawisko socjologiczne :-))
Swojego czasu kupiłam sobie 5 roleksów za całe 10 dolarów!!! ;-)
dzięki za odwiedziny. Następna
Kaz de Wro
10.07.08, 01:15
Ostatnie skąś znajome. ON teraz wyglada o wiele lepiej niż jeszcze kilka miesięcy temu. Rozumiem, że wrzuca śmiec do kubła, a nie w nim szuka czegoś ;-)
99 pamiętam z OlyRulez, nie pamiętam czy na nie głosowałem, ale z pewnością zatrzymało mnie na chwilę.
Bardzo podoba mi się ostatnie. Oglądając mam wrażenie, że między panem po prawej, a grupą po lewej ktoś postawił niewidzialną ścianę.
Smerf Maruda
10.07.08, 08:47
100 - świetnie uchwycona scena, dużo się dzieje, doskonałe kolory.
101 - równie świetnie uchwycone, masz oko.
Udało Ci się na 101. złapać :).
Dobrze, że zdjęcie jest monochromatyczne.
Inaczej kolory "piękne" byłoby widać wokół śmietnika.
Smutna rzeczywistość.
BTW
Radlakos natrafiam na większość Twoich fot na ulicach Skargi i Kołłątaja?
W okolicy tejże mieszkasz czy tam można rzec "złota żyła" dla fotek ?? :D
Radlakos natrafiam na większość Twoich fot na ulicach Skargi i Kołłątaja?
W okolicy tejże mieszkasz czy tam można rzec "złota żyła" dla fotek ?? :D
Mieszkałem kiedyś na Kościuszki ( dom rodzinny ;) ). Po Kołłątaja i okolicach często się błąkam, ale stwierdzenie , że większość moich fot pochodzi z tamtych okolic to przesada ;)
Za żyłę złota uważam natomiast targowisko na Świebodzkim - możesz spokojnie siekać bez spoglądania w wizjer, a fanfary murowane :wink::):)
następna, dzięki za komentarze
Kiedyś były dzieci z dworca Zoo. Mam nadzieję, że te pójdą inną drogą.
Dzieci z Dworca Świebodzkiego
Kaz de Wro
14.07.08, 07:58
Udana seria ujęta w ciekawy tytuł- pomysłowo. Ciekawe ujęcia. Fotki oddają częściowo klimat tego zjawiska. Ostatnie (106) to już jak Bejrut albo Zachodni Brzeg Jordanu ;-)
Dwa ostatnie super! Dziewczynka z lupą - samo życie - dzieci to dzieci, zawsze znajdą sobie fajną zabawę niezależnie od miejsca i okoliczności.
A ostatnie, jak napisał Bit - skojarzenia z innym światem.
Bardzo mi się spodobało 101. Świetny jest ta kompozycja.
Dobra seria z dzieciakami. Przejmująca.
Rafał Czarny
16.07.08, 15:08
Bardzo udane ostatnie zdjęcia. Podoba mi się dziewczynka podpalająca papier szkłem powiększającym. Też się tak bawiłem jako dzieciak. Nasza ulubiona zabawa z chłopakami - przypalanie mrówek. :roll: Dzieci bywają okrutne...
Mnie też się bardzo podoba 101.
Smerf Maruda
16.07.08, 15:14
Świetne zdjęcia. Bardziej podobają mi się kolorowe - ładnie "tłumisz" barwy.
Znakomite - naprawdę - jest 104: dynamika, kadrowanie. Ech, co ja będę gadał - ostatnie foty są przebojowe, wszystkie, bez wyjątku.
Piotr Grześ
16.07.08, 15:25
Za przedmówcami. Ostatnie zdjęcia naprawdę robią wrażenie. Szacunek!
heh, nieco się zarumieniłem , dzięki pikne. Skojarzenia z innym światem są jak najbardziej na miejscu. Wrocław ma dużo tego rodzaju " enklaw". Mam nadzieję, że wraz z Bit'em uda nam sie te miejsca jakoś składnie udokumentować :wink: No chyba, że któraś/yś z wrocławianek/ ów się przyłączy.
Dobre zdjęcia, serio. Nie pierwszy raz. I nie rumienić się tylko robić następne :]
A co do poznawania Wrocławia od drugiej strony to bym się chętnie przyłączył! Oczywiście raczej podczas roku akademickiego, choć w wakacje tez pare razy zawitam w festung breslau... Jakby co to się odezwę na PM.
A co do poznawania Wrocławia od drugiej strony to bym się chętnie przyłączył!
Chłopie z Wałbrzycha jeteś. Ilekroć przejeżdżam przez to miasto to sobie obiecuję, że kiedyś przyjadę porobić tam parę fot . Wykorzystaj to miejsce bo ma okrutny potencjał, MZ o wiele większy od WRo. Oczywiście do Wrocławia również zapraszam ;)
105, 106 naprawdę świetnie złapane!
Chłopie z Wałbrzycha jeteś.
Szczerze mówiąc, to boje się tu chodzić z aparatem ... o_O
Szczerze mówiąc, to boje się tu chodzić z aparatem ... o_O
Trzeba by się zaopatrzyć w coś dyskretniejszeg. Lustereczko było by łakomym kąskiem na co poniektórych podwórkach:roll:
Witam w moim cyrku po przerwie
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/08/107-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-20123)
Ładnie, ładnie, bardzo ładnie!
Ujęcie, kadr, światełko - pomimo dużej rozpiętości, bardzo mi się podoba :).
Ostatnie super światełko, bardzo sie podoba.
Co do Wałbrzycha to mieszkałem tu od urodzenia do 98r. Teraz pracuje tutaj a mieszkam w małej miejscowosci 10 km od Wałbrzycha. Co do potencjału hmmm, czy ja wiem, mówiąc szczerze nie widze tu nic ciekawego poza pozostałościami po kopalniach.
A z aparatem chodzic sie nie boje, jeszcze nigdy nikt mnie tu nie zaczepił.
Co do potencjału hmmm, czy ja wiem, mówiąc szczerze nie widze tu nic ciekawego poza pozostałościami po kopalniach.
O ludzi chodzi Krzychu . A o industrialne klimaty też pewnie zahaczę.
Świetne zdjęcie. Bardzo mi się podoba. Światło pięknie podkreśla zapasy ze skałą.
Ostatnie wspinaczkowe bardzo mi się widzi. Ogólnie bardzo lubię Twój wątek. Tak trzymać!
Ostatnia fajowa fotka. Tytaniczne zmagania. Dla mnie ciut za bardzo rozjaśnione.Pozdrawiam
fajne zdjęcie..podoba mi się...jednak wolałbym większy kontrast
dzięki za odwiedziny. Co do zakresu tonalnego, próbowałem po waszych postach podciągnąć kontrast i zdecydowanie obstaję przy swoim. Za dużo szczegółów mi inie . Chyba, że mam coś nie tak z monitorem, ale nie skarżyłem się na niego do tej pory.
Skoro podobała się tamta to wklejam ciąg dalszy i obiecuję, że następnym razem, dla odmulenia wkleję coś z zupełnie innej beczki - mianowicie foty z mojego dwudniowego pobytu nad polskim morzem :wink:
wow, niezłe - ostatnie bardzo pierwsza klasa ! wszystkie trzymają poziom
pzdr
Rafał Czarny
7.08.08, 19:01
Podoba mi się seria. Wolałbym jednak mocniejszy kontrast. Ale rozumiem Twoje podejście - jest szkoła falenicka i otwocka.
ja również lekko większy kontraścik wolę ale i tak się podoba cała seria.
Noo, świetna seria :)
Kadry dynamiczne, emocje grają na twarzy, widać wysiłek i zmeczenia wspinacza.
Według mnie 110 najlepsza ...
Great facial expression :wink:
Seria bardzo dobra ,110 i 111 najlepsze
Jakimś cudem moja kobieta wyciągnęła mnie nad polskie morze w szczycie sezonu:roll: Zgodnie z obietnicą - tym razem bez ludzików.
kolorek czy BW?
kolorek :) bardzo fajne, szkoda tylko nieba
pzdr
Jakimś cudem moja kobieta wyciągnęła mnie nad polskie morze w szczycie sezonu:roll: Zgodnie z obietnicą - tym razem bez ludzików.
kolorek czy BW?
Kolorek.
Howgh.
Rafał Czarny
8.08.08, 16:35
Tan słup na pierwszym planie wolałbym trochę bardziej w lewo. Przy fotach bez ludzików nie ma przebacz. Jest czas na skomponowanie kadru.
zdjęcie fajne,podoba mi się.Ale o błedach już wspomnieli-niebo,kadr-choć to kwestia gustu
Kolor! Gdyby jeszcze było to w kolorach zachodzącego słońca, byłoby super.
. Przy fotach bez ludzików nie ma przebacz. Jest czas na skomponowanie kadru.
Zgadzam się w pełnej rozciągłości. Byłem pewien, że przyczepicie się do kontrastu w BW;). ale nie spodziewałem się uwag odnośnie kompozycji.
Patrzę i patrzę i może macie rację:roll: No cóż nie jestem alfą i omegą :wink:
Co do nieba- hmm jestem zadowolony z tego, że nie ma kolorów zachodzącego słońca ( szczerze powiedziawszy starałem się tego uniknąć), przez co klimat jest mało realny, mleczny czy jakoś tak ;). Jedyne co mogło by wzbogacić ten kadr, to MZ chmury, ale nie wiem jak by wyszły przy tak długich czasach naświetlania. Jednakże miałem możliwość robienia zdjęć tylko jednemu zachodowi, ale szykują się następne okazje, bo moja luba zaczyna coś przebąkiwać o długim weekendzie. Pożyjemy zobaczymy. CDN jutro
Gdzie tak klimatycznie chyba nie w Mielnie/Unieściu i Kołobrzegu bo takich słupów tam nie widziałem. Pozdrawiam
ps. nie masz na świecie lepszego wyboru smażonych rybek jak u nas nad Bałtykiem. Tylko drogo trochę;-)
Pojechaliśmy nad Bałtyk zupełnie w ciemno nie widząc dokąd. Pamiętając jedynie, że w Łebie dawno temu fajnie było. W rezultacie wylądowaliśmy w miejscowości obdarowanej dziwnie i tajemniczo brzmiącą nazwą - Rowy :cool:
ps. ryby były takie sobie:roll:
Kolorek piękny. I tak jak napisałeś - mleczny. I bajeczny. Co do kadru zgadzam się z przedmówcami, trochę dopracuj.
Bardzo dobrze wypatrzone, obie wersje ciekawe.
Ech i znowu mnie nie było, i znowu nadrobić muszę. Oszczędzę wam widoczków. Zatem ponownie witam w moim cyrku.
115
Łooo! Kopę lat! miło Cię znów widziec, w cyrku i poza nim :)
hehe, na starych znajomych zawsze można liczyć, zawsze coś nabazgrają ;)
ostatnie mocne. choć "podoba się" tu nie pasuj. coca-cola szkodzi i jest moczopędna...
ajjj, ostre bardzo! dość niesmaczne a zarazem rewelacyjne zdjęcie!!
Kaz de Wro
28.10.08, 11:10
Na ostatniej pojechałeś na maxa!
Dobrze, że nie ma twarzy bo przekaz jest bardziej uniwersalny. Ślady na chodniku kojarzą mi się ze śladami pozostawionymi przez ślimaka, który szedł ale nie doszedł do źródełka (butelka) ...
Nie baleś się , że Ci zrobi syfona?:wink:
Nie czytałeś Marka Piegusa?!
Syfon- bierzesz cudzy nos w paluchy i przekręcasz:lol:!!!:wink:
Gościu wyglądał groźnie
Rafał Czarny
29.10.08, 08:53
Nie czytałeś Marka Piegusa?!
Klasyka. :grin:
Radlakos. Cieszę się, że wróciłeś i to w dużym stylu... Streetfoterów nigdy za wielu.
Kaz de Wro
30.10.08, 00:57
Oj, tatuś zapewne nie mówi , oddaj mi 450 zł, które ci pożyczyłem w zeszłym tygodniu.
Dobry strzał, i ekpresja i czuć napięcie
115- pokorność żulika w postaci uniżonego skłonu, 116- szedł, szedł aż padł złamany o ironio colą, 117- wskazówki ojca i tu biorąc pod uwagę widoczną narodowość mozna się pokusić o dopowiedzenie dalszego ciągu. Wszystkie trzy są bardzo czytelne w oddziaływaniu na widza i doskonale ukazują migawki dnia codziennego.
Dzięki za odwiedziny i dobre słowo. Syfona wpisałem już do słownika wyrazów mi znanych;)
Następna
Rafał Czarny
30.10.08, 14:37
Syfona wpisałem już do słownika wyrazów mi znanych;)
Obawiam się, że Wanilia tkwi w błędzie. Syfona z tego co pamiętam robi się inaczej - dociska się delikwentowi kichawę otwartą dłonią. Tak jak się drzewiej obsługiwało syfony. A nie wykręca palcami.
Wiesz co, radlakos? Brakuje mi w Twoich ostatnich streetach tego, co w Twojej fotografii lubię najbardziej - zabawy kadrem i kompozycją. Może z wyjątkiem 116. (oj... mocne).
Na pewno cenne są takie wycinki z ulicy, pokazywanie człowieka itp. ale jakoś... mało mi zapadają w pamięci. Takich fot w necie mnóstwo. A Twoje kwadratowe wygibasy były niepowtarzalne.
Obawiam się, że Wanilia tkwi w błędzie. Syfona z tego co pamiętam robi się inaczej - dociska się delikwentowi kichawę otwartą dłonią. Tak jak się drzewiej obsługiwało syfony. A nie wykręca palcami.
Mój mąż mówi, że ja zawsze mam rację :mrgreen:
Jestem przekonana, że trzeba przekręcić.
Ale lekturę trzeba odświeżyć:wink:
ostatnie to jak z ruskiego targu piwo z rana jak śmietana. Widać musi być popyt jak jest podaż. Odnośnie syfonu Rafał ma rację otwartą dłonią bez kręcenia.
Ja też znam wersję z kręceniem. Może to kwestia regionów? :D
Bardziej prawdopodobna wydaje mi się wersja z kręceniem. Tak robiła mi moja Babcia i to pewnie przez nią mam teraz taką wielką kichawę ;) nie znałem jedynie odpowiedniej terminologii. Aga może mieć rację,m że to kwestia krainy geograficznej. W dolnośląskim kręci się między paluchami, w Kraku łamie się nochala z otwartej, aż strach pomyśleć co robią w okolicach Suwałk.
Specjalnie dla Bufetowej - kwadracik, do tego analogowo
Rafał Czarny
31.10.08, 09:29
Ostatnie rewelka.
leżący i słuchający płyt - boskie
ostatnie też rewelacyjne :)
Kaz de Wro
31.10.08, 09:59
Analog podoba się
Dzięki za przefajny prezencik, o to mi chodziło :D
Ostatnie zdjęcie znakomite. Gratuluję.
Dzięki za odwiedziny. Lecimy dalej. Jaki czas temu spotkałem takich oto dwóch niemców .
bardzo fajnie wypatrzone ;)
Ostatnie niezłe, ale do mnie jakoś nigdy nie przemawiały zdjęcia, na których są tylko samochody. Natomiast zdjęcie nr. 119... Jest po prostu REWELACYJNE! Świetny kadr, szarości i ziarno - wszystkie te elementy współgrają, czuć atmosferę monotonnego, powoli toczącego się, blokowego życia. Brawo!
Pzdr
Dobry strzał ukazujący dwa światy, pierwszy: o zobacz dawno nie padało!, drugi: może mi coś przy okazji skapnie!
ps. dość dowolnie można interpretować ułożenie rąk wychodzącej dziewczyny, np. popatrzcie nie mam nic .
Fajnie wyszło
O to chodzi , o to chodzi ;)
następna
Nie wiem o czym, ale coś mi się w nim podoba:wink:
Kaz de Wro
13.11.08, 01:03
Ostatnie z dużym potencjałem, ale dla mnie za duże cięcia i nie widać dramaturgi tej szamotaniny z silnym wiatrem, deszczem zresztą też
hmmm, może masz rację, próbowałem na wiele sposobów, ale ta wersja wydała mi się najbardziej stosowna. Kadrowane szerzej MZ traciło na czytelności, za dużo szczegółów rozpraszających odbiór było :roll:. Poza tym kadrując staram się zostawiać 100% któregoś z boków.
Ostatnio zaobserwowałem na forum lekki przesyt uliczną fotografią, tak więc co by wątek nie umarł zamieszczam landszafta. Ciekaw jestem która wersja wam bardziej podejdzie.
Smerf Maruda
16.11.08, 14:09
Ostatnio zaobserwowałem na forum lekki przesyt uliczną fotografią, tak więc co by wątek nie umarł zamieszczam landszafta
Ale gdzie, gdzie? :-)
sorki klikło mi się za szybko ;)
Mi bardziej podoba się kolor ale może dlatego, że ogólnie wole, ładne, żywe kolory ;) ale centralny kadr ?:roll: no nie wiem...
Smerf Maruda
16.11.08, 14:27
Chyba również kolor, ale tylko ze względu na to, że obróbka to czarnobieli taka sobie :-)
Mało analogowa? ;) Też nie byłem pewien czy je wstawię, a zrobiłem to jedynie z ciekawości, gdyż próbuję ostatnio wyczuć niejaki duoton.
Bardzo ładne. Kolor. Ładnie kadrowane, ładne kolory, piękne światło.
Smerf Maruda
16.11.08, 14:53
Ten zielony na pierwszym planie jako źle się skonwertował na cz-b :-)
A przyciąłbyś dół i pokazał, jak wygląda?
Fajne zdjęcia z minimalnym wskazaniem na B&W
pzdr
119- wspaniały kadr, świetny temat, świetne odcienie, świetny bokeh. 121- każdy ma inne życiowe problemy i czasem szkoda, że nie rozglądniemy się wokół. 120- ewolucja techniki samochodowej w postaci ciekawego zestawienia. 122- walka z deszczem w celu utrzymania fryzury i nie zalania zawartości torebek. Z plenerowych bardziej podchodzi mi jednak kolor tj. 124.
:-)
A przyciąłbyś dół i pokazał, jak wygląda?
Niebardzo, po uchlastaniu dolnej części ewidentni brakuje ostrości, gdyż reszta kadru jest już za perspektywą powietrzną.
Dzięki wszystkim za wizytę .
@ Wiejo zawsze z przyjemnością czytam twoje interpretacje ;) Następna
Bardzo przyjemny odpoczynek od streeta. Tak trzymaj! :D
Dużo się dzieje na tym zdjęciu. W naturze podmuch zmiany pogody a w ludziach narada i jedna ucieczka. Świetna sytuacja i dobrze, że miałeś czym to zatrzymać.
Nareszcie nie ziewam z nudów :wink:
Ostatnie landszafty nie zasługują na to miano, zdjęcie z drzewem ma wg mnie większy potencjał, świetna, intrygująca obróbka dała temu zdjęciu niebanalny klmat. I protestuję nad ciągłum powtarzaniem wyuczonych regułek, nie wolno krzywo, nie wolno po środku, nie wolno przepalić itd...!
Właśnie, że czasem wolno a nawet trzeba! Twoje zdjęcie jest tego dowodem. Wyjątkowo przypadła do gustu obróbka nadające atmosferę tajemniczości, świetne światło. Jak nie będziesz zanudzać tymi streetami to częściej wpadnę :wink::grin:
trawa ma drugim drzewie minimalnie zbyt nasycona, ale badzo za
I protestuję nad ciągłum powtarzaniem wyuczonych regułek, nie wolno krzywo, nie wolno po środku, nie wolno przepalić itd...!
Akurat kadrowanie radlakosa jest jednym z nielicznych, gdzie nie razi mnie "pośrodku" :D
EEE to teraz to ja mam połapane u Pani Moderatorowej ;) Dzięki wszystkim za dobre słowo:-P
@ Wanilia - Landszafty nie są pozbawione obróbki, ale wbrew wszelkim pozorom jest jej nie tak dużo . Na obiektywie wreszcie porządny polarek + szara połówka. Reszta - suwaczki podczas wywoływania z rawów. I to tyle.
Tego dnia trafiliśmy na tkzw Warun nieziemski do robienia zdjęć. Pewnego niedzielnego ranka nie wiedzieliśmy co ze sobą począć, otworzyłem atlas i znalazłem po czeskiej stronie jezioro o zachęcającej nazwie Rozkoś. Nie zatanawiając się zbyt długo wsiedliśmy do samochodu i zaraz po wyjechaniu z Wro dopadła nas mgła. Gdy dojechaliśmy na miejsce Rozkosi nie było widać, ba, nie widziałem nawet mojej własne wyciągniętej ręki . Odwrót zaplanowaliśmy przez sklep z dobrym czeskim browarem , oraz Karłów - i to właśnie z tamtąd są te zdjęcia. Szczeliniec wyznaczał granicę pomiędzy mgłą a słoneczną pogodą. Bajka
Jeszcze takie się ostały. Jedno dla zwolenników, drugie dla przeciwników centralnych kadrów ;)
Biorę oba :D
A masz coś ładnego z Gór Stołowych, bo dawno nie byłam a lubię niezmiernie?
K_Puchatek
19.11.08, 21:58
Ładne i ciekawie pokazane te dwie ostatnie fotki z mgłą - mają klimacik...
Pozdrawiam
Dwie ostatnie rewelka. Świetne kadry.
Zgadza się, zdjęcia z klimatem, mają to coś ;)
pzdr
Kaz de Wro
20.11.08, 00:56
Dla mnie fota 125. Bardzo. Działa na wyobrażnię.
Dzięki za odwiedziny.
@ Bufetowa - to właśnie ze stołowych są te ostatnie, choć fakt, że górskiego klimatu tam niewiele. A godnych pokazania niestety brak:roll:
Skoro landszafty w modzie..... następny
To chyba pode mnie??? :mrgreen:
Świetne, całkowita flauta sprzyja przepięknemu odbiciu w wodzie:grin:
Byłoby jeszcze piekniej bez dingi i może troszkę bardziej łódeczka z profilu.
Bardzo ładne:grin:
Bardzo mi się spodobały 126 i 127. Cała seria z mgłą jest bardzo "Twoja". Bardzo podobne kadrowanie, kompozycja, no i nastrój kreowany przez niesamowitą mgłę. Wydaje mi się, że te zdjęcia wyglądają najlepiej razem. Nie jako pojedyncze prace, lecz jako zestaw.
Pzdr
127 suuperr ! fajowo Ci sie to odbiło w wodzie:grin: lustereczko lustereczko...;)
To chyba pode mnie??? :mrgreen:
No BA , A co to jest Ding, bo ja z zupełnie innego cyrku
. Cała seria z mgłą jest bardzo "Twoja".
Straszebnie mnię żeś tym połechtał :cool:
Dingi czyli bączek czyli ponton :grin:
ale Ty nie masz bączka, bo nie masz silniczka:wink:
masz ponton:mrgreen:
Pięknieś pan się znalazł w tych landszaftach.
Przyznam się szczerze że streetowych fotek nie oglądałem ale z ostatnich to 124 w kolorze zdecydowanie dobre. Czekam na więcej landszaftów w twoim wydaniu.
Kaz de Wro
20.11.08, 23:18
Ostatnia z łódką, bardzo! Tylko wymazałbym chyba tego ptaszka i parę kropek- farfocli na wodzie, bo dezorganizują mi odbiór. I woda taka niewodnista. Fajnie to jako całość wygląda. Jednak w rzeczywistości woda przewaznie jest rochę ciemniejsza i podaje bardziej wyrazistszy obraz nieba (jak filtr polaryzacyjny);-)
Ostatnia z łódką, bardzo! Tylko wymazałbym chyba tego ptaszka i parę kropek- farfocli na wodzie, bo dezorganizują mi odbiór. I woda taka niewodnista. Fajnie to jako całość wygląda. Jednak w rzeczywistości woda przewaznie jest rochę ciemniejsza i podaje bardziej wyrazistszy obraz nieba (jak filtr polaryzacyjny);-)
KAz jest to chyba jedyne zdjęcie którego oprócz wywołania z rawa pozbawiłem totalnie obróbki.
ps. Jakiego ptaszka ???:cool:
Chyba Kazowi chodzi o tę kropkę po prawej :D
Chyba Kazowi chodzi o tę kropkę po prawej :D
EEE chyba jednak o tę kropkę po lewej ;) na niebie. Ta po prawej to chyba boja albo coś... - trza by o weryfikację Wanilii spytać. Co by nie gadać obrazek jest na tyle sterylny , że takie zabiegi kosmetyczne na pewno mu nie zaszkodzą.
Kaz de Wro
21.11.08, 00:14
Boje są OK. A plamki są, na dole na odbiciu chmurki są dwa punkty, a na niebie po lewej lecący ptak, ale bardzo niewyraźny. O to mi chodziło.
Rafał Czarny
21.11.08, 13:15
Wracaj do streetowania. Pejzażystów jest jak mrówków, uliczników jak na lekarstwo.
Wracaj do streetowania. Pejzażystów jest jak mrówków, uliczników jak na lekarstwo.
Nie, nie, nieee!!!
Przejrzałem ostatnie strony wątku.
Bardzo fajny street z deszczem. Krajobrazy też raczej wypas:)
Gratuluję wszechstronności.
Chociaż bardziej lubię ludzi na fotografii to obejrzeć od czasu do czasu ładny widok też warto.
Pozdrawiam,
Będę zaglądał.
Rafał Czarny
21.11.08, 13:52
Nie, nie, nieee!!!
No jak nie, jak tak!!!???
ps. Bardzo rzeczowy post napisałem. :roll: Chcę w tym miejscu sam sobie pogratulować.
Zdecydowanie bardziej wolę robić zdjęcia ludziom niż trzaskać pocztówki. Aczkolwiek dobry landszaft nie jest zły ;) Tym bardziej, że często i tak ciągam swój organizm po różnych miejscach i odruchowo wciskam spust migawki. Do streeta powrócę już niebawem, jak tylko skończę wklejać otmuchowskie landszafty. A zatem następna.129
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/11/thumb_129-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-24998)
Smerf Maruda
23.11.08, 13:08
Ładne, bardzo ładne zdjęcie. Ujawniłbyś trochę więcej szczegółów technicznych? Jeśli to klisza, to chciałbym się pozachwycać jeszcze bardziej.
W każdym razie są doskonałe szarości i trzymane w ryzach kontrasty. Bardzo mi się podoba.
Jeśli to klisza, to chciałbym się pozachwycać jeszcze bardziej.
się wie ;)
Smerf Maruda
23.11.08, 13:13
się wie ;)
Zachwycam się więc jeszcze bardziej. Ach ach.
:-D
Ostatnie zdjęcie ma świetną kompozycję. I szarości ;)
Rafał Czarny
23.11.08, 13:38
Fajne, fajne. Wysoko oceniłem w galerii.
dziękować dziękować:grin: Wygląda to jak atak modów na mój wątek :grin:
Faktycznie :lol:
Jesteś obserwowany...
Faktycznie :lol:
Jesteś obserwowany...
No ba.... :cool:
. Ujawniłbyś trochę więcej szczegółów technicznych? Jeśli to klisza,
Znalazłem. HP 5, rodinal 1/ 100 , 20 stopni, 24 min
Znalazłem. HP 5, rodinal 1/ 100 , 20 stopni, 24 min
O, Rodinal 1+100 :) Jak wreszcie zrobię jakąś rolkę na średnim HP5+, to wywołam ją tak, jak już wołałem FP4+, czyli: Rodinal (czy też R09) 1+100, wołanie pół-stojące, 1h. FP4+ wychodzi bardzo dobrze, ciekawe jak będzie z HP5+. Podobno powinno wyjść podobnie :)
Wołałem tak jak opisałeś w tamtym wątku- dokładnie raz zamieszane , 1 godz, itp itd. Generalnie negatyw wyszedł do d.... - totalnie pozbawiony kontrastów:evil:
ps. czy używacie obywatelu wody destylowanej ????
niestety wraz z czułościa spada kontrast, trzeba niestety w większym stężniu lub Ilford ID11.
Rafał Czarny
23.11.08, 21:12
Ja używam wody demineralizowanej. Kupuję w supermarkecie w dziale ze szpejami samochodowymi albo na stacjach benzynowych.
Wołałem tak jak opisałeś w tamtym wątku- dokładnie raz zamieszane , 1 godz, itp itd. Generalnie negatyw wyszedł do d.... - totalnie pozbawiony kontrastów:evil:
Niet, octu winnego :-] To ciekawe, że wyszedł do **** :/ Z tego co czytałem, to nie powinien. 1+100 powinno dać trochę bardziej miękki negatyw niż np. 1+50, ale nie bez kontrastu. Raczej więcej półtonów, ale z kontrastem jednakowoż.
Na moim blogu dostałem taki komentarz:
"Z doświadczenia wiem, że z Hp5 też będzie dobrze przy takiej proporcji, ale jeśli ziarno jest dla Ciebie priorytetem to polecam microphen, albo id-11. Dla mnie lepsze, bo jestem niecierpliwy."
ID-11 jest wyoływaczem energicznym więc daje większy kontrast
Całkiem efektownie podszedłeś do tematu. Osiągniety rezultat jest w pełni zasłużony,
a zdjęcia 126, 127, 128, 129 zasługują na uwagę.
radlakos, poszukałem jeszcze trochę i znalazłem takie temat http://www.rangefinderforum.com/forums/showthread.php?t=61643 (po angielsku). Z tego, co się naczytałem, to Rodinal 1+100 pracuje najlepiej z filmami o niskich czułościach, do ISO 200 (stoi to w małej sprzeczności z tym, co czytałem wcześniej). Mimo tego, można w nim forsować filmy, a niektóre 400 i tak wychodzą bardzo dobrze. Filmem, który w takim wywoływaniu, 1+100 i 1h, mieszanie na początku i w połowie, nie wychodzi, jest niestety właśnie HP5+...
Polecam stronkę:
http://www.ilfordphoto.com/Webfiles/2007321132461251.pdf
Dzięki chłopaki za odzew i linki. Ale tak naprawdę nie mam problemu z samym rozcieńczeniem rodinalu 1/ 100, nawet w duecie z HP 5. Próbuję dojść jedynie do tego, co jest powodem innych efektów niż te które podał Suchar w wątku o wołaniu w tym rozcieńczeniu przez bitą godzin. Jedyną różnicą jaką zauważyłem to to, że wymieszałem wywoływacz w wodzie destylowanej, a nie w kranówie.
Następna fota - HP 5, rodinal 1/ 100 , 20 stopni, 24 min
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/11/thumb_131-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-25039)
Takie dziwne cięcie, że nie wiem co myśleć. :)
Takie dziwne cięcie, że nie wiem co myśleć. :)
Ja też nie wiem - w sumie całe moja przygoda z aparatem to wielka improwizacja ;)
Odnośnie tego, że street zazwyczaj kojarzony jest z żulikami:???: next
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2008/11/thumb_132-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-25250)
Dla mnie... diaboliczne. Super foto, ten wzrok zabija.
To podoba Ci się ciacho na zdjęciu , czy zdjęcie ? :cool:
I to, i to :D (to nie ciacho, to prawdziwy facet ;))
Starszy pan jest na pewno ciekawie skadrowane ale w moim odczuciu to trochę nie tak. Podoba mi się natomiast sam model, rozmycie i obróbka. Następne jak gosciu wychodzi z bramy i te wiszące nogi w zestawieniu z jego spojrzeniem wymowne.
Podoba mi się natomiast sam model, rozmycie i obróbka.
Obróbki nie ma w tym wcale - czysty skan z negatywu, a że się sam model podoba - toż to mój osobisty, ulubiony, zresztą wam też znany już z wcześniejszych zdjęć , model dziadek:wink:
te zwisające nogi- bomba! Fajnie uchwycone. Nie rozstajesz się z aparatem, czy chłopcy wisieli tak cały dzień?:grin:
Nie rozstaję się raczej. Zazwyczaj jest tak , że jak mam aparat przy sobie to nic się nie dzieje, a niech się zdarzy , że go nie mam- o dżizas ile się nagle kadrów pojawia w łepetynie.
Gdyby tam chłopaki wisieli cały dzień to odleżyny i żylaki na ***** murowane ;)
następne zatem
Babka spogląda, czy jej cygan z atelnią majtek tudzież innej galanterii nie podwędzi :wink::grin:
:lol: Gość idąc z tą patelnią mamrotał coś pod nosem, wbudzając ogólne zainteresowanie. Wyglądał jakby miał zamiar tę patelnię wmontować komuś w organizm ;)
Niedawno odbyło się we Wrocławiu spotkanko klubu pod wezwaniem olka. W wątku poświęconemu temu spotkaniu powklejałem trochę fot, stwierdziłem, że wkleję również w tutaj ( Zawsze więcej ludzi to zobaczy i wyrazi opinię ). Piszcie proszę co wam się nie podoba, lub podoba itp itd - chodzi mi oczywiście o techniczną stronę ;) Albo najlepiej piszcie TU -
https://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15671&page=9
Smerf Maruda
18.12.08, 22:20
następne zatem
Fajny kadr, fajny, fajny. Blisko, skośnie, podoba mi się. Dobrze uchwycona chwila.
"B" zdecydowanie lepiej wypadają za względu na światło, na "a" twarze się blade do bólu. Oj potrzymałabym takiego w rękach:mrgreen:
zdecydowanie bardziej podobają mi sie wersje b ponieważ kolory twarzy bardziej naturalne, czerń broni jest bliższa prawdy. Wersje a sprawiają wrazenie trochę wypłukanych kolorów. Sposób kadrowania jak i pozy modeli na tak bo nie wieje sztucznością.
Wersja "B" bez porównania, dużo lepsza.
Kaz de Wro
20.12.08, 03:36
Facet z marketu to przecież "Leon Zawodowiec" , wyszedł tylko po mleko i bułki dla tej małej... ;-)
Facet z patelnią, widzę strzał w ostatniej chwili (brak ostrości) i żywe poruszenie Pani. To Dworzec jeszcze działą czy to może już bazar na Psim Polu?
Facet z marketu to przecież "Leon Zawodowiec" , wyszedł tylko po mleko i bułki dla tej małej... ;-)
Facet z patelnią, widzę strzał w ostatniej chwili (brak ostrości) i żywe poruszenie Pani. To Dworzec jeszcze działą czy to może już bazar na Psim Polu?
Jeszcze Świebodzki - mam zamiar eksploatować ten temat do bólu.
Bazar na Psim Polu - brzmi zachęcająco - nigdy nie byłem ;)
Co do studyjnych gniotów - jestem jakiś inny - cały czas jestem za wersją a;/
Dla wielbicieli koloru zatem : 136
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2009/03/thumb__R246536-2.jpg
źródło (https://galeria.olympusclub.pl/displayimage.php?pos=-29830)
Kaz de Wro
19.03.09, 17:36
Witając po dłuższej nieobecności;-)
Fotka oceniona w Galerii.
Witając po dłuższej nieobecności;-)
A dziękować dziękować ;)
Pięknie ustrzeliłeś jegomościa ! Oceniłem już w galerii. Masz oko do streeta, co nie jest częste. Bedę tu częstym bywalcem ;)
Świetna fota, pomimo ciekawego obiektu ta skulona postać między drzwiami wzbudza największą ciekawość. Poprzednie z patelnią, ta kobieta jest naprawdę przestraszona.
Świetna fotka, ocena w galerii.
On tak stał czy tylko schylił głowę? :roll:
z mojej strony także ocena w "G" ;)
pzdr
Dzięki za odwiedziny
.On tak stał czy tylko schylił głowę? :roll:
Stał , drzemał jakąś chwilę.
następna 137
Piotr Grześ
23.03.09, 00:28
Nie kumam tej fotki?
Fajniej by było bez drugiego planu :D