Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : DEBIUT

Marcin11
25.11.07, 14:31
Moje pierwsze zdjęcie na forum, proszę Was o opinię.............i łagodny wymiar kary ;)

Smerf Maruda
25.11.07, 14:38
To Twoją cyfrówką robione? Aż nie chce mi się wierzyć :-) Świetne kolory, szkoda, że kadr taki niezdecydowany - za mało na dole, za dużo na górze, głowa w środku. Ale kolory bardzo na plus.

Switch
25.11.07, 14:42
Chyba za szeroko kadrowane.

a kolorki to można w ps-ie zrobić ;)

-M
25.11.07, 14:45
Pierwsze wrażenie: zdjęcie z analoga. Dopiero po chwili przyglądania się poczułem jego cyfrowość, ale i tak bym dał się nabrać. Świetne kolory i doskonale uchwycona mimika, poza małego dziecka.

Na temat kadru już ktoś wspomniał - tendencja do ucentrowienia twarzy w tym wypadku chyba nie sprawdziła się. Kusiłbym się o poziomy kadr z większą przestrzenią po stronie, w którą dziecko patrzy. Tak bym odruchowo skadrował taką sytuację, co nie znaczy, że to jedyna możliwość. Na upartego można by pociąć to zdjęcie ;)

Smerf Maruda
25.11.07, 14:52

No to, śmiało, pochwal się.

Ktoś na cyfrowej napisał ostatnio, że bogate społeczeństwo mamy, bo każdy ma ostatnią wersję Photoshopa. To naprawdę niesamowite!

@-M:

Pierwsze wrażenie: zdjęcie z analoga.

Odniosłem to samo wrażenie! :-)

Rafał Czarny
25.11.07, 14:53
Udany debiut. Co do kadru, to podzielam zdanie przedpiszców.

paszczol
25.11.07, 14:59
Jak wyżej, ale jako debiut udane.

-M
25.11.07, 15:22
Ktoś na cyfrowej napisał ostatnio, że bogate społeczeństwo mamy, bo każdy ma ostatnią wersję Photoshopa. To naprawdę niesamowite!

LoL! :D

Marcin11
25.11.07, 15:26
Zdecydowanie zdjęcie nie było robione moją nową cyfrówką, jak na razie chciałem poznać Waszą opinie na temat tego co już zrobiłem. SP-510 staram się dopiero rozgryźć (problem z ziarnem i ostrością).Mam parę fotek, ale nic szczególnego, a forum nie chce zaśmiecać. Jak tylko coś ciekawego się pojawi na pewno wrzucę do oceny. Dzięki za Wasze opinie.
Pozdrawiam

suchar
25.11.07, 16:09
Ja też pomyślałem, że to analog. Najpierw byłem pewien, dopiero potem zobaczyłem jaki to aparat. Kolorki bardzo fajne i plastyka obrazu właśnie sprawiają wrażenie, jakby to była analog. Kadr rzeczywiście jest za szeroki, szczególnie za dużo miejsca jest na górze.
Pzdr

-M
25.11.07, 16:17
Czy to może nie jest obróbka made in OptikVerb Labs?

Oleryk
25.11.07, 17:54
Piękna kolorystayka, uwagi do kadru za przedmówcami.
Od siebie dodam tylko, że obróciłbym zdjęcie w poziomie a kadrowanie w komputerze to przecież nie problem ;)

Switch
26.11.07, 13:25

No to, śmiało, pochwal się.

Niech będzie, w programie graficznym. PS stał sie już synonimem tego słowa. Co do posiadania lub nie: nie zawsze trzeba wydać ciężkie pieniądze na niego. Ja np. dostałem OEM elements do nikona 5700.

pozdrawiam

Magus
26.11.07, 13:27
Pracuj na kadrowaniem.

kapral
26.11.07, 13:43
Witajcie przyjaciele zadebiutuje portretem pt. Zorba.

Switch
26.11.07, 13:48
Witam przyjacielu ;). Tutaj też fajne kolorki. Pozatym bałagan w tle i te cienie...

tomaszka
26.11.07, 14:37
Fajne zdjecie, metalowiec/metaloowa rosnie ;)
Dla mnie cienie nie przeszkadzaja (nawet fajnie, bo jest bardziej naturalnie a nie studio), tylko strasznie duza glebia ostrosci.