PDA

Zobacz pełną wersję : zdjęcia geo

geo
11.11.07, 17:48
proszę o komentarz

geo
13.11.07, 00:28
hmmm... Ty Marian (geo) Ty jakis idiota jesteś....
Prosze o odpowiedz czy cos złego zrobiłem że nikt nic ani ciupka nie napisał
pierwsze zdęcia po canonie A70 może dlatego? :P

PS. Jakby co to tez jestem zielony i wogóle...

Oleryk
13.11.07, 00:43
Nie przejmuj się, wszyscy tu żyją nowym Olkiem i nowymi szkłami ;)
Wygodniej byłoby, gdybyś numerował zdjęcia albo nadawał im tytuly.

Pierwsze jest słabe, wcale mnie nie przekonuje, ot zabawa z psem. Gdyby było więcej ruchu w tym zdjęciu i jakieś sensowne kadrowanie to może...

Drugie to całkiem udany kadr, ładnie skontrastowany kwiat na ciemnym i rozmytym tle.
Kadrowałbym tylko ciasniej i niecentralnie.

Trzeciechyba najsłabsze, nieciekawe i bez pomysłu, nawet troche za ciemne mi sie wydaje ale pisze z notebooka a tu mam kiepski ekran.

Robiąc zdjęcia zastanów się najpierw, co chcesz pokazać a potem, jak to zrobić najlepiej.

Warmik
13.11.07, 00:45
to może ja ogólnie napiszę jakiś komentarz
zdjęcia są nieciekawe

1. bałagan w kadrze, !!! kadrowanie !!!
2. znowu słabe kadrowanie i bałagan, kwiat zajmuje 1/15 zdjęcia a reszta to liście i tło
3. nie podoba mi się taka perspektywa, ale to zdecydowanie najlepsze zdjęcie z tej trójki

próbuj dalej, pozdrawiam

dobas
13.11.07, 00:53
Cześć

Żadne nie powala :)

Proponuję oglądać zdjęcia innych - lepszych - najlepszych i podpatrywać
zadawać sobie pytania co mi się podoba w ty6m zdjęciu a co nie.
Drugie zdjęcie - to najprostrza z możliwych kompozycja - czyli kompozycja centralna.
Każdy kto nowy bierze do ręki aparat CYK - i wkłada obiekt na środek kadru.

Oczywiście są momenty kiedy warto tak robić, ale w 80 % każdy inny kadr będzie lepszy i ciekawszy.

Pierwsze - obcięte z lewej obcięte z prawej,

Myśl robiąc zdjęcia. myśl co chcesz pokazać i dlaczego, może warto podejść bliżej może warto odejść dalej.

Masz syfraka - więc próbuj, ale myśl co chcesz osiągnąć. Ja bym zaczął od jakiejś lektury na temat kompozycji książka , internet, poczytaj o "złotym podziale" "mocnym punkcie"
popatrz czy w fotografiach mistrzów - to występuje, czy ktoś z tego korzysta i czy rzeczywiście takie zabiegi poprawiają odbiór zdjęcia.

to tyle na początku

Witamy na Forum. Nie zrażaj się nie bój się pytać na pewno ktoś Ci coś zawsze powie :)

może rzeczywiście wszyscy są napaleni na nowe obiektywy i nowe aparaty....

pozdrawiam
dobas

bikeart
13.11.07, 02:35
co do pierwszego: hmmm, chyba zgodzę się z Olerykiem...

drugie: niepotrzebnie centralnie, dużo niepotrzebnej przestrzeni i tło zbyt pstrokate, odciąga oko od głównego obiektu przez "zamieszanie" jakie wprowadza... nie eksponuje, a przeszkadza...

trzecie: tematyka, która mnie najbardziej interesuje... wiem, że ratusz w tym zacnym mieście obfotografowano na tysiące sposobów, ale nie zawsze oryginalnie znaczy lepiej... osobiście lubię tego typu perspektywy, ale w tym wydaniu zupełnie mnie nie przekonuje... może kadr po skosie? z wieżą wychodzącą z PDR? ale najpierw trzeba zrobić, tak dla siebie, sporo solidnych zdjęć, poprawnych i dobrych technicznie, a potem przejść do oryginalnych rozwiązań...

zgadzam się z poprzednikiem, czytać, oglądać, czytać, oglądać...

pozdrawiam i wielu udanych zdjęć...

rodia
13.11.07, 06:42
W porównaniu z większością osób, które wstawiały tu pierwsze swoje zdjęcia to nie jest źle jak na początek. Próbuj dalej i wstawiaj tu fotki. Numeruj każde zdjecię i wstawiaj je małymi porcjami po 1-4 bo jak za duzo wstawisz to nie wiadomo na czym sie skupić i w efekcie komentować nikomu sie nie chce.

geo
13.11.07, 08:55
dzieki, o to mi właśnie chodziło kilka prostych rad i komentarzy.

geo
13.11.07, 15:39
Proszę o wypowiedź
Mam nadzieje że ta seria troche lepsza :))

utoplec
14.11.07, 19:53
Ciekawe jest zdjęcie z psem, bo jest w nim jakaś historia, można sie zastanawiac dlaczego pies zaglada do budynku na którym pisze "uwaga gaz", nawet mi krzywa sciana nie przeszkadza. Natomiast ta gałązka i drzewo to nie sa ciekawe obiekty, na zdjęcie rzeźby jest jej zamało, a za duzo gałęzi, a chłopczyk mam mało ciekawe tło. Ale próbuj dalej, gdzieś czytałem, że dopiero po 10 tys. zdjęć zaczyna się łąpać o co w fotografii chodzi :-)

rodia
15.11.07, 04:17
IMO: pierwsza seria jednak lepsza. W drugiej serii fotki jakie blade, mało wyraźne, i słabiutki kontrast.

Switch
23.11.07, 23:32
Mnie również pierwsza seria podoba się zdecydowanie bardziej. Druga mało ciekawa:
5. Po dłuższym przypatrzeniu się wymazałem komentarz który napisałem i zmieniam nieco zdanie. Zdjęcie faktycznie ma w sobie trochę tajemniczości. Jak już ktoś wspomniał zastanawiające jest co ujrzał tam pies. Być może jakieś nieszczęście. Napis na ścianie dodaje niepewności.
4. Nie podoba mi się, przydałaby się mniejsza głębia ostrości i inny kadr.
3. Ot gałązka, zdjęcie ciemne i nieinteresujące. "o pstryknąłem fotkę"
2. Za duże kontrasty, nic nie widać
1. Zdecydowanie mogłeś szukać innego kadru

EDIT: Skomentuje jeszcze zdjęcie z pierwszej serii które spodobało mi się najbardziej. Jest to zdjęcie "Zabawa". Niby nic szczególnego, ale fotka jest taka "reklamowa". Gdzieś właśnie w sferze marketingu by mi pasowała.

geo
19.01.08, 12:33
takie fiku miku bawię się softem i natrafiłem na stare zdjęcie z włoch wydawało mi sie za spokojne :)

Oleryk
19.01.08, 13:06
A mnie się wydaje, że prosto byłoby lepiej.
Lubie Wenecję, w tym roku znów się wybieram :)

radlakos
19.01.08, 22:57
trochę jak godło - teraz Polska. Nie mam nic do obróbki, wręcz ją pochwalam. Tutaj jednak brakuje mi pomysłu. Pracuj dalej ;)

rodia
20.01.08, 04:19
Normalnie jestem przeciwny tego typu akcjom. Ale w tym wypadku bardzo mi się podoba: wygląda jakby szła fala na rzece od prawej i unosiła te zabudowania.

geo
20.01.08, 11:42
no właśnie rodia, to mi sie w tym zdjęciu podoba można by się pokusić o tytuł:
Kolejne zalanie starej Wenecji :)

kisi
20.01.08, 13:18

... a ja nie... za duzo w niej turystów i nic nie mozna spokojnie zobaczyć :(

Oleryk
20.01.08, 14:00

... a ja nie... za duzo w niej turystów i nic nie mozna spokojnie zobaczyć :(
Sorki za OT, chcialem odpowiedziec. Otóż planuje w tym roku wejśc do Wenecji bardzo wcześnie rano, najlepiej o świcie. Biorąc pod uwagę, ze zawsze zatrzymuje się w Rimini i trzeba zrobic dwieście kilometrów autostradą, to musze wyjechac w nocy.
Zobaczymy, co z tego wyjdzie.

Geo, gdybyś dał był tej fotce tytuł "Kolejne zalanie starej Wenecji" to odebrałbym to zupełnie inaczej. Faktycznie, jak napisał Rdia, to wyląda jak fala unosząca budynki.
jak już kiedys piasałem, dobry tytuł to znacząca część pracy.
Nowe fotki, Chcalupka fajna, tylko tzreba ją wyprostowac.
Musze pokusić się o jakiś poradnik fotografowania amatorskiego architektury. sam nie za wiele umien ale moze uda mi się wyjaśnić potrzebę prostowania ścian. Przynajmniej w większości przypadkow.
Quad pod chatką troche psuje wrażenie ;)
Kiciek fajny tylko ciut przyciemny jak na moj gust.
No i balanś sie rozjechal, sierść na piersi kota przybrała zielonkawy odcień ;)

Switch
21.01.08, 01:31
Zdjęcie z falą bardzo fajne, faktycznie unosi budynki. Kiciak przede wszystkim za ciemny.

radlakos
21.01.08, 10:52
stodołę szerzej bym kadrował, brakuje przestrzeni naokoło, fajny klimat
kiciek - płasko wyszedł - pewnie przez lampę

geo
23.01.08, 21:08
witam ponownie dzieki za rady :)
poniżej zdjęcia ze gdańskiej starówki pod hasłem "gruchu gruchu..."

asfoto_p
23.01.08, 22:01
Świetna seria. Ostatnie najlepsze jak dla mnie. Na 10 zdjęciu nieźle tych "gruchaczy" złapałeś.

Oleryk
23.01.08, 22:28
Barrdzo fajna seria ale...dlaczego nie wyprostowałes tych kadrów 9 i 11 które są ewidentnie krzywe?
Nie chce się?

geo
23.01.08, 23:15
bo ja bo ja, jeszcze nie umiałem prostować ale jak mi zwróciłeś uwagę, ale się już nauczyłem (prostota). :)

radlakos
24.01.08, 12:39
no no coraz lepiej.
9 - nie prosoał bym . IMHO przekrzywienie podkreśla dynamikę. Rozjaśnił bym nieco
10 - w kolorze ogólne wrażenie było lepsze, choć tło poprzepalane. W BW gołębie tracą wyrazistość
12 - kadrował bym szerzej

seria- podoba się

geo
2.03.08, 20:58
dzieki za rady teraz 2 zdjęcia jedno stare z A70(13) drugie z 410(14)

kasprzyk
2.03.08, 21:36
Piesek bomba ! :) , może trochę ciaśniej.

pzdr

geo
2.03.08, 21:49
to był 40-150 ciemniejszy ten obiektyw jest super w słoneczne dni :)

asfoto_p
2.03.08, 21:51
13 piękne miejsce
14 dobrze to wygląda ale uciął bym trochę z prawej ;)

radlakos
3.03.08, 14:49
fajna psina, ale z ramą to przesadziłeś

eljot
3.03.08, 21:40
Piesek bomba ! :) , może trochę ciaśniej.

pzdr
Zgadzam się. Zdjęcie nr 13 bardzo ładny widoczek, fajne kolorki. Szkoda, że w dolinie była mgiełka.

geo
3.03.08, 22:13
radlakos uczę sie ramki robić :)

radlakos
3.03.08, 22:15
no myślę :razz:

geo
3.03.08, 22:20
kolejne 3 proszę o wypowiedź
stawiam litra kto policzy cegiełki w nr 17 :)

geo
4.03.08, 22:43
kolejne 3 jakoś tak mnie naszło :)
19. to sonnar 180 f2.8 i nie mi ktos powie że musowo trzeba mieć zd 50-200 (oczywiście zbieram). Aha to z ręki i siedziałem w octavi i strzeliłem przez otwarte okno pasażera :)
20. to Kair dziwne miasto :)
18. alpy Austria

Ania_
4.03.08, 23:15
Sonnar jest super szkłem. :D Trochę kobylastym, ale co tam! PS zdjęcie z Alpami zmasakrowała kompresja :?

Marge
5.03.08, 01:19
18, to jest ładnie przeostrzona
20, też, na drzewach po lewej się rzuca w oczy

k@czy
6.03.08, 05:11
z wyostrzaniem po zmniejszeniu musisz kombinowac z kazdym zdjeciem oddzielnie. nie da rady 'z klucza" :) musisz dopasowac do kazdej foty oddzielnie. innymi slowy przyloz sie bracie bardziej -jakosc, nie ilosc :) chetnie bym zobaczyl poprawione alpy. nr 10-dla mnie bomba !:) wyciac tylko przechodzaca pania i bedzie sysunia-jak bedzie w galeri spodoba sie bardzo-gwarantuje :)

geo
10.03.08, 14:24
dziękuje faktycznie przy zmniejszaniu mała masakra była, teraz inaczej to robie, dzieki za uwagi na swoja obrone to tylko powiem, ze to były i tak wyjściowo kiepskiej jakosci technicznej zdjecia. Kolejna fota wiosenna i trochę zabawa suwakami
lens Oreston f1.8 ogródek 13 00 dzisiaj

helmuth
11.03.08, 13:48
Wg mnie jest to przykład ratowania nieudanego zdjęcia, przy pomocy obróbki. Co ma być tematem zdjęcia: jasna, nieostra plama (w mocnym punkcie) czy krokus (centralnie). Można pewnie dorobić do tego jakieś teorie :D Jestem ich ciekaw :roll:

geo
11.03.08, 14:00
Helmuth mam nadzieje że wiesz co to płytka głębia ostrości i bokeh :mrgreen:
Kolory miały uwypuklić ładny bokeh który w tym zdjęciu jest ciekawy....
Na forum jest wiele zdjęć krokusów, te miało byc inne i mi sie szczególnie podoba

helmuth
11.03.08, 14:39
Chcesz powiedzieć że celowo ustawiłeś pierwszy kwiat przed GO, żeby pokazać bokeh tego obiektywu ;) :?: Mnie to wygląda na nietrafienie z GO, a później kombinowanie "co można z tym zrobić" :razz:

geo
11.03.08, 14:46
chcesz powiedziedź, że sie pomyliłem o jakieś 5 cm z GO :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
na drugi raz zapytam sie Ciebie na pw jak mam to robic ok?
No dobra nie podoba Ci sie te zdjęcie a mi sie podoba i basta.. ;)

helmuth
11.03.08, 15:15
No dobra nie podoba Ci sie te zdjęcie a mi sie podoba i basta.. ;)
No nie podoba. Może dlatego że nie mam duszy artystycznej, mam umysł raczej ścisły. Dla mnie albo kwiat albo abstracyjna plama (wolę to pierwsze). Razem już razi moje poczucie estetyki. To tak jakby na skomplikowanym rysunku technicznym ktoś rozlał kawę i zachwycał się kształtem, kolorem czy umiejscowieniem tej plamy :mrgreen: Zgadzam się, że nie musi nam sie podobać to samo. Każdy widzi to co chce widzieć ;) Bez urazy, ja napisałem co ja widzę "na załączonym obrazku".

radlakos
11.03.08, 17:04
cóż przywykłem do tego , że nawet w rysunku technicznym należy dostrzegać zamysł artystyczny - jak zwał tak zwał , jeden pies. Fajnie skrojony kadr - zdecydowanie wolę takie podejście do tematu niż wyostrzony chabź ( tak to się piszę ? :mrgreen: ) - fota zyskuje na przestrzenności i wyrazie

geo
12.03.08, 01:35
kolejne krokusy wiem że to temat na czasie ale są to krokusy na którym trenowałem bokeh

radlakos
12.03.08, 10:18
krokusomanię jakąś obserwuję na forum. Nie przepadam za takimi fotami. Ostatnie jak dla mnie - oprócz ładnego bokehu nic ciekawego w sobie nie mają ( ale podkreślam , że to mój odbiór) . Zdecydowanie wolę wcześniejszą fotę - a to ze względu na kompozycję.

edit - po kolejnym oglądnięciu - 22 też daje radę ;)

rocco
12.03.08, 13:24
Tu też, jak i w wątku Krzyszcza widze podobną manierę zachwytu na bkoeh'em (jak się to odmienia? ).
Krokusiko moga być ale można troche przymknąc przysłonę ;)

Krzyszcz
12.03.08, 17:33
rocco, to, że obiektywy na obu wątkach generują ładny bokeh naprawdę nie oznacza 'maniery zachwytu nad bokehem'. Na jakiej podstawie wygenerowałeś taką teorię? Na takiej, że na obu wątkach ktoś bokeh pochwalił..? Jeśli Ci się nie podoba zdjęcie, to to napisz. Nie będę się zasłaniał bokehem, geo zapewne też nie.

A co do zdjęć - 23a ładne, ale ostrość trochę za daleko i za mała GO. Objąłbym ostrością większość żółtego kwiatka i kawałek fioletowego. Nie pasuje mi centralny kadr.

22. - Raczej nic ciekawego. Za dużo nieostrości za mało ostrości - nawet na kwiatach.

geo
20.03.08, 20:35
każdy sie w jakims momencie czyms zachwyca lustro mam od wrzesnia 2007 i naturalne jest że są jakieś etapy w fotografowaniu to tyle teraz ma etap filtrów..
24 To Victoria ślimaka a 25 to pan projektant

geo
4.08.08, 18:13
Beziers Francja koloseum 2008 czerwiec
zapraszam do wypowiedzi :)

magnum
4.08.08, 23:58
Krokusy ładne, pentacon? helios? ślimaczek za ostre światło. Koloseum świetne.

helmuth
5.08.08, 07:53
Koloseum wygląda mi na montaż: niebo BW z dołem (koloseum) BW+HDR. Skoro taki montaż, to czy nie należało usunąć nowoczesną zabudowę z prawej strony? Wydaje się że nie pasuje do starożytnego koloseum.

Ania_
5.08.08, 20:09
Koloseum całkiem, całkiem - inny kadr i ciekawy :) , dobrze się prezentuje w BW.

geo
5.08.08, 20:38
Krokusy ładne, pentacon? helios? ślimaczek za ostre światło. Koloseum świetne.
Oreston 50 f/1.8 fajne szkiełko , co do ślimaczka to specjalnie taka obróbka zrobiłem tak bo sam ślimak nie ucierpiał od przepału i o to chodziło

.....Koloseum wygląda mi na montaż: niebo BW z dołem (koloseum) BW+HDR. Skoro taki montaż, to czy nie należało usunąć nowoczesną zabudowę z prawej strony? Wydaje się że nie pasuje do starożytnego koloseum.

Oczywiście że nie pasuje pomimo to nie mam zamiaru ingerować w zdjęcie

Zdj. słońce- Gdynia bulwar palące słońce skojarzyło mi się z morzem i zdjęciami z lat 50-60
Zdj. Fat Pan ma sportowe buty
Zdj. Gumi -przeczytajcie co jest na baloniku ja osobiście dojrzałem to dziś rano a zdjęcie ma z miesiąc :)
Proszę o komentarz

qazy
5.08.08, 21:57
Fat Pan mi się najbardziej podoba nie tylko ze względu na treść ale i kolorystykę. Pierwsze trochę za bardzo sepia chociaz temat fajny a ostatnie trochę za szaro-żółte.
Fat Pan rulez :) i nie tylko za buty (ten wyraz twarzy hehehe... ) - fajna fota

helmuth
5.08.08, 22:39
...pomimo to nie mam zamiaru ingerować w zdjęcie...
A taka obróbka to nie jest ingerencja? Przecież w rzeczywistości ani niebo, ani koloseum tak nie wylądają. Dlaczego więc nie pójść dalej i nie usunąć tych budynków? To tylko drobny retusz.

geo
5.08.08, 23:10
A taka obróbka to nie jest ingerencja? Przecież w rzeczywistości ani niebo, ani koloseum tak nie wylądają. Dlaczego więc nie pójść dalej i nie usunąć tych budynków? To tylko drobny retusz.
Czy mi sie wydaje czy przed 2 godzinami mieliśmy Twój HDR w galerii? zieew...

rocco
5.08.08, 23:22
Fajne fotki.
Para na pierwszej bardzo stylowa ;)

geo
5.08.08, 23:25
dzięki Wojtek ale twoje są lepsze :)

rocco
5.08.08, 23:39
Nie są.
To nie są zawody i nie powinniśmy oceniac pod kątem czyje są "lepsze" czy "gorsze".
Pominąwszy ewidentne technicznie gnioty, które ja robię bardzo często, to nasze fotki są po prostu inne.

helmuth
5.08.08, 23:41
Czy mi sie wydaje czy przed 2 godzinami mieliśmy Twój HDR w galerii? zieew...
Zgoda! Tylko że ja nie twierdzę że nie mam zamiaru ingerować w zdjęcie ! ;)
PS
Więcej luzu! :D Twoja reakcja na moje pytanie przypomina mi stary dowcip o pojedynku dwóch komputerów- radzieckiego i amerykańskiego.
"Radziecki zadał pytanie amerykańskiemu:
Ile u was samochodów przypada na jednego obywatela? Zamrugało, bzykneło i amerykański "wypluł" odpowiedź- 2,54.
Teraz amerykański pyta:
A ilu mieszkańców, u was przypada na jeden bochenek chleba? W radzieckim komputerze zazgrzytało, zatrzeczczało, zaświeciły się wszystkie kontrolki, zadymiło i po dłuższej chwili, wypadła z niego kartka z tekstem: dobra, ale u was murzynów biją!"

Daniello
5.08.08, 23:52

A ja mam domniemam, że oko ludzkie widziało coś bardziej zbliżonego do tego co zaprezentował geo, niż to co by wypluł aparat z jednej ekspozycji.

geo
4.01.09, 21:21
odświeżam swój wątek:
3500- widok z wulkanu Teide
111- powrót z Los Gigantes
0005- spacer z aparatem
komenty mile widzane
geo

grizz
4.01.09, 21:28
Czym foty wywoływane?

Smerf Maruda
4.01.09, 21:36
Wszystkie trzy ostatnie ładne, ale druge jest po prostu znakomite.

Chociaż, moment. Mewy wklejone? ;-)

J.Graph
4.01.09, 21:39
Po prostu kosmos ...
Ciekawy jestem obróbki ...

Też sie nad tym zastanawiam ;)

geo
4.01.09, 21:44
Wszystkie trzy ostatnie ładne, ale druge jest po prostu znakomite.

pierwsze wywołane do tiffa w sofcie canona i długo obrabiane w ps3
drugie to jpg i polar hoya pro digital i ps3
trzecie to jpg z aparatu i ps3
mewy są naturalne jak wszystko na tych zdjęciach, z tym że na zdjęciu z mewami chyba był kawałek katamaranu i stempel

salvadhor
4.01.09, 21:48
111 intrygujące.

geo
4.01.09, 21:50
111 intrygujące.

hehehe mogę Wam za chwilę jeszcze 10 podobnych powklejać tylko musiałbym pozmniejszać

Wiejo
4.01.09, 22:14
Z ostatniej serii wielkie wrażenie to widok z wulkanu i pejzaż z mewami. Moim zdaniem świetne.

dziekan
4.01.09, 22:19
Ostatnie Miażdżą - to z Mewami najlepsze !!!

rocco
4.01.09, 23:18
Świetne widoczki, środkowe wręcz znakomite.

geo
9.01.09, 22:26
dzięki Wszystkim, kolejna seria...
proszę o komenty

Wiejo
9.01.09, 22:30
Pierwsze z tej trójki jest niesamowite jak obraz z satelity. Pozostałe dwa świetnie ukazują piękno krajobrazu.

Piotr Grześ
9.01.09, 22:34
Nie komentuję, tylko kontempluję piękno tych fotek i miejsc. Znakomite.

rocco
10.01.09, 09:07
Piękne miejsce, kadr drugi z ostatniej dwójki też bardzo udany :)

Igorra
10.01.09, 10:24
Skała robi wrażenie:) i pokazałeś na zdjęciu jej ogrom i piękno ;)

kowal73
10.01.09, 10:32
świetne kadry i obróbka doskonała. Gratuluje i czekam na kolejne

Ania_
10.01.09, 15:39
Robią wrażenie :) Piękny błękit i surowość skał.

jolly
10.01.09, 15:56
Przepiękne miejsca i doskonałe zdjęcia. Najbardziej utkwi mi w pamięci widok z wulkanu. Ale ostatnie też świetne.

zibi1303
11.01.09, 23:58
Tylko wypada podziękować wypada GEO ze się podzielił z nami tymi zdjęciami. Dzięki temu, prawie tam byłem :)

geo
1.06.10, 21:27
odświeżam wątek tak mnie jakoś naszło zdjęcia nie tworzą całości
mnie osobiście podoba się pierwsze i trzecie ( tytuł nr 1 to: smukła tytuł nr 3 to: komunista)

gaw270
1.06.10, 21:50
ogólnie ok c-b są ok ale bez poprawek podobają mi się takie jakie są

Igorra
1.06.10, 22:06
Jak dla mnie 2, 3, 5 :)

waruga
1.06.10, 22:31
Jak dla mnie 2 oraz 5.

aga_piet
2.06.10, 09:54
Fajna wrzutka. W każdym jest "coś". Ze szczególnym naciskiem na uliczne - czerwony pan - świetna obróbka wydobywająca sedno.

P.S. Córuś się zmienia, potencjał coraz większy :)

Karol
2.06.10, 12:15
W każdym jest "coś".
Zgadzam się, chociaż żadnego nie mogę wskazać jako faworyta.

geo
6.06.10, 09:51
dzięki za dobre słowo
kolejna porcja jak poprzednio nie związana ze sobą

rumi
6.06.10, 10:10
z poprzednich 2 a z ostatnich przedostatnie fajne

Igorra
6.06.10, 12:07
Ostatnia seria udana :)
4,5,6,7 najlepsze :grin:

waruga
6.06.10, 12:34
Piatka z ostatniej wrzutki fajna.

geo
6.06.10, 22:32
Ostatnia seria udana :)
4,5,6,7 najlepsze :grin:

się pogubiłem 6 jpg naliczyłem?

Koriolan
6.06.10, 22:35
Bardzo fajne portrety Twojej córki

Igorra
6.06.10, 22:40
się pogubiłem 6 jpg naliczyłem?

O kurcze :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:
Chodziło oczywiście o 3,4,5,6 które mi się bardzo podobają :wink:
No a 1 i 2 no jakoś nie bardzo

:wink:

Ania_
6.06.10, 22:43
Zgadzam się, chociaż żadnego nie mogę wskazać jako faworyta.
Podpiszę się. Są rozmaite, chociaż naprawdę przyjemnie się je ogląda.

geo
28.09.10, 11:29
witam ponownie, chciało mi się znowu :)
poproszę o komenty

PS. nie wiem dlaczego ale zdjęcia zamieszczone na forum są gorszej jakości niż te same w kompie kiedyś tak nie było może ktoś wie co się dzieje albo coś się zmieniło?

madziazywczak
28.09.10, 11:37
drugie zdjęcie wiatraków strasznie mi się podoba :D

aga_piet
28.09.10, 11:55
Ładne, niebanalne kadry. Niełatwo o takie przy tak... banalnych motywach ;) Obróbka również mi pasi.

Megan
28.09.10, 12:45
Z ostatniej serii wszystkie bardzo dobre, szczególnie wiatraki zrobiły na mnie wrażenie. Pogratulować!

luna2002
28.09.10, 13:32
O trzecie zdjęcie bym nie walczył, troszkę odstaje.
Ale wiatraki ładne, bardzo plakatowe. Nawet miejsce na tytuł filmu zostawiłeś:-).
ps. film SF, oczywiście......

Dawid
28.09.10, 18:54
B.podobają mi się twoje wiatraki ! Świetne

Piotr Grześ
28.09.10, 19:08
Naprawdę świetne prace, zasługują na uwagę!

geo
21.04.11, 08:45
odświerzam wątek i witam :)

aga_piet
21.04.11, 12:32
Ta 3. mi nie za bardzo pasi z tym konarem wyrastającym z ramienia i kolorowymi bucikami.
Reszta brodarek fajoska - ładne, w Twoim stylu portreciki i fajne, dynamiczne ujęcie na 4.

apz
21.04.11, 23:05
Portrety przyjemne, trojka mi nie leży, z 4. warto popracować i zwiększyć ilość odcieni szarości. Przez swoją bladość świetny kadr staje się płaski, traci wiele w odbiorze.

Pozdrawiam AP.

geo
8.05.11, 14:36
dzieki za wpisy tym razem koncertowo hmm jak na pierwszy raz... :)
pozdr

Dandelion
8.05.11, 14:41
No bardzo fajne koncertowki , 3 i 9 fota dla mnie swietne !

Pozdrawiam :)

taztaz
8.05.11, 14:43
Noooo :) Fajne koncertowe, ale widać że Świetliki się napracowały.
Ładny front ale i kontry niczego sobie :)

waruga
8.05.11, 15:27
Fajne dynamiczne koncertowe fotki.

LeonAmator
8.05.11, 23:14
Koncertówki przednie:grin:

geo
22.06.11, 09:23
dzięki za odwiedziny poniżej wakacyjnie :) już się nie mogę doczekać

waruga
22.06.11, 19:51
Dwojeczka najbardziej mi pasi.

apz
22.06.11, 23:32
Dwójeczka - ładny ptaszek, ale mnie podoba się to to egipt 1166 22.jpg.

Pozdrawiam AP.

LeonAmator
22.06.11, 23:59
Tak ptaszysko i dla mnie najbardziej pasuje.

macieknr1
23.06.11, 12:50
2 świetna a co do parasoli ochronnych na plaży bez tych cieni lub przy zachodzie słońca prezentowały by się ciekawiej :wink:

nataszach
30.06.11, 18:33
Oj zazdroszczę tych wakacji, zazdroszczę :) Parasole w jedynce aż się proszą, by schronić się pod nimi z zimnym piwkiem. Dwójeczka za to bardzo przyjemna w odbiorze, i taka lekka :)

robert1088
30.06.11, 19:32
Parasole -najlepsze zresztą wszystkie mi się podobają . Ładnie obrabiasz zdjęcia :grin:

geo
1.07.11, 18:45
a dziękuje dziękuję :)

geo
16.07.11, 18:20
z Egiptu oprócz zemsty przywiozłem parę fotek pozdrawiam :)

jurec
16.07.11, 18:25
Zdjęcia piękne, a faraonowie bywali mściwi. :grin:

masakrer
16.07.11, 20:54
Uwielbiam takie podrozne portrety.

aga_piet
17.07.11, 00:59
Pejzaże - typowe pocztówki. Portrety - piękne, plus fachowe b&w- dla mnie klasa.

geo
18.02.12, 08:58
dzieciaki

robert1088
18.02.12, 20:41
Dzieciaki - zawsze z przyjemnością oglądam takie zdjęcia . Dobra robota Geo

Janeczek
18.02.12, 21:58
Rewelka!

gulasz
20.02.12, 00:53
z poprzedniej wrzutki 5 z krajobrazów robi wrażenie
ale choć jestem miłośnikiem krajobrazów - to jakie by nie były nie pobiją tych portretów

obydwie wrzutki niesamowite
jak napisala bufetowa - b&w - klasa !!
gratuluję ;)

geo
22.07.12, 20:13
6721467215672166721767218
Witam moje szerokie wizje :)

geo
22.07.12, 20:22
672296721967220672216722267223

trochę macro trochę wiekszych zwierzaków...

aga_piet
22.07.12, 20:46
Szerokie wizje - fajna wrzutka i różnorodna.

hadan
22.07.12, 23:43
Jak Bufetowa chwali nie pozostaje nic innego tylko się dołączyć. Gratulacje.

Pozdrawiam

apz
23.07.12, 00:03
672296721967220672216722267223

trochę macro trochę wiekszych zwierzaków...

Te również fajne. Foksik?

---------- Post dodany o 00:03 ---------- Poprzedni post był o 00:02 ----------

Te fotki spodobały mi się.

rol6
23.07.12, 07:27
Szerokie wizje bardzo mi się podobają, a szczególnie wizja z wiatrakami. :grin:

waruga
23.07.12, 07:38