Zobacz pełną wersję : Golus Urlaub Racing Team
Panie i Panewki :-)
Witam Was serdecznie w moim wątku. Dopiero teraz zdobyłem się na jego utworzenie. Mam nadzieję, że będę miał co w nim pokazać. Nie wiem, czy uda się to z taką fajną rytmiką jak niektórzy forumowicze a i poziomem zdjęć nie dorównam. Z pewnością coś wydłubię z szuflady. Wątpię też, czy uda mi się utrzymać jakąkolwiek chronologię.
Życzę miłego odbioru
Na pierwszy ogień, zamieszczam, pokaz sztucznych ogni :-) Byliśmy z Panią ahuttową, oshowot-em i ahuttą na sobotnim pokazie. Wstępni umówiliśmy się
z Tropicem ale nie udało nam się do niego dotrzeć. Impreza była biletowana, mam jednak wrażenie, że więcej widzów wisiało na płotach niż było wewnątrz.
Z punktu widzenia produkcji zdjęć - logiczne, strategiczne miejsca były właśnie te, oddalone nieco od epicentrum.
W sumie były trzy, około 8 minutowe pokazy. Na pierwszy z nich nie zdążyliśmy, bo zatrzymały nas korki (pomijam to, że przejechałem właściwy zjazd + 12 min).Dodatkowo, pokaz odbył się 15 minut wcześniej niż był zaplanowany. Dotarliśmy do miejsca, które wydawało się nam najbardziej dogodne. Wyczekaliśmy 40 minut i zaczął się drugi pokaz:
GG0001 - Część sztucznych ogni zasłaniał nam dym. Malowniczy wprawdzie, ale zasłaniał...
127917
GG0002 - Dmuchawce :-)
127918
GG0003 - Dmuchawce vol II
127919
GG0004 - Stokrotki :-)
127920
GG005 - Palmy
127922
Palmy fajne, szczególnie ich "pnie" :)
Bardzo dobre foty i wystrzałowe otwarcie wątku. Coś czuję, że będzie kolejny dobry wątek na OC.
Naświetlałeś w trybie "Live Bulb"?
W chalupie dopiero zauwazylem, ze mają te "pnie". Ladunki chyba tak rotacyjnie startowały.
NoNOOO! Pełne zaskoczenie, gratuluję!
Dobre otwarcie przed nowym rokiem.
Panowie dziękuję. Poczatek fajny, ciekawe co będzie w trakcie ;). Z racji tego, ze nie mam wprawy, zaryzykowalem fabryczny program, potem, w domu suwaki. Teraz, po przegladnieciu exif wiem jak ustawic i ewentualnie skorygowac. Chyba ;)
---------- Post dodany o 21:29 ---------- Poprzedni post był o 21:27 ----------
Od Was wszystkich kupę lat sie ucze :)
bardzo fajne, szczególnie dmuchawce i stokrotki mi sie podobają.... byłam w innym miejscu i...
całkiem inaczej to widziałam...
Jakżeś się tak glimał to nie miałeś dobrej miejscówki...ale fotki przednie..!! :-).Ja swoje zdu...em mega ISO, bo nie sprawdziłem exif-ów z poprzednich wystrzałów :-(
Ognisty początek :grin:, oby tak dalej :)
No to se zasubskrybowałem, a co :D
A kadzić Ci nie będę, bo sam wiesz :D No i w ogóle ;)
Z racji tego, ze nie mam wprawy, zaryzykowalem fabryczny program, potem, w domu suwaki. Teraz, po przegladnieciu exif wiem jak ustawic i ewentualnie skorygowac.
Najważniejsze, że efekty świetne - dobrze trafione i naświetlone. Ten fabryczny program chyba działa ze sztywno ustawionym czasem 4 sek., a w trakcie naświetlania nie widać efektów, podczas gdy Live Bulb/Live Time na żywca wyświetla zmiany i jest, przynajmniej teoretycznie, idealnym narzędziem do takich kadrów, stąd moje pytanie.
No Ty wiesz, ale my nie wiemy, a chcemy być z tych dobrze poinformowanych. :mrgreen: :wink:
ggolus, wystrzałowe wejście :)
Jakżeś się tak glimał to nie miałeś dobrej miejscówki...ale fotki przednie..!! :-).Ja swoje zdu...em mega ISO, bo nie sprawdziłem exif-ów z poprzednich wystrzałów :-(
Dzieki, nie chciałem tracić czasu na szperanie w rawach. Naswietlanie, zapis = 10 sek. Wolalem w domu poczytać. Na Sylwestra się nauczę, będzie jsk znalazl.
---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------
No to se zasubskrybowałem, a co :D
No co Ty? Masz swoj wkład w zdjęciach. Przypomnij sobie pytania :)
---------- Post dodany o 22:09 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------
Najważniejsze, że efekty świetne - dobrze trafione i naświetlone. Ten fabryczny program chyba działa ze sztywno ustawionym czasem 4 sek., a w trakcie naświetlania nie widać efektów, podczas gdy Live Bulb/Live Time na żywca wyświetla zmiany i jest, przynajmniej teoretycznie, idealnym narzędziem do takich kadrów, stąd moje pytanie.
Cieszę się. Będę się uczyl niebawem bulba. Czekam na czyste niebo i ETTR-y. Do tej pory dlubalem wszystko z ręki.
---------- Post dodany o 22:10 ---------- Poprzedni post był o 22:09 ----------
ggolus, wystrzałowe wejście :)
Yupi! :)
Ale fajne!!!!:) No i kolejny fajny wątek będzie.
No co Ty? Masz swoj wkład w zdjęciach. Przypomnij sobie pytania :)
Ha, pytania pamiętam, a jakie odpowiedzi były:
- To gdzie parkujemy?
- A stań przy centrum handlowym.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ale fajne!!!!:) No i kolejny fajny wątek będzie.
Oby :) Drugą wrzutke szykuje. Na jutro będzie. Od jutra zaczynam grzebac, poki co, w szufladzie.
Obecny, podglądam cichutko :D
Obecny, podglądam cichutko :D
Cichutko się cieszę ;) :)
Piękne palmy Panie!
Tak jakoś mi się skojarzyło ;-)
Zaczęło się wystrzałowo :). Szampana trzeba by otworzyć przy takiej okazji.
Tak na marginesie, Ggolus pokażesz nam tylko 9999 zdjęć? Mam na myśli numeracje z zerami wiodącymi (GG0001).
Tak na marginesie, Ggolus pokażesz nam tylko 9999 zdjęć? Mam na myśli numeracje z zerami wiodącymi (GG0001).
No nie chciałem mu tego pisać ;)
Potem założy nowy wątek ;)
Wystrzałowe foto - świetne.
Pozdrawiam.
Masz rację, jednak zmiana. Dzięki.
---------- Post dodany o 08:58 ---------- Poprzedni post był o 08:54 ----------
Przyszła pora na pory :-), pora na drugą wrzutkę.
Wiedząc, że przerwa potrwa co najmniej pół godziny, zdecydowaliśmy się zmienić miejscówkę i pójść w stronę Tropica. Nerwowo się szukaliśmy. Ale na krótko przed następnym pokazem, zdecydowaliśmy, ze się rozstawiamy w dobrym miejscu a Tropica spotkamy kiedy indziej.
Poniżej, to co mi wyszło z drugiej miejscówki:
GG6
127956
GG7
127953
GG8
127954
GG9
127955
GG10
127952
I to by było na tyle, co mogę Wam pokazać, by nie zanudzić.
Swietne zdjecia, choc pierwsza wrzutka mi sie nieco bardziej podoba.
Wysoko sobie zawiesiles poprzeczke otwierajac watek takim zdjeciami :)
Nieźle italiano :-)
Grazie Lui, Mille grazie :-)
---------- Post dodany o 09:16 ---------- Poprzedni post był o 09:15 ----------
Swietne zdjecia, choc pierwsza wrzutka mi sie nieco bardziej podoba.
Wysoko sobie zawiesiles poprzeczke otwierajac watek takim zdjeciami :)
Tez mam takie wrażenie zarówno dotyczy ono pierwszej wrzutki jak i poprzeczki :-) Sam jestem ciekaw co będzie dalej ;-)
Witam Was serdecznie w moim wątku. Dopiero teraz zdobyłem się na jego utworzenie.
Noo Panie Grześ! Aleś dał ognia na początek! :-D
Się cieszę, żeś wątek założył, będzie co oglądać i jako żeś w branży
auto-moto będzie po kim jeździć. :mrgreen:
Foteczki sammiód dawaj następne.
P.S.
1. można Twoje fotki przerabiać?
2. można spamować w tymże wątku?
Noo Panie Grześ! Aleś dał ognia na początek! :-D
Się cieszę, żeś wątek założył, będzie co oglądać i jako żeś w branży
auto-moto będzie po kim jeździć. :mrgreen:
Foteczki sammiód dawaj następne.
P.S.
1. można Twoje fotki przerabiać?
2. można spamować w tymże wątku?
Dziękuję, motoryzacyjnie będzie, wszak we krwi benzynę mam :-)
Ad. 1 z dziką rozkoszą popatrzę na Wasze pomysły. Jak pisałem wcześniej, podglądactwo mnie wiele nauczyło.
Ad. 2 można oczywiście OffTropicować i spamować :-)
Ggolus - ostre wejście. Gratki za fotki. Ja takich się jeszcze nie podejmuję robić.
PS. Też dodałem do subskrybcji.
Dziękuję, motoryzacyjnie będzie, wszak we krwi benzynę mam :-)
Oł! Bonki jak granaty!:shock::mrgreen:
Ślůnsk na Forum rośnie w siłę! Jeszcze Romczura nakłonić do założenia wontka i CO2(czad) :grin:
Ślůnsk na Forum rośnie w siłę! Jeszcze Romczura nakłonić do założenia wontka i CO2(czad) :grin:
A to, to co? Nie wątek?
https://forum.olympusclub.pl/threads/88699-Urlop-nad-Biebrz%C4%85
https://forum.olympusclub.pl/threads/84838-KAP-po-mojemu
A to, to co? Nie wątek?
https://forum.olympusclub.pl/threads/88699-Urlop-nad-Biebrzą
https://forum.olympusclub.pl/threads/84838-KAP-po-mojemu
Nie to takie wątki szpanerskie a ja myślę o autorskim, wiesz: "Z Romczura łapy straszne klaty"... czy cuś takiego. :grin:
Witam Was serdecznie w moim wątku. Dopiero teraz zdobyłem się na jego utworzenie. No w końcu :mrgreen: Bombowe wejście. No ale czusz, punktu G nie od razu da się znaleźć :mrgreen:
No w końcu :mrgreen: Bombowe wejście. No ale czusz, punktu G nie od razu da się znaleźć :mrgreen:
Ponoć Czarny ma tu: strobbinG :mrgreen: :mrgreen:
---------- Post dodany o 13:11 ---------- Poprzedni post był o 13:11 ----------
Ale, może to tylko ploty...
zacząłeś ładnie, fajne te foty, tak trzymaj :)
Fajerwerki swietne, cos podobnego jak czerwone rakiety spadochronowe na wyposazenia jachtu :-)
@Lolita, @ Yamada dziękuję za odwiedziny.
@Waruga, to mówisz, że takie race lub podobne są na jachcie? Hmmm... ;-) To następnym razem, na rejsie uważaj, żebyśmy się nie nawalili i nie odpalili kilku :-)
@LolitaA co tak oficjalnie? Mów mi Lola :wink: Albo nie! Najpierw wypijemy brudzia :mrgreen:
Najpierw wypijemy brudzia :mrgreen:
A co, jak mu się spodoba ?? :mrgreen:
A co, jak mu się spodoba ?? :mrgreen:
Będą pili brudzia przy każdej okazji. :mrgreen:
Będą pili brudzia przy każdej okazji. :mrgreen:Ciekawe tylko dlaczego?
Z powodu kielicha czy z powodu buziaka :roll:
Ciekawe tylko dlaczego?
Z powodu kielicha czy z powodu buziaka :roll:
Cmok to też zakąska, coś jak ogórek tylko smaczniejsze... :mrgreen:
Porównać Lolę do ogórka....ciekawe co ona na to !! :mrgreen:
Skąd wiesz ? :p
Porównać Lolę do ogórka....ciekawe co ona na to !! :mrgreen:
Jak co? Jaki ogórek jest każdy widzi...:mrgreen:
---------- Post dodany o 19:00 ---------- Poprzedni post był o 18:59 ----------
Skąd wiesz ? :p
Próbowałem już tylu zakąsek...
:-P
Próbowałem już tylu zakąsek...
:-P
Ale zabezpieczyłeś się?
Ale zabezpieczyłeś się?
Przed ogórkiem??
Przed ogórkiem??
Jak zakąsek próbowałeś w "Błękitnej ostrydze" to tak ;)
Jak zakąsek próbowałeś w "Błękitnej ostrydze" to tak ;)
Aaa! A ja się zastanawiałem gdzie my się poznali! No, już wiem!:grin:
Aaa! A ja się zastanawiałem gdzie my się poznali! No, już wiem!:grin:
No, wreszcie!
Kapitalne wejście z wystrzałowymi zdjęciami, będę tutaj zaglądać.
Pozdrawiam
Jestem w końcu i ja. Oglondam i kontem-pluje.
@Saboor gorolu - czad to CO a nie CO2
... czad to CO a nie CO2E tam, coś kręcisz.
Wiele razy, na reklamach napojów gazowanych, słyszałem: łaaał, ale czad! :-P
E tam, coś kręcisz.
Wiele razy, na reklamach napojów gazowanych, słyszałem: łaaał, ale czad! :-P
bo to gimbazy niedouczone są
Jestem w końcu i ja. Oglondam i kontem-pluje.
@Saboor gorolu - czad to CO a nie CO2
Prawda, dobrze gadasz, się poprawię.:oops:
bo to gimbazy niedouczone są
Co to są gimbazy?
Co to są gimbazy?
nieuki zabazowane w gimnazjach...
nieuki zabazowane w gimnazjach...
zabazowane? :shock:
PS.
Chyba się już stary robię :|
Osz Wy! Już wiem czemu mnie od wczoraj uszy pieką :roll: Bo mi tu d**y, tfu... Ogórka obrabiacie :evil:
... Ogórka obrabiacie :evil:Tak to nazywasz?
Bo takie duże czy takie kwaśne? :roll:
Tak to nazywasz?
Bo takie duże czy takie kwaśne? :roll:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty helmuth.
Ale pojechaliście na tematy :-) Na chwile zostawić samych w wątku... ;-)
Z szufladą słabo mi idzie. Dużo pracy... Dziś miałem dzień mocno jeżdżony. Kilka zdjęć z mojego zwykłego dnia na dojazdówce do offroadowego krótkiego szlaku, na którym to pokazujemy Klientom, co może samochód. W oczekiwaniu miałem chwilę na foty.
GG11 - Koleżanka z pracy, ma bardzo ciężką nogę, przytransportowała wuuuz:
128117
GG12 - Wziuuuut!
128118
GG13 - I po, wracamy, lubię te małutkie szczegóły
128116
Uwaga Offtop!
przejrzałem sobie przed chwilą ostatnią wrzutkę... i zgadnijcie - jakie reklamy mi się wyświetlają?
Kuźwa czy jest coś o czym nie wiem? Już nawet przeglądając zdjęcia jesteśmy targetowani? :twisted:
Reklamy?, jakie reklamy, gdzie?
O nie. Wygląda na Koreańczyka:-P
Reklamy, jakie reklamy, gdzie?
A zapuściłem się na forum BlackBerry...
Teraz oczywiście to wyświetlają się inne... już nawet rozpoznają co piszę? ;)
ok, niewazne i tak nie kumam o co chodzi ;)
ok, niewazne i tak nie kumam o co chodzi ;)
o personalizowanie reklamy :)
ok chyba juz rozumiem... mam zainstalowanego AdblockPlusa i pewnie dlatego zadnych reklam na forum nie widze... stad mnie zdziwilo o jakich reklamach przy przegladanie wrzutki mowisz...
Uwaga Offtop!
przejrzałem sobie przed chwilą ostatnią wrzutkę... i zgadnijcie - jakie reklamy mi się wyświetlają?
Kuźwa czy jest coś o czym nie wiem? Już nawet przeglądając zdjęcia jesteśmy targetowani? :twisted:
Eeeeee, chyba nie... :-) po frazie wpisanej to może i tak...
---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post był o 23:39 ----------
O nie. Wygląda na Koreańczyka:-P
Błyskotliwie :-) :-P
---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post był o 23:40 ----------
ok chyba juz rozumiem... mam zainstalowanego AdblockPlusa i pewnie dlatego zadnych reklam na forum nie widze... stad mnie zdziwilo o jakich reklamach przy przegladanie wrzutki mowisz...
Nie mam nic zainstalowane i nie widzę reklam, co co cho? Gdzieś są?
Eeeeee, chyba nie... :-) po frazie wpisanej to może i tak...
Po frazie to "na bank".
W tym przypadku musiał być to jednak zbieg okoliczności, ale zapewne to tylko kwestia czasu...
Po frazie to "na bank".
W tym przypadku musiał być to jednak zbieg okoliczności, ale zapewne to tylko kwestia czasu...
Bardzo kilku sekund. Miałem przyjemność bawić (testować to zbyt dużo powiedziane) takim narzędziem. Nieprawdopodobne. Potrafi "pilnować" np. wpisywacza frazy bardzo długo... Bylem w szoku.
Bardzo kilku sekund. Miałem przyjemność bawić (testować to zbyt dużo powiedziane) takim narzędziem. Nieprawdopodobne. Potrafi "pilnować" np. wpisywacza frazy bardzo długo... Bylem w szoku.
To nie jest normalne. Permanentna "inwigilacja"...
To nie jest normalne. Permanentna "inwigilacja"...
Tak. Zgadzamy się na to kilkając zgody na cookies...
Tak. Zgadzamy się na to kilkając zgody na cookies...
A mamy inne wyjście?
Zawsze możemy "stać się" wykluczonymi ze społeczeństwa...
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że my jeszcze Im brawo bijemy i zachwycamy się "nowinkami" dla naszego dobra i wygody...
no świetne wejście z tymi fajerwerkami :)
za autami nie przepadam na fotach - ale śledzić i tak wątek ten będę
póki co dobranoc ;)
Dziękuję. Z autami mam wręcz odwrotnie :) Postaram się niemotoryzacyjnie :)
Dziękuję. Z autami mam wręcz odwrotnie :)
sie domyslam :D
Postaram się niemotoryzacyjnie :)
e tam dawaj wszystko co Ci w duszy gra a i tak zapewne będzie wesoło :D
Trafiłem tu z duuużym opóźnieniem, zacząłem od początku wątku - otwarcie jak u Hitchcocka, najpierw trzęsienie ziemi, a potem napięcie rośnie ;-). Będę odwiedzał!
za autami nie przepadam na fotach
Postaram się niemotoryzacyjnie :smile:
Eee tam, nie przepada, nie przepada, ale przejechać by się chciała ;)
Fajne to GG13 :)
Dzięki. kilka takich smaczków jest na aucie :-)
Dziś wieczorem, wracając do domu, postanowiłem na chwilę zahaczyć centrum Katowic. Od dłuższego czasu, obserwuję przez okna samochodu, co się dzieje. Zafascynowały mnie nowe budynki, wyrastające obok starych, odnawianych.
Poległem przy tych zdjęciach. Podzielę się jednak nimi. Po pierwsze, bardzo duża ilość światła z latarni i nie mogę sobie poradzić z balansem bieli i kolorystyką. Po drugie, miejsca o których myślałem, że będą wyglądać doskonale wieczorem, niekoniecznie tak wyglądają. Wszechobecny bałagan reklamowo - budowlano - neonowy. Po trzecie, do dwóch, moim zdaniem, najciekawszych miejsc nie udało mi się dotrzeć. Są po prostu w środku budowy.
Jest jeszcze jeden punkt, w którym chciałbym się ustawić. Dotarłem do niego. Wszystko fajnie. Nie wziąłem pod uwagę, że ogromna reklama LED zepsuje swoim światłem mój pomysł...
GG14 - Kościół pw. św. Jana i Pawła - jak wieść gmina niesie, pomysłów na to, co zrobić z tym kościołem było wiele. Włącznie z przesunięciem go. Na szczęście pozostał na swoim miejscu, co więcej, został odnowiony a nowa droga przepięknie go omija. Teraz, kościół dorobił się nowego sąsiada. Sąsiad, jak sąsiad. Nowobogacki, to i z rozmachem przed dziadkiem pręży się stalą i szkłem.
128410
GG15 - Jeden z dwóch bardzo charakterystycznych dla Katowic obiektów. Pomnik Powstańców Śląskich w parku o tej samej nazwie na tle hotelo-biurowca.
128411
GG16 - Skrzyżowanie ulic Stawowa/Mickiewicza.
128412
GG17 - Dokładnie o te budynki mi chodziło. Do ni, troche z innej strony chciałem dotrzeć. Muszę poczekać na koniec remontu. Ścisłe centrum w takim bałaganie.
128413
Przy niczym nie poległeś. Możesz użyć własnego balansu balansu bieli aby odżółcić miasto z sodówek co wcale nie musi być lepsze. Odrobina wprawy i będzie Pan zadowolony...
Ukradłeś mi pomysł z kościołem...;-) obserwuje go od czasu postawienia dźwigów. ..ale jest jeszcze kilka miejsc.Walcz Grześ !!
Możesz użyć własnego balansu balansu bieli aby odżółcić miasto z sodówek co wcale nie musi być lepsze. Odrobina wprawy i będzie Pan zadowolony...
Dzięki, pozostalem przy dylemacie np. przy zdjęciu GG14. Na miejscu bylo naprawdę bardziej zolto niz przedstawilem. I teraz pytanie, czy odwzorowywac rzeczywistosc czy na chama odżółcac?
---------- Post dodany o 09:17 ---------- Poprzedni post był o 09:15 ----------
Ukradłeś mi pomysł z kościołem...;-) obserwuje go od czasu postawienia dźwigów. ..ale jest jeszcze kilka miejsc.Walcz Grześ !!
Nie jestem kradziejem :) Mam tylko ograniczony czas i rzeźbie po okolicy.
Wczoraj dzialalo w nocy Wesołe Miasteczko. Tez pewnie kilka tematów by było...
Dzięki, pozostalem przy dylemacie np. przy zdjęciu GG14. Na miejscu bylo naprawdę bardziej zolto niz przedstawilem. I teraz pytanie, czy odwzorowywac rzeczywistosc czy na chama odżółcac?
...Sam się nad tym zastanawiam i czasami robię w obu wersjach. Na siłę wybielone jest też nierealne.
Czasem zółte zostawiam, czasem obrabiam bez żółtego.
Pewnie nie ma złotego sposobu uniwersalnego dla wszystkich sytuacji.
Ja osobiście jestem zwolennikiem aby światła robić tak jak to widzimy. Skoro zażółcają rzeczywistość i tak ją widzimy to niech tak będzie na zdjęciach. Ggolus prawda jest taka, że jakbyś nie zrobił to w tym temacie nigdy nikomu nie dogodzisz :)
Bardzo fajnie wyszły te gwiazdeczki od latarni na pierwszym zdjęciu :)
fajne nocne foty,GG15 świetne
Jesli jestes pewien,ze byloczyste klarowne niebo to sie sugeruj jwego barwa.Lampy sodowe czy jakie kolwiek inne nie maja takiej mocy by zmienic jego barwe.Wg mnie tak bym te obrobil.Jednak tam nie bylem wiec to tyko taka wersja moja prywatna128442skrajna w druga strone
Dziś wieczorem, wracając do domu, postanowiłem na chwilę zahaczyć centrum Katowic. Od dłuższego czasu, obserwuję przez okna samochodu, co się dzieje. Zafascynowały mnie nowe budynki, wyrastające obok starych, odnawianych.
GG17 będzie super miejscówka, teraz zaśmiecony kadr.
Pozostałe fajne, z WB celowałbym między Ciebie i Mirka czyli kulą w płot. :-D
fajne nocne foty,GG15 świetne
Dzieki, te miejsca maja ogromny potencjał. Muszę się wybeac tam nieco wcześniej.
---------- Post dodany o 13:03 ---------- Poprzedni post był o 12:59 ----------
Jesli jestes pewien,ze byloczyste klarowne niebo to sie sugeruj jwego barwa.Lampy sodowe czy jakie kolwiek inne nie maja takiej mocy by zmienic jego barwe.Wg mnie tak bym te obrobil.Jednak tam nie bylem wiec to tyko taka wersja moja prywatna128442skrajna w druga strone
Niebo bylo zachmurzone i odbijalo swiatlo centrum miasta i centrum handlowego. Duzo lamp sodowych, wiec żółto a interesujące mnie budynki nieoswietlone.
Fajnie to zrobiłeś. Nie umialem wyciagnac koloru nieba a jak gasilem żółcie to automatycznie tracilem kolor cegiel wiezy.
Super Twoja wersja. Dzięki. Spróbuję odwzorowac.
---------- Post dodany o 13:07 ---------- Poprzedni post był o 13:03 ----------
GG17 będzie super miejscówka, teraz zaśmiecony kadr.
Pozostałe fajne, z WB celowałbym między Ciebie i Mirka czyli kulą w płot. :-D
Będzie, kiedy skończą remont, będzie mozna przesunac się w prawo i powalczyć z kamienicami na tle wiezowcow. Jesienią dopiero. A WB wyrobie sobie swoje, mam nadzieję, a wtedy będę bronil swojej wizji :) Jak lew.
P.S. Lwy częściej bronią czy atakują, bo nie wiem ;)
P.S. Lwy częściej bronią czy atakują, bo nie wiem ;)
Lew się obija, :-D Będziesz bronił jak ta lwica. :mrgreen:
Lew się obija, :-D Będziesz bronił jak ta lwica. :mrgreen:
Nie chcę byc lewicą. Zmienne humory, zakupy, romantyczne filmy, szpileczki, torebunie, pffffff ;)
Dobrze jest! Obróbka Mirka wyprała "efekt wieczoru".
Co prawda bywam wieczorami w Katowicach rzadko, ale mniej więcej tak kojarzę te miejsca.
Nie chcę byc lewicą. Zmienne humory, zakupy, romantyczne filmy, szpileczki, torebunie, pffffff ;)
Nie lewicą? Wolisz być prostatą... tfu! Prawiczą?
Nie lewicą? Wolisz być prostatą... tfu! Prawiczą?
On Lew, Ona Lew-ica, Ono Lew-ie.
On Lew, Ona Lew-ica, Ono Lew-ie.
Tewie nie Lewie a Tewie i do tego mleczarz.
Wg mnie kolorystyka wrzutki jest b. fajna, nie tracisz się klimatu miejsca/pory zrobienia zdjęcia. 14 może ciut bym odżółcił, ale tylko troszeczkę :grin:
Wg mnie kolorystyka wrzutki jest b. fajna, nie tracisz się klimatu miejsca/pory zrobienia zdjęcia. 14 może ciut bym odżółcił, ale tylko troszeczkę :grin:
Mi też się podoba, lubię sodówy, a jakie niebo jest niewiem.
Zrobiłem tak:
128450
Mi też się podoba, lubię sodówy, a jakie niebo jest niewiem.
Zrobiłem tak:
Saboor ty-grysie*, fajnie. Niebo zostawialem jaśniejsze bo lepiej moim zdaniem bylo widac obrys budynku. Teraz jefnsk widzę, ze ciemniejsze=lepsze.
* - ty-grys, ja-grys, on-grys, my-grys, wy-grys ;)
Saboor ty-grysie*, fajnie. Niebo zostawialem jaśniejsze bo lepiej moim zdaniem bylo widac obrys budynku. Teraz jefnsk widzę, ze ciemniejsze=lepsze.
* - ty-grys, ja-grys, on-grys, my-grys, wy-grys ;)my-grysy, wy-grysy, oni-grysują ???
my-grysy, wy-grysy, oni-grysują ???
On-grysy grasuja ;)
* - ty-grys, ja-grys, on-grys, my-grys, wy-grys ;)
Fajno, że się podoba we optyniemcu(fotoszkopie) robione: rozdziel tonowanie i światła to kolor żółty(ciepły) a cienie niebieski(ciemny).
my-grysimy grymasimy, wy-grysicie grymasicie, oni- gry... co? :grin:
Fajno, że się podoba we optyniemcu(fotoszkopie) robione: rozdziel tonowanie i światła to kolor żółty(ciepły) a cienie niebieski(ciemny).
my-grysimy grymasimy, wy-grysicie grymasicie, oni- gry... co? :grin:
Dziękuję, bede suwal suwaczkami. Jak suwnicowy ;)
Oni-grymasza, one-Grycanki?! ;)
Dziękuję, bede suwal suwaczkami. Jak suwnicowy ;)
Oni-grymasza, one-Grycanki?! ;)
Suwaj a na reumatyzm pomnij i cieśninę nadgarstka(za Bosforem):wink:
One-Grycanki Galerianki.:mrgreen:
Hurrrrra! Dziś w końcu była super pogoda, miałem wolne i chciało mi się coś robić. Kumulacja! Yupi! Zabrałem syna, torbę orzechów i pojechaliśmy do parku. Spędziliśmy tam niemal 4 h. Kilka zdjęć zrobiłem ale większą uciechę mieliśmy z obserwowania i dokarmiania małych gryzoni - wewurek. Wyżebrały od nas, na kilka możliwych sposobów kompletnie wszystkie orzechy. Część z nich zjadały od razu a część zakopywały. Ciekawe jak je potem znajdą, nie zaznaczały miejsca ani chorągiewkami ani bojami, niczym.
Wiem, że temat banalny. Pomimo wszystko uraczę Was wrzutką Zdzisia-j
GG18 - Kto idzie? Masz orzechy? Bo jak nie, to nawet nie schodzę na dół...
130859
GG19 - Pierwsza baza zdobyta. Touch Down!
130858
GG20 - Tańcząca wewurka - "You are my dancing queen..."
130857
GG21 - Wreszcie chwila spokoju, można sobie chrupnąć.
130860
GG22 - Na drzewie smakuje najlepiej :-)
130861
Piekne wiewiory, podziwiam ze takie ladne kadry Ci sie udalo zrobic.
Kiedys tez dokarmialem je w pobliskim parku i strasznie ruchliwe sa, uchwycic je bylo mi ciezko, a w takich ladnych poza to juz wogole moglem pomarzyc :)
Może i temat banalny ale wewióry świetnie pokazane :grin:
Fajne gryzonie, strasznie je lubię :)
Dziękuję. Rzeczywiście ruchliwe bardzo :) Użyłem 40-150, na długim końcu zrobila się ciemność. Skrocilem na maksa czas, podbilem iso jak do zdjęć w piwnicy + zdjęcia seryjne. Pomiar punktowy I af na środek. Tyle techniki. Nie chciałbyś widzieć materiału poczatkowego, w sensie ilości rowów.
---------- Post dodany o 20:14 ---------- Poprzedni post był o 20:13 ----------
Fajne gryzonie, strasznie je lubię :)
Tez, jesienią kiedy mogę zasuwam do parku. Śmieszne są.
Hurrrrra! Dziś w końcu była super pogoda, miałem wolne i chciało mi się coś robić.
Piękna seria "niewzruszonych" wiewiór!:lol:
Piękna seria "niewzruszonych" wiewiór!:lol:
350 szt. Wzruszonych jest w cyfrowym śmietniku:p
350 szt. Wzruszonych jest w cyfrowym śmietniku:p
Czułe w śmietniku, znieczulica na forum? :-P
Ta na drzewie mi sie najbardziej podoba :)
Byliście koło UM?
Ta na drzewie mi sie najbardziej podoba :)
Byliście koło UM?
Nie, obok izby wytrzeźwień i kortów :)
Nie, obok izby wytrzeźwień i kortów :)
Młody Cię odprowadzał? ;)
Super historyjka z wiewiórką, pięknie Wam zapozowała.
Pozdrawiam
Wspomnienia raczej powiodły... ;)
To tak jak ja, też kiedyś chciałem w tenisa grać :D
Kiedy byłem mlody to chodziłem na korty, kiedy starszy to wracałem...
Kiedy byłem mlody to chodziłem na korty, kiedy starszy to wracałem...Pogoda piękna i efektem ubocznym bylo zatkanie wjazdów do BB od strony Żywca wieczorem... A wiewióry lubię, także...
Ale pojechaliście na tematy :-) Na chwile zostawić samych w wątku... ;-)
Z szufladą słabo mi idzie. Dużo pracy... Dziś miałem dzień mocno jeżdżony. Kilka zdjęć z mojego zwykłego dnia na dojazdówce do offroadowego krótkiego szlaku, na którym to pokazujemy Klientom, co może samochód. W oczekiwaniu miałem chwilę na foty.
GG11 - Koleżanka z pracy, ma bardzo ciężką nogę, przytransportowała wuuuz:
128117
GG12 - Wziuuuut!
128118
GG13 - I po, wracamy, lubię te małutkie szczegóły
128116
Odkurzylem Twoj watek :-)
Podoba mi sie wrzutka.
Odkurzylem Twoj watek :-)
Podoba mi sie wrzutka.
Oj, dzieki bardzo. Nie posprzątałem i zapuściłem się :-) Cieszę, się, ze motoryzacyjnie Ci się podoba.
Rudzielce pierwsza klasa.:grin:
Świetne foto, ale 19 i 20 - super.
Pozdrawiam.
Świetne foty, wiewióry rewelacyjne. Gratuluję.
Puszczam znaki dymne, że tu bywam :mrgreen: Wiewióry super :grin:
Dziękuję Wam za odwiedziny i dobre słowo :-) Kiepsko u mnie z czasem. Sprzedaję te swoje wozidełka jak głupek :-) Materiału trochę mam do wrzutek ale chciałbym je ładnie wygładzić. Mam pomysł na foty zlotowe a na resztę rejsowych już nie :-) Niebawem, mam nadzieję trochę fotek z Rzymu (o ile czas pozwoli).
P.S. Mówi się wewurka ;-)
Listopadowy długi weekend dostarczył nam dość sporo emocji. Zaczęło się od sobotnio-niedzielnego wyjazdu offroadowego. Pojechaliđ§z jako załoga w ponad 90 km szlak z metą w piaskowni. Pogoda była świetna, lało tylko kilka godzin. Nasz samochód: KL w stanie fabrycznym też dał radę, choć czasem brakowało nam lepszego ogumienia, wyciągarki, lin, lewarów itd. Na szczęście, w punktach przeprawowych, można było się zabrać jako balast na pokład samochodów których właściciele nie byli zbytnio konserwatywni. Nie chcialiśmy tez uszkodzić funkel nówki Trailhawka.
GG23 - Właśnie jeden z organizatorów i jego Warczący. Jak warknął swoim wydechem na postoju to zdjęło mi skarpety :-)
135208
GG24 - Ruszamy w drogę samochodami jedynej słusznej marki nadającymi się do ekstremalnych warunków. Jeep-nięci ultras :-) których samochody miały bardzo inwazyjne przebudowy.
135206
GG25 - Tylko obrys nadwozia przypomina, że jest to poczciwy XJ.
135205
GG26 - Były tez XJ-e w bardziej zachowanym stanie fabrycznym.
135204
GG27 - Tylko kawałek asfaltu na dojazdówce. Ale nas wytrzęsło! ;-)
135203
GG28 - Po twardym nie lubimy. Jechaliśmy leśnymi duktami do pierszego punktu: Zamek Bobolice.
135201
GG29 - Tu widać, jak bardzo ciągle lało. Nie przeszkadzało nam to jednak świetnie się bawić.
135200
GG30 - Przedstawiam Wam: oto XJ. Na pierwszym odcinku zdążyl juz podbić sobie oko.
135199
GG31 - Komplet, nikogo nie zgubiliśmy.
135198
GG32 - Zaoszczędzę Wam zbiorowych fotek na podzamczu, zamku, moście, pod mostem i pod moreną narzutową...
135197
zdjęcia się nie wyświetlają (przynajmniej u mnie).
zdjęcia się nie wyświetlają (przynajmniej u mnie).
Cos mam nie teges. Dzialam.
Tekst fajny ale obrazowanie zawiodło. :cry:
Wytrzeszczu oczu dostałem, a może oślepłem, ale nic nie widzę. :shock:
Grzesiu, nie wstydź się i pokaż te fotki, proszę. :mrgreen:
U mnie też część ciała, gdzie plecy tracą swoją szlachetną nazwę :|
Ja taka informacje mam :-)
Chopy, podmieniłem załączniki, teraz bangla? Bo u mnie jest OK.
Fajna wrzuta z imprezy, a ten znak wyglada mi na foczke :mrgreen:
Chopie, cud, już widzę. :mrgreen:
Fajne fury. :mrgreen:
Znak oznacza : "Strzeż się Grześka" :lol:
Fajna wrzuta z imprezy, a ten znak wyglada mi na foczke :mrgreen:
Bardziej ducha foczki :-)
---------- Post dodany o 23:40 ---------- Poprzedni post był o 23:36 ----------
Chopie, cud, już widzę. :mrgreen:
Całe szczęście :-)
Lecę dalej, bo jutro wpadnę już w wir pracy i będzie ***** z wrzucania fotek a jeszcze dziś naklepałm ich trochę.
GG33 - Po drodze, zostawliśmy w krzakach naszą pierwszą ofiarę. Uklad elektryczny Wranglera odmówil posłuszeństwa. Miał prawo po tysiącach kilometrów w mule, bo jego właścicel uwielbia przeprawy wodne. Nie bacząc na przeszkody ruszylismy dalej. Przez pola i las na teren byłego poligonu.
135209
GG34 - Zaczęliśmy pokonywać jakieś potężne zabłocone leje. Jako piewrszy wyrwał sie ten staruszek z podbitym okiem. Zyskal kilka nowych wgniotek ale przeskoczył jar, jak szesnastolatek idący na randkę.
135210
GG35 - Zabrałem się na dół, by pofocić, innym samochodem. Zapytałem grzecznie kierowcę, czy zwiezie mnie, bo nie da się zejsć ;-)
135211
GG36 - Potem mogłem podziwiac jego zmagania z wdrapywaniem się na górę. Bo zjechać jest łatwiej...
135212
GG37 - To już druga ofiara imprezy. Wysiadł przedni napęd a dokładnie sprzęgiełko i przy okazji spadła opona z felgi.
135213
GG38 - Bez problemu znalazło się kolo zapasowe, jedno z wielu. Koledzy szybko podali je :-)
135214
GG39 - Szybki serwis w sprzyjających warunkach i już po niespełna godzinie można było podjąć się wydostania ofiary.
135215
GG40 - Tu koledzy wykazali się znów niezwykłą chęcią pomocy. Na dwie wyciągarki pomogli tylnonapędowemu koledze. Tu uwaga: Poszkodowany wrócil o własnych siłach do bazy, zabierając po drodze pierwszą ofiarę :-)
135216
GG41 - W minimalnie uszczuplnonym składzie pojechaliśmy dalej do ostatniego już celu - piaskowni.
135217
Impreza pewnie fajna, a zdjęcia takie sobie. Dokumentacyjnie spoko, ale można było zrobić coś więcej. Podejść bliżej, pokazać detal, błoto, jakąś akcję. Obróbkę widział bym bardziej kontrastową dającą więcej dynamiki. Szkoda, bo miałeś fajny temat i niestety IMHO trochę go zmarnowałeś:wink:
Fazi, kolba dzieki za odwiedziny. Fazi, masz dużo racji. Weź jednak pod uwagę, że oprócz zdjęć prowadzilem samochód. W terenie trudno to pogodzić :) Będzie dalej trochę akcji.
Jak chcecie, to zróbcie te foty wg. Was. Tak przykładowo. Może rzeczywiście powinienem inaczej je dłubać?
Fazi, kolba dzieki za odwiedziny. Fazi, masz dużo racji. Weź jednak pod uwagę, że oprócz zdjęć prowadzilem samochód. W terenie trudno to pogodzić :) Będzie dalej trochę akcji.
Grzesiek Ty nie dasz rady?
Słit focia zza kierownicy z monopada na offroadzie to by było coś.
A tak całkiem serio mi się bardzo podoba. Z takiej akcji oczekuje globalnego reportażu i tu to mam.
Podoba mi się 25 choć widziałabym kapkę więcej góry.
Ciekawa jestem samych wrażeń jakie towarzyszą uczestnikom offroadu.
To może być mega fajne i wciągające.
Plusa dać nie mogę bo system gupi.
Plusa dać nie mogę bo system gupi.
Jak powiem, że dałem za Ciebie, to chyba będziesz zadowolona ? :mrgreen: (ode mnie też)
Dwa razy dałeś? Ty to masz Power ;) :D
Btw. Poślij mi na PW ile, wiesz za co :D
Jak powiem, że dałem za Ciebie, to chyba będziesz zadowolona ? :mrgreen: (ode mnie też)
No ba, dzięki. ..
Dwa razy dałeś? Ty to masz Power ;) :D
Btw. Poślij mi na PW ile, wiesz za co :D
Jak będziemy mieli taki rep to może też będziemy mogli
Poszaleliście, dziekuję za odwiedziny.
@gulasz - na początku emocje są jak na zbieraniu jagód. Dojazd polnymi drogami, lekko bardzo. W miejscach, gdzie robi się trudniej, co poniektórym zaczyna się "włączać" :-) Sorki za linki do innego portalu ale moich filmików nie obrobilem jeszcze bo nie bardzo umiem. Jak mi jakoś wyjdą, to powieszę je gdzieś.
Tutaj wersja krótsza, tak na wesolo :-)
https://www.youtube.com/watch?v=sBGZlyEy4iI
Ogólnie atmosfera bardzo przyjacielska, pomocna lina (dłoń) bardziej doświadczonych offroaderów zawsze gotowa. Nie ma kozactwa.
A tu wersja dłuższa, dla bardziej cierpliwych:
https://www.youtube.com/watch?v=uUt_xdBYu2o
Ogolnie emocje rosną wraz z przebytymi kilometrami. Na koniec, w tym wypadku była piaskownia, gdzie można było bezpiecznie poszaleć. Dla ludzi którzy mają benzynę we krwi, to zapach spalin, błota oklejającego układy wydechowe i schnącego expresowo, rozgrzanej gumy, uwalniają potężne ilośći adrenaliny. Do tego dzwięk silników po ogromnych pojemnosćiach i mocach (nawet po 400-450 koni), wibracje takie, które zdejmują skarpety. Stoisz obok samochodu 2m i jak warknie, to Ci wszystko z kieszeni wypada :-) mmmmmm
Takie same emocje są w wyścigach płaskich.
GG42 - Pracowałem dla dwóch zespołów wyścigowych. Kupę lat temu. Poniżej jeden, perłeka, team. Piękne czasy to były. Kiedyś może wrzucę kilka zdjęć i opowiem. Kilka zdjęć, bo wtedy moja pierwsza cyfrówka, mogła zrobić max 80 zdjęć i pożerała przy tym 3 komplety baterii :-)
Mała próbka starych czasów, taki offtopic:) Tor Poznań Mimar-Alfa Racing Team.
135667
@bodzip - proszę nie szaleć :-)
@ahutta - jeszcze nie wiem co masz na myśli.
GG43 - Wodno błotna dojazdówka do piaskowni.
135657
GG44 - W środku można było rozejrzeć się i wybrać wygodny dla siebie i swoich umiejętnosći tor jazdy.
135665
GG45 - Tu dawały radę tylko przebudowane samochody. Nasz fabryczny oczywiście też :-)
135658
GG46 - Zaplątał się czyjś Pajero. Nie przyjechał z nami ale byl dzielny więc pozwoliliśmy mu instnieć :-)
135664
GG47 - Ten Grandek nzwykle wozi swojego właściciela do pracy.
135663
GG48 - Ten tez jeździ na codzień do pracy - jego własiciel zajmuje się firmą przebudowującą samochodoy :-)
135662
GG49 - Wzgórze uniesień - cały dzień lało. Mocno zmoczony piasek był ciężki i teoretycznie łatwiejszy niż sypki. Nic z tego.
135661
GG50 - Newt ultrasy pasowały pod samą górą.
135660
GG51 - Organizatorzy imprezy. Naprzód wrrrruuum!
135659
GG52 - W dół i owszem, Wrangler spacerkiem...
135666
...na początku emocje są jak na zbieraniu jagód.
No to ja teraz wiem, jak się bawią ekologi...
No to ja teraz wiem, jak się bawią ekologi...
Przepraszam, powiekszylismy dziurę ozonową...
Przepraszam, powiekszylismy dziurę ozonową...
Proszę, nie moja to dziura...:mrgreen:
---
edit:
relejszyn super!
Emocje jak widac byly a fotorelacja z opisami swietna.
Grzesiu, jak mam to daję :mrgreen:
Kapitalnie Ci wyszły te rozmyte koła
@ Waruga - dziękuję,
@ Bodzip -dziękuję, urobilem sie z panoramowaniem. Chcialem bardzo uchwycić dynamikę. Pogoda pod psem i robilem prawie caly czas zestawem uszczelnionym.
Tak btw em5 z 12-50 przeżył bardzo deszczowy dzien. Sprawil sie świetnie. Jddyny mankament który sie ujawnił, to pod koniec dnia, jak matryca się zaczęła grzac przy seryjnych zdjęciach to zaparowal mi wizjer. Wysuszylem w pokoju aparat i wieczorem znowu śmigał.
Grześ fajnie całościowo to wygląda, z tekstami Twoimi to już w ogóle ... Służy Ci jak widzę nabytek :)
Fajna fotorelacja, jak yamada pisze, fajnie się ogląda.
@Kolba - miło mi Cie tu gościć :-)
@yamada - tak, masz rację. cieszę się ciagle puszką a uszczelnienia to w moim przypadku są absolutnie niezbędne. Od wczoraj uruchomiłem 50mm OM. Brakuje AF ale wracam do starej manualnej wprawy.
Poniżej ostatnia wrzutka dotycząca tego wyjazdu.
GG53 - bardzo widowiskowe było szturmowanie górki. Tu wyjątkowo założylem 40-150 bo ze względów bezpieczeństwa nie chciałem podchodzić bliżej. Pomimo głębokich kolein auta podskakiwały bardzo wysoko i mogły zaliczyć rolkę. Wtedy nawet nie zdążyłbym jęknąć.
135680
GG54 - Najpierw kangurzy skok z przodu, potem tył katapultował się.
135679
GG55 - Auta na wjeżdżie na alejkę osiągały prędkość okolo 70 km/h.
135678
GG56 - Tu na pełnym sandale opony wyrzucały fontanny piasku w górę.
135677
GG57 - Dziadek z pobitym okiem potem już powiedział pas i pojechał do bazy.
135681
GG58 - Wyciągraki często w tym dniu były w ruchu.
135682
GG59 - Po fajnym dniu, zjechaliśmy do bazy, by wykąpać się, odpocząć i pójśc na kolację, mała imprezkę a potem zasnąć snem sprawiedliwego.
W pokoju zonk - nie było szklanek. Nie chciało się nam iśc do baru, więc matka wynalazków: potrzeba, pomogła nam improwizować. Myszata z pokali aluminiowych smakuje dość specyficznie i tzreba uważać, by nie upodobnic sie do Micka Jaggera :-)
135683
GG60 - Zapomniałbym o zwierzakach które nas w sobotę przywitały.
135675
GG61 - Były nad wyraz przyjacielskie. Nawet się zastanawialiśmy, czy jeśli nie bedzie kobiet, to czy nie wziąc sobie po jednej na pokój ;-)
135676
GG62 - W niedzielny poranek, udały się wszystkie zgodnie na śniadanie.
135684
Ale bomba relacja, jednak plus się słusznie należał.
Częściej proszę :)
@Bodzip, jak Ci się tak bardzo podobało, to specjalnie dla Ciebie będzie bis ;-) Wygrzebałem jeszcze kilka fotek. Jak znajdę chwilę, to zrobię wrzutkę z toru testowego. Inna bajka, labolatoryjne warunki :-)
GG63 - Ten strasznie kopcił, chyba wtryski mu lały wściekle. Na poczatku mysleliśmy, że sie pali. chcielismy nawet biec gaśnicami :-)
135703
GG64 - Pomimo dymu szarpał górkę jak Reksio boczek :-)
135702
GG65 - Szybki nawrot i sru dalej!
135704
GG66 - W lewo! W lewo! Rolka będzie!
135707
GG67 - W tygodniu, samochód mlecznej mamy, w weekend wściekła bestia! :-)
135705
GG68 - Klasyczne panoramowanie. Rozpędzamy 2,5 tony :-)
135706
Jestem prawdziwy chłop - lubię to :D
@Bodzip, jak Ci się tak bardzo podobało, to specjalnie dla Ciebie będzie bis ;-) Wygrzebałem jeszcze kilka fotek. Jak znajdę chwilę, to zrobię wrzutkę z toru testowego. Inna bajka, labolatoryjne warunki :-)
GG63 - Pajero strasznie kopcił, chyba wtryski mu lały wściekle. Na poczatku mysleliśmy, że sie pali. chcielismy nawet biez gaśnicami :-)
Fajne, Ty żeś ta szalał?? Byda Cię zwoł: Grzech(ś)Pierworodny, boś pierwszego sortu Chop! :-D
Fajne, Ty żeś ta szalał?? Byda Cię zwoł: Grzech(ś)Pierworodny, boś pierwszego sortu Chop! :-D
Trośkę pojeździlim :) Jo Ci powiym, za kerownicom to żech jest cołkiym inny cłowiyk ;)
Trośkę pojeździlim :) Jo Ci powiym, za kerownicom to żech jest cołkiym inny cłowiyk ;)
Ropa w żyłach w klacie motopompa, jo?:twisted:
Nie chcę się wcinać jak to mówią ''między wódkę, a zakąskę'', ale na fotach 46, 63 i 64 jest Nissan Patrol (model Y60).
P.S. Mam nadzieję, że ggolus mnie nie zlinczuje. :wink:
Nie chcę się wcinać jak to mówią ''między wódkę, a zakąskę'', ale na fotach 46, 63 i 64 jest Nissan Patrol (model Y60).
P.S. Mam nadzieję, że ggolus mnie nie zlinczuje. :wink:
Dobrze, że się wciąłeś. Racja, nie wiem czemu mi się to Pajero przykleilo. Na GG46 widac xnaczek jak wół. :) Poprawiam.
Prawie jak Paryz-Dakar :-)
Taki hardkor jak przy 8B na s/y Wodniku, Karlskrona-Hel :mrgreen:
Szkoda, ze nikt fot nie robil :mrgreen:
Prawie jak Paryz-Dakar :-)
Taki hardkor jak przy 8B na s/y Wodniku, Karlskrona-Hel :mrgreen:
Szkoda, ze nikt fot nie robil :mrgreen:
Prawie robi jednak różnicę ; )
Rejsowych przygód nic nie przebije. Tu jak Ci nie pasuje, możesz wysiąść z jachtu nie :)
P.S. muszę poszukać, cos z okolicy 8B mam.
tak szczerze, za dużo podobnych ujęć, 59 bardziej by mi się podobało po zmianie głównego obiektu , ogólnie Twoje fotorelacje są zaje...te także do do czytania ;) :)
Ciekawy reportaż, ale mam małe ale - tu jest mały błąd:
GG46 - Zaplątał się czyjś Pajero. Nie przyjechał z nami ale byl dzielny więc pozwoliliśmy mu instnieć :-)
135664
To nie Mitsubishi Pajero, tylko Nissan Patrol GR.
Ciekawy reportaż, ale mam małe ale - tu jest mały błąd:
To nie Mitsubishi Pajero, tylko Nissan Patrol GR.
Tak, racja juz operator prostowal. Dzieki za czujność :) Się mi to Pajero ciągle tlucze :)
Ahh, nie zauważyłem postu Operatora.... :oops:
tak szczerze, za dużo podobnych ujęć, 59 bardziej by mi się podobało po zmianie głóenego obiektu , ogólnie Twoje fotorelacje są zaje...te także do do czytania ;) :)
W sumie racja :) Zmienilbys obiekt na większy?
---------- Post dodany o 21:33 ---------- Poprzedni post był o 21:26 ----------
@yamada, operator i ronin75, na szczęście, mam zawsze komplet kluczy i można naprawić/poprawić ;)
GG69
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/11/16/f7c12039b10159d37fbbf2fd5c427ed6.jpg)
Pooglądałem, poczytałem, co do propozycji przyłączenia się do kolejnego off-road'u, to czekam na sygnał ;) :D
W kwestii relacji, to kadzić nie będę, bo już chyba wszystko zostało napisane ;)
Grzesiek - elegancko !!!
kolejne wrzutki tylko utwierdziły mnie w przekonaniu że to naprawdę niezłe było :)
a pierwsza z pokazanych kóz - cóż czy wziąłeś je ostatecznie do pokoju - bo zdjęcia z tego "czegoś" też mogłyby być niczego sobie - zwłaszcza że ta pierwsza kózka jakaś taka szalona ;) się wydaje
Baaardzo bingo ta relacja, foty i wrażenia. Masz chopie parol na emocje. Tak trzymaj.:grin:
Szalałem dziś z miotłą po mieszkaniu, zaglądam do komputera... a tu siurpeza! Zapomniałem na śmierć o jednym folderze. Ten folder się zwie
"Impreza integracyjna firmy X -Andrzejki 2014".
Rany koguta! Ponad 1k rawów! Co to jest? Przypomniało mi się, że aparat krążył pośród prawie setki gości. Ktoś coś pstryknął. Nie chcielibyście wiedzieć co tam było :-)
Trudno mi było tak od razu sobie szczegóły przypomnieć, zadzwoniłem do świadków - współimprezowiczów i już. Ułożyła nam się chronologia faktów. Ale po kolei:
W połowie listopada 2014, wróciłem z wyjazdu i znalazłem na biurku niewielką kopertę. Jakaś taka nietypowa, jakby była dostarczana przez poół świata. Lekko wymiętolona. Lubię takie koperty, bo zawsze zawierają coś sympatycznego. Nie zwlekając, otworzyłem ją i wyjąłem bilet z napisem "zaproszenie". Rzucił mi się od razu napis w miejscu podawania stylu ubrania: wygodnie i na luzie. Czas: piątek od 16 do niedzieli 12. Miejsce: Miasteczko Kowbojskie...
Mysli szybko galopowały: Impreza z piątku na niedzielę! Kto będzie? Co z nowu wymyślili? Miasteczko Kowbojskie? Dziki zachód? Przecież młody mi mówił, że jeżdżą ze szkołą tam na wycieczki... Oczadziali chłopaki?
Szybki telefon do młodego co wie i czy jest fajnie i czy widział hotel. Potwierdził. Super!
Przyjechałem w piątkowy wieczór, nieco później niż zakładałem. Po drodze już rozdzwonił się telefon. Dzwonili wspołbiesiadnicy kiedy to łaskawie uraczę ich swoją obecnością bo oni już nie mogą...
GG70 Zostawiłem samochód na parkingu, zabrałem walizkę i torbę z aparatem. Wlazłem do hotelu i przywitała mnie pustka w holu. Zaraz znalazła się też Pani która zalogowała mnie w pokoju. Ośrodek - plac zabaw przeznaczony jest dla dzieci. Wszystko w stylu Wild, Wild West. Potem sie okazało, że impreza jest zamknięta i wszystko jest tylko i wyłącznie do naszej dyspozycji.
Brakuje teraz tylko jakiegoś motywu muzycznego z westernu :-)
139833
GG71 Po zalogowaniu się w pokoju, chlapnięciu kielonka whisky, którego mi współlokatorzy zostawili z karteczką i planem wieczoru:
"Walnij lufę i przychodź do baru. Jest po Twojej prawej". Poszedłem. Miasteczko wyglądało na opuszczone. Z oddali było słychać tylko odgłosy ciężkiej bitwy towarzystwa z przemożną ochotą wysuszenie wszystkich butelek.
139832
GG72 Miałem dość kawałek do nich. Chyba nawet 150 metrów. Tak sobie żartuję, bo droga powrotna wcale nie była taka prosta i łatwa.
139834
GG73 Tu czynię wymowna pauzę która zastąpi Wam opis nocy. Wspomnę jedynie, że był stek, whisky, dużo whisky, tak dużo, ze nawet tańcowaliśmy do niezbyt skocznych piosenek Rascal Flatts ;-) Ogień za to był gdy usłyszeliśmy Johnny Cash-a czy Kenny Rogersa ;-) Tańcowaliśmy do obydwóch gatunków: Country i Western ;-) Nikt tylko nie umiał i nikt nie chciał nauczyć Line Dance...
Po śniadaniu, poszliśmy na zapowiedziane wcześniej niespodzianki.
139831
Wstęp trochę przydługi, ale nieźle się zapowiada,,,
GG74 Byliśmy w strzelnicy, całe szczęście, że w wirtualnej, płukaliśmy złoto, byliśmy w kinie ileśtamDe i kinie sferycznym. Było kilka różnych pokazów i animacji. Pogrzebię nieco w tych zdjęciach to dorzucę. Śmieszne było to, że kilku animatorów robiło wszystko. Dosłownie. Np. Jeden nas zaprowadził do kina, reszta pobiegła przebrać się do animacji, po animacji szliśmy do strzelnicy znowu z jednym/ą reszta szykowała się dalej. I tak cały dzień, do wieczora z przerwami 15-20 minut na rozgrzewkę w barze. A że zimno było jak diabli, to przed obiadem byliśmy już wszyscy nawaleni w trzy d....py. Gdybyśmy nie dali takiego ognia to i pewnie miałbym mniej zdjęć ale lepszych jakościowo. A tak... ciesze się, ze pucha cała i zdrowa przetrwała...
Wracamy jednak do historyjki:
W miasteczku, po wytarganiu siłą sejfu z banku, bandziorzy zastanawiali się jak go rozłupać.
139836
GG75 Kombinowali jak konie pod górę. W końcu wymyślili, że rozwalą go dynamitem. Bardzo oryginalne, nieprawdaż? Odpalili lont...
139837
GG76 I łup! Pierdykło jak niewiemco. :-)
139838
GG77 Na to wszytko wpadł szeryf. Bang! Bang! Banda rozpierzchła się.
139839
GG78 Jednego jednak złapał. Bez litości związał go i pociągnął za koniem. Fajnie takie coś na żywo zobaczyć.
139835
GG79 W powyższej historyjce są luki i błędy logiczne bo chciałem oddać nasz stan ;-) Oglądając takie rzeczy dotrwaliśmy do wieczora. Po kolacji był pokaz ujarzmiania ognia. Niestety, nawet ze statywu skopałem prawie wszystkie zdjęcia bo statyw nie jest wstanie utrzymać aparatu oraz trzymającego się jak tonący deski pstrykacza :-) Pokaz dała ekipa która występowała w Mam Talent ale jak się zwali to nie pamiętam. Mam prawo? Co? ;-)
139840
hm... sepia do westernu mi nie pasuje strzelałbym w mocno odjęte nasycenie ale jednak w kolorze ; ) wchodziłeś w kluczowych momentach (wybuchy,strzelanina,tortury(?) itd) i w sumie wszystko gra tyle że czuć że to inscenizacja (poza 77) - może dlatego że wszystko "pstrykane z jednego poziomu. Najbardziej atrakcyjne 78 - fajnie że ciągany ma ogromny kapelusz - komicznie to wygląda.
Tak glee, na codzień robią to kilka razy i nie wydaje mi się by mieli wielkie doświadczenie aktorskie. Drugą stroną jest też to, że nie do końca świadomie klepałem foty. Nie chciałem też przechodzić w inne miejsca bo mogłem wejść w szkodę.
Co do obróbki, to jeśli możesz i chcesz to pokaż jakbyś to widział. Wrzucić coś w kolorze? Próbowałem zwykłego b&w, dodawałem ziarno, etc i średnio mi się podobało.
Dzięki za odwiedziny.
---------- Post dodany o 23:22 ---------- Poprzedni post był o 23:21 ----------
Nadrabiam słowem pisanym ;-)
hm... sepia do westernu mi nie pasuje
A dla czego uważasz, że nie pasuje? Ja uważam, że i owszem pasuje bo wiele fot z tamtych czasów ma taki sepowato czarno biały klimat. Mnie kolorystyka pasuje tylko uważam, że zdjęcia są za bardzo ulizane (gładkie) i przydałoby się trochę jakieś szorstkości typu jak nieogolona morda cowboya przy szklance Wiskacza :)
Po przecinku zgadzam się w 100%
hm... sepia do westernu mi nie pasuje
A ja myślę, że dosłownie może nie, ale tutaj znakomicie wpisuję się w narracje
No i fajnie, aż mnie zazdrość zżera :mrgreen:
Grzesiu do kompletu brakuje jeszcze czerwonoskorych... :-)
Też bym sobie pooglądał, ale żeby łyski pić.... :shock:
Bodzip, nie ma czego zazdrościć, trzeba było whisky pić, przeważało towarzystwo damskie, wypadały co najmniej dwie squaw na jednego kałboja... mówię ci męczarnia i te męczące tańce. Nawet żaden z kumpli nie odprowadził mnie do pokoju bo baby nas holowały... męczarnia...
No chyba, że miałeś na myśli sceny do fotografowania, to w tedy tak... ;-)
---------- Post dodany o 09:33 ---------- Poprzedni post był o 09:32 ----------
Grzesiu do kompletu brakuje jeszcze czerwonoskorych... :-)
Właśnie nie było. Ani jednego. Sami meksykanie... Ale za to w niedzielę rano pełno było bladych twarzy ;-)
---------- Post dodany o 09:34 ---------- Poprzedni post był o 09:33 ----------
Też bym sobie pooglądał, ale żeby łyski pić.... :shock:
Nie? tfu... nigdy więcej. Do końca stycznia 2015 tego nie tknę... ;-)
Dzięki Panowie za odwiedziny.
nie chce Ci zaśmiecać wątku swoją fotą stąd mam prośbę wstaw w kolorze 78 - dla zabawy ; ) kiedyś były takie jugosłowiansko-niemieckie twory jak westerny z Winnetou i bardziej mi się podobały jak klasyczne produkcje zza oceanu stąd może wyobrażenie ; )
Nie widzę problemu. Jak chcesz to dłub swoja wersję. Może się czegoś nauczę. Zapraszam też innych do dłubaniny. Może ktoś ma lepszy niż ja pomysł.
Poniżej jpg prosto z puchy. Nie patrzcie proszę na ustawienia w exif bo sam nie chce tam nawet paczać. Aż się boję :-)
139853
Fajna imprezka :grin: Sepia mi pasuje, kolor mniej.
Super się nie postarałem nie wygładziłem krawędzi itd itd - stamping nie jest doskonały - chodziło mi o klimat. Usunąłem na szybko fragmenty współczesności dom w tle, instalacje odgromową, cześć plastików, beczki + odjąłem nasycenie + wyostrzyłem + rozwiałem delikatnie podłoże pod kapelusznikiem i przede wszystkim wykadrowałem.
Nie jest doskonale ale o mniej więcej pokazuje mój pogląd : )
https://forum.olympusclub.pl//brak.gif
źródło (http://wait4nextplay.pl/olympusclub/23.JPG)
Super się nie postarałem nie wygładziłem krawędzi itd itd - stamping nie jest doskonały - chodziło mi o klimat. Usunąłem na szybko fragmenty współczesności dom w tle, instalacje odgromową, cześć plastików, beczki + odjąłem nasycenie + wyostrzyłem + rozwiałem delikatnie podłoże pod kapelusznikiem i przede wszystkim wykadrowałem.
Nie jest doskonale ale o mniej więcej pokazuje mój pogląd : )
Fajnie wyszło ale jeszcze jakoś przerobiłbyś ją na 150 lat starszą i byłoby git majonez, szalona musztarda :)
Przerobiłem Twoją wersję na bardziej humorystyczną ;) :)
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=139907&d=1422756133
Wrzucam kilka zdjęć z wyjazdu feryjnego na narty. Tradycyjnie pojechaliśmy do Szczyrku i pojeździlismy jak głupki. Walczyłem z sobą czy zabrać aparat bo jeździmy dosyć dynamicznie i każda gleba oznacza obrażenia a puszka w plecaku nie pomoże w ich unikaniu. Wręcz przeciwnie :smile:Zawsze walczę z dylematem czy jeździć czy klepać foty. Nie da się tego porządnie połączyć. Ale młody mnie wyręczył swoim aparatem a ja męczyłem telefonem. Teraz, jak przeglądam foty, żałuję że nie chciało mi się tachać w plecaku aparatu...
Może w niedzielę się poprawię jeśli młody będzie chciał pojeździć.
GG80 - Widok ze Skrzycznego. Tu poproszę Stepujących Po Szlakach - jeśli można o podanie jaką górkę widać :-) Bo ja tępa dzida jestem w tej materii.
140684
GG81 - Rozbiegówka czarnej, FIS-owej trasy - nasza ulubiona.
140685
GG82 - Wieża telewizyjna.
140686
GG83 - Połowa trasy czerwonej, też FIS-owa. Ulubiony kawałek :-) Po trudnej przegibce super "rynny".
140680
GG84 - Końcówka czerwonej trasy. Niestety bardzo często odwiedzana przez "sikaczy".
140681
GG85 - Widok z końca dolnego odcinka wyciągu.
140682
GG86 - Pies właścicieli pensjonatu. Wesoły i koleżeński jak Reks, tylko karnacja inna :-)
140683
jeśli można o podanie jaką górkę widać :-)
To Babia (na lewo od Tatr), nie widziałeś mnie tam :shock: ?, a zdjęcia fajne :grin:
Alnico, właśnie, przecież paczaliśmy na siebie ;-) Dzięki.
Jaka Babia. Toż to Erebor, Samotna Góra :mrgreen:
Reksio fajny. Poproszę dwa takie :mrgreen:
Arek, to nie Erebor tylko Hoth :-)
O proszę, widok na Tatry wg. mojego Szkodnika:
GG87
140693
Oraz specjalnie na Twoją prośbę "dwa takie"
GG88
140694
GG89
140695
Wrzucam kilka zdjęć z wyjazdu feryjnego na narty.
No, to jest prawdziwa zima:) Fajne fotki.
Będę tam w przyszły weekend, może jeszcze zima będzie:)
Nooo, fajny lab, fajny :D
Bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, corny pies. Coś w kolorze robiołżeś?
Bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, bioło, corny pies. Coś w kolorze robiołżeś?
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty romek1967. :mrgreen:
A buziak od Marysi za warczenie :mrgreen:
Wieza telewizyjna pieknie osniezona.
Od razu mi się skojarzył Kasi obraz z kalendarza
Ja, kolorowe jarmarki... :-) :-) ;-) Coś tam mom. Poszukom w doma. A i pies jest czekoladowy a nie corny.
---------- Post dodany o 13:52 ---------- Poprzedni post był o 13:51 ----------
Zawsze jet tam taka malownicza. W zimie oczywiście :-)
Nie mam ostatnio czasu na bieganie z aparatem a i vena jakoś nie dopisuje, to wrzucam z szuflady. Wspominkowe - rejsowe.
GG90 - Owoc spaceru wieczornego po Karlskrone z Tropicem. A co przy tym pogadaliśmy...
143122
GG91 - W drodze na zakupy do Lydla.
143123
GG92 - Torby z zakupami przeszkadzały ale każdy z nas przynajmniej jedną rękę miał wolną by focić. W moim przypadku jeszcze fajkę jarać :-)
143124
GG93 - Front w innej odsłonie niż mieli koledzy. Wyskoczyłem chwilę później bo walczyłem z "Klopsiki oraz inne zjawiska pogodowe" :-)
143125
GG94 - Pod wieczór, zwłaszcza po burzy słońce wychodzi...
143126
GG94 - Wracając do portu, gdzieś na zatoce. Blisko Pucka już.
143127
Bardzo ładna wrzuta. Szczególnie GG92.
lisiajamka1
18.03.15, 23:58
Wspominkowe - rejsowe bardzo fajne, szczególnie GG92 i GG93 :)
Fajny ten błysk w oknie :)
Ale ja się zapytowywołuję gdzie są ludziowie ? :roll:
Fajny ten błysk w oknie :)
Ale ja się zapytowywołuję gdzie są ludziowie ? :roll:
W knajpie na mecz patrzyli. Poza tym tłumów tam nigdy nie było. Zerknij w wątek rejsowy, to tam jest więcej fotek z Karlskrone i człowieki też są :)
W knajpie na mecz patrzyli. Poza tym tłumów tam nigdy nie było. Zerknij w wątek rejsowy, to tam jest więcej fotek z Karlskrone i człowieki też są :)
Wiem, wiem - ale to takie dziwne, puste. Zresztą Gorlice po 21.00 wyglądają podobnie :roll:
Wiem, wiem - ale to takie dziwne, puste. Zresztą Gorlice po 21.00 wyglądają podobnie :roll:
W Czechach też tak jest. Jakby za mało ludzi było w mieście. Moja teoria spiskowa głosi, że w porze kiedy robię zdjęcia ludzie w okolicy oglądają ulubiony serial ale pochłonięci są nauką gry na banjo. ;-) :-)
GG94 - sie numerki zdublowały, więc poprawiając autora powiem że GG95 naj
W Czechach też tak jest. Jakby za mało ludzi było w mieście.
Dokładnie. Gdy byliśmy w Teplicach, to tylko jakieś zagubione osobniki ulicami przemykały. Fakt mieścina mała, ale np. w takich Cidrach, to jak omki rano z kościoła się wysypią i do piekarza pędzą, to jakby pielgrzymka do Częstochowy szła ;)
Dziś, zupełnie spontanicznie trafiliśmy się z Tropicem. Najpierw wpadł do mnie do pracy, po drodze. Szybka ustawka, dobry pomysł Tropica i już o 17.00 byliśmy na terenie Muzeum Śląskiego. Zbyt późno na zwiedzanie (musimy wybrać się innym razem) ale na foty nie. Było odrobinę za zimno i stwierdziliśmy zgodnie pociągając nosami, ze trzeba powtórzyć wypad, bo miejsce ma potencjał.
GG96 - Pierwszy widok, idąc od parkingu.
143377
GG97 - Świetlik
143378
GG98 - Zespół świetlików :-)
143379
GG99 - Widok w stronę centrum Katowic. Mieszanina starego z nowym.
143380
GG100 - 12-50 gnie jak wściekłe. Nie umiałem bardziej wyprostować, nie tracąc kawałków budynku.
143381
Z szuflady wspominkowe - rejsowe... Jak fajnie powspominac :-)
Juz niebawem bedziemy kolejna wyprawe wspominac :-)
Dziś, zupełnie spontanicznie trafiliśmy się z Tropicem. Najpierw wpadł do mnie do pracy, po drodze. Szybka ustawka, dobry pomysł Tropica i już o 17.00 byliśmy na terenie Muzeum Śląskiego. Zbyt późno na zwiedzanie (musimy wybrać się innym razem) ale na foty nie. Było odrobinę za zimno i stwierdziliśmy zgodnie pociągając nosami, ze trzeba powtórzyć wypad, bo miejsce ma potencjał.
Tośmy się z leksza rozminęli. Ja byłem w południe w Spodku na wystawie psów.
Jeszcze wczoraj mnie poniosło, na dobitkę kilka całkowicie nocnych zdjęć.
GG101 Świecące niewiadomoco.
143443
GG102 - Stare z nowym...
143446
GG103 - Fontanna w trybie StandBy.
143447
GG104 - Zainspirowany działalnością BIKERA :-) Świecąca reklama psuje cały klimat.
143444
GG105 - Tylko autobusów nie było...
143445
Zabiorę Was dziś na dwudniowy camp. Mocno powiedziane. Spędziliśmy dwa dni w terenie, nockę w przytulnym hotelu. Przyswajaliśmy zachowania w trudnych warunkach terenowych oraz mieliśmy możliwość potrenowania jazdy z instruktorami :-). Jak się rozpakowałem w domu to piach można było taczkami wywozić :-)
Dodam tylko, że podczas campu żadne zwierzę nie ucierpiało a samochody tylko nieznacznie ;-) :-)
GG106 - Najpierw trzeba przygotować teren ;-) Załoga w komplecie :-) Jako właściciel największego brzucha miałem zaszczyt zająć najbardziej odpowiednie miejsce.
150877
GG107 - Tajniki budowy offroadowych toczydeł.
150878
GG108 - Laboratoryjny kurs podnoszenia samochodu bez lewarka.
150879
GG109 - Nie laboratoryjny sposób pokonywania i wyciągania aut z kupy piachu.
150876
GG110 - Najmniej laboratoryjny kurs jazdy na pełnym pędzlu w terenie bez przyczepności :-)
150880
Brakuje mi dwóch dziewczyn do kompletu :mrgreen:
Grzesiu znow Cie gdzies wywialo :-)
Fajne foty.
No to Jeep :) A już myślałem, że kampaniję wyborczą jaką prowadzisz ... Fajnie się "bawicie" - i fajne foto robicie ... Nic tylko pozazdraszczać :)
Pozdrówka.
luzaczek82
25.06.15, 22:55
Fajne foty,klimatycznie
świetna zabawa, zazdrszczę
pierwsze zdjęcie jest najlepsze, jeeeepy wymiękają przy DET`cie:mrgreen:
Brakuje mi dwóch dziewczyn do kompletu :mrgreen:
To były wszystkie kobiety na campie :-)
---------- Post dodany o 09:05 ---------- Poprzedni post był o 09:04 ----------
No to Jeep :) A już myślałem, że kampaniję wyborczą jaką prowadzisz ... Fajnie się "bawicie" - i fajne foto robicie ... Nic tylko pozazdraszczać :)
Pozdrówka.
Ale skądże, to praca ciężka jest. ;-) :-) Służbowo byłem :-)
---------- Post dodany o 09:05 ---------- Poprzedni post był o 09:05 ----------
świetna zabawa, zazdrszczę
pierwsze zdjęcie jest najlepsze, jeeeepy wymiękają przy DET`cie:mrgreen:
DET rzondzi :-) Strasznie trzęsie a najgorzej to gumę złapać.
@Waruga, jak ruszyłem na wyjazdy w lutym, tak teraz skończyłem. Już mi się nie chce walizki pakować. Na dłuższą metę to jest upierdliwe. Druga polowa roku zapowiada się mniej wyjazdowa.
GG111 - Piaskownia w Biskupicach - już pokazywałem to miejsce. Nie będę Was zamęczał. Zjazd ciągle robi wrażenie.
150935
GG112 - DET tej górki jeszcze nie przejechał.
150936
GG113 - Przenieśliśmy się na pustynię siedlecką. Urokliwe miejsce i mam wobec niego plany, niekoniecznie rozjeżdżając je.
150937
GG114 - Ruszyliśmy na pokazowego OS-a przebudowanymi autami.
150938
GG115 - Prawie jak Sahara :-)
150939
Rozumiem że to na Jurze ?
Rozumiem że to na Jurze ?
Zdecydowanie tak.
Grzesiu nie narzekaj, bywają gorsze służbowe wyjazdy. Fajnie się ogląda te foty.
Grzesiu nie narzekaj, bywają gorsze służbowe wyjazdy. Fajnie się ogląda te foty.
Nie narzekam, broń Boże :-) Tylko dużo tego :-) Co najmniej 2 wyjazdy w m-cu :-)
Nie narzekam, broń Boże :-) Tylko dużo tego :-) Co najmniej 2 wyjazdy w m-cu :-)
No chciałbym tak wyjeżdżać :mrgreen:
No chciałbym tak wyjeżdżać :mrgreen:
Bodzip, jasne, na prawdę fajne tematy. Luty z firmy na narty, marzec szkolenie + SPA, kwiecień Argentyna + 2 dniowe szkolenie, maj mi się omsknął bo miałem urlop i rejs a czerwiec tylko weekend w Arłamowie i 2 dniowy offroad. I to jest super, bo w życiu żyjącym nie byłbym w stanie opłacić weekendów w SPA czy innych 5* hotelach.
Minusem jest to, że ciągle na walizce i mało czasu na pracę i zarabianie kasy. Potem odrabiam w firmie. 10-12h dzień to norma. Na drugie półrocze w firmie będę trochę przykuty do biurka bo mają nas przebudowywać. Ale i tak wrzesień i koniec października gdzieś. Takie szybkie 2-3 dniowe wyskoki. Czasem nawet nie zdążę aparatu wyciągnąć.
Bodzip, jasne, na prawdę fajne tematy. Luty z firmy na narty, marzec szkolenie + SPA, kwiecień Argentyna + 2 dniowe szkolenie, maj mi się omsknął bo miałem urlop i rejs a czerwiec tylko weekend w Arłamowie i 2 dniowy offroad. I to jest super, bo w życiu żyjącym nie byłbym w stanie opłacić weekendów w SPA czy innych 5* hotelach.
Minusem jest to, że ciągle na walizce i mało czasu na pracę i zarabianie kasy. Potem odrabiam w firmie. 10-12h dzień to norma. Na drugie półrocze w firmie będę trochę przykuty do biurka bo mają nas przebudowywać. Ale i tak wrzesień i koniec października gdzieś. Takie szybkie 2-3 dniowe wyskoki. Czasem nawet nie zdążę aparatu wyciągnąć.
Aaaaa, to już wiem jak to działało na zlocie w TG. Twój telefon do d-żony i wszystko momentalnie było na miejscu. Uuuuuuu :mrgreen: :mrgreen:
Aaaaa, to już wiem jak to działało na zlocie w TG. Twój telefon do d-żony i wszystko momentalnie było na miejscu. Uuuuuuu :mrgreen: :mrgreen:
Dokładnie :-) + za spostrzegawczość :-) Wspiera mnie kobiecina :-) Ale jak powiem, że bezinteresownie to mi nie uwierzysz, co? :-)
Dokładnie :-) + za spostrzegawczość :-) Wspiera mnie kobiecina :-) Ale jak powiem, że bezinteresownie to mi nie uwierzysz, co? :-)
Uwierzę. Moja też bezinteresownie nosi za mną obiektywy :D
Uwierzę. Moja też bezinteresownie nosi za mną obiektywy :D
Fajnie się masz, moja nie chce :-) Czasem się zastanawiam, co te nasze kobiety w nas widzą. Czemu tachają te obiektywy, pakują walizy, etc. Jeszcze w Twoim przypadku to rozumiem. Jesteś tak zajebisty, że nie masz konkurencji... ale ja? :-)
Fajnie się masz, moja nie chce :-) Czasem się zastanawiam, co te nasze kobiety w nas widzą. Czemu tachają te obiektywy, pakują walizy, etc. Jeszcze w Twoim przypadku to rozumiem. Jesteś tak zajebisty, że nie masz konkurencji... ale ja? :-)
umiesz gotować - argument nie do przebicia :)
umiesz gotować - argument nie do przebicia :)Oooooo, tak! Przekonałam się na własnym podniebieniu na zlocie w Janowcu :roll: Z kuchni bym nie wyrzuciła :mrgreen:
umiesz gotować - argument nie do przebicia :)
Niby tak... ale nie wydaje mi się. Nie tuczy mi się... coś innego musi być. Ani piękny nie jestem, ani zasobny, wstyd na plaży się pokazać w slipach... hmmm... GRAWITACJA?!?
---------- Post dodany o 14:11 ---------- Poprzedni post był o 14:10 ----------
Oooooo, tak! Przekonałam się na własnym podniebieniu na zlocie w Janowcu :roll: Z kuchni bym nie wyrzuciła :mrgreen:
Ale tez drugi raz do kuchni nie wpuściła ;-) ;-) W Janowcu to było jedynie przetworzenie dostępnych zasobów :-)
Dzięki za odwiedziny :-)
Przerwę te egzystencjonalne dywagacje wrzutką :-)
GG116 - Instrukcje przed OS-em. Bezpieczne upychanie się w fotelu pilota.
150954
GG117 - Pełny sandał. Chciałem zabrać puszkę do środka i nagrać film ale stwierdziłem, że wolę zachować jedynki :-) Następnym razem pożyczę Go-Pro.
150951
GG118 - Leć, Stasieniek leć! Jedną ręką trzeba trzymać się uchwytu, drugą pod tyłek. Żeby sobie samemu zębów nie wybić :-)
150953
GG119 - Proszę zwrócić szanowną uwagę na wzory spiralne wyrzucanego przez felgi piasku :-)
150950
GG120 - Cropowane bo nie zabrałem tele a i bałem się bliżej podejść.
150952
Teraz rozumiem jak Ty ciężko pracujesz. Tylko współczuć i podziwiać Twoje poświęcenie.
Pozdrawiam
Teraz rozumiem jak Ty ciężko pracujesz. Tylko współczuć i podziwiać Twoje poświęcenie.
Pozdrawiam
Ja wiem czy ciężko? Dużo, z pewnością dużo. Taki rygor pracy mam od wielu, wielu lat. Można się przyzwyczaić. 5.30 wstaję, 8 już przy samochodach. Jak ściągam do domu około 19 to jest ok. Czasem się uda o 17 ale nie wiem co mam robić bo za dużo czasu wolnego ;-) czasem w ciągu dnia, jak dziś mam luźniej i mogę poczytać, popisać. Podłubać w fotach chwilę. Ale to jest złudne. W ciągu kilku minut może się rozpętać burza. Jak wszędzie.
Dołóż do tego jeszcze 247 pod telefonem :-)
Qde, co mi dziś jest? Jakieś wywnętrzania. Proszę mi lepiej foty krytykować - tylko surowo i konstruktywnie :-)
A co tu krytykować? Foty fajne, bardzo fajne. Jak ja lubiem samochody :roll:
@Lolita i @Waruga - I to jest konstruktywna krytyka? Może tak. Z dwóch Waszych odpowiedzi wynika, że ekscytujecie się konstrukcjami samochodów :twisted:
Dzięks :-)
Papo Marudo ;) No co krytykować jeżeli zdjęcia mi się podobają?
Grzesiu za ja Lolita, zdjecia podobaja nam sie. Mysle, ze nie tylko nam :-)