Zobacz pełną wersję : Muminek na tropie...
Jest moc Marcin,... jest moc.
Aż krew szybciej krąży na wspomnienia atmosfery czatowni
Piękne kadry
Świetne kadry. Możesz zdradzić, gdzie masz tą czatownię?
Jest moc Marcin,... jest moc.
Aż krew szybciej krąży na wspomnienia atmosfery czatowni
Piękne kadry
Była piękna rywalizacja...
Abir powróci z mocnym uderzeniem, tylko kukiełki musi odświeżyć. :mrgreen:
Muminku, ptaszor z godła super. :shock::mrgreen:
Ekstra Marcin !! Ty to potrafisz :grin:
Proszę o więcej taki kadrów! :)
Była piękna rywalizacja...
cześć Bodziu,:)
raczej szedłem śladami nauczyciela. wszystko co najważniejsze nauczyłem się od Marcina. zawsze służył fachową pomocą
cześć Bodziu,:)
raczej szedłem śladami nauczyciela. wszystko co najważniejsze nauczyłem się od Marcina. zawsze służył fachową pomocą
dlatego uwielbiam to forum - a w zasadzie tą społeczność ;)
oreły bardo fajnie uchwycone i dobrze zrobione :)
Dziękuję Wszystkim za dobre słowo.
Proszę o więcej taki kadrów! :smile:
Coś jeszcze się znajdzie :)
Świetne kadry. Możesz zdradzić, gdzie masz tą czatownię?
Miło mi, że kadry się podobają. Dla dobra ptaków i czatowni nie mogę udzielić takiej informacji.
dlatego uwielbiam to forum - a w zasadzie tą społeczność ;)
Ja również :)
Poniżej - kolejne kadry młodego bielika, dorosły jest zbyt ostrożny i jeszcze nie pojawił się na scenie.
549.
208481
Bielik jest największym ptakiem drapieżnym żyjącym w Polsce. Z rozłożonymi skrzydłami wygląda bardzo majestatycznie.
550.
208482
551.
208483
Kiedy usiadł blisko przede mną, udało się zrobić kilka zdjęć portretowych. Długo wpatrywał się w soczewkę obiektywu.
552.
208484
553.
208485
Pozdrawiam
zdjęcia ptasząrów z przodu są obłędne - zawsze wywołują banana na gębie :)
dlatego ostatnie to mój nr 1 :)
550 też się bardzo podoba
MISTRZU! też by się tak chciało ale talentu i cierpliwości i wiedzy brak.:cry: Ale z ogromna przyjemnością (podziwem) oglądam Twoje zdjęcia. O szcunku dla Twej wiedzy nie wspomnę.
Cała seria świetna - również i dla mnie faworytem jest 553. W jakiej był odległości?
553 - rozwaliłeś system :) zazdraszczam !!
Jak wszyscy - 553
Marcin, Marysia ma szczękę na podłodze :)
Kolejna świetna wrzutka.
Dla dobra ptaków i czatowni nie mogę udzielić takiej informacji.
Szkoda. Z racji tego, że mieszkam blisko BB liczyłem na jakiś wspólny wypad :)
Piękne.
Moje typy to: 550, 552 i 553.
Mistrzostwo w każdym calu. Musiałeś być perfekcyjnie zamaskowany, żeby tak zajrzeć bielikowi w oczy (553).
Piękne zdjęcia, dobrze, że odkurzyłeś wątek.
Wszystko już powiedzieli przedmówcy. :mrgreen:
Mistrz, Panie Mistrz !!! :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ale mi słodzicie :grin:, do mistrza jeszcze daleka droga...
Cała seria świetna - również i dla mnie faworytem jest 553. W jakiej był odległości? wyszomir tak mniej więcej 3-4 metry.
Jak wszyscy - 553
Marcin, Marysia ma szczękę na podłodze :)
:) Pozdrowienia dla Marysi
...Szkoda. Z racji tego, że mieszkam blisko BB liczyłem na jakiś wspólny wypad :)
W tej chwili nie ma takiej możliwości, zwierzęta bardzo powoli oswajają się z czatownią.
W przyszłości może będzie taka opcja :)
Pozdrawiam
lisiajamka1
14.02.19, 19:43
Brawo!!!
553 bomba!
Super,
ale ale , czy ten gościu nie ma lekkiego zeza, co? :wink: :lol:
Cała wrzutka świetna - szacun.
Dziękuję za odwiedziny w wątku :)
...Musiałeś być perfekcyjnie zamaskowany, żeby tak zajrzeć bielikowi w oczy (553).
Maskowanie to gwarancja sukcesu, ptaki drapieżne - są bardzo ostrożne, no i może jeszcze kruki.
Bielik bardzo ładnie współpracuje z krukami, jeżeli kruki upewnią się, że jest bezpiecznie, to jest szansa na pojawienie się bielika.
Bielik zawsze siada wysoko na drzewach i kontroluje bardzo duży obszar, może tak siedzieć cały dzień wpatrując się w czatownię, w tym czasie panuje totalna cisza, większość ptaków z wyjątkiem kruków, opuszcza kontrolowany teren.
Właśnie ten jeden raz wylądował bardzo blisko i po pewnym czasie podbiegł przed obiektyw, wpatrywał się w soczewkę bardzo długo. Taki bliski kontakt to niesamowite przeżycie.
Super,
ale ale , czy ten gościu nie ma lekkiego zeza, co? :wink: :lol:
Chyba troszkę ma :)
Taki bliski kontakt to niesamowite przeżycie.
Wyobrażam sobie. Ja bym nie oddychała z wrażenia.
Muminku, dzięki za ciekawostki z życia ptaków, za to uwielbiam ten wątek:)
Dla mnie również 553 - rewelacja! :)
... może tak siedzieć cały dzień wpatrując się w czatownię ....
To co on ? Do roboty nie chodzi czy co ? :)
Dzięki za przybliżenie zwyczajów bielików.
Świetna seria, może kiedys się w końcu zbiore na jakas czatownie.
Farensbach
16.02.19, 10:59
Muminku, piękne zdjęcia bielika. 553 po prostu rozwala bank!
Przepiękne zdjęcia bielików, gratuluję. Na czatownie i foto polowanie musiałeś poświęcić sporo czasu - mnie zazwyczaj rozpracowywały kruki.
Dziękuję za odwiedziny w wątku :)
Świetna seria, może kiedys się w końcu zbiore na jakas czatownie.
Polecam, jest frajda :) znalezienie miejsca, budowa, wyczekiwanie na zwierzęta, trochę to wszystko trwa, ale warto.
Przepiękne zdjęcia bielików, gratuluję. Na czatownie i foto polowanie musiałeś poświęcić sporo czasu - mnie zazwyczaj rozpracowywały kruki.
Kruki to bardzo sprytne ptaki :), dla mnie to taki wskaźnik obecności bielika.
Aby były efekty, to niestety trzeba poświęcić trochę czasu... ale zostało to już nagrodzone obecnością wielu pięknych ptaków i nie tylko.
Dzisiaj tak troszkę wiosennie, bo właśnie wczoraj przyleciały szpaki i przypomniały mi o wyczyszczeniu budek lęgowych :)
554.
208892
I odbiegając od ptaków, wiosenna seria "wiewiórkowa" z poprzedniego sezonu. Powoli ich populacja odradza się, po wcześniejszej inwazji kun. Przez dwa lata znajdowałem tylko ich szczątki, najczęściej głowy.
Zdjęcia robiłem z czatowni ogrodowej :)
555. Poniżej, kilka kadrów odmiany rudej.
208893
556.
208894
557.
208895
558.
208896
559.
208897
560. I odmiana czarnobrunatna, prawdopodobnie rodzeństwo.
208898
Pozdrawiam
Ogrodowa seria CUDO ! Szczerze zazdraszczam Ci takich super kadrów. :wink:
Dzisiaj tak troszkę wiosennie, bo właśnie wczoraj przyleciały szpaki i przypomniały mi o wyczyszczeniu budek lęgowych :)
Nie wierzę żebyś o czymś zapomniał, na pewno wszystko już dawno lśni w Twoim magicznym ogrodzie a ptaki mają nowe kołderki:)
Portrety rudej rewelacja po prostu.
Piękne portrety, ruda ma jednak swój urok. Jak to Krakman kiedyś napisał - angielskie to takie szczotki na kiju :D
Piękne, 556 i 558 to moi faworyci.
Wiewiórki dają radę. Super zdjęcia!
Piękne, 556 i 558 to moi faworyci.
z ust mi to wyjąłeś że tak to określę - dokładnie te dwa portrety rudej chcialam wyróżnić
i widząc szpaka koło Waszego poidełka już zacieram rączki na kadry z kąpieli ptaszorów :)
zwłazscza wróble z tego miejsca miło wspominam
młody na 554 również wyszedł bardzo sympatycznie :)
Pięknie sie robi po zajrzeniu do Twojego wątku.
lisiajamka1
4.03.19, 11:20
Nie próżnujesz Muminku, spektakularne ujęcia :)