Zobacz pełną wersję : "Blachy, płatki i inne przypadki" czyli robtor love story
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
10
11
Zamiast nosa ma wycior do lufy. :shock::mrgreen:
Fajowe :grin:, szczególnie ten ostatni :lol:
Zamiast nosa ma wycior do lufy. :shock::mrgreen:
Teściowa?:shock::shock::shock::mrgreen:
Teściowa?:shock::shock::shock::mrgreen:
Też, bo wszędzie go pcha. :mrgreen:
LaPatik:mrgreen:
Klik-klik
154564
luzaczek82
11.08.15, 15:18
Marge Simpson. Czaderskie
LaPatik:mrgreen:
Klik-klik
154564
Jakaś taka spięta, usztywniona, masz zły wpływ na zachowanie oblechów. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Jakaś taka spięta, usztywniona, masz zły wpływ na zachowanie oblechów. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Spięta była, bo się jej jakiś blondyn z za liścia przypatrywał ;):mrgreen:
154570
Spięta była, bo się jej jakiś blondyn z za liścia przypatrywał ;):mrgreen:
Ciekawy koleś. :-)
Ciekawy koleś. :-)
Taki se Brzydalus :)
154571
154572
154573
154574
Fajne masz te ciemy. Kurcze z zainteresowaniem oglądałem :)
Fajne masz te ciemy. Kurcze z zainteresowaniem oglądałem :)
Robi się ciekawie... taa...:cool:
To teraz Marge Simpson...
Klik-klik
kurde fajny jest, fota świetna :)
Blondyn też fajny :grin:
Wiem, widzę jak stanę przed lustrem. :oops::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
"Nawet robale ...
wyblakłe w tym upale"
Kontrowersyjne. ;P
Co by się i wontek kręcił...;):mrgreen:
Po wręcz katastrofalnym niefarcie Perseidowym (10 sztuk widzianych ani jeden w kadr nie wlazł)zostało sporo fotek...
To samo miejsce niebieskie na trzech różnych czasach naświetlania, na pierwszym satlight, najlepiej przeklikać wszystkie trzy po kolei, wtedy fajnie widać zachodzące zmiany:
30s iso 800 f4
154718
637s iso200 f8
154719
1037s iso200 f8
154720
obiektyw "samyang" 10mm f2,8 plus d300s
Co by się i wontek kręcił...;):mrgreen:
Po wręcz katastrofalnym niefarcie Perseidowym (10 sztuk widzianych ani jeden w kadr nie wlazł)zostało sporo fotek...
To samo miejsce niebieskie na trzech różnych czasach naświetlania, na pierwszym satlight, najlepiej przeklikać wszystkie trzy po kolei, wtedy fajnie widać zachodzące zmiany:
30s iso 800 f4
637s iso200 f8
1037s iso200 f8
obiektyw "samyang" 10mm f2,8 plus d300s
Perseidowy zawrót głowy. :-D
Perseidowy zawrót głowy. :-D
To jest niefart roku - nie trafić ani jednego. Wszystkie poszły... nie napiszę gdzie ;):mrgreen::lol::lol:
To jest niefart roku - nie trafić ani jednego. Wszystkie poszły... nie napiszę gdzie ;):mrgreen::lol::lol:
Jeszcze się trafią... chyba.
Robalki, świeże...:mrgreen:
klik-klik
155099
155096
155098
155097
Wesołek
klik-klik
155104
155105
Fajne wrzuty, kwietników szukałem wczoraj i ani jednego nie znalazłem, gąsienicxa na pierwszej focie fajnie wyszła i pierwszy zajadacz mi się podoba.
A ta żelkopodobna to na kapuście ?
Fajne :mrgreen:
A ta żelkopodobna to na kapuście ?
Fajne :mrgreen:
A nieee... :mrgreen: . To była róża :grin:
155112
Ochydztwo !!! :shock::mrgreen:
Ale foty świetne. :mrgreen:
Truposze były, połów udany :grin:
Obrzydliwości
155120 155121
Tak w temacie gąsienic - te opierdzielały róże w ogrodzie, co ciekawe przybierały kolor zależny od tego co jadły. Ta na liściu zielonkawa się zrobiła a ta na płatkach zaczęła się robić czerwona :) . Tak -listek leżał na moim kolanie... :mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol:
Truposze były, połów udany :grin:
Dobry Truposz to podstawa... się nie rusza "stakować" można:wink::mrgreen:
Obrzydliwości
155120 155121
Tak w temacie gąsienic - te opierdzielały róże w ogrodzie, co ciekawe przybierały kolor zależny od tego co jadły. Ta na liściu zielonkawa się zrobiła a ta na płatkach zaczęła się robić czerwona :) . Tak -listek leżał na moim kolanie... :mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol:
I tak powstają "komuniści" i "ekolodzy". :roll::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
I tak powstają "komuniści" i "ekolodzy". :roll::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Byle do koryta się dorwać, czy czerwone, czy zielone ganz egal :mrgreen:
Puszczę pawika......:roll:
Strzel fotę, super oblech będzie :shock: :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Byle kolorowego. :mrgreen:
Byle kolorowego. :mrgreen:
To idę cóś zjeść....
Kolorowych snów ;):mrgreen:
155128
Zwinka - siedem centymetrów szczęścia.
Czuję się jak bym mieszkał w dżungli... dzisiaj zobaczyłem młodą Zwinkę na ścianie domu :mrgreen:
155332
155333
155334
155335
155336
lisiajamka1
19.08.15, 16:15
Zwinka - siedem centymetrów szczęścia.
Czuję się jak bym mieszkał w dżungli... dzisiaj zobaczyłem młodą Zwinkę na ścianie domu :mrgreen:
155332
155333
155334
155335
155336
Ja natomiast czuję się, jak bym mieszkał na Saharze...wszystko schnie, kropli deszczu jak na lekarstwo, żadnej zwinki, tylko żaba w jeszcze nie wyschniętym oczku rechocze :grin: Zdjęcia z "dżungli" bardzo fajne :grin:
...tylko żaba w jeszcze nie wyschniętym oczku rechocze...
Jak ma wodę i chęć rechotać to jeszcze nie jest źle :)
Pilnuj przed bocianami, jakiś rezerwat jaszczurzy załóż czy cuś :mrgreen:
Pilnuj przed bocianami, jakiś rezerwat jaszczurzy załóż czy cuś :mrgreen:
Bociany już odlatują, koło mnie to kilka dni temu ostatni raz jakieś widziałem, ćwiczyły szybowanie :). Jurasic Park 7 będę miał :mrgreen:
Bociany już odlatują, koło mnie to kilka dni temu ostatni raz jakieś widziałem, ćwiczyły szybowanie :). Jurasic Park 7 będę miał :mrgreen:
Łap im oblechy a potem kręć filmy jak je będą pożerać :mrgreen:
Łap im oblechy a potem kręć filmy jak je będą pożerać :mrgreen:
Tu można by wejść w kooperację... :mrgreen: , są tu goście co oblechów dużo mają, ja dostarczę zwinki:lol:
ja dostarczę zwinki
Co na to sciana..
AstroSkładak
Pobawiłem się wczoraj w robienie astroskładaka - siedem plików po 5 minut naświetlania każdy.
155387
Zachód... Księżyca
155445
Nareszcie, gdzie się nie wejdzie to oblechy jak to tu nazywają. Już się oblechać chce :)
ostatnia zwinka mi się podoba, no i nocne oczywiście :)
Nareszcie, gdzie się nie wejdzie to oblechy jak to tu nazywają. Już się oblechać chce :)
Dla kolegi szamaniec, specjalnie dwa oblechy ;):mrgreen:
155455
Dałem Ci punkcika, ale już mnie nie karm takimi świństwami :)
Nie Perseida i samolot, a w tle zachodzący księżyc. Czysty kicz :mrgreen::lol:
155464
Dojrzewa we mnie myśl aby poszukać jakichś krzaków, słupa WN albo itp atrakcji, samo kręcenie robi się nudne ;):)
155465
Wieża GSM. Mam takie miejsce :)
Zwinka fajna tak ja seria z ważką.
Duchy tych co przeszli... przez kadr i poszli sobie w kierunku centrum galaktyki:mrgreen:
155475
A tu bez ducha...
155476
sympatyczne - pierwsze mniej rusznięte ;)
Qń świerzynka południowa
klik-klik
155689
Przyczajony gotowy do skoku
155688
lisiajamka1
25.08.15, 16:58
Qń świerzynka południowa
klik-klik
155689
Przyczajony gotowy do skoku
155688
Może świerzynkę odpowiednio spreparować i skonsumować na popołudniową przystawkę, ostatnio owady w modzie :grin:
Może świerzynkę odpowiednio spreparować i skonsumować na popołudniową przystawkę, ostatnio owady w modzie :grin:
Samo białko... plus chityna:mrgreen: . Z tego by nie wiele było co wyssać, jakiś centymetr miał z małym okładem :)
Blachara
Robale nie dopisały, a że pogoda się zrobiła paskudna a focić się chce, to znalazłem sobie taką pierdółkę:mrgreen:
155697
155698
155699
Blachara
cd
155703
155704
Qń świerzynka południowa
klik-klik
spotkałem ostatnio podobne skoczki ale miały max pół centymetra. Nie fociłem akurat wtedy. Może następnym razem będę miał aparat z sobą.
spotkałem ostatnio podobne skoczki ale miały max pół centymetra...
Takie malizny też spotkałem dziś, ale nie udało mi się żadnej z boku ani od przodu fotnąć, trochę inny kolor miały od tego mojego, taki jasno zielono-żółtawy. Płochliwe były bardzo.
Takie malizny też spotkałem dziś, ale nie udało mi się żadnej z boku ani od przodu fotnąć, trochę inny kolor miały od tego mojego, taki jasno zielono-żółtawy. Płochliwe były bardzo. no to chyba takie same jak te co ja widziałem
W tym miejscu co fociłem ostatnie pająki na balustradzie siedział sobie qń taki na 5 cm długości. Złapałem aparat, myk z auta, a ta świnia skoczyła w krzaki. No ale dzięki temu pająki zobaczyłem :D
W tym miejscu co fociłem ostatnie pająki na balustradzie siedział sobie qń taki na 5 cm długości. Złapałem aparat, myk z auta, a ta świnia skoczyła w krzaki. No ale dzięki temu pająki zobaczyłem :D
Takich wielkich bydlaków (5cm) nie widziałem daaaawno :)
lisiajamka1
25.08.15, 20:28
...susza panie, wielkie bydlaki w tym roku nie obrodziły, wszystko przez suszę :roll:
A ją sporo ich widuję, dwa fociłem nawet, są foty u mnie w makrowątku. Jak już je dopadłem to dość cierpliwie znosiły bliskość obiektywu.
A ją sporo ich widuję, dwa fociłem nawet, są foty u mnie w makrowątku. Jak już je dopadłem to dość cierpliwie znosiły bliskość obiektywu.
Celebryci przed obiektywami nie uciekają. :roll::mrgreen:
Celebryci przed obiektywami nie uciekają. :roll::mrgreen:
No i przyszedł do mnie sam ten celebryta :mrgreen::mrgreen::mrgreen::lol: , miejsce sę wybrał kijowe bo stół w altanie i jeszcze szybciej znikł jak się pojawił, ale przynajmniej wiem że są takie okazy wielkie w okolicy :)
155991 155992
Przy okazji poszukiwań Giga Qn-ia znalazłem kolonie Kwietników - doliczyłem się 12 sztuk na dwóch krzakach kwiatków.
Dwa się nawet spotkały na jednym kwiatku :)
155993
Przydybałem parkę na kwiatku jeszcze...:mrgreen: ale Qn-ia nie znalazłem koło altanki, spylił albo się dobrze ukrył :)
155997
155998
Na górze sex, a na dole kostucha i mucha...
156010
Bardzo fajne, trochę z cienia powyciągaj i delikatnie mniej czerni.
Lubię truposze :grin:, sex też może być (byle nie z truposzami) :mrgreen:
Słońce, plam nie widać chyba żadnych w tym momencie, widoczne jaśniejsze struktury koło bieguna południowego i na godzinie 2 na skraju tarczy :)
156059
Słońce, plam nie widać chyba żadnych w tym momencie, widoczne jaśniejsze struktury koło bieguna południowego i na godzinie 2 na skraju tarczy :)
Włóż palec w matrycę to zobaczysz :grin:. Jaki filtr miałeś?
Włóż palec w matrycę to zobaczysz :grin:. Jaki filtr miałeś?Jakiś olej się tam znalazł :mrgreen: .Ten sam co i przy zaćmieniu - ND500 :)
Palec w matrycy to w epl-5, potem szmatką po matrycy i na halny co by resztki wywiało - zadziałało nawet śladu ubabrania nie widać na fotach:mrgreen::lol:
Blask Ra
156198
156201
156203
Łysy do kompletu, jako że słoneczko już było:mrgreen:
156263
Łysy do kompletu, jako że słoneczko już było:mrgreen:
156263
Ładny łysy :) jeszcze trochę i znajdziesz Łunochoda :mrgreen:
Muszę i ja coś ustrzelić, choć z najfajniejszej strony już sporo wyżarło :roll:
...Muszę i ja coś ustrzelić, choć z najfajniejszej strony już sporo wyżarło :roll:
Faktycznie, ostro go już zjada, podobno myszy, bo z sera jest ;):mrgreen: .
Faktycznie, ostro go już zjada, podobno myszy, bo z sera jest ;):mrgreen: .
To nie myszy, tam Twardowski kukurydzę zasiał dla swojego koguta. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Muszę też spróbować walki z łysym. :mrgreen:
Projekt Manhattan -Finał ;):mrgreen:
156337
156338
156339
Nie obawiasz się "Chińskiego syndromu" ? :mrgreen:
fajna seria, finał niezły :)
Nie obawiasz się "Chińskiego syndromu" ? :mrgreen:
Chiński Syndrom ;):mrgreen::mrgreen::mrgreen:
156352
156351
Chiński Syndrom ;):mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nawet kometa, zwiastun nieszczęść się trafiła :mrgreen:
Fajna zabawa z projektem Manhattan :)
Nawet kometa, zwiastun nieszczęść się trafiła :mrgreen:
Ciekanowski Stanisław Kasper - "...Kometa jest wapor gorący y suchy, tłusty y lepki mocą gwiazd z Ziemie wyciągnieny aż pod Sphere Ognia wyniesiony y tamże zapalony bieg swoy oraz z trzecią powietrza krainą w koło Ziemie odprawujący..." ;):)
Sowa
156530
Dzikie Pole
156529
Burza
156570
Oblechus Sześcionygus
156571
Zajefajne planetki. Burza i pole superos. Nigdy planetki nie wykonałem, ale właśnie myślę, że to wkrótce zrobję:-)
Tajne są Twoje zabawy z fotografią. Rób tak dalej.
Oblechus Sześcionygus superus :)
Sowa i burza superanckie!
Niesymetrycznie - Symetrycznie pod mostem
156758
156759
156760
156761
lisiajamka1
9.09.15, 17:39
Wykazujesz się nieposkromioną inwencją twórczą - brawo :)
A ja się obawiam, że to się wszystko zawali. Normalnie wszystko krzywe :mrgreen:
A ja się obawiam, że to się wszystko zawali. Normalnie wszystko krzywe :mrgreen:
Nawet nie mów... A4 zamkną...:wink::mrgreen:
Grzały się...
156763
156764
156765
Tak w sumie to nie wiem czy ta mucha na obiad, czy na flaszkę do kolegi przyleciała...:wink::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
156766
lisiajamka1
9.09.15, 19:57
Mucha przyleciała, a kolega tak trochę chyba boczy się :grin:
drugie z poprzedniej wrzuty najbardziej mi się podoba
Niesymetrycznie - Symetrycznie pod mostem cd
156790
156789
Grand Canal
156788
Fajne próby. Pierwsze najbardziej mi podchodzi.
bo pierwszy nie udziwniany - po prostu tryptyk - bardzo ciekawy - podoba mi się
tych pokręconych nie kupuję - jakoś mi przeszła ochota n nie :)
Mucha przyleciała, a kolega tak trochę chyba boczy się :grin:
A bo to much złośnik był, chwilę siedziałem i obserwowałem co się będzie działo... dwa razy "trykła" robala od góry, ta fotka była już po jednym nalocie, to się i boczyło robalisko trochę...:mrgreen:
Fajne :)
Ile razy tam byłeś ? :mrgreen:
Niesymetrycznie - Symetrycznie pod mostem cd
156790
156789
Grand Canal
156788Tryptyk fajny :)
Może pokusiłbyś się o "sklejenie" w jedną fotkę, pokombinowanie z zaroślami na dole tek aby powstała fotka dwóch równoległych mostów?
Trzecie (Grand Canal) ciekawie wyszło. Pomyślałbym nad innym kadrem. Takim, na którym trudno byłoby się zorientować, że to "kręconka".
...Ile razy tam byłeś ? :mrgreen:
Nie pamiętam...:mrgreen: , ale ostatnio wczoraj :grin:
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:31 ----------
...
Może pokusiłbyś się o "sklejenie" w jedną fotkę, pokombinowanie z zaroślami na dole tek aby powstała fotka dwóch równoległych mostów?
...
Z tymi mostami można by się pobawić :) .
"Grand Canal" tu była jedna fotka, powielona, potem obrócona w poziomie a następnie jeszcze raz obrócona z tym że o 180 stopni i "doklejona" od dołu do tej oryginalnej. No a potem to wiadomo... kręcenie :) .
Nie wiem czy dało by się znaleźć taki kadr który po zakręceniu nie wyglądał by jak zakręcony, hmmm nie mogę "złapać" takiej ideii co by to mogło być :)
Nie pamiętam...:mrgreen: , ale ostatnio wczoraj :grin:
---------- Post dodany o 13:49 ---------- Poprzedni post był o 13:31 ----------
Z tymi mostami można by się pobawić :) .
"Grand Canal" tu była jedna fotka, powielona, potem obrócona w poziomie a następnie jeszcze raz obrócona z tym że o 180 stopni i "doklejona" od dołu do tej oryginalnej. No a potem to wiadomo... kręcenie :) .
Nie wiem czy dało by się znaleźć taki kadr który po zakręceniu nie wyglądał by jak zakręcony, hmmm nie mogę "złapać" takiej ideii co by to mogło być :)
Baw się, czekamy na efekty, na razie dobrze idzie :grin:
Ja tam byłem dwa razy - pierwszy i ostatni :mrgreen:
...
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: jak dwa razy to najprawdziejsza prawda, mimo wszystko to fajny spacerniak, widoczki też ładne :)
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: jak dwa razy to najprawdziejsza prawda, mimo wszystko to fajny spacerniak, widoczki też ładne :)
Pewnie tak, poza tym, że był tłum niewiele pamiętam bo było to strasznie dawno, chyba dinozaury jeszcze żyły:mrgreen:, chyba mój drugi szczyt w Tatrach (po Giewoncie).
Seria z pod mostu bardzo fajna.
Farensbach
14.09.15, 22:55
Seria mostowa świetna. Krzyż na Giewoncie też.
to całkiem tak jak ja - choć ja byłam tam jak dobrze liczę to 5 lat temu no może 6 ;)
i o dziwno fajnie było i bez kolejek i ładna pogoda - więc chyba wolę nie psuć tych wspomnień
z Giewontu 2 mi się :)
Fajna seria z mostem. Ostatnie najbardziej mi się podoba. Z serii z Giewontem 2-ka najlepsza.
Z Giewontu.
Od lewej: Granaty, Kościelec, Kasprowy, Kozi Wierch, Świnica.
157079
Kościelec, Kasprowy i Kozi - wszędzie sporo ludzi.
157080
Świnica
157081
Giewont, kilka z podejścia:
Kopa Kondracka po lewej
157123
157124
157126
157125
Tez lubie takie widoki gorskie niestety czesto nie moge jezdzic w gory.
Ciekawe foty. Podobaja mi sie :)
Z Giewontu cd
Podejście na Kope Kondracką, z prawej Małołączniak
157132
Kopa Kondracka
157134
Wysokie Taterki
157133
157136
Zachodnie, na pierwszym planie Małołączniak
157135
Widzę, że na szlakach pustki a pogoda dobra się trafiła, ładnie :grin:
Naprawdę ładne i kontrastowe widoki. Bardzo mi się podobają.
Widzę, że na szlakach pustki a pogoda dobra się trafiła, ładnie :grin:
Popołudniowa niedziela, szlaki się już raczej wyludniały jak mi się wydaje, tylko pojedyncze egzemplarze szły do góry, plus Ci co szli od Kasprowego szczytami. Na Kasprowym, czy Kościelcu ludzi trochę było, nawet na Kozim jakaś gromadka stała, jak nawet widać na moich pstrykach :)
Nabrało nas na szybki wyskok :mrgreen: , a ciągnęło mnie na zachodnie, ale 6 godzin jakie mieliśmy do zmroku nie dawały wielkiej możliwości manewru co do trasy :)
Ano i ciekawe światło było - takie białe.
lisiajamka1
16.09.15, 19:55
Giewont
157034
157033
Bardzo fajne zdjęcia :)
Drugie zdjęcie z serii Giewont świetne. Ciemne ale fajne.
Sesja pod Giewontem
Szkoda że nie wyszli wyżej :)
157266
157267
lisiajamka1
18.09.15, 19:38
Sesja pod Giewontem
Szkoda że nie wyszli wyżej :)
157266
157267
Może bali się bramy weselnej na podorędziu przez turystów zmontowanej :wink::grin:
Ja kiedys widzialem sesje na Kasprowym ale tam wjechali kolejka linowa :-)
Na Rysach też sesja była i helikopterem raczej nie wylecieli :mrgreen:
W sumie na Rysy od Słowackiej strony, to prawie taka sama skala trudności jak na Giewont, tylko trochę dalej :mrgreen:
Widziałem takich wyruszających w nocy z Palenicy. W ciemnościach myślałem, że pierzynę niosą :lol:, aż zapytałem z ciekawości - okazało się, że to suknia ślubna :)
też widziałam - nie osobiście bo mnie tam nie było ale na zdjęciach ;)
Widziałem takich wyruszających w nocy z Palenicy. W ciemnościach myślałem, że pierzynę niosą :lol:, aż zapytałem z ciekawości - okazało się, że to suknia ślubna :)
Pan młody ma łatwiej... krawat do kieszeni :)
Pan młody ma łatwiej... krawat do kieszeni :)
Niestety tak łatwo mu nie poszło - niósł suknię, a pani młoda sprzęt foto (razem z kumplem fotografem):lol:, choć pewnie wie co robi - wychowuje ją do noszenia obiektywów :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
... choć pewnie wie co robi - wychowuje ją do noszenia obiektywów :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Czasami się na szlaku taki pomocnik przydaje, jest tu jeden kolega co ma doświadczenie w tym temacie... ;):mrgreen:
Czasami się na szlaku taki pomocnik przydaje, jest tu jeden kolega co ma doświadczenie w tym temacie... ;):mrgreen:
że ja ? :mrgreen:
Niestety tak łatwo mu nie poszło - niósł suknię, a pani młoda sprzęt foto (razem z kumplem fotografem):lol:, choć pewnie wie co robi - wychowuje ją do noszenia obiektywów :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Marysia to robi z przyjemnością :mrgreen:
...
W Taterach to młodych par pełno jest. Jak szliśmy na Kościelec, to nad Zielonym Stawem się focili, po drugiej stronie Karbu - nad Czarnym też były dwie pary, i na Rusinowej takoż samo :)
...
W Taterach to młodych par pełno jest. Jak szliśmy na Kościelec, to nad Zielonym Stawem się focili, po drugiej stronie Karbu - nad Czarnym też były dwie pary, i na Rusinowej takoż samo :)
A goście weselni czekają o suchym pysku... :shock:
A goście weselni czekają o suchym pysku... :shock:
Nie zadbałeś o kwaśnicę, ot co :roll:
Kwiotki
157603
157605
157602
157604
Super Nowa
157634
StarTrails
157635
Po pierwszym z dwu ostatnich wrzutek :)
Ciekawie po obróbce wygląda - masz wyobraźnię :)
Widoczki z Taterków miodzio. Super Nowa ciekawa. :)
mnie te wygibasy popsute nie jarają.. ale Taterki zawsze chętnie :mrgreen:
lisiajamka1
26.09.15, 18:43
Chaber
157741
Fajnie wyszedł :)
Fajnie wyszedł :)
Miał być "Feniks" ale zostało przy niebieskich kolorach :)
lisiajamka1
26.09.15, 19:29
Miał być "Feniks" ale zostało przy niebieskich kolorach :)
To jest Feniks - Błękitny Feniks, bardzo rzadki gatunek :)
Feniks fa jnie wyszedl. Zawsze zastanawialem sie jak takie zdjecia powstaja :-)
Paterki pikne jak zawsze, ale te otatnie oblechy też ładnie Ci wyszły. Maziaje świetne, ciekawy pomysł i wykonanie - przyjemne w odbiorze.
Pozor! Yeti
158270
158271
A ja będąc dzisiaj "kierowcom", odwiedziłem bardzo znane miejsce...:mrgreen:
158269
Wjechales na Lomnice...
A tam wyjechać ... wdrapać się ... Granią Wideł oczywiście :mrgreen:.
Wjechales na Lomnice...
Nie, to nie to :)
---------- Post dodany o 20:32 ---------- Poprzedni post był o 20:31 ----------
A tam wyjechać ... wdrapać się ... Granią Wideł oczywiście :mrgreen:. To też nie to :mrgreen:
Skoczyć ze spadochronem i wylądować tam na szczycie... to by było coś...:wink::lol:
Skoczyć ze spadochronem i wylądować tam na szczycie... to by było coś...:wink::lol:
Rozumiem, że to dopiero jutro - coś wspominałeś, że się wybierasz :lol:
---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:20 ----------
Jak by co masz jeszcze Rysy do wyboru:
http://www.turystyka-gorska.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=375&sid=93c48ec52b7f374ff02fe769f405b5bb&start=6060#p702779
Widziałem to na własne oczy :shock:, na szczęście z daleka.
Od naszej strony nie polecam - ładniutki lodzik było widać :)
Rozumiem, że to dopiero jutro - coś wspominałeś, że się wybierasz :lol:
---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:20 ----------
Jak by co masz jeszcze Rysy do wyboru:
http://www.turystyka-gorska.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=375&sid=93c48ec52b7f374ff02fe769f405b5bb&start=6060#p702779
Widziałem to na własne oczy :shock:, na szczęście z daleka.
Od naszej strony nie polecam - ładniutki lodzik było widać :)
Robiłem rekonesans terenu... :wink::mrgreen::mrgreen::mrgreen: . Na Słowację raczej się już w tym roku nie wybieramy na łażenie. Byłem w S.Plesie - horror ludzki :shock:
Musiało się to na szlakach pewnie też odbić :)
Jutro nie jedziemy (:evil::evil::evil: i fuckfuck), ale może się uda w piątek albo w sobotę w końcu połazić po naszych Taterkach :)
Byłem w S.Plesie - horror ludzki :shock:
Jutro nie jedziemy (:evil::evil::evil: i fuckfuck), ale może się uda w piątek albo w sobotę w końcu połazić po naszych Taterkach :)
Ja w nim byłem w sobotę, wyprzedzając ten horror wyszedłem po ciemku i wracałem też jak już się ściemniało. Wielka Orda dopadła mnie dopiero na Koprowym ale to i tak nic w porównaniu do tego co działo się na Rysach.
---------- Post dodany o 22:04 ---------- Poprzedni post był o 22:03 ----------
Jutro i tak ma być nędzna pogoda, koniec weekendu jak na razie zapowiada się nieźle ale to jeszcze odległa perspektywa jak na prognozy.
Se takie pierdołki :mrgreen:
158365
158367
158366
Fajne pierdołki z fajnym światełkiem :)
środkowe naj, mimo kolorystyki która mi średnio poodchodzi, w B&W bym te foty widział :)
Środkowa pierdołka najfajniejsza :)
Ja tez sie dolanczam ze srodkowa najlepsza :-)
Ladne zamieszanie na niebie.
Sę takie pierdołki dalej
158460
158459
158458
ładne widoczki, ostatnie mi najbardziej się podoba,:)
ładne widoczki, ostatnie mi najbardziej się podoba,:)
Mnie tez.
Słowackie sę takie pierdołki dalej
158520
158518
158519
lisiajamka1
7.10.15, 11:10
Takie pierdołki fajnie się ogląda :)
Pierwszy z ostatniej wrzuty i ostatni z przedostatniej są piękne. Fajne te pierdołki.
Pierwszy z ostatniej wrzuty i ostatni z przedostatniej są piękne. Fajne te pierdołki.
Troch mi sie...
Ostatni z ostatniej.
No to uzgodniliśmy poglądy.....:roll:
Środkowy z ostatniej wrzutki mi sie podoba :-)
Protokół rozbieżności potrzebny... ;):mrgreen:
Środkowy z ostatniej wrzutki mi sie podoba :-)
To ja mówiłem środkowy.....:grin::roll:
---------- Post dodany o 20:47 ---------- Poprzedni post był o 20:46 ----------
Protokół rozbieżności potrzebny... ;):mrgreen:
I komisja trójstronna ... Adminy, Mody i Powody.
Tak mowiles, ale on tez mi sie podoba :-)
Słowackie pierdołki dalej
158602
158604
158603
Co za ogniskowa, no no no :)
Co za ogniskowa, no no no :)
Ogniskowa standardowa - 300mm, nie samym "szerokim" człowiek żyje, czasami trzeba przejść na "długi" ;):mrgreen:
Podobaja mi sie te niekolorowe.Jesien jeszcze bedzie soczysta.
Podobaja mi sie te niekolorowe.Jesien jeszcze bedzie soczysta.
Wyjątkowo się zgodzę :)
Wyjątkowo się zgodzę :)ja też :)
Właz desantowy. :roll::mrgreen:
"Ptaki"
Jesienna deprecha nadchodzi.
158751
Wyjście awaryjne
Zabawne.
deprecha... e tam, wschody słonka są o przyzwoitej godzinie, można się wyspać :) Kolory robią się fajne, po co od razu wpadać w jakieś tam deprechy...
Ptaszki
158773
158774
158775
158772
świetne foty, i deprechy nie czuć od nich nic a nic :)
No właśnie. Deprechę leczy Krakman :mrgreen:
Śliwkami w zalewie ;):mrgreen:
Że what !??? :shock:
Że tak się spytam po europejski...
Że what !??? :shock:
Że tak się spytam po europejski...
To proste, śliwki do słoja do tego trzeba wlać co najmniej litr spirytusu i już są śliwki w zalewie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
To proste, śliwki do słoja do tego trzeba wlać co najmniej litr spirytusu i już są śliwki w zalewie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nic się nie odzywa... chyba robi :roll:... co gorzej, nie da spróbować :roll:
Nic się nie odzywa... chyba robi :roll:... co gorzej, nie da spróbować :roll:
Jakby mnie było stać na litr spirytusu, tobym sobie inną zalewajkę zrobił...:mrgreen: Na ten przykład żeńszeniówkę.....
Albo po prostu przez tydzień pił z sokiem pomarańczowym i z lodem.. A co! Robala trza zalać!
Blacharka na ostro
(klikać do oporu po większe)
159167
159168
159169
159172
159170
159171
lisiajamka1
16.10.15, 17:00
Ciekawie wyszło :)
Mnie najbardziej ostatnie z przed, przed, przed, przed ostatnich :mrgreen:
Ciekawa "Zatroskana glowa"
lisiajamka1
16.10.15, 18:56
Ciekawa "Zatroskana glowa"
Masz rację ostatnie wygląda jak "Zatroskana głowa anioła" - fajne :)
Masz rację ostatnie wygląda jak "Zatroskana głowa anioła" - fajne :)
:Zatroskana glowa aniola frasobliwego"
:Zatroskana glowa aniola frasobliwego"
Anioły były zawsze niefrasobliwe :D
Blacharka
(klikać do oporu po większe)
159183
159184
159185
Fajne te ostatnie eksperymenta :)
Fajne. Wygladaja jak grafiki komputerowe :-)
Podobaja mi sie :-)
Oczojebne, ale fajne.
Jak najbardziej fajne.Ja mam okulary.
Konwencjonalny Wschodzik :mrgreen:
159215
159216
Konwencjonalny Wschodzik :mrgreen:
Ee tam.
Trza by trochę popracować, monotonne albo bure, albo dziwne kolorystycznie jak dla mnie.
...monotonne albo bure, albo dziwne kolorystycznie jak dla mnie.
No cóż, "blacha" taka jest, jaki akurat nastrój człowieka do pierdołek ogarnia to i takie kolory wychodzą... :)
Teraz może być koktajl:
159217
Pieniny i jesień z EPL 5 kitem
159290
159291
159292
159293
159294
159295
lisiajamka1
19.10.15, 11:03
Drugi konwencjonalny wschodzik i jesienne Pieniny bardzo fajne :)
(klik,klik... po większe)
159297
159298
159299
lisiajamka1
19.10.15, 17:28
Powinieneś dodać ostrzeżenie przed zaglądaniem osobom cierpiącym na lęk wysokości :grin:
A jesień w Pieninach piękna :)
jak widać na załączonych obrazkach :)
...
Zgadza się, eksplozja kolorów. Polecam wybrać się osobiście na spacerek, można przy okazji pooddychać świeżym powietrzem :)
Pięknie się drzewa przebarwiają :)
piękna ta jesień :) w Pieninach też
Jesienne Pieniny piękne, fajnie że masz czas, dzięki temu mogę sobie pooglądać te widoki przynajmniej na zdjęciach :)
Zgadza się, eksplozja kolorów. Polecam wybrać się osobiście na spacerek, można przy okazji pooddychać świeżym powietrzem :)
hmm... na razie to ma rzucać żabami :|. Może od weekendu się poprawi :???:
Znow jesien w Pieninach nie zawiodla.
---------- Post dodany o 19:43 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------
No cóż, "blacha" taka jest, jaki akurat nastrój człowieka do pierdołek ogarnia to i takie kolory wychodzą... :)
Teraz może być koktajl:
159217
Dobry material na animacje:Kalejdoskop.
Piekna jesien w Pieninach :-)
Wariacje na temat Sosny onej :mrgreen:
(klik,klik... po większe)
159352
159354
159353
Sosna ona ma chyba więcej zdjęć niż Dąb Bartek :D
Ale warto. Karłowate sosny reliktowe to naprawdę skarb.
Sosna ona ma chyba więcej zdjęć niż Dąb Bartek :D
Trzeba by tam jeszcze kilka takich posadzić dla urozmaicenia :mrgreen:
Zasłaniały by widoki ;):mrgreen: , trzeba by tam z lotodronem chodzić :lol:
Ależ są - do oglądnięcia tu (https://drive.google.com/file/d/0B1g_yYsu03PnX3FiOWpldDFJa3c/view?usp=sharing) :mrgreen:
Ależ są - do oglądnięcia tu (https://drive.google.com/file/d/0B1g_yYsu03PnX3FiOWpldDFJa3c/view?usp=sharing) :mrgreen:
No właśnie... one już krajobraz zasłaniają :)
Za duże, trzeba przyjść z piłami, nożycami i bonsai z tego zrobić :mrgreen:, a przy okazji w wąwozie metalowe mostki wyciąć w pień :lol:
Za metalowe mostki to już dawno jajca powinni im obciąć :evil:
Mostki wyciąć, a jajca w metal...:mrgreen::lol:
159361
159362
lisiajamka1
20.10.15, 18:00
Z przyjemnością oglądam :)
Przeprawa przez Dunajec
159388
159389
159390
159391
EPL 5 z kitem przekroczył Dunajec, "kości zostały rzucone" a wszystko pochłonęły duchy z bagien... :wink::mrgreen:
159444