Zobacz pełną wersję : "Blachy, płatki i inne przypadki" czyli robtor love story
Strony :
1
2
3
4
[
5]
6
7
8
9
10
11
Fajne, ale ja poczekam do wiosny.
Fajne, ale ja poczekam do wiosny.
Z wiosną nadzieje rosną... ;) :)
brakuje numerów i nie ma jak skomentować a kilka zimowych jest całkiem, całkiem :)
Drugie zdjęcie z pierwszego białego szaleństwa cd.(o matko ale zagmatwane, drugie zdjęcie z postu 991) wyglada jakby między tymi dwoma lasami była jakaś ogromna przepaść, bardzo mi się to spodobało, niby taki zimowy obrazek, ale jak się ktoś za dużo naoglądał Władcy pierścieni, to widzi przepaść jak w kopalni pod białą wieżą Sarumana:wink:
Dziękuję wszyskim za odwiedziny pisane i anonimowe :) .
Stawy cd.
140041
140042
140043
140044
Drugie zdjęcie z pierwszego białego szaleństwa cd.(o matko ale zagmatwane, drugie zdjęcie z postu 991) wyglada jakby między tymi dwoma lasami była jakaś ogromna przepaść, bardzo mi się to spodobało, niby taki zimowy obrazek, ale jak się ktoś za dużo naoglądał Władcy pierścieni, to widzi przepaść jak w kopalni pod białą wieżą Sarumana:wink:
Mnie się to skojarzyło z takim urządzeniem zwanym "autoklawem", takim wielkim przemysłowym do syntezy pcv :)
Rożnów zimowy samochodowy, niedzielny i cichy, ni żywego ducha nad zaporą nie było poza jakimś gościem który drzemał w samochodzie.
140071
140072
140073
140074
cdn.
Rożnów cd. pustki.
Parking nad zaporą, nasza bryka z tyłu, a z przodu stoi gość który przyjechał sobie pospać... :)
140082
140083
140084
140085
140087
cdn
Czy ten śpiący facet to przypadkiem nie Krakman ? :mrgreen:
Czy ten śpiący facet to przypadkiem nie Krakman ? :mrgreen:
Jeżeli kolega Krakman ma koło trzydziestki...:mrgreen::grin: , chyba że to był osobisty kierowca, a szef na rybach... :)
Rożnów cd
140096
140095
140097
Udało mi się sfocić jakieś "dacze", może to kolegi któraś... :)
140098
140099
140101
Bloczek...
140100
cdn nie będzie :)
"Dacza" Krakmana jest poniżej zapory :)
Bloczek jest najlepszy - wygląda jakby faceta skalpowali :D
Przyjemnie poogladac zloneczny dzien na woda.
Troszkę tu nie zaglądałem a tu tyle fajnych zdjęć.
O by to "Chudy Byk", ale Byk:mrgreen:
140122
O by to "Chudy Byk", ale Byk:mrgreen:
Wypaśny ten chudy byk a ramka sweet ;) :)
Wiśnicz Zamek
Brzydki, zły i chudy :)
140145
Ramka jest beee to i fota traci :)
Ramka jest beee to i fota traci :)
Ramków nie trawię nie mniej jak podpisów, ale... cały czas nie można sobie słodzić, cza twardym być:mrgreen::lol:
ps wersja bezwinietkowa
140155
Wiśnicz Zamek - "Świnka z ramką"
140162
140162
Ja tam z tabletu patrzę i... biustonosz widzę.
Hmm, coś mam ostatnio sexi myśli :D
Ladnie wpadlo w oko.
Do "wywózki"
140180
140181
Wiśnicz Zamek
140249
140250
140251
To jest tak blisko, że tam jeszcze nie byłem :oops:
Ładne zdjęcia a szczególnie pierwsze.
To jest tak blisko, że tam jeszcze nie byłem :oops:
Piekna trasa:Wisnicz-Wieliczka.
Lubie takie "zadarte"-to w srodku.
...Lubie takie "zadarte"-to w srodku.
Miałem problem żeby to sensownie według mnie "wyprostować" :)
"wyprostować" :)
Cale szczescie.
Szuflandia
ORP "Kraków" i flotylla kutrów
140277
Na wycieczkę
140278
Międzyzdroje
140275
140276
"Piast" kołodziej ;) :)
Podoba mi sie.
Musiałem se skręcić...
Kręto...
140319
140320
...i prosto :)
140321
140322
Orzeszku... blaszany:mrgreen:
Czyli mózg rozdziabdany
140517
140518
140519
Orzeszki
140580
140579
140578
Ten ostatni faktycznie jak mózg wygląda. Cebula mi dziś do zupy potrzebna :-P
...Cebula mi dziś do zupy potrzebna :-P
Ta miała jakieś centymetr średnicy, to zupka dla krasnoludka...:mrgreen:
Ta miała jakieś centymetr średnicy, to zupka dla krasnoludka...:mrgreen:
Źmija :mrgreen:
Dzięki za wspaniałe zdjęcia z nad zapory w Rożnowie.... Ech już bym tam się wybrał.... Lecz w marcu albo i kwietniu dopiero.:| Bogdanie właśnie tam - poniżej zapory :grin:
Jeżdżę tam i okolice od wczesnych lat 70-tych ub. wieku. Głównie właśnie nad zaporę....
Orzeszek jest debeściarski :)
Blaszany Amber-żwirek
140647
140648
140649
140650
140651
Z ciekawości - jak żwirek to jakiej to jest wielkości?
Z ciekawości - jak żwirek to jakiej to jest wielkości?
To co widać na fot1 ma mniej więcej 3mm wysokości i 8mm szerokości, ten pod spodem na fot2 ma jakieś 5mm na 10mm
To co widać na fot1 ma mniej więcej 3mm wysokości i 8mm szerokości, ten pod spodem na fot2 ma jakieś 5mm na 10mm
To rzeczywiście żwirek. Najfajniejsze jest to że na takich ujęciach wcale to tak nie wygląda :)
Widzę, że na kamolce nastała moda, fajnie się prezentuje żwirek na blachach :grin:
Ciekawe wariacje blachowo orzechowe a szczególnie ostatnie.
Kraków "wozaczki" :mrgreen:
140677
Tatry Słowackie - "Świt"
140801
140802
140803
140805
"Wieczny Odpoczynek"
140818
140817
140816
Ładne Taterki w tym przejrzystym powietrzu :grin:
"Wieczny Odpoczynek" - środkowe najbardziej przypadło mi do gustu :grin:
"Słowacja z rana"
140842
140843
140844
140845
140846
Zegar słoneczny na budynku Obserwatorium Astronomicznego w Skalnate Pleso
140901
Tatry Słowackie - "Świt"
140802
To podoba mi się najbardziej:)
"Wieczny Odpoczynek"
140906
140907
140908
140909
140910
Gerlach
140923
Krywań
140924
Wysoka
140925
Sławkowski
140926
Trzy Korony i Sokolica
140927
Szczyty tatrzanskie sa piekne.
Szczyty tatrzanskie sa piekne.
Niewątpliwie, część z pokazanych tu trzeba będzie odwiedzić :grin:
Widzę ludzi na Sławkowskim, mimo zamkniętych szlaków.
...Widzę ludzi na Sławkowskim, mimo zamkniętych szlaków.
Ryzykanci albo ratownicy się szkolą :)
Łomnica i Diablak z Łomnicy
141030
141031
141032
Panorama, Tatry Wysokie i Bielskie z Łomnicy
(klikać do oporu po większy obrazek)
141050
Panorama, Tatry Wysokie i Bielskie z Łomnicy
141050
Oooo widzisz :)
Dziękuję za panoramę. Właśnie po powyższych miałem napisać, a tu proszę niespodzianka :mrgreen:
Ma kto wolny limit na plusa ?? :mrgreen:
Babia z Lomnicy,zacna ciekawostka.
Oooo widzisz :)
Dziękuję za panoramę. Właśnie po powyższych miałem napisać, a tu proszę niespodzianka :mrgreen:
Ma kto wolny limit na plusa ?? :mrgreen: Punkt dodany...:-)
Ma kto wolny limit na plusa ?? :mrgreen:
Aż się zdziwiłem ale miałem :grin:
Mam też pytanko odnośnie Łomnicy - jak z kupnem biletów na Łomnicę - bez problemu w kasie, czy tez jakoś wcześniej trzeba kombinować, online?
...Mam też pytanko odnośnie Łomnicy - jak z kupnem biletów na Łomnicę - bez problemu w kasie, czy tez jakoś wcześniej trzeba kombinować, online?
My byliśmy tam z samego rana, koło 8.00 . Kasy są zaraz koło darmowych parkingów, duża buda, rzuca się od razu w oczy. Bilety na Łomnice można też kupić w "informacji turystycznej" zaraz koło wejścia do stacji kolejki. Kupowaliśmy na miejscu, z rana nie było problemu, pojechaliśmy pierwszym wagonikiem na Łomnice o godzinie 9.00 ze Skalnatego Plesa. Kolejka na Skalnate Pleso startuje od godziny 8.30. Spotkaliśmy w wagoniku parę z Polski, coś tam pogadaliśmy o pierdołach, byli zdziwieni że ryzykowaliśmy kupno biletów na miejscu. Być może mieliśmy farta że udało nam się kupić bilety bez problemu :) .
Stronka: http://www.vt.sk/pl/cenniki/cennik-kolei-linowych-zima-201415/
My byliśmy tam z samego rana, koło 8.00 . Kasy są zaraz koło darmowych parkingów, duża buda, rzuca się od razu w oczy. Bilety na Łomnice można też kupić w "informacji turystycznej" zaraz koło wejścia do stacji kolejki. Kupowaliśmy na miejscu, z rana nie było problemu, pojechaliśmy pierwszym wagonikiem na Łomnice o godzinie 9.00 ze Skalnatego Plesa. Kolejka na Skalnate Pleso startuje od godziny 8.30. Spotkaliśmy w wagoniku parę z Polski, coś tam pogadaliśmy o pierdołach, byli zdziwieni że ryzykowaliśmy kupno biletów na miejscu. Być może mieliśmy farta że udało nam się kupić bilety bez problemu :) .
Stronka: http://www.vt.sk/pl/cenniki/cennik-kolei-linowych-zima-201415/
Dzięki, może kiedyś się wybiorę. Szkoda, że nie ma tam ze szczytu żadnego szlaku.
Szkoda, że nie ma tam ze szczytu żadnego szlaku.
No szkoda :( , samemu nie wolno tam wychodzić. Trzeba przewodnika nająć.
ps Dziękuję wszystkim kolegom za wypunktowanie :grin:
"Dwa Spojrzenia"
Łomnica ze Skalnatego Plesa
141100
Łomnica z Tatrzańskiej Łomnicy
141101
@ alnico - musimy się umówić. Też się z Marysią wybieramy :D
Dzięki za luzy systemowe :mrgreen:
ps. Jak leźliśmy na Rysy, to też od gospodarzy u których mieszkaliśmy dowiedzieliśmy się, że na Gerlach też przewodnika trzeba wynająć.
"Dwa Spojrzenia"
Łomnica ze Skalnatego Plesa
Łomnica z Tatrzańskiej Łomnicy
Jakaś mała wydaje się ta Łomnica :wink:
@ alnico - musimy się umówić. Też się z Marysią wybieramy :grin:
ps. Jak leźliśmy na Rysy, to też od gospodarzy u których mieszkaliśmy dowiedzieliśmy się, że na Gerlach też przewodnika trzeba wynająć.
Chętnie :grin:
Co do przewodników to jest to wkurzające, najciekawsze trasy pozamykane, jak zwykle trzeba kasę wyciągnąć. Od dłuższego czasu są naciski na otwarcie większej ilości tras w tym na Łomnicę, Lodowy, Wysoką i Gerlach ale lobby przewodnickie silniejsze :evil:
Słowackie Bałwanki
(odmiana Amerykańska - Bulinki) :mrgreen::lol:
141121
Panorama na Tatry z okolic Spisskiej Beli
141133
Bałwany są bałwianiasto-cool-zajefajne :)
Fajne fotki, tym bardziej, że jak tam byłam to Gerlach chwilowo tylko zza chmur wychylił się, więc miło popatrzeć na to co mogłam zobaczyć :) Też bym zaplusowała, bo zdjęcia mi się podobają, ale nie mogę.
Taki mały OT: czy ten system kiedyś się zmieni? Na forum 20 osób na krzyż aktywnych, a obwarowania jakby co najmniej z tysiąc się udzielało...
[...]
Mam też pytanko odnośnie Łomnicy - jak z kupnem biletów na Łomnicę - bez problemu w kasie, czy tez jakoś wcześniej trzeba kombinować, online?
My byliśmy kilka minut po godz. 10.00 pod kasą i bilety zostały już tylko na dwa ostatnie wjazdy. To był koniec sierpnia, jakoś w tygodniu (poniedziałek-środa). Oczekując na swoją kolej podjechaliśmy do Popradu trochę pozwiedzać, więc nie odczuliśmy tych kilku godzin czekania.
Za te ostatnie wrzutki z gór należy się duży +, ale wiadomo, ze system nie pozwolił:(
Od dłuższego czasu są naciski na otwarcie większej ilości tras
Cenna inicjatywa.
Panorama na Tatry z okolic Spisskiej Beli
141133
fajnie te góry z płaskiego wyrastają :grin:
fajnie te góry z płaskiego wyrastają :grin:
Ale tak tam jest. Jak się jedzie ode mnie, to tak gdzieś od Spiskiej Beli zaczyna je być widać. Tatry znaczy się. Wszędzie dookoła płasko, a po prawej (północ) wyrastają szczyty. Potem po podjechaniu kawałek na zachód zaczynamy widzieć po lewej (południe) Tatry Niżne. A my jedziemy po płaskim a potem lekko pofalowanym terenie w okolicach od Tatrzańskiej Łomnicy do Strbskiego Plesa.
Piękna, wręcz cudowna Magistrala Tatrzańska - tak samochodowa jak i dla pieszych. Ostatnio mocno zniszczona przez wiatrołomy.
Jezioro Czorsztyńskie
141350
141351
141352
Jezioro Czorsztyńskie cd
141353
141354
141355
141356
141357
O, znajome kamienie :mrgreen:
O, znajome kamienie :mrgreen:
To jeszcze parę znajomych kamorców... :)
141359
Tatry wysokie widać, Łomnicę też:mrgreen::grin:
141360
141361
Jakos nie mialem przyjemnosci na zamku goscic.
Zima trzyma.
Ładne widoczki dajesz, panoramy super, ta z okolic Spisskiej Beli to piękny widok, mam w planach na przyszłość tam się wybrać. To jedno z fajniejszych miejsc na focenie. Trzeba tylko trafić na fajne warunki :)
Camelot
141374
141375
141376
141377
141378
Kamolce, Camelot fajne i znajome :grin:, jak ja dawno tam byłem :roll:
... jak ja dawno tam byłem :roll:
W okolicach to chyba tydzień temu? :grin: . Hihi... a mnie ten Wołowiec korci :) , ale nie wiem czy tam bez raków dalej jak na Grzesia jest sens iść:mrgreen:
W okolicach to chyba tydzień temu? :grin: . Hihi... a mnie ten Wołowiec korci :) , ale nie wiem czy tam bez raków dalej jak na Grzesia jest sens iść:mrgreen:
ale tylko w okolicach na sam zamczysku jakieś dwadzieścia kilka lat temu :roll:
Było do przejścia bez raków, ale był świeży śnieg, jak się podtopi i przymarznie to zrobią się betony i bez raków może być walka o przetrwanie :shock:. Raki można wypożyczyć w razie czego. Polecam wyprawę na krokusy na polanie a potem trasa na Wołowiec :grin:
:roll: Dzięki alnico za informację :) , doczytałem jeszcze trochę u Ciebie w wątku :grin:
:roll: Dzięki alnico za informację :) , doczytałem jeszcze trochę u Ciebie w wątku :grin:
Jeśli chodzi o Tatry, Podhale to tutaj warto czasem zajrzeć szukając prognoz i opisu warunków na szlakach:
http://www.turystyka-gorska.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=375&sid=dab130e5d6d222f54272e993b98ae51f&start=4860
Woda
141433
141434
AbstraKaczka
141432
Woda pięknie krystaliczna :)
Piekny Dunajec.
pełna zgoda, a kaczki to do innego wątku :wink:
Trochę zimy
141469
141470
141471
141472
Ziółko na sobotę, kamienie zrobią robotę...
141482
141483
141484
pełna zgoda, a kaczki to do innego wątku :wink:
Cos przeoczylem albo juz zapomnialem.
Cos przeoczylem albo juz zapomnialem.
Kaczki do basenu... :mrgreen::lol: , tzn chyba do wątku o pokazywaniu swoich ptaków :)
Kaczki do basenu... :mrgreen::lol: , tzn chyba do wątku o pokazywaniu swoich ptaków :)
No wiesz....
ISS, księżyc, wenus, mars i inne...
Wczoraj dzięki koledze MaciekMG który przypomniał mi o przelocie iss-a udało mi się zrobić kilka pstryków tegoż, plus oczywiście resztki koniunkcji księżyca, wenus i marsa :smile: .
ISS nadlatuje - maksymalne zbliżenie do księżyca
141564
141565
141566
Leci dalej:mrgreen:
141567
Dwie kolejne fotki to przelot na tle gwiazdozbioru Oriona
141568
141569
Zbliża się do Syriusza :) , przy okazji na pierwszej fotce mamy uchwycony powyżej jasnego śladu przelotu iss, ślad
lecącego samolotu. W oczy rzuca się oczywiście różnica w jasności lecących obiektów.
141570
141571
Kilka pstryków samej koniunkcji :)
141572
141573
141574
141575
Brawo! Mission complete!! :)
PS. Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty robtor.
Super! To teraz jeszcze zmontować akcję grupową, aby skleić potem na jednym zdjęciu widoczny lot ISS! Albo walić zdjęcia na dwa aparaty na przemian?
...Albo walić zdjęcia na dwa aparaty na przemian?
Może szerokim szkiełkiem wystarczyło by ustawić czas naświetlania powiedzmy 30s i odpalić migawkę te parę razy, bo przy dłuższych czasach zaczną się z gwiazd kreski robić :) , wydaje mi się że "samjangiem" 10mm pod nikona cały przelot dało by się przefocić tylko jednym przesunięciem aparatu, fisza niestety nie mam :) . Zawaliłem sprawę wczoraj bo jechaliśmy w "gości" i miałem ze sobą tylko dwa szkiełka ; 16-85 i 70-300. Nawet ta 16-stka by wystarczyła może żeby jakiś dłuższy ślad zrobić z kilku fotek, tylko musiałbym akurat o tym wtedy pomyśleć...:mrgreen:
Niechby były i te gwiezdne łuki, wtedy ewentualny tor ISSa i tak wyróżniał by się spośród nich. Max. czas przelotu to około 6 minut (4'15" dzisiaj, 5'22" jutro), ale jasność leci mocno w dół. Tak, czy inaczej czas otwarcia migawki około 3 minut - rybie oko ustawione na zachodnią/południowo-zachodnią część nieba, ostrość ręcznie na nieskończoność, tryb Bulb, wyzwalanie kabelkiem, lub radiowo. Potem - niechby nawet kolejne 3 minuty leciała ciemna klatka, "lot sokoła" i tak będzie już zarejestrowany. Byle tylko nie zapomnieć naładować akumulatorków ;-)
Psiakość, mam ochotę przymknąć przysłonę na maxa i spróbować już teraz!
Dzisiaj to będzie kiepsko chyba widoczne, 16 stopni nad horyzontem max i mag -0,6 . Wczoraj było maksimum 43 stopnie i mag -2.2 . Następne jakieś fajnie jasne i wysoko dopiero 15 marca :) . Pogoda się robi kiepska :(
edit:
No to u mnie już na 100% po iss dziś... chmury przykryły kompletnie wszystko.
Leśna Rzeźnia
141812
141813
Zimno i Ciepło
141834
141835
Piękna fotorelacja z tatr.
Szuflandia; biały,czerwony i niebieski
142375
142374
142373
lisiajamka1
5.03.15, 21:26
Pikujący owadzik fajny :)
Miło popatrzeć na szuflandię. Nie mogę doczekać się wiosny i lata.
Widzę, że eksperymentujesz :)
Te słupy z fraktalusa to mi przypominają miesze ogniste wbite w ziemię :)
Elektryka
142562
142563
142560
SHOGUN ;) :)
142561
elektryka - świetna seria. To własny pomysł? wyglada jak na zamówienie do dekoracji gabinetu prezesa jakiejś spółki energetycznej! bardzo mi się te zdjęcia podobają. Monochromatyczna tonacja, ziarnisty acz delikatny szum, nawet ramka. Te fraktalusy to jednak (moim zdaniem) o jeden krok za daleko.
a z poprzednich wrzutek - pikująca osa jest klasą samą dla siebie. Jak ją ustrzeliłeś?
elektryka - świetna seria. To własny pomysł? wyglada jak na zamówienie do dekoracji gabinetu prezesa jakiejś spółki energetycznej! bardzo mi się te zdjęcia podobają. Monochromatyczna tonacja, ziarnisty acz delikatny szum, nawet ramka. Te fraktalusy to jednak (moim zdaniem) o jeden krok za daleko.
a z poprzednich wrzutek - pikująca osa jest klasą samą dla siebie. Jak ją ustrzeliłeś?
Elektryka pomysł własny, lubię "słupy":mrgreen: . Z tymi małymi osami to jest tak - mają one zwyczaj zawisać na chwilę, zupełnie nie ruchomo w powietrzu (czasami wyglądają jak by coś oglądały z ciekawości, nie koniecznie kwiatek, akurat ta zainteresowała się moim mankietem przy rękawie), trzeba wyczekać na taki moment. Reszta to kwestia szczęścia, albo af zdąży złapać ostrość gdzie potrzeba albo "manualem" można próbować :) .
Trochę światła na noc
142813
Trochę światła na noc...
mam tu mieszane uczucia w odbiorze...
Niby światła sporo, a jednocześnie duże cienie...., wiem taka 'moda" ostatnio aby był maksymalny kontrast, mi to jednak niezbyt podchodzi...
Trójka w mojej ocenie:) (z małym minusem)
A dla mnie ok. Delikatnie bym Słońce inaczej zrobił ale to subiektywne odczucia. Generalnie zdjecie na plus. Pozdr
Ach...
142828
142829
142830
kiedy, kiedy słoneczko i pagórki...
Ach...
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=142830&d=1426337299
Też tędy schodziłem :mrgreen:
A to nie przypadek był... ;):mrgreen:
A to nie przypadek był... ;):mrgreen:
Po proporczyku poznamy się na trasie :mrgreen:
Ja natomiast zawsze tędy wchodziłem.(zawsze tzn. trzy razy:), trasa: Krościenko, Trzy Korony, Sokolica, Krościenko)
Ja wchodziłem i schodziłem tędy, ale strasznie dawno to było, może więc czas powtórzyć :grin:. Zeszłoroczne wejście/zejście było ze Sromowców.
Ach...
no właśnie, kiedy ?
lisiajamka1
14.03.15, 17:08
no właśnie, kiedy ?
Wkrótce :grin:
Pagórki są, chęci są, to i słoneczko się znajdzie :)
Rodzinna, majowa sielanka...
142928
ładne gadziny :grin:
Mam nadzieję że się znowu na podwórku u mnie pojawią :) , chyba że je bociany zjadły.
lisiajamka1
15.03.15, 19:03
Miejmy nadzieję, że bociany kilka sztuk Ci zostawiły :grin:
Miejmy nadzieję, że bociany kilka sztuk Ci zostawiły :grin:
Zwinek, zwinek oczywiście:mrgreen:
lisiajamka1
15.03.15, 19:09
Dobra, niech będą zwinki, jak zwał tak zwał :mrgreen:
Bocian
142980
142981
142982
142984
142985
Łykanie najlepsze :D
Łykał Zwinki:mrgreen:, kiedyś tam pokazywałem już chyba:
142986
Bocian
zeszłoroczny :eek:, a już myślałem że świeży :)
---------- Post dodany o 15:40 ---------- Poprzedni post był o 15:39 ----------
Łykał Zwinki:mrgreen:,
a to dziad, nie lubię go :evil:.
Zaćmienie :)
143277
143278
143279143280143281
143282
Piękne wspomnienia lata. Słońce też ładnie ustrzelone.
Bociany wracaja..trzeba byc czujnym.
robtor - super zdjęcia z zaćmienia - jak to się mówi "zazdraszczam" bo siedząc w biurze nosa nie mogłem wyścibić na zewnątrz w tym czasie. Jesto tym bardziej frustrujące, że koledzy z Krakowa zajefajne foty zrobili.
---------- Post dodany o 21:55 ---------- Poprzedni post był o 21:54 ----------
Łykał Zwinki:mrgreen:, kiedyś tam pokazywałem już chyba:
I jeszcze ta fotka - poglądowa dla lekcji biologii. Gites!!!
EPL5 Olo kit w robocie
Wesołek
143537
Żyrafa
143538
cdn
cd
Miejskie Klimaty
143573
Przemiana
143574
cd
Morskie klimaty
143601
143602
143603
Gdzie Cię kurcze tam poniosło :)
Żonę na inhalacje świeżym jodowanym powietrzem poniosło, robiłem za szofera:mrgreen: , przy okazji mnie na zaćmienie słońca :)
No to się nieźle załapałeś - na wybrzeżu duże było :)
Skoro szofer to nie bedzie z rowerka..
Skoro szofer...
Będzie z szoferki albo z buta ;) :)
cd
Plażowo Międzyzdrojowo
143616
143617
143618
143619
cd
Stacja
143659
143660
143661
lisiajamka1
26.03.15, 11:24
Przegląd kurortu dobrze wykonany, Międzyzdroje gotowe na sezon :)
Przegląd kurortu dobrze wykonany, Międzyzdroje gotowe na sezon :)
Tak w zasadzie to dopiero kawałek pierwszego dnia i to narazie olek :mrgreen: . Nikona jeszcze nie ruszyłem w ogóle z obróbką :) . Międzyzdroje są w takiej dobrej sytuacji turystycznej w tamtych stronach, że mają podobnie jak Świnoujście bezpośrednie połączenia morskie z Niemieckimi miasteczkami, dużo niemieckich emerytów przypływa tam. Jak stwierdził właściciel domu gdzie mieszkaliśmy, to tylko dzięki Niemcom się coś tam w mieście kręci poza sezonem. Polaków jak na lekarstwo. Na wschód od Międzyzdrojów aż do Kołobrzegu to poza sezonem kompletne pustki.
Rany, jak ja tam dawno nie byłem. W Międzywodziu ti chyba 55 lat temu :shock:
Rany, jak ja tam dawno nie byłem. W Międzywodziu ti chyba 55 lat temu :shock: No to faktycznie dawno, jeszcze mnie w planach nie mieli:mrgreen::grin:
Rany, jak ja tam dawno nie byłem. W Międzywodziu ti chyba 55 lat temu :shock:
Dziad! :-P
Kutry
143744
143746
143745
lisiajamka1
27.03.15, 10:19
Bardzo fajnie wyszły w świetle zachodzącego słońca.
Trochę morskiego słoneczka
143749
143750
143751
Zachód słońca a'la "ZEN"
143755
Przeciwstawna opcja: ekspozycja 5s z filterkiem nd500 (tym od zaćmienia) :)
143754
Planetki zakręcone :)
143757
143756
Kutry bez zakręcania bardziej mi się podobają :)
Dziki zachód
143794
Klasycznie
143793
łódki, zachody i pierwszy okrąglak (!!!) bardzo fajne. klimacik zachodu jest super. pozdr
Molo, Międzyzdroje
143804
143805
143806
143807
143808
143809
143810
143811
143812
143813
143814
143815
Te ujęcia od spodu bardzo mi się podobają. Za czasów gdy byłem, to było tylko molo wojskowe. Jak robiłem fale sztormowe, to mi wojskowi film z aparatu wyjęli. Ojcu niedwuznacznie wtłumaczyli, że to tajne ;) :cool:
Te ujęcia od spodu bardzo mi się podobają. Za czasów gdy byłem, to było tylko molo wojskowe. Jak robiłem fale sztormowe, to mi wojskowi film z aparatu wyjęli. Ojcu niedwuznacznie wtłumaczyli, że to tajne ;) :cool:
Dzieje tego mola były dosyć burzliwe :) ostatnia przebudowa gdzieś podobno koło 2005 roku się zakończyła. Chyba się jakieś remonty szykują znowu niedługo bo woda podmywa schody przy plażowej części, obkładają to workami z piaskiem ale to raczej prowizorka :) : porwało z 5-10 metrów plaży z tego co pamiętam
143816
Molowe swiatlo bardzo mi sie podoba.
Kamienie
143899
143900
143901
143902
143903
Takie jakieś byle jakie. Gdzie piórko ? :mrgreen:
Takie jakieś byle jakie. Gdzie piórko ? :mrgreen:
Piórka niet, blachy na tyle nie było :) . To było z buta, spacerek z Wisełki do Międzyzdrojów plażą, kawałek lasem i kawałek miastem, jakieś 15-16 kilosów w sumie :) . Pogoda trafiła się dosłownie letnia, takie ciepło było i brak wiaterku, niestety fali też nie było i przy kamieniach na klifie nie było co robić (fotek z długimi czasami :( ).
Zawsze mi się kamieniste wybrzeże podobało. Ostatnio jak z żoną byliśmy w Rozewiu, to specjalnie, mimo remontów zlazłem na dół aby pofocić takie kamulce i klif.
Ładne te zachody, chciałoby się tam być :grin:. Kamienie też się spodobały.
Kutry!!! Bardzo dobrze wykożystane światło. Jednym słowem fajowo wyszło. Kutrowa planetka superos. Bardzo fajny pomysł.
Kutry, stacja kolejowa, z ostatnich przypadły mi do gustu. Inne też się podobają, a niektóre mniej, ale wiesz, ten brak numeracji...:)
Dzięki wszystkim za odwiedziny :)
Nadrobiłem zaległości. Fotorelacja z morza bardzo piekna. Najfajniejsza jest jednak żyrafa - świetnie wypatrzona.
Klif
144043
144044
144045
144046
144047
Do Światła
144068
Kamorce
144069
Weselne
144070
144071
lisiajamka1
31.03.15, 13:10
Tak tu cicho o poranku :) fajnie pooglądać nadmorskie krajobrazy.
Widać jak morze bezlitośnie zabiera. Kamole superoskie :) Klify rewelacja. Trza się tam wybrać :D
Kamole superoskie :) Klify rewelacja. Trza się tam wybrać :D
Pełna zgoda w każdym punkcie :grin:
Połowy "Daleko Morskie"
144153
144154
To dalej Międzyzdroje ?
Taka kamulcowa plaża to jest to co tygryski lubią najbardziej :D
To dalej Międzyzdroje ?
Taka kamulcowa plaża to jest to co tygryski lubią najbardziej :D
Mniej-więcej połowa drogi plażą pomiędzy Międzyzdrojami a Wisełką :)
Połowy "Daleko Morskie"
Lawica poszli..
Wieczorowe kiczyki
144167
144168
144169
144170
144171
Blaski i Cienie
144174
144175
144176
Masz oko, podobają się :)
Mi także się podobają :grin:, fajnie pospacerować nad morzem gdy za oknem zamiecie :)
Blaski i Cienie cd
144185
144186
molowe chyba wszystkie mi się podobają :) i to światło też. szkoda, że nie masz pionowego kadru fotki ostatniej z postu 1196. moment super, ptaszor w kadrze i te kolory :D
molowe chyba wszystkie mi się podobają :) i to światło też. szkoda, że nie masz pionowego kadru fotki ostatniej z postu 1196. moment super, ptaszor w kadrze i te kolory :D
Dołożę jeszcze dwa, podobne do tego ostatniego z postu 1196, no niestety same poziomy takie mam ale coś można z kadrowaniem pokombinować :) .
144192
144191
i jeszcze jeden poziom :mrgreen:
144193
Wieczorne słoneczko z rana
144251
144252
Wiatraki
Wpływ czasu naświetlania na efekt "kręcenia" :)
2s
144257
1s
144258
1/2s
144259
Fajne wrzutki. Wiatraki całkiem ,całkiem . :grin:
"Kij w wodzie" czyli geometria i trochę innego życia :)
144301
144302
144303
144304
Wiatraki - oj chyba piździło jak w kieleckim... :mrgreen:
Geometrie - bardzo ciekawe z obróbką włącznie.
Przepiękne pejzaże, patyki we wodzie przepięknie wypatrzone a pierwsze zdjęcie wiatraków na cóż, super - gratuluje.
Wiatraki - oj chyba piździło jak w kieleckim... :mrgreen:
Właśnie tak nawet nie wiało mocno, ale miejscowość koło tych wiatraków się "Wiejkowo" nazywa, chyba nie bezpodstawnie... :mrgreen::grin:
To nie kurczę tylko jakaś mewka czy cuś.....:roll:
Kiczyki bardzo mi się podobają, jak i badyle w wodzie.....:grin:
Diuna, piaski i potwory
EPL5 kit w robocie
144330
144331
144332
Szej-hulud'y prawie... jak u Lyncha. :mrgreen:
EPL5 kit w robocie cd
144372
144373
144374
144375
144376
"Do Światła" jest super. pozdrawiam :)
EPL5 kit w robocie cd
144500
144501
lisiajamka1
7.04.15, 16:25
Fajnie jest nad morzem :) Fajna geometria wodna , korzenie, a i muszelki są bardzo fajne :grin:
Dziękuję za odwiedziny :grin:
Jademy dalej :)
Kito-Panorama, po większe "klikać do oporu" :)
144519
EPL5 kit w robocie cd
Kito-Kiczyki
144544
144545
144546
144547
lisiajamka1
8.04.15, 12:25
Kito - Kiczyk pierwszy, bardzo fajny :)
Kito - Kicze fajne , rzekłbym dobre..... Robienie zdjęcia o zachodzie wcale automatycznie nie robi go kiczem....
Tak gdy matka k...a , to jej syn wcale automatycznie nie musi być s.....syn.
Kito - Kicze fajne , rzekłbym dobre..... Robienie zdjęcia o zachodzie wcale automatycznie nie robi go kiczem....
Kto go tam wie... ;) :) . Focę bardzo szeroką gamę tematów - od sesji rady gminy do zachodów słońca, poprzez "blachy" i inne pirdółki. Staram się to robić najlepiej jak w danym momencie potrafię, czy tam kiczyk z tego mi wychodzi czy tam coś innego to już nie mnie oceniać. Jakąś tam część fotek zamieszczam tutaj, cieszę się jak coś z tego komuś się czasami podoba, a jak nic się nie podoba to "lecę" dalej i jakoś się tym nie przejmuję bo gdyby było inaczej to by mnie tu na forum już daaaawno nie było :grin: , sam mam do swoich "dzieł" raczej luźne podejście :) .
lisiajamka1
9.04.15, 12:07
Niezłą armatę Polsat wytoczył :grin:
Niezłą armatę Polsat wytoczył :grin:
Siła ognia adekwatna do nadawanej treści... :)
Planet-Ka
Fajny pomost, z tej perspektywy wygląda na strasznie dłuuuugi :grin:
Ta pokręcona wersja też ciekawa, szkoda tylko, że ciutkę barierki zeżarło :)
Morze Spokoju
144626
144628
144629
144630
144632
Jak na dobranoc morze wystarczy.Ladna woda.
Kamienny Przypływ
144646
144647
144648
Kto go tam wie... ;) :) . Focę bardzo szeroką gamę tematów - od sesji rady gminy do zachodów słońca, poprzez "blachy" i inne pirdółki.
No właśnie, a gdzie rzeczone blachy?
lisiajamka1
10.04.15, 10:44
Morze Spokoju Kamienny Przypływ - Błogostan :)
Musi rozciąć kolejne piwo :mrgreen:
Piaski i potwory super. Muszelki na plaży naj.
Nawiązując do słynnego cytatu, odpowiem tak: Blach nie ma, ale też jest zaj...iście :wink::mrgreen:
Nawiązując do słynnego cytatu, odpowiem tak: Blach nie ma, ale też jest zaj...iście :wink::mrgreen:
Przez grzeczność nie zaprzeczę, ale lepiej jest położyć kwiatka na blachę, niż rzeczoną dostać w czółko...
...dostać w czółko...
Odnoszę jakieś niejasne wrażenie że chceta mnie prać :shock: , tak bez sądu??? Przez grzeczność nie zadam szanownej Administracji pytania "za co?".
Odnoszę jakieś niejasne wrażenie że chceta mnie prać :shock: , tak bez sądu??? Przez grzeczność nie zadam szanownej Administracji pytania "za co?".
Sąd, hmm... ten jak dowali szkoda gadać! Zara tam prać, ot taka blaszka przyjacielska. :mrgreen:
Dokładnie to mi przez myśl przeszło :lol:
Sąd, hmm... ten jak dowali szkoda gadać! Zara tam prać, ot taka blaszka przyjacielska. :mrgreen:
Taa... blaszka... po przyjacielsku i bez sądu... czuję mrowienie w mackach, syndrom biegających stóp nadchodzi... :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Kamienny Przypływ
144715
144716
Tryptyk Morski
144717
144718
144719
Oj kusisz, kusisz, choć pogoda nie dopisuje :)
Świetnie operujesz i kadrem i światłem. Czego Ci bardzo zazdroszczę.
Ciekawie, ciekawie. Geometrię musiałem dwa razy analizować, żeby skumać o co kaman.
morsko-plażowe klimaty jak najbardziej na plus. mostowy okrąglak świetny. zdjęcia z przypływu robione z tym filtrem co pisałeś w wątku "zaćmieniowym" ? woda rozmyta pieknie ale ta piana wyszła jak dym. elegancko :)
...zdjęcia z przypływu robione z tym filtrem co pisałeś w wątku "zaćmieniowym" ? ...
Tak, LightCraft ND500 M.C. H.R.C. :) . Lubię generalnie takie rozmyte obrazki wody z różnymi dodatkami (kamień, konar, molo:mrgreen: ... itp.) :)
Świetnie operujesz i kadrem i światłem. Czego Ci bardzo zazdroszczę.
Noo, z cieniem gorzej, ale da się żyć... :mrgreen: