PDA

Zobacz pełną wersję : Kalendarz 2015

Strony : 1 2 [3] 4

Bodzip
26.11.14, 19:40
Jakby co, to zapisałem się na trzeci :)

ahutta
26.11.14, 20:50

Ty też? :p

hades
26.11.14, 22:16

Ja Ci to zsumuje, bo mi się później pomiesza i skasuje starszy wpis.

Bartek Ezier
26.11.14, 23:14
wiem, że nie było mnie tu milion lat i nie zasługuje na niego, ale czy mogę sobie taki kalendarz zamówić ?

ahutta
26.11.14, 23:20
wiem, że nie było mnie tu milion lat i nie zasługuje na niego, ale czy mogę sobie taki kalendarz zamówić ?

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:: shock:

Każdy zasługuje i każdy może sobie zamówić. Migiem do pierwszego postu i wpisać się w formularzu.

alnico
26.11.14, 23:24
tak, ale milion sztuk :mrgreen:

henry1
27.11.14, 00:20

Patrzcie, epoka dinozaurów powraca. :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

hades
27.11.14, 09:38

Jakoś długo byłeś w plenerze na zdjęciach ;). Witaj ponownie. Wszystko do załatwienia jak zwykle w pierwszym poście wątku.

Lolita
27.11.14, 10:47
wiem, że nie było mnie tu milion lat i nie zasługuje na niego, ale czy mogę sobie taki kalendarz zamówić ?Bartek, no wiesz co :evil::evil::evil: I tak w ogóle należy Ci się opierdziel, że nie zaglądałeś :roll:

Bartek Ezier
27.11.14, 14:47
napiszę coś niebawem w swoim wątku, może kiedyś uda mi się odpokutować :-) zaproszę Was jeszcze raz do Kielc po prostu :-)

ps. zaglądałam,zaglądałem - tylko czasu brak niestety na wszystkie pasje i pisanie. Ale z Wami jestem zawsze - to pierwsza, tak fajna grupa ludzi jaką poznałem - z tego się nie wyrasta !!!!

sepi19
27.11.14, 14:49
Zamówiłem jeszcze jeden, spodobał się w rodzinie.

Lolita
27.11.14, 15:26
napiszę coś niebawem w swoim wątku, może kiedyś uda mi się odpokutować :-) zaproszę Was jeszcze raz do Kielc po prostu :-)

ps. zaglądałam,zaglądałem - tylko czasu brak niestety na wszystkie pasje i pisanie. Ale z Wami jestem zawsze - to pierwsza, tak fajna grupa ludzi jaką poznałem - z tego się nie wyrasta !!!!Tym bardziej zapraszam na spotkanie wiosną w Janowcu :grin:

hades
30.11.14, 22:30
Moi drodzy,

Zbliżamy się do końca zamówień. Chciałbym nieco przyspieszyć Waszą decyzje, gdyż chcielibyśmy zamknąć temat z jak najlepszym wynikiem zamówień. Podam wówczas ostateczną kwotę za egzemplarz, warunki płatności i wysyłki.

Jeśli ktoś jeszcze chciałby złożyć zamówienie to proszę to zrobić do najbliższego wtorku (2 grudnia) do godziny 23:59.

Można zamawiać z zagranicy, koszty możemy podać na PW lub w wątku.

hades
2.12.14, 10:17
Przypominam, dziś zamykam zapisy na kalendarz. Jutro lub pojutrze podamy cenę jaka nam wyszła, bo im więcej zamówień tym niższa cena egzemplarza.

Koriolan
2.12.14, 10:52
Do tej chwili 39 osób zamówiło w sumie 60 kalendarzy ???
Na całe OC?
Fajnie - obdarowanym przekaże, że kalendarz OC jest rzadszy niz kalendarz Pirelli :), a zdjęcia ładniejsze.

hades
2.12.14, 11:02
Własnym sumptem zawsze trochę trudniej. Ale z własnym kolektywnym pomysłem, niezależnie (czego niektórzy chcieli) idziemy naprzód.

Bodzip
2.12.14, 12:04
Do tej chwili 39 osób zamówiło w sumie 60 kalendarzy ???
Na całe OC?
Fajnie - obdarowanym przekaże, że kalendarz OC jest rzadszy niz kalendarz Pirelli :), a zdjęcia ładniejsze.
To jest doskonałe podsumowanie :mrgreen:

petreq
2.12.14, 22:26
Tik, tak, tik, tak...

Bądź forumowym patriotą
Zamów kalendarz przed północą. :)

Krakman
2.12.14, 22:53
Tik, tak, tik, tak...

Bądź forumowym patriotą
Zamów kalendarz przed północą. :)

Zamów kalendarz przed północą
Bo przyjdą i w drzwi, załomocą
Kolbami, swych snajperów foto
Zamów! Potem zobaczysz co to!

Lolita
2.12.14, 22:58
Tik, tak, tik, tak...
Ja pantofelek zgubiłam ;)

Bodzip
3.12.14, 08:10
Zamów kalendarz przed północą
Bo przyjdą i w drzwi, załomocą
Kolbami, swych snajperów foto
Zamów! Potem zobaczysz co to!
Plagiat, panie plagiat. Ja to pisałem w obronie rep punktów :mrgreen:

hades
3.12.14, 09:28
Ok. Zamykam listę.

Mamy zamówienia na 63 sztuki. To mniej niż spodziewaliśmy się z Peterqiem. Ale mieścimy się cirka na oko w założeniu ok. 30 zł za egzemplarz. Dojdą do tego koszty przesyłki (kilka opcji), które będzie można wybrać przelewając odpowiednią kwotę. Szczegóły podam po południu, po sprawdzeniu ostatecznie wszystkich cen (były negocjacje). Proszę przyszykować środki na przelewy :).

Careme
3.12.14, 12:49
Żeby zmniejszyć koszty wysyłki, to proponuję, aby egzemplarze np. dla mnie i Sepiego na jeden adres wysłać. Będzie powód zrobienia spotkania krakowskiego :)

Krakman
3.12.14, 13:54
Plagiat, panie plagiat. Ja to pisałem w obronie rep punktów :mrgreen:

Nie wierzę, udowodnij..!:roll:

petreq
3.12.14, 14:35
Żeby zmniejszyć koszty wysyłki, to proponuję, aby egzemplarze np. dla mnie i Sepiego na jeden adres wysłać. Będzie powód zrobienia spotkania krakowskiego :)
Hmmm... będzie szybciej i taniej jak je dostarczę osobiście :mrgreen:

Mogę zadeklarować się i zabrać wszystkie kalendarze dla Grupy Krakowskiej.
Jeżeli będzie taka potrzeba, to przy okazji mogę również w jedno miejsce dostarczyć kalendarze dla Grupy Śląskiej.

ahutta
3.12.14, 14:37
Jeżeli będzie taka potrzeba, to przy okazji mogę również w jedno miejsce dostarczyć kalendarze dla Grupy Śląskiej.

Nie jest to głupi pomysł :) W końcu trochę tego zamówiliśmy (10%) ;)

hades
3.12.14, 16:06

To może na Kraków wyślemy jedną paczkę? ;) Ale lepiej będzie jak Petreq zabierze zamówienie na spotkanie.

Będziemy się dogadywać, kiedy zobaczycie koszty przesyłki. Nie są duże, ale cena wzrasta wraz wagą. Ale to później.

Bodzip
3.12.14, 17:51
Nie wierzę, udowodnij..!:roll:
Jasne :mrgreen: :-P

https://forum.olympusclub.pl/threads/79925-M%C3%B3j-Beskid-Niski?p=1147142&viewfull=1#post1147142

Krakman
3.12.14, 19:13
Jasne :mrgreen: :-P

https://forum.olympusclub.pl/threads/79925-Mój-Beskid-Niski?p=1147142&viewfull=1#post1147142

O to łomotanie nocą to nie Ty powinieneś się czepiać.... facet , który napisał pierwowzór już nie żyje więc możemy wykorzystywać....:roll:

Ale i tak MÓJ tekst jest lepszy.....
jeszcze parę takich wierszy wyciągnę z naszego forum i wydaję tomik forumowej poezyi.....Z Twoją Bodzipową obroną sernika na czele....:grin:

Lolita
3.12.14, 20:23

Jeżeli będzie taka potrzeba, to przy okazji mogę również w jedno miejsce dostarczyć kalendarze dla Grupy Śląskiej.To może tak łaskawie i do mnie podrzucisz? Rzut beretem :mrgreen:

petreq
3.12.14, 20:30
To może tak łaskawie i do mnie podrzucisz? Rzut beretem :mrgreen:
Przy okazji Wiosennego Zlotu? :mrgreen:

Lolita
3.12.14, 20:34
Przy okazji Wiosennego Zlotu? :mrgreen:No wiesz? Może na jesiennym?

petreq
3.12.14, 20:47
No wiesz? Może na jesiennym?
To już nowy kalendarz będzie :)

henry1
3.12.14, 20:54
To już nowy kalendarz będzie :)

Optymista :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Czy się mylę ? :cry:

petreq
3.12.14, 20:57
Optymista :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen: Czy się mylę ? :cry:
Osobiście to ja już mogę nawet na wiosnę ;) :mrgreen:

gulasz
4.12.14, 19:30

A uda wam się przed 15 grudnia to wydrukować. ?
Bo potem raczej spadam na sielskie Podkarpacie

Careme
4.12.14, 20:23
A uda wam się przed 15 grudnia to wydrukować. ?
Bo potem raczej spadam na sielskie Podkarpacie
Wtedy 14.12 niedziela mogła by być dniem spotkania OT w Krakowie.

gulasz
5.12.14, 00:11
Ok. Zamykam listę.

Mamy zamówienia na 63 sztuki.[...] mieścimy się [...] w założeniu ok. 30 zł za egzemplarz. Dojdą do tego koszty przesyłki (kilka opcji), które będzie można wybrać przelewając odpowiednią kwotę. Szczegóły podam po południu, po sprawdzeniu ostatecznie wszystkich cen (były negocjacje). Proszę przyszykować środki na przelewy :).

co prawda nie napisałeś które popołudniu będzie tym wybranym że będzie nam dane poznać szczegóły wraz z nr konta i kwotą jaką mamy przelać za kalendarz...ale chyba nie trudno się domyśleć że zainteresowani czekali na to info wczoraj...

hades ogarnij się plisss - bo to już nudne sie robi że zawsze jak coś piszesz że zrobisz robisz sporo później...
sorry że forum publicum - ale czasu mało - a skoro materiał gotowy do druku i brakuje tylko kasy - to szkoda czekać... bo święta za pasem ..

romek1967
5.12.14, 00:57
hades ogarnij się plisss - bo to już nudne sie robi że zawsze jak coś piszesz że zrobisz robisz sporo później..
Napisał bym że z hadesem to najwyżej wódki się można napić ale nie lubię zwietrzałej :mrgreen:

hades
5.12.14, 03:52
co prawda nie napisałeś które popołudniu będzie tym wybranym

No, nie napisałem. Drobne zmiany. Wiem, że bardzo zależy Ci na kalendarzu, ale czasami daj pomyśleć.

---

Drukujemy offsetowo. Minimalne zamówienie to 100 egz. Zamówień jest w tej chwili na 67 egz. (dziś doszły jeszcze 2).

Kwota za egzemplarz

Mimo, że mamy 67 zamówień to musimy wziąć 100 egz. za kwotę 1890 zł. W chwili obecnej tą kwotę podzieloną przez ilość egzemplarzy zamówionych (67) traktujcie jako kwotę za egzemplarz. Wynosi ona: 28,21 zł.

Pozostaną jeszcze egzemplarze do zagospodarowania. Na końcu jest stosowny tekst na ten temat.

Opakowanie

Kalendarze zostaną spakowane w kopertę tekturową. Wszystkie egzemplarze w zamówieniu do jednej koperty. Koperta będzie bez względu na to czy zamówienie odbieramy przez znajomego czy zostanie wysłane pocztą. Cena: 3 zł.

Opcje wysyłki

Opcje wysyłki dotyczą cen krajowych. Jest możliwość zamówienia z poza Polski. Jeśli ktoś się zdecyduje proszę o PW. Petreq wspominał, że np. do Niemiec, wysyłka to 14 zł. Jednak na tą chwilę opcji jest 5:

Dostarczenie kalendarza przez znajomego z forum: 0 zł (każdy dogada się indywidualnie ze znajomym z okolicy).
Poczta Polska, paczka 300-1000 g (to mniej więcej 3 kalendarze w paczce, a więcej niż 3 egz. nikt nie zamówił):

ekonomiczna: 4,75 zł
priorytet: 7,10 zł
rejestrowana: 11 zł

Kurier:

DPD: 15,24 zł

Wybieramy sposób przesyłki dodając odpowiednią kwotę do przelewu.

Podsumowując - ile przelewamy

Na chwilę obecną kwota przelewu to:

Kwota przelewu = cena egzemplarza (28,21 zł) * ilość zamówionych egzemplarzy + koszt opakowania (3zł) + cena przesyłki

Przelewu dokonujemy na konto:

Łukasz Łuczkiewicz
Bank Credit-Agricole
nr konta 03 1940 1076 4782 2610 0000 0000

---

Co z nadwyżką?

Musimy coś zrobić z nadmiarowymi egzemplarzami, które i tak kupimy jako grupa. W chwili obecnej kalendarzy, które zostały jest mniej niż wpłacających. Kiedy zamówień było poniżej 60 sztuk był pomysł, by dodać każdemu do zamówienia po jednej sztuce (akurat był moment, że nic nie drgnęło w postępie zamówień i prawie pasowało). Ale w tej chwili zamawiających jest więcej niż niewykorzystanych egzemplarzy. Każdy egzemplarz musiałby by być opłacony, powiększając kwotę zamówienia indywidualnego, ale zmniejszając tym samym cenę jednostkową dla ogółu. Nie chce nikomu dodawać na siłę i powiększać jego zamówienia.

Mamy trzy opcje:

opcja 1: Egzemplarze, które zostaną przekażemy na jakiś szczytny cel (kilka na WOŚP, a z reszty zrobimy prezent dzieciakom z wybranego domu dziecka).
opcja 2: Zrobimy z pozostałych kalendarzy upominki w forumowych akcjach i konkursach, albo wymyślimy jakiś specjalny na tę okazje.
opcja 3: Rozdzielimy na wszystkie rozsądne pomysły.
Poza tym, jeśli pomimo obecnie zamkniętej listy pojawią się kolejne zamówienia, to wpływy zostaną równo podzielone i przelane na konta wpłacających po zakończeniu akcji.

Nie mniej, do przedyskutowania i podrzucenia innych pomysłów jest najbliższy weekend. Później zdecyduje głos 2/3 zamawiających.

---

Bodzip
5.12.14, 07:40
Wziąłbym jako prezenty od Olyclubu dla Leszka Wronowskiego i Piotra Michniaka z Nowicy, i trzeci dla państwa Cymańskich z Wysowej. Co Wy na to ?

romek1967
5.12.14, 08:06
[EDIT]
Zmieniłem zdanie. Post usunięty.

hades
5.12.14, 09:40
Czemu nie. Bogdan, zapisałem sobie.

Romek, można by było, ale przy założeniu, że wszyscy chcą dołożyć.

Eddie
5.12.14, 11:19
Z opcji już dostępnych osobiście opowiadałbym się za pierwszą.
Trzeba by tylko Jacka podpytać, ponieważ Olympusclub jest ściśle związany z firmą, więc działania klubu rzutują na nią. Tutaj, pozytywnie, na wszelki wypadek jednak dobrze by było się upewnić, że nikomu tam to nie wadzi.

Bodzip
5.12.14, 12:04
Uprzejmie informuję że wpłaciłem:
kalendarze x 3= 84,63
koperta = 3,00
przesyłka = 4,75
========================
92,38
=======

hades
5.12.14, 12:09
Dzięki, nie musiałeś pisać ;). Będę potwierdzał wpłaty na PW, tak jak przy ostatnim zlocie we wrześniu.

Bodzip
5.12.14, 12:15
Dzięki, nie musiałeś pisać ;). Będę potwierdzał wpłaty na PW, tak jak przy ostatnim zlocie we wrześniu.
A, ok :)

ahutta
5.12.14, 12:59

No to się boję, bo ode mnie chciałeś dwa razy :p :mrgreen:

hades
5.12.14, 13:13
No to się boję, bo ode mnie chciałeś dwa razy :p :mrgreen:

Byłeś na dwóch listach. Czuj się doceniony :)

ahutta
5.12.14, 14:15
W ZUS-ie też raz byłem na dwóch listach - na jednej stało, że składki idą, na drugiej że nie i też trzeba było wyjaśniać. Ech, te listy...

yamada
5.12.14, 15:31
dziś jeszcze zrobię przelew :)

henry1
5.12.14, 16:50
Bogu Podziemia, czy mógłbym do tych dwóch zamówionych wcześniej, dołożyć jeszcze jeden, aby były trzy ???
Pieniądze wyślę na "Boskie Podziemne Konto" w poniedziałek.:mrgreen:

hades
5.12.14, 20:31
Bogu Podziemia, czy mógłbym do tych dwóch zamówionych wcześniej, dołożyć jeszcze jeden, aby były trzy ???
Pieniądze wyślę na "Boskie Podziemne Konto" w poniedziałek.:mrgreen:

Skoro brniemy w tą retorykę. Jeśli chcesz się wykupić od Tartaru i choć na chwilę zakosztować Pól Elizejskich musisz przelać za 10 sztuk ;).

henry1
5.12.14, 22:46
Skoro brniemy w tą retorykę. Jeśli chcesz się wykupić od Tartaru i choć na chwilę zakosztować Pól Elizejskich musisz przelać za 10 sztuk ;).

O Władco Tartaru, ja paproch tego świata, ścian nie mam tylu, ale mam tylko trzy gwoździki i młoteczek jeden do ich wbijania. :cry:
O Wielki, okaż swą łaskę. :mrgreen:

moose
5.12.14, 23:54
O masz. Można się jeszcze dopisać/zamówić jeden egzemplarz? Prooooooooooooszę.......

hades
6.12.14, 14:00
O Władco Tartaru, ja paproch tego świata, ścian nie mam tylu, ale mam tylko trzy gwoździki i młoteczek jeden do ich wbijania. :cry:
O Wielki, okaż swą łaskę. :mrgreen:

Dobra, dobra... pogadamy jak przyjdzie czas.

---------- Post dodany o 12:51 ---------- Poprzedni post był o 12:51 ----------

O masz. Można się jeszcze dopisać/zamówić jeden egzemplarz? Prooooooooooooszę.......

Oczywiście, zawsze. Dopisz się przez formularz w pierwszym poście. Zaraz go uruchomię.

---------- Post dodany o 13:00 ---------- Poprzedni post był o 12:51 ----------

Odnotowałem pierwsze wpłaty. Potwierdzenia poleciały na PW.

voovoo2
6.12.14, 15:30
Dzisiaj przelewam :-) Co z nadwyżką?????? Powinna ją kupić frma Olympus jako unikatowy kalendarz. Byłby to najtańszy gadget jaki kiedykolwiek ta firma kupiła. Mogliby komus sprezentować...........jako unikatowy (patrz ilość egzemplarzy) byłby fajnym upominkiem.

henry1
6.12.14, 17:56
Się dopisałem na jeszcze jedną sztukę. :grin:
Czyli razem trzy. :grin:

waruga
6.12.14, 18:03
Dopisalem sie i ja do listy oczekujacych na kalendarz :-)

Zrobie pozniej przelew.

moose
6.12.14, 21:31
Dobra, dobra... pogadamy jak przyjdzie czas.

---------- Post dodany o 12:51 ---------- Poprzedni post był o 12:51 ----------

Oczywiście, zawsze. Dopisz się przez formularz w pierwszym poście. Zaraz go uruchomię.

---------- Post dodany o 13:00 ---------- Poprzedni post był o 12:51 ----------

Odnotowałem pierwsze wpłaty. Potwierdzenia poleciały na PW.
O Bwana!!! Sahibie!!! Dzięki przeogromniaste!!! Przelew poszedł :-D

Krakman
6.12.14, 22:08
Zaczynam się obawiać o Hadesa....... :roll:

apz
6.12.14, 23:18
Zaczynam się obawiać o Hadesa....... :roll:A ja nie, zapewne nocą wyjdzie z podziemia, zaczerpnąc trochę zadymionego powietrza...

hades
6.12.14, 23:23
Co z nadwyżką??????

Kilka jeszcze rozejdzie się wśród klubowiczów. Nie mniej trzeba się zastanowić.

Powinna ją kupić frma Olympus jako unikatowy kalendarz.

... i wysłać do Japonii :).

---------- Post dodany o 22:23 ---------- Poprzedni post był o 22:20 ----------

Zaczynam się obawiać o Hadesa....... :roll:

Ja się obawiam, że nam się nagle zwiększy nakład ;).

apz
6.12.14, 23:23
Kilka jeszcze rozejdzie się wśród klubowiczów. Nie mniej trzeba się zastanowić.

... i wysłać do Japonii :).Prezesom i dyrektorom zawsze można podarować, ale wtedy trzeba by miec dodatkową wersję tylko z mikro4/3...

sepi19
7.12.14, 00:08
Wlane, tfuu, znacy się przelane ;)

hades
7.12.14, 12:57
Wlane, tfuu, znacy się przelane ;)

Dzięki.

---

Z liczby 67 zrobiła nam się liczba 76, egzemplarzy zamówionych. Widocznie zbieranie pieniędzy pobudza ;).

Żeby nic nie mieszać w kwotach przelewów, dalej jako podstawę zamówienia przyjmujemy 28,21 zł / egzemplarz. Ja jednak muszę się przygotować na zrobienie kilkunastu przelewów zwrotnych :). Pisałem o tym w pierwszym poście przy opcjach "co zrobić z nadwyżką".

henry1
7.12.14, 18:11
Dzięki.

---

Z liczby 67 zrobiła nam się liczba 76, egzemplarzy zamówionych. Widocznie zbieranie pieniędzy pobudza ;).

Żeby nic nie mieszać w kwotach przelewów, dalej jako podstawę zamówienia przyjmujemy 28,21 zł / egzemplarz. Ja jednak muszę się przygotować na zrobienie kilkunastu przelewów zwrotnych :). Pisałem o tym w pierwszym poście przy opcjach "co zrobić z nadwyżką".

Jak to co, kupić sobie krzynkę piwa, albo dwie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

henry1
8.12.14, 16:25
Władco Podziemi, przerzuciłem przez Styks, stosowną kwotę, na Twoje podziemne konto. :mrgreen:

Bodzip
8.12.14, 16:45
Władco Podziemi, przerzuciłem przez Styks, stosowną kwotę, na Twoje podziemne konto. :mrgreen:
Tylko obola ? :shock: Ty skąpcze, cerber rozerwie Cię na strzępy :mrgreen:

waruga
8.12.14, 16:49
Kasa poszla przed chwila :-)

henry1
8.12.14, 18:01

Ja nie skąpiec, ja rozrzutny jestem. :mrgreen:

Nie obola, tylko cały wór o(ja)boli. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dla Cerbera mam worek psiego żarcia. :-P:mrgreen:

Krakman
8.12.14, 18:10
Ja nie skąpiec, ja rozrzutny jestem. :mrgreen:

Nie obola, tylko cały wór o(ja)boli. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dla Cerbera mam worek psiego żarcia. :-P:mrgreen:

Mam wrażenie , że niektórzy ciągle o tym samym worku mówią.....:roll:

GoBo
8.12.14, 18:45
W takim układzie domówiłem jeszcze jeden i zapłaciłem za 3 szt.
Kalendarze które zostaną proponuję rozdysponować na:
+ konkursy klubowe
+ wysłać kilka do centrali Olka
+ wysłać np. dotychczasowym sponsorom (takie Fotozakupy np.), gospodarzom zlotów , firmom które nas wpuszczały gdzies na zlotach ku naszej uciesze itp.
+ cele zacne jak WOSP, dom dziecka, przedszkole itp

Na 100% będzie mile odebrane, a niewiele nas to kosztuje.

Hades, nie rozliczaj się co do grosza, please, bo zawału dostaniesz.
Jeśli będziesz miał mi przelewać z powrotem parę złociszy to niech ci lepiej ręka zadrży. Przezanacz je na szczytniejsze cele (np na koszty wysyłki tych co zostaną)

hades
8.12.14, 19:02

Ta, jasne, Charon wziął kasę i nie zabrał Cię na łódź. Przelew w tym systemie bez pasażera nie płynie. Teraz się przyznaj kogo wrzuciłeś na swoje miejsce? ;)

Oczywiście, że rozerwie. Jak ten nieszczęśnik, co go Henry wrzucił na łódź zamiast siebie, będzie chciał opuścić Hades.

Mam wrażenie , że niektórzy ciągle o tym samym worku mówią.....:roll:

Boje się spytać o jaki worek chodzi.

---

Sprawdziłem konto. Przyszło trochę przelewów. Wieczorem zrobię aktualne zestawienie i roześle potwierdzenia na PW.

Osoby, które dopisały się po zamknięciu listy, proszone są o wpłaty. Wszystko jest w pierwszym poście. Jeśli jest coś niejasne proszę o PW. W tytułach przelewów wystarczy nick. Z przelewanej kwoty, rejestrowanej w arkuszu kalkulacyjnym pokazuje opcje wysyłki, którą wybieraliście. Jak coś się nie będzie zgadzać będę pisał na PW. Mam też adresy wysyłki. Piszcie tylko w przypadku kiedy będzie inny od tego, który mam zarejestrowany.

W takim układzie domówiłem jeszcze jeden i zapłaciłem za 3 szt.
Kalendarze które zostaną proponuję rozdysponować na:
+ konkursy klubowe
+ wysłać kilka do centrali Olka
+ wysłać np. dotychczasowym sponsorom (takie Fotozakupy np.), gospodarzom zlotów , firmom które nas wpuszczały gdzies na zlotach ku naszej uciesze itp.
+ cele zacne jak WOSP, dom dziecka, przedszkole itp

Dodam te propozycje do głosowania.

Hades, nie rozliczaj się co do grosza, please, bo zawału dostaniesz.
Jeśli będziesz miał mi przelewać z powrotem parę złociszy to niech ci lepiej ręka zadrży. Przezanacz je na szczytniejsze cele (np na koszty wysyłki tych co zostaną)

Wolałbym jednak by zdecydowali o tym właściciele tej kolektywnej "fortuny" w jakimś krótkim głosowaniu.

Już słyszałem od Abira coś podobnego po zlocie. Powiedział "nie bądźmy peweksami" :). Jak się już kalendarz wydrukuje i roześle to się zastanowimy co z kasą zrobić. Bo jeszcze zostało mi ze zlotu kilka złotych, leży i czeka na rozliczenie. Nie są to jakieś kokosy, ale np. na fajne nagrody na następny zlot wystarczy. Zbiorę to wszystko do kupy. Chcę mieć porządek na tym koncie, po tych wszystkich akcjach czyli 0.

Bodzip
8.12.14, 19:35
Łukasz, chcesz uczciwie ? - dolicz ile Cię kosztowały wyjazdy do Borowic i drukarni aby pozałatwiać. Teleportacji jeszcze nie wymyślili, perpetum mobile też.

hades
8.12.14, 19:55
Łukasz, chcesz uczciwie ? - dolicz ile Cię kosztowały wyjazdy do Borowic i drukarni aby pozałatwiać. Teleportacji jeszcze nie wymyślili, perpetum mobile też.

Tutaj bym polemizował ;).

Co i jak zostało załatwione podam w podsumowaniu, za co komu plusy jak najbardziej dodatnie, też tam będzie. Koszty też się podliczy. Ale mimo wszystko parę złotych zostanie. Warto ich nie zmarnować. Ale o tym później. Najpierw trzeba zebrać kasę :).

Ps. A z tymi Borowicami, to kilka impulsów telefonu i było załatwione.

ahutta
8.12.14, 20:00
Zbiorę to wszystko do kupy. Chcę mieć porządek na tym koncie, po tych wszystkich akcjach czyli 0.

Założyłeś na to osobne konto :shock:
Matko jedyna :mrgreen:

ajan
8.12.14, 21:04
Przelew poszedł 2szt. + koperta + przesyłka.

hades
8.12.14, 21:28

No wiesz, to jak osobna skrzynka pocztowa ;).

ahutta
8.12.14, 21:32

Uhm, wszyscy myślą, że siedzisz pod numerem 25, a Ty cichaczem się wymykasz spod 7-ki. Cwaniak ;):mrgreen:

gulasz
9.12.14, 00:23

spoko luz - na zlot też z tego konta korzystał ..
ja jestem za tym co GoBo pisze

kalendarze bym rozdała do domów dziecka, na WOŚP, gospodarzom co nas gościli tudzież gościć będą - może Lola weźmie jeden i zawiezie wcześneiej na miejsce kolejnego zlotu coby wiedzieli kogo mieć będą pod dachem swoim ;)

też jestem za przeznaczeniem kasy na coś fajniejszego - nikogo chyba nie zbawi zwrot 53,7 groszy razy ilość zamówionych sztuk...
no ale może się mylę

hades
9.12.14, 00:46
też jestem za przeznaczeniem kasy na coś fajniejszego - nikogo chyba nie zbawi zwrot 53,7 groszy razy ilość zamówionych sztuk...
no ale może się mylę

Niech każdy się wypowie co mu pasuje najlepiej. W końcu forum :). Ale nie ukrywam, że najlepiej byłoby znaleźć jakiś dobry cel.

sepi19
9.12.14, 00:50
Gorzoły kupić za tą kasę na następnym zlocie i wypić za zdrowie, tych co kalendarza nie kupili ;) Ot co ;)
Oczywiście, nie wygłupiaj się ze zwrotem dla mnie.

hades
9.12.14, 01:30
PW rozesłane i czekam na następne wpłaty.

---------- Post dodany o 00:30 ---------- Poprzedni post był o 00:19 ----------

Dodatkowa informacja: 21 osób wpłaciło.

gulasz
9.12.14, 01:36
Niech każdy się wypowie co mu pasuje najlepiej
więc się wypowiedziałam...

co do kasy - można z niej faktycznie kupić coś w ramach nagrody na np Foto Roku
a jak nie w tą stronę - to zawsze można się dorzucić tą kasę do Szlachetnej Paczki ( o ile już potrafisz przewidzieć ile to będzie - finał już w ten weekend) albo do WOŚP - tu do finału trochę czasu jeszcze zostało...

rah
9.12.14, 02:13
Też wpłaciłem za 2 egz zgodnie z zamówieniem. A przesyłka do adambieg wraz z jego zamówieniem. Tak mam z Adamem ustalone. Chociaż kto go tam wie, czy nie pójdzie na rynek? :)

hades
9.12.14, 03:10
więc się wypowiedziałam...

co do kasy - można z niej faktycznie kupić coś w ramach nagrody na np Foto Roku
a jak nie w tą stronę - to zawsze można się dorzucić tą kasę do Szlachetnej Paczki ( o ile już potrafisz przewidzieć ile to będzie - finał już w ten weekend) albo do WOŚP - tu do finału trochę czasu jeszcze zostało...

Na razie trudno przewidzieć ostatecznie ile zostanie kalendarzy do zagospodarowania. Od momentu ogłoszenia wpłat dobiło nam jeszcze 11 zamówień. Może na Szlachetną Paczkę już się nie uda, ale niezależnie od tego jakiś pomysł w tym tygodniu ustalimy.

alnico
9.12.14, 14:10
Będzie na paczkę dla hadesa jak go zamkną za pranie pieniędzy na koncie o nr. jak na początku wątku :mrgreen:

henry1
9.12.14, 16:33
Będzie na paczkę dla hadesa jak go zamkną za pranie pieniędzy na koncie o nr. jak na początku wątku :mrgreen:

Wyślemy mu pilniki i piłki do metalu, żeby za długo nie siedział. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Krakman
9.12.14, 18:15
Wyślemy mu pilniki i piłki do metalu, żeby za długo nie siedział. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Podprowadzimy mu krzesło by nie siedział za długo... :roll:

hades
11.12.14, 02:44
Pozostało jeszcze 18 osób, które nie wpłaciły. Do południa może uda mi się rozesłać potwierdzenia na PW o dotychczasowych wpłatach. Tymczasem dołożę trochę i poślemy kasę drukarni, co by nie musieli czekać.

Careme
11.12.14, 08:29
Ja przelew zrobilem i czekam na potwierdzenie że kasa do Ciebie doszła.

witwicky
11.12.14, 16:54
Pozostało jeszcze 18 osób, które nie wpłaciły. Do południa może uda mi się rozesłać potwierdzenia na PW o dotychczasowych wpłatach. Tymczasem dołożę trochę i poślemy kasę drukarni, co by nie musieli czekać.
teraz dopiero się puściłem :-)

Mirek54
11.12.14, 17:29
teraz dopiero się puściłem :-)

Pierwszy raz??Bolalo troche???

witwicky
11.12.14, 20:37
Pierwszy raz??Bolalo troche???
Ehe :)

ahutta
12.12.14, 00:58
Ehe :)

I jeszcze kaszlesz, no to musiała być niezła jazda ;)

herbie_mp
19.12.14, 20:00
Hades, a kasa odemnie dotarła???

Mcarto
19.12.14, 21:28
Został jeszcze jeden wolny kalendarz??
Wcześniej nie zamawiałem bo nie wiedziałem czy będę w Polsce w najbliższym czasie.

witwicky
19.12.14, 21:41
Hades, a kasa odemnie dotarła???
Pytanie retoryczne. Hadesu w markecie przed świętami z kasą na kalendarze szaleje ;-)

voovoo2
19.12.14, 23:03
Pytanie retoryczne. Hadesu w markecie przed świętami z kasą na kalendarze szaleje ;-)
No wiesz.............nawet jako zart to nie jest OK :-(

witwicky
20.12.14, 00:20
No wiesz.............nawet jako zart to nie jest OK :-(
Tak, to był żart. Emota na końcu to wskazuje.

henry1
20.12.14, 00:32
Przecież Grześ napisał, że Hades, miłościwie nam panujący, lata po marketach w poszukiwaniu kalendarzy dla nas. :mrgreen:

hades
20.12.14, 01:47
Kalendarz jest w produkcji. Kasa powoli, ale ciągle spływa. Jednak wcześniej uzbierało się jej już tyle ile trzeba na podstawowy wydruk i ta kasa poszła. W kwestii potwierdzeń, przepraszam, ale z braku czasu musiałem zwiesić potwierdzenia.

Edit: Podejrzewam, że produkcja przyjdzie przed Nowym Rokiem i wówczas ją roześlemy lub w niektórych przypadkach zatrzymamy do rozdania.

hades
24.12.14, 13:47
Informacja o kalendarzach.

Druk przesunie się na początek roku. Kolejka w drukarni nieco urosła. Informacje dla wszystkich którzy wpłacili pieniądze i czekają na potwierdzenia porozsyłam przez święta.

Koriolan
24.12.14, 15:17
na przyszłość- projekt kalendarza trzeba zamknąć 30 października. Dwa tygodnie na zamówienie i 20 listopada do drukarni.
Wtedy mamy szansę znaleźć go pod choinką.

hades
24.12.14, 16:24
Trzeba, trzeba, zdecydowanie.

adambieg
24.12.14, 16:47
Trzeba, trzeba, zdecydowanie.

Powiedział hades a w myślach dodał: sami sobie róbcie;-)
Najważniejsze, że będzie.

alnico
24.12.14, 17:58
Informacja o kalendarzach.

Druk przesunie się na początek roku....
oby tylko na 2016 nie trzeba było go przerabiać :roll:

Bodzip
5.01.15, 15:14
Puk puk ? :roll:

Saboor
5.01.15, 18:05
Kto tam?

alnico
5.01.15, 18:07
Kto tam?
nie kto tam tylko:
-je tam kto ? (baca pukając do kibla)
- tu się nie je, tu się sr... (z kibla)

petreq
5.01.15, 18:44
Nikogo nie ma w domu :wink:

romek1967
5.01.15, 18:59
Stojom w kolejce do drukarni.

gulasz
5.01.15, 19:00

Stojom w kolejce do drukarni.
że tak powiem z ust mi to wyjąłeś ;)

Bodzip
5.01.15, 19:02
No bo to tak, zamówiłem trzy sztuki: jeden dla siebie, a dwa dla ludzi. Jak mi ci ludzie pokażą środkowy palec skierowany do góry to jestem 2x w plecy.

apz
5.01.15, 19:26
No bo to tak, zamówiłem trzy sztuki: jeden dla siebie, a dwa dla ludzi. Jak mi ci ludzie pokażą środkowy palec skierowany do góry to jestem 2x w plecy.

Będzie jak z doktorami, oni niezależnie od przyczyn i powodów słusznych czy niesłusznych, nie mnie o tym sądzić też pokazują figę potrzebującym...
Drukarnia kasę przyjęła, zlecenie jej nie ucieknie...

ajan
9.01.15, 17:18
Czekamy dalej...

henry1
9.01.15, 19:26
Czekamy dalej...
Cierpliwi będą nagrodzeni. :mrgreen:

romek1967
9.01.15, 19:38
Cierpliwi będą nagrodzeni. :mrgreen:
Z leksza przeterminowanym kalendarzem? Poważnie?

voovoo2
9.01.15, 19:43
Z leksza przeterminowanym kalendarzem? Poważnie?
To znaczy,że będzie gotowy w 2016-stym :-)

herbie_mp
9.01.15, 21:57
Na popularną melodię...

Czekomy, czekomy bo czekać muszymy,
Bo jak przestanymy, to nie dostanymy...

:-P

abir
9.01.15, 23:27
a to jeszcze ich nie ma???
byłem przekonany, że bufetowa ma je od dawna - tylko nie chce mi wydać mojej sztuki:mrgreen:

ahutta
9.01.15, 23:41
a to jeszcze ich nie ma???
Byłem przekonany, że bufetowa ma je od dawna - tylko nie chce mi wydać mojej sztuki:mrgreen:

r o t f l

MaciekMG
9.01.15, 23:46

Nie bądź! Jeśli coś ci zostanie, jedną sztukę bym odkupił!

Maciek

abir
9.01.15, 23:47
r o t f l
czy to jest obraźliwe? bo nie mam pojęcia

ahutta
9.01.15, 23:56
czy to jest obraźliwe? bo nie mam pojęcia

http://pl.wiktionary.org/wiki/ROTFL

abir
10.01.15, 00:03
http://pl.wiktionary.org/wiki/ROTFL
eeee, chłopie..... no no.... zapamiętam-chyba:grin:

apz
10.01.15, 00:56
Ja już straciłem nadzieję, moje 3 egzemplarze moge przekazać na jakiś zbożny cel dobroczynny o ile sie w ogóle nada.
W kolejnym roku zrobię sobie dla siebie i rodziny pod choinkę po egzemplarzu z własnych zdjęć.

ziemia01
10.01.15, 15:11
Ja już mam kalendarz Olympusa :) dołączony był do National Geographic :) Zdjęcia Dobasa :)

hades
10.01.15, 15:21
Informacja w sprawie kalendarzy.

Czekałem na sygnał z drukarni. Wydrukowali i wysłali. Od poniedziałku lub od wtorku (dokładnie nie wiem kiedy przybędzie przesyłka) będzie można rozpocząć dystrybucje. Nie ma co tracić nadziei. Górka w drukarni niestety zepchnęła nas w druku. Nie wybierałem innej ze względu na brak znajomości jakości efektu końcowego.

waruga
10.01.15, 15:57
Bardzo dobra informacja.

viruuss
10.01.15, 18:11
spoko, spoko
nauczka na przyszłość, następną akcje trzeba rozpoczać w październiku :)

voovoo2
10.01.15, 19:51
Ja tam spokojny jestem Ten kalendarz jako kalendarz jest mi zbędny. Natomiast jako zastaw wybranych fotek forumowiczów ma dla mnie bardzo dużą wartośc. Poczekam nawet do maja.........naprawdę i bez żadnej urazy do Hadesa, którego pozdrawiam.

petreq
10.01.15, 19:55
Hades, z powodu opóźnienia w wydaniu kalendarza, dla niektórych z Was jest Wrogiem Publicznym nr 1. ;)
Napiszę tylko tyle - "od kuchni" wygląda to zupełnie inaczej...

waruga
10.01.15, 20:31
Ja tam spokojny jestem Ten kalendarz jako kalendarz jest mi zbędny. Natomiast jako zastaw wybranych fotek forumowiczów ma dla mnie bardzo dużą wartośc. Poczekam nawet do maja.........naprawdę i bez żadnej urazy do Hadesa, którego pozdrawiam.

Dla mnie kalendarz tez ma wartosc klubowa ze wzgledu na foty.

henry1
10.01.15, 20:32
Do kalendarzy będzie dołączona flaszka i będzie Wam wybaczone. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

petreq
10.01.15, 20:38
Do kalendarzy będzie dołączona flaszka i będzie Wam wybaczone. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Hmmm... pomysł wart rozważenia ;) :mrgreen:

ahutta
10.01.15, 22:39
spoko, spoko
nauczka na przyszłość, następną akcje trzeba rozpoczać w październiku :)

Bieżąca akcja zaczęła się bodajże w lipcu ;)

petreq
10.01.15, 22:43
Ja tam nie widzę przeszkód, aby rozpocząć pracę nad kalendarzem na 2016 rok już teraz...

witwicky
11.01.15, 00:41
Póki nie będzie kalendarzyka moja D-żona się nie zgodzi...
;-)

viruuss
11.01.15, 00:45
na mysli miałem zakończenie zgłoszeń, wpłatę kasy oraz zamówienie druku :)

ahutta
11.01.15, 01:01
Aaaa, to przepraszam :D

apz
11.01.15, 01:02
Ja tam nie widzę przeszkód, aby rozpocząć pracę nad kalendarzem na 2016 rok już teraz... I na kolejnych kilka lat też by już można było by zaczynać,

Krakman
11.01.15, 13:34
A ja jak co roku spokojnie , bez stresu robię sobie własny kalendarz tygodniowy (52 str) Każda strona zdjęcie a na dole tym razem, miejsce na wpisy każdego dnia tygodnia....:roll: Dodatkowo pozaznaczane urodziny i imieniny najbliższych ze stosownym zdjęciem-awatarem delikwenta :wink:

apz
11.01.15, 20:21
A ja jak co roku spokojnie , bez stresu robię sobie własny kalendarz tygodniowy (52 str) Każda strona zdjęcie a na dole tym razem, miejsce na wpisy każdego dnia tygodnia....:roll: Dodatkowo pozaznaczane urodziny i imieniny najbliższych ze stosownym zdjęciem-awatarem delikwenta :wink: A ja co roku czekam, ale to już chyba był ostetni raz...

Ola_Olga
11.01.15, 21:01
A ja co roku czekam, ale to już chyba był ostetni raz...

A bo co? Będziesz organizatorem następnej edycji?:roll:

voovoo2
11.01.15, 21:19
Napisał: "chyba" :-)

Krakman
11.01.15, 21:21
A ja co roku czekam, ale to już chyba był ostetni raz...

Przykładowa strona mojego kalendarza, ten zrobiony dla córki...
Może warto w przyszłym roku pomyśleć o czymś takim bardzo praktycznym...
52 strony i dużo mniej dylematów, które naszych klubowiczów świetne panoramy umieścić....:grin:
wielkość A3
138846

apz
11.01.15, 21:31
A bo co? Będziesz organizatorem następnej edycji?:roll:Zamiast czekać zrób to sam?

Ola_Olga
11.01.15, 21:46
Zamiast czekać zrób to sam?

Zamiast narzekać.:)

jaclas
11.01.15, 21:54
Ale z takiego kalendarza to szkoda nawet kartki wyrwać, nie mówię już o wyrzuceniu:(

apz
11.01.15, 22:02
Zamiast narzekać.:)Podobno to wolny kraj?

herbie_mp
11.01.15, 23:22
Podobno to wolny kraj?
Oj wolny wolny... I jakoś nie widać szans, żeby przyśpieszył... :wink:

---------- Post dodany o 22:22 ---------- Poprzedni post był o 22:20 ----------

Może warto w przyszłym roku pomyśleć o czymś takim bardzo praktycznym...
52 strony i dużo mniej dylematów, które naszych klubowiczów świetne panoramy umieścić....:grin:
wielkość A3
138846
Fajny ten kalendarz :grin:
Hmmm... Pozwolisz, że zaadoptuję pomysł? Szczególnie z tymi avatarami solenizantów... :mrgreen:

Eddie
12.01.15, 11:29
Kilka akcji z kalendarzami w tym roku przerobiłem i śmiało mogę powiedzieć, że najlepiej jest mieć materiał w drukarni już pod koniec października. W zasadzie od listopada zaczyna się taki Meksyk, że drukarnie nie wyrabiają na zakrętach. Pocieszeniem może być to, że najwięcej kalendarzy na ostatnią chwilę zamawiają nie klienci indywidualni w niedużych nakładach, a naprawdę duże firmy.
Ja coś tam Hadesowi na przyszłość w tej kwestii podpowiedziałem. Myślę, że jest duża szansa na to, żeby kalendarz na 2016 rok był grubo przed Gwiazdką :)

Krakman
12.01.15, 13:07
Fajny ten kalendarz :grin:
Hmmm... Pozwolisz, że zaadoptuję pomysł? Szczególnie z tymi avatarami solenizantów... :mrgreen:

Nie ma sprawy, flaszka i realizuj pomysł. :wink::mrgreen:

petreq
13.01.15, 16:16
Kalendarze dotarły. Rozpoczynamy dystrybucję. Sprawy techniczne będę dogrywał z Hadesem.
Wcześniej zadeklarowałem dostarczenie grupie śląskiej i małopolskiej (w jedno miejsce) kalendarzy osobiście.

Śląsk
W dniu jutrzejszym dostarczam kalendarze do kolegi romek1967. Napiszcie proszę, kto ze Śląska jest zainteresowany odbiorem kalendarza od Romka.
Osobiście bywam na Śląsku, więc dostarczenie kalendarza przy okazji również jest możliwe. W takim przypadku proszę o kontakt na PW.

Małopolska
Tu dostawa mogłaby się odbyć przy okazji spotkania. Czekam na sugestie.

Sprawy rozliczeń za ewentualne niezrealizowaną wysyłkę lub dopłata za nią - sugeruję uzgodnić z Hadesem.

henry1
13.01.15, 16:21
Kalendarze dotarły. Rozpoczynamy dystrybucję. Sprawy techniczne będę dogrywał z Hadesem.
Wcześniej zadeklarowałem dostarczenie grupie śląskiej i małopolskiej (w jedno miejsce) kalendarzy osobiście.

Śląsk
W dniu jutrzejszym dostarczam kalendarze do kolegi romek1967. Napiszcie proszę, kto ze Śląska jest zainteresowany odbiorem kalendarza od Romka.
Osobiście bywam na Śląsku, więc dostarczenie kalendarza przy okazji również jest możliwe. W takim przypadku proszę o kontakt na PW.

Małopolska
Tu dostawa mogłaby się odbyć przy okazji spotkania. Czekam na sugestie.

Sprawy rozliczeń za ewentualne niezrealizowaną wysyłkę lub dopłata za nią - sugeruję uzgodnić z Hadesem.

A co z WIELKĄ POLSKĄ ???:shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

petreq
13.01.15, 16:29
Zafundujecie przejazd, nocleg, zwiedzanie i focenie to nawet we czwartek pojadę :mrgreen:

hades
13.01.15, 22:59

Będzie wychodzić pocztą od jutra.

wulf
14.01.15, 23:32
Na śmierć zapomniałem :oops:
Przed chwilą posłałem kasę pewnie jutro dotrze. Dobrze, że Sepi do mnie zadzwonił i przypomniał - odbieram od niego.

ziemia01
15.01.15, 15:07
Jeśli Romek się zgodzi to może jakoś odbiorę od niego :)

romek1967
15.01.15, 15:53
Jeśli Romek się zgodzi to może jakoś odbiorę od niego :)
Sie zgodzę tylko co niby masz odebrać? Mojego ci nie oddam na pewno.

waruga
15.01.15, 16:08
@ziemoa01 oczekuj briftreger-a tak jak ja :-)

yamada
15.01.15, 17:39
właśnie odebrałem kalendarz o Romka, któremu bardzo dziękuję za dostawę :). Fajnie to wyszło, choć widać, że niektóre kadry straciły po przycięciu. Nareszcie moje przestanie mi marudzić kaj to dzieło ...
Jeszcze raz dziękuję też całej grupie wybierającej i Hadesowi za sfinalizowanie tematu. Na plusiki musicie poczekać... ot system...

Bodzip
15.01.15, 18:57
A do mnie to aby dojdzie kiedy ? - płaciłem za przesyłkę pocztą :roll:

romek1967
15.01.15, 19:55
Wszyscy płacili, a ja i Petreq za listonoszy robimy :]

Lolita
15.01.15, 21:36
A do mnie to aby dojdzie kiedy ? - płaciłem za przesyłkę pocztą :roll:Noooo, trza było Romkowi dać na tace to było by szybko ;)

Wszyscy płacili, a ja i Petreq za listonoszy robimy :]Bóg zapłać, znaczy się flaszeczkię muszą Wam postawić :mrgreen:

ahutta
15.01.15, 21:46

No to sam widzisz jak poczta działa :p ;) :mrgreen:

Bodzip
15.01.15, 22:39
No to sam widzisz jak poczta działa :p ;) :mrgreen:
Znaczy komu trza dać flaszkę ?

viruuss
15.01.15, 22:57
jest jakiś plan wysyłek ?

ahutta
15.01.15, 23:00
Znaczy komu trza dać flaszkę ?

Pawlak jest od strażaków, a od poczty to nie mam pojęcia :roll:

rah
15.01.15, 23:17
Flaszkę można do mnie wysłać, jak jest problem. Lubię rozwiązywać takie problemy.

Mirek54
15.01.15, 23:29
Flaszkę można do mnie wysłać, jak jest problem. Lubię rozwiązywać takie problemy.

a nie lepiej u mnie.Mam jeszcze kilka w zapasie jak by co.

Jakow
15.01.15, 23:31
wpłaciłem kasę 4 stycznia i wypełniłem zamówienie na 1 sztukę ale na zestawieniu zamówień mnie nie ma. Będę cierpliwie czekać, pozdrowienia

Lolita
16.01.15, 01:24
Znaczy komu trza dać flaszkę ?Mnie, bo jestem Lola, a nie Poczta :-P

zigger
16.01.15, 01:31
Wielu zamawiających denerwuje się, że kalendarz nie dotrze, że lekko przeterminowany. A przecież wystarczy obejrzeć, wziąć przykład i człowiek od razu staje się spokojny ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=7CNI-Q7c80w

henry1
16.01.15, 01:49
Ja się nie denerwuję. :mrgreen:

zigger
16.01.15, 01:52
No teraz, czyli po obejrzenie materiału filmowego, już nie :-)

ziemia01
16.01.15, 09:30
@ziemoa01 oczekuj briftreger-a tak jak ja :-)
musiałem googla pytać o co chodzi ;) :D

---------- Post dodany o 09:30 ---------- Poprzedni post był o 09:29 ----------

Sie zgodzę tylko co niby masz odebrać? Mojego ci nie oddam na pewno.
no nie bądź taki :) jak co to tylko sobie go pożyczę na rok, potem oddam :)

aga_piet
16.01.15, 10:31
Zigger, to jeden z bardziej niedocenionych fragmentów Barei, uwielbiam go :D

hades
16.01.15, 12:11
jest jakiś plan wysyłek ?

Jest nieco skomplikowana lista wysyłkowa. Niektórzy zamówili sobie wspólnie przesyłki.

---------- Post dodany o 11:11 ---------- Poprzedni post był o 11:07 ----------

wpłaciłem kasę 4 stycznia i wypełniłem zamówienie na 1 sztukę ale na zestawieniu zamówień mnie nie ma. Będę cierpliwie czekać, pozdrowienia

Wszystko jest odnotowane. Niestety po ostatnich zmianach w formularzach Google nie wszystko funkcjonuje jak dawniej (problem z automatycznym tworzeniem się listy zapisanych z pomijaniem danych adresowych i wpłat). Ostatnio muszę odświeżać to ręcznie.

zigger
16.01.15, 19:12
Zigger, to jeden z bardziej niedocenionych fragmentów Barei, uwielbiam go :D
Zgadzam się z Tobą, fragment jest genialny i powala na łopatki. A jeśli chodzi o tego faceta, zwłaszcza jego głos - bezcenny!!! :-D

Bodzip
20.01.15, 10:59
Kochani, czy te 3 kalendarze dla mnie to w ogóle wyjechały, czy leżą gdzieś na kupce ?? :shock:

hades
20.01.15, 11:05
Kalendarze są ogólnie w przygotowaniu do wysyłki i wysyłce. Co mogliśmy przekazaliśmy najbliżej mieszkającym. Nic nie zaginęło.

Bodzip
23.01.15, 14:12
Kalendarze są ogólnie w przygotowaniu do wysyłki i wysyłce. Co mogliśmy przekazaliśmy najbliżej mieszkającym. Nic nie zaginęło.
Czyli od 15.01.2015 kiedy pisałeś tego posta minęło kolejne 8 dni. Nie ma bata aby poczta nawaliła.
Drogi Łukaszu, niektórzy mają kalendarze już od dwu tygodni, więc myślę że jeśli w ciągu najbliższego tygodnia nie przyślesz to bardzo uprzejmie proszę o przeznaczenie ich na cel charytatywny. Ja nie zbiednieję o te ok 90 zł a dzieciaki się ucieszą.
Nauczony przykrym doświadczeniem na pewno na 2015 nie zamówię - wolę swoje foty wysłać i Krzysiu Krakman mi zrobi.
Sorry, ale jest mi bardzo przykro.

romek1967
23.01.15, 14:16
Czyli od 15.01.2015 kiedy pisałeś tego posta minęło kolejne 8 dni. Nie ma bata aby poczta nawaliła.
Drogi Łukaszu, niektórzy mają kalendarze już od dwu tygodni, więc myślę że jeśli w ciągu najbliższego tygodnia nie przyślesz to bardzo uprzejmie proszę o przeznaczenie ich na cel charytatywny. Ja nie zbiednieję o te ok 90 zł a dzieciaki się ucieszą.
Nauczony przykrym doświadczeniem na pewno na 2015 nie zamówię - wolę swoje foty wysłać i Krzysiu Krakman mi zrobi.
Ja bym raczej był wkurzony a nie było by mi przykro. Prawie miesiąc po nowym roku a niektórzy się muszą prosić o kalendarze. Żenada, takie jest moje zdanie.

Lolita
23.01.15, 14:19
No, że by było Wam chłopaki raźniej ja też nie dostałam do tej pory...

Bodzip
23.01.15, 14:21
Podaj łapę, będzie więcej dzieci szczęśliwych :)

adambieg
23.01.15, 14:29

Witam w klubie. Nigdy więcej nie wchodzę w kalendarze klubowe. Na szczęście w grudniu coś mnie tknęło i zrobiłem sobie własny.

hades
23.01.15, 14:54

Niektórzy odebrali od Peterqa bezpośrednio. Reszta jest sukcesywnie wysyłana.

Koriolan
23.01.15, 15:08
Ja tez nie dostałem.

voovoo2
23.01.15, 16:47
Staram się nie narzekać................no ale to już eh:-(

herbie_mp
23.01.15, 16:59
Mnie dzisiaj Peterq osobiście dostarczył :grin: Wielkie dzięki!!!

ahutta
23.01.15, 17:02
Niektórzy odebrali od Peterqa bezpośrednio. Reszta jest sukcesywnie wysyłana.

Wiesz, koszulek ludzie nie zamawiają w takiej ilości, ale jak było gotowe, to jednego popołudnia poszedłem sobie na pocztę i kupiłem 13 "bombelkowych" kopert size makswielki jaki był i parę mniejszych. Drugiego popołudnia otwarłem Excela**, poadresowałem koperty i świstki nadania. Trzeciego popołudnia wziąłem tyłek w troki i polazłem na pocztę, odstałem swoje, zapłaciłem i... mam z głowy. No prawie, bo trzy osoby jeszcze czekają, akurat pech chciał, że wybrany przez nie rozmiar i kolor był niedostępny, ale posłałem im PW, że mam dostać brakujące sztuki ok. 26-ego stycznia i czy chcą zaczekać. Chcieli.
Tyle w temacie, mogłem to zrobić w jedno popołudnie, ale jestem leniwy i mi się nie chciało.

** Excel użyty jako popularna nazwa dla arkusza kalkulacyjnego, a nie nazwa konkretnego produktu w celu jego lokowanie :p

waruga
23.01.15, 17:15
Reszta jest sukcesywnie wysyłana.

Nie rozumiem co to znaczy sukcesywnie? :mrgreen:
Chlopie, jak bym tak organizowal rejsy jak Ty wysylal kalendarze, to bym nigdy nie wyplynal o zaplanowanym czasie :-)
Coz za problem przygotowac do wysylki, isc na poczte i wyslac wszystkie.
Dla mnie to niezrozumiale, ale ja starej daty jestem :-)

ahutta
23.01.15, 17:22
Dla mnie to niezrozumiale, ale ja starej daty jestem :-)

Ja, dwie pory breli już mosz :p

salvadhor
23.01.15, 21:04
Ogłaszam, że nie otrzymałem kandelabra. Tfu, kalendarza.

Ma to jakiś związek z tym, że nie płaciłem nikomu ani grosza, bo nie wiem komu i ile?

Ola_Olga
23.01.15, 21:54
Reszta jest sukcesywnie wysyłana.

Czy Ty je wysyłasz? Może potrzebna pomoc?

ajan
26.01.15, 13:00
Kalendarze otrzymałem przed chwilą. Wielkie dzięki!139587

ziemia01
26.01.15, 13:29
Łukasz gdzie mam szukać kalendarza dla mnie? Pisałem, żeby dać z innymi Romkowi ale on dla mnie nie dostał. Tak orientacyjnie - gdzieś jest?

petreq
26.01.15, 13:36
Łukasz gdzie mam szukać kalendarza dla mnie? Pisałem, żeby dać z innymi Romkowi ale on dla mnie nie dostał. Tak orientacyjnie - gdzieś jest?
Masz wiadomość PW :)

ahutta
26.01.15, 13:52
Masz wiadomość PW :)

Na PW w PDF-ie dostał? To tańszą opcję wybierał jakąś? ;)

petreq
26.01.15, 13:54
Na PW w PDF-ie dostał? To tańszą opcję wybierał jakąś? ;)
Ma chłopak względy ;)

ziemia01
26.01.15, 13:56
teraz tylko muszę znaleźć drukarnię, wydrukować i pogadać z Romkiem :D

Koriolan
26.01.15, 14:06
Przyznam, że moja cierpliwość jest na wyczerpaniu.
Mamy ostatni tydzień stycznia a kalendarzy nie widać.
Hades, czy zapłaciłeś całość z góry? jeśli tak to nauczka na przyszłość - co najmniej połowa płatności przy odbiorze..

petreq
26.01.15, 14:14
Przyznam, że moja cierpliwość jest na wyczerpaniu.
Mamy ostatni tydzień stycznia a kalendarzy nie widać.
Zdecydowana większość dziś otrzyma przesyłki.
Koriolan, sprawdź skrzynkę, może będzie awizo. Wysyłane to było "gabartyem B" więc do standardowych skrzynek pocztowych nie wejdzie.

Ola_Olga
26.01.15, 15:00
Zdecydowana większość dziś otrzyma przesyłki.

Z Chrzanowa są wysyłane? Strasznie to wszystko tajemnicze - nie wiadomo dlaczego i po co.

Wydaje mi się, że rozsądnie będzie odpuścić kolejną edycję, bo ta pociągnęła za sobą zbyt wiele rozgoryczeń, żalów, pretensji, nerwów, nieporozumień i spadających jobów.

petreq
26.01.15, 15:04
Z Chrzanowa są wysyłane? Strasznie to wszystko tajemnicze - nie wiadomo dlaczego i po co.

Nic tajemniczego w tym nie ma. Patrz post #656 i wcześniejsze.

Bodzip
26.01.15, 15:14
Ja się już nawet nie odzywam.
Kumpel, który miał jeden z moich dostać, wyjechał w sobotę na stałe do Gdańska. Więc tak czy owak już jestem w plecy. Poczekam tylko te kilka dni co w ostatnim poście pisałem, a potem będzie sobie je można wsadzić. Sorry, ale jestem wkurzony, rozgoryczony i zniesmaczony. Tym bardziej, że wiem od kiedy kalendarze już są.

klikacz
26.01.15, 15:39
Czy w kalendarzu jest taki magentowy zafarb? Czy to wina tego zdjęcia?

Kalendarze otrzymałem przed chwilą. Wielkie dzięki!139587

aga_piet
26.01.15, 15:50
Właśnie sobie uświadomiłam, że mam w domu na ścianie dwa kalendarze - jeden z 1999, drugi z 2000 roku. Były takie fajne, "dizajnerskie", że szkoda mi ich było zdejmować :D Roku nie widać na poszczególnych kartkach, a co kilka lat są nawet aktualne :D

petreq
26.01.15, 15:59
Problem zdjęcia.

waruga
26.01.15, 16:30
Właśnie sobie uświadomiłam, że mam w domu na ścianie dwa kalendarze - jeden z 1999, drugi z 2000 roku. Były takie fajne, "dizajnerskie", że szkoda mi ich było zdejmować :D Roku nie widać na poszczególnych kartkach, a co kilka lat są nawet aktualne :D

Ja mam z ostatnich dwoch edycji :mrgreen:

aga_piet
26.01.15, 16:38
Te u mnie to nie olympusowe :D

petreq
26.01.15, 17:18
Ostatnią osobą, która odbierze ode mnie kalendarz jest ziemia01, a ostatnie przesyłki dotrą do Was w dniu jutrzejszym.
Podsumowanie końcowe zrobię dziś dla Hadesa.

Dziękuję za możliwość pracy nad kalendarzem. Było wiele fajnych jak również paskudnych momentów. Doświadczenie i ogląd sytuacji od tej "drugiej strony" zdobyte. Skóra trochę grubsza, ale i tak wyłączam się z tego typu działalności na czas jakiś. Zaangażowanie w projekt kosztowało mnie to zbyt dużo.

Jeżeli ktoś ma być winny zaistniałej sytuacji to mogę być ja... gdyby nie mobilizacja grupy w ostatnim momencie, nie byłoby teraz kolejnego "kwasu" na forum...

Osobiście uważam, że projekt warto kontynuować (w trakcie prac nad projektem "zrodziło się" kilka, wg mnie, fajnych pomysłów na nową edycję). Niedociągnięcia były, ale pamiętajcie że to pierwsza edycja wydawana własnymi siłami (forumowymi), bez zaplecza w postaci Wujka Olka.

Powyższe kilka zdań jest tylko i wyłącznie moją prywatną opinią i w takich kategoriach proszę abyście ją traktowali bez doszukiwania się jakiegoś podtekstu.

waruga
26.01.15, 17:22
Czekamy na kalendarze i trzymamy za slowo, oby poczta nie nawilia, bo znow posypia sie komentarze :-)

petreq
26.01.15, 17:24
Czekamy na kalendarze, oby poczta nie nawilia, bo znow posypia sie komentarze :-)
Niestety w przypadku ponad 90% przesyłek (ekonomicznych jak i zwykłych priorytetowych) nie mam żadnego potwierdzenia.

Edit
Wszystkie przesyłki zostały wysłane, wg nomenklatury PP, tzw. gabarytem B. Nie wejdą więc do skrzynek pocztowych. Obawiam się (znając zachowania niektórych doręczycieli PP), że większość z Was otrzyma awiza, "zachęcające" do odbioru przesyłki w UP.

mareksopl
26.01.15, 18:50
"Pośpiech jest niezbędny przy łapaniu pcheł."
Ja swój kalendarz zrobiłem w zeszłym roku od kwietnia do kwietnia. To bardzo pomaga uniknąć grudniowego spiętrzenia.
Jak przyjdzie awizo, to pójdę na pocztę.
I tak się ucieszę, że to nie z urzędu skarbowego.

abir
26.01.15, 19:21
"Pośpiech jest niezbędny przy łapaniu pcheł." ....
nie tylko, jest jeszcze przynajmniej jedna czynność gdzie pośpiech się przydaje

salvadhor
26.01.15, 19:50
Kumpel, który miał jeden z moich dostać, wyjechał w sobotę na stałe do Gdańska. Więc tak czy owak już jestem w plecy. Poczekam tylko te kilka dni co w ostatnim poście pisałem, a potem będzie sobie je można wsadzić. Sorry, ale jestem wkurzony, rozgoryczony i zniesmaczony. Tym bardziej, że wiem od kiedy kalendarze już są.

Przygarnę. Podaj swoją cenę i pod który kamień włożyć reklamówkę z siankiem. No i gdzie machniom.

Ola_Olga
26.01.15, 20:22

Wiesz, Gdańsk nie jest na końcu świata i poczta tam dochodzi, styczeń nie jest ostatnim miesiącem roku tylko pierwszym, nie wsadzisz kalendarzy, bo są za duże, nie bądź wkurzony, rozgoryczony i zniesmaczony, bo jak spadnie na Ciebie prawdziwy problem, to Cię zabije. A teraz się uśmiechnij, daj buzi Marysi i nie marudź więcej.:)

Bodzip
26.01.15, 20:31
Wiesz, Gdańsk nie jest na końcu świata i poczta tam dochodzi, styczeń nie jest ostatnim miesiącem roku tylko pierwszym, nie wsadzisz kalendarzy, bo są za duże, nie bądź wkurzony, rozgoryczony i zniesmaczony, bo jak spadnie na Ciebie prawdziwy problem, to Cię zabije. A teraz się uśmiechnij, daj buzi Marysi i nie marudź więcej.:)
Napisałbym że Cię kocham, ale dostanę w pysk od Marysi :mrgreen:
Masz rację, dzwoniłem do Maćka - na razie wystarczy wysłać na Wojewódzki sanepid w Gdańsku :)
... ale czekam aż dojdzie, bo jeszcze nie ma :roll:

Krakman
26.01.15, 20:56
Napisałbym że Cię kocham, ale dostanę w pysk od Marysi :mrgreen:
Masz rację, dzwoniłem do Maćka - na razie wystarczy wysłać na Wojewódzki sanepid w Gdańsku :)
... ale czekam aż dojdzie, bo jeszcze nie ma :roll:

Poczekaj nieco , ja Ci zrobię na 2016 tak gdzieś w listopadzie..:wink: Wytrzymaj, albo od kuminiarza powieś.

Ola_Olga
26.01.15, 21:39
Napisałbym że (...)

:):):):)

petreq
26.01.15, 22:29
Nikt więcej, poza ajanem, nie otrzymał dziś przesyłki z kalendarzami? Dajcie proszę sygnał po ich odbiorze.

ajan
26.01.15, 22:56

W którym miesiącu ? Nic takiego nie zauważyłem.

voovoo2
26.01.15, 23:19
Dostałem dzisiaj. Nawet fajny jest:-)

petreq
26.01.15, 23:19
W którym miesiącu ? Nic takiego nie zauważyłem.
klikacz miał zapewne na myśli zdjęcie okładki, które wstawiłeś. Widać na nim wspomniane zabarwienie magentowe kalendarza.

Koriolan
27.01.15, 00:42
Nie mam kalendarzy. Awizo też nie

viruuss
27.01.15, 01:38
Nie mam kalendarzy. Awizo też nie

to tak jak ja :(

Lolita
27.01.15, 13:10
Do mnie dotarły dzisiaj :) Dziękuję.

Jan_S
27.01.15, 13:17
do mnie też dziś dotarły. Dziękuję.

Muminek
27.01.15, 13:28
Mam i ja:). Dziękuję

waruga
27.01.15, 14:33
Ja rowniez otrzymałem kalendarz, dzieki :-)

Bodzip
27.01.15, 14:37
I do mnie przed chwilą Marysia dzwoniła, że jest awizo. Pytanie tylko czy kalendarz czy proporczyk od ahutty...

waruga
27.01.15, 14:43
Dzis szeroko zakrojona akcja pod kryptonimem "Kalendarz 2015" :-)

moose
27.01.15, 14:48
Do mnie dotarł zaś wczoraj.

waruga
27.01.15, 14:55
I do mnie przed chwilą Marysia dzwoniła, że jest awizo. Pytanie tylko czy kalendarz czy proporczyk od ahutty...

Stawiam na kalenadarz :-)

Ps. Patrz post wyzej :-)

Bodzip
27.01.15, 15:21

O 18.00 się rozstrzygnie, bo dopiero po 18-tej wydają awiza w tym grajdole :mrgreen:

Mirek54
27.01.15, 15:30
O 18.00 się rozstrzygnie, bo dopiero po 18-tej wydają awiza w tym grajdole :mrgreen:

Ale macie tam zycie ulozone.
Bzykanie od 20-tej?????:mrgreen::mrgreen:
Czy chce czy nie chce.

waruga
27.01.15, 16:13
Czy chce czy nie chce.

Grunt to dobra organizacja czasu, a czy sie chce to juz kwestia indywidualnego podejscia... :mrgreen:

Bodzip
27.01.15, 16:32
Czy chce czy nie chce.
O 17-tej dzwonią dzwony :-P

Bartek Ezier
27.01.15, 18:32
dostałem dzisiaj: piękny - dziękuję

klikacz
27.01.15, 18:37
W Stolicy też wydają po 18.00 :-)

Bodzip
27.01.15, 18:45

Nie zgadłeś :-P - i kalendarz i proporczyk ...
bardzo serdecznie dziękuję :mrgreen:

Ola_Olga
27.01.15, 19:00
No wreszcie największe marudy zadowolone...:)

Krakman
27.01.15, 19:06
Nie zgadłeś :-P - i kalendarz i proporczyk ...
bardzo serdecznie dziękuję :mrgreen:

A już miałem ci pisać , że to pewnie z Urzędu Skarbowego.....Dobra Nowina...

Koriolan
27.01.15, 19:13
Opowiecie mi jak wygląda ten kalendarz ?

Mirek54
27.01.15, 19:15
A już miałem ci pisać , że to pewnie z Urzędu Skarbowego.....Dobra Nowina...
Teraz Bodzio paluchy zagryza i 20-tej wyczekuje głodomor:mrgreen:

Krakman
27.01.15, 20:05
Opowiecie mi jak wygląda ten kalendarz 
Taki jakiś kalendarzowy.... ja wiem... W sumie można go porównać do kalendarza... I ma 13 stron :grin: