Zobacz pełną wersję : Zdjęć kilka Seby
Witam wszystkich! Jako że uzbierało mi się trochę fot, postanowiłem się z nimi z Wami podzielić. Na początek kilka zdjęć z nad Nidy i okolic.
Witaj Seba!
Na początek powiedzmy tak: numeruj zdjęcia, to Forumowicze będą mogli jednoznacznie się do nich odnieść. Druga sprawa to wielkość plików, Twoje są nieco za małe aby móc docenić kunszt.
Dla mnie ciekawe są 1, 2 i 5.
Pozdrawiam
Mnie najbardziej podchodzi 2 i 5 zdjęcie.
I faktycznie, numeruj swoje zdjecia.
2 i 3 mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
lisiajamka1
19.01.14, 21:06
Wszystkie przyjemne w odbiorze :)
Dla mnie 2 i 5 super :grin:
Dwójka jest naprawdę dobra. Profeska.
Dzięki za odzew. :) Następne dwa zdjęcia to Nida w okolicy Kobylnik i tworzący się Cumulonimbus. 6.108608 7.108609
Z pierwszych pokazanych zdjęć 2. jest fantastyczna. Z dzisiejszych 7. najbardziej mi podchodzi, przepiękne widoki.
Pozdrawiam
Dzięki za odzew. :) Następne dwa zdjęcia to Nida w okolicy Kobylnik i tworzący się Cumulonimbus. 6. 7.
Dużo nie powiem, bo z reguły jestem małomówny.... :-D
Przyjemnie się tu zagląda, na 6. fajna poświata an chmurach, 7. drzewo z odbiciem zrobiło niezłą robotę.
Dwie stare fotki zrobione starym dobrym E-500. Połoniny Świdowca, podejście na Apecką. 8.108725 9.108726
Dwie stare fotki zrobione starym dobrym E-500. Połoniny Świdowca, podejście na Apecką. 8. 9.
W kolor syte!
Witaj. Przyjemnie się ogląda.
Zdjęcia 2 i 5 najfajniejsze. Pozdrawiam.
Sielskie widoki, wszystkie mnie się podobają. :grin:
Zapowiadaja sie fajne foty.
Dla mnie 1 i 5 oraz dwaz E-300, resztę przeba dosycić...
I pomysleć , że Helmuth czepiał sie mojego vivid-a....
Dla mnie 1 i 5 oraz dwaz E-300, resztę przeba dosycić...
I pomysleć , że Helmuth czepiał sie mojego vivid-a....
Daj spokój, Ty chcesz ... on musi. :-D
Dzięki za wszystkie komentarze! Co do nasycenia to sam nie jestem pewien czy czasem nie przeginam. Ale jakby coś było nie w porządku z kolorami to alarmujce. Kolejna fota: 10.108914
Dzięki za wszystkie komentarze! Co do nasycenia to sam nie jestem pewien czy czasem nie przeginam. Ale jakby coś było nie w porządku z kolorami to alarmujce. Kolejna fota: 10.
Można grzebać w Twoich fotach? Wiesz, PS, GIMP, LR... .
A można:)
Super.
----
Edit:
Po bandzie. 108950 :-D
10 jest przepiękne. Fajny wątek. Oj będę zaglądał :mrgreen:
Dycha jak dycha - świetna :)
Pozdrówka.
Dziesiatka jest cool, wiec dziesiec punktow dla niej :-)
Super.
----
Edit:
Po bandzie. 108950 :-D Trochę chłodniej no i chmórki ładnie wyciągnąłeś. Super!
Trochę chłodniej no i chmórki ładnie wyciągnąłeś. Super!
Dzięki, tak chłodniej ale ochłodzenie, że tak powiem przyszło na końcu. Zabrałem za to, się z zamiarem
pokazania co się w cieniu skrywa, a potem już poszło. :-)
Dzięki, tak chłodniej ale ochłodzenie, że tak powiem przyszło na końcu. Zabrałem za to, się z zamiarem
pokazania co się w cieniu skrywa, a potem już poszło. :-) Ładnie, ładnie, może się kiedyś tak naumię:)
Ładnie, ładnie, może się kiedyś tak naumię:)
Może ja też. :mrgreen:
Może jeszcze raz jesienne Bieszczady. 11. 109087
Może jeszcze raz jesienne Bieszczady. 11.
To ja tylko: może jeszcze, jeszcze. :-D To piękny region. Dawaj.
To ja tylko: może jeszcze, jeszcze. :-D To piękny region. Dawaj.
No właśnie, jeszcze :mrgreen:
12.109187 Pdobnie jak na zdjęciu nr.10 Halicz, trochę z innej perspektywy. 13.109188 Ruiny cerkwii w Krywem. 14.109189 Caryńskie.
Drugie i trzecie fajne są. To trzecie to takie jesienne kolorki. :grin:
Sama przyjemność te Twoje widoczki oglądać. Aż człowiek jeszcze bardziej za latem tęskni!
Witaj 11 i 14 ładne. Dawaj więcej. Pozdrawiam.
Cześć,
Mocno soczyście, ale może się podobać, szczeólnie kiedy tak biało za oknem!
pozdrawiam,
12. Pdobnie jak na zdjęciu nr.10 Halicz, trochę z innej perspektywy. 13. Ruiny cerkwii w Krywem. 14.Caryńskie.
Oj, może się podobać, może.... .
Następne proszę.
Fajna wrzutka Seba.
Pozdrawiam.
Pozwolicie że wrócimy nad Nidę. 15.109360 16.109361 17.109362
Pierwsze malina, w drugim mi coś nie pasuje, chyba za dużo dołu, a trzecie z kolei niezbyt ciekawe i banalne :-) ;-)
Pozwolicie że wrócimy nad Nidę. 15. 16. 17.
16. najbardziej mi się podoba tylko coś z nią nie halo... nie wiem co, ale coś przeszkadza.
16. najbardziej mi się podoba tylko coś z nią nie halo... nie wiem co, ale coś przeszkadza.
No właśnie mam to samo!
No właśnie mam to samo!
Kurczę!
Może tylko prze kadrować:
109722109721109720
Nie wiem... .
Nie czuję tego, nadal nie to... Tu musi być coś więcej ;-)
Nie czuję tego, nadal nie to... Tu musi być coś więcej ;-)
Ale fota coś ma. Co jest nie tak?
Ma bezsprzecznie. Może ktoś coś podpowie...
Może gdyby pierwszy plan nie był tak ostry.
Może tak ?
109728 109727
Nie kadrowałem dołu, bo teraz wyszły wyraźnie te trawska.
Hmmm... Właśnie chciałem żeby na pierwszym planie coś się działo, pewnie nie bardzo wyszło. Im dalej, tym bardziej wszystko ginie we mgle.
Hmmm... Właśnie chciałem żeby na pierwszym planie coś się działo, pewnie nie bardzo wyszło. Im dalej, tym bardziej wszystko ginie we mgle.
Na pierwszym planie nic się zbytnio nie dzieje.
A wersje @saboora bardziej mi podchodzą.
Uparłem się na te trawska:) Może inaczej trochę109735
Uparłem się na te trawska:) Może inaczej trochę
Seba, a może w drugą stronę?
Taką łączkę:
109756
Seba, a może w drugą stronę?
Taką łączkę:
109756
O! ta wersja mi najbardziej podchodzi:)
O! ta wersja mi najbardziej podchodzi:)
O! To super! Czekam na następne.
Zima podobno jest, to trochę zimowych: 18. 109818 19. 109819 20. 109820
Ładne te zdjęcia. Ludzie z pierwszego zdjęcia są bardzo odważni idąc w taką pogodę.
Ostatnie też ładne.
Ładne te zdjęcia. Ludzie z pierwszego zdjęcia są bardzo odważni idąc w taką pogodę.
Ostatnie też ładne. 18. To na Babiej, oj wiało wtedy, wiało, ale ładnie było:)
1 i 3 bardzo przyjemne :)
14i 18 bardzo fajne. Kadrowanie Saboora na korzyść zdjęcia.
Zima podobno jest, to trochę zimowych: 18. 19. 20.
Seba, przygasiłbyś niebieski na 20.
/.../ Kadrowanie Saboora na korzyść zdjęcia.
Dzięki
Teraz się biel taka różowa zrobiła...
Tak lepiej?
Znacznie lepiej. Jeszcze tyciu.
Teraz się biel taka różowa zrobiła...
Tam bieli co kot napłakał, za to jak fajnie skrzy śnieg od słońca.
109873
Jesienne Caryńskie: 21.110495 22.110496 23.110497
niektóre przesycone, niektóre niedoświetlone - ale zdecydowana większość bardzo miła dla oka mego !!!
uwielbiam takie klimaty więc zaglądać będę na pewno :) !!
i widzę że fajna dyskusja na temat foti poprawki online'owe - się dzieje dobrze !!
pozdrawiam
niektóre przesycone, niektóre niedoświetlone - ale zdecydowana większość bardzo miła dla oka mego !!!
uwielbiam takie klimaty więc zaglądać będę na pewno :) !!
i widzę że fajna dyskusja na temat foti poprawki online'owe - się dzieje dobrze !!
pozdrawiam Dzięki! Pod wpływem kilku Waszych uwag co do zbytniego nasycenia, przekalibrowałem monitor i trochę inaczej podszedłem do obróbki. Wrzucam teraz panoramkę z tego samego miejsca co trzy porzednie. 24.110693
Panorama bardzo mi sie podoba
Lubię takie widoki.:grin:
Dwie fotki zrobione z grodziska w Stradowie: 25. 111087 26. 111088
Dwie fotki zrobione z grodziska w Stradowie: 25. 111087 26. 111088
Trochę przekolorowane jak na mój gust. Chociaż to godzina 15:30 więc taka zimowa złota ...
Trochę przekolorowane jak na mój gust. Chociaż to godzina 15:30 więc taka zimowa złota ... Złota, złota, ostatnie promienie słońca na początku stycznia.
Łąki nadnidziańskie: 27.111172 28.111173
Łąki nadnidziańskie: 27.111172 28.111173
Zaszalałeś :D
śliczne
Zaszalałeś :D
śliczne Dzięki,dzięki :grin:
co tam łąki, zwykła rzecz, ale zamglone łąki to jest coś, a jeszcze ładnie pokazane. podoba się:)
ładna pareczka a 28 ładniejsza
co tam łąki, zwykła rzecz, ale zamglone łąki to jest coś, a jeszcze ładnie pokazane. podoba się:)
ładna pareczka a 28 ładniejsza Dzięki. Poranne mgły to rzeczywiście jest coś. :) Pionowy kadr z tego miejsca: 29. 111215
Dzięki. Poranne mgły to rzeczywiście jest coś. :) Pionowy kadr z tego miejsca:
Jak z innego świata :)
Jak z innego świata :) Jest Inny Świat...:) Dzięki
Świetne te "zamglone" kadry Seba.
Pozdrówka.
Świetne te "zamglone" kadry Seba.
Pozdrówka. Dziękuję witia, dziękuję.
Zdjęcia 27,28, i 29 bardzo ładne, mają klimat.
Grudniowy poranek na Rycerzowej: 30.112085 31.112086
Bardzo fajne, 30 bardzie mi do gustu przypadła.
To pierwsze jest GIT.
Pozdrówka.
Eee, tam oba fajne. :grin:
Dzięki za odwiedziny. Teraz 3 fotki z listopadowej tatrzańskiej wędróki: 32.112300 33.112301 34.112302
Wczorajszy poranek nad Nidą: 35.114794
Wczorajszy poranek nad Nidą: 35.
O, to to! Można się gapić i gapić. fajne!
Wczorajszy poranek nad Nidą: 35.114794
Bym dał do galerii :)
Dzięki, trochę inaczej z tego miejsca: 36.114806
Oba superowe, ale pierwsze wygrywa u mnie :D
Oba do galerii.
I do Foto Miesiąca aktualnego.:mrgreen:
Oba rewelacyjne, drugie ładniejsze.
Oba superowe, ale pierwsze wygrywa u mnie :D
Oba rewelacyjne, drugie ładniejsze.
I widać jak gusty są różne :D
Bodzip, zauważyłem to będąc ze znajomymi w plenerze. Wszyscy są w tym samym miejscu o tej samej porze a wszyscy mają inne zdjęcia.
E tam. Pierwsze jest "mniodzio" :)
Pozdrawiam.
Dzięki bardzo wszystkim!:grin: Będąc w takim miejsu, wczesnym rankiem sam nie mogę się zdecydować w którą stronę obiektyw skierować, a wszystko trwa tak krótko. Nie będę nudny jak dam trzecie? :grin: 37.114808
pierwsze (słoneczko obok drzewka) lepsiejsze
O której wstajesz ???
Ja jak się obudzę, to słońce w zenicie, mgieł nie ma :oops:, to po co wychodzić z domu na focenie. :cry:
Nie będę oryginalny, pierwsze najlepsze.
musisz cyferblatem od zegarka pokręcić, może pomoże:-P
Ładny poranek miałeś. :grin:
musisz cyferblatem od zegarka pokręcić, może pomoże:-P
Jak pokręciłem cyferblatem, to zegarmistrz miał robotę na miesiąc, a ja wizytę w banku, aby jego wysiłek sfinansować.:mrgreen:
Dzięki bardzo wszystkim!:grin: Będąc w takim miejsu, wczesnym rankiem sam nie mogę się zdecydować w którą stronę obiektyw skierować, a wszystko trwa tak krótko. Nie będę nudny jak dam trzecie? :grin: 37.
Pierwsze rzondzi, ale i to przyjmiem jako znamię zwycięstwa. :grin:
O której wstajesz ???
Ja jak się obudzę, to słońce w zenicie, mgieł nie ma :oops:, to po co wychodzić z domu na focenie. :cry: Wczoraj wschód był ok 5.55,wystarczyło wstać o piątej, szybka kawa i nad Nidę w okolicę Wiślicy z Buska jakieś 20 min. samochodem, najpierw zdjęcia a póżniej na ryby:mrgreen:
To nie opłaca się wchodzić do łóżka, ja chodzę spać zazwyczaj między drugą a trzecią. :cry:
Ale przyjąłem do wiadomości : " Kto rano wstaje, ten do wątku swego, śliczne foty daje ". :mrgreen:
To nie opłaca się wchodzić do łóżka, ja chodzę spać zazwyczaj między drugą a trzecią. :cry:
Ale przyjąłem do wiadomości : " Kto rano wstaje, ten do wątku swego, śliczne foty daje ". :mrgreen: To faktycznie nie opłaca się kłaść, tylko brać aparat i w plener. A do łózka już po sesji. :grin:
To faktycznie nie opłaca się kłaść, tylko brać aparat i w plener. A do łózka już po sesji. :grin:
do łóżka można iść zawsze, a kłaść się spać powinniśmy wieczorem:mrgreen:
Nie jestem specem od ptactwa, ale wrzucę rycyki ustrzelone podczas ostatniego wypadu: 38.114966 39.114967 40.114968
38 i 40 bardzo sympatyczne
Nie jestem specem od ptactwa, ale wrzucę rycyki ustrzelone podczas ostatniego wypadu: 38. 39. 40.
Statystycznie rzecz biorąc, za często się tu udzielam, ale co począć.... 38. ponurptak super.
Dzięki, trochę inaczej z tego miejsca: 36.114806
Swietne.
Dzisiejszy poranek: 41.116068 i szarak na dokładkę :wink: 42.116069
Dzisiejszy poranek: 41.
i szarak na doładkę :wink: 42.
Strasznie lubię takie poranki. Sam wychodzę z aparatem rankiem choć ostatnio coraz rzadziej niestety .
Zajączek ładny. Mało strachliwy jakiś skoro tak siedział a nie uciekł. :-P
Dzisiejszy poranek: 41. i szarak na doładkę :wink: 42.
Poranek fajny.
Zajączek ładny. Mało strachliwy jakiś skoro tak siedział a nie uciekł. :-P Troszkę się na niego zaczaiłem, strzeliłem serię i zwiał.:)
Poranek i zdjęcia przednie. Szczególnie widoczek.
Popoludnie a my cieszymy oczy porankiem.
Troszkę się na niego zaczaiłem, strzeliłem serię i zwiał.:)
Też bym zwiał, jakby mnie kto serią potraktował. :mrgreen:
A foty ekstra. :grin:
Dzisiejszy poranek: 41.116068
Poranek na Nidą bardzo mi się spodobał, czego dałem wyraz oceną w Galerii:)
Bardzo klimatyczny poranek, szarak też fajnie wyszedł :grin:
Dzięki bardzo za odwiedziny, miło jest Was gościć. :) Przy okazji robienia krajobrazu zdarza mi się uchwycić zwierzaki. Wrzucam kilka z nich: 43.117655 44.117656 45.117657 46.117658 47.117660
Świeżutkie zdjęcia z dzisiejszego ranka :) 48.118176 49.118177 i rycyki na wierzbach: 50.118178 51.118179 52.118180
Nr 50 bym troszkę ocieplił.
Brawo :)
Nr 50 bym troszkę ocieplił.
Brawo :)
Ano, może tak:
118182
Albo tak:
118181
Mnie do gustu najbardziej przypadło zdjęcie 52.
No tak, rzeczywiście, ocieplone lepiej wygląda.Trochę przesadziłem z tą zimną, niebieską mgłą. Dzięki za opinie. :)
47; 49 i 51- mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
Dzięki! Bieszczady, zeszłoroczne, jesienne: 53.119088
[QUOTE=Seba;1089118]Świeżutkie zdjęcia z dzisiejszego ranka :) 48. 49. i rycyki na wierzbach: 50. 51. 52.QUOTE]
fajne foty, super miejsce na niejedną sesję
Miejscówka na plenery rzeczywiście super. Większość nadnidziańskich fot w wątku jest z tego miejsca. Dzięki :grin:
Ptaszki piękne, a i Bieszczady klimat swój pokazują :)
BTW... nie znalazłeś przypadkiem mojej karty ?? :mrgreen:
z racji mojego zboczenia - ptaszki wygrywają, fajne momenty
na 43 to chyba młoda pliszka?? jajeczny kolor:wink:
Ptaszki piękne, a i Bieszczady klimat swój pokazują :)
BTW... nie znalazłeś przypadkiem mojej karty ?? :mrgreen: Dzięki, karty niestety nie znalazłem, poszukam we wrześniu w tym roku :), zgubiłeś na Caryńskim?
z racji mojego zboczenia - ptaszki wygrywają, fajne momenty
na 43 to chyba młoda pliszka?? jajeczny kolor:wink: Też mi się wydaje że to pliszka, jest ich trochę nad Nidą w kilku miejscach.
Dzięki, karty niestety nie znalazłem, poszukam we wrześniu w tym roku :), zgubiłeś na Caryńskim?
Może się spotkamy, wybieram się po raz kolejny :D
to może jakiś mały zlocik :) Bieszczady mnie też kuszą
to może jakiś mały zlocik :) Bieszczady mnie też kuszą
Jestem za :D
Jestem za :DDawno mnie tam nie było...
Doskonały pomysł - plener pod hasłem " poszukiwacze zaginionej karty"
---------- Post dodany o 17:26 ---------- Poprzedni post był o 17:22 ----------
A zdjęcia Seby piękne!
Jesteście okrutni! :twisted:
Może się spotkamy, wybieram się po raz kolejny :D
to może jakiś mały zlocik :) Bieszczady mnie też kuszą Dobry pomysł. Jak nie jestem tam choć raz w roku, to jestem chory :grin:
A zdjęcia Seby piękne! Dziękuję :grin:
Wiemy ...
ale masz Kaszuby na podorędziu ;)
Bufetowa, Ty się nie pieść tak ze sobą, tylko szykuj siły na łażenie po górach.
Halicz sprzed dwóch lat: 54. 119157 55.119158
ech..ta przestrzeń... bajka
zlot Bieszczadach - bajka - tylko Bodzio musi pogodę zamawiać :D
dawno już tam nie byłam - a je uwielbiam !!!!!!!!!
foty fajne choć te ostatnie wydają mi się ciut przesycone kolorystycznie
Seba, bardzo ładnie panujesz nad kolorystyką zdjęć krajobrazowych. Zazdroszczę, ja tak nie potrafię :cry:
zlot Bieszczadach - bajka - tylko Bodzio musi pogodę zamawiać :D
dawno już tam nie byłam - a je uwielbiam !!!!!!!!!
foty fajne choć te ostatnie wydają mi się ciut przesycone kolorystycznie Coraz więcej chętnych na zlot w Bieszczadach, fajnie, dzięki za opinie.:)
Seba, bardzo ładnie panujesz nad kolorystyką zdjęć krajobrazowych. Zazdroszczę, ja tak nie potrafię :cry: Dzięki ravbog, ale w tym panowaniem nad kolorem to się wcale nie czuję taki mocny. Do jednej foty czasem podchodzę tysiąc razy :grin: np. do tych: 56. 119307 57. 119309
Choroba, nie lubię gdy nie wiem które wybrać. To co yamada pisał o przestrzeni. Tu mnie ona wciąga w głąb zdjęcia.
Bardzo przemyślane kadrowanie.
Co do zlotu też jestem za, ale czemu znów tak daleko???
Pikne te 57 . Bardzo ładne. Kolorki ładne. Wspaniale. :grin:
Też 54 mi się naj bardziej podoba. Widoki cudne :roll:
Co do zlotu też jestem za, ale czemu znów tak daleko???Ale macie problem! Zróbcie u siebie. Wtedy my będziemy mieli daleko :wink:
Dzięki za odwiedziny. Wiślica, Bazylika kolegiacka: 58.119692 i z trochę dalszej perspektywy: 59.119698
Uwielbiam mgiełki. Kupuję oba:-) Choć 59 z zimnym niebieskim chyba bardziej
Piekna mgla od Nidzicy?Zdjecia bajkowe.
Piekna mgla od Nidzicy?Zdjecia bajkowe.
Wiślicę od Nidzicy dzieli w przybliżeniu jakieś 350 km.
Chodziło Ci zapewne o Nidę?
Zdjęcia b. ładne.
Na 59 widzę piękny kadr z filmu historycznego lub fantasy. Oto widzimy armię wojów z włóczniami, którzy przed świtem podchodzą pod zamek korzystając z osłony mgły. Rankiem rozpocznie się krwawe oblężenie :wink:
58 - piękna mgiełka, super zdjęcie.
Na 59 widzę piękny kadr z filmu historycznego lub fantasy. Oto widzimy armię wojów z włóczniami, którzy przed świtem podchodzą pod zamek korzystając z osłony mgły. Rankiem rozpocznie się krwawe oblężenie :wink:
Hehe, dobre :D
A foty na plus :)
:roll:ktoś tu pije częściej ode mnie:roll:i chyba gorsze gatunkowo:mrgreen::mrgreen:
Na 59 widzę piękny kadr z filmu historycznego lub fantasy. Oto widzimy armię wojów z włóczniami, którzy przed świtem podchodzą pod zamek korzystając z osłony mgły. Rankiem rozpocznie się krwawe oblężenie :wink: Medal za wyobraźnię Ci się należy :grin:. Ale w tym przypadku mamy prawo wyobrażać sobie takie sceny. Podobno w 880r. przymusem został ochrzczony tutaj książe Wiślan, o czym wspomina Żywot św. Metodego: "książę pogański, silny wielce, siedział na Wiślech, urągał chrześcijanom i złe rzeczy im czynił. Posławszy więc do niego kazał mu powiedzieć Metody: dobrze będzie dla ciebie synu ochrzcić się z własnej woli na ziemi swojej, abyś nie był przymusem ochrzczony na ziemi cudzej, wspomnisz mnie kiedyś. I tak też się stało". Bazylika oczywiście nie istniała jeszcze wtedy.
Widok na Wiślicę, trochę ciaśniejszy kadr w porównaniu z poprzednim: 60.120162
Ładny nostalgiczny widok.
podoba mi się boczne światło, choć odciąga mnie od tematu to ciemne pole na dole, czy rżysko po żniwach
To sad, paliki przy młodych drzewkach. Chcę kiedyś zaatakować ten widok mając sady za plecami, ale nie wiem czy nie będzie za nisko, zobaczymy :). Dzięki za opinie.
Wiślicę od Nidzicy dzieli w przybliżeniu jakieś 350 km.
Chodziło Ci zapewne o Nidę?
Zdjęcia b. ładne.
Oczywiscie jest Ponidzie.Dzieki
Piekna mgla od Nidzicy?Zdjecia bajkowe. Jest rzeczka Nidzica w pobliżu :) płynie prawie równolegle do Nidy na S/W od niej, przez Kazimierzę Wielką i uchodzi do Wisły między Koszycami a Opatowcem. Dzięki :grin:
Jest rzeczka Nidzica w pobliżu :) płynie prawie równolegle do Nidy na S/W od niej, przez Kazimierzę Wielką i uchodzi do Wisły między Koszycami a Opatowcem. Dzięki :grin:
O tym nie wiedziałem, ale ja to ludność napływowa:)
O tym nie wiedziałem, ale ja to ludność napływowa:) Ja też napływowa ludność jestem :grin:
Krajobrazu nadnidziańskiego ciąg dalszy: 61.120293 62.120292
Takie cos kiedys widzialem bedac przejazdem.Gratulacje.
Chciałem wybrać między 61 a 62, ale oba mi się podobają ;)
W nadnidziańskim krajobrazie można zobaczyć wiele przydrożnych figur, krzyży i kapliczek. Świątki z Ponidzia, krzyż przydrożny w Gackach: 63.122096 i barokowe figury w Młodzawach z 1735r. 64.12209765.122098 66.122099
Drugie mi się :)
Pozdrawiam.
Chetnie bede wedrowal Ponidziem.-Wodzu prowadz:!:
Dzięki. Świątki z Młodzaw jeszcze raz: 67.122317 68.122318
Kamienne.przydrozne w dobrej scenerii-to lubie.
Na łąkach, w polach i w sadach: 69.123414 70.123415 71.123416 72.123417 73.123420 74.123429
73-czy to te jablonie o ktorych spiewal W.Belon?Dzieki za wedrowke.
Czy ja dobrze widze kawalek teczy pod chmurami na 71?
73-czy to te jablonie o ktorych spiewal W.Belon?Dzieki za wedrowke. Kto wie? Może o tych też śpiewał. :) Slyszałem piosenkę o sadach wyciętych swego czasu między centrum Buska a zdrojem dedykowaną siostrze: "W moim mieście wyrąbali sady, Pachnące wiosenną zamiecią, Lata owocem dojrzałym" :cry: A zdjęcie jest zrobione w pobliżu rezerwatu roslinności stepowej Przęślin który widać na dalszym planie. Dzięki kon.
Czy ja dobrze widze kawalek teczy pod chmurami na 71?Dobrze ssonic dostrzegłeś, widać tam kawałek tęczy. :)
"W moim mieście wyrąbali sady, Pachnące wiosenną zamiecią, Lata owocem dojrzałym"Wiecej bylo recytacji,ale utwor pikny.
Trochę wody,chmur i słońca: 75.124422 76.124423 77.12442478.124425
Jakoś ten pierwszy (75), z zabałaganionym pierwszym planem mi sięnajbardziej podoba :)
Trochę wody,chmur i słońca:
O jejku jaka cisza i spokój - chciałbym się zaszyć w takie miejsce na hamaku i z flaszką obok :D
Jakoś ten pierwszy (75), z zabałaganionym pierwszym planem mi sięnajbardziej podoba :) Dzięki, starałem się uporzadkować trzciny jak tylko się dało :)
O jejku jaka cisza i spokój - chciałbym się zaszyć w takie miejsce na hamaku i z flaszką obok :D Komary by Cię zeżarły, ale zawartość flaszki mogła by pomóc, to fakt. :grin: Dzięki.
Kolory mimo, że może minimalnie przesycone bardzo mi się podobają. I tak oto przez chwilę mogę spędzić wieczór nad wodą :wink:
Po upalnym dniu.....odpoczynek.
lisiajamka1
19.07.14, 20:59
Odpoczynek dla oczu :)
Ponidzie odkryłem stosunkowo niedawno a ten wątek teraz. Dużo tu dobrego - będę zaglądać! Tereny fantastyczne, zazdroszczę plenerów, chociaż w sumie mam dość blisko i czasem bywam.
Po upalnym dniu.....odpoczynek.
Odpoczynek dla oczu :)
Kolory mimo, że może minimalnie przesycone bardzo mi się podobają. I tak oto przez chwilę mogę spędzić wieczór nad wodą :wink: To fajnie że zdjęcia działają relaksująco :wink: i kojarzą się z wypoczynkiem. Dzięki że zaglądacie! :)
Ponidzie odkryłem stosunkowo niedawno a ten wątek teraz. Dużo tu dobrego - będę zaglądać! Tereny fantastyczne, zazdroszczę plenerów, chociaż w sumie mam dość blisko i czasem bywam.Dzięki Karol, zaglądaj na Ponidzie, może się spotkamy.
75 - mbsz - najlepsze.
Pozdrawiam.
Dzięki Karol, zaglądaj na Ponidzie, może się spotkamy.
Robcie zdjecia na Ponidziu tam jest zawsze bardzo fotograficznie.
Poranne i wieczorne, letnie łapanie słońca: 79.127168 80.127169 81.127170 82.127171
81 - korale wyglądają jak rtęć
82 - ładne :)
pierwsze bardzo malownicze - dużo widać - wyszedł pełny kadr ; )
"Koraliki" na 81 - mbsz - świetne.
Pozdrawiam.
82 to zupełnie jak twór XVIII wiecznego realizmu.... Bardzo plastyczne.
dla mnie 81 z tej wrzutki wygrywa, te niebieski odbicia w kroplach bardzo ładne
Poranne i wieczorne, letnie łapanie słońca: 81.127170 82.127171
Jak dla mnie 81 i 82 z tej wrzutki najładniejsze.
Ja stawiam na pajęczynę ale reszta też fajna :grin:
"Wstawaj szkoda dnia" sie potwierdzilo.
również pajęczynka przykuła mą uwagę najbardziej :)
niezłe perełki wyszły
Poranne i wieczorne, letnie łapanie słońca:
Świetna wrzutka.
Zdecydowanie 81! I jak inni po zobaczeniu stwierdziłem: fajne te korale :D
Wiem, że dużo było ostatnio bieszczadzkich zdjęć na forum, ale pozwolę sobie wrzucić jescze kilka od siebie. Bieszczady z tegorocznego, jesiennego wypadu: 83.135151 84.135152 85.135153 86.135154 87.135155 88.135156
83 naj, 88 też choć nieco z cienia drzewo bym wydobył jeszcze
84, 85 i 87 bardzo mi się podobają.
87,piekna borowkowa jesien.
Dla mnie też 87, jednak światło na fotach bardzo oczekiwane, w przypadku jego braku, fotę powinien bronić temat i kompozycja
Dziękuję bardzo za odwiedziny i cenne uwagi.
Dla mnie też 87, jednak światło na fotach bardzo oczekiwane, w przypadku jego braku, fotę powinien bronić temat i kompozycja Racja, trudno się z Tobą nie zgodzić :). Pomimo ostatnich pochmurnych, ponurych dni, czasem na horyzoncie niebo nieśmiało się zabarwiało. Starałem się to uchwycić: 89.137034 90.13703591.137036 i dla kontrastu słoneczne, jesienne bieszczady: 92.137037
Z ostatniej serii dwa ostatnie najładniejsze.
Mbsz - trójeczka najlepsza.
Pozdrawiam.
Bardzo ładne zdjęcia robisz. Mają w sobie coś co odróznia je od podobntch tematycznie ale poczynionych przez innych kolegów. Nie pytaj co to takiego bo nie wiem.
(91) jak dla mnie, mgliste i fajne.
Ostatnio slonce wystawialo na ciezka probe.
Dla mnie 90.
Dzięki za komentarze. :) Zauważyłem że 91. zwróciła Waszą uwagę, a zastanawiałem się czy to zdjęcie wstawić. Dzięki voovoo2 za miłe słowa. Ostatnio przeglądam swoje stare zdjęcia i po raz kolejny biorę je na warsztat. Kilka lat temu miałem okazię wybrać się w góry na Ukrainie, oczywiście robiłem zdjęcia, próbując ogarnąć swoją pierwszą cyfrówkę. Świdowiec: 93. 137329 Połonina Krasna: 94.137331 95.137330 Cmentarzyk polskich legionistów przy Drodze Legionów w Gorganach: 96.137332
90 i 91 mi się bardzo podobają. Lubię wierzby, są fotogeniczne...
94 i 95 misię :)
Pozdrawiam.
Dzięki za komentarze. :) Zauważyłem że 91. zwróciła Waszą uwagę, a zastanawiałem się czy to zdjęcie wstawić. Dzięki voovoo2 za miłe słowa. Ostatnio przeglądam swoje stare zdjęcia i po raz kolejny biorę je na warsztat. Kilka lat temu miałem okazię wybrać się w góry na Ukrainie, oczywiście robiłem zdjęcia, próbując ogarnąć swoją pierwszą cyfrówkę. Świdowiec: 93.
Fajne te Twoje foteczki tylko jak dla mnie ze bardzo nasycone barwy. Wiesz co? Przy fotce 92 - zmniejsz przeźroczystość a zobaczysz,
jak fajna kołderka złota się pokaże.
93-95 - fajne, ładne kadry, ale z kolorami, to chyba za bardzo pojechałeś(szczególnie niebo)
96 - szkoda, że obciąłeś te krzyże z tyłu
Bardzo przyjemne strony do zwiedzania.
Piękna wrzuta. 95 jest bardzo, bardzo fajne. Po dobrami się w nim kompozycja jak również kolorystyka. Pozdrawiam.
Drugie i piąte zdjęcie - rewelacja. :)
94 i 95 dla mnie bardzo fajne. Cieszy mnie ten pionowy kadr, bo one z reguły mają bardziej pod górkę by mi się spodobać.
To miejsca gdzie mam nadzieję moje nogi kiedyś zawedruja :)
Dzięki! No tak, z kolorami w ostatniej wrzucie rzeczywiście pojechałem, ale tak bardzo chciałem mieć takie niebo na tych zdjęciach. Poza tym, miałem na nosie okulary polaryzacyjne, więc to pewnie wpłynęło na moje widzenie świata :wink:.
Wiesz co? Przy fotce 92 - zmniejsz przeźroczystość a zobaczysz,
jak fajna kołderka złota się pokaże. Próbowałem, próbowałem ale średnio mi to wychodziło.
To miejsca gdzie mam nadzieję moje nogi kiedyś zawedruja :) Ja mam nadzieję że jeszcze kiedyś tam wrócę :). Tuż przed świętami byłem Gorcach, było trochę biało i bardzo wiało, a potem jeszcze mglisto: 97.138020 98.138021 99.138022 A później było mglisto, zimno, wiało i zrobiło się ciemno i nic nie było widać (kompas to dobra rzecz :)) Aż w końcu pokazało się światło i zrobiło się trochę cieplej: 100.138023 101.138024 Ciepła wszystkim Wam życzę :).
Jak jest bialo,mglisto i wieje to mozna sie zgubic,ale 100 nasz ratuje.Piekne swiatlo.
98 widziałabym w pionie cięcie zaraz za kapliczką, IMO prawa część kadru nie wnosi za wiele.
piękne widoki
Dzięki! Jedno zdjęcie z dzisiejszego wieczora: 102. 139061
Ładna wrzuta z Gorców, 98 jest ok, lubię za mgłą ukrytą przestrzeń, po co ją dusić... 99 tyż dobre, fajnie 100 i 101 z tymi światłami, 101 szersze jednak bym chętnie zobaczył.
Spadło trochę śniegu, wyszło słońce i w ogóle się weselej zrobiło więc dziś rano przewietrzyłem wreszcie aparat. :wink: 103.139925 104.139924
Z przyjemnoscia zerkam na twoje okolice.
Jak dla mnie to 104.
Dla mnie też.
Klasyka z 104 zawsze w cenie - ładnie, naturalnie. o właściwej porze.
ładne te dwa kadry104 z sensem, poprzedni okrutnie łysy...
Dzięki wielkie za komentarze. Wrzucę, jeszcze trzy kadry z tamtego ranka, ze starą wierzbą: 105.140038 106.140039 107.140040