Zobacz pełną wersję : Olympus Vg-130
Mam wielki problem z olympusem vg-130 . Około 2 tygodnie temu zoom zaczął szwankować . Podczas włączania się czasem nie wysuwał a podczas wyłączania nie wsuwał . Dziś przestał wogóle działać . Co może być przyczyną uszkodzenia ? I jak droga moze byc naprawa ? Aparat ma gwarancję .Jak przesłać zdjęcia z niego skoro nie moge go włączyć ? Są mi bardzo potrzebne . Pomózcie
.Jak przesłać zdjęcia z niego skoro nie moge go włączyć ? Są mi bardzo potrzebne . Pomózcie
Należałoby wyjąc kartę pamięci z aparatu włożyć do czytnika w komputerze i zgrać zdjęcia.
Jeśli uszkodzenie nie jest z Twojej winy i masz gwarancję naprawa będzie darmowa.
Co może byc tego przyczyną to Ci powiem czy to moja wina
2 tygodnie temu używany był w kurzu , dziś w kieszeni włączony siedział bo od 2 tygodni obiektyw czasem sie nie wysuwa ..
Wystarczy mieć czytnik tak?
Tak wystarczy mieć czytnik kart SD. Obecnie w zasadzie każdy laptop taki posiada.
Od kurzu raczej nie powinno powstac takie uszkodzenie i sądzę, że naprawią w ramach gwarancji.
Laptop może i tak , ja mam kompa ...
Co mógłbym zrobic w domu by go naprawić? Czyszczenie powietrzem z suszarki było:cry:
Laptop może i tak , ja mam kompa ...
Co mógłbym zrobic w domu by go naprawić? Czyszczenie powietrzem z suszarki było:cry:
To popros mame albo brata starszego niech Ci kupi czytnik do kompa.Bedziesz miec kompa z czytnikiem.
Wywal z kompa napęd dyskietek (jeśli masz) i w to miejsce kup i wstaw czytnik kart pamięci (koszt 20 pare zł.) Tymczasem zgraj zdjęcia u kogoś kto ma laptopa i zabierz je na pendrive.
Sam bym raczej nie próbował naprawiać aparatu i raczej nic nie zdziałasz. Pewnie szwankuje silniczek zooma.
PS
Jeszcze tańsze i prostsze rozwiązanie to czytnik SD z przejściem na USB.