Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: Olympus Vg-130

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Olympus Vg-130

Mam wielki problem z olympusem vg-130 . Około 2 tygodnie temu zoom zaczął szwankować . Podczas włączania się czasem nie wysuwał a podczas wyłączania nie wsuwał . Dziś przestał wogóle działać . Co może być przyczyną uszkodzenia ? I jak droga moze byc naprawa ? Aparat ma gwarancję .Jak przesłać zdjęcia z niego skoro nie moge go włączyć ? Są mi bardzo potrzebne . Pomózcie

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: Olympus Vg-130

Cytat Zamieszczone przez kacper624 Zobacz posta
    .Jak przesłać zdjęcia z niego skoro nie moge go włączyć ? Są mi bardzo potrzebne . Pomózcie
    Należałoby wyjąc kartę pamięci z aparatu włożyć do czytnika w komputerze i zgrać zdjęcia.
    Jeśli uszkodzenie nie jest z Twojej winy i masz gwarancję naprawa będzie darmowa.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 14.09.12 o 22:09

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Co może byc tego przyczyną to Ci powiem czy to moja wina
    2 tygodnie temu używany był w kurzu , dziś w kieszeni włączony siedział bo od 2 tygodni obiektyw czasem sie nie wysuwa ..
    Wystarczy mieć czytnik tak?

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Tak wystarczy mieć czytnik kart SD. Obecnie w zasadzie każdy laptop taki posiada.
    Od kurzu raczej nie powinno powstac takie uszkodzenie i sądzę, że naprawią w ramach gwarancji.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Laptop może i tak , ja mam kompa ...
    Co mógłbym zrobic w domu by go naprawić? Czyszczenie powietrzem z suszarki było

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kacper624 Zobacz posta
    Laptop może i tak , ja mam kompa ...
    Co mógłbym zrobic w domu by go naprawić? Czyszczenie powietrzem z suszarki było
    To popros mame albo brata starszego niech Ci kupi czytnik do kompa.Bedziesz miec kompa z czytnikiem.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Wywal z kompa napęd dyskietek (jeśli masz) i w to miejsce kup i wstaw czytnik kart pamięci (koszt 20 pare zł.) Tymczasem zgraj zdjęcia u kogoś kto ma laptopa i zabierz je na pendrive.
    Sam bym raczej nie próbował naprawiać aparatu i raczej nic nie zdziałasz. Pewnie szwankuje silniczek zooma.
    PS
    Jeszcze tańsze i prostsze rozwiązanie to czytnik SD z przejściem na USB.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 14.09.12 o 22:54

Uprawnienia umieszczania postów