Zobacz pełną wersję : Bodzipkowe różności
Strony :
1
2
3
4
5
6
7
[
8]
9
10
11
12
13
14
15
16
książeczkę SKO :)
Kasa byla wiarygodna,skladki przyjmowala Pani nauczycielka.
Tylko procentów z tego składania nie było. Zupełnie jak teraz :p
Cieszę się razem z Wami :)
A od jutra będzie dla chłopców. M.in. zabawki, którymi bawili się tatusiowie i synki nie miały dostępu ... :mrgreen:
A od jutra będzie dla chłopców. M.in. zabawki, którymi bawili się tatusiowie i synki nie miały dostępu ... :mrgreen:
Na pewno kolejki Piko. :wink::mrgreen:
niech zgadnę - cycki ? :roll:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty alnico. :mrgreen:
mnie do głowy przychodzą tylko karty. jak mój tata grał z wujkami w "baśkę" (karty, papierosy i %) dzieci nie mogły się kręcić w pobliżu:mrgreen:
niech zgadnę - cycki ? :roll:Faceci... Tylko jedno Wam w głowie :lol::lol::lol:
To mi się przypomniało, niemowlaki piją mleko od mamy. Czemu chłopaki bardziej ciągną do cycka, niż dziewczynki?
Bo już wiedzą, że za chwilę mam ich od cycka odstawi i przez najbliższe kilkanaście lat dostępu do cycków nie będzie.
Cóż, też wolałbym cycki :mrgreen:
...ale pociągi - ech, w niektórych domach były pokoje przeznaczone do budowy stacji rozrządowych, miasteczek, gór, dolin, rzek - gdzie prowadzono trasy kolejowe.
Takie pokoje to zamykano na klucz i dziecko biedne, dla którego pierwsze PICO kupiono nie miały wstępu :(
763. 142380 764. 142381 765. 142382
U Ciebie zawsze miło i przyjemnie... Najbardziej się mi podoba hulajnoga...
Cycków nie ma :cry: ale kolejkę też z przyjemnością oglądnąłem :grin:, podobną się bawiłem, Piko skala TT.
U Ciebie zawsze miło i przyjemnie... Najbardziej się mi podoba hulajnoga...
Ta na zdjęciu to bardzo wypaśna Andrzeju jest. Z lat dziecięcych miałem dwie: jedną z drewnianymi kołami obitymi laną gumą, a później już taką super metalową z resorakiem sprężynowym.
Wiedziałem, że będą kolejki. :mrgreen:
To było praktycznie we wszystkich domach.
Pod choinką kolejka dla syna, a zabawa kolejką dla taty. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No z nudów złożyłem składankę z 3 sztuk Gorlickiej Bazyliki nocą
766. 144024
Fajnie, że się nudzisz. :grin:
Możesz nudzić się częściej. :mrgreen:
Ładnie wyszła Ci ta nuda.
lisiajamka1
30.03.15, 20:50
Tak się złożyło, że jestem i patrzę jak fajnie wyszło :)
z nudów to byś poradnik napisał jak to składać :mrgreen:
Na to nie licz. :grin:
Na album z jego Beskidem Niskim oczekuję już z pięć lat, a ty chcesz tak na szybko poradnik ? :mrgreen:
Jak będziesz cierpliwy, to może z lat dziesięć i się doczekasz. :mrgreen:
Mówią, że cierpliwi będą nagrodzeni. :-P
A bazylika tytularnie to:wieksza czy mniejsza?
Na album z jego Beskidem Niskim oczekuję już z pięć lat
nie Ty jeden :evil:
Robione 12/2,0 Trzy kadry w pionie. Kadry wrzucone do Hugina. Nie iwem jak to zrobił, ale złożył :mrgreen: Ale, że 12 szerokie to złożył źle :evil: - krawędź dachu wyszła po łuku. Wynik z Hugina wrzuciłem do Fotoxx, jednym pociągnięciem myszy wyprostowałem dach, sprawdziłem jeszcze piony. Potem resize, wyostrzenie i na forum :)
Na to nie licz. :grin:
Na album z jego Beskidem Niskim oczekuję już z pięć lat, a ty chcesz tak na szybko poradnik ? :mrgreen:
Jak będziesz cierpliwy, to może z lat dziesięć i się doczekasz. :mrgreen:
Mówią, że cierpliwi będą nagrodzeni. :-P
No widzisz :-P A i do albumu dojrzeję. Na razie uważam, że za cienki w uszach jestem :roll:
A bazylika tytularnie to:wieksza czy mniejsza?
mniejsza :)
Fajnie, że wpadacie. Do wątku oczywiście, bo dziewczyny to gorzej mają z tym wpadaniem :mrgreen:
766.
Nudziarz! :-P Faajne, podoba się!
A i do albumu dojrzeję. Na razie uważam, że za cienki w uszach jestem
Cienkie uszy jak widać nie przeszkadzają w robieniu dobrych zdjęć, proszę nie marudzić, tylko brać się do roboty, ja też czekam na album, już kiedyś o tym pisałam - myślałam, że okładkę już projektujesz, a Ty ciągle dojrzewasz? No wiesz...
Cienkie uszy jak widać nie przeszkadzają w robieniu dobrych zdjęć, proszę nie marudzić, tylko brać się do roboty, ja też czekam na album, już kiedyś o tym pisałam - myślałam, że okładkę już projektujesz, a Ty ciągle dojrzewasz? No wiesz...
Bogdan, Ola ma rację bo wiesz... jak przejrzejesz będziesz musiał obowiązkowo z gałęzi zlecieć, jak każda pierdziołka. :roll:
front bazyliki wyszedł super :) więcej takich składanek proszę :)
Robione 12/2,0 Trzy kadry w pionie. Kadry wrzucone do Hugina. Nie iwem jak to zrobił, ale złożył :mrgreen: Ale, że 12 szerokie to złożył źle :evil: - krawędź dachu wyszła po łuku. Wynik z Hugina wrzuciłem do Fotoxx, jednym pociągnięciem myszy wyprostowałem dach, sprawdziłem jeszcze piony. Potem resize, wyostrzenie i na forum :)
...
Możesz się tak częściej nudzić...
No z nudów złożyłem składankę z 3 sztuk Gorlickiej Bazyliki nocą...
jakoś dziwnie skojarzyło mi się to z cytatem biblijnym tych świąt "zburzcie tę świątynię, a ja w trzy dni ją odbuduję"
masz moc Bodziu, złożyłeś jednej nocy bazylikę z 3 części:mrgreen:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty abir.
---------- Post dodany o 07:52 ---------- Poprzedni post był o 07:51 ----------
ps. Bodzip (https://forum.olympusclub.pl/members/6250-Bodzip)-owi też dać nie mogę :(
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty abir.
Poszło.
dzięki piękne!
Spoko, tylko pamiętaj, że i ja Bodzipowi nie mogę.
766.
No i fajnie. Fajnie światła wyszła, ale z prostowaniem, to chyba troszkę przesadziłeś (to tak specjalnie, żebyś nie osiadł na laurach po tych wszystkich ochach i achach ;) ). Dach bazyliki robi wrażenie jakby go po lewej stronie od frontu za bardzo w górę wypchnęło.
Dzięki za tłumne odwiedziny :) moje ego cieszyć się bardzo :mrgreen:
Jako, że wieczorową porą łysy pokazał twarz zza chmur tornadowych, to go strzeliłem w... pysk :D
No, zaćmieniowe mi nie wyszło, to taka mała rekompensata.
767. 144119
I nudności, i rekompensata fajowe.
Pozdrówka.
w sobotę ma być zaćmienie księżyca? Jak pogoda pozwoli to może nadrobisz zaćmienia w tym roku :)
No, zaćmieniowe mi nie wyszło, to taka mała rekompensata.
767. 144119
Lubisz sklejki więc co za problem zrobić sobie zaćmienie, księżyc już masz jak widzę :grin:
Bodzio! jak się nudzisz to maluj jajka :-)
Bodzio! jak się nudzisz to maluj jajka :-)
... własne ? :shock:
tylko zdjęć nie pokazuj :mrgreen:
Będzie składanka...:wink::mrgreen:
I malowane jajka zaćmią księżyc. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Będzie składanka...:wink::mrgreen:Bogdan! Rozbili Ci jajka i teraz musisz sobie poskładać?
Biedaku! :|
Dobra, powiem. U nas się jajek nie maluje, tylko skrobie :mrgreen: - a kto skrobie ? aaa no ten co rozbija :mrgreen:
Dobra, powiem. U nas się jajek nie maluje, tylko skrobie :mrgreen: - a kto skrobie ? aaa no ten co rozbija :mrgreen:
Metoda zdecydowanie bardziej bolesna, u nas malują, mniej boli. :wink:
Metoda zdecydowanie bardziej bolesna, u nas malują, mniej boli. :wink:
Jeszcze można zrobić wydmuszki :mrgreen:
Jeszcze można zrobić wydmuszki :mrgreen:
Taaa, i "szczelać z torby" :mrgreen:
Taaa, i "szczelać z torby" :mrgreen:
Coś nie widać TCJWiSZT.
Wielka Bitwa pod Gorlicami. 100 rocznica, godz. 14.00
Transmisja z Sękowej -->> http://rzeszownazywo.pl/
Wielka Bitwa pod Gorlicami. 100 rocznica, godz. 14.00
Transmisja z Sękowej -->> http://rzeszownazywo.pl/
Dziękuję Bogdan.
Dnie Gorlic i 100-na rocznica Bitwy Gorlickiej.
Na początek Podhalańczycy :)
768. 146523
769. 146524
770. 146525
771. 146526
772. 146527
Dnie Gorlic i 100-na rocznica Bitwy Gorlickiej.
Na początek Podhalańczycy :)
Podhalańczyk i Yamaha.. hańba mu! Gdzie tradycja??? Bo jakaś była, nie?
Fajne są! Jakim obiektywem robione? Pytam bo widzę bardzo ładne rozmycie tła.
... Pytam bo widzę bardzo ładne rozmycie tła.
Ciekawie widzisz. Gdyby obiektyw tak rozmywał, to jego miejsce byłoby w serwisie. Podejrzewam raczej nieudolną obróbkę.
Ciekawie widzisz. Gdyby obiektyw tak rozmywał, to jego miejsce byłoby w serwisie. Podejrzewam raczej nieudolną obróbkę.
Przecież wystarczy w EXIF spojrzeć. Obiektyw o ogniskowej 150mm.
... Dlatego wziąłem s150 aby z dalsza móc coś strzelić. Nie mam nic szeroko, ale jakieś perełki wybrane z kontekstu sie trafią.
s to chyba sigma 150/f2.8?
Mnie się podobają zdjęcia i rozmycie tła też:)
Bodzio, jakoś trudno Cię rozpoznać w mundurze :mrgreen:
Czepiasz się to jest stara góralska marka Yamaha-Hey :-) A nie napisali Hey bo to wersja budżetowa:-)
771 - "dzwonkowcy" są dobrzy :)
Fajne, a Yamahę wystemplować :lol:
Fajne, a Yamahę wystemplować :lol:
Nie umiem, wiesz że nieudolnie obrabiam :mrgreen:
Nie umiem, wiesz że nieudolnie obrabiam :mrgreen:
Bo to się robi tak... a co tam i tak nie zrozumiesz.:-P:mrgreen:
Bodzio, jakoś trudno Cię rozpoznać w mundurze :mrgreen:
Przecie jest na 771 z dzwoneczkami. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
PS.
No i mam przes....e w Beskidzie. :mrgreen:
Dni Gorlic - 100 rocznica Bitwy Gorlickiej.
Kilka wrzutek takich i ciekawych i śmiesznych
773. 146650
774. 146651
775. 146652
776. 146653
777. 146654
Kiedyś w kaburze noszono pistolety (czy tam rewolwery), teraz widzę, że smarty... ;)
Świetna wrzutka.
Ekstra wrzuta. :mrgreen:
Najlepsza to ta panienka, pod drzewem, oznaczona czerwonym krzyżykiem. :-P:mrgreen:
Pewnie z zakonu Templariuszy. :cry::mrgreen:
fajne dwie ostatnie wrzuty :) mi się spodobali dzwonkowcy, koleś co dmie w ... hmm.. jak to nazwać? bo róg to to nie jest..ale fajnie złapane :) facet z komórką to chyba po konie dzwoni :) Księżyc jest lux. we wrześniu całkowite zaćmienie (oby pogoda dopisała) pozdrawiam
Właśnie w Panoramie, występują wasze Szwejki i Iwany. :mrgreen:
Dziękuję pięknie. Bardzo się cieszę, że się podoba :)
To może ostatnia seria z Gorlickiego rynku, jako że dyżur miałem i na odwłoku siedzieć musiałem.
W tej wrzutce siostra miłosierdzia bije wszystkich na łeb :mrgreen:
778. 146679
779. 146680
780. 146681
781. 146682
Bardziej to Siostra od Canona Siedmiu Boleści. ;):canonbe2:
Miałaby Olka to i uśmiech zagościłby na Jej twarzy. :mrgreen:
Dobrze wypełniłeś obowiązek siedzenia na odwłoku. :mrgreen:
Gratulacje. :mrgreen:
Wisienka na torcie :mrgreen:
782. 146697
Bardzo dobre kadry z Gorlic:wink:
Gorlickie serie super a siostra miłosierdzia z armatą odjazdowa :grin:, szkoda tylko, że tak mało.
tymi YAMAHAMI to strzelali, rzucali czy straszyli na tej bitwie:mrgreen:
świetnie to pokazałeś Bodzipie
świetnie to pokazałeś Bodzipie
A bo wszyscy się przyzwyczaili, że ja szeroko, a tu tak ciasno kadrowane. Gdyby ciut mniej luda, to takich perełek by więcej znalazł. Ale nie szło się dopchać :mrgreen:
tymi YAMAHAMI to strzelali, rzucali czy straszyli na tej bitwie:mrgreen:...
Działało to jak "trąby jerychońskie" - rezonans, czy jakoś tak... ;):)
Dni Gorlic - 100 rocznica Bitwy Gorlickiej.
Kilka wrzutek takich i ciekawych i śmiesznych
774. 146651
Kto by pomyślał, że łączność była już wtedy tak zaawansowana. :wink: :mrgreen:
Kto by pomyślał, że łączność była już wtedy tak zaawansowana. :wink: :mrgreen:
K.u.K GSM :mrgreen:
Porządna puszka i obiektyw, nie jakiś ePL-y-5, to i zdjęcia super:)
Bez żartów, naprawdę fajne foty.
czy tu też działa zasada, że białe to lepsze? czemu nie ma czerwonej lamówki dookoła :D
Fajna impreza :D
Ktoś, kogoś w balona zrobił. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ooooo ja tez chce takim poleciec. Jebut...
Chyba coś gałęziom zaszkodziło... ;):mrgreen:
Ja tam się do chłopaków nie umywam, ale czasem przyprawę do Saboorowej zupy znajdę :mrgreen:
784. 147786
jakby był przeostrzony to pisać proszę, bo dzisiaj znów coś gorzej widzę.
Ja tam się do chłopaków nie umywam, ale czasem przyprawę do Saboorowej zupy znajdę :mrgreen:
784.
jakby był przeostrzony to pisać proszę, bo dzisiaj znów coś gorzej widzę.
Narażasz się...
Nie jest prze ostrzony.
to ta sigma taka ostra:-P
zupa będzie tłuściejsza, zdrowsza,
trza by tę kurkę z pipciów opalić:mrgreen:
O i makro widzę. Niezły skakun - chyba.
Kolejny oblech :mrgreen: On się patrzy, wiadomo na kogo :mrgreen:
785. 147882
Luka z za krzaka na "kosmacza" ;):)
(i tak pójdzie na kolacje):mrgreen:
Coraz więcej fanów oblechów. :mrgreen:
Ciekawie go złapałeś. :mrgreen:
Szkoda, ze pajaka nieco z ostroscia przestrzeliles.
Za to rzemlik? ciekawie pokazany.
pozdro
oblech 785 fajnie sfocony, :)
Dzięki za odwiedziny :)
Szkoda, ze pajaka nieco z ostroscia przestrzeliles.
Za to rzemlik? ciekawie pokazany.
pozdro
rzemlik... hmm, skąd ja to mam wiedzieć ? Dla mnie to danie dla Saboora :mrgreen:
lisiajamka1
19.05.15, 18:35
Oblech rzemlik w całej swej okazałości, smakowite zdjęcie :)
Saboor się nie odzywa, widać zjada i czeka na następne. Potem mu się odbije :mrgreen: i mnie też :roll:
786. 147919
Piękny. :shock::cry::mrgreen:
Saboor się nie odzywa, widać zjada i czeka na następne. Potem mu się odbije :mrgreen: i mnie też :roll:
786. 147919
Fajne foty, rób póki możesz - u mnie ciężko spotkać robala, wyżarł już prawie wszystko :evil:, w zeszłym roku to jeszcze przynajmniej obgryzione spotykałem :shock:
Oblech w ziemniaczkach purre.
787. 147964
785 i ten co z waty wychodzi są naprawdę fajne.
a może Twoja firma badała populację robali na przyległym terenie i to są zdjęcia służbowe:mrgreen:
Tym razem tygrys szablastozęby :mrgreen: (pełna klatka)
788. 148002
Pięknie widać po takim temacie jak Ci się oko/ręka wyrobiła przez ten czas :) Na prawdę kolosalna różnica, super!
Bogdan, 787, to oblech w pampersie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zaczynasz się specjalizować w robalach, jeszcze trochę i będzie znany temat na literę a...m. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen::mrgreen:
Bogdan, 787, to oblech w pampersie. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Zaczynasz się specjalizować w robalach, jeszcze trochę i będzie znany temat na literę a...m. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen::mrgreen:
ALBUM :shock: ... to nyny i długo długo nic.
z języczkiem. Jest źle, trafiłem w drugie oko buuuu
789. 148013
ALBUM :shock: ... to nyny i długo długo nic.
z języczkiem. Jest źle, trafiłem w drugie oko buuuu
789. 148013
Aleś się przestraszył :mrgreen:, wreszcie poznam robale z BN. :mrgreen:
Ładnie sobie poczynasz, trochę ten w waciku za ciemny jak dla mnie, ważka ładnie na pierwszym zdjęciu, drugie mi nie podchodzi. :)
(pełna klatka)
A bedzie klasycznie nisko-beskidowo?
Ładnie sobie poczynasz, trochę ten w waciku za ciemny jak dla mnie, ważka ładnie na pierwszym zdjęciu, drugie mi nie podchodzi. :)
pełna zgoda :grin:
przykleiłeś się do tego szablo... coś tam. tak blisko dał się podejść sanitarnemu organowi samorządu powiatowego:mrgreen:
przykleiłeś się do tego szablo... coś tam. tak blisko dał się podejść sanitarnemu organowi samorządu powiatowego:mrgreen:
Przykleiłem :D
Jak nie wieją to się im "sesję" robi. Teraz się wyszkoliłem - szablak żółty samica :mrgreen:
Trochę nie jestem zadowolony z kadru bo ciasno przy ogonie wyszedł, a chciałem trochę bardziej zeskosować. Cóż, trudno.
790. 148023
Fajny egzemplarz Ci się trafił, ale z wyszkoleniem to jeszcze słabiutko :roll: - samica żagnicy sinej :wink:, piekna.
Fajny egzemplarz Ci się trafił, ale z przeszkoleniem to jeszcze słabiutko :roll: - samica żagnicy sinej :wink:
hahaha, ale wtopa :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jak nie wieją to się im "sesję" robi.Uważaj, może wściekłe? :roll:
Prawie dobrze ale skoro to samica, to może mieć ciasno koło ogona. :-P
Jak będziesz szukał ważek to tutaj - http://wazki.pl/lista_wazek_zdjecia.html :wink:
Fajna stronka :)
Jak będziesz szukał ważek to tutaj - http://wazki.pl/lista_wazek_zdjecia.html :wink:
Fajna stronka :)
Bardzo dziękuję :)
A zauważyłeś, że i tak na forum szybciej ? - Ty,abir, yamada, nyny, i...wybaczcie kogo nie wymieniłem :)
Niestrawności kurdę dostanę.
790. Ładana zielona wyszła :)
Hmmm, "na pieska" :mrgreen:
791. 148126
I przerzucił się z oblechów na sex oblechów. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Świetne. :mrgreen:
Bogdan zmienia orientację..... I jak mu tematyczny album wydać z Beskidu Niskiego Nieco, jak porzucił temat ......:???:
Dzisiaj w Oblasówce taki obiekt miał sesję. Kto mógł to go focił. Był zmarznięty i ... cierpliwy :mrgreen:
792. 148225
"Zawiesił" się jak po przepitku ;):mrgreen:
Fakt, mamy spore zapasy :mrgreen:
Chcial przeleciec i sie zawiesil..
Ładny. Ładnie wygląda. :grin:
Kiedyś takie dwa wleciały mi do pokoju wieczorem. Ech działo się wtedy :mrgreen:
Lewa czółka to reset. :-)
Raczej pił razem z nimi. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Raczej pił razem z nimi. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Chcial przeleciec i sie zawiesil..I ci, z którymi pił, wykorzystali to :mrgreen:
I ci, z którymi pił, wykorzystali to :mrgreen:
Tak to w życiu, kompanów do flaszki trzeba dobierać. :wink::mrgreen:
I ci, z którymi pił, wykorzystali to :mrgreen:
Raczej chcial byc Kozakiewicz.
792 bardzo mi sie podoba, zwłaszcza kolory
Bogdan, widzę że robactwo zaczęło nad Tobą panować...:wink:
Dzisiaj w Oblasówce taki obiekt miał sesję. Kto mógł to go focił. Był zmarznięty i ... cierpliwy :mrgreen:
też mam tego oblecha i pewnie wrzucę kiedyś ;) - trzeba przyznać że model cierpliwy ;)
Podoba się ten "785" :)
Pozdrawiam.
Ładne Twoje "oblechy" jak sam nazwałeś. Szczególnie pierwszy nazwany przez Ciebie oblech.
Góry Pieprzowe. W okolicy Sandomierza popularnie zwane pieprzówkami.
Z drugiej strony to największe rosarium Europy. Skąd te dwie nazwy ?
Rosarium lub Góry Różane z powody największej ilości - kilkunastu gatunków róż zgromadzonych na niewielkim obszarze.
Mieliśmy z Marysią pecha, ponieważ ostatnie deszcze zdewastowały kwiaty róż, który największa eksplozja jest na przełomie maja i czerwca. W sumie znalazłem dwa kwiaty... buuuuu :(
397 gatunków roślin, w większości endemicznych. Miejsce gdzie lądują ptaki przelotowe, coś pięknego po prostu.
Rezerwat przyrody to murawy stepowe, róże, łupki, źródliska, las łęgowy, starorzecze Wisły, sady morelowe - a wszystko to na 18 ha terenu rezerwatu.
Idziesz ścieżką szlaku turystycznego, a tu tylko krzaczory i krzaczory. Splątane, poplątane, łapiące za ubranie - a to tylko róże, w przeróżnych odmianach.
A skąd nazwa Góry Pieprzowe - otóż w większości składają się z łupków kambryjskich uformowanych 200 mln lat temu w czasie fałdowań sandomierskich. A ich struktura przypomina ziarna pieprzu.
793. 148421
794. 148422
795. 148423
796. 148424
797. 148425
798. 148426
799. 148427
800. 148428
Fajnie tam, zachęciłeś mnie do poogladania. Będę na początku czerwca to Ci róż może nałapię :-)
Jak to wszystko zakwitnie....
pierwsze zdjęcie przypomina mi troszkę widok w Świeciu na Wisłę podczas zlotu u adambiega
Fajne okolice, szkoda tylko, że te róże nie kwitły :grin:
Janowiec - dwór (nie pole :mrgreen: ) i zabudowania
801. 148453
802. 148454
803. 148455
łódka
804. 148456
Zastanawiałem się czy aby nie usunąć tej anteny satelitarnej, ale jednak nie - tam mieszkają ludziowie.
805. 148457
Prom lub draga
806. 148458
Janowiec fajny :) , (805) trochę ta chata wydaje się lecieć na prawo, no pewnie by nie byli zadowoleni ci mieszkańcy jak byś im antenę odkręcił... ;):mrgreen::lol:
luzaczek82
26.05.15, 10:39
Klimatycznie
801. 148453
A gdyby trochę jaśniej? :roll:
148464
Robale fajne, a najlepsza zagnica i puszek okruszek :)
Widoczki tez niczego sobie.
pozdro
Taki fajny a nie mój, szkoda...
Taki fajny a nie mój, szkoda...
Ani mój...... wychodził bym sobie na pole... :roll:
148464
Lepiej :)
Dotychczas myślałem że dzemski to taki biolog, chemik - który od czasu do czasu wrzuca nam na forum zdjęcia oblechów mikro. Jakieś grzyby, bakterie czy coś tam.
A tu się okazuje, że to łazik zawołany.
Wybieraliśmy się z Marysią do lessowego wąwozu Królowej Jadwigi w Sandomierzu, a tu okazuje się, że piękniejszy, dłuższy jest na wyciągnięcie ręki - kawałeczek za Kazimierzem.
Kurcze, warto było, dzięki dżemik :)
Więc prezentuję - Wąwóz Korzeniowy, lub jak Google maps podaje "Korzeniowa Dziura".
Ludziowie, 15 minut wędrówki ale warto :D
807. 148471
808. 148479
809. 148478
810. 148477
811. 148476
812. 148475
813. 148474
814. 148473
815. 148472
816. 148480
148464
Lepiej, poszedłbym nawet dalej:)
148481
Fotogeniczne miejsce ten Wąwóz Korzeniowy, fajne foty.
Bodzip, przyznaj się, że ten rów w lesie sam wykopałeś, aby świetne foty zrobić i nam je pokazać. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
... trochę ta chata wydaje się lecieć na prawo...
Stara chałupa to nie dziwota, że się wali :grin:
Fajna seria, ta z rowem jeszcze fajniejsza :grin:
Fajna ta korzenna dziura, choć obróbka lekko mnie się rzuca w oczy, chodzi o ciągnięcie z cieni (częściowe rozjaśnianie?) jak domniemywam, nienaturalnie wyszło imho.
Fajna ta korzenna dziura, choć obróbka lekko mnie się rzuca w oczy, chodzi o ciągnięcie z cieni (częściowe rozjaśnianie?) jak domniemywam, nienaturalnie wyszło imho.
Faktycznie, trochę ciągnąłem, ale bardzo niewiele. Tam było bardzo ciemno, zresztą trzeba popatrzeć na ISO, oscylujące w granicach 1000
pierwsze zdjęcie przypomina mi troszkę widok w Świeciu na Wisłę podczas zlotu u adambiega
trochę tak jakby faktycznie - kapitalny był tam wschód :) :) :) echh
Więc prezentuję - Wąwóz Korzeniowy, lub jak Google maps podaje "Korzeniowa Dziura".
wąwóz robi naprawdę niezłe wrażenie - nie dziwie się że cieszy sie micha że udało Wam się go odwiedzić :)
Faktycznie, trochę ciągnąłem, ale bardzo niewiele. Tam było bardzo ciemno, zresztą trzeba popatrzeć na ISO, oscylujące w granicach 1000
Ale tak gwoli prawdy te iso równie dobrze mogło być 200. Czas przy ogniskowej 12mm nie musi być 1/100s (czy nawet krótszy z EXIF), wystarczy 1/25s nawet bez stabilizacji. Motyw statyczny więc krótki czas niepotrzebny.
PS
No chyba, że mocno wiało i chciałeś zamrozić ruch drzew, gałęzi, liści
korzenny rowek świetny i zdjęcia też świetne :)
Pięknie "zrobiłeś" ten wąwozik.
Pozdrawiam.
Wąwozik pikny, chatynki janowskie też.
PS.
Co do jasności zdjęć, mam wrażenie, że prawie wszystkie zdjęcia Bodzio masz za ciemne, również te z wątku o beskidzie niskim. Oglądałem na różnych monitorach i fonie, wszedzie jakby za ciemne... ale to może moje oczy coś oszukują :wink:
Ten sam szerszeń. Oj sporo ludzi go fociło :)
817. 148500
Janowiec piękny.
Nie wiedziałem, że są góry pieprzowe.
Ostatnia fota szerszenia świetna.
Pozdrawiam.
Ten sam szerszeń. Oj sporo ludzi go fociło :)
Nie cierpię robali, ale wyszedł nieźle.:)
lisiajamka1
27.05.15, 17:02
Szerszeń z anielską cierpliwością przednie wyszedł :grin:
Szerszeń z anielską cierpliwością przednie wyszedł :grin:
Przecież on z nimi pił, a potem go wykorzystali. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A za pozowanie nie zapłacili. :roll:
Piękny " Gucio ". :mrgreen:
Ładny mi Gucio. Był zmarznięty, ale jak mrówek przeszedł, to od razu się uaktywnił :D
To ten stwor ktorego sie boje.
ale w tym wąwozie musi się śmigać zimą na sankach.:roll:
ciekawa ciekawostka
Zaluje, ze mnie nie wystarczylo czasu no odwiedzenie tego dworu. Nastepny zlot prosze zrobic przynajmniej 4 dniowy;)
Wawoz tez bym chetnie zobaczyla bo z twoich fot wynika, ze to magiczne miejsce.
Agnieszka "strzela" do szerszenia :mrgreen:
818. 148526
Ciekawe ujęcie łowczyni Gucia. :mrgreen:
Wreszcie się rozchmurzyło. Robal wieczorową porą :D
819. 148537
820. 148538
Wreszcie się rozchmurzyło. Robal wieczorową porą :D
Wieczorową? A rozświetlony jak w samo popołudnie. :-D Łaadnie.
Fajny motylek, można było bardziej przesłonę domknąć to cały w GO może by się zmieścił :grin:
Kolega widze epl5 walczył dzielnie :) , z wizierkiem czy przez monitorek? :)
Fajny motylek, można było bardziej przesłonę domknąć to cały w GO może by się zmieścił :grin:
Można było, właściwie powinien się zmieścić, ale wiało, bardzo mocno wiało - a zdjęcia to loteria. Więc jeszcze dwa, a trzecie do galerii... strasznie dawno nic nie wrzucałem :roll:
821. 148544
822. 148545
Można było, właściwie powinien się zmieścić, ale wiało, bardzo mocno wiało - a zdjęcia to loteria.
Dlatego zwykle bardziej domykam przesłonę, chyba że ze statywu da się zrobić. Motyl płaski i powinien się zmieścić przy mniejszej ale gdy motyl sie rusza to ciężko trafić.
Kolega widze epl5 walczył dzielnie :) , z wizierkiem czy przez monitorek? :)
Monitorek i AF
Z ostatnich 817 i 820 wybieram:)
Ostatni na dziś, bo się Saboor przeje. Nie wolno tyle jeść na noc :mrgreen:
823. 148546
Robale świetne. :mrgreen:
I mamy nowego "OBLECHOGRAFA". :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ten ostatni zdecydowanie bardziej "galeryjny":) Ładne kolorki, owad większy, dobrze trafiona ostrość i dobry kadr. Świetnie.
Monitorek i AF Dziękuję, a to szkiełko to co to? :mrgreen: . 823 zajajisty!!!:)
Dziękuję, a to szkiełko to co to? :mrgreen: . 823 zajajisty!!!:)
A szkiełko to zwykłe ZD 50/2,0 makro z dużego 4/3. Czasem podpinam telekonwerter EC-20 i mam szkło 100 mm makro :)
823 - świetne, ja jakoś do pszcół, bzygów itp szczęścia nie mam. A co do wąwozu, muszę się tam wybrać.
823
Daj do galerii, co do mnie to B3atka już drzwi do pokoju nie otwiera - wlezę przez szparę...
Zaczął być jakieś przydatne rzeczy fotografować, np. steki...
Korzystając z chwili czasu i chwili słońca... może za mała GO, ale trawę pod spodem chciałem rozmyć, a tak sobie cierpliwie siedział :D
824. 148550
Oblech w ziemniaczkach purre.
787. 147964
Bogdanie, tyle pięknych rzeczy jest do sfocenia a Ty buszujesz w kartoflach, polujesz na byle jakie robale???
To jest wolny kraj, ale wolałbym np. obejrzeć pazia królowej Twego autorstwa...
Bogdanie, tyle pięknych rzeczy jest do sfocenia a Ty buszujesz w kartoflach, polujesz na byle jakie robale???
To jest wolny kraj, ale wolałbym np. obejrzeć pazia królowej Twego autorstwa...
No cóż, pazia królowej w okolicach Bielanki widziałem raz, i raz w okolicach Nowicy. W tym terenie jest bardzo rzadkim owadem. Szkoda bo pięknym.
Ale będę się starał :rolleyes:
Korzystając z chwili czasu i chwili słońca... może za mała GO, ale trawę pod spodem chciałem rozmyć, a tak sobie cierpliwie siedział :D
824. 148550
Jezu….jaki paskud!
Fuj, to ja juz wole te szerszenie :-P
Jezu….jaki paskud!
Fuj, to ja juz wole te szerszenie :-P
Ale przynajmniej nie lata :).
ATSD. Pajączur fajny.
Calkiem ten pajak calkiem :)
pozdro
Pajączor ładnie sfocony, zapoluj na niepylaka apollo, dawno takiego nie widziałem. :mrgreen:
Pajączor ładnie sfocony, zapoluj na niepylaka apollo, dawno takiego nie widziałem. :mrgreen:
... marzenie :wink:
824. 148550
Pająk fajny, a GO gdzie miała być tam jest :grin:
---------- Post dodany o 22:07 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------
No cóż, pazia królowej w okolicach Bielanki widziałem raz, i raz w okolicach Nowicy. W tym terenie jest bardzo rzadkim owadem. Szkoda bo pięknym.
Ale będę się starał :rolleyes:
To może w Pieninach zapolujesz na niepylaka apollo :wink:
---------- Post dodany o 22:09 ---------- Poprzedni post był o 22:07 ----------
nie zauważyłem, że henry1 niepylaka już Ci zaproponował, teraz nie masz wyjścia :lol:
Wreszcie się rozchmurzyło. Robal wieczorową porą :D...
znaczy brunet:mrgreen:
---------- Post dodany o 15:22 ---------- Poprzedni post był o 15:20 ----------
823....
ten bąk czy cóś takiego też fajny, taki kolorowy
widać, że Bodzio ostatnio dużo w pozycji wymuszonej robi zdjęć:mrgreen:
widać, że Bodzio ostatnio dużo w pozycji wymuszonej robi zdjęć:mrgreen:
Jest na to § :mrgreen:
Ostre słońce, więc tylko kóń i pluskwa :roll:
825. 148631
826. 148632
Fajne, ale Qń ma chyba braki w tylnych odnóżach, ktoś mu jedną nogę odgryzł. :shock: :mrgreen:
Czyżby pożeracz oblechów był tam przed Tobą ??? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Fajne, ale Qń ma chyba braki w tylnych odnóżach, ktoś mu jedną nogę odgryzł. :shock: :mrgreen:
Czyżby pożeracz oblechów był tam przed Tobą ??? :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Był!! :twisted:
pożeracz oblechów :mrgreen::mrgreen::mrgreen: Pożeracz oblechowych udek. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
A zdjęcia oblechów :D ładne.
Żabie udka mu się nie spodobały do qniowi obgryzł :shock:
Tak sobie patrzę na Twoje oblechy i jestem zdegustowany :|
Nigdzie, na żadnym zdjęciu, nie prostowałeś perspektywy! :-P
Fajne te oblechy. :)
Fajne, ale Qń ma chyba braki w tylnych odnóżach, ktoś mu jedną nogę odgryzł. :shock: :mrgreen: Wszystko w porządku- on po prostu, ma prawą nóżkę bardziej ;)
PS
Bodzip!
Jak dojdziesz do zdjęcia 1/3 oka muchy- przestanę tu zaglądać :mrgreen:
Tak sobie patrzę na Twoje oblechy i jestem zdegustowany :|
Nigdzie, na żadnym zdjęciu, nie prostowałeś perspektywy! :-P
Fajne te oblechy. :)
Wszystko w porządku- on po prostu, ma prawą nóżkę bardziej ;)
PS
Bodzip!
Jak dojdziesz do zdjęcia 1/3 oka muchy- przestanę tu zaglądać :mrgreen:
Heniu, ten zwierz ma sześć nóg, cztery przednie do chodzenia:mrgreen: i dwie tylne do skakania.:shock::mrgreen:
A ten na fotce ma jedną tylną obżartą, przez jakiegoś głodomora. :mrgreen:
... on po prostu, ma prawą nóżkę bardziej ;)
Heniu, ten zwierz ma sześć nóg, cztery przednie do chodzenia:mrgreen: i dwie tylne do skakania.:shock::mrgreen:
A ten na fotce ma jedną tylną obżartą, przez jakiegoś głodomora. :mrgreen:No to żeby nie było nieporozumień- on ma prawą nóżkę (tę do skakania) bardziej niż lewą. :-P
A ten na fotce ma jedną tylną obżartą, przez jakiegoś głodomora. :mrgreen:
Gada Henryk do Henryka, Bodzip do abira.... :mrgreen:
...a Saboor kuniowu nóżkę zabira :mrgreen:
...a Saboor kuniowu nóżkę zabira :mrgreen:
Sam lepij bych tego(tej nóżki) nie ujoł. :mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ładne robaczki Bodzio, ale pszczółka - super.
Pozdrawiam.
Saboor czyta te pierdoły i oblechy wcina. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
No i mam przerąbane. :roll:
Zajawka nowego malutkiego cyklu pt. "starocie".
Oto pierwsi z nich :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
828. 148692
Starocie to pewnie za progiem, na progu małolaty na fotach taty. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Czekamy na debiut nowego cyklu. :roll::mrgreen:
Dzięki ronin. Miałem dziś jechać na "Diabelski Kamień" do Folusza, ale po wczorajszych deszczach przypuszczałem, że błoto będzie. Więc skorzystałem z Twojej informacji :)
Takie targi dość często są w różnych miastach, ale ten zorganizowano w fajnym plenerze - w skansenie wsi pogórzańskiej w Szymbarku.
148703
Organizator - dyrektor Gorlickiego muzeum, Skansenu wsi pogórzańskiej i kasztelu w Szymbarku. Nawiasem - mój kolega z klasy z podstawówki - Leszek Brzozowski.
829. 148700
Zabawki foto :)
830. 148701 831. 148702
Może laleczki ? :)
832. 148704 833. 148705
dużo innych "badziewi"
834. 148712 835. 148711
836. 148710 837. 148709
828. 148708 839. 148707
840. 148706 841. 148713
No to się pobawiłeś :grin:
Ladne piekne, ale ja jednak wole robale :P
pozdro
Jarmark różności, świetny. :grin:
Uwielbiam takie jarmarki staroci. U nas jest ich wiele i sama czesto po nich buszuje w poszukiwaniu skarbow. Lubie wskrzeszac takie wyratowane od zapomnienia przedmioty y nadawac im nowy wyglad albo przeznaczenie.:cool:
Dzięki ronin.
Nie ma za co.
Takie targi dość często są w różnych miastach, ale ten zorganizowano w fajnym plenerze - w skansenie wsi pogórzańskiej w Szymbarku.
Czyli dobrze zrobiłem nie robiąc zdjęć z skansenu - czułem, że jak tam będziesz to zrobisz ładniejsze i ciekawsze.
Miałem dziś jechać na "Diabelski Kamień" do Folusza
Czyli będziesz może jechał w tą niedzielę?
Czyli dobrze zrobiłem nie robiąc zdjęć z skansenu - czułem, że jak tam będziesz to zrobisz ładniejsze i ciekawsze.
Oto jest pytanie :roll:
Czyli będziesz może jechał w tą niedzielę?
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo :mrgreen:
Jako, że nie mam nic nic nic nic nic do wrzucenia :oops: pomęczę Was fotami z targowiska staroci.
Być może coś ciekawego się z tego wykluje, bo zostałem poproszony o foty wnętrz z chałupek skansenu, więc.... :mrgreen:
Tymczasem bawcie się dobrze, przypominając sobie dzieciństwo :)
842. 148908 843. 148920
844. 148919 845. 148918
846. 148917 847. 148916
848. 148915 849. 148914
850. 148913 851. 148912
852. 148911 853. 148910
854. 148909 855. 148921
I to już całkiem koniec targowiska :)
856. 148922 857. 148934
858. 148933 859. 148932
860. 148931 861. 148930
862. 148929 863. 148928
864. 148927 865. 148926
866. 148925 867. 148924
868. 148923 869. 148935
Jaja Faberge, do wyboru do koloru, nawet car tylu nie miał. :shock::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Ciekawy ten jarmark staroci. :mrgreen:
Zapewne cos bym w tym motlochu wypatrzyla. Uwielbiam:)
Motylek wieczorową porą piękny.
Jest bardzo duże prawdopodobieństwo :mrgreen:
Czyli jest równie duże prawdopodobieństwo że może się gdzieś tam zobaczymy :mrgreen:
lisiajamka1
3.06.15, 16:44
Miałem taką skarbonkę PKO i dodatkowo książeczkę SKO :grin:
rzeczy w tym klimacie można dostać też co roku w Pelplinie, na jarmarku cysterskim. różne cuda tam mają
No pacz pan, to cystersi cuda sprzedają :shock:
Jura. Złoty potok.
Złoty potok ma kilka źródeł łączących się w jeden spory strumień.
870. 149932
871. 149933
872. 149934
873. 149936
874. 149937
875. 149938
876. 149939
Którego wydajność jest całkiem niezła :D
877. 149935
878. 149940
Ciekawe, potok jest, a gdzie złoto ??? :shock::mrgreen:
Przyjemny chłodek bije od tej wody. :mrgreen:
a gdzie złoto ??? :shock::mrgreen:
Też chciałem o to zapytać :lol:
Chytrusy :-P
Ciekawe czy w Złotoryji mają ryje ze złota :mrgreen:
Chytrusy :-P
Ciekawe czy w Złotoryji mają ryje ze złota :mrgreen:
Nie, oni tam ryli z ziemi to złoto. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Nie, oni tam ryli z ziemi to złoto. :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Taaaa, w Złotym Stoku to się staczali :mrgreen:
Taaaa, w Złotym Stoku to się staczali :mrgreen:
Ale po pierwszym litrze, bez zakąski. :-P:mrgreen:
teraz wiadomo jak wygląda początek rzeki:)
Trza było se trochę złota wypukać.....:roll:
Fajne takie źródełka :) , wyłazi ta woda nie wiadomo skąd :wink::)
Też przerywnik :mrgreen: - bardzo cienki dzisiaj (dosłownie i w przenośni)
150026
Fakt. :grin:
lisiajamka1
15.06.15, 12:41
150026
Taki ważki przecinek :grin:
Mglista jakaś , nie zrobiła "mejkapa"...:wink::mrgreen:
Mglista jakaś , nie zrobiła "mejkapa"...:wink::mrgreen:
To po prostu z wrażenia - zobaczyła Bodzipa obwieszonego łańcuchami z tego złota ze złotego potoku :mrgreen: