Zobacz pełną wersję : Kalendarz OlympusClub 2013
Kalendarze dotarly hura ! ... zapakowane w twardej kopercie super :-)
Nie będzie dodruku w wersji błyszczącej, zatem narzekania i popierania, raczej niewiele wniosą. Serdeczne dzięki za zrozumienie i życzliwe przyjęcie kalendarza w takiej wersji.
Ależ w ogole nie chodzi o narzekania, to raczej dywagację, niestety nie dowieziono mi papieru a3 , miałem ochotę wydrukować moje zdjęcia do porównania. By wyrobić sobie opinię.Jest super.
Kalendarz piękny. Więcej takich akcji :)
Kalendarz piękny. Więcej takich akcji :)
W nastepnym roku rozbijemy rok na tygodnie.Bedzie wiecej ogladania.
W nastepnym roku rozbijemy rok na tygodnie.Bedzie wiecej ogladania.
rewelacyjny pomysł, a kalendarza by chyba nie wystarczyło dla wszystkich podejrzewam, takie by miał wzięcie.
Serdeczne dzięki! Dziś otrzymałem piękny egzemplarz przesłany przez Muminka. :D
Kalendarze dotarły, są piękne, najbardziej zachwycona jest moja teściowa, którą z powodu moich zdjęć tam zamieszczonych rozpiera wielka duma i nie przestaje wychwalać zięcia wśród swoich znajomych.:shock:
Bardzo dziękuję wszystkim osobom zaangażowanym w proces powstawania kalendarza.
Serdeczne dzięki! Dziś otrzymałem piękny egzemplarz przesłany przez Muminka. :D
Aż Ci zazdroszczę. U mnie chyba listonosz drogę pomylił, ale czekam cierpliwie.
jozinzbazin
10.11.12, 00:13
A ja po cichutku mam nadzieję, że może dostanę jednak w sobotę w Odzi.
Jak do Rybnika dotarl dla nas to i do Ciebie dojdzie od Muminka w ladnej kopercie :-)
Podziękowania dla kolegi Muminka za EXPRESOWĄ dystrybucje.
Co do kalendarza hmmmm Nie mogę się zdecydować czy zostawić w pracy i cieszyć oko przez 8 godzin dziennie, czy zabrać do domu :)
Zdjęcia znakomite, w dużym formacie i na odpowiednim papierze nabrały blasku. Gratulacje :)
pol189
A ja dostałem od apz-a w Łodzi, za co bardzo dziękuję :)
Dostałem też dla naszych wspólnych znajomych - Leszka i Piotra z Nowicy. Dzisiaj jadę do nich dostarczyć.
Cza było wołać, odebrałem osobą własną (OPL->Muminek->apz->osobawłasna) dwa dla qmpli z roboty odebrał bym i dla Ciebie.
Cza było wołać, odebrałem osobą własną (OPL->Muminek->apz->osobawłasna) dwa dla qmpli z roboty odebrał bym i dla Ciebie.
A myślałem, że poczta szybsza będzie niż Ty wyjeżdżający na zlot i z powrotem :)
Czekam cierpliwie, może dziś listonosz Pat dojedzie.
To teraz pochwalcie się jak to wygląda na ścianie ;).
Na ścianie to se powiesimy. Ale 1 stycznia :-P
Nie mogę, jeszcze nie otrzymałem. :-(
Ps.
Gwóźdź w ścianie prezentuje się okazale, co do reszty trudno powiedzieć. :-D
Przykro mi, ale nie mogę. W dzisiejszej poczcie ani przesyłkach kurierskich nie było.
Ale czekamy cierpliwie.
Pozdraiam
jozinzbazin
12.11.12, 18:27
Taaaa... w przyszłym roku chiba. :cry::evil:
Mam je przed sobą:)
Są pikne!
Tutaj chciałam serdecznie podziękować wszystkim, którzy się przyczynili -
* pomysłodawcom za pomysł,
* fotografom za zdjęcia,
* głosującym za trafne skreślenia;)
* sponsorom za sypnięcie "groszem",
* Muminkowi za zostawienie kalendarzy dla mnie w umówionym miejscu:)
Czuję się wyróżniona obracając się w takim towarzystwie!
Ja tez mam całą paczkę dla Olytalibów z Łodzi i okolic. Teraz tylko czekam na info komu je dostarczyć. A sam kalendarz...miodzio z fotkami palce lizać. Brawo dla pomysłodawców i fotografujących.
Brawo, brawo. Pat dziś nie dojechał, więc napięcie narasta.
Jest jakaś szansa by otrzymać kalendarz czy raczej spóźniłem się? :oops:
Wy lepiej powiedzcie co myslicie o formie ksiazkowej w formacie A5.Rozbity na tygodnie(jeden tydzien jedna fotka)i 7 stron na notatki.Oczywiscie w nastepnym roku.I dlaczego Olympus chce to tez finansowac dla nas.
Brawo, brawo. Pat dziś nie dojechał, więc napięcie narasta.
Bier jakoś kawa i puć do mnie, kukniesz se ;)
Dziś już nie dam rady, ale może jutro się skuszę :) Dzięki :)
PS.
Aż się boję pomyśleć co będzie jak w końcu kalendarz dojedzie. Chyba że się skubany postman do przesyłki dobrał i teraz wisi w jego chałupie :evil:
Wy lepiej powiedzcie co myslicie o formie ksiazkowej w formacie A5.Rozbity na tygodnie(jeden tydzien jedna fotka)i 7 stron na notatki.Oczywiscie w nastepnym roku.I dlaczego Olympus chce to tez finansowac dla nas.
Podoba się mi bardzo , tylko skąd Ty o tym wiesz? W pionowym układzie?
MZ mało użyteczne. Kto nie używa kalendarza, w takiej formie, to nie będzie taszczył cegły. Kto używa, to też nie będzie taszczył cegły! (50 kart foto daje sporo ciężaru i rozmiaru). Kalendarz ścienny zawsze gdzieś można powiesić i zerkać.
A i jeszcze dochodzi, to, że ciężko tak jakoś kreślić po ładnym wydawnictwie.
I w efekcie uzyskujemy ni to kalendarz, ni album fotograficzny.
Właśnie wróciłem z Nowicy.
A było to tak:
Wchodzę do Piotra. Cicho, ciemno, w jednym pokoju mała lampka. Wychodzi Piotr. Gębusia mu się roześmiała, ale nawet chwili nie mogliśmy pogadać - chłopaki chore.
Zajechałem w kolejności do Leszka Wronowskiego. Alinka zajęta na górze - uczyła jakieś dziewczę. Leszek wziął kalendarz do ręki.... a ja patrzę na Jego oczy. Robią się coraz większe.
Oooo, buddyjskie flagi modlitewne !! - skąd wiedziałeś że jestem tego wyznania ?
Nie wiedziałem - ja na to. Dobas tam był i zdjęcia porobił.
Więc specjalne podziękowania dla Marcina od Pana... nie kolegi Leszka Wronowskiego :mrgreen:
i wielkie, wielkie podziękowania dla klubu za tak piękny prezent - od obydwu - Piotra i Leszka.
Ja dziś odebrałem na poczcie bo w piątek listonosz był ranao jak byłem w pracy, jeszcze raz dzięki Muminku za przesłanie. Kalendarz jest SUPER :)
ale podkręcacie napięcie, chyba się nie doczekam swojego egzemplarza... :)
Kurde.W tym kalendarzu luty tam najkrotszym miesiacem jest.Fota natomiast z miesiaca lutego to....:shock::shock::shock::shock::-P.Ach co ja bede pisac,jaki to kwiat to kazdy widzi i kopac sie z nim nie bede.:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Pod taki kalendarz ściana jest równana, malowana co by godna była.:)
I nie gańba ci? chopa na jakoś kawa?
To może jeszcze teju mu postow......
I nie gańba ci? chopa na jakoś kawa?
To może jeszcze teju mu postow......
cicho, przeca i tak piwo przyniesie, ino przed 23ciom nie moga pisac bo ustawa pilnuje
cicho, przeca i tak piwo przyniesie, ino przed 23ciom nie moga pisac bo ustawa pilnuje
Zdrówko...
Zagryzam kiełbasą kalafiorowo-zlotową , bo na zlocie zapomniał...
---------- Post dodany o 22:55 ---------- Poprzedni post był o 22:49 ----------
Do wszystkich Krakusów, którzy dzisiaj dobijali się się do mnie : Zapomniał ja rzech sobie o telefonie i ...... no i ... właśnie...:roll:
Jutro od 8.30 można do mnie dzwonić w sprawie kalendarza i umawiać się.. Odbiór w ciągu dnia... już bez problemu.
Pozdrawiam
Właśnie zaniósłszy osobiście awizo na pocztę odebrałem kopertę z nowiutkim, kolorowym i jeszcze drukarnią pachnącym kalendarzem :mrgreen:
Śliczny on ci jest, śliczny.
Zadałem pytanie czemu awizo do skrzynki wrzucają, skoro cały czas ktoś w biurze siedzi. Pani pracująca w Państwowej Organizacji Co Zawsze Tylko Awizuje z rozbrajającą szczerością powiedziała - "Panie, taaaakich dużych to nie noszą". Cóż. Idę się ślinić nad kalendarzem :mrgreen:
Właśnie zaniósłszy osobiście awizo na pocztę odebrałem kopertę z nowiutkim, kolorowym i jeszcze drukarnią pachnącym kalendarzem :mrgreen:
Śliczny on ci jest, śliczny.
Zadałem pytanie czemu awizo do skrzynki wrzucają, skoro cały czas ktoś w biurze siedzi. Pani pracująca w Państwowej Organizacji Co Zawsze Tylko Awizuje z rozbrajającą szczerością powiedziała - "Panie, taaaakich dużych to nie noszą". Cóż. Idę się ślinić nad kalendarzem :mrgreen:
Doczekales sie w koncu :-)
A mnie to zawsze wkurza, bo w koncu zaplacona jest przesylka i powinna byc dostarczona do adresata a nie tylko na poczte.
Doczekales sie w koncu :-)
A mnie to zawsze wkurza, bo w koncu zaplacona jest przesylka i powinna byc dostarczona do adresata a nie tylko na poczte.
To i tak małe piwo - wczoraj zapytałem sąsiadkę stojącą przy skrzynce UNIJNEJ - czemu grzebie drutem w mojej skrzynce, i czemu od 4 miesięcy każda poczta jest naderwana i zaklejona na nowo ?
Widok purpury i chaos w oczach - bezcenne :mrgreen:
To i tak małe piwo - wczoraj zapytałem sąsiadkę stojącą przy skrzynce UNIJNEJ - czemu grzebie drutem w mojej skrzynce, i czemu od 4 miesięcy każda poczta jest naderwana i zaklejona na nowo ?
Trzeba było babie też drutem pogrzebać, a potem zakleić. :-( :-) :-D
A mi dostarczono do domu w stanie nienaruszonym, chociaż zamieszkuję na niezłej prowincji i listonosz ma kilka dobrych km. Kalendarz robi świetne wrażenie, matowy papier imho bardzo na plus - widać zdjęcia a nie lustro. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy się przyczynili do powstania kalendarza oraz Muminkowi za przesyłkę.
Przez cztery miesiace byles inwiligowany przez sasiadke, czasy sie zmienily, ale... :-)
O ja pier...e!!! :mrgreen:
Jesteś Olytalibem, sąsiadka dba o bezpieczeństwo mieszkańców bloku :mrgreen:
A tak na poważnie, to jest naruszenie tajemnicy korespondencji i są na to paragrafy...
Eeee tam paragrafy :)
Tak, wiem - ale ta pani ma żółte papiery - potwierdzam, to pewne, potwierdzone przez sąd kiedy innemu sąsiadowi wytoczyła proces.
No więc traktuję to na luzie. Aktualnie uzgadniam z pocztą metodę dostarczania korespondencji - albo skrytka, albo bezpieczna skrzynka z blokadą.
a ja juz mam :)))) dziekuje bardzo za super prezencik , kalendarz wyszedl swietnie, gdzies napewno zawisnie w moim domu, pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje.
a ja juz mam :)))) dziekuje bardzo za super prezencik , kalendarz wyszedl swietnie, gdzies napewno zawisnie w moim domu, pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje.
U mnie już wisi :)
Eh... Pomorze jak zwykle w tyle...
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/03/cry-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/cry.gif)
jesteśmy za dalekooooo....
Pomorze zaczyna się lekko niecierpliwić...:cry:
Już za chwileczkę, już za momencik...
---------- Post dodany o 21:21 ---------- Poprzedni post był o 21:08 ----------
Mam pytanie do kogoś kto zapisał się jako Ela10 na Dolnym Śląsku czy mógłby/mogłaby zarejestrować się na forum, a tym samym ujawnić się i przesłać mi adres wysyłki. Poczekam do 15 grudnia. Po tym terminie kalendarz trafi do losowo wybranej osoby.
Tu małe wyjaśnienie dla pozostałych. Konkurs i formularz były w otwartej części konkursowej i widziały go osoby zarówno zarejestrowane jak i niezarejestrowane. Jak wiecie zbieraliśmy tam tylko wstępne namiary, czyli województwo i miasto. Dla osób, które mogły się spotkać z dystrybutorami taki namiar był wystarczający. Resztę informacji uzupełniają sami dystrybutorzy w miarę potrzeb.
Pomorze zaczyna się lekko niecierpliwić...:cry:
Spokojnie, doczekamy się i my. Ja codziennie pilnuję przybycia listonosza i kuriera.
Pozdrawiam
Już tydzień czekam na dostawę i nie wychodzę z domu.
Ale jam cierpliwy, nawet tą separację od otoczenia zniosę. :-D :-D :-D
INFORMACJA dla OlyClubowiczów z Warszawy i okolic:
dystrybucją kalendarzy zajmuję się ja, lecz na chwilę obecną nie mam ich fizycznie u siebie.
Jak tylko będę je miał od razu poinformuję w tym wątku i będę się kontaktował z zamawiającymi - mam listę nicków.
Proszę o cierpliwość - na pewno każdy otrzyma swój kalendarz - jak sądzę - do połowy grudnia (tego roku :) )
jozinzbazin
18.11.12, 22:40
dystrybucją kalendarzy zajmuję się ja, lecz na chwilę obecną nie mam ich fizycznie u siebie.
Jak tylko będę je miał od razu poinformuję w tym wątku i będę się kontaktował z zamawiającymi - mam listę nicków.
Proszę o cierpliwość - na pewno każdy otrzyma swój kalendarz - jak sądzę - do połowy grudnia (tego roku :) )
Ufff ! Już mało nie umarłem z trwogi,ale jesteś. :lol:
Jestem w tym tygodniu w Warszawie, więc może się uda. Napiszę Ci wiadomość z telefonem, bo przy komputerze będę tylko wieczorem.
A skąd masz listę nick'ów ?????
A skąd masz listę nick'ów ?????
Każdy dystrybutor otrzymał listę od Hadesa.
Każdy dystrybutor otrzymał listę od Hadesa.
Jesteś pewien ??? :-)
Jesteś pewien ??? :-)
Absolutnie, gdzieś o tym pisał...
Absolutnie, gdzieś o tym pisał...
To dlaczego ja ich nie mam ?
Choć kalendarze mam i zamówiłem już opakowania do wysyłki.
Tylko nie wiem komu je wysłać a komu wręczyć. :-)
Napisz do Hadesa.
Ja mam kalendarze dla
januszk17 z Łodzi
Grzegorz73 z Kutna
bast z Tomasz
Proszę te osoby o kontakt na PW w/s odbioru
Napisz do Hadesa.
Napisałem i cisza. :-(
Dzwonić jak ROCCO nie będę bo mnie zbanuje. :-)
Napisałem i cisza. :-( Dzwonić jak ROCCO nie będę bo mnie zbanuje. :-)
Spokojnie, poczekaj aż dostaniesz odpowiedz. Czy Ty cały czas siedzisz przy kompie ?
Pozdrawiam
Cześć,
Właśnie otrzymałem kalendarz od kolegi 2ev, za co bardzo dziękuję. Kalendarz jest piękny.
Mam nadzieję, ze mimo spodziewanego końca świata w tym roku, w przyszłym roku uda się wydać równie dobry.
Pozdrawiam.
Spokojnie, poczekaj aż dostaniesz odpowiedz. Czy Ty cały czas siedzisz przy kompie ?
Pozdrawiam
Cierpliwie czekam. Ja już mam, ale czekający pewnie się niecierpliwią i mogą wyżywać się na mojej reputacji. :-D
Nie jestem uzależniony od blaszaka. Umiem żyć bez niego. :-D
---------- Post dodany o 22:44 ---------- Poprzedni post był o 22:42 ----------
Cześć,
Właśnie otrzymałem kalendarz od kolegi 2ev, za co bardzo dziękuję. Kalendarz jest piękny.
Mam nadzieję, ze mimo spodziewanego końca świata w tym roku, w przyszłym roku uda się wydać równie dobry.
Pozdrawiam.
Bierz ze sobą, może przydać się po drugiej stonie. :-D
To dlaczego ja ich nie mam ?
Jak zamawiales cztery i dostales cztery to nie jestes dystrybutor tylko odbiorca.Poprzeliczaj dobrze cobys Swoich nie powysylal.
... czekający pewnie się niecierpliwią i mogą wyżywać się na mojej reputacji. :-DTo całkiem niegłupi pomysł :twisted:
To całkiem niegłupi pomysł :twisted:
He! He! Henio szybki jesteś. :-D
Lista dotarła. :-)
Lista dotarła. :-)A już chciałem się wyżyć :-P
A już chciałem się wyżyć :-P
To musisz poszukać kogoś w pobliżu, do Mirka masz bliżej. :-)
To musisz poszukać kogoś w pobliżu, do Mirka masz bliżej. :-)
700 km.
700 km.
Będzie wysłany DP, czy pocztą konną, by to miało znaczenie?
To musisz poszukać kogoś w pobliżu, do Mirka masz bliżej. :-)Na Twojej reputacji chciałem się wyżyć! :-P
700 km.Do Zgorzelca bliżej- 500km ;)
Będzie wysłany DP, czy pocztą konną, by to miało znaczenie?
Kuńmi,kuńmi.
Na Twojej reputacji chciałem się wyżyć! :-P
Do Zgorzelca bliżej- 500km ;)
Ze Zgorzelca do mnie to tylko piechotą.
Pociągi tu nie dochodzą, partyzanci znaczy się złomiarze tory sprywatyzowali. :-D
U mnie wisi na razie na tymczasowym miejscu:
74447
a ja czekam od 07.11 i jeszcze nie dotarł :cry:
74447
Fotka trochę w lewo leci, ale i tak fajnie ;)
przepraszam, że spytam. Tam ktoś był w toalecie czy zapaliłeś, zeby było widać kalendarz :-P ?
przepraszam, że spytam. Tam ktoś był w toalecie czy zapaliłeś, zeby było widać kalendarz :-P ?
Zapalil,zeby bylo widac,ze ma oswietlane miejsce do .....
Tam ciągle ktoś jest :-P
Zapalil,zeby bylo widac,ze ma oswietlane miejsce do .....
Nie komponowało mi się na zdjęciu ze zgaszonym :-P
Przed chwilą zaglądałem i... nadal się świeci :shock:
MeWash'owi do kibla zaglądałeś? :D
A tyle się o tym ostatnio huczy- "wyłączamy prąd ,włączamy oszczędzanie"
inaczej darmowy kalendarz będzie nas wszystkich drogo kosztował:wink:
Ja to myślałem, że kalendarz będzie wisiał zamiast tv, na eksponowanym miejscu w otoczeniu kwiatów, świeżo ciętych każdego poranka.
Ja to myślałem, że kalendarz będzie wisiał zamiast tv, na eksponowanym miejscu w otoczeniu kwiatów, świeżo ciętych każdego poranka.
... i kadzidełka i młynki modlitewne
będzie się z okładką komponowało ;)
Hmmm, zaczyna mi się to układać, dlaczego nie można namierzyć E-1 na rynku wtórnym. Relikwie wykupione ;).
Hmmm, zaczyna mi się to układać, dlaczego nie można namierzyć E-1 na rynku wtórnym. Relikwie wykupione ;).
Jeszcze jakiś jeden jest - z wyglądu nawet nieco przechodzony - w sam raz na relikwię ;)
Otrzymałem wczoraj kalendarz. Świetny, super jakość zdjęć. Dzięki Hadan-owi za dostarczenie, pozdrawiam.
Kalendarz dotarł dziś, a raczej wczoraj we wtorek ;) Po sto kroć dzięki JACK :) Zdjęcia na papierze to jednak inna bajka ;)
Teraz tak patrzę... z marcem coś nie tak jest?
Wczoraj wieczoter odebrałem swoje egzemplarze. :mrgreen:
Dziękuję Wujkowi Olkowi za kalendarz, a koledze henremu1 za spawną dystrybucje. :grin:
Ale że co? Podziel się rewelacją, bo 300 luda patrzy i nikt nic nie zauważył.Właśnie kartkę na marzec przewróciłem i wygląda OK. Jakieś ukryte dno?
Ale że co? Podziel się rewelacją, bo 300 luda patrzy i nikt nic nie zauważył.Właśnie kartkę na marzec przewróciłem i wygląda OK. Jakieś ukryte dno?
Myślałem, że coś podczas druku się stało ale sprawdziłem, że to taki oryginał jest - przynajmniej tak widać w galerii kalendarzowej.
To zdjęcie pokazuje, że nie perfekcja obrazu, a wrażenie bardziej liczyło się dla wybierających. Teraz, przy przeglądaniu swoich zdjęć, będzie dwa razy więcej zastanawiania się nad kasowaniem swoich nie do końca perfekcyjnych zdjęć. A nóż trafi się perełka na miarę kalendarza?
Też to zauważyłam, zanim jeszcze powstał kalendarz. Ale - vox populi. Pomyślałam, że w kolejnym kalendarzu temat zdjęć mógłby być ściśle związany z porą roku, tzn. w styczniu zdjęcie zimowe, w maju np. kwiaty itd. Może nie byłoby wówczas dwóch (lub więcej) bardzo podobnych do siebie zdjęć z tego samego tematu. Ogólnie kalendarz bardzo ładny. Najbardziej podoba mi się sierpień... (mam wtedy urlop:))
Pomyślałam, że w kolejnym kalendarzu temat zdjęć mógłby być ściśle związany z porą roku, tzn. w styczniu zdjęcie zimowe, w maju np. kwiaty itd.
Kolejny kalendarz, jak bogowie na Olimpie pozwolą, będzie z pewnością miał inną tematykę. Już niedługo zacznę przygotowania do edycji 2014. Tym razem chciałbym przyspieszyć proces zbierania i wyboru tak by na dwa miesiące wakacyjne pozostało jedynie zebrać zdjęcia od autorów i przekazać je do druku.
Ale ogólnie idea klubowego kalendarza przypadła chyba do gustu ;)?
Napiszę jeszcze tylko gwoli wyjaśnienia - nie krytykuję zdjęcia, kalendarza itp. Po prostu byłem zaniepokojony, że nie mogę znaleźć czegoś ostrego - ale z daleka wygląda super ;) Jeszcze jak zdejmę okulary to już rewelka :-D
Odnośnie pór roku i fotek na kalendarzu. Robiłem kiedyś kalendarz dla siebie (kupon z grupponu pozwolił) i na przekór zrobiłem tak, że urlopowe, morskie, letnie zdjęcia dałem w zimie, a zimowe w letnie miesiące. Po co mam oglądać zimę zimą skoro mam ją za oknem? Latem jest na tyle gorąco, że spojrzenie na zimowe zdjęcia trochę schładzało.
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
To wszystko apropos wydania 2014.
Edycja 2013 i tak jest debest;)
Vox populi jest dobry, o ile wcześniej jest jakaś selekcja choćby pod kątem jakości technicznej dzieła. I to jakości wymaganej przez drukarzy.
Moim zdaniem w ogóle nie powinno być z góry narzuconych kategorii, powinny być najlepsze zdjęcia. Piszę to po raz kolejny.
Moje wnioski sprowadzają sie do tego jakich zdjęć nie dawać, np. żadnych jedwabistych ciemnych półtonów , bo to w drukarni i tak przepadnie i zwracać uwagę na kompozycję.
Uruchomiłem nareszcie R1800 i doszedł papier A3 pro od "HP i wreszcie mogę sobie każdą fotofografię wydrukować w dużym formacie- to też ciekawe, nowe doświadczenie i nowe wnioski...
Kolejny raz zgodzę się kalendarz jest całkiem całkiem.
Ale ogólnie idea klubowego kalendarza przypadła chyba do gustu ;)?
No pewnie! Doceniam pomysł, zaangażowanie i wkład pracy osób odpowiedzialnych za realizację. Należą się im słowa podziękowania. Możemy być dumni z takiego klubu.
To wymaga współpracy z drukarzem we wstępnym etapie. Myślę jednak, że skoro zdjęcie powstało, jest czytelne i podoba się wybierającym to drukarz sobie z tym poradzi. Zresztą spowodowałby to, że już na dzień dobry wysyłalibyśmy oryginały. W niektórych przypadkach to "ciężkie" pliki.
Zbieram doświadczenia i głosy, nawet te z początku tego wątku, które przeradzały się w burzliwe dyskusje. Pamiętam o nich i notuje. Ale w gruncie rzeczy pozostawiam sobie wybór metody (trzeba zadbać o sprawność i automatykę pewnych działań by nie utonąć w biurokracji). Poza tym, nim rozpoczniemy kolejną edycje, zapewne przedyskutujemy tematykę kalendarza. Mam przy tym nadzieje, że dojdzie do produkcji edycji 2014.
No, z tym trudno polemizować :).
Zresztą spowodowałby to, że już na dzień dobry wysyłalibyśmy oryginały. W niektórych przypadkach to "ciężkie" pliki.
.
Jednak tylko na oryginale widać jakość pliku (lub jej brak), niestety.
Miniaturka jest prawie zawsze ostra, a oryginał już niekoniecznie, na oryginale widać czy potencjalnie jakieś ciemne plamy da się wyciągnąć czy to zupełnie bez szans itp.
Wydaje mi się jednak, że dyskusja nad wydaniem 2014 powinna być nieco odłożona w czasie - teraz jest czas uciechy z tegorocznej produkcji, nie wypada go psuć nikomu.
Niniejszym, chciałbym serdecznie podziękować Wszystkim którzy przyczynili się do powstania
tego kalendarza oraz jego dostarczenia. Kalendarz jest świetny i zamieszczone w nim zdjęcia
wspaniałe. Śmiem żywić nadzieję, że może w przyszłym roku uda się to powtórzyć.
Serdeczne dzięki.
Wydaje mi się jednak, że dyskusja nad wydaniem 2014 powinna być nieco odłożona w czasie - teraz jest czas uciechy z tegorocznej produkcji, nie wypada go psuć nikomu.
I nie zamierzam. Dyskusje, jeśli podejmiemy, to dopiero na przełomie styczeń/luty. Historia tej edycji jeszcze się nie skończyła :).
Też bym dołożył swe trzy grosze, ale fakt - później.
Póki co była u mnie Ulka po kalendarz :-P Ech te kobiety................. fajne :roll:
... Historia tej edycji jeszcze się nie skończyła :).Z mojego punktu widzenia - tak:-D właśnie Daszek odebrał ostatnią partię kalendarzy.
Ogromne dzięki za pomoc w dystrybucji:-)
Też bym dołożył swe trzy grosze, ale fakt - później.
Będzie czas by każdy dołożył swoje.
Póki co była u mnie Ulka po kalendarz :-P Ech te kobiety................. fajne :roll:
;)
Pomysłodawcom, wykonawcom, dystrybutorom kalendarza dziekuję, a wyróznionym których prace uświetniają strony gratuluję! Fajna sprawa :-)
Ogromne dzięki za pomoc w dystrybucji:-)
To my dziękujemy za ogromną pomoc Twoją i Olympus Polska w produkcji :).
Cześć,
dzisiaj otrzymałem kalendarze klubowe od Jacka, o czym wspomniał kilka postów wyżej.
Ponieważ niektórzy maja po blokowane PW, a i ja mogę wysłać PW tylko do 5 osób naraz, postanowiłem wykorzystać wątek.
Zaczynam dystrybucję w Warszawie.
Proponuję pierwszy termin poniedziałek 26.11.2012r. godz. 18:00-19:00 na terenie C H Arkadii.
Proszę o potwierdzenie terminu na PW- kto będzie.
Cześć,
dzisiaj otrzymałem kalendarze klubowe od Jacka, o czym wspomniał kilka postów wyżej.
Ponieważ niektórzy maja po blokowane PW, a i ja mogę wysłać PW tylko do 5 osób naraz, postanowiłem wykorzystać wątek.
Proponuję pierwszy termin poniedziałek 26.11.2012r. godz. 18:00-19:00 na terenie C H Arkadii.
Są szanse, że dam radę. A gdyby nie, jak jeszcze można wyrwać swój egzemplarz? :)
Niniejszym, chciałbym serdecznie podziękować Wszystkim którzy przyczynili się do powstania
tego kalendarza oraz jego dostarczenia. Kalendarz jest świetny i zamieszczone w nim zdjęcia
Serdeczne dzięki.
Tobie hadan dzięki za sprawne obdzielenie ;)
Kalendarze w grupie Opolskiej już prawie rozdane, dzięki wszystkim którzy przyczynili się do ich powstania. Prócz samych kalendarzy dosyć ważną kwestią towarzyszącą podczas ich dystrybuowania jest fakt, że można się poznać poza forum, dzisiaj poznałem Ryśka_O - sama przyjemność zważywszy na dar Ryśka do ciekawego opowiadania. Dzięki :)
Jak czytam, że część z Was dopiero teraz kalendarze dostaje, to mi wstyd, że się tak wkurzałem jak mój na poczcie kiblował.
Ale akcja przednia. Na każdym kroku, od pomysłu przez wykonanie po dystrybucję :D
Prócz samych kalendarzy dosyć ważną kwestią towarzyszącą podczas ich dystrybuowania jest fakt, że można się poznać poza forum
W niektórych przypadkach pozostała tylko wysyłka. Ale z własnych doświadczeń i z tego co mi opowiadano zwykłe przekazanie kalendarzy najczęściej kończyło się pogaduchami przynajmniej kilkunastominutowymi ;). To dodatkowy plus dystrybucji przez klubowiczów.
W niektórych przypadkach pozostała tylko wysyłka. Ale z własnych doświadczeń i z tego co mi opowiadano zwykłe przekazanie kalendarzy najczęściej kończyło się pogaduchami przynajmniej kilkunastominutowymi ;). To dodatkowy plus dystrybucji przez klubowiczów.
Nooo!:grin:
Nooo!:grin:
... czasami nawet 2 godziny ;).
To dodatkowy miły element tej akcji kalendarzowej. Może przysłuży się to spotkaniom plenerowym.
Mnie też to spotkało.
No i pytali się o spotkania plenerowe :-)
Ja też miałam okazję do spotkania się z Sawą i abirem. Się cieszę :)
dotarł i do mnie, dziekuję :)))
Wszystkie osoby, które podały adres do wysyłki z woj. zachodniopomorskiego, oraz dwie z wielkopolskiego, uprasza sie o polowanie na doręczyciela pocztowego
zwanego listonoszem w celu odebrania przesyłki.
Podczas oczekiwania zalecane jest śpiewanie piosenki " Żółte kalendarze ", zamieniając słowo "żółte" na "olkowe". :-D :-D :-D
PS.
I jeden z Reichu, ale co on zaśpiewa to licho wie, może "Olek, Olek uber alles" :-(
ja niestety nie otrzymałem a czekam na dostarczenie od 07.11., pewnie zaginął po drodze. wielka szkoda.
U mnie dotarł po 2 tygodniach... poczta szaleje. ;)
Dziękuję bardzo Muminkowi za świetną dystrybucję!
Mam i ja :) Dzięki Lola!!!
wysłane z phona HTC
Wszystkie osoby, które podały adres do wysyłki z woj. zachodniopomorskiego, oraz dwie z wielkopolskiego, uprasza sie o polowanie na doręczyciela pocztowego
zwanego listonoszem w celu odebrania przesyłki.
Podczas oczekiwania zalecane jest śpiewanie piosenki " Żółte kalendarze ", zamieniając słowo "żółte" na "olkowe". :-D :-D :-D
PS.
I jeden z Reichu, ale co on zaśpiewa to licho wie, może "Olek, Olek uber alles" :-(
No to się minę z przesyłką, Ty do mnie wysyłasz, a ja jutro do Poznania wybywam ;)
Dzięki pozdrawiam
Cześć,
Jak na razie zgłosił się tylko jeden obywatel.
Proszę o spięcie się :) i dotarcie na miejsce.
No to się minę z przesyłką, Ty do mnie wysyłasz, a ja jutro do Poznania wybywam ;)
Dzięki pozdrawiam
No to już nie musisz jechać, czekaj w domku, może już jutro przyniosą. :-)
Do mnie też doszedł. Nogami adambiega. Była okazja poznac się osobiście :) Dzięki Adam.
Dziękuję wszystkom - od pomysłodawców, przez wykonawców do dystrybutorów.
Fajny ten kalendarz!
Ja mam dylemat... gdzie go powiesić :P
Ja mam dylemat... gdzie go powiesić :P
Dla ułatwienia, potrzebna ściana i jakiś gwóźdź wbity w tą ścianę. :-)
To powinno rozwiązać ten dylemat. :-)
Dla ułatwienia, potrzebna ściana i jakiś gwóźdź wbity w tą ścianę. :-)
To powinno rozwiązać ten dylemat. :-)
Taki problem, ze za dużo tych ścian gdzie by pasował ;)
Jak się w pałacu mieszka to faktycznie ścian jest sporo.
Co mają zrobić mieszkańcy kawalerki, jak wolną ścianę mają tylko przy ubikacji :-(
Zawsze możesz zdjąć karty z kołowrotka i po jednej na każdej ścianie powiesić :p
Wszyscy mają kalendarze - Mam i JA !
Bardzo dziękuję za przesyłkę koledze henry1, oraz sponsorom za świetny prezent.
Taki problem, ze za dużo tych ścian gdzie by pasował ;)
To Ty tylko jeden dostales??A mogles cztery zamowic.
Kalendarz otrzymałem prezentuje się świetnie. Dziękuję koledze henry1 za przesyłkę.
Serdeczne dzięki.
tak to prawda.
dziękuję ci hadan za dystrybucję
---------- Post dodany o 18:52 ---------- Poprzedni post był o 18:50 ----------
Tobie hadan dzięki za sprawne obdzielenie ;)
podziękowania za transport od hadana
Dojechało. Biker - dzieki.
Co mają zrobić mieszkańcy kawalerki, jak wolną ścianę mają tylko przy ubikacji :-(
Zawsze można dokupić do kalendarza jakiś ładny domek coby się komponował ;)
U mnie też koło kibelka wisi - spokojnie, nie jesteś sam ;)
74839
ja swoj zabiore od pracy zeby kolege nikoniarza denerwowac - a co!
:)
drosera_spathulata
23.11.12, 21:04
W świętokrzyskiem kalendarze już rozdane lub w drodze do Olymaniaków. Czekam jeszcze na kontakt od dwóch userów : ezier i mariusz73 .
Zawsze można dokupić do kalendarza jakiś ładny domek coby się komponował ;)
U mnie też koło kibelka wisi - spokojnie, nie jesteś sam ;)
74839
Miałeś zgasić światło :mrgreen:
Na LED-ach ma, to mało prądu ciagnie.
A jak jest z Warszawą? wpisałem się na dwa kalendarze i ani widu, ani słychu :(
Również i do mnie dotarł, jest przepiękny!
Wszyscy mają kalendarze - Mam i JA !
Bardzo dziękuję za przesyłkę koledze henry1, oraz sponsorom za świetny prezent.
i ja się podpisuję pod tą informacją - dziękuję.
A jak jest z Warszawą? wpisałem się na dwa kalendarze i ani widu, ani słychu :(
W poniedziałek 26.11 w CH Arkadia, w godz. 18-19 kolega daszek będzie "rozprowadzał" kalendarze.
UWAGA!
Po dzisiejszym spotkaniu stwierdzam, że ten sposób dystrybucji jest mało wydajny.
Wszyscy musieliby się wyrobić, a wiadomo, że zawsze coś może wypaść,
a ja musiałbym chodzić w różowej kamizelce, co nie jest możliwe, bo pogoniła by mnie ochrona :)
Dlatego też w ciągu mniej więcej godziny wyśle do wszystkich z listy warszawskiej PW z instrukcjami ;)
Kalendarze odebrali: Ceat i Sikor.
ps.
Sikor, lampy polecam te: KLIK (http://www.fsfoto.pl/lampa-studyjna-powerlux-vc300.html)
A u mnie jeszcze kilka leży i czeka na odbiorców.....
UWAGA!
Po dzisiejszym spotkaniu stwierdzam, że ten sposób dystrybucji jest mało wydajny.
Wszyscy musieliby się wyrobić, a wiadomo, że zawsze coś może wypaść,
a ja musiałbym chodzić w różowej kamizelce, co nie jest możliwe, bo pogoniła by mnie ochrona :)
Dlatego też w ciągu mniej więcej godziny wyśle do wszystkich z listy warszawskiej PW z instrukcjami ;)
PW wysłane.
Kolega lekar nie ma włączonego PW - brak możliwości wysłania PW, proszę zatem o kontakt.
Witajcie !
Koniec roku się zbliża nieubłaganie. Pora pomyśleć o kalendarzach na 2013 rok.
Klubowiczów z woj. zachodniopomorskiego :
ARTUR
JAMSBORG
PIECIEK
SKOW
proszę o potwierdzenie czy kalendarze poczta im dostarczyła.
Klubowiczów :
AGDKOWAL
GRZEGORZSZ
proszę o podanie adresów do wysyłki.
Klubowiczów z woj. wielkopolskiego :
BAHTEK83
FOTOMIC
GIBBERPL
QAZY
R@FI
proszę w wątku, w dziale spotkania: Poznań - kalendarze, o podjęcie decyzji o miejscu i czasie odbioru kalendarzy.
Oczekuję konstruktywnej decyzji o miejscu i czasie.
[QUOTE=daszek;
Kalendarz pięky, śliczny (tak stwierdziła moja pani) :). Dla mnie jest najpiękniejszy.
Dzieki daszek za dystrybucję, czas i podesłanego linka.
Kalendarz bardzo mi się podoba.
Jest po prostu przepiękny.
Wielkie dzięki dla wszystkich co się przyczynili do jego powstania, dystrybucji, itp. :)
Mam takie pytanie odnośnie kalendarza... Dostałem info, że kalendarz mam do odebrania w Łodzi. Straaaasznie mi nie po drodze do tej Łodzi. Na co dzień pracuję w Warszawie. Może jest szansa żebym mógł odebrać od kogoś w stolicy? Fakt, że Skierniewice leżą w woj.łódzkim ale myślałem, że będą wysyłane pocztą :(
bartmika, wysłałem do Ciebie maila, czekam na kontakt.
Mam też kalendarze dla:
Iwo
arek91
bast
Grzegorz73
Januszzk17
Verdi
yura
Do niektórych kolegów wysyłałem maile, niektórzy nie odpowiadają, na razie czekam na kontakty
Sprawa wyjaśniona. Moja wina, że od razu nie zadzwoniłem do Biker-a. Bardzo dziękuję za szybką reakcję. Zwracam honor.
Pozdrowienia.
Odebrałem dziś kalendarz - no cóż, piękny jest....
Podziękowania dla daszka za dystrybucję no i oczywiście inicjatorom/organizatorom/sponsorom tego przedsięwzięcia!
UWAGA W-wa!
Kolega lekar nie ma włączonego PW - brak możliwości wysłania PW, proszę zatem o kontakt.
Od weekendu do - mniej więcej - środy, będę nieosiągalny - sprawy rodzinne,
dlatego też zapraszam jutro w piątek
i przepraszam za utrudnienia.
W sumie to dziwne, że się ludzie pozapisywali, a teraz nie chcą odebrać lub nie interesują się czy już kalendarz jest gotowy. Ciekawa sprawa.
W sumie to dziwne, że się ludzie pozapisywali, a teraz nie chcą odebrać lub nie interesują się czy już kalendarz jest gotowy. Ciekawa sprawa.
Nom, też mam takie 2 przypadki :???:
Ja chętnie taki kalendarz przejmę ;-), nie mam żadnego, nawet się pofatyguję po odbiór
To czemuś się nie zapisał jak informacja o naborach leciała?
To czemuś się nie zapisał jak informacja o naborach leciała?
....nie zaglądałem na forum i już za późno było
Czasami trzeba poczekać. Niektórzy z klubowiczów są zajęci. Ale rozumiem, że nie można czekać w nieskończoność. Drodzy dystrybutorzy, jeśli w profilach osób do których chcecie dotrzeć jest opcja wysłania e-maila, skorzystajcie z tego. Jeśli tego nie ma, a wciąż nie ma z tymi klubowiczami kontaktu dajcie znać na PW do mnie. Po pierwsze odnotuje sobie, a poza tym spróbuje coś zaradzić.
---------- Post dodany o 12:56 ---------- Poprzedni post był o 12:38 ----------
Przeglądałem wątek w poszukiwaniu jednego ze swoich postów i trafiłem na ten. Umknął mi.
Właśnie wróciłem z Nowicy.
A było to tak:
Wchodzę do Piotra. Cicho, ciemno, w jednym pokoju mała lampka. Wychodzi Piotr. Gębusia mu się roześmiała, ale nawet chwili nie mogliśmy pogadać - chłopaki chore.
Zajechałem w kolejności do Leszka Wronowskiego. Alinka zajęta na górze - uczyła jakieś dziewczę. Leszek wziął kalendarz do ręki.... a ja patrzę na Jego oczy. Robią się coraz większe.
Oooo, buddyjskie flagi modlitewne !! - skąd wiedziałeś że jestem tego wyznania ?
Nie wiedziałem - ja na to. Dobas tam był i zdjęcia porobił.
Więc specjalne podziękowania dla Marcina od Pana... nie kolegi Leszka Wronowskiego :mrgreen:
i wielkie, wielkie podziękowania dla klubu za tak piękny prezent - od obydwu - Piotra i Leszka.
Niech im się dobrze służy ten kalendarz :). A Marcinowi podrzuciłem PW, bo pewnie też mu umknął ten post.
Ja chętnie taki kalendarz przejmę ;-), nie mam żadnego, nawet się pofatyguję po odbiór
Popytaj osób, które zamówiły po 2 egzemplarze - może odstąpią ;)
Zapraszam do mnie......:grin:
ponad 3 tygodnie czekania aż poczta sobie poradzi z dostarczeniem opłacało się, kalendarz jest świetny! dziękuję wszystkim tym, bez których kalendarza by nie było, a muminkowi za dystrybucję. dziękuję :)
Bardzo dziękuję za kalendarz, dziś go odebrałem :) Bardzo ładny :)
UWAGA W-wa!
Od weekendu do - mniej więcej - środy, będę nieosiągalny - sprawy rodzinne,
dlatego też zapraszam jutro w piątek
i przepraszam za utrudnienia.
Uwaga, piątek nieaktualny, ew. zapraszam w sobotę po 19tej.
/Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2/
Zapraszam do mnie......:grin:
hmm trochę daleko ale kuszące :-) ewentualnie jak bym jechał na snowboard to bym mógł wstąpić, chyba że ktoś bliżej Radomia, Warszawy :-)
hmm trochę daleko ale kuszące :-) ewentualnie jak bym jechał na snowboard to bym mógł wstąpić, chyba że ktoś bliżej Radomia, Warszawy :-)
nie idź tą drogą sabkon,
Jedynie jazda na boazerii
przyda Twemu ciału finezji... (moje) :wink:
Jedynie jazda na boazerii
przyda Twemu ciału finezji... (moje) :wink:
Tylko żeby była dobrze oheblowana, bo wiesz ;)
Tylko żeby była dobrze oheblowana, bo wiesz ;)
wiem....:roll:
Dlatego trzeba jeździć na parapetach :-)
Parapetówa na parapecie
a potem język się plecie....
I jak jeździć, no jak?
Parapetówa na parapecie
a potem język się plecie....
I jak jeździć, no jak?
Mniej-więcej ( mniej na nartach, więcej na d... ):-D
barmichal76
30.11.12, 19:29
Wczoraj dzięki uprzejmości (i cierpliwości - przekładałem spotkanie kilka razy :oops:) odebrałem mój egzemplarz kalendarza.
Bardzo ładny - jednak zdjęcie w necie to nie to samo co na papierze.
Pozdr
Bartek Ezier
30.11.12, 20:49
Dziś odebrałem swój kalendarz - naprawdę piękny ! nie wiem czy na niego zasłużyłem bo ostatnio mało mnie Tu :-(
Wisi już na honorowym miejscu. Fajnie że miesiące są bez "2013" - będzie można użyć jeszcze w 2019, 2030, 2041, 2047, 2058, 2069, 2075, 2086, 2097 he he
ps. dziękuję bardzo drosera_spathulata za sprawny kolportaż
Zasłużyłeś i to bardzo :D
Kalendarz rewelacyjny! Nie mogę się doczekać momentu kiedy go powieszę! :) Korzystając z okazji chciałem podziękować wszystkim, którzy przyczynili się do powstania tego kalendarza. Świetna robota!
drosera_spathulata
30.11.12, 23:36
W świętokrzyskiem wszystkie kalendarze już rozdysponowane! ( Dla Anonymous'a kalendarz czeka w Sandomierzu )
Dzisiaj odebrałem.Kalendarz jest piękny.Podziękowania dla kolegi Bikera za czas poświęcony dystrybucji.
Ja dziękuję Bikerowi za przesłanie mi kalendarza. Bardzo ładny.
Osoby:
BAHTEK83
FOTOMIC
GIBBERPL
QAZY
R@FI
proszę o podanie adresów do wysyłki na moje PW, kalendarze wyślę pocztą.
Wysłałem do klubowiczów z zachodniopomorskiego, to mogę też wysłać w Poznaniu.
Będzie to prostsze i szybsze niż oczekiwanie, aż ktoś zdecyduje się w konkretnym miejscu i czasie
odebrać swój kalendarz.
Panów SKOW i PIECIEK proszę o potwierdzenie czy poczta dostarczyła im kalendarze.
Pana GRZEGORZSZ proszę o przesłanie adresu do wysyłki .
Czy któraś z osób wymienionych w poście wyżej, przeczytała powyższy post ?
Qazy przeczytał, a co mają do powiedzenia pozostali ?
Panów SKOW i *** proszę o potwierdzenie czy poczta dostarczyła im kalendarze.
Niestety wygląda na to, że kalendarz "zaginął w akcji". :(
Czy któraś z osób wymienionych w poście wyżej, przeczytała powyższy post ?
Qazy przeczytał, a co mają do powiedzenia pozostali ?
nie łatwiej kontaktować się przez PW?
nie łatwiej kontaktować się przez PW?
Na PW nie reagują.
Pozostaje czekać, bo raczej wątpliwe by sprawdzili ten wątek bez sprawdzania powiadomień. Po uzgodnieniu z admiralicją jakiegoś terminu ostatecznego (choćby i 2 m-ce od rozpoczęcia dystrybucji, żeby nie było później pretensji) powinno się nieodebrane kalendarze przekazać chętnym, którzy się nie załapali w pierwszym rozdaniu.
Ja ciągle nie dostałem swojego :cry: trochę się denerwuję .
Ja ciągle nie dostałem swojego :cry: trochę się denerwuję .
Sprawdzałeś kto jest dystrybutorem kalendarzy na Twój rejon? Na początku wątku jest lista. Może trzeba napisać PW do "roztargnionego" dostawcy?
Pozdrawiam
majeczek78, nie jesteś sam, też czekam.
Cześć, jestetm już dostepny.
Klubowiczom z warszawskiej listy wysłałem PW.
Kolejne kalendarze rozdane.
Właśnie zauważyłem, że Marek TN i Sikor zamówili po 2szt. Przy okazji zapraszam po odbiór tych drugich sztuk :)
Podziękowania dla daszka, odebrałem swój piękny kalendarz :), jest rewelacyjny (kalendarz):grin:.
Ja też przyłączam się do podziękowań dl Daszka.
Odebrałem Szybko sprawnie.
Wielkie dzięki!!!
A ja dziękuję Daszkowi za wysyłkę :-)
Kalendarz już wisi.
Niektórzy koledzy to już chyba śpią snem zimowym i mają kalendarz w głebokiej d....:cry: Obudzą się i zaczną gorzkie żale wygłaszać, a teraz nie ma komu odebrać:evil:
A ja dziękuję Daszkowi za wysyłkę :-)
Kalendarz już wisi.
O, właśnie zauważyłem, PW nieważne, znaczy, dotarły w całości :)
Niektórzy koledzy to już chyba śpią snem zimowym i mają kalendarz w głebokiej d....https://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_cry.gif Obudzą się i zaczną gorzkie żale wygłaszać, a teraz nie ma komu odebraćhttps://forum.olympusclub.pl/images/smilies/icon_evil.gif
Właśnie, właśnie, Koleżanki i Koledzy proszę o odbieranie kalendarzy.
Bo zawłaszczę i sprzeniewierzę :mrgreen:
Mi ciągle coś wypada po pracy :(
Mam nadzieję, że w środę będzie lepszy dzień .... :)
Dzięki uprzejmości Jacka otrzymałem jeszcze 10 kalendarzy. W związku z tym mam pytanie, czy są chętni, którzy:
nie zdążyli wpisać się na listę zamówień w wyznaczonym terminie,
i mają konto zarejestrowane przed 17 grudnia i godziną opublikowania tego postu?
Czekam na zgłoszenia do wyczerpania zapasów, albo do końca roku. Zamówienia tylko pojedyncze. Uprzedzam o opłacie za wysyłkę.
Ps. Jedną osobę, która przypadkowo zapytała na PW o szanse na otrzymanie kalendarza już zapisałem. Pozostało 9 sztuk.
Dzięki uprzejmości Jacka otrzymałem jeszcze 10 kalendarzy. W związku z tym mam pytanie, czy są chętni, którzy:
nie zdążyli wpisać się na listę zamówień w wyznaczonym terminie,
i mają konto zarejestrowane przed 17 grudnia i godziną opublikowania tego postu?
Czekam na zgłoszenia do wyczerpania zapasów, albo do końca roku. Zamówienia tylko pojedyncze. Uprzedzam o opłacie za wysyłkę.
Ps. Jedną osobę, która przypadkowo zapytała na PW o szanse na otrzymanie kalendarza już zapisałem. Pozostało 9 sztuk.
To i ja poproszę :)
to ja też, miałem niby dwa ale poszły w dobre ręce :) więc jakby była okazja...
Moj mlodszy wnuk zabral do szkoly i sie pochwalil,jakiego to ma dziadka.Pozniej cora sie dowiedziala od nauczycielki,ze od razu zaznaczyl,ze wraz z innymi autorami nie ma czasu by przyjsc do szkoly bo sa po prostu rozchwytywani i nie maja wolnych terminow do wrzesnia.
Kurde ten to ma fantazje.
Mirek54 uratowal Ci zycie :mrgreen:
to ja też, miałem niby dwa ale poszły w dobre ręce :) więc jakby była okazja...
Niestety ta okazja jest dla tych, którzy nie zmieścili się w terminie zamówień. Jak nie będzie chętnych do końca roku to pomyślimy co uczynić z nierozdysponowanymi.
---------- Post dodany o 23:08 ---------- Poprzedni post był o 23:07 ----------
Moj mlodszy wnuk zabral do szkoly i sie pochwalil,jakiego to ma dziadka.Pozniej cora sie dowiedziala od nauczycielki,ze od razu zaznaczyl,ze wraz z innymi autorami nie ma czasu by przyjsc do szkoly bo sa po prostu rozchwytywani i nie maja wolnych terminow do wrzesnia.
Kurde ten to ma fantazje.
To nie fantazja. Buduje legendę :).
Jak jeszcze są, to poproszę +1 sztukę :)
Jak jeszcze są, to przygarnę dodatkowy egzemplarz.
Sikor, dla Ciebie jest jeszcze jeden zamówiony egz.
[Wytaptane z SGNote2]
W związku z tym, że jakoś ludzie nie pchają się drzwiami i oknami po kalendarz, mam pytanie skierowane do mecenatu, co zrobić z kalendarzami po które nikt się nie zgłosi do, powiedzmy, 15 stycznia?
Zwrócić, rozdać rodzinie, czy zrobić promocje Olympusa w pracy? :)
Na 53szt. do rozdania, przez 1.5 miesiąca rozdałem 17, co nie jest jednoznaczne z ilością chętnych, ponieważ niektórzy otrzymali po 2sz. Mam jeszcze zgłoszenia od 2 osób na 5szt.
A co z pozostałymi?
[Wytaptane z SGNote2]
Dzięki :). Podaj adres na PW to podjadę do Ciebie.
W związku z tym, że jakoś ludzie nie pchają się drzwiami i oknami po kalendarz, mam pytanie skierowane do mecenatu, co zrobić z kalendarzami po które nikt się nie zgłosi do, powiedzmy, 15 stycznia?
Tu trzeba powalczyć do skutku. Wszyscy, poza dwoma czy trzeba przypadkami (nie mam w tej chwili listy) wpisali miejsce odbioru Warszawa. Nie powinno być zatem większego problemu. Dostałeś PW. Spróbuje pomóc na tyle ile to możliwe. Po nowym roku zbiorę informacje, kto jeszcze nie odezwał się do dystrybutorów i wtedy dam znać co zrobić z nieodebranymi egzemplarzami.
jozinzbazin
20.12.12, 12:56
Ja szczęśliwie odebrałem swoje 2 egzemplarze i bardzo dziękuję. Jestem zachwycający.... przepraszam , zachwycony.
Jestem zachwycający.... przepraszam , zachwycony.
To też :mrgreen: Podobnie jak sam kalendarz :D
Witam, byłbym chętny na kalendarz, po ile ta przyjemność i jak zdobyć?
Witam, byłbym chętny na kalendarz, po ile ta przyjemność i jak zdobyć?Zdobyć można bardzo łatwo: http://aukcje.wosp.org.pl/kalendarz-olympus-z-autografem-jurka-owsiaka-i662417 - na razie 129,- zeta na szczytny cel:-D
Możesz na aukcji, ewentualnie zostało jeszcze kilka sztuk u mnie. Wysłałem PW.
Żeby tacy chętni byli w Poznaniu. :-(
Nawet za darmo nie chcą ich odebrać. :-(
W W-wie 11 osób w ogóle się nie skontaktowało ani przez PW, ani przez tel/sms.
Reszta albo już odebrała, albo się skontaktowała i rokuje odbiór :)
Daszek, bardzo dziękuję za przetrzymanie dla mnie kalendarzy :D
Przepraszam że tak późno odbierałem.
kristof1979
6.01.13, 22:00
Ok dzieki za kalendarz
Jest super macie czego załować .
Może dla WOŚP oddamy na licytację te nie odebrane sztuki.
Przynajmniej sie nie zmarnują :) .
Pozdrawiam Krzysztof
Żeby tacy chętni byli w Poznaniu. :-(
Nawet za darmo nie chcą ich odebrać. :-(
Sie nie dziw.Nie kazdy bedzie ryzykowac:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:78249
Sie nie dziw.Nie kazdy bedzie ryzykowac:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:78249
:mrgreen::grin: Dobre, bardzo dobre. Obroty spadają, gderanie się wzmaga:mrgreen:
Gdzieś już ich widziałem. :-( :-) :-D
Z 12 kalendarzy jakie miałem do rozdysponowania przekazałem:
BIKER - 2 szt
barmichał76 - 1 szt
bartmika - 1 szt
Gryphoon - 1 szt
Januszzk17 - 1 szt
Verdi - 1 szt
arekw91 - 1 szt (dzisiaj)
Do trudnych przypadków zaliczyć muszę:wink:
bast
Grzegorz73
Iwo
yura
stan na 7.01.2013 godź 12,34:grin:
Jak sie ktos po swój kalendarz finalnie nie zgłosi, to chetnie odkupie. Bo w tym roku kalendarz nikoniarzy mi jakoś średnio podpasował :P
Kolejne podsumowanie:
Zostało mi do rozdania 18 kalendarzy
3 szt dla liderów forum :)
1 szt dla kolegi Sikora (ten drugi zapomniany)
5 szt dla osób które się kontaktowały, ale mają jakoś nie po drodze :)
10 szt dla osób które nie dały jakiegokolwiek znaku życia, a są to:
Agulka, Eddie, Jacunio, jagger, kdarek, kocu, Lifter, Marek7001, Mcarto, pdml, Zonk
Ponieważ wysłałem już wystarczająco dużo PW z potwierdzeniem (przy czym nikt nie potwierdził), więcej wysyłać PW nie będę.
Być może są jakieś okoliczności, przez które te osoby nie mogą się skontaktować.
Apeluję zatem do ich znajomych:
przekażcie im informacje o możliwości odbioru kalendarzy, przypomnijcie, że to nie jest kalendarz na 2014 rok, a na 2013, który pomału się kończy :)
Kalendarz jest za darmo, więc może komuś jest szkoda czasu lub kasy na dojazd po kalendarz, to może rozsądnie by było jak by się zadeklarował i zrezygnował z odbioru teraz, a nie za pół roku. Takie kalendarze przekażę do pobliskich przedszkoli.
Brak deklaracji lub dalszego odzewu będę traktował jako obowiązek trzymania kalendarzy do końca roku.
bardzo chętnie przyjmę kalendarz jak coś zostanie.
Jeżeli jest taka opcja to również jestem zainteresowany.
Ja już mój egzemplarz wczoraj odebrałem - dziękuję daszkowi oraz wszystkim zaangażowanym w jego powstanie - it's bjutiful :)
Jeżeli zostanie jeszcze jakiś wolny egzemplarz, to z chęcią przygarnę :)
Dzięki BIKER za dostarczenie kalendarza, jest super! ;)
Podsumowanie:
W dalszym ciągu brak odzewu, w związku z czym, do 20 stycznia proszę nw. osoby o kontakt:
https://forum.olympusclub.pl/members/8430-Agulka ost. wizyta 25-12-12 13:59
https://forum.olympusclub.pl/members/3013-Eddie ost. wizyta 11-01-13 08:36
https://forum.olympusclub.pl/members/6513-Jacunio ost. wizyta 11-01-13 13:59
https://forum.olympusclub.pl/members/12676-jagger ost. wizyta 12-01.13 22:14
https://forum.olympusclub.pl/members/8293-kdarek ost. wizyta 30-11-12 22:06
https://forum.olympusclub.pl/members/7885-kocu ost. wizyta 15-09-12 21:36
https://forum.olympusclub.pl/members/10471-Lifter ost. wizyta 17-09-12 13:49
https://forum.olympusclub.pl/members/11795-marek7001 ost. wizyta 13-01-13 11:53
https://forum.olympusclub.pl/members/11891-Mcarto ost. wizyta 13-01-13 11:44
https://forum.olympusclub.pl/members/15141-pdml ost. wizyta 12-10-12 15:26
https://forum.olympusclub.pl/members/5452-Zonk ost. wizyta 01-11-12 14:37
W przypadku braku kontaktu do tego dnia, 11 kalendarzy oddam w dobre ręce chętnym forumowiczom.
Proszę w tej sprawie pisać na PW.
Jeżeli chętny nie jest z Warszawy mogę wysłać kalendarz pocztą.
Koszt wysyłki to 13zł priorytet (ostatnie doniesienia prasowe sugerują, że PP leci w kulki i nie przyjmuje dużych przesyłek listowych inaczej niż jako paczkę - jeżeli tak będzie będę się kontaktował z zainteresowanymi na PW)
Osoby z Warszawy zapraszam po odbiór osobiście - szczegóły na PW.
Chętnych na dodtkowy kalendarz również proszę o kontakt do 20 stycznia.
Jeżeli nie będzie chetnych na dodatkowy kalendarz, tzn. nikt nie napisze na PW w tej sprawie, po 21 stycznia kalendarze oddam, jak wspomniałem do pobliskich przedszkoli itp.
Proponowałbym wyśledzić ostatnią aktywność tych osób na forum i cytując ich wypowiedź napisz im, że mają do odbioru kalendarz. Pozwoliłem sobie zastosować to stosunku do marka7001.
majeczek78
13.01.13, 13:38
Jak będą jakieś wolne sztuki to i ja bym był chętny.
Proponowałbym wyśledzić ostatnią aktywność tych osób na forum [...] .
Ostatnią aktywność wpisałem za linkami.
Temat kontaktowania się ze mną uważam za wyczerpany. Czekam do 20go na odzew i PW.
[Wytaptane z SGNote2]
Nie wiem czy masz prawo sam decydować o dalszym losie nieodebranych kalendarzy, pytałeś Admiralicji?
Tak, wszystko zostało uzgodnione.
[Wytaptane z SGN2/Tpt.2]
W takim razie strata tych co nie odbiorą, bo to zacny kalendarz jest.
Niepoważni ludzie są... jeszcze, jak ktoś się zapadł pod ziemię i nie wchodzi na forum, to jestem w stanie zrozumieć, że zapomniał, a powiadomienia na pocztę niekoniecznie dochodzą, ale jeżeli ktoś pisze na forum... a nie odpowiada na PW, to dla mnie jest niepoważne.
Czekam na PW od chętnych na dodatkowy kalendarz.
[Wytaptane z SGN2/Tpt.2]
Na allegro trwa aukcja WOŚP (http://aukcje.wosp.org.pl/kalendarz-olympus-z-autografem-jurka-owsiaka-i662417) naszego kalendarza z autografem Jurka Owsiaka, obecna cena 202,50zł. Licytuje 9 osób. Tylko 9? ;)
Kolega Daszek wybaczy brak odzewu z mojej strony. Cierpię na chroniczny brak czasu, a gdy chwila się pojawia to po prostu zapominam lub odkładam na następny moment kontakt z tym czy innym, w tym również o kalendarz chodzi. Najczęściej skutek jest taki, że potem znowu się zapomina. Nawet miałem napisać, żeby przekazał mój egzemplarz pierwszemu chętnemu... i też się zeszło jak widać. A że umknął mi post z informacją, że na wszelki odzew czeka do 20-tego, to już inna sprawa.
Tak więc, jeśli o mnie chodzi, chętnie przekażę swój egzemplarz na rzecz innego dobrego człowieka, przedszkola, itp. Nie jestem w stanie zadeklarować odbioru w konkretnym terminie a szkoda, żeby taka rzecz się marnowała.
Kolega Daszek wybaczy brak odzewu z mojej strony. Cierpię na chroniczny brak czasu, a gdy chwila się pojawia to po prostu zapominam lub odkładam na następny moment kontakt z tym czy innym, w tym również o kalendarz chodzi. Najczęściej skutek jest taki, że potem znowu się zapomina. Nawet miałem napisać, żeby przekazał mój egzemplarz pierwszemu chętnemu... i też się zeszło jak widać. A że umknął mi post z informacją, że na wszelki odzew czeka do 20-tego, to już inna sprawa.
Tak więc, jeśli o mnie chodzi, chętnie przekażę swój egzemplarz na rzecz innego dobrego człowieka, przedszkola, itp. Nie jestem w stanie zadeklarować odbioru w konkretnym terminie a szkoda, żeby taka rzecz się marnowała.
Naprawdę wsiąkłeś, zdjęć też ostatnio nie pokazujesz... Warto? O czym bedziesz wnukom opowiadać, co im będziesz pokazywać?
Naprawdę wsiąkłeś, zdjęć też ostatnio nie pokazujesz... Warto? O czym bedziesz wnukom opowiadać, co im będziesz pokazywać?
Jak trzeba zasuwać pomiędzy obowiązkami zawodowymi i rodzicielskimi, to nie ma wyjścia. Blisko rok temu też powróciłem do aktywnego uprawiania sportu, więc i to kawał czasu mi zabiera. Nie obiecuję poprawy, ale postaram się :)