PDA

Zobacz pełną wersję : Kalendarz OlympusClub 2013

Strony : 1 2 [3] 4 5

Bodzip
23.08.12, 23:27
.....i podaj pelna nazwe.Bo po jednej mnie glowa boli,druga za slodka a trzeca w takiej pekatej jak buklaczek butelce znakomita.Nie szkodzi nawet w najwiekszych ilosciach.Oczywicie pita w miare jak wszystko przeze mnie.
O tak Panie :mrgreen:

Glenmorangie
Highland Single Malt
Scotch Whisky
The
Oryginal

hades
24.08.12, 08:55
Przejrzałem zdjęcia. Przeczyściłem galerię z pionowych kadrów. Między kolejnymi zadaniami uruchomię dzisiaj głosowanie.

TOKIN
24.08.12, 09:13
To jeszcze, proszę, moje foto usuń - ma nieprawidłowe proporcje boków.
Trzeci raz nie poproszę...

hades
26.08.12, 10:52
Usunąłem.

romek1967
26.08.12, 11:21
Usunąłem.
... i?

o ile pamiętam 21-go wieczorem miałeś usiąść i uruchomić głosowanie, potem 24-go wieczorem głosowanie miało ruszyć, mamy 26-go i ani głosowania ani jakiejkolwiek informacji ani pocałujcie mnie wszyscy w d.....

nightelf
26.08.12, 11:42
Cierpliwość jest cnotą.

TOKIN
26.08.12, 11:43
... i?

o ile pamiętam 21-go wieczorem miałeś usiąść i uruchomić głosowanie, potem 24-go wieczorem głosowanie miało ruszyć, mamy 26-go i ani głosowania ani jakiejkolwiek informacji ani pocałujcie mnie wszyscy w d.....

Spokojnie:)
Cechą tego konkursu jest to, że nic nie jest stałe; ani zasady, ani terminy. Zmieni się termin(y) i będzie pasować;) .
Potem zrobi się głosowanie (kiedyś) i wtedy może się okazać, że wybrana 12 niekoniecznie wpasowała się w ramy regulaminu, więc albo się zmieni fotki (te wybrane), albo po raz kolejny formułę "konkursu";).
Ważne, że ustalono dokładne parametry wydruku oraz zasady kolportażu kalendarza:mrgreen:

Mirek54
26.08.12, 12:03
Cos mi sie o uszy obilo,ze 2013 ma byc dopiero za dwa lata,ze taraz maja powtorzyc ten 2012 raz jeszcze.Jakis ekspryment grzybowy czy cus:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mamy czas :-P:-P

henry1
26.08.12, 20:02
Cos mi sie o uszy obilo,ze 2013 ma byc dopiero za dwa lata,ze taraz maja powtorzyc ten 2012 raz jeszcze.Jakis ekspryment grzybowy czy cus:mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Mamy czas :-P:-P

Mirek podobno wg. Majów kalendarz 2013 już niepotrzebny. :-D

Saboor
26.08.12, 20:34
Mirek podobno wg. Majów kalendarz 2013 już niepotrzebny. :-D
No jak nie potrzebny??? A Apokalipsa??

Bambus81
26.08.12, 20:55
To może przy okazji na 2014 już zaczniemy, w razie gdyby 2013 wypalił;-)

romek1967
26.08.12, 21:38
Żarty żartami a odzewu admiralicji jak nie było tak nie ma, pytam więc po co było ruszać z akcją? Czekacie aż ludzie zapomną?

hades
26.08.12, 22:14
Żarty żartami, ale by zebrać przyzwoitą ilość propozycji należało przedłużyć termin. Więc też trochę czekałem.

Teraz dodaje numeracje do zdjęć. Więc w każdym z 200 zdjęć trzeba dodać w tytule numerek. Głosowanie odbędzie się ankietą w wątku, tak by można było wybrać kilka propozycji.

grizz
26.08.12, 22:15
Hades jest mocno offline ostatnimi dniami. ale z tego co wiem, to działa ile może.

Ją też w ostatnim tygodniu byłem praktycznie tylko przez telefon dostępny. nic nie idzie w odstawkę.

nyny
26.08.12, 23:26
Juz myslalem, ze jest w druku, a tutaj taka niespodzianka ;)

pozdro

romek1967
26.08.12, 23:42
Hades jest mocno offline ostatnimi dniami. ale z tego co wiem, to działa ile może.

Ją też w ostatnim tygodniu byłem praktycznie tylko przez telefon dostępny. nic nie idzie w odstawkę.
Grizz, to niczego nie wyjaśnia, jeżeli ma czas i wolne środki żeby dwa razy pisać że coś zrobi, to TYMBARDZIEJ ma mieć czas żeby napisać dlaczego nie zrobił i kiedy zrobi. Chyba że ja źle rozumiem dobrze wykonywaną pracę. Jeżeli będzie tak robił dla siebie to jego sprawa, robi to jednak dla dużej grupy ludzi którym należy się elementarny szacunek.

hades
27.08.12, 02:20
Juz myslalem, ze jest w druku, a tutaj taka niespodzianka ;)

Myślałem, że coś dodasz. Witaj ponownie.

romek1967
27.08.12, 07:56
Myślałem, że coś dodasz.
Wiesz, dokładnie to samo chciałem Tobie napisać. To co, dodasz coś?

nyny
27.08.12, 17:05
Myślałem, że coś dodasz. Witaj ponownie.

Nawet jakbym chcial to nie moglem fizycznie, gdyz bananem mnie poczestowano :)

Rowniez Witam ponownie :)

pozdro

Jack
28.08.12, 14:47
W krótkich, żołnierskich słowach:

producent kalendarza oczekuje na materiał zdjęciowy najpóźniej w 37 tygodniu.

Czyli na dobrą sprawę, jest już ostatni dzwonek. Jeszcze jedna sprawa - przy składaniu zapytania o kosztorys, zastrzegłem, że na drugiej stronie kalendarza (czyli na odwrocie okładki, czyli tej strony z napisem "Kalendarz 2013") też zostanie coś wydrukowane. Te "coś" wyobrażałem sobie, jako tekst promujący OlympusClub, np. prezentacja OlympusClubu, która była opublikowana w Digital Foto i Video - https://forum.olympusclub.pl/content/277-OlympusClub.pl-w-DIGITAL-FOTO-VIDEO. Może jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam
Jack

PioRo
28.08.12, 17:53
12, czy 13 kart tego formatu to sporo miejsca. Może ta ogólna prezentacja na odwrocie karty tytułowej, lub na sam tył, a pozostałe kartki:
- może przedstawić tych, którzy mają wystawy na Olyclubie i zamieścić - tylko miniaturki - pokazanych foto? Możnaby skopiować jakieś celniejsze fragmenty z wypowiedzi Autorów w odpowiednich - tyczących tych wystaw - wątkach (np. Rafała Czarnego o streecie)?
- Albo pokazać na odwrocie poszczególnych kart kolejne zloty Olymaniaków ? Także spotkania KAPerskie i inne - wziąć fotki z odpowiednich galerii zlotów (wszystko oczywiście w miniaturowym - jak na kalendarz - rozmiarze?

hades
28.08.12, 18:16
Tekst jest przygotowany.

PioRo
29.08.12, 22:46
To po co pytanie Jack'a?
Jak wszystko ustalone, to nie ma sprawy...

fotomic
30.08.12, 11:39
Do bardzo ciekawych zdarzeń dochodzi podczas glosowania, normalnie podziwiam :)

hades
7.09.12, 09:35
Przypominam. W poniedziałek kończymy głosowanie.

henry1
10.09.12, 00:58
Zdążyłem przed nadejściem poniedziałku. :-D

hades
10.09.12, 10:29
Głosowanie powoli się kończy. Ostatnie w kategorii Fauna zostanie zamknięte o 10:52. Dziękuje wszystkim za oddanie głosów. Roześlę do laureatów informacje z adresem do przesłania zdjęć w pełnej wersji.

hades
12.09.12, 14:49
Można już zobaczyć wyniki głosowania w poszczególnych kategoriach.

Makro -Zobacz wyniki (https://forum.olympusclub.pl/threads/83598)
Krajobraz - Zobacz wyniki (https://forum.olympusclub.pl/threads/83601)
Fauna - Zobacz wyniki (https://forum.olympusclub.pl/threads/83603)
Flora - Zobacz wyniki (https://forum.olympusclub.pl/threads/83605)
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za wzięcie udziału w pracach nad kalendarzem OlympusClub 2013. Zebraliśmy dzięki temu małemu przedsięwzięciu kilka ciekawych doświadczeń.

Przypominam, że wciąż można zamawiać kalendarz. W pierwszym poście tego wątku jest odnośnik do formularza. Warto też spojrzeć na wykres dystrybucji. Może jest ktoś chętny do obsadzenia nie zarezerwowanych jeszcze województw.

aga_piet
12.09.12, 14:55
Dobrze to wygląda, gdy się spojrzy na podsumowanie :) Gratuluję zwycięzcom - fajnych mamy klubowiczów. I zdolnych :D

helmuth
12.09.12, 14:57
Gratulacje dla zwycięzców.
Nie mamy się czego wstydzić :)

nightelf
12.09.12, 15:03
Również gratuluję zwycięzcom :)

waruga
12.09.12, 15:21
Gratulacje dla zwyciezcow.

Lolita
12.09.12, 15:25
Również gratuluję :wink:
I siem cieszę, bo większość zdjęć na które oddałam głos zwyciężyły :mrgreen:

droplet
12.09.12, 15:30
Zwycięskie zdjęcia pokrywają się z moim gustem i mam nadzieję że też z moim wyborem ;-)
APZ poszedł jak burza w krajobrazie, gratuluję.

nyny
12.09.12, 15:33
Gratulacje dla zwyciezcow.

pozdro

Ania_
12.09.12, 15:38
Gratulacje dla zwycięzców. :)

lisiajamka1
12.09.12, 15:45
Gratuluję zwycięzcom.

GoBo
12.09.12, 16:07
Gratulacje wszystkim zwycięzcom, wyróżnionym i wszystkim pozostałym którzy podjęli wyzwanie - ja szczerze mówiąc zdezerterowałem.
95 głosujących to nie za dużo, ale jak na ostatnie głosowania to chyba i tak sporo.
Jak mówiłem już wcześniej - zamawiam w ciemno.
I życzę pomysłodawcom sprzedaży w ogromnym nakładzie, nakłaniajcie wszystkich znajomych do kupowania tego kalendarza. Wspierajmy naszą olkową, a jakże radosną i piękną, twórczość.

henry1
12.09.12, 17:15
Coś wygrałem ??? :-(
Dobra koniec żartów. :-D

Chwała zwycięzcom !!!
Szacunek dla zwyciężonych !

romek1967
12.09.12, 17:30
Gratulacje i podziękowania dla wszystkich biorących udział w zabawie a w szczególności dla zwycięzców oczywiście.

jozinzbazin
12.09.12, 17:50
Gorące i serdeczne uściski dla Wybrańców. Kalendarz będzie super, a ja będę chodził i powtarzał: "Wiesz kto tą rączkę ściskał?" :mrgreen:

---------- Post dodany o 16:50 ---------- Poprzedni post był o 16:47 ----------

Przypominam. W poniedziałek kończymy głosowanie.
A ja nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie. Czy można otrzymać więcej niż jeden kalendarz ?

Krakman
12.09.12, 18:02
Gratulacje dla "wybrańców" Ja się nie zmieściłem bo jestem średniak a nie wybitny .... Ale dobrze mi z tym :grin:

Troszkę do "flory" mam obiekcje (nie tyczą pracy Mirka), miałem inne pewniaki, ale co tam :grin:. Jest OK. Czekam na kalendarz.

witia
12.09.12, 18:29
Świetne fotki.
Gratuluję zwycięzcom.
Pozdrawiam i czekam na kalendarz.

Bodzip
12.09.12, 18:35
Gratuluję zwycięzcom, w takim gronie to aż przyjemnie przegrać :D
Fantastyczne zdjęcia, aż oko cieszą.

nipo80
12.09.12, 19:06
Również moje gratulacje dla wygranych.
Teraz tylko czekać na kalendarz.

apz
12.09.12, 19:13
Zwycięskie zdjęcia pokrywają się z moim gustem i mam nadzieję że też z moim wyborem ;-)
APZ poszedł jak burza w krajobrazie, gratuluję.

Dziękuję za głosy. Szczerze mówiąc nie liczyłem ,że tak miło się to głosowanie dla mnie skończy.

ahutta
12.09.12, 19:26
Dziękuję za głosy. Szczerze mówiąc nie liczyłem ,że tak miło się to głosowanie dla mnie skończy.

A tam, postawisz piwo tym, którzy na Ciebie głosowali i kwita ;)
No i oczywiście też wszystkim gratuluję. Fajnie będzie mieć taki kalendarz :)

adambieg
12.09.12, 19:36
Gratulacje dla zwycięzców :)

Gratuluję zwycięzcom, w takim gronie to aż przyjemnie przegrać :D
Fantastyczne zdjęcia, aż oko cieszą.

To że są przegrani to przez kalendarz... Rok olympusowy powinien mieć 24 miesiące albo nawet 36 :mrgreen:

Muminek
12.09.12, 19:42
Gratuluję zwycięzcom, również dziękuję za głosy na moje zdjęcie, trudno się nie cieszyć z takiego wyniku, naprawdę nie spodziewałem się.

hades
12.09.12, 20:22
To że są przegrani to przez kalendarz... Rok olympusowy powinien mieć 24 miesiące albo nawet 36 :mrgreen:

Mam jeden pomysł na nagrodę pocieszenia. To byłoby trochę szalone, bo wszyscy uczestnicy musieliby wyrazić pisemną zgodę na publikacje, ale wyglądałaby to tak:

https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=70053&d=1347475538

Koledzy twierdzą, że to nierealne... Spróbujmy? ;)

---------- Post dodany o 20:22 ---------- Poprzedni post był o 20:21 ----------

To szalony pomysł na pierwszą stronę.

romek1967
12.09.12, 20:34
Mam jeden pomysł na nagrodę pocieszenia. To byłoby trochę szalone, bo wszyscy uczestnicy musieliby wyrazić pisemną zgodę na publikacje, ale wyglądałaby to tak:

tak czyli jak? Hadesu nic nie widać

adambieg
12.09.12, 20:37
Nic nie widać :roll:

Miniaturki wszystkich zgłoszonych do konkursu zdjęć?

henry1
12.09.12, 20:37

Przecie widać - czerwonego iksa. :-(

ahutta
12.09.12, 20:40

Ruch wydaje takie kalendarze z kartkami na każdy dzień :p Tylko one są formatu A7 chyba ;)

Szaleństwa nie widać :p

hades
12.09.12, 20:48
A ja nie dostałem odpowiedzi na moje pytanie. Czy można otrzymać więcej niż jeden kalendarz ?

Na razie jest po jednym na zamawiającego. Nie zamknąłem listy zapisów. Tak myślę około października/listopada zamknąć. Jak nie damy rady dobić do 300 zamówień to pomyślimy co z pozostałymi sztukami. Może przekazać jako upominki dla zwycięzców konkursów, albo przekażemy na aukcje WOŚP, jak to ktoś proponował. Na samym końcu jest rozdysponowanie dla chętnych, którzy chcieliby 2 sztuki.

---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post był o 20:43 ----------

Poważnie? Nie widać? Bo to na forum modów poszło najpierw, a ja podlinkowałem. Przepraszam, już poprawiam.

---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post był o 20:45 ----------

Miniaturki wszystkich zgłoszonych do konkursu zdjęć?

Masz nosa :).

Jeszcze raz sprawdźcie mojego posta. Poprawiłem go.

ahutta
12.09.12, 20:58
Jestem za. Każdy uczestnik konkursu będzie miał swój "drobny" udział. Miła propozycja. Głosujemy? ;)

henry1
12.09.12, 20:58
I będzie ładna okładka i twórcy tych " ładniejszych " :-D fotek będą mieli swoje pięć minut. :-D

hades
12.09.12, 20:59
Gratulacje wszystkim zwycięzcom, wyróżnionym i wszystkim pozostałym którzy podjęli wyzwanie - ja szczerze mówiąc zdezerterowałem.
95 głosujących to nie za dużo, ale jak na ostatnie głosowania to chyba i tak sporo.

145 głosujący w Makro, 141 w Krajobrazie, 124 w Faunie i 114 we Florze. Jednak jest nas trochę aktywnych :).

Jak mówiłem już wcześniej - zamawiam w ciemno.
I życzę pomysłodawcom sprzedaży w ogromnym nakładzie, nakłaniajcie wszystkich znajomych do kupowania tego kalendarza. Wspierajmy naszą olkową, a jakże radosną i piękną, twórczość.

To limitowana edycja kolekcjonerska*.

---

*Poważnie.

adambieg
12.09.12, 21:00
Fajne.
Sporo zdjęć się powtarza, tak ma być? Nawet jeżeli tak to mamy obok siebie np. dwie foki dobasa w lewym górnym. Trzeba to ręcznie poprawić.

hades
12.09.12, 21:00
Jestem za. Każdy uczestnik konkursu będzie miał swój "drobny" udział. Miła propozycja. Głosujemy? ;)

Tu nie ma głosowania. Tu trzeba zmusić wszystkich do wysłania odpowiedniego dokumentu.

Mirek54
12.09.12, 21:01
Co niektore podwojne sie przytrafily.Ale to moze zeby ilosc pasowala

hades
12.09.12, 21:02
Fajne.
Sporo zdjęć się powtarza, tak ma być? Nawet jeżeli tak to mamy obok siebie np. dwie foki dobasa w lewym górnym. Trzeba to ręcznie poprawić.

No tu mam niestety mały wpływ na ułożenie. Automat. Chciałem zobaczyć jakby to wyglądało, nie zakładałem nawet, że mogłoby to pójść.

romek1967
12.09.12, 21:05
Tu nie ma głosowania. Tu trzeba zmusić wszystkich do wysłania odpowiedniego dokumentu.
Papiera znaczy sie? Może sie uda, robimy, jestem za.

hades
12.09.12, 21:07
Co niektore podwojne sie przytrafily.Ale to moze zeby ilosc pasowala

Raptem 200 zdjęć. Program zaproponował by z automatu było ich minimum 250-300. Argument (wiem, że trochę słaby) za tym by w konkursie wzięło udział jak najwięcej więcej osób :).

---------- Post dodany o 21:07 ---------- Poprzedni post był o 21:06 ----------

Papiera znaczy sie? Może sie uda, robimy, jestem za.

Heh, nie miałem tego w planie. Zrobię listę klubowiczów do odhaczenia.

adambieg
Dawać tego dokumenta. Fajny pomysł z tymi miniatyrkami, jak odcisk palucha na wielkim zbiorowym dziele:wink::mrgreen:

henry1
Trzeba udostępnić jakiś wzór dokumentu, aby chętni mogli pochwalić się umiejętnością składania podpisów.
Wieprz ma coś wspólnego z prawem albo lewem, to móglby stworzyć takowy dokument do podpisu. :-D

hades
12.09.12, 21:12
Z dokumentem spokojnie, udostępnię. Ale muszą być wszyscy.

ahutta
12.09.12, 21:39
Z dokumentem spokojnie, udostępnię. Ale muszą być wszyscy.

Będą, będą. Nie wierzę, żeby ktoś sobie taką przyjemność odpuścił.

speedybike
12.09.12, 22:09
Jakoś nie mogę znaleźć ile będzie kosztował kalendarz?

grizz
12.09.12, 22:13
jakoś nie mogę znaleźć ile będzie kosztował kalendarz?

0,00 pln

hades
12.09.12, 22:13
Jakoś nie mogę znaleźć ile będzie kosztował kalendarz?

Hmmm... uwaga niespodzianka... https://forum.olympusclub.pl/threads/82802-Kalendarz-OlympusClub-2013, punkt 5 i 6 zasad konkursu.

Krakman
12.09.12, 22:26
Pomysł z okładką bardzo mi się podoba, sam podobnie robię przygotowując kalendarz do druku, czyli na okładce wszystkie zdjęcia.

Może jakiś dokument dla uczestników konkursu na zasadzie odhaczenia "wyrazam zgodę" itd.
I ułóżcie to jakoś sensownie, nie korzystajcie z automatów , gdyż wielokrotne występowanie zdjęć zmniejsza pozostałe.
By umieścić na okładce tyle zdjęć , nie trzeba wysyłać oryginałów - te, które są i tak będą zmniejszane.
Jak by co mogę taką okładkę przygotować do drukarni.... To tak na marginesie... :roll:

Jeszcze raz gratulacje dla wszystkich "wybrańców" klubowiczów :grin:

jozinzbazin
12.09.12, 23:21
Tu trzeba zmusić wszystkich do wysłania odpowiedniego dokumentu.
Ojej,aua:shock:,aaa !:cry:,nieeee ! :evil:.
No dobra, zmusiłeś mnie, zgadzam się, zgadzam !!!

henry1
13.09.12, 00:19
0,00 pln

Z VAT'em to czy bez ??? :-(

ahutta
13.09.12, 00:39
Z VAT'em to czy bez ??? :-(

Trzeba zastosować odwrotne odliczenie - jak przy zakupie złomu :p

Muminek
13.09.12, 17:54

Kolejny świetny pomysł, piękny plakat z tego wyszedł. Już nie mogę się doczekać:grin:

ahutta
13.09.12, 18:05
Kolejny świetny pomysł, piękny plakat z tego wyszedł. Już nie mogę się doczekać:grin:

Ja też już czekam kiedy mi go przywieziesz ;)

Bodzip
13.09.12, 18:11
Ja też już czekam kiedy mi go przywieziesz ;)
A ja do Krakmana pojadę. Przy okazji ten słynny kaloryfer zobaczę :D

ahutta
13.09.12, 18:21

To tak napakował od ostatniego zlotu :shock:

Krakman
13.09.12, 18:24
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Chodzi o kaloryfer od kiełbasy suszonej...

Bodzip
13.09.12, 18:48
To tak napakował od ostatniego zlotu :shock:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Musisz rozdać trochę punktów innym użytkownikom zanim będzie można przyznać punkty ahutta.

Mirek54
13.09.12, 20:47

Bedziecie sie ogladac??:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgr een::mrgreen::mrgreen:

henry1
13.09.12, 21:42
:mrgreen::mrgreen::mrgreen: Chodzi o kaloryfer od kiełbasy suszonej...

Kaloryfer nad kiełbasą suszoną ??? :-( :-) :-D

Bambus81
14.09.12, 09:20
Okładka fajna, jestem za!!!
Zwycięzcom gratuluję i jestem zadowolony, że już we wrześniu udało się przejść przez głosowanie i nikt nie odwołuje się od wyniku;-)

henry1
17.09.12, 20:05
Dziękuję tym odważnym osobom, które odważyły się zagłosować na moje pożal sie boże pstryki. :-)
Serdecznie dziękuję. :-D
Ale jest szansa, ze załapię sie na okładkę, a to już coś. :-D

ahutta
17.09.12, 22:19
Dziękuję tym odważnym osobom, które odważyły się zagłosować na moje pożal sie boże pstryki. :-)
Serdecznie dziękuję. :-D
Ale jest szansa, ze załapię sie na okładkę, a to już coś. :-D

To witaj w klubie :) Jest nas dwóch ;)

apz
17.09.12, 22:24
To witaj w klubie :) Jest nas dwóch ;)

Okładka do odważnych należy. Jestem trzeci...

ahutta
17.09.12, 22:34
Okładka do odważnych należy. Jestem trzeci...

Ach, Ty i tak zdeklasowałeś wszystkich :)

henry1
17.09.12, 22:35
No i mamy już radosną trójkę. :-D :-D :-D

Będziemy w projekcie okładkowym. :-D

Holek
20.09.12, 00:49

---------- Post dodany o 20:22 ---------- Poprzedni post był o 20:21 ----------

dla mnie bomba, zgadzam się na taką publikację - chociaż tyle będzie mojego :wink: :-P gdzie podpisać?
jak to wyjdzie to okładka będzie wisiała na honorowym miejscu zaraz obok kalendarza :wink:

GRATULACJE dla zwycięzców - świetne foty

Lolita
20.09.12, 09:28
145 głosujący w Makro, 141 w Krajobrazie, 124 w Faunie i 114 we Florze. Jednak jest nas trochę aktywnych :).
W tym po 8-10 moje ;)
P.S. Kurdę, mogłam coś też wrzucić, to była bym na okładce :-P

Jack
1.10.12, 11:37
:!: PILNE :!:

Kochani, dzisiaj mija termin, w którym powinienem przekazać materiały do produkcji kalendarza. Niestety, nie mam kompletu materiałów, brakuje mi informacji o obiektywach:

nick: APZ
obiektyw: ?

nick: APZ

nick: Kris70

nick: drosera_spathulata

nick: beuthen

Ponadto nie doszły do mnie wszystkie zgody na publikację. Zgodę na publikację nadesłali mi:
tjszl
K_Puchatek
beuthen
Muminek
drosera_spethulata
moose
poprzez pw, z obietnicą nadesłania pocztą, APZ

Pozostali autorzy jeszcze tego nie zrobili, a nie chciałbym, po wydrukowaniu kalendarza bez takowej zgody, stanąć w obliczu sytuacji, kiedy autor zmienił zdanie w kwestii nieodpłatnej publikacji (przepraszam za brutalną szczerość).
Dzięki za błyskawiczną reakcję, bo kroi się poślizg w produkcji kalendarza z powodu niedopełnienia formalności.
Jack

---------- Post dodany o 11:37 ---------- Poprzedni post był o 10:40 ----------

Ponadto nie doszły do mnie wszystkie zgody na publikację. Zgodę na publikację nadesłali mi:
tjszl
K_Puchatek
beuthen
Muminek
drosera_spethulata
moose
poprzez pw, z obietnicą nadesłania pocztą, APZ

Pozostali autorzy jeszcze tego nie zrobili, a nie chciałbym, po wydrukowaniu kalendarza bez takowej zgody, stanąć w obliczu sytuacji, kiedy autor zmienił zdanie w kwestii nieodpłatnej publikacji (przepraszam za brutalną szczerość).
Dzięki za błyskawiczną reakcję, bo kroi się poślizg w produkcji kalendarza z powodu niedopełnienia formalności.
JackWłaśnie dotarła kolejna zgoda:
- kris70

Holek
1.10.12, 18:25

Ponadto nie doszły do mnie wszystkie zgody na publikację.

a przeszedł pomysł z okładką? na to zgodę trzeba wysłać czy tylko osoby które wygrały konkurs?

hades
5.10.12, 10:17
a przeszedł pomysł z okładką? na to zgodę trzeba wysłać czy tylko osoby które wygrały konkurs?

Na pierwszą stronę jedno ze zdjęć z 4 galerii dostało tzw. dziką kartę. A konkretnie ja wybierałem. Była drobna konsultacja z osobą z poza "układu", ale znającą się na rzeczy. Nasze typy się zgrały. Może będzie niespodzianka, może nie. Kto jest na pierwszej stronie zobaczymy po wydruku.

Z innej beczki. Arkusz zliczający zamówienia z niewyjaśnionych powodów się zepsuł, ale kolejne zapisy magazynuje bez problemu. Jest w tej chwili cirka na oko 160 zamówień. Jeśli nie będzie więcej nowych chętnych trzeba będzie pomyśleć co zrobimy z tym co pozostanie z przydziału 300 sztuk na klub. Padł pomysł by kilka sztuk puścić w ramach aukcji WOŚP, zobaczymy. Ale prawdopodobnie pozostanie jeszcze kilka. Pomysły proszę opisywać w tym wątku. Być może po prostu te kilka osób, które chciały dwie sztuki dostanie je. Można składać pomysły.

ahutta
5.10.12, 10:21
Może zaproponować w FotoDigitalVideo, Fotokurier etc. jako gift dla czytelników?

A ze względu na zepsucie formularza mamy się od nowa zapisywać?

Bodzip
5.10.12, 10:24
Jak mnie wycięło z pierwszej serii, to się piszę na dwa.
W Nowicy uzgodniliśmy, że jeden idzie dla Leszka. Myślę że i dla Piotra też warto.

hades
5.10.12, 10:38
Może zaproponować w FotoDigitalVideo, Fotokurier etc. jako gift dla czytelników?

A ze względu na zepsucie formularza mamy się od nowa zapisywać?

Formularz i zapis działa, ale zliczanie coś się posypało. Chyba zmiana z google docs na google disk coś zepsuła, a może coś w formule zliczającej namieszałem. Później zobaczę.

---------- Post dodany o 10:38 ---------- Poprzedni post był o 10:35 ----------

Jak mnie wycięło z pierwszej serii, to się piszę na dwa.
W Nowicy uzgodniliśmy, że jeden idzie dla Leszka. Myślę że i dla Piotra też warto.

Kto się do tego przyłączy i dołoży swoje +1?

ahutta
5.10.12, 10:41
Kto się do tego przyłączy i dołoży swoje +1?

Ja się przyłączam, ale niestety + dać nie mogę :|

hadan
5.10.12, 10:47
Proponuję zrobić zapisy, kto chciałby za jakąś odpłatnością dostać dodatkowe kalendarze.
Uzyskane pieniądze można by przeznaczyć na jakiś szczytny cel.

Pozdrawiam

Bodzip
5.10.12, 10:55
Ja się przyłączam, ale niestety + dać nie mogę :|
A daj spokój z plusami - hades pisał, że +1 i to jest miłe :)

ahutta
5.10.12, 11:02
A daj spokój z plusami - hades pisał, że +1 i to jest miłe :)

Cicho, piszę żeby pisać, bo mi punkty za posty dochodzą ;):mrgreen:

hades
5.10.12, 11:18
Proponuję zrobić zapisy, kto chciałby za jakąś odpłatnością dostać dodatkowe kalendarze.
Uzyskane pieniądze można by przeznaczyć na jakiś szczytny cel.

Pozdrawiam

Żadna forma sprzedaż na dzień dzisiejszy nie wchodzi w grę.

---------- Post dodany o 11:18 ---------- Poprzedni post był o 11:18 ----------

Cicho, piszę żeby pisać, bo mi punkty za posty dochodzą ;):mrgreen:

Ehhh, kolekcjonerzy ;).

Krakman
5.10.12, 12:13
A ja się na wszelki wypadek zapisałem jeszcze raz by mieć pewność , że jestem.... :grin:

Bodzip
5.10.12, 12:21
A ja się na wszelki wypadek zapisałem jeszcze raz by mieć pewność , że jestem.... :grin:
i ja, tak na wszelki wypadek :mrgreen:

romek1967
5.10.12, 12:30
i ja i ja i ja :)

waruga
5.10.12, 12:30
Tez sie zapisalem ponownie na wszelki wypadek :-)

EddieLBN
5.10.12, 12:50
^^ to i ja uległem powszechnej panice! ;)

Krakman
5.10.12, 13:16
Trzysta kalendarzy braknie!!!:mrgreen::esystem:

Lolita
5.10.12, 13:20
Nię będę gorsza! Też się zapiszę :mrgreen:

waruga
5.10.12, 13:27
Jak to mowia panika zrobila swoje...:-)

Janeczek
5.10.12, 13:40
Poprosze jedna sztuke kalendarza, komu zaplacic?

pozdrowionka

hades
5.10.12, 13:40
Się odsieje nadmiarowych ;).

Krakman
5.10.12, 13:45
Się odsieje nadmiarowych ;).

To ja przepraszam, ja nie życzę sobie być odsiewany.... i to do tego jako nadmiarowy.! :roll:

dao
5.10.12, 13:48
to ja poproszę drugą sztukę, w sklepie się powiesi

Krakman
5.10.12, 13:50

A kto ???!!!!

o maj gad!!! :shock:

monstro
5.10.12, 14:01
Mam nadzieję, że starczy dla mnie :)

Wysyłane z HTC

nightelf
5.10.12, 14:01
A kto ???!!!!

Albo raczej, kogo?

hades
5.10.12, 14:04
Mam nadzieję, że starczy dla mnie :)

Wysyłane z HTC

A zapisałeś się? W pierwszym poście wątku jest formularz.

---------- Post dodany o 14:04 ---------- Poprzedni post był o 14:02 ----------

14 października zamykam zapisy i rozdaje dystrybutorom listę klubowiczów do przekazania kalendarza. Część osób, które przyjadą na zlot dostanie je osobiście. Reszta przez listę lokalnych dystrybutorów OC (lista w pierwszym poście).

ajan
5.10.12, 15:38

I ja poproszę drugą sztukę do firmy dla reklamy...

cytat z internetu "Co z tego, że sprzętu kupa, jak fotograf (_._)..."

nyny
5.10.12, 15:42
Powtorze to co kiedys napisalem.
Poprosze jeden zamiast dla mnie przekazac na WOSP do licytacji.

pozdro

Gryphoon
5.10.12, 18:50
A ja bym wzial dwa a nawet trzy - rodzina sie domaga :)
JEsli zatem jest mozliwosc - to polecam sie pamieci.

BIKER
5.10.12, 19:27
No proszę lista chętnych na szlagierowe foty i kalendarz Olymaniaków się rozszerza.

moose
5.10.12, 19:45
Chętnie bym ugryzł dwa egz. Jeden jak znalazł wpasowałby się w biurze w Osowcu :-))))

henry1
5.10.12, 20:24
Się zapisałem jeszcze raz, nigdy nie wiadomo czy Admiralicja o mnie nie zapomni.
Rodzinka mnie molestuje o kalendarze, jeśli to możliwe to tylko trzy bym przygarnął,
ale to tylko jeśli Admiralicja wyrazi na to zgodę. :-)

jozinzbazin
5.10.12, 21:52
Tzw. owczy popęd mnie opanował i zapisałem się ponownie. Poza tym i tak od początku miałem chęć na dwa egzemplarze.

henry1
5.10.12, 22:21
Tzw. owczy popęd mnie opanował i zapisałem się ponownie. Poza tym i tak od początku miałem chęć na dwa egzemplarze.

Uwazaj na wilki, one lubią owcze. :-D

majeczek78
6.10.12, 08:03
Jakby było więcej na zbyciu to i ja mogę zgarnąć dwie, trzy sztuki. Też się ponownie zapisałem .

hadan
6.10.12, 09:42
Też bym nie odmówił. dwóch lub trzech sztuk. Ładnie bym podziękował,
i postawił szlachetny trunek na zlocie.

Bodzip
6.10.12, 09:49
i postawił szlachetny trunek na zlocie. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
że tak powiem, możemy Cię w nich wykąpać :D
Po prostu przyjedź na zlot, a poznasz tak fajny zespół, że do domu nie będziesz chciał wracać.

PioRo
6.10.12, 12:56
Jak będzie możliwość, to ja poproszę o drugi egzemplarz dla Olka (mojego potomka - ostatniozlotowicza):wink:.

hades
6.10.12, 19:06
Jak będzie możliwość, to ja poproszę o drugi egzemplarz dla Olka (mojego potomka - ostatniozlotowicza):wink:.

Ma taki fajny aparat, że aż żal, że nie ma galerii na OC. Innymi słowy powinien się zapisać do klubu.

Ps. Przyklej mu muszlę oczną, ostatnio znalazłem ją na drodze w Nowicy.

PioRo
6.10.12, 19:50
Przed chwilą włożyłem do wątku zlotowego troszkę jego zdjęć z tego aparatu... :wink:
Dzięki za odnalezienie zguby!

hadan
6.10.12, 22:21
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: poznasz tak fajny zespół, że do domu nie będziesz chciał wracać.

W wątku mini zlotu złożyłem już wyrazy ubolewania.

Pozdrawiam

Blacker
8.10.12, 10:40
Ja chętnie wziął bym też ze dwa :)

Jack
8.10.12, 11:08
Kochani,
pracując nad projektem, nie zachowaliśmy nadmiaru demokracji, z uwagi na błyskawiczne terminy, w jakich nalezy podejmowac decyzje. Poniżej projekt kalendarza, wraz z gorącą prośbą do autorów o wybaczenie, że:
1. linia z dniami kalendarza jest wpuszczona w obręb obrazu, spośród wielu projektów, jakie widzieliśmy - ten zrobił najlepsze wrażenie z fotograficznego i estetycznego punktu widzenia.
2. Musielismy zredukować z wielu bardzo istotnych powodów (o których wspomnę na naszym spotkaniu) informację o aparacie i obiektywie, zastępując to (za wyjątkiem strony tytułowej) stwierdzeniem: "Zdjęcie wykonane cyfrowym aparatem Olympus z wymienną optyką"

W projekcie, obok logo Olympus znajduje się sentencja "Your vision, Our future" - to zostanie usunięte w ostatecznej wersji kalendarza - będą tylko loga O i OC.

Jan_S
8.10.12, 11:23
Miło będzie na ścianę powiesić :)

herbie_mp
8.10.12, 11:38
Już się nie mogę doczekać :grin:

hades
8.10.12, 13:13
Kochani,
pracując nad projektem, nie zachowaliśmy nadmiaru demokracji, z uwagi na błyskawiczne terminy, w jakich nalezy podejmowac decyzje.

Nadmiar demokracji czasami paraliżuje system.

Dobrze to wygląda. Zdjęcia wypełniają całą stronę. Niezbędne w kalendarzu dodatki nie są nachalne, ale też bardzo dobrze widoczne. Hmmm, może ten kod QR na pierwszej stronie mógłby być większy... eee dobrze jest.

---------- Post dodany o 13:13 ---------- Poprzedni post był o 12:58 ----------

Dobra, zliczanie zamówień poprawione. Za tydzień zamykamy listę zamówień. Zobaczymy ile pozostało z puli i zdecydujemy co z nimi zrobimy.

Jack
8.10.12, 13:17
...Hmmm, może ten kod QR na pierwszej stronie mógłby być większy... eee dobrze jest...Kod QR był poprawnie rozpoznawany przez skaner, kiedy wydruk całej strony był na kartce A4 (czyli tak ok. 1,5x1,5 cm). Na A3 będzie większy, więc na pewno będzie dobrze rozpoznawany.

majeczek78
8.10.12, 16:40
Fajnie się zapowiada

Tadeusz Jankowski
8.10.12, 17:08
Fotki w kalendarzu, jak oceniam na podstawie miniatury, są świetne, doskonale zedytowane, rozłożone, każda przykuwa oko, każda epatuje magią kolorów, całość składa się w wyraźne przesłanie, doskonała redaktorska robota. Poziom techniczny, warsztatowy fotek -jest się czym chwalić.
Pzdr, TJ

henry1
8.10.12, 17:47
Gwoździe w ściany już wbite, teraz trzeba cierpliwie poczekać. :-D

Krakman
8.10.12, 18:52
Zdjęcia piękne i wcale sobie nie krzywduję, że moje nie przeszło, choć było tylko "troszkę" gorsze :grin: te co są drukowane są warte grzechu.

Tylko nie wiem co z okładką, może coś przeoczyłem. To już nie bedzie z pozostałych zdjęc?????

apz
8.10.12, 20:15
Zdjęcia piękne i wcale sobie nie krzywduję, że moje nie przeszło, choć było tylko "troszkę" gorsze :grin: te co są drukowane są warte grzechu.

Tylko nie wiem co z okładką, może coś przeoczyłem. To już nie bedzie z pozostałych zdjęc?????

Nie przeoczyłeś - składanka upadła...

hades
8.10.12, 21:34

Gdzieś wyżej pisałem, że mozaika nie przeszła przez konsultacje.

Jack
11.10.12, 21:48
Kalendarz ma się jak najlepiej, byłem dziś w drukarni, makieta jest już podpisana do druku, a produkcja właśnie się rozpoczęła. Mając do wyboru wiele rozmaitych możliwości wykończenia do wyboru i mając 15 minut na decyzję, zdecydowałem na przyjemną matowa powierzchnię. Ostateczna wersja do druku, jak na obrazku. Całość produkcji zakończy się do ok. 5. listopada:-D

waruga
11.10.12, 21:56
Hura :-)

jozinzbazin
11.10.12, 21:58
Powiedziałbym,myślę,jestem głęboko przekonany,sądzę,jak mniemam,uważam, że ... jest git ! :esystem:

hadan
11.10.12, 22:06
Super. Jack dzięki za dobrą wiadomość.

TOKIN
11.10.12, 22:08
Nie chcę Was martwić....
ale
na papierze będzie wyglądać jeszcze lepiej:mrgreen:

Jack
11.10.12, 22:11
Nie chcę Was martwić....
ale
na papierze będzie wyglądać jeszcze lepiej:mrgreen:Oj, będzie. Widziałem dzisiaj gotowy (ale tylko jeden) egzemplarz 1:1:-D

waruga
11.10.12, 22:13
Tokin takie wiadomosci to dopiero ciesza :-)

Karol
11.10.12, 22:20
Wygląda świetnie. Bardzo się cieszę, że mam tam skromny udział, chociaż nie zdjęciowy tylko pisarski :cool:. Będzie niemały dylemat - powiesić w domu czy w pracy...
Nie wiem czy to jest pomysł wart rozważenia i czy nie ma jakiś przeszkód natury wyższej, ale tak mi przyszło na szybko do głowy - czy jest szansa żeby poszczególne karty udostępnić w rozdzielczości HD jako tapety na pulpit? Nie teraz i nie od razu wszystkie ale np. początkiem każdego m-ca na portalu jako np. projekt "kartka z kalendarza" ?

Bodzip
11.10.12, 22:23
Oj, będzie. Widziałem dzisiaj gotowy (ale tylko jeden) egzemplarz 1:1:-D
Nie chcesz zostać Prezesem TWA ? Mamy wakat :mrgreen:

Jack
11.10.12, 22:30
Wygląda świetnie. Bardzo się cieszę, że mam tam skromny udział, chociaż nie zdjęciowy tylko pisarski :cool:. Będzie niemały dylemat - powiesić w domu czy w pracy...
Nie wiem czy to jest pomysł wart rozważenia i czy nie ma jakiś przeszkód natury wyższej, ale tak mi przyszło na szybko do głowy - czy jest szansa żeby poszczególne karty udostępnić w rozdzielczości HD jako tapety na pulpit? Nie teraz i nie od razu wszystkie ale np. początkiem każdego m-ca na portalu jako np. projekt "kartka z kalendarza" ?Mam PDF 1:1, więc, jak najbardziej możliwe:-)

---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post był o 22:27 ----------

Nie chcesz zostać Prezesem TWA ? Mamy wakat :mrgreen:A jest wakat na "szarą eminencję TWA"?;-)

hadan
11.10.12, 22:52
czy jest szansa żeby poszczególne karty udostępnić w rozdzielczości HD jako tapety na pulpit? Nie teraz i nie od razu wszystkie ale np. początkiem każdego m-ca na portalu jako np. projekt "kartka z kalendarza" ?

Super pomysł. Jestem za, o ile to możliwe.

Pozdrawiam

BIKER
11.10.12, 23:15
Kalendarz jako całość- świetny. Będzie zdobił każdą ściane. Jeśli to możliwe, zgłaszam chęć na 3 szt.

ahutta
11.10.12, 23:37
Wow, wygląda pięknie. Już się nie mogę doczekać.

K_Puchatek
11.10.12, 23:41
No ja też już doczekać się nie mogę, dopisałem się do formularza, choć nie wiem czy już kiedyś się nie zapisywałem...:roll:
Choć jak by się dało to dwa też bym bardzo chętnie "przytulił"...
W końcu to pierwsza w życiu publikacja mojej foty...:grin:

apz
12.10.12, 06:20
Mam PDF 1:1, więc, jak najbardziej możliwe:-)

---------- Post dodany o 22:30 ---------- Poprzedni post był o 22:27 ----------

A jest wakat na "szarą eminencję TWA"?;-)

Jak najbardziej - "Szara eminencja" jest wolna. Jeszcze nie było - można brać.

daszek
12.10.12, 18:27
W ankiecie nie ma opcji, ale jak przedmówcy wyrażam chęć na 2 egzemplarze, jak się nie da to trudno, jak trzeba dopłacić, jestem na tak.

Krakman
12.10.12, 18:33
Nie chcesz zostać Prezesem TWA ? Mamy wakat :mrgreen:

Cóś tu się rokosz albo innna targowica szykuje...!!!! :shock:

Lolita proszę o impertynencje (czy jakoś tak) u Szanownego Prezesa

pamaru
12.10.12, 18:37
Ja już na początku pisałem się na kalendarz sztuk jedna, ale się przypomnę jakby co.. ;)

p.s. jak mam sprawdzić ile głosów dostały moje wypociny we "Florze" bom zwyczajnie ciekawy..? :D

Bodzip
12.10.12, 18:37
Cóś tu się rokosz albo innna targowica szykuje...!!!! :shock:

Lolita proszę o impertynencje (czy jakoś tak) u Szanownego Prezesa
Chwila, chwila, co tu za namawianie do kablowania :twisted: Bezkrólewie... znaczy bezprezesie zbyt długo panuje.

Krakman
12.10.12, 18:47
Chwila, chwila, co tu za namawianie do kablowania :twisted: Bezkrólewie... znaczy bezprezesie zbyt długo panuje.

Bezprezesie będzie trwało tyle ile sobie Szanowny Pan Prezes zażyczy.. Bodzip... Ty uważaj, Prezes ma oczy i uszy WSZĘDZIE!!!

helmuth
12.10.12, 21:30
Czy mam was wyprostować? Postawić do pionu?

ahutta
12.10.12, 21:50
Czy mam was wyprostować? Postawić do pionu?

Zrób coś z tym. Przejmij władzę!

helmuth
12.10.12, 21:56
Przejmij władzę!Nie kuś! :twisted:

Ola_Olga
12.10.12, 22:09
p.s. jak mam sprawdzić ile głosów dostały moje wypociny we "Florze" bom zwyczajnie ciekawy..? :D

Sześć minus jeden = 5

hades
12.10.12, 23:58
Sześć minus jeden = 5

Byłem ciekaw skąd ta odpowiedź-zagadka i sam sprawdziłem ;).

aga_piet
13.10.12, 00:06
Bardzo się cieszę, że mam tam skromny udział, chociaż nie zdjęciowy tylko pisarski :cool:.

Ja też
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/02/yahoo-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/yahoo.gif)Wprawdzie nie pisarski ale... taki mikro :D
I w ogóle... siary nie będzie. Jestem z Was dumna :D

hades
13.10.12, 00:12
Ja też
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/02/yahoo-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/yahoo.gif)Wprawdzie nie pisarski ale... taki mikro :D
I w ogóle... siary nie będzie. Jestem z Was dumna :D

A tak narzekałaś, że nie masz co dać do kalendarza ;).

aga_piet
13.10.12, 00:21
Wygrałeś ;)

hades
15.10.12, 11:56
Wyczyściłem zamówienia z wielokrotnych wpisów. Dopisałem do listy laureatów, którzy prócz zamówionego (jeśli oczywiście tego dokonali) otrzymują jeden dodatkowy egzemplarz jako zwycięzcy konkursów.
W ten sposób mamy 200 zamówień na liście. Limit, który przypadł klubowi to 300 sztuk. Od dziś przez tydzień można składać zamówienia na jeden dodatkowy egzemplarz, z terminem do niedzieli albo do osiągnięcia limitu. Liczy się kolejność zgłoszeń.

Jeśli mimo to nie będzie chętnych i nie wyczerpiemy zapasu, będę liczył według kolejności zamówienia na kolejne egzemplarze, ale dopiero po wyczerpaniu zamówień na jeden dodatkowy.

Korzystamy oczywiście z tego samego formularza w pierwszym poście.

adambieg
15.10.12, 11:59
To ja bardzo poproszę o dodatkowy egzemplarz. Powieszę sobie w robocie:grin:

Zapisany :mrgreen:

hadan
15.10.12, 12:11
Też proszę o drugi egzemplarz.
Zapisany.:) Dziękuję.

Jan_S
15.10.12, 12:15
to ja się dziwię że na Forum które ma podobno 15 tysięcy użytkowników jest problem z rozprowadzeniem 300 sztuk kalendarza.

Karol
15.10.12, 12:16
to ja się dziwię że na Forum które ma podobno 15 tysięcy użytkowników jest problem z rozprowadzeniem 300 sztuk kalendarza.
Czegoś chyba nie wiem. Na czym polega ten problem?

ahutta
15.10.12, 12:20
A czy każdy musi chcieć kalendarz? Druga sprawa weź poprawkę, że gro osób jest zapisanych, ale są nieaktywne na forum. Ile raz się zapisywałeś, bo po wejściu okazało się, że treść jest tylko dla zalogowanych? Zakładasz konto, czytasz i wracasz może raz czy dwa. Jak przejrzysz wątki, to przewijają się głównie te same osoby.

Jan_S
15.10.12, 12:24
Czegoś chyba nie wiem. Na czym polega ten problem?
Może problem to złe słowo - myślałem po prostu że te 300 sztuk rozejdzie się jak świeże bułeczki. Ale ahutta (https://forum.olympusclub.pl/members/10236-ahutta) ma rację w wątkach przewijają się głównie te same osoby.

Z mojej strony - duży szacunek dla Olympusa i dla Opiekunów OC za ideę kalendarza!

hades
15.10.12, 12:38
Może problem to złe słowo - myślałem po prostu że te 300 sztuk rozejdzie się jak świeże bułeczki.

I ja na początku myślałem, że 300 to za mało.

---------- Post dodany o 12:38 ---------- Poprzedni post był o 12:28 ----------

Z mojej strony - duży szacunek dla Olympusa i dla Opiekunów OC za ideę kalendarza!

Jeszcze dystrybucja przed nami. Oby się powiodła.

dziama0
15.10.12, 13:12
ja się chyba zapisałam ale już się gubię ? jeśli nie to oczywiście zgłaszam akces :)

Bodzip
15.10.12, 13:16
Też dopisałem. Dla Marysi mojej. Na forum wprawdzie nie jest, zdjęć nie robi - ale za to jaki sernik :mrgreen:

Krakman
15.10.12, 13:17
Też dopisałem. Dla Marysi mojej. Na forum wprawdzie nie jest, zdjęć nie robi - ale za to jaki sernik :mrgreen:

Liczę na to na zlocie......:-P

aga_piet
15.10.12, 13:21
Dla Marysi mojej. Na forum wprawdzie nie jest, zdjęć nie robi...

Ale z poświęceniem sprzęt olympusowy w torbie dźwiga!
https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2012/01/nono2-1.gif
źródło (http://dawnytczew.pl/forum/images/smilies/nono2.gif)

2ev
15.10.12, 13:24
Widzę na schemacie, że w Dolnośląskim brak chętnych do dystrybucji. W takim razie pozwolę sobie zgłosić swoją kandydaturę. Przez aklamację :-)

paakayttaja
15.10.12, 13:40
Gdzie się zapisać po kalendarz? Tutaj?

hades
15.10.12, 13:45
Gdzie się zapisać po kalendarz? Tutaj?

Pierwszy post.

Gryphoon
15.10.12, 18:59
Hades - mozesz sprawdzic ile razy sie zapisalem? Jesli mozna to biore 3 sztuki (dom, praca i rodzina).
OlyClub bedzie wszedzie :)

RobertW3D
15.10.12, 19:20
A gdzie można sprawdzić czy już się zapisałem? :)

bubu69
15.10.12, 20:05
A jak ktoś mieszka poza granicami pl. - tego w formularzu nie ma..

grizz
15.10.12, 20:07
Przeczytaj punkt 6. Dystrybucja. Musi Ci go ktoś odebrać i podesłać poza granicę.

hades
15.10.12, 20:22
Jakoś rozwiążemy ten problem. Jest kilka osób poza granicami. Albo ktoś z rodziny na miejscu odbierze, albo spróbujemy wysłać. Może ktoś zna jakieś dogodne opcje.

Karol
15.10.12, 23:01
Może problem to złe słowo - myślałem po prostu że te 300 sztuk rozejdzie się jak świeże bułeczki. Ale ahutta (https://forum.olympusclub.pl/members/10236-ahutta) ma rację w wątkach przewijają się głównie te same osoby.
Aaa, w tym sensie masz rację, źle zrozumiałem Twoje słowa "problem z rozprowadzeniem" i pomyślałem, że przewidujesz jakieś problemy na etapie przekazania gotowego kalendarza klubowiczom, którzy na niego się zapisali.

hades
17.10.12, 08:57
Pozostały 23 egzemplarze ;).

Bodzip
17.10.12, 09:15
Pamiętasz o Leszku i Piotrze ?
eee - pamiętasz.

ajt
17.10.12, 09:16
Jakoś tak wyszło, że przegapiłem pierwszy termin i zapisałem się dopiero na dodatkowy egzemplarz, który w moim przypadku będzie tym pierwszym ;-)
Mam nadzieję, że tak można?

Jan_S
17.10.12, 09:28
to ja bardzo chętnie przygarnę drugi egzemplarz

jendrusz
17.10.12, 09:45
Jakoś tak wyszło, że przegapiłem pierwszy termin i zapisałem się dopiero na dodatkowy egzemplarz, który w moim przypadku będzie tym pierwszym ;-)
Mam nadzieję, że tak można?

ja zrobiłem podobnie - i mam taką samą nadzieję ;)

hadan
17.10.12, 09:53

Z radością przygarnę trzeci i spożytkuję w zbożnym celu ( reklamując potencjał Olympusa ).

Pozdrawiam

hades
17.10.12, 10:02
Można ;).

Krakman
17.10.12, 11:05
To może ja też dwa bym wziął z pozytkiem dla mnie i Olyclubu... (drugi wisiałby w pracy)

mario5256
17.10.12, 11:16
Też bym poprosił :)

jendrusz
17.10.12, 11:23
Można ;).

Wspaniale :) - to jeszcze jeden do ( do biura) jak zostały.

daszek
17.10.12, 11:24
To jak w końcu z tymi dodatkowymi kalendarzami, deklaracje w temacie czy przez formularz?

EddieLBN
17.10.12, 12:01
To jak w końcu z tymi dodatkowymi kalendarzami, deklaracje w temacie czy przez formularz?

Poprzez formularz - on wszystko ładnie zlicza by nikt nie musiał analizować deklaracji z tematu. :)

henry1
17.10.12, 17:26
To znaczy, że moje wpisy na formularzu określają ilość egzemplarzy które otrzymam ?

dao
17.10.12, 19:15
Taka propozycja, kiedyś już o tym pisałem, ale odpowiedzi chyba nie było - kilka województw ma znikomą liczbę zamówionych kalendarzy, może warto by połączyć dystrybucję 'mniejszych' województw (wszystkie poniżej 15) parując je tak, by suma zamówień wyniosła ok 15-20.
Np:
Świętokrzyskie - Lubuskie
Wielkopolskie - Podkarpackie
Łódzkie - Opolskie
Warmińsko-Mazurskie - Podlaskie
Lubelskie - Zachodniopomorskie

Ograniczyłoby to koszty, no chyba że one nie grają roli.

Jeśli się nie przyjmie, to jako odpowiedzialny za dystrybucję na Opolszczyźnie z chęcią przyjmę województwa bez "opieki".

hades
17.10.12, 23:06
Kiedy zamknę listę zapisów, a będzie to zapewne niedługo (dobijamy do limitu), przyjrzę się liście. Wstępnie też poukładam dystrybucje. Mamy zaklepanych 11 paczek do wysyłki siłą rzeczy trzeba będzie jakoś to wszystko połączyć. Może system nie osiągnie wydajności firm kurierskich, ale powinno się obejść bez większych problemów.

Lolita
18.10.12, 14:03
Hadesik, a czy nie można zabrać do Łodzi? Ja mogę zgarnąć to co przewidziane dla Lubelskiego i porozsyłać ;)

hades
18.10.12, 14:12
Z tego co wiem raczej nie bardzo. Może pojawi się jeden, dwa egzemplarze do obejrzenia.

Lolita
18.10.12, 14:48
Aha, spoko ;)

hades
19.10.12, 14:12
Limit wyczerpany. Zapisy na kalendarz zostały zamknięte.

yamada
19.10.12, 14:21
No to teraz pozostaje czekanie :grin:

hades
19.10.12, 14:55
Nie wiem czy to jest pomysł wart rozważenia i czy nie ma jakiś przeszkód natury wyższej, ale tak mi przyszło na szybko do głowy - czy jest szansa żeby poszczególne karty udostępnić w rozdzielczości HD jako tapety na pulpit? Nie teraz i nie od razu wszystkie ale np. początkiem każdego m-ca na portalu jako np. projekt "kartka z kalendarza" ?

Mam PDF 1:1, więc, jak najbardziej możliwe:-)

... i będzie od 1 stycznia :).

hades
26.10.12, 12:13
Dostałem wiadomość, że kalendarz jest już gotowy. W przyszłym tygodniu dystrybutorzy powinni otrzymać paczki z egzemplarzami do rozprowadzenia. Dystrybutorzy dostaną także listę osób z najbliższej okolicy, z którymi skontaktują się na PW celem ustalenia sposobu odbioru.

apz
26.10.12, 12:16
Dostałem wiadomość, że kalendarz jest już gotowy. W przyszłym tygodniu dystrybutorzy powinni otrzymać paczki z egzemplarzami do rozprowadzenia. Dystrybutorzy dostaną także listę osób z najbliższej okolicy, z którymi skontaktują się na PW celem ustalenia sposobu odbioru.

Ciekaw jestem jak w druku te obrazki będą wyglądać , powinno być lepiej niż na monitorze...
A w ogóle to od rana same dobre wiadomości są.

Bodzip
26.10.12, 13:24
Ciekaw jestem jak w druku te obrazki będą wyglądać , powinno być lepiej niż na monitorze...
Oooo to fakt :)

grizz
26.10.12, 16:54

Oj tam od rana, od kilku dni staramy się publikować dobre zmiany ;) Wcześniej działąnie było w "ukryciu".

romek1967
26.10.12, 17:06
Oj tam od rana, od kilku dni staramy się publikować dobre zmiany ;) Wcześniej działąnie było w "ukryciu".
Musi piar jakiś słabowity macie ;) skoro przeszło bez echa i fun-farów :mrgreen:

goldiesr
29.10.12, 22:28
mam pytanko. nie wiem, czy się załapałem na kalendarz, ale zapisałem się na listę. jeżeli jestem na liście, to jak będzie z odbiorem kalendarza, skoro nie ma dystrybutora w moim regionie?

hades
30.10.12, 00:25
mam pytanko. nie wiem, czy się załapałem na kalendarz, ale zapisałem się na listę. jeżeli jestem na liście, to jak będzie z odbiorem kalendarza, skoro nie ma dystrybutora w moim regionie?

Tak zostałeś odnotowany 14 października. A dystrybutor jest już ustawiony. Skontaktuje się z Tobą.

goldiesr
30.10.12, 22:32
Tak zostałeś odnotowany 14 października. A dystrybutor jest już ustawiony. Skontaktuje się z Tobą.
no to super, czekam cierpliwie :)

hades
7.11.12, 03:00
Pierwsze kalendarze powoli docierają do zamawiających...

apz
7.11.12, 04:34

Jutro po południu Twoja przyjemność będzie i moją...

Lolita
7.11.12, 09:57
Hmmm, nie potrzebujesz mojego adresu :?::-P Tak czy siak "zajęłam" się Lubelszczyzną :wink:

hades
7.11.12, 10:48
Dotrę do wszystkich, którzy się zgłosili :). Dotrę też do tych, którzy się nie zgłosili. Trzeba trochę pokombinować.

---------- Post dodany o 09:48 ---------- Poprzedni post był o 09:03 ----------

Mam taką drobną poradę dla osób zajmujących się dystrybucją. Nie pokazujcie kalendarza nikomu po drodze ;). Dziś jechałem z kilkoma sztukami do pracy i miałem już pytania o cenę, "gdzie można zamówić", "czy jest w planach drugi wydanie".

apz
7.11.12, 11:07
[/COLOR]Mam taką drobną poradę dla osób zajmujących się dystrybucją. Nie pokazujcie kalendarza nikomu po drodze ;). Dziś jechałem z kilkoma sztukami do pracy i miałem już pytania o cenę, "gdzie można zamówić", "czy jest w planach drugi wydanie".

No to zbieraj siły, na kolejny rok!

Krakman
8.11.12, 16:16
A ja juz mam też....zapraszam wszystkich krakusów , którzy zamówili po odbiór .................. od poniedziałku bo jutro jadę do Odzi na zlot:grin:

waruga
8.11.12, 16:30
Ja czekam... jest juz w drodze do mnie, powinien byc jutro a najpozniej w poniedzialek :-)

goldiesr
8.11.12, 17:06
do mnie już też jedzie, nie mogę się doczekać :)

Mirek54
8.11.12, 17:28
Otrzymalem.Troche szkoda ,ze na matowym.

aldii
8.11.12, 18:59
Skąd można się dowiedzieć kiedy otrzymam kalendarz i gdzie się po niego zgłosić?

waruga
8.11.12, 19:04
Dystrybutor musi sie odezwac do Ciebie tak jak to zrobil w moim przypadku. Zobacz w pierwszym poscie jest tam lista i skontaktuj sie z nim :-)

goldiesr
8.11.12, 19:07
Otrzymalem.Troche szkoda ,ze na matowym.
na matowym? dla mnie super.

apz
8.11.12, 19:09

Na połysku wyszłoby chyba jednak lepiej?

Mirek54
8.11.12, 19:15

Gdyby to bylo pod katem historii sztuki(obrazy,komnaty,wnetrza) to tak,ale nie przy takim wielowatkowym temacie.
Kwestia gustu.Oczywiscie nie neguje takowej wersji,ale moge chyba powiedziec,wyrazic opinie.....pojojczyc:-P:-P

henry1
8.11.12, 19:26
Ten mat możecie przetrzeć olejem silikonowym i będzie się błyszczeć. :-D

dao
8.11.12, 19:55
Dystrybutor musi sie odezwac do Ciebie tak jak to zrobil w moim przypadku. Zobacz w pierwszym poscie jest tam lista i skontaktuj sie z nim :-)

a jak się jest dystrybutorem?:D

waruga
8.11.12, 20:15
Wacpan Hades nie napisal ..? :-)

dao
8.11.12, 20:20
ano nie, więc samemu muszę :D

henry1
8.11.12, 20:25
Ogłaszam, że towaru jeszcze nie otrzymałem. :-(
Sklep będzie otwarty jak towar dowiozą. :-)

PS.
Mam nadzieję, że to już niedługo.

waruga
8.11.12, 20:28
ano nie, więc samemu muszę :D

Dziwne, bo do mnie napisal? Moze przeoczyl ?

Krakman
8.11.12, 20:36
Gdyby to bylo pod katem historii sztuki(obrazy,komnaty,wnetrza) to tak,ale nie przy takim wielowatkowym temacie.
Kwestia gustu.Oczywiscie nie neguje takowej wersji,ale moge chyba powiedziec,wyrazic opinie.....pojojczyc:-P:-P

Możesz, zezwalam.. A poważnie to przy niektórych mat wygląda jakby... szlachetniej, ale inne to błysk.

---------- Post dodany o 19:36 ---------- Poprzedni post był o 19:35 ----------

a jak się jest dystrybutorem?:D

napisz sobie maila... a co!

sedge
8.11.12, 21:36
A ja juz mam też....zapraszam wszystkich krakusów , którzy zamówili po odbiór .................. od poniedziałku bo jutro jadę do Odzi na zlot:grin:
Się melduję:lol:/prawie jak krakus:lol:/ ,osobiście niestety kalendarza nie odbiorę, ostatnimi czasy jakoś tak się dzieje, że Kraków mi nie po drodze a szkoda,ale podeślę dzieci/tambylcy:wink:/ odbiorą,chociaż tyle dla ojca zrobią.
Pozdrawiam serdecznie z Rabki

2ev
9.11.12, 10:15
Ja kalendarze będę miał dzisiaj, ale jadę na zlot.
Będę się kontaktował od poniedziałku :-)

drosera_spathulata
9.11.12, 11:56
Właśnie przyszła przesyłka od OPl z autorskim egzemplarzem. Fajnie widzieć swoją fotkę w tak zacnym gronie :). Jest super.

BTW - popieram , że połysk byłby lepszy .

hades
9.11.12, 12:42
Ogłaszam, że towaru jeszcze nie otrzymałem. :-(
Sklep będzie otwarty jak towar dowiozą. :-)

PS.
Mam nadzieję, że to już niedługo.

Takie rzeczy ogłaszaj na PW do osób, które masz na liście ;).

apz
9.11.12, 13:11
Takie rzeczy ogłaszaj na PW do osób, które masz na liście ;).

Podziękowania dla Jack'a i OPL - przesyłka doszła, za przyjemność otwierania przesyłki niespodzianki.

Jack
9.11.12, 14:16
...BTW - popieram , że połysk byłby lepszy .Nie będzie dodruku w wersji błyszczącej, zatem narzekania i popierania, raczej niewiele wniosą. Serdeczne dzięki za zrozumienie i życzliwe przyjęcie kalendarza w takiej wersji.