Zobacz pełną wersję : Vistula rulez
Królowa polskich rzek różne ma oblicza. Przedstawiam to łagodne. Z wyspy na wyspę można dziś przejść na nogach.
a więc tak wygląda Wisła niedaleko Tczewa :)? troszkę inaczej niż w Wawie, chociaż dawno nad rzeczką nie byłem. Agapiet da się przejść na drugi brzeg bez zmoczenia stóp :)?
Co do fotek to całkiem niezłe, pierwsze nie wygląda jakby gdzieś tu płynęła największe rzeka w Polsce.W drugim podoba mi się kadr.
Rradek, bez zamoczenia stóp (przynajmniej w mojej okolicy) nie za bardzo. Ale swobodnie można przejść (nie płynąc). Śmieszne uczucie siedzieć na środku wyspy, a jeszcze klika miesięcy temu temu byłoby się przykrytym przez wodę. Dla mnie Wisła przeważnie jest groźna, pełna wirów, rwąca. A dziś takie... jeziorko. :)
wszędzie te wiry i rwąca rzeka. Ostatnio jak byłem nad wisłą, w poszukiwaniu ptaków do focenia, chyba na poczatku marca to właśnie taką wisłę widziałem dlatego te foty to dla mnie szok.
Drugie miłe. Chociaż generalnie wydaje mi się, że zdjęcia zyskały by przy odbiorze, gdyby imidż był przynajmniej 640px.
To kliknij w obrazek, mają po 800 pixeli. :)
O kurczę, no to pojechałem :mrgreen:
Sorki w takim razie za zamieszanie, ale mam takie małe zboczenie, że nie lubię wyskakujących okienek i dużo milsze są dla mniej fotki prezentowane od razu w pełnej rozdzielczości niż miniaturki.
Soraski raz jeszcze :razz:
A z tymi piaszczystymi wyspami na rzekach to trzeba uważać. Czytałem wypowiedź pewnego kajakarza, który postanowił wysiąść na takiej. Z jednej strony było w porządku, natomiast jak dotarł na drugi koniec to od razu się zapadł i zaczęło go wciągać w piasek. Całe szczęście, że kajak miał na lince, przyciągnał go do siebie i jakoś się na niego wdrapał.