PDA

Zobacz pełną wersję : Kilka fotek zrobionych na OL E-500 ob 40-150 1:4-5.6

Bisse
12.03.12, 08:59
6125761258612596126061261

Rysiek_O
12.03.12, 10:09
Bisse ja także jestem amatorem. To nie sprzęt robi zdjęcia tylko Ty. Poczytaj troszkę na forum o kompozycji i naprostszych obróbkach i zrób kolejne fotki. Pokaż je wtedy, a zapewne sam oglądając je na forum dostrzeżesz różnicę. Numeruj zdjęcia, tak latwiej sie do nich mozna odnieść. Powodzenia!

Bisse
12.03.12, 22:08
oceny-oceny-czekam na krytykę

apz
12.03.12, 22:14
oceny-oceny-czekam na krytykę

Jedynka z poprawiony Balansem bieli mogła by być, a reszcie lepiej zamilknąć, postaraj się trochę bardziej, poszukaj ciekawego akcentu, poprowadź dokądś wzrok...
Popatrz ,pomyśl, weź oddech i dopiero potem naciśnij spust.
Pozdrawiam AP.

slaszysz
12.03.12, 23:03
Trochę za duży bałagan w kadrze nr 1 - 3. Nr 4 - brak ciekawego tematu, 5 - banalne. Skoro robisz zdjęcia teleobiektywem, to wyodrębnij temat zdjęcia, usuń przeszkadzacze z kadru. Albo zrób zdjęcie detalu, kościół na nr 1 dobrze się do tego nadaje.

waruga
13.03.12, 18:30
Trojeczka najbardziej mi pasuje :-)

glee
13.03.12, 19:46
możliwe że 3ka w sensie wyciągnięcia czegoś ciekawego z motywu (kontener) ma potencjał - poszedł bym w wąski kadr ograniczony do okna z kratą i kolorów graffiti - efekt trudny do przewidzenia ale a nóż widelec coś intrygującego by się urodziło ; )

Pozdrawiam - próbuj dalej ; )

rol6
14.03.12, 08:57
Z przedstawionej wrzuty trzecie jest dla mnie najciekawsze. Masz potencjał - potrafisz znajdować interesujące elementy krajobrazu. :grin: Zastrzeżeń napisanych już przez kolegów wyżej nie będę powtarzał.

Bisse
15.03.12, 22:01
Powiem tak,mam tylko 40-150 i żadnych filtrów,zdjęć nie przerabiam,a jedynie modeluję ustawienia na aparacie (amatorsko).Pod koniec dnia specjalnie pojechałem,na obrzeża N-Huty cyknąć kilka fotek,miałem na to ok 30-40 minut i tylko to wpadło mi w obiektyw,nie mogłem inaczej się ustawić przy zachodzie słońca dlatego wyszły kable wysokiego napięcia.Znalazłem w polu budę z graffiti więc strzeliłem kilka fotek.Nieotrynkowana chata tez mi się spodobała,ale nie mogłem inaczej ując bo po prawej nic nie ma,tylko puste pole i w oddali kominy kombinatu "byłej huty Lenina",a po lewej znaki drogowe,inne przemieszczenie nie wchodziło w rachubę bo by chałupa znikła,a po błocie nie zamierzałem chodzić.Kościół zrobiony w nocy dzień wcześniej,a drzewko dodałem dla kontrastu pozostałych fotek :)).
Jak możecie to coś doradźcie.
Za ok 2-3 tyg dokupię 14-45 i mogę wtedy trochę inne zdjęcia pokazać,chciałem kupic tez
Zuiko OM 50mm 1.8
,ale uciekła mi licytacja.

---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------

Rysiek_O
15.03.12, 22:08
Zrób kilka zdjęc tym 40-150, w opisie podajesz że mieszkasz w Krakowie, ja tam zawsze znajduję coś do sfocenia. Wiec do dzieła! Nie trzeba nic na cito dokupowac by zrobic fajne fotki. Powodzenia!

Bisse
15.03.12, 22:12
Mam mało czasu,bo pracuje do wieczora i na dodatek mieszkam na zadupiach N-Huty,przy kombinacie,ale jak tylko znajdę trochę czasu to coś popstrykam i wkleję nowe fotki :))