Bisse ja także jestem amatorem. To nie sprzęt robi zdjęcia tylko Ty. Poczytaj troszkę na forum o kompozycji i naprostszych obróbkach i zrób kolejne fotki. Pokaż je wtedy, a zapewne sam oglądając je na forum dostrzeżesz różnicę. Numeruj zdjęcia, tak latwiej sie do nich mozna odnieść. Powodzenia!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
oceny-oceny-czekam na krytykę
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Trochę za duży bałagan w kadrze nr 1 - 3. Nr 4 - brak ciekawego tematu, 5 - banalne. Skoro robisz zdjęcia teleobiektywem, to wyodrębnij temat zdjęcia, usuń przeszkadzacze z kadru. Albo zrób zdjęcie detalu, kościół na nr 1 dobrze się do tego nadaje.
Trojeczka najbardziej mi pasuje![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
możliwe że 3ka w sensie wyciągnięcia czegoś ciekawego z motywu (kontener) ma potencjał - poszedł bym w wąski kadr ograniczony do okna z kratą i kolorów graffiti - efekt trudny do przewidzenia ale a nóż widelec coś intrygującego by się urodziło ; )
Pozdrawiam - próbuj dalej ; )
Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem
Z przedstawionej wrzuty trzecie jest dla mnie najciekawsze. Masz potencjał - potrafisz znajdować interesujące elementy krajobrazu.Zastrzeżeń napisanych już przez kolegów wyżej nie będę powtarzał.
OMD, kilka puszek i wiadro słoików
Powiem tak,mam tylko 40-150 i żadnych filtrów,zdjęć nie przerabiam,a jedynie modeluję ustawienia na aparacie (amatorsko).Pod koniec dnia specjalnie pojechałem,na obrzeża N-Huty cyknąć kilka fotek,miałem na to ok 30-40 minut i tylko to wpadło mi w obiektyw,nie mogłem inaczej się ustawić przy zachodzie słońca dlatego wyszły kable wysokiego napięcia.Znalazłem w polu budę z graffiti więc strzeliłem kilka fotek.Nieotrynkowana chata tez mi się spodobała,ale nie mogłem inaczej ując bo po prawej nic nie ma,tylko puste pole i w oddali kominy kombinatu "byłej huty Lenina",a po lewej znaki drogowe,inne przemieszczenie nie wchodziło w rachubę bo by chałupa znikła,a po błocie nie zamierzałem chodzić.Kościół zrobiony w nocy dzień wcześniej,a drzewko dodałem dla kontrastu pozostałych fotek).
Jak możecie to coś doradźcie.
Za ok 2-3 tyg dokupię 14-45 i mogę wtedy trochę inne zdjęcia pokazać,chciałem kupic tezZuiko OM 50mm 1.8,ale uciekła mi licytacja.
---------- Post dodany o 21:01 ---------- Poprzedni post był o 20:55 ----------
Ostatnio edytowane przez Bisse ; 15.03.12 o 22:09 Powód: x2
Zrób kilka zdjęc tym 40-150, w opisie podajesz że mieszkasz w Krakowie, ja tam zawsze znajduję coś do sfocenia. Wiec do dzieła! Nie trzeba nic na cito dokupowac by zrobic fajne fotki. Powodzenia!
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3