Zobacz pełną wersję : Gdzie kupiliście swojego Panasa 20/1.7
Sprzęt Panasonica coś mało popularny. W szczególności w/w obiektyw w zaledwie 4 sklepach ceneo mi podało i chyba miałem szczęście, bo teraz guzik mogę znaleźć.
Gdzie sami kupowaliście ten rzadki okaz?
P.
Na pewnym portalu, gdzie trafiają się sprzęty w dobrych cenach (1100zł) sprzedawane przez osobników, którzy kupili i nie wiedzieli co z nim zrobić po 3 miesiącach leżenia w kartoniku. Przynajmniej ja tak miałem.
Niektórzy też sprzedawali tu, na forumowej giełdzie, niezdając sobie sprawy jaki ogór z PL25 "w realu". Teraz czekają na mZD "17/2.8 II". Generalnie szkło skarb, niesamowicie uniwersalne. Ja swoje kupiłem w panas.pl
Sklep dla idiotow ma cyklicznie w bdb cenie
pozdrowionka
Ja swojego też kupiłem lekko używanego coś koło roku temu. Nowe są obecnie na Allegro, wystawia sklep z Mikołowa/Gliwic. Z polską 2-letnia gwarancją.
W www.pixmania.pl (http://www.pixmania.pl) (1458zł) trochę taniej niż w Panasie ale i tak sporo :grin:.
Na naszej giełdzie po rozkompletowaniu zestawu przez poprzedniego właściciela, trochę wolne, ale świetne szkiełko.
Na naszej giełdzie po rozkompletowaniu zestawu przez poprzedniego właściciela, trochę wolne, ale świetne szkiełko.
Wolne? Ups, jak to? O tym nie słyszałem. Jak wolne? Np w porównaniu do kita z E-PL3?
P.
Wolne? Ups, jak to? O tym nie słyszałem. Jak wolne? Np w porównaniu do kita z E-PL3?
P.
Poszukaj wątku ślubnego Janeczka, albo wal do niego na PW.- To szkiełko wcześniejszej generacji, tak jak pierwsze kity. Ostrzy wolniej do 12/2. W większości sytuacji to nie przeszkadza.
W porównaniu do kita 14-42 II jest wolniejsze.
Ja kupiłem na ebay od sklepu z GB.
Faktycznie ostrzenie w tym obiektywie nie jest najszybsze, ale poza tym jest świetny.
Sklep dla idiotow ma cyklicznie w bdb cenie
pozdrowionka
W jakiej jeśli można spytać. W Krakowie nie mają...:(... mieli 45 w cenie 1049,00, ale jak kupowałem E-PL3 to ktoś mi sprzątnął....
Rafał Czarny
8.03.12, 21:25
P.
Nie zauważyłem, żeby było wolne przypięte do Panasonica GF1. Całkiem sprawnie ostrzy.
---------- Post dodany o 20:25 ---------- Poprzedni post był o 20:24 ----------
W jakiej jeśli można spytać. W Krakowie nie mają...:(... mieli 45 w cenie 1049,00, ale jak kupowałem E-PL3 to ktoś mi sprzątnął....
Kup w Gliwicach, wystawiają się na allegro. Zamówiłem, następnego dnia kurier przywiózł obiektywik.
Niektórzy też sprzedawali tu, na forumowej giełdzie, niezdając sobie sprawy jaki ogór z PL25 "w realu". Teraz czekają na mZD "17/2.8 II". Generalnie szkło skarb, niesamowicie uniwersalne. Ja swoje kupiłem w panas.pl
Czy Olek zapowiedział nową wersję 17/2.8? Czy czekaj tatka latka?
W panas.pl to 1600zł jak nic. Trochę drogo jak za standard.
P.
Olek nic nie zapowiedział, na razie to tylko plotka.
Więc ja bym brał Panasłoika.
Zamówiłem, następnego dnia kurier przywiózł obiektywik.
Zamówileś? No i tak to jest z facetami! Zero wdzięczności!
Nie zamówileś tylko zadzwoniłeś do kumpeli Loli która zrobiła to za Ciebię kiedy Ty mój drogi doopę w troki samochodzem wozileś! <Foch>
P.S. Łiskacza mi dobrego wisisz :-P
W panas.pl to 1600zł jak nic. Trochę drogo jak za standard. Nie, serwis 43R doszukał się rycin z których wynika, że Oly złożył patent na takie szkiełko dlatego o nim wspomniałem, przepraszam, jeśli wprowadziłem cię w błąd. Poza tym w 2012 pierwsze na tapecie u Oly są 75/1.8 i później 60/2.8 macro 1:1, oczywiście mZD. @apz: 20 jest wolniejsza, ale od innych m43 szkieł, szczególnie z silnikiem liniowym (14-140, 14-150, 45-200). Generalnie to całkiem żwawe szkło. Wysłane przy użyciu korby od Jelcza (IE10@Win8)
Zamówileś? No i tak to jest z facetami! Zero wdzięczności!
Nie zamówileś tylko zadzwoniłeś do kumpeli Loli która zrobiła to za Ciebię kiedy Ty mój drogi doopę w troki samochodzem wozileś! <Foch>
P.S. Łiskacza mi dobrego wisisz :-P
"Lubię to" ;)
Ja swojego 20 1.7 kupiłem w pixmanii, wyszło korzystając z kuponu rabatowego ze skąpca jakieś 1460 z przesyłką. Trochę się obawiałem zakupów w pixmanii z uwagi na dużo negatywnych opinii. Ale w moim przypadku akurat nie było problemów. Tyle, że nie dostałem rachunku.
B&H. Ceny były bardzo dobre, ale wówczas kurs $ był korzystniejszy do takich zakupów. Co ciekawe nawet u nich dość często nie ma tego szkła na stanie.
B&H. Ceny były bardzo dobre, ale wówczas kurs $ był korzystniejszy do takich zakupów. Co ciekawe nawet u nich dość często nie ma tego szkła na stanie.
Na szczęście złotówka trochę się umocniła ostatnio.