Zobacz pełną wersję : olek c-4000 pytanie do użytkowników
Witam wszystkich olkomaniaków...
Jestem tutaj nowy, a to z tego względu że dopiero przymierzam się do olka c-4000 i stąd moje zapytania, jeśli można :) :
1) jak wychodzą fotki w trybie auto ---> chodzi mi o kogoś kto z definicji nie będzie się bawił w ustawienia ręczne, a także o mnie samego czasem :wink:
2) czy ten aparat jest przyjazny? tzn. dla kogoś takiego jak z pytania pierwszego --->kto chce wziąć go w łapę i pstrykać fotki a nie zastanawiać się nad balansami, migawkami i innymi pierdółkami...
Dzięki za opinie,
PZDR.
Witaj. Jak chcesz tylko naciskać spust to może lepiej kupić jakiś kompaktowy he?:)
Pozdrawiam
No właśnie chodzi o to, że ja nie tylko chcę "naciskać" :) ale aparatu będzie używała jeszcze moja kobieta a ona zacięcia fotograficznego nie ma i szybko się zniechęca... z tego względu się zastanawiam czy to nie za bardzo skomplkowany sprzęt :wink: Myślałem jeszcze nad canonem A70 bo ten ma ponoc dobre auto a i możliwości duże...
PZDR
kup sobie jakis prosty kompakcik jak chcesz AUTO (mialem kiedys C2 zoom - robil bardzo ladne, ostre fotki)
Jesli jednak chcesz cos wiecej od fotografii to wez sobie przerob jakies kursy foto (np. National Geografik) i sie baw - ten aparat Ci to umozliwi. Manual to jest to :)
no i poczytaj sobie forum bo o C4000 ostatnio duzo sie gadalo:
Witam Wszystkich i proszę o pomoc C-4000 (http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=942)
poczatki z C4000z - pytania laika (http://www.forum.olympus.hat.pl/viewtopic.php?t=809)
a jesli chcesz o C4000 pytac to najlepiej podczep sie pod jeden z powyzszych postow - przynajmniej wszystko bedzie w jednym miejscu :!:
Witam...
Forum sobie poczytałem i dlatego tak się skłaniam ku c-4000 ale boję się o jedno właśnie (nie ubliżając kobietom :wink: ) że ten aparat przyda się tylko mnie, a ma być dobrze też wtedy gdy ja będę po drugiej stronie obiektywu... stąd moje pytanie odnośnie trybu auto i prostoty obsługi.
PZDR.
Czesc! Wg. mnie to ten aparat ma swietna automatyke, a po przejsciu na manual masz pelna kontrole nad maszyna. Nie ma sie co zastanawiac :)
Witam,
Jestem wprawdzie świeżo upieczonym posiadaczem c-4000, ale myśle że moge cosik na ten temat powiedzieć :D Apart robi świetne zdjęcia w trybie automatycznym ale pod warunkiem optymalnej ilości światła np. pogodny, jasny dzień. W pomieszczeniach lub miejscach zacienionych automatyka gubi się nieco i warto skorzystać z trybu S ustawiając dłuższy czas. Jak narazie jestem baaardzo zadowolony z zakupu. Zdjęcia są ostre, jasne a obsługa prosta - POLECAM :!: :!: :!:
Witam,
Jestem wprawdzie świeżo upieczonym posiadaczem c-4000, ale myśle że moge cosik na ten temat powiedzieć :D Apart robi świetne zdjęcia w trybie automatycznym ale pod warunkiem optymalnej ilości światła np. pogodny, jasny dzień. W pomieszczeniach lub miejscach zacienionych automatyka gubi się nieco i warto skorzystać z trybu S ustawiając dłuższy czas. Jak narazie jestem baaardzo zadowolony z zakupu. Zdjęcia są ostre, jasne a obsługa prosta - POLECAM :!: :!: :!:
bardzo dziwne , bo ja robilem tez w trybie auto i to nieraz w nocy i jakos sobie dobrze radzil, a w porownaniu z a70 to bylo niebo a ziemia...
POZdr
Napiasłem że automatyka tylko nieco się gubi :) Nie ma powodu do obaw. Ale osobiście przy gorszym świetle preferuje własne ustawienie czasu. Jeszcze raz powtarzam głośno i wyraźnie C-4000 rulez !!!
Witam
Zwonu sie podczepiam pod czyjś temat no ale:)
1.Powiedzcie mi (użytkownicy c-4000) o karcie sm. Czy jest strasznie wolna? Bo nie che mi sie czekac 5 minut zanim sie zapisze i bede mógł zrobić następne zdjęcie.
2.Jak jest ze zdjeciami seryjnymi?
pozdrawiam
czy strasznie wolna.... nie mam porównania z innymi aparatami poza HP więc SM z Olka jest dużo szybsza... w każdym razie nie przeszkadza mi jej prędkośc...
Wszystko zależy od rozdzielczości w jakiej robisz zdjęcia. Ja osobiście używam HQ 2288x1520 i wszystko przebiega sprawnie. Sytuacja zmienia nieco w trybie SHQ lub TIFF ale też nie jest najgorzej. Przy wyborze aparatu ważniejsza od czasu zapisu zdjęcia na karte była dla mnie jakość fotek, czas ma znaczenie drugorzędne. Pozdrawiam
Potwierdzam powyższy post.