Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: olek c-4000 pytanie do użytkowników

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

olek c-4000 pytanie do użytkowników

Witam wszystkich olkomaniaków...

Jestem tutaj nowy, a to z tego względu że dopiero przymierzam się do olka c-4000 i stąd moje zapytania, jeśli można :

1) jak wychodzą fotki w trybie auto ---> chodzi mi o kogoś kto z definicji nie będzie się bawił w ustawienia ręczne, a także o mnie samego czasem

2) czy ten aparat jest przyjazny? tzn. dla kogoś takiego jak z pytania pierwszego --->kto chce wziąć go w łapę i pstrykać fotki a nie zastanawiać się nad balansami, migawkami i innymi pierdółkami...

Dzięki za opinie,
    PZDR.

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witaj. Jak chcesz tylko naciskać spust to może lepiej kupić jakiś kompaktowy he?
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No właśnie chodzi o to, że ja nie tylko chcę "naciskać" ale aparatu będzie używała jeszcze moja kobieta a ona zacięcia fotograficznego nie ma i szybko się zniechęca... z tego względu się zastanawiam czy to nie za bardzo skomplkowany sprzęt Myślałem jeszcze nad canonem A70 bo ten ma ponoc dobre auto a i możliwości duże...
    PZDR

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kup sobie jakis prosty kompakcik jak chcesz AUTO (mialem kiedys C2 zoom - robil bardzo ladne, ostre fotki)

Jesli jednak chcesz cos wiecej od fotografii to wez sobie przerob jakies kursy foto (np. National Geografik) i sie baw - ten aparat Ci to umozliwi. Manual to jest to

no i poczytaj sobie forum bo o C4000 ostatnio duzo sie gadalo:
    Witam Wszystkich i proszę o pomoc C-4000
    poczatki z C4000z - pytania laika
    a jesli chcesz o C4000 pytac to najlepiej podczep sie pod jeden z powyzszych postow - przynajmniej wszystko bedzie w jednym miejscu
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam...

Forum sobie poczytałem i dlatego tak się skłaniam ku c-4000 ale boję się o jedno właśnie (nie ubliżając kobietom ) że ten aparat przyda się tylko mnie, a ma być dobrze też wtedy gdy ja będę po drugiej stronie obiektywu... stąd moje pytanie odnośnie trybu auto i prostoty obsługi.

PZDR.

Awatar pritchard
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Czesc! Wg. mnie to ten aparat ma swietna automatyke, a po przejsciu na manual masz pelna kontrole nad maszyna. Nie ma sie co zastanawiac
    -=: Olympus C-4000 ZOOM + Tuleja + UV, CPL @52mm + Velbon CX-440 + Adapter D (M52*0,75/M52*0,75) + Helios 2/58 POWERED:=-

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

obsługa c 4000

Witam,
    Jestem wprawdzie świeżo upieczonym posiadaczem c-4000, ale myśle że moge cosik na ten temat powiedzieć Apart robi świetne zdjęcia w trybie automatycznym ale pod warunkiem optymalnej ilości światła np. pogodny, jasny dzień. W pomieszczeniach lub miejscach zacienionych automatyka gubi się nieco i warto skorzystać z trybu S ustawiając dłuższy czas. Jak narazie jestem baaardzo zadowolony z zakupu. Zdjęcia są ostre, jasne a obsługa prosta - POLECAM

| OlyJedi
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Re: obsługa c 4000

Cytat Zamieszczone przez nutella80
    Witam,
    Jestem wprawdzie świeżo upieczonym posiadaczem c-4000, ale myśle że moge cosik na ten temat powiedzieć Apart robi świetne zdjęcia w trybie automatycznym ale pod warunkiem optymalnej ilości światła np. pogodny, jasny dzień. W pomieszczeniach lub miejscach zacienionych automatyka gubi się nieco i warto skorzystać z trybu S ustawiając dłuższy czas. Jak narazie jestem baaardzo zadowolony z zakupu. Zdjęcia są ostre, jasne a obsługa prosta - POLECAM
    bardzo dziwne , bo ja robilem tez w trybie auto i to nieraz w nocy i jakos sobie dobrze radzil, a w porownaniu z a70 to bylo niebo a ziemia...
    POZdr
    kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Napiasłem że automatyka tylko nieco się gubi Nie ma powodu do obaw. Ale osobiście przy gorszym świetle preferuje własne ustawienie czasu. Jeszcze raz powtarzam głośno i wyraźnie C-4000 rulez !!!

Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    Zwonu sie podczepiam pod czyjś temat no ale
    1.Powiedzcie mi (użytkownicy c-4000) o karcie sm. Czy jest strasznie wolna? Bo nie che mi sie czekac 5 minut zanim sie zapisze i bede mógł zrobić następne zdjęcie.
    2.Jak jest ze zdjeciami seryjnymi?
    pozdrawiam