PDA

Zobacz pełną wersję : Bezpłatne warsztaty z Olympusem i Cyfrowe.pl

RSSBot
5.09.11, 14:40
Cyfrowe.pl i Olympus Polska zapraszają na cykl bezpłatnych warsztatów fotograficznych, których bohaterem będzie nowa generacja aparatów PEN.

Więcej... (http://www.fotopolis.pl/n.php?n=13435)

--- Fotorelacja forumowiczów ---

Zobacz galerie (https://forum.olympusclub.pl/konkursy/showgallery.php?cat=677) | Dodaj zdjęcie (https://forum.olympusclub.pl/konkursy/uploadphoto.php?cat=677)

quality=high width=900 height=630 allowFullScreen=true wmode=transparent flashVars='varRSS=677&vote=0&varZoom=OFF&varScale=0'

Dodaj zdjęcie (https://forum.olympusclub.pl/konkursy/uploadphoto.php?cat=677)

Cyfrowe_pl
5.09.11, 15:19
Dziękuję za zamieszczenie informacji. Właśnie chciałem ją umieścić na forum :)

Ale mam tu wiadomość, któej nie znajdziecie na stronie: dla użytkowników Olympusclub mamy 5 gwarantowanych miejsc na każde spotkanie. W formularzu zgłoszeniowym proszę KONIECZNIE wpisać hasło: Olympusclub.

Więcej informacji i rejestracja: http://www.cyfrowe.pl/warsztatyolympus.html

Pozdrawiam
Sklep Cyfrowe.pl

jarmana
5.09.11, 16:54
Dziękuję za zamieszczenie informacji. Właśnie chciałem ją umieścić na forum :)

Ale mam tu wiadomość, któej nie znajdziecie na stronie: dla użytkowników Olympusclub mamy 5 gwarantowanych miejsc na każde spotkanie. W formularzu zgłoszeniowym proszę KONIECZNIE wpisać hasło: Olympusclub.

Więcej informacji i rejestracja: http://www.cyfrowe.pl/warsztatyolympus.html

Pozdrawiam
Sklep Cyfrowe.pl

no to już po sprawie bo zanim się ukazała ta informacja o haśle to zgłoszenie poszło.

RSSBot (https://forum.olympusclub.pl/members/6776-RSSBot)
dzięki za informacje :)

dog_master
8.09.11, 12:48
Cyfrowe_pl, wysyłaliście już potwierdzenia mailowe? Puuustki u mnie, stąd pytanie... No chyba, że tak szybko się miejsca rozeszły ;)

Koriolan
8.09.11, 13:18
Zapisałem się ..a że rozważam przesiadkę na Pena jeszcze w tym roku- chętnie bym sprawdził je organoleptycznie :)

epicure
8.09.11, 16:31
Ktoś się pisze na warsztaty w Poznaniu? Samemu mi się nie chce, ale jak będzie jeszcze ktoś chętny, to się zapiszę :)

jarmana
8.09.11, 16:38
Ktoś się pisze na warsztaty w Poznaniu? Samemu mi się nie chce, ale jak będzie jeszcze ktoś chętny, to się zapiszę :)
na Poznań ja się zapisałam, ale wątpię żeby znalazło się miejsce dla baby amatorki ;)

adambieg
8.09.11, 16:42
Również zapisałem się na warsztaty w Poznaniu, potwierdzenia na maila brak.

proximo
8.09.11, 17:21
Zapisałem się wczoraj na warsztaty w Gdańsku, szkoda że dopiero teraz zobaczyłem info o pewnych miejscach :/

Janeczek
8.09.11, 18:40
Moze sie cyfraki nad nami zlituja, napisalem im PW... w sumie nie nasza wina nie?
Za gapowe trzeba placic, cyfraki postawcie sie!

pozdrawiam serdecznie
Janek

slaszysz
8.09.11, 23:40
No ja też się zapisałem i zmyślnie napisałem, że korzystam z tutejszego forum :)

Thomasso
9.09.11, 00:00
Spokojnie. W tamtym roku na potwierdzenie trzeba bylo czekac jakis czas. Nie panikujcie :)

T.

konradkkk
15.09.11, 12:37
kto się zakwalifikował w warszawie na warsztaty?

sikor
15.09.11, 18:06
Zapisałem się na warsztaty w Warszawie i mam potwierdzenie :)
Sprawdze EP-3, może sie przekonam do mikrusów.

konradkkk
15.09.11, 18:17
sikor no to się spotkamy na miejscu :wink:

sikor
15.09.11, 20:19
Będę z Juniorem - też się zapisał:)

konradkkk
15.09.11, 20:27
to jakoś się odnaleźć trzeba w tym tłumie

piterek1
15.09.11, 20:58
to jakoś się odnaleźć trzeba w tym tłumie
No to sie odnajdziemy mam nadzieję;-)

sikor
15.09.11, 21:05
Noo,to już będzie silna grupa ;). Znak rozpoznawczy - Olek

piterek1
15.09.11, 21:11
Noo,to już będzie silna grupa ;). Znak rozpoznawczy - Olek
zbyt banalne! może "Olyforus"?

Jack
15.09.11, 21:18
Wywołam klubowiczów do tablicy:wink:
Jack

marek7001
15.09.11, 21:27
Jack
Jack, jest jeszcze szans na hasło:?:

konradkkk
15.09.11, 21:35
Jack

ja tam się boje i nawet nie podchodzę....dziewczynę wyślę bo też się dostała na warsztaty

Iwo
15.09.11, 22:27
Ech, Łódź znowu ominięta wielkim łukiem.
Niby 2-3 miasto pod względem liczby ludności a jednak znowu pustynia :???:

sikor
16.09.11, 07:47
Jack

No to mnie zestresowałeś ;)

konradkkk
24.09.11, 19:36
no zgłaszać się kto jutro w wawie idzie?

piterek1
25.09.11, 16:34
Hej! brałem udział w tych warsztatach. I od razu na gorąco konkluzja. Warsztaty niestety są nastawione bardziej dla osób, które nie miały do czynienia z PEN-ami. Same warsztaty bardziej nastawione na marketing, aniżeli na wyjaśnienia od strony mozliwości technicznych. Co prawda są osoby z Oly-ego, z którymi można podyskutować indywidualnie na temat nowego Pena, ale to już zależy od czy chcemy się czegoś dowiedzieć. Warsztat podzielony jest na 2 etapy, tj. część wstępną- dotyczącą samego marketingu- i 2 na sprawdzenie aparatu w studio lub w plenerze. I tu uwaga! Niestety, nie wszyscy będą mieli możliwość zapoznania się z nowymi Penami! Niestety- ograniczania techniczne- brak było odpowiedniej ilości nowych Penów dla wszystkich.Posiłkowano, więc się E Pl-1. Konkludując, osoby mające już -i opanowały nowe wersje Penów-niech pozostawią pole wyboru dla nowych użytkowników Penów.

hades
25.09.11, 21:15
Piterek1, jeśli czujesz się zawiedziony, to nie jest sam. Byłem kiedyś na podobnej akcji. Aparatów było zdaje się 5, a chętnych ze 100 osób. Chętni do zapoznania się z korpusem, po uprzednim wpisaniu się na listę, byli wywoływani w 5 osobowych grupach, mieli 5 minut na ogarnięcie aparatu i zapełnienie przyniesionej przez siebie karty pamięci zdjęciami testowymi. Zaimprowizowane studio, stałe światło dobiegające jedynie z softboksów, w dodatku tematem zdjęć testowych była urodziwa niewiasta, przyodziana jedynie w światłocień. W tak trudnych warunkach przyszło się zapoznawać z rynkowym debiutem E-3.

konradkkk
25.09.11, 21:41
niedługo wstawię parę zdjęć, jak może ktoś z adminów wrzuci galerię by do jednej dodawać zdjecia

hades
25.09.11, 22:28
A będzie więcej chętnych do wstawiania zdjęć z warsztatów? Nie tylko zdjęć z prezentowanych penów, ale ogólnie relacji. Mogę wstawić w pierwszy post galerie.

konradkkk
25.09.11, 22:33
no myślę, że tak...coś się wstawi

hades
25.09.11, 23:25
No to można dodawać https://forum.olympusclub.pl/threads/79396-Fotopolis-Bezp%C5%82atne-warsztaty-z-Olympusem-i-Cyfrowe.pl?p=748645&viewfull=1#post748645.

romek1967
26.09.11, 06:46
O Jeżu i Jack się załapał :wink:

hades
26.09.11, 06:50
Dorzuciłem na portal. Będzie łatwiej szukać galerii.

epicure
26.09.11, 07:02
Czy otrzymaliście już potwierdzenie zgłoszenia na warsztaty w Poznaniu?

rol6
26.09.11, 07:36
Na razie nie. A zarejestrowałem się od razu gdy temat pojawił się na forum.

Może w Poznaniu nie chcą klubowiczów. :wink:

Janeczek
26.09.11, 09:28
Piterek1, jeśli czujesz się zawiedziony, to nie jest sam. Byłem kiedyś na podobnej akcji. Aparatów było zdaje się 5, a chętnych ze 100 osób. Chętni do zapoznania się z korpusem, po uprzednim wpisaniu się na listę, byli wywoływani w 5 osobowych grupach, mieli 5 minut na ogarnięcie aparatu i zapełnienie przyniesionej przez siebie karty pamięci zdjęciami testowymi. Zaimprowizowane studio, stałe światło dobiegające jedynie z softboksów, w dodatku tematem zdjęć testowych była urodziwa niewiasta, przyodziana jedynie w światłocień. W tak trudnych warunkach przyszło się zapoznawać z rynkowym debiutem E-3.

No coz, chyba kazde warsztety cyfrowych wygladaja tak samo, marketingowa sieka i pranie mozgu + jakie to cyfrowe nie sa najlepsze w Polsce, zapominaja dodac, ze Euro bryluje ale przeciez oni to pralki sprzedaja...
Studio ogranicza sie do dramatycznego minimum informacji, a bardziej jak pogadac z modelka, niz jak ustawiac swiatlo, zdaje sobie sprawe, ze czasu jest malo ale moznaby pozmieniac priorytety, z tych waznych dla siebie na wazne dla ludzi.

pozdrawiam serdecznie
Janek

Eddie
26.09.11, 09:55
A ja myślę, że tu nie ma co się pienić. Za warsztaty wedle powyższych życzeń się płaci, na dodatek nie mało. Oczywistym jest, że w tego typu imprezie chodzi przede wszystkim o przedstawienie produktu/sprzedawcy. Warsztaty jako takie, możliwość liźnięcia pracy w studiu fotograficznym, nauka i tego typu atrakcje są tylko dodatkiem.

hades
26.09.11, 13:17
No coz, chyba kazde warsztety cyfrowych wygladaja tak samo, marketingowa sieka i pranie mozgu + jakie to cyfrowe nie sa najlepsze w Polsce, zapominaja dodac, ze Euro bryluje ale przeciez oni to pralki sprzedaja...
Studio ogranicza sie do dramatycznego minimum informacji, a bardziej jak pogadac z modelka, niz jak ustawiac swiatlo, zdaje sobie sprawe, ze czasu jest malo ale moznaby pozmieniac priorytety, z tych waznych dla siebie na wazne dla ludzi.

No cóż, marketingową siekę i pranie mózgu mamy na co dzień. Może nas to spotkać nawet na forum, ze strony współrozmówców, choć niezwiązanych z marketingiem, ale przekonanych, że ich wybór jest tym najsłuszniejszym dla wszystkich.

A co do samej idei warsztatów. Jeśli nie ma w pobliżu klubu foto, albo innej zbiorowości podobnej klasy hobbystów to takie warsztaty są ważnym doświadczeniem. Przede wszystkim spotkaniem innych zapaleńców i wstępem do dalszych warsztatowych poszukiwań. Podobnie zresztą było gdy zorganizowaliśmy sobie forumowe spotkanie w studio (https://forum.olympusclub.pl/threads/15671-Spotkanie-14.12.2008).

piterek1
26.09.11, 19:16
No cóż, marketingową siekę i pranie mózgu mamy na co dzień. Może nas to spotkać nawet na forum, ze strony współrozmówców, choć niezwiązanych z marketingiem, ale przekonanych, że ich wybór jest tym najsłuszniejszym dla wszystkich.

A co do samej idei warsztatów. ....
Zgadzam się z Tobą w 100% Proponując tego typu "warsztaty" warto by było zaznaczyć, iż jest to spotkanie-nie warsztaty-mające na celu w ogólnym zarysie przedstawienie-przybliżenie- nowych produktów.W wersji "optycznych" to zachęcenie tylko do kupna, a nie merytoryczne udowodnienie zalet określonego modelu i zaprezentowanie jak największej gamy możliwości "nowinek". Jedyne co mnie rozbawiło, to mowa o "szumach". Udowadniano, iż to nie jest argument-tylko techniczne ograniczenia. Czy kupując dany produkt, nie zwracamy uwagi właśnie na jego możliwości techniczne-no ta bene -majace wpływ na docelowy efekt (czyt. zdjęcie)?

romek1967
26.09.11, 19:26
Jedyne co mnie rozbawiło, to mowa o "szumach". Udowadniano, iż to nie jest argument-tylko techniczne ograniczenia.

bo to jest techniczne ograniczenie, specjalnie nie ma co udowadniać

Czy kupując dany produkt, nie zwracamy uwagi właśnie na jego możliwości techniczne-no ta bene -majace wpływ na docelowy efekt (czyt. zdjęcie)?
Jedni MY zwracamy, a inni MY nie zwracamy lub zwracamy na coś zupełnie innego. Kwestia wysoce subiektywna.
Na docelowy efekt - zdjęcie - ma wpływ pomysł na nie, potem technika którą masz opanowaną i wiesz jak dojść do zamierzonego efektu. Tu dochodzimy do ograniczeń sprzętowych, które dla jednych są ograniczeniami a dla innych mogą byś środkiem wyrazu :].

epicure
26.09.11, 20:54
Byłem jakiś czas temu na podobnych "warsztatach" Panasonika. Oczywiście marketingu było tam sporo, czego zresztą można było się spodziewać. Ale nie było to jakoś wyjątkowo nachalne - ot taki szybki przegląd oferty, napisany językiem folderów reklamowych. A oprócz tego, już zupełnie oddzielnie, była część merytoryczna o podstawach fotografii i w zasadzie jeśli ktoś nic na ten temat nie wiedział, to czegoś się tam pewnie nauczył. Aparatów starczyło dla wszystkich. Jedynie lokalizacja była słaba jak na warsztaty pt. "fotografia krajobrazowa".

dog_master
27.09.11, 00:36
Ojoj, narzekacie, nigdy nie byliście na podobnych warsztatach, czy to Cyfrowych, czy to typu Roadshow czy co tam jeszcze było? ;)

Marketing marketingiem, jednak jest możliwość za free pobawienia się aparatami, spróbowania, jak one działają w praktyce, a nie tylko polemizowanie na temat specyfikacji w internecie, a i trochę rad co do fotografowania się uzyska :-) To nie jest przecież darmowy kurs fotografii dla profesjonalistów... Tak na zdrowy rozum, jaka jest ich grupa docelowa? Ilu z uczestników to byli forumowicze / osoby zaawansowane? Chyba nie było aż tak źle sądząc po zdjęciach.

Ja tam nie wiem, ale czekam na edycję w Gdańsku :P Chociaż jeżyka pewnie nie przywieziecie jako modela ;]

Koriolan
27.09.11, 12:03
To do zobaczenia- właśnie dostałem potwierdzenie.

dog_master
27.09.11, 12:11
Ja również, jak wyżej :-) Super!

Jack
27.09.11, 12:36
...Byłem kiedyś na podobnej akcji. Aparatów było zdaje się 5, a chętnych ze 100 osób. [...].:lol: Brałeś udział w akcji, która była zaplanowana na grupę 20 - 30 osób. Pewna panienka, która kierowała całą organizacją (już nie pracuje w tej branży), na mój protest, że licznik na formularzu zgłoszeniowym ustawiony został na 99, odpowiedziała mi prosto w oczy, że nigdy nie przychodzi więcej jak jedna czwarta zapisanych! We Wrocku było wtedy 73 osoby. Wcześniej, w Katowicach mieliśmy na sali 91 osób - to dopiero był horror.

A tak na poważnie - mamy do dyspozycji 20 egzemplarzy nowych aparatów, ponadto obiektywy 12/2.0 i 45/1.8 po jednej sztuce na plenerze i w studio. Co do formy - popieram przedpiśców - wysoce praktyczne i merytoryczne warsztaty fotografii studyjnej, czy plenerowej, trwają nieco dłużej i nieco więcej kosztują. Uważam jednak, że możliwość kontaktu z nowym sprzętem też ma swoją wartość (nie mówiąc o dobrych kanapkach za friko):wink:
Jack

Koriolan
27.09.11, 12:38
chrzanić kanapki- a Ty będziesz obecny w Gdańsku?

romek1967
27.09.11, 12:43
a Ty będziesz obecny w Gdańsku?

a kto ma niby prowadzić show?
https://forum.olympusclub.pl/konkursy/showphoto.php?photo=3553

Eddie
27.09.11, 12:45
chrzanić kanapki- a Ty będziesz obecny w Gdańsku?

Nie przesadzaj, jeśli smaczne to nie ma co sobie żałować :)

PioRo
27.09.11, 15:37
Przyjdę spróbować kanapek, a co! ;)

Janeczek
27.09.11, 16:42
korolian, dogmaster,

Ja dostalem jak zwykle odmownie, niestety cyfraki mnie nie lubia, bo im nie wazelinie...
Stracili klienta na zawsze, pojde do ojro konkurencji

pozdrawiam serrdecznie
Janek

piterek1
27.09.11, 17:05
bo to jest techniczne ograniczenie, specjalnie nie ma co udowadniać

Jedni MY zwracamy, a inni MY nie zwracamy lub zwracamy na coś zupełnie innego. Kwestia wysoce subiektywna.
Na docelowy efekt - zdjęcie - ma wpływ pomysł na nie, potem technika którą masz opanowaną i wiesz jak dojść do zamierzonego efektu. Tu dochodzimy do ograniczeń sprzętowych, które dla jednych są ograniczeniami a dla innych mogą byś środkiem wyrazu :].
Pewnie,że to jak podejdziemy do tematu zależy tylko od Nas. Mowa tu jest bardziej o samym podejściu firmy X czy Y do prezentacji i zachęceniu do kupna produktu X czy Y.

henry1
27.09.11, 17:08
korolian, dogmaster,

Ja dostalem jak zwykle odmownie, niestety cyfraki mnie nie lubia, bo im nie wazelinie...

pozdrawiam serrdecznieJanek

Na hasło "OLY-TALIB" pewnie wpuszczą. :-D

epicure
27.09.11, 18:20
...cyfraki mnie nie lubia, bo im nie wazelinie...

Ale na warsztaciki to by się chętnie poszło, co? A cała reszta, która się zakwalifikowała, to pewnie sami wazeliniarze ;)

Obraziłeś się za to, że zabrakło miejsc?

Rafał Czarny
27.09.11, 19:46
korolian, dogmaster,

pozdrawiam serrdecznie
Janek

Miałem dziś kiepski humor, ale pod wieczór mnie rozbawiłeś. Zły Olek, niedobry Olek, nie wpuścił Janeczka na imprę. Koniecznie musisz z tego powodu wyprzedać wszystkie klamoty sygnowane przez Olympusa. :grin:

---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------

I jeszcze wykasuj z twardziela wszystkie foty zrobione Olympusem. Niech mają, dziady jedne. :grin:

Janeczek
27.09.11, 20:48
Miałem dziś kiepski humor, ale pod wieczór mnie rozbawiłeś. Zły Olek, niedobry Olek, nie wpuścił Janeczka na imprę. Koniecznie musisz z tego powodu wyprzedać wszystkie klamoty sygnowane przez Olympusa. :grin:

---------- Post dodany o 19:46 ---------- Poprzedni post był o 19:42 ----------

I jeszcze wykasuj z twardziela wszystkie foty zrobione Olympusem. Niech mają, dziady jedne. :grin:

W zyciu Warszawy Rafale!:) kocham Olka ale cyfraki sa be, oni wiedza dlaczego, nie bede tu pral brudow...

epicure,
A wiesz, ze bym poszedl, na Olka wlasnie bym poszedl, zapewne bym kogos znajomego spotkal i mogl pogaworzyc o wszystkim i o niczym...

Cyfraki dobrze wiedza kogo brac, zeby potencjalnie potem do sklepu do nich przybyl:)

pozdrawiam serdecznie
Janek

PioRo
28.09.11, 00:02
korolian, dogmaster,

Janek

Eeeee, znaczy, że ja wazelinię komuś?!? Albo też i Koriolan czy Dog master??:???::shock:

Wieprz
28.09.11, 14:11
kocham Olka

Obawiam się, że Rafał Czarny nie doceni tego. Ze względu na deklarowaną wielokrotnie zatwardziałą heteryczność może nie być nadmiernie rozentuzjazmowany tym coming outem i nie doceni odwagi ;)

proximo
28.09.11, 15:35
Ja również będe w Gdańsku!.
Mam nadzieje że potrzymam troche pena w rękach. Dla mnie to bedzie cos nowego, bo ze studiem to nie mialem nigdy stycznosci :) A pena za jakis czas pewnie zakupie sobie :)

romek1967
28.09.11, 15:45
Ja również będe w Gdańsku!.
Mam nadzieje że potrzymam troche pena w rękach. Dla mnie to bedzie cos nowego, bo ze studiem to nie mialem nigdy stycznosci :) A pena za jakis czas pewnie zakupie sobie :)

Widzą? Tak wygląda poprawny target takich imprez, a nie Wy, fotoszpece ;)

jarmana
10.10.11, 01:38
czy to, że nie mogę zobaczyć pozostałych stron (mogę tylko 1 stronę) to tylko mój problem i mojego kompa czy dotyczy większej ilości użytkowników?

---------- Post dodany o 01:34 ---------- Poprzedni post był o 01:25 ----------

No cóż, nie widzę czy wszedł mój komentarz z informacja , że nie mogę przeglądać tego wątku, więc piszę w ślepo kolejny komentarz i jak się uda to zamieszczę screen komunikatu który mówi dlaczego nie mogę tego robić, a przyznam, że chciałabym zajrzeć dalej tylko nie wiem co mnie blokuje i jak to ominąć nie zmieniając ustawień zabezpieczeń. Pierwszy raz mam taki problem :( P.S. no i nie dodam fotki bo nie mam takiej możliwości tutaj muszę spisać ręcznie komunikat: "Nieprawidłowe przekierowanie Firefox wykrył, że serwer przekierowuje żądanie tego zasobu w sposób uniemożliwiający jego ukończenie. Problem ten może się pojawić w wyniku zablokowania lub odrzucenia ciasteczek" oczywiście jak ktoś doda odpowiedź w tym miejscu to nadal będę zielona w tej kwestii ponieważ jej nie zobaczę. Cały czas mogę oglądać tylko 1 stronę ;(

---------- Post dodany o 01:38 ---------- Poprzedni post był o 01:34 ----------

P.S.
odkryłam jeszcze jedną ważną rzecz...
Okazuje się że nie mogę przeglądać wątku wchodząc w niego ze strony głównej, ale jeśli ktoś doda aktualny komentarz i pokaże się to w pasku bocznym na forum to wtedy mogę wejść i przejrzeć watek....
Hmm

czy to normalne? czy może powinnam się udać do lekarza?

Jack
14.10.11, 15:06
Właśnie wychodzę z biura i jadę do... Kto zgadnie dokąd?:-P
Pozdrawiam
Jack

PS. @PioRo: wziąłem.

Centus
14.10.11, 15:11
Właśnie wychodzę z biura i jadę do... Kto zgadnie dokąd?:-P
Pozdrawiam
Jack

PS. @PioRo: wziąłem.

Trojmiasto ?

Koriolan
14.10.11, 15:13
pokaż też proszę firmowe torby do Penów

do zobaczenia jutro

Jack
14.10.11, 22:51
pokaż też proszę firmowe torby do Penów

do zobaczenia jutroNa obrazku...
Jack
P.S. Witaj Trójmiasto

apz
14.10.11, 22:56
Na obrazku...
Jack
P.S. Witaj Trójmiasto

Podobno masz już mieć nowy kawałek autostrady. Pozdrawiam AP.

Jack
17.10.11, 10:08
Ekipa trójmiejska stawiła się w sobotę silna i zwarta, z osób, które znam osobiści, byli: Dog_master, Koriolan, PioRo, Yac, Zibi (z cyferkami mam kłopot:wink:). Jeżeli byli też inni OClubowicze, to nie wyczaiłem.

Podobno masz już mieć nowy kawałek autostrady. Pozdrawiam AP.Faktycznie już miałem:grin: Piękna trasa, która się obecnie kończy na krajowej 10 w Lubiczu, już za Toruniem, za, jednie, 17,60
Pozdrawiam
Jack

dog_master
18.10.11, 20:23
eDzięki wielkie za warsztaty i spotkanie! Było bardzo fajnie, szczególnie podczas spaceru na Forty :-) Wrzućcie jakieś zdjęcia! (jakbym się tam gdzieś zaplątała to podrzućcie też, proszę :-)) Ja mam raptem parę, później też dodam :-)

A ja się do PENa nie przekonałam (mimo mega szybkiego AF! 100% ostrości w punkt!), ale za to przez przypadek niedługo odwiedzę Cyfrowych po pewien plecaczek ;)

aldii
18.10.11, 20:36
Według mnie to była porażka. Nastawienie na reklame firmy Cyfrowe.pl . i aparatów Olympus. prowadzący nawet nie znał okolicy, poszedł z wlasna grupą na forty a reszta się wałęsała samemu sobie. Beznadziejna okolica. Praca z modelką... szkoda słów. 5 min. na nadajnik, światła sztywno ustawione, które nawet z opini forumowiczów byly źle ustawione. Warsztaty fotograficzne??? Chyba reklamowe!!!

Janeczek
18.10.11, 22:00
Aldii,

Bravooooooo!!!
Chyba sie na jakis plener spikniemy i postawie CI browara za ten post!

pozdrawiam serdecznie
Janek

aldii
19.10.11, 07:57
Aldii,

Bravooooooo!!!
Chyba sie na jakis plener spikniemy i postawie CI browara za ten post!

pozdrawiam serdecznie
Janek
Zapomniałem dodać jakie tło było za modelką... pogniecione w kwadraty, szare i ponure. Pozdrawiam Ps. Byłeś też tam?

Janeczek
19.10.11, 08:06
Zapomniałem dodać jakie tło było za modelką... pogniecione w kwadraty, szare i ponure. Pozdrawiam Ps. Byłeś też tam?

Niestety albo i stety nie, poniewaz wlasnie za taka prawde wykladana prosto w oczy cyfraki dali mi bana na wszelkie "warsztaty" przez nich organizowane.

Jakos sie tym nie przejmuje, jak dobrze pojdzie moze w grudniu bedziemy robic swoje warsztaty, takie bez marketingu i lania wody

pozdrawiam serdecznie
Janek

aldii
19.10.11, 08:13
Niestety albo i stety nie, poniewaz wlasnie za taka prawde wykladana prosto w oczy cyfraki dali mi bana na wszelkie "warsztaty" przez nich organizowane.

Jakos sie tym nie przejmuje, jak dobrze pojdzie moze w grudniu bedziemy robic swoje warsztaty, takie bez marketingu i lania wody

pozdrawiam serdecznie
Janek Jeśli będzie możliwość, to chętnie się przyłącze. Uczę się i każda wiedza jest dla mnie cenna. Dlatego jestem tak zniesmaczony tymi warsztatami, z których nic nie wyniosłem. Pozdr...

Rafał Czarny
19.10.11, 08:33

Organizowane przez Ciebie (Was) warsztaty będą darmowe, czy będziecie wyciągać kasę od naiwnych ludzi.

Jak czytam takie posty to nóż mi się w kieszenie otwiera. Pójdzie jeden z drugim na darmowe warsztaty i marudzi, że mu hotelu w Mariocie firma nie zapewniła. Olympus to nie jest święty Mikołaj, to normalna firma, która zarabia na siebie. A nie Fundacja Fspierania Fotograficznych Frustratów.

epicure
19.10.11, 08:43
Według mnie to była porażka. Nastawienie na reklame firmy Cyfrowe.pl . i aparatów Olympus. prowadzący nawet nie znał okolicy, poszedł z wlasna grupą na forty a reszta się wałęsała samemu sobie. Beznadziejna okolica. Praca z modelką... szkoda słów. 5 min. na nadajnik, światła sztywno ustawione, które nawet z opini forumowiczów byly źle ustawione. Warsztaty fotograficzne??? Chyba reklamowe!!!

No to fatalnie. Słyszałem, że kanapeczki też były średnie, a herbatka trochę za gorąca.

aldii
19.10.11, 09:02
Organizowane przez Ciebie (Was) warsztaty będą darmowe, czy będziecie wyciągać kasę od naiwnych ludzi.

Jak czytam takie posty to nóż mi się w kieszenie otwiera. Pójdzie jeden z drugim na darmowe warsztaty i marudzi, że mu hotelu w Mariocie firma nie zapewniła. Olympus to nie jest święty Mikołaj, to normalna firma, która zarabia na siebie. A nie Fundacja Fspierania Fotograficznych Frustratów. To nie chodzi o frustrację i wiem że nic za darmo nie ma. Jednak jakieś minimum organizacji powinno być. Ja przez warsztaty fotograficzne rozumiem robienie zdjęć, naukę, zadanie jakiegoś tematu itp. i tego się spodziewałem - może się pomyliłem. Może nie ta impreza. Pozdrawiam

Janko Muzykant
19.10.11, 09:15
Według mnie to była porażka. Nastawienie na reklame firmy Cyfrowe.pl . i aparatów Olympus. prowadzący nawet nie znał okolicy, poszedł z wlasna grupą na forty a reszta się wałęsała samemu sobie. Beznadziejna okolica.
Nie istnieje coś takiego jak beznadziejna okolica. Rzekłbym, im bardziej beznadziejna, tym fajniej robi się zdjęcia, bo trzeba wykazać się inwencją.
Istnieje za to coś takiego, jak beznadziejny brak wykazywania się inwencją.

Thomasso
19.10.11, 09:22
A wystarczyloby to nazwac jako "Prezentacje systemu m4/3 i 4/3 firmy Olympus" i bylby git.
Tez uwazam, ze slowo "warsztaty" jest tu na wyrost, jesli calkiem nie na miejscu.
Bylem na takim spotkaniu rok temu w Krakowie i pomimo, ze organizacja byla calkiem sprawna i ogolnie bez zastrzezen, to warsztaty toza duzo.

T.

Mirek54
19.10.11, 09:28
A wystarczyloby to nazwac jako "Prezentacje systemu m4/3 i 4/3 firmy Olympus" i bylby git.
Tez uwazam, ze slowo "warsztaty" jest tu na wyrost, jesli calkiem nie na miejscu.

T.

Dla wielu warsztatow warsztaty to tez jest na wyrost.:mrgreen::mrgreen:

Thomasso
19.10.11, 09:30
Dla wielu warsztatow warsztaty to tez jest na wyrost.:mrgreen::mrgreen:

Zgadza sie! Nawet za czesto.. niestety.

T.

Eddie
19.10.11, 09:31
No co Wy, małe dzieci jesteście? :)

epicure
19.10.11, 09:34
Słowo "warsztaty" jak najbardziej tu pasuje, bo tak naprawdę nie oznacza ono nic konkretnego. Gdyby nazwali to "kursem", to byłby powód do narzekań, ale "warsztaty" to dla mnie jakieś takie bliżej nie sprecyzowane spotkania teoretyczno-praktyczno-towarzyskie.

Mirek54
19.10.11, 09:35
No co Wy, małe dzieci jesteście? :)

Jestem Kasia i mam juz 17 lat.A wieloletnie doswiadczenie zyciowe mnie juz wiele nauczylo.Oszukac sie nie dam:mrgreen::mrgreen::-P

Koriolan
19.10.11, 09:56
Kolega Aldii czuje sie rozczarowany bo nie dostał pena ze zniżką 99%?
Czy jego zdjęcie w galerii nie zostało docenione?

Warsztaty organizował producent sprzętu fotograficznego wraz z dużym ( i raczej drogim) sklepem fotograficznym. Dla kilkudziesięciu osób. Czego oczekiwałeś?
7 godzin w studio sam na sam z modelką ?
Nie płacąc, dostałeś możliwość pobawienia się przez kilka godzin aparatem za 3 tys PLN oraz całą gamą obiektywów. Bez żadnych zobowiazań.
Zarówno w warunkach studyjnych jak i zewnętrznych.
Jeśli okolica była nieciekawa, to gdzie te cholerne ludzie zrobili takie fajne zdjęcia jak te prezentowane na końcu, i to "out of the box" czyli bez żadnej obróbki w komputerze?
Może jeszcze modelka ci się nie podobała?
Ja nie mam specjalnego talentu do wyszukiwania tematu na zdjęcie w każdej sytuacji. Ale trochę ich było.

Informacja o warsztatach była na forum. Szkoda ze nie zapytałeś wcześniej jak wyglądają te spotkania- nie zmarnował byś soboty.

aldii
19.10.11, 10:02
Kolega Aldii czuje sie rozczarowany bo nie dostał pena ze zniżką 99%?
Czy jego zdjęcie w galerii nie zostało docenione?

Warsztaty organizował producent sprzętu fotograficznego wraz z dużym ( i raczej drogim) sklepem fotograficznym. Dla kilkudziesięciu osób. Czego oczekiwałeś?
7 godzin w studio sam na sam z modelką ?
Nie płacąc, dostałeś możliwość pobawienia się przez kilka godzin aparatem za 3 tys PLN oraz całą gamą obiektywów. Bez żadnych zobowiazań.
Zarówno w warunkach studyjnych jak i zewnętrznych.
Jeśli okolica była nieciekawa, to gdzie te cholerne ludzie zrobili takie fajne zdjęcia jak te prezentowane na końcu, i to "out of the box" czyli bez żadnej obróbki w komputerze?
Może jeszcze modelka ci się nie podobała?
Ja nie mam specjalnego talentu do wyszukiwania tematu na zdjęcie w każdej sytuacji. Ale trochę ich było.

Informacja o warsztatach była na forum. Szkoda ze nie zapytałeś wcześniej jak wyglądają te spotkania- nie zmarnował byś soboty. Nie będę uczestniczył w zgryźliwości, bo to nie mój poziom, a mam prawo wyrażać swoje odczucia i emocje. Sobota jak najbardziej nie była zmarnowana.

apz
19.10.11, 10:15
Nie będę uczestniczył w zgryźliwości, bo to nie mój poziom, a mam prawo wyrażać swoje odczucia i emocje. Sobota jak najbardziej nie była zmarnowana.

Daj spokój - to jest tylko ocena słów Twoich i ich interpretacja. Masz swoje zdanie i ocenę imprezy w której dobrowolnie uczestniczyłeś - wyraziłeś ją, inni też byli i podzielili się opiniami i opiniami o twoim osądzie. To jak w fizyce - akcja i reakcja.

Pozdrawiam AP.

Jack
19.10.11, 11:42
Ale osso chodzi? Czytam i nie mogę zakumać...

P.S. A właściwie, to już rozumiem. Ponieważ w Warszawie tez się trafił uczestnik mało zadowolony, na początku wykładu w Gdańsku, na dzień dobry wyjaśniłem, co to jest za impreza i czym grozi uczestnictwo w niej. Uczyniłem to, spodziewając się, że potencjalni niezadowoleni wyjdą, a zadowoleni pozostaną. Ale to dobra nauczka, w Poznaniu wyjaśnię na wstępie jeszcze dosadniej, niż w Gdańsku - co już na pewno wyeliminuje niepotrzebne komentarze.

Centus
19.10.11, 12:21
Poznan ;-)

kiedy wbierasz sie do Poznania ??

milo bylo by sie spotkac na zywo

obiecuje ze nie bede marudzil ;-)

kurokial
19.10.11, 12:46
O dobra informacja, lecz i tak nie zjawię się :mrgreen:

Koriolan
19.10.11, 13:09
Ale osso chodzi? Czytam i nie mogę zakumać...

pewnie o to chodzi, ze niektórzy oczekiwali darmowego kursu nauki jazdy z darmowym samochodem a dostali jazdę próbną

Eddie
19.10.11, 14:01
pewnie o to chodzi, ze niektórzy oczekiwali darmowego kursu nauki jazdy z darmowym samochodem a dostali jazdę próbną

O, pięknie powiedziane! :)

Janeczek
19.10.11, 15:50
Rafale Cz.

Otwieraj se co tam masz w kieszeni, nawet drobne moga CI sie nie zgadzac, warsztaty to warsztaty, praca, praca i jeszcze raz praca tudziez burza madrych glow...
Oczywiscie Nasze beda darmowe, jesli sie uda w koncu dogadac ze sponsorem, bo jak na razie sciemniaja a z wlasnej kieszeni nie bede wynajmowal studia na caly dzien, a zbierac po ludziach nie bede, bo nie wypada...

W zamiarze jest podstawy oswietlenia studyjnego + portrety, a nastepnego dnia plener i architektura, wszystko w fazie dogrywania, niestety jak zwykle po drodze musza byc schody vide sponsor (olbrzymia firma foto jak kazda inna).

Wracajac do warsztatow Olka, macie racje bardziej powinna sie to nazywac prezentacja systemu itd niz warsztaty, mnie sie to np kojarzy z ciezka praca i nauka, a nie marketingowym belkotem Olympusa lubie ale po cyfrakach raczej bym sie nie spodziewal nic ciekawego...

pozdrawiam serdecznie
Janek

PS
Prosze powiedzcie tylko czy mowili, ze sa najwiekszym i najlepiej sie sprzedajacym sklepem foto w Polsce? jestem ciekaw jakby ktos mogl powiedziec o ile to nie tajemnica...

Koriolan
19.10.11, 16:13
Mówili
i co z tego?

powiem jedno
chciałbym aby takie zapoznanie się ze sprzętem PRZED zakupem jakie umożliwia wujek Olek ( ale pozostali producenci foto tez takie warsztaty przecież robią), umożliwiali mi producenci choćby laptopów ( nie mówię o tych obecnych w każdym sklepie a tych ca 2x droższych), telewizorów czy innego sprzętu.

Chciałbym móc ocenić przed zakupem, jak głośno pracuje pralka czy zmywarka.

Janku- jeśli te prawdziwe warsztaty maja być tak świetne- to zrób płatne.
Nawet tylko po 50 zeta od głowy.
wtedy ci co płaca beda mogli czegos jednak wymagać.

Może właśnie dlatego nie możesz dograć sprawy ze sponsorem? Bo sponsor ma kłopot z uzyskaniem jakiejkolwiek korzyści z warsztatów w wymarzonym przez ciebie kształcie ?

yac
19.10.11, 18:56
To ja nie byłem na warsztatach ?
a co m tam ,za to byłem na fajnym spotkaniu towarzyskim gdzie mogłem zobaczyć znajome gęby , pogadać , popstrykać nowym penem ... I w tym miejscu dziękuję organizatorom za przemiłe spotkanie

Janeczek
19.10.11, 20:29
Może właśnie dlatego nie możesz dograć sprawy ze sponsorem? Bo sponsor ma kłopot z uzyskaniem jakiejkolwiek korzyści z warsztatów w wymarzonym przez ciebie kształcie ?

Wierz mi, ze jego korzysci sa niewspolmiernie wieksze niz zalatwienie sali i pozyczenie sprzetu, im wieksza firma, tym wiecej oszczedzaja i kombinuja

pozdrawiam serdecznie
Janek

dog_master
19.10.11, 21:05
Janeczek, no to super! Jeśli to faktycznie jest dla firm takie zyskowne, to na pewno na jednych warsztatach się nie skończy. Aż jestem tego ciekawa, a im więcej tego typu imprez, tym lepiej.

Co do beznadziejnej okolicy, to w blisko był uroczy cmentarz, park, zabytkowe forty i panorama na cały Gdańsk. Dla mnie też beznadziejna - nie było to zoo albo zawody sportowe albo chociaż plaża z latającymi mewami. To by było coś. A tak to nudy, co tu focić... Same beznadziejne zdjęcia przyniosłam.

;)

apz
19.10.11, 21:12
Wierz mi, ze jego korzysci sa niewspolmiernie wieksze niz zalatwienie sali i pozyczenie sprzetu, im wieksza firma, tym wiecej oszczedzaja i kombinuja

pozdrawiam serdecznie
Janek

Dziś jest taki czas , ze wszyscy koszty tną , oszczędzają. to naturalne gdy rynek się kurczy, a kośzty z każdej strony rosną...

Pozdrawiam AP.

epicure
19.10.11, 21:21
Ale rynek się nie kurczy. Wręcz przeciwnie, rynek się poszerza.

kurokial
19.10.11, 21:25
Rynek jako taki się poszerza, ale zdolni kurczą :D

Mirek54
19.10.11, 21:33
Wy sie cieszcie tym co macie.Tu u mnie za darmo nie ma nic.Jedynie jaszcze to niemiecki ksiadz katolicki za darmo ochrzci,sluba da,I komuni udzieli,na pogrzebie pozegna.
Za wszystko inne trza placic.

Saboor
19.10.11, 21:38
Wy sie cieszcie tym co macie.Tu u mnie za darmo nie ma nic.Jedynie jaszcze to niemiecki ksiadz katolicki za darmo ochrzci,sluba da,I komuni udzieli,na pogrzebie pozegna.
Tu za darmo anie nie ochrzci, ani nie da śluba, że o pogrzebie nie wspomnę ... no dobra wspomnę: za to też się płaci!

Koriolan
19.10.11, 21:41

Ale za te same pieniądze dostajesz więcej niż tutaj. Mam na myśli podejście do klienta. Nieraz o tym rozmawialiśmy- pod tym względem "u ciebie" dalej jest inny świat.
U nas klient po odejściu od kasy zamienia się w natręta.

Mirek54
19.10.11, 21:47
Tu za darmo anie nie ochrzci, ani nie da śluba, że o pogrzebie nie wspomnę ... no dobra wspomnę: za to też się płaci!

Dlatego perfidnie zaznaczylem,ze"niemiecki ksiadz katolicki".W polskim kosciele katolickim tez trza placic.

Saboor
19.10.11, 22:03
Dlatego perfidnie zaznaczylem,ze"niemiecki ksiadz katolicki".W polskim kosciele katolickim tez trza placic.
I też się idzie do nieba?

Mirek54
19.10.11, 22:17
I też się idzie do nieba?
Nawet chyba podwożą,nie trzeba isc.

apz
19.10.11, 22:59
Nawet chyba podwożą,nie trzeba isc.

A procenta od dochodów nie trzeba czasem zapłacić?

Jack
19.10.11, 23:01
...marketingowym belkotem Olympusa...I co ja mam odpowiedzieć? Nie słyszał, co mówię..., widać sądzi, że zajmuję się handlem (pewnikiem wczoraj kalosze, jutro wiaderka ocynkowane, a pomiędzy aparaty?). O tempora! O mores!:wink:

Koriolan
19.10.11, 23:04
w ramach "przeprosin" powinieneś dostarczyć EP-3 + 12/2.0.
Dostarczone przez niekompletnie ubraną modelkę...

Mirek54
19.10.11, 23:06
A procenta od dochodów nie trzeba czasem zapłacić?

A to w deklaracji podatkowej tam gdzie okreslasz sobie klase podatkowa fajeczkujesz czys wierzacy i w kogo.Nie jest konieczne fajeczkowanie tego okienka.
I wiadomo,ze polskie geny w tym czasie(fajeczkowania) sa niezwykle aktywne:mrgreen::mrgreen::mrgreen:.Zawsze to pare € w kieszeni zostaje:mrgreen::mrgreen:

Centus
19.10.11, 23:10
tytul watku trzeba by zmienic , bo sie dwie a wlasciwie trzy "ciekawe" dyskusje wylonily ;-)

poslugi doczesne i posmiertne , czyli jak tu ludziom dogodzic ... i kilka srebrnikow zaoszczedzic

Jack
19.10.11, 23:13
@Koriolan:
Nie dołuj mnie, bo już mi się nie chce lecieć po flaszkę...

Koriolan
19.10.11, 23:19
Nie doluj się tylko idź po rudą. Nigdy nie jest tak, że 100% będzie zadowolonych.
ja mam większy problem - EP-3 minus EPL-3 = 45/1.8.
Ekran dotykowy mam w nosie a różnicy za rolke i poziomicę w tej wysokości - jeszcze wewnetznie nie zaakceptowałem.

apz
19.10.11, 23:26
A to w deklaracji podatkowej tam gdzie okreslasz sobie klase podatkowa fajeczkujesz czys wierzacy i w kogo.Nie jest konieczne fajeczkowanie tego okienka.
I wiadomo,ze polskie geny w tym czasie(fajeczkowania) sa niezwykle aktywne:mrgreen::mrgreen::mrgreen:.Zawsze to pare € w kieszeni zostaje:mrgreen::mrgreen:

To mogę zrozumieć bom stąd, ale ten pakiet jest domyślnie przedpłacony. Za to w polskim kościele rachunek jest w dwóch ratach rozumiem?

---------- Post dodany o 23:26 ---------- Poprzedni post był o 23:24 ----------

Nie doluj się tylko idź po rudą. Nigdy nie jest tak, że 100% będzie zadowolonych.
ja mam większy problem - EP-3 minus EPL-3 = 45/1.8.
Ekran dotykowy mam w nosie a różnicy za rolke i poziomicę w tej wysokości - jeszcze wewnetznie nie zaakceptowałem.

Może weź oba -będziesz miał mniej rozterek , potem ten mniej używany spuścisz przez alledrogo?

Koriolan
19.10.11, 23:32
I tu się mylisz.. z kolei EPL-3 = 12/2.0
Da capo al fine...

Jack
19.10.11, 23:33
...weź oba -będziesz miał mniej rozterek...Święte słowa...:!::!::!:.

apz
19.10.11, 23:35
I tu się mylisz.. z kolei EPL-3 = 12/2.0
Da capo al fine...

No to zamiast się męczyć bierz EPL-1 z 12/2 i 45/1,8 a nowe body dokupisz sobie na gwiazdkę lub do koszyczka.

Jack
1.11.11, 21:02
Ciarki mnie przechodzą! W najbliższą niedzielę (06.11) nastąpi ostatnie spotkanie tego cyklu - w Poznaniu. Bardzo proszę OlyKlubowiczów, biorących w nim udział, o wnikliwe przestudiowanie powyższej dyskusji. Tam także będzie dokładnie tak samo! Miejcie litość - ja wiem, że kurs obsługi PENa będzie zbyt krótki, że kurs fotografii portretowej będzie zbyt krótki, że kursu fotografii krajobrazowej będzie zbyt mało:!: a będzie dużo mówione o możliwościach nowych PENów:!: Dzięki za zrozumienie.
Pozdrawiam
Jack
P.S. Jakby ktoś miał zamiar stawiać flaszkę na odstresowanie, to jestem w sobotę wieczorem w Hotelu Lech (ul. Św. Marcin ileś tam):wink::mrgreen:

romek1967
1.11.11, 21:17
Jack postawił bym, ale kurde daleko ta Pyrlandia :(

adambieg
1.11.11, 21:19
Będę na warsztatach ale raczej przyjadę do Poznania w niedziele rano albo w sobotę późno wieczorem. Czy masz możliwość zabrania konwerterów do pena? Tych na 14-42 II?

henry1
1.11.11, 21:26
Ciarki mnie przechodzą! W najbliższą niedzielę (06.11) nastąpi ostatnie spotkanie tego cyklu - w Poznaniu. Bardzo proszę OlyKlubowiczów, biorących w nim udział, o wnikliwe przestudiowanie powyższej dyskusji. Tam także będzie dokładnie tak samo! Miejcie litość - ja wiem, że kurs obsługi PENa będzie zbyt krótki, że kurs fotografii portretowej będzie zbyt krótki, że kursu fotografii krajobrazowej będzie zbyt mało:!: a będzie dużo mówione o możliwościach nowych PENów:!: Dzięki za zrozumienie.
Pozdrawiam
Jack
P.S. Jakby ktoś miał zamiar stawiać flaszkę na odstresowanie, to jestem w sobotę wieczorem w Hotelu Lech (ul. Św. Marcin ileś tam):wink::mrgreen:

A jakie lekarstwo preferujesz ?

Koriolan
1.11.11, 21:31
ZTCW- rudą :))

henry1
1.11.11, 21:33
ZTCW- rudą :))

Znaczy się co, odstałą wodę z zardzewiałej puszki ?
Kolor niby podobny, ale smak nie ten :-(

romek1967
1.11.11, 21:33
mazut = ruda + cola ;)

Jack
1.11.11, 22:17
...ale kurde daleko ta Pyrlandia :(Właśnie dotarłem na Nikiszowiec i wyjeżdżam stąd we czwartek po południu:wink::mrgreen:

Czy masz możliwość zabrania konwerterów do pena? Tych na https://forum.olympusclub.pl/images/styles/GamerBlue/misc/vbglossarlink.gif (https://forum.olympusclub.pl/vbglossar.php?do=showentry&item=14-42) 14-42 (https://forum.olympusclub.pl/vbglossar.php?do=showentry&item=14-42) II? Tak, mam ze sobą.

mazut = ruda + cola :wink: Nie tylko! Biały rum + Pepsi Twist też dobrze wchodzi:wink::mrgreen: (BTW nie musi być jakiś Baccardi, biały rum z wyspy Reunion, dostępny w Lidlu, jest dwukrotnie tańszy i 30% zajebistszy:mrgreen::wink:)
Pozdrawiam
Jack

henry1
1.11.11, 22:30
Nie tylko! Biały rum + Pepsi Twist też dobrze wchodzi:wink::mrgreen: (BTW nie musi być jakiś Baccardi, biały rum z wyspy Reunion, dostępny w Lidlu, jest dwukrotnie tańszy i 30% zajebistszy:mrgreen::wink:)
Pozdrawiam
Jack

Czym popić już wiadomo :-D, ale ważne jest też czym zagryźć ?

Jack
1.11.11, 22:38
Już dajmy spokój! Już się rozeszło, że zamiast warsztatów - spotkanie marketingowe, a teraz się rozejdzie, że zamiast warsztatów - to degustacja;-)

henry1
1.11.11, 22:45
mazut = ruda + cola ;)

Proponuję założyć nowy wątek : " Słownik napojów i mikstur wszelakich "
Wiele z współczesnych określeń tych wspaniałych płynów, jest trochę tajemnicza.
Często są to określenia regionalne nie spotykane w innych częściach tego pięknego kraju.:-D

romek1967
1.11.11, 23:17
Właśnie dotarłem na Nikiszowiec i wyjeżdżam stąd we czwartek po południu:wink::mrgreen:

No to ja Ci paczki wysyłam do Wa-wy a Ty na Ślůnsku...... i to jeszcze na NIkiszu, szkolenie?

Jack
1.11.11, 23:28
...na Ślůnsku...... i to jeszcze na NIkiszu, szkolenie?Owszem (jedno i drugie). A drogi me są niezbadane (nawet przeze mnie):-)

henry1
1.11.11, 23:35
Owszem (jedno i drugie). A drogi me są niezbadane (nawet przeze mnie):-)

Pomocna będzie kryształowa kula, stara baba z czarnym kotem ( zwana popularnie wróżką ) :-D :-D :-D

Jack
1.11.11, 23:51
Pomocna będzie kryształowa kula, stara baba z czarnym kotem ( zwana popularnie wróżką ) :-D :-D :-DOj, przydałoby się...

Jack
4.11.11, 14:38
No to ja Ci paczki wysyłam do Wa-wy...A paczki wędrują via Prerov (Republika Czeska):mrgreen::mrgreen::mrgreen: (podobno akumulator był uszkodzony i wymienili na nowy:mrgreen:)

romek1967
4.11.11, 19:08
A paczki wędrują via Prerov (Republika Czeska):mrgreen::mrgreen::mrgreen: (podobno akumulator był uszkodzony i wymienili na nowy:mrgreen:)

moja 5-ka? :shock::shock::shock: działał do końca

Jack
4.11.11, 21:31
moja 5-ka? :shock::shock::shock: działał do końcaOwszem działał! Ale wszechwiedzący technicy zdecydowali inaczej:wink: (bo myśleli, że sprzęt przyjechał na naprawę:mrgreen:)

romek1967
4.11.11, 21:42
Owszem działał! Ale wszechwiedzący technicy zdecydowali inaczej
:wink: (bo myśleli, że sprzęt przyjechał na naprawę:mrgreen:)

:lol:, przecież imiennie zaadresowałem :roll:
wypadki chodzą po ludziach...

Jack
4.11.11, 21:47
:lol:, przecież imiennie zaadresowałem :roll:
wypadki chodzą po ludziach...Nie jesteś pierwszy, któremu się wydawało, że adresuje imiennie i na dodatek do Warszawy....:mrgreen: W firmach kurierskich też są jajcarze...:mrgreen::mrgreen:

Centus
5.11.11, 00:01
Nie jesteś pierwszy, któremu się wydawało, że adresuje imiennie i na dodatek do Warszawy....:mrgreen: W firmach kurierskich też są jajcarze...:mrgreen::mrgreen:

czyzby nie tylko mnie sie ten psikus zdazyl ?

epicure
5.11.11, 12:06
No dobra, to kto jutro będzie na warsztatach w Poznaniu? :)

jarmana
5.11.11, 19:11
Nie wiem czy to zadowalająca odpowiedź ;), ale właśnie wróciłam z Bydgoszczy więc będę jutro w Poznaniu na warsztatach ( o ile nic się po drodze nie wydarzy oczywiście)

Mirek54
5.11.11, 19:13
Nie wiem czy to zadowalająca odpowiedź ;), ale właśnie wróciłam z Bydgoszczy więc będę jutro w Poznaniu na warsztatach ( o ile nic się po drodze nie wydarzy oczywiście)

Jak spotkasz kogos kto mnie zna,lub chociaz slyszal,nawet przelotnie to pozdrow ode mnie-dobra?:mrgreen::mrgreen::-P

jarmana
5.11.11, 19:16
Jak spotkasz kogos kto mnie zna,lub chociaz slyszal,nawet przelotnie to pozdrow ode mnie-dobra?:mrgreen::mrgreen::-P
no kurde....
dobra, dobra, ale dałeś mi nie lada zadanie. muszę sobie telefon naładować i przypomnienie ustawić, bo inaczej **** zimna... nie przypomnę sobie kogo miałam a kogo nie powinnam pozdrawiać ;) :mrgreen:

adambieg
5.11.11, 20:06

Na przykład ja. Dziś przetransportowałem się do Poznania i jutro będę na warsztatach. Trzeba ustalić jakieś hasło i odzew dla olytalibów, co byśmy się poznali:wink:

slaszysz
5.11.11, 22:43
Mam prośbę do uczestników z Poznania - jeśli ktoś ma adapter microSD -> SD to proszę o zabranie go jutro. Mam kartę microSD, a adapter gdzieś mi się zapodział.

jarmana
5.11.11, 23:55
Mam prośbę do uczestników z Poznania - jeśli ktoś ma adapter microSD -> SD to proszę o zabranie go jutro. Mam kartę microSD, a adapter gdzieś mi się zapodział.
włożyłam jakiś adapter do plecaka, ale czy to działa to nie wiem bo nie używam czegoś takiego. Kupiłam razem z kartą do telefonu i napisali że to adapter micro SD więc chyba powinno pasować. Jakby co to będę go miała w wielkim czerwonym plecaku i jak nie zdobędziesz innego to się zgłoś :)

slaszysz
6.11.11, 00:05
Dziękuję. :)

henry1
6.11.11, 00:52
Jack dzieki za miłe przyjęcie!
Plany chyba się zmieniły, może jutro wpadnę na chwilę do zamku. :-P
Pzdr.

jarmana
6.11.11, 21:33
warsztaty w Poznaniu się skończyły i aż żal, bo zabawa była przednia. Jak dla mnie mogą się odbywać co tydzień!
Jack: dzięki za rezerwację EP3 :)

Mirek!!!! (wiadomość specjalnie dla Ciebie:
POZDROWIŁAM towarzycho od Ciebie ;) mam nadzieję, że świadkowie się nie wymigają i potwierdzą, że pozdrawiałam... Powtarzałam te pozdrowienia jak mantrę mimo, że telefon zgubiłam przed warsztatami i przypominać nie miało mi co. Nie wiem czy to nie ze strachu mi się przypomniało :-P

Na warsztatach dostałam do pomacania cacuszko EP3 z obiektywem 17mm f2,8 (o ile dobrze pamiętam) i miałam nadprogramową liczbę zdjęć bo wiele zrobiło się samo ;) wystarczyło otrzeć się palcem o ekran i fota sama się robiła :mrgreen: a ocierałam się często bo ręce mi drżały z wrażenia ;)

Prowadzący nie zamęczyli i przekazali duża dawkę pożytecznych informacji, a towarzystwo forumowe niesłychanie sympatyczne i mam nadzieję że to nie ostatnie takie warsztaty w jakich będę mogła uczestniczyć chociaż powinnam się chyba takowych warsztatów wystrzegać bo istnieje obawa że zmuszą mnie do ogłoszenia upadłości :green:

Jeszcze raz dzięki i pozdrowienia dla całej grupy z Poznania :)

epicure
7.11.11, 00:22
Mi też się podobało. Parę lat fotografuję, a do tej pory nie miałem styczności z oświetleniem studyjnym. Byłem uprzedzony, nie mogłem się przekonać do pracy z lampami. Na warsztatach miałem okazję spróbować i, kurde, nie taki diabeł straszny :) Chyba zaczynam łapać ideę... :)

jarmana
7.11.11, 00:47
Mi też się podobało.
szczerze mówiąc byłam przekonana, ze Ciebie tam nie było :roll:
dopiero teraz po modelce widzę, że byłeś na tych samych warsztatach jednak w tej drugiej grupie bo modelka inaczej ubrana, aż jej nie poznałam "mrgreen:

---------- Post dodany o 23:45 ---------- Poprzedni post był o 23:44 ----------

Mi też się podobało.<br>szczerze mówiąc byłam przekonana, ze Ciebie tam nie było :roll:<br>dopiero teraz po modelce widzę, że byłeś na tych samych warsztatach jednak w tej drugiej grupie bo modelka inaczej ubrana, aż jej nie poznałam :mrgreen:

---------- Post dodany o 23:47 ---------- Poprzedni post był o 23:45 ----------

czy ktoś wie dlaczego nie mogę edytować posta i poprawić literówki oraz wyrzucić powtarzającego się fragmentu?

slaszysz
7.11.11, 00:57
Mi też się podobało. Co do studia to oczywiście przy takiej ilości osób trudno o wygodną pracę. Zatem porobiłem nieco zdjęć z back-stage'u. :)
Jak znajdę chwilę to coś przebiorę i wrzucę. A właściwie wrzuciłem już parę do mojego wątku.

---------- Post dodany o 23:57 ---------- Poprzedni post był o 23:56 ----------

Jarmana, jeszcze raz dzięki za adapter.

rol6
7.11.11, 09:08
Ja również podzielę się swoimi wrażeniami po wczorajszych warsztatach.

Przede wszystkim miło było się spotkać. Pozdrawiam klubowiczów z którymi rozmawiałem: Jacka, Jarmanę, Adambieg'a i przemiłą koleżankę Monikę, która wkrótce do nas dołączy. Pozrawiam również pozostałych klubowiczów, którzy bądź nie chcieli się przyznać do koleżeństwa z klubu, bądź byli "w drugiej grupie". :wink:

Przechodząc to oceny samych warsztatów mogę powiedzieć, że było wszystko czego się spodziewałem i oceniam całe przedsięwzięcie bardzo pozytywnie.
Zajawka marketingowa cyfrowych (w końcu organizatora) była bardzo krótka.
Jacek w właściwym tylko sobie humorem opowiedział o nowej linii PENów. Było trochę o filozofii całej linii PEN, trochę o stosowanych technologiach (dowiedziałem się na czym polega FAST AF :wink:), w sumie krótko na temat i bez przynudzania. Przy ocenie wystąpienia Jacka należy wziąć pod uwagę fakt, że większość uczestników spotkania, chociaż biegła w fotografii z linią PEN nie miała do tej pory styczności.
Część praktyczna warsztatów również była przeprowadzona sprawnie i rzeczowo. Można było wypożyczyć sprzęt i wybróbować go w warunkach studyjnych i w plenerze. Tutaj mogą się pojawić głosy niezadowolenia, że w studio było za mało czasu, że modelka "nie była na wyłączność" tylko uśmiechała się do czterech aktualnie fotografujących ( mających wyzwalacze lamp) tylko, że trudno w sposób sprawny w tak krótkim czasie dać możliwość przetestowania sprzętu w miarę sporej grupie uczestników.

Biorąc pod uwagę wszystkie aspekty warsztatów - towarzyskie i teoretyczno-praktyczne jestem w pełni zadowolony. :grin:

jarmana
7.11.11, 09:15
Ja również podzielę się swoimi wrażeniami po wczorajszych warsztatach.

Przede wszystkim miło było się spotkać. Pozdrawiam klubowiczów z którymi rozmawiałem: Jacka, Jarmanę, Adambieg'a
dzięki za pozdrowienia no i mam nadzieję, że do następnego razu... :lol:

adambieg
7.11.11, 09:33
W pełni podzielam zdanie rol6. Zabawa sprzętem przez kilka godzin w prawdziwych warunkach zdjęciowych a nie w sklepie gdzie tłumy ludzi to bardzo fajna sprawa. Gratulacje dla kolegi rola za wyróżnienie konkursowego zdjęcia :grin:. Dzielnie reprezentowaliśmy Olympusclub, moja fotka zdaniem jury również zasłużyła na firmową czapeczkę:wink:. Warto było pokulać się z Bydgoszczy.

Pozdrawiam wszystkich uczestników i do następnego spotkania. Kilka fotek wrzuciłem do swojego wątku:

https://forum.olympusclub.pl/threads/79166-Stare-i-nowe-nie-tylko-Olkowe-%29/page17?p=762807#post762807

Jack
7.11.11, 11:44
Jack dzieki za miłe przyjęcie!..To ja dziękuję:!::grin: Było mi niezmiernie miło pogadać z Tobą (o innych czynnościach towarzyskich nie już wspomnę - to właśnie było hotelowe wydanie Cuba Libre:wink::mrgreen:).
Moja żona doceniła wczoraj leczniczą moc litewskich ziół:wink::mrgreen:
Dzięki
Jack

henry1
7.11.11, 19:29
To ja dziękuję:!::grin: Było mi niezmiernie miło pogadać z Tobą (o innych czynnościach towarzyskich nie już wspomnę - to właśnie było hotelowe wydanie Cuba Libre:wink::mrgreen:).
Moja żona doceniła wczoraj leczniczą moc litewskich ziół:wink::mrgreen:
Dzięki
Jack

He! He! Masz bliżej do tych ziół.
One są tak dla zdrowotności jak mawiał śp. Pawlak :-P :-P :-P

Jack
8.11.11, 00:07
Jednak co Poznań, to Poznań! Gościnni, zadowoleni i uśmiechnięci...
(oczywiście pozdrawiam cały kraj)
Jack

jarmana
10.11.11, 14:17
Jednak co Poznań, to Poznań! Gościnni, zadowoleni i uśmiechnięci...
(oczywiście pozdrawiam cały kraj)
Jack
Myślę, ze to nie kwestia miejsca a bardziej nastawienia ;)
pozdrawiam wszystkich uczestników, prowadzących i pozytywnie nastawionych ;)