Zobacz pełną wersję : cissic - rozne moje zdjecia
Strony :
1
2
3
4
5
[
6]
7
8
Kilka tatrzańskich panoram. Pierwsza to Goryczkowa Czuba z całym inwentarzem, Myślenickie Turnie etc, Mnichowe Turnie i ogólnie "Giewonty"
657,658,659,660
Super widoki.
Niestety widoki "występowały" sporadycznie, ale ogólnie było fajnie
- - - - - - - - - - AKTUALIZACJA - - - - - - - - - -
Z racji pogodowych zdecydowaliśmy się eksplorować po raz milionowy Pieniny - zarówno Właściwe, jak i Małe. Może widoki nie są równie imponujące, ale mam spory sentyment do tych gór, a zwłaszcza trasy z Zamku pienińskiego na Sokolicę. Szlak tak klasyczny, że aż bolesny, ale ma swoje niezaprzeczalne uroki - zwłaszcza, że wszyscy walą na Okrąglicę/TrzyKorony i o turystów tam zdecydowanie trudniej. Jeśli ktoś jakimś cudem tam nie był to polecam. To idealna rozgrzewka przed trudniejszymi trasami w Tatrach, ale też i piękny finisz ;)
- Widok na Babią Górę po drodze na Okrąglicę
- Szczyt Sokolicy i panorama Tatar Bielskich oraz Wysokich. Tych drugich to oczywiście tylko fragment, ale za to widać Łomnicę i Gerlach
- Beskid Sądecki nad Szczawnicą. Widok z okolic Wysokiego Wierchu
- Ponownie zdjęcie Tatr Bielskich. Tym razem z Wysokiej lub jak ktoś woli z Wysokich Skałek
- Rzut oka na miejscowości Kamionka oraz Lubowla z Wysokiej. W oddali majaczą góry Lewockie
661,662,663,664,665
Ciekawe zdjęcia, dobry zwięzły opis.
Gratuluję samozaparcia i kondycji.:wink:
Zdjęcie Tatr Bielskich ma moc ;)
Jeszcze kilka fotek z tatrzańsko-pienińskich wędrówek
666,667,668
Ciekawe zdjęcia, dobry zwięzły opis.
Gratuluję samozaparcia i kondycji.:wink:
Samozaparcie zawsze jest ważniejsze niż kondycha. Jestem aktualnie po rocznej przerwie od mocniejszego ruchu i przyznaję się, że mam połowę swojej mocy. Muszę też parę kilo zrzucić, ale wszystko jest w normie ;)
+ kilka fotek z kolorowych Pienin
669,670,671
Jeszcze dwie pienińskie panoramy z Sokolicy w stronę Szczawnicy
672,673
Jeszcze dwie pienińskie panoramy z Sokolicy w stronę Szczawnicy
672,673
A nie mogłeś to mój drogi połączyć obie panoramy razem ?
195048
.
Wyszło cudo :)
Pozostałe górskie kadry bardzo przyjemne.
Pozdrawiam
Ładne widoki a i ciekawa pogoda Ci się trafiła w Tatrach.
[QUOTE=Bodzip;1323831]A nie mogłeś to mój drogi połączyć obie panoramy razem ?/QUOTE]
Wiedziałem, że tak się to skończy i znajdzie się ktoś kto się z tymi panoramami zabawi :)
Przyznaję, że mogłem ale czasu wczoraj brakło. Wczoraj skończyłem robotę o 04:30 i nie miałem czasu na takie gimnastyki :) Zresztą teraz po prawie dwóch tygodniach wojaży mam kupę zaległości w robocie. Zwłaszcza, że ubzdurałem sobie zrobić animowaną prezentację w HTMLu a to pracochłonne zajęcie...
Warszawskie klimaty. Ogólnie okolice Żerania i Potoku
674,675,676
Bardzo ładne "Warszawskie klimaty".
Dzięki. Tym razem klimaty zdecydowanie podwarszawskie, ale też Wiślane - czyli Gassy i przeprawa promowa do Karczewa. Czasy naświetlania 60"
677,678,679
Warszawskie klimat podobają mi się.
Mosty i wiadukty cd
680,681,682
Warszawa nocą
683,684,685,686
Deszczowa Warszawa
687,688,689,690
Lubię PKiN. Od razu widać, że Wawa, a nie jakiś NY, czy inny Singapur ;)
Interesujący jest ten deszcz, podoba mi się :-)
Las Kabacki. Szkoda, że światła brakło. Jakaś ponura ta jesień...
692,693,694,695,696
Troszkę śniącej Warszawy
670,671,672
Warszawa nocą świetnie pokazana.
Skoro jest ok to jeszcze kilka strzałów z tego samego wieczora:
673,674,675
Kolejne fajne foty nocne z Warszawy.
Dałbym Ci plusów 100 za regularne wizyty, ale muszę "je rozdać innym" ;)
Poniżej jeszcze wczorajszy strzał
676
Na 676 świetnie wyszły ładne, delikatne smugi na wodzie .
DWT
nocne warszawskie kadry bardzo fajne :grin:
Dzięki. Moglo być bardziej symetrycznie, ale deszcz mnie przepędził ;)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Kraków z ostatniego weekendu
677,678,679,680,681
Kiełbachy świetne :-)
Mam kilka fajniejszych, ale idą do szuflady. Zbytnio pachną łamaniem praw a nie pytałem się czy mogę fotki publikować ;)
Mam kilka fajniejszych, ale idą do szuflady. Zbytnio pachną łamaniem praw a nie pytałem się czy mogę fotki publikować ;)
Pędzili ? :mrgreen:
Pędzili ? :mrgreen:
Na 100% się uwijali. Podziwiam ludzi, którzy potrafią zasuwać w takim tempie i ogólnie w tak kosmicznych warunkach. Z musu byłem z rodzinką we włoskiej restauracji i było raczej pusto. Na rynku pieniądz się kręcił. Masy ludzkie - wszelkich narodowości - pochłaniały nasze "swojskie jadło", a obok w knajpie zabrakło pierogów i schabowych :)
Trzecie święta młodego
682,683,684,685
Rośnie...
A no rośnie. Jest silny i ma tylko psoty mu w głowie, jak tata ;)
Zawady + Czersk o północy. Wybaczcie kable ;)
686,687,688,689
Pasmo Klonowskie i Lasy Suchedniowskie w ostatni piątek. Liczyłem na troszkę lepszą pogodę, ale się klasycznie przeliczyłem.
W sumie wyszło fajnie 50 km. Oczywiście mapki nie numeruje ;)
690,691,692
Zdjęcie z kamieniołomem fajnie wyszło-tyle rożnych warstw: niebo, las, sam kamieniołom. Wydaje się, jakby dziura była do samych Chin :D
Zdjęcie z kamieniołomem fajnie wyszło-tyle rożnych warstw: niebo, las, sam kamieniołom. Wydaje się, jakby dziura była do samych Chin :D
To spora dziura i jedyne zdjęcie w tej wrzutce "zrobione" aparatem fotograficznym. Pozostałe z wygody strzeliłem telefonem ;)
Poniższa panorama nie oddaje niestety rozmiaru kopalni. Jedyne co widać to głębokość.
W sobotę zaliczyliśmy z kuzynem sympatyczny przelot z Zagnańska do Piekielnej Bramy. Kilometrów było mniej, ale śniegu dowaliło i zrobiło się ślisko. Spora część trasy prowadziła szlakiem pieszym wśród mokradeł, które niespecjalnie zamarzają przy błahych -11°C. Dodatkowym utrudnieniem były zdewastowane szlaki po legalnej lub dzikiej wycince - ciężko to ocenić bo widziałem już różne rzeczy. Trasa idealna dla tych, którzy lubią się solidnie zmęczyć. Właściwie ten przelot można robić na rowerze tylko suchym latem lub zimą, bo to jedno wielkie bagno poprzecinane strumieniami. Polecam
Tym razem nie daję żadnych numerków zdjęć. Znowu pierwsze zdjęcie aparat foto, a reszta to telefon
Nasze psiaki
693,694,695,696,697,698,699
Widać, że sezon ogórkowy przed nami.
Sezonu ogórkowego ciąg dalszy. Może po środzie będzie mniej "ogórzasto" ;)
670,671,672
Sezon ogórkowy
673,674,675,678,679
Holand czy Poland :) ??
rośnie jak n drożdżach ;) fajny brzdąc :)
Poland i raczej się to nie zmieni. Niestety zupełnie nie mam czasu na foto. Wziąłem się natomiast za siebie. Teraz tylko jeżdzę na rowerze i biegam. Zaraz czas będzie pójść w góry. Parę kg trzeba zrzucić ;)
Zdjęcia dziecka były by świetne, gdyby nic nie wnoszące w tle krzesła i stolik.... Znam to, człowiek koncentruje się na dzieciaku a tło.... potem widać, że przeszkadza.
Zdjęcia dziecka były by świetne, gdyby nic nie wnoszące w tle krzesła i stolik.... Znam to, człowiek koncentruje się na dzieciaku a tło.... potem widać, że przeszkadza.
Zdjecie raczej sytuacyjne. Nie planowałem planu zdjęciowego, ale oczywiście masz rację. Następnym razem powalczę z tłem ;)
W 680 brakuje mi całego ptaka, ale każdy ma swój punkt widzenia.
W 680 brakuje mi całego ptaka, ale każdy ma swój punkt widzenia.
Według mnie kolega cissic chciał pokazać tę piękną mozaikę ogona, a że jest okrągły więc musiał ciąć by nie było widać jakiegoś tam tła.
Według mnie kolega cissic chciał pokazać tę piękną mozaikę ogona, a że jest okrągły więc musiał ciąć by nie było widać jakiegoś tam tła.Dlatego napisałem, że każdy ma swój punkt widzenia. Ja patrzę na to jako dokumentalista.
MZ całe ptaszysko wyglądało by jak sto milionów innych ptaszysk z strzelonych telefonem. Paw był wyjątkowo cierpliwy, więc pozwolił mi do siebie wyjątkowo blisko i idealnie się wpasował w kadr. Dzięki za komentarze
Urodzinowy spływ Czarną Hańczą. Było sporo luda, ale jakoś się udało dopłynąć w całości ;)
681,682,683
Śluza Sosnówek na Kanale Augustowskim
684,685,686,687
Marycha z Jeziora Pomorze do Stanowiska. Po lewej stronie zasadniczo mamy Litwę, choć oczywiście nie od samego początku ;)
688,689,690,691
Marycha cd, którą polecam wszystkim od jeziora Pomorze. Rzeka moim zdaniem dużo fajniejsza niż Czarna Hańcza, która ma jednak świetne momenty, zwłaszcza gdy płynie przez las. Jest niestety nudna, na długim odcinku. Jeśli przy okazji mamy lampę, to spływ bywa momentami męczący ;)
692,693,694200953
200955
201184
200952
200954
201183
201185
Jeszcze kilka strzałów z Czarnej Hańczy. Ostatnie zdjęcie to Jegrznia
695,696,697,698
Nie wiedziałem, że na spływie może być tak przyjemnie bo na Twoich fotkach fajnie widać spokój i obcowanie z przyrodą.
Nie wiedziałem, że na spływie może być tak przyjemnie bo na Twoich fotkach fajnie widać spokój i obcowanie z przyrodą.
Bywa, że jest mniej spokojnie. Czasami jest tak ciężko, że aparatu nie wyjmuję, bo szkoda mi go utopić ;)
Malaga nocą i pod koniec dnia. Pierwsze zdjęcie jest zrobione na miejskiej plaży, kolejne z zamku Gibralfaro
699,700
Rzeka Gwadalkiwir w Sewilli, nocą. Czas naświetlania 60 sec
701,702
Procesja Bożego Ciała w Sewilli
703,704,705
Sewilla na pożegnanie i Kordoba na dzień dobry, a właściwie na dobry wieczór ;)
706,707,708,709
Okolice Grenady. Ośnieżony masyw, to Sierra Nevada z górującym nad okolicą Veletą 3396 m n.p.m. - drugim szczytem kontynentalnej Hiszpanii
710,711,712,713,714
Kordoba i Sewilla ładne miasta. Byłem tam chyba dwa lata temu . Choć w Sewilli bardzo gorąco było. Fajnie zobaczyć ponownie takie fajne miejsca.
Kordoba i Sewilla ładne miasta. Byłem tam chyba dwa lata temu . Choć w Sewilli bardzo gorąco było. Fajnie zobaczyć ponownie takie fajne miejsca.
Nam Andaluzja oszczędziła jak na razie swojego piekarnika. W Sewilli było chyba max 30 °C. Rano jest dość chłodno, zwłaszcza w Grenadzie, gdzie akurat jestem. Dzisiaj nawet w Sierra Nevada zaliczyłem temperaturę w okolicach zera. To chyba najchłodniejsza wiosna od lat. Moja znajoma kilka lat temu w Kordobie - o tej porze - miała urocze 40 °C :)
Kilka zdjęć z Sierra Nevada. Pogoda była ogólnie paskudna, ale na sam koniec troszkę poświeciło. Właściwie padało od samego parkingu (2500 m n.p.m.) i wiało z taką mocą, że dwa razy prawie się wywróciłem. Raz tylko miałem przyjemność doświadczyć gorszej pogody, na Babiej Górze. Różnica jest tylko taka, że Babia to pagórek, przy tych Hiszpańskich szczytach i szybko można z niej zejść. Tu jest źle przez wiele godzin. Plan miałem dość prosty - w opcji optymalnej wejść na Mulhacéna (3478 m n.p.m.), a w opcji minimalnej pokonać wysokość na której jeszcze nie byłem. Liczyłem, że może uda mi się wejść na Veletę (3395 m n.p.m.), ale błoto ze śniegiem, niskie gęste chmury oraz silny wiatr zniechęciły mnie od tego i zawróciłem praktycznie spod samego szczytu. Zostało mi może 150 m. Pewnie już tu nie wrócę, ale polecam wszystkim tę wycieczkę - zwłaszcza, że gdy nie ma śniegu autobus kursuje co 40 minut i wwozi turystów dokładnie na wysokość 3100 m n.p.m. Stamtąd łatwo można się dostać na Mulhacéna, który jest najwyższym europejskim szczytem Hiszpanii i zalicza się do Korony Europy. Dodatkowo biegnie tu najwyższa droga (3.200 m n.p.m.), którą można pokonać na rowerze w Europie. Przypominam tylko, żeby zabrać ze sobą jakąś Aspirynę, bo na tej wysokości można mieć już objawy choroba wysokościowej i coś ciepłego, nawet w lato.
Ostatnie zdjęcie daję po za konkursem. Mocno je podciągnąłem w PSie, bo właściwie niewiele na nim było widać. Tu jeszcze miałem trochę suche buty, potem już tylko chlupało ;)
Jedyny minus mojego planu minimum, to asfalt. Nie lubię tego w górach, ale w tym wypadku nie wybrzydzałem. Bez niego nie doszedłbym nigdzie, bo śnieg paskudnie płyną. Wycieczkę traktowałem jako rozgrzewkę przed Tatrami, w które wyruszam już za 10 dni.
715,715,718,719
lisiajamka1
10.06.18, 10:40
Bardzo ciekawe zdjęcia, szczególnie 705 - 708, 711 i cała Sierra Nevada :)
Sierra Nevada fajnie wygląda, ale gdzie jej tam do Tatr ;) Na "dobitkę" wrzucam jeszcze kilka fotek z Grenady, która jest chyba najfajniejszym hiszpańskim miastem w jakim byłem. Wiadomo, że jest jeszcze "pozakonkursowa" Barcelona, ale to inna bajka i nie ma jej co porównywać do Grenady. To dwie różne strony galaktyki i obydwa unikatowe. Gdybym jednak miał jeszcze tylko raz wrócić do Hiszpanii, to wybrałbym zdecydowanie Grenadę.
Na pierwszych dwóch zdjęciach mamy widok z dachu hotelu w którym mieszkam, dalej mamy najtrudniejszą do sfotografowania katedrę jaką widziałem, czyli Katedrę Najświętszej Maryi Panny od Wcielenia i na samym końcu kawalątek Alhambry, na tle gór
720,721,722,723
Troszkę dziwnych kształtów
724,725,726,727
Gdzie się tak bawisz ? :)
Teraz już nigdzie, ale zasadniczo to było w Andaluzji :)
@ troszkę dziwnych kształtów
Aż oczy bolą od patrzenia na te kółka i kropki.:shock:
Fajna jest ta Hiszpania ze śniegiem na szczytach, jeśli się go widzi z doliny. Z tego co widzę można wjeżdżać w góry na rowerze.
Fajna jest ta Hiszpania ze śniegiem na szczytach, jeśli się go widzi z doliny. Z tego co widzę można wjeżdżać w góry na rowerze.
Dokładnie.Jest tam najwyżej położona w Europie trasa rowerowa
@ troszkę dziwnych kształtów
Aż oczy bolą od patrzenia na te kółka i kropki.:shock:
Trochę tak ;)
Jeszcze kilka andaluzyjskich ciemniaków
278,279,280,281
B&W ciąg dalszy
282,283,284
Coś tam jeszcze z B&W
285,286,287,288
B&W ciąg dalszy
289,290,291,292
Ostatnie niedobitki
231,232,233
Krywań. Sam szlak (zielony z Tri Studnicky a potem niebieski na wierzchołek) bardzo sympatyczny i całkiem szybki. Na trasie było troszkę deszczowo, ale na szczycie przywitało nas "niestety punktowo" słoneczko. Widoków prawie zero, ale przynajmniej skała sucha, bo podejście na Krywań, a potem zejście w deszczu to żadna przyjemność - nawet na tak względnie łatwym szlaku. W kilku opisach znalazłem info, że pod szczytem robi się ciężko dla osób z lękiem wysokości. Może i tak jest, ale jakoś nie doświadczyłem niczego wybitnie emocjonującego. Znacznie fajniejsze było wejście na Małą Wysoką, ale i tam nie kręciło się w głowie od stromizny ;) Co najfajniejsze, to na szlaku nie spotkaliśmy praktycznie nikogo. Na szczycie siedzieliśmy sami przez prawie dwadzieścia minut, zanim przepędziły nas deszczowe chmury...
234,235,236,237
Zejście z Krywania
238,239,240,241
Podejście na Małą Wysoką. Fajna wysiłkowa trasa. W sumie jakieś 27 km. Z robieniem zdjęć zajęła mi 13 godzin. Spotkaliśmy przy okazji Misia, ale to w dolinach Tatrzańskich norma ;)
242,243,244,245
Powrót na Łysą Polanę
246,247,248,249,250
Podoba mi się. Z przyjemnością oglądam. Niestety nie mogę dac plusika. Może ktoś w moim (i swoim) imieniu.
Dałem w Twoim i swoim imieniu:-)
... Niestety nie mogę dac plusika. ...
Coś robisz nie tak, mój poszedł ;)
Fajnie, że się Wam podoba. Niestety szybko w górach się nie pojawię, ale obiecuję coś we wrześniu wrzucić :)
Znalazłem jeszcze kilka fotek z Pienin. Sezon flisacki chyba się rozpoczął :)
251,252,253,254,255
Pomieszałem numerację. Zgubiłem gdzieś 500 zdjęć :)
Następna fota będzie numer 756
Skrwa w tym sezonie to prawdziwa Amazonia. To była super dwudniowa przygoda, połączona z urodzinami kumpla. Drugiego dnia musieliśmy zrobić 40 km, bo na starcie troszkę popadało i lekko nas to opóźniło. Dystans może nie kosmiczny, ale Skrwa z Parzenia do Lasotek robi się lekko zawalona drzewem, a to prawie 15 km. Dodatkowo rzeka po ostatnich upałach jest dość płytka i lubi zaskoczyć kamieniem lub mielizną. Zabawy jest kupa. Polecam lubiącym przygodę na wodzie ;)
326, 327,328,329
Skrwa zapewnia całkiem sporo zabawy. Ogólnie to leniwa rzeka, ale na ostatnich 20 km wyraźnie przyśpiesza
330,331,332
Fajowe zdjęcia. Aparat w worku foliowym ? :)
Fajowe zdjęcia. Aparat w worku foliowym ? :)
Raz tylko miałem aparat w worku, na swoim pierwszym spływie. Nigdy więcej nie popełnię tego błędu ;)
Aż żal, że już nie uczestniczę w takich spływach.
Mam to samo........:cry:
Mam to samo........:cry:
Panowie, przecież możecie sobie zorganizować fajny spływ. Mogę Wam nawet pomóc - w wyborze rzeki, bazy noclegowej i co tam Wam jeszcze do głowy przyjdzie. Dajcie tylko znać
Ostatnie strzały. Młody i coś z Podlasia z wczoraj
333,334
Hehe, mlody na chmurce:)
ciupek cieplej bym dal
Godspeed
Hehe, mlody na chmurce:)
ciupek cieplej bym dal
Godspeed
Kurde balans spróbuję. Fajnie, że się podoba
Kilka fotek z ostatniego wypadu w nasze Tatry Zachodnie
335,336,337
Sliczniusio zlapane, gratki
Godspeed
Chyba się nie wyspałem, ale na 335 widzę łono samicy japońskiego potwora... :mrgreen:
Chyba się nie wyspałem, ale na 335 widzę łono samicy japońskiego potwora... :mrgreen:
Masz oko :) genialnie wypatrzone :D
Masz oko :) genialnie wypatrzone :D
Nie wiem co palicie, ale odstawcie to na dzień lub dwa :)
Tak bez palenia, to bym przyciął trochę z lewej, ten biały tuman nic nie wnosi, a wydaje mi się, że zaburza lekko proporcje :)
Tak bez palenia, to bym przyciął trochę z lewej, ten biały tuman nic nie wnosi, a wydaje mi się, że zaburza lekko proporcje :)
Dzięki, to zacna uwaga :)
Tatry cd. Tym razem już po zachodzie słońca
338,339
Taterki cd
340,341
Mniam :)
Plusa nie dam, bo system...
Mniam :)
Plusa nie dam, bo system...
Fajnie, że Ci się podobają. Poniżej kilka podobnych strzałów, ale już bez numeracji
Fajnie, że Ci się podobają. Poniżej kilka podobnych strzałów, ale już bez numeracji
Wiesz... sam jestem "koziorożec" :mrgreen:
Kiedy zrobiłeś te kozice?
Kiedy zrobiłeś te kozice?
W zeszły piątek, na Wołowcu
dzięki, to już prawie zima w górach :-) Masz szczęście do kopytnych ;-)
dzięki, to już prawie zima w górach :-) Masz szczęście do kopytnych ;-)
Zima akurat kiedy byłem odpuściła na parę dni, ale już wróciła. Odnośnie kopytnych, to faktycznie wpadają mi pod nogi, a właściwie pod obiektyw ;) Zresztą na Wołowcu kozice są cały czas. Po drugiej stronie (od strony Rohaczy) siedzą świstaki, ale żadnego nie wypatrzyłem
Piękne te taterki na twoich zdjęciach, dzikie takie i niezadeptane.
Piękne te taterki na twoich zdjęciach, dzikie takie i niezadeptane.
To niestety tylko takie pozorne wrażenie. Polskie Tatry są gęsto odwiedzane. Miejscami mam wrażenie, że biegnie obok siebie kilka szlaków. Ludzie chodzą byle jak, a stan samych ścieżek delikatnie mówiąc odstaje od tych słowackich, choć i one nie są idealne. Mimo wszystko jestem przeciwny jakimś ograniczeniom. Po prostu trzeba by to jakoś lepiej zorganizować
Tatry cd. Kolejno - Rohacz Ostry, kumpel na Wołowcu i jedno z kilku rohackich jeziorek świecących przez chmury
342,343,345
To niestety tylko takie pozorne wrażenie. Polskie Tatry są gęsto odwiedzane. Miejscami mam wrażenie, że biegnie obok siebie kilka szlaków. Ludzie chodzą byle jak, a stan samych ścieżek delikatnie mówiąc odstaje od tych słowackich, choć i one nie są idealne. Mimo wszystko jestem przeciwny jakimś ograniczeniom. Po prostu trzeba by to jakoś lepiej zorganizować
Niestety wiem, że to wrażenie. Oglądałem w TV scenki wakacyjne z Tatr. Kolejki do kolejki, kolejki na szczyt itp. Ostatnio w Tatrach byłem naście lat temu w sezonie i na bardziej uczęszczanych szklakach robił się już tłok. To jak to teraz musi wyglądać... Nie wybieram się, może kiedyś poza sezonem pojadę.
Jeziorko przez chmury dobre, gdybyś wstawił gdzieś to zdjęcie i nie napisał co to jest to byłoby pewnie wiele ciekawych pomysłów.
Polecam Słowację w czerwcu i jesienią. Jest pięknie i pusto, jak kiedyś bywało. W każdym razie ja mam takie wrażenie. Niewiele pamietam z lat 80, ale mam taki przebłysk z kolonii jak byliśmy w Dolinie Pięciu Stawów i był luz. Znaczy turystów było ich całkiem sporo, ale nie były to Krupowki ;)
Sugeruję dłuższe doliny. W czerwcu idąc Doliną Białej Wody na Małą Wysoką spotkałem dosłownie 4 osoby. Pod Polskim Grzebieniem od "tatromaniaków" zrobiło się gęściej, ale to było dosłownie kilkanaście osób. Szybko z kumplem ich minęliśmy i przez jakieś naście minut byliśmy sami na szczycie.
Teraz zastosowaliśmy technikę późnego wyjścia na szlak ;) O 14:00 wystartowaliśmy na Grzesia z Doliny Chochołowskiej i na Rakoniu już było pusto. Na Grzesiu owszem ktoś tam był, ale raczej już schodzili. Na Wołowcu doszliśmy jakaś parę, która szybko się ukręciła i zostawiła nas samych. Przez godzinę miałem wrażenie, że Tatry są nasze. Schodząc z Wołowca spotkaliśmy Słowaka, który sobie przyczłapał popatrzyć na zachód słońca. Było super. Już nie mogę się doczekać wiosny :)
Podoba mi się 348, ta granica chmur na szczycie. Kozice urocze ale moim zdaniem brak im mikrokontrastu :)
Podoba mi się 348, ta granica chmur na szczycie. Kozice urocze ale moim zdaniem brak im mikrokontrastu :)
Robione 135 przez chmury. Zdecydowanie brakuje kontrastu
Tatry cd
349,350, 351
Chmurki to co lubie.
Chmurki to co lubie.
Pozdrawiam :)
Troszkę Pienin.Sokolica robiona w pełni
352,353,354
Końcóweczka Pienin i Tatr
355,356,357
Nadplanowy kajaczek na Wkrze. Sama rzeka nie porywa zaprawionych w spływach wyjadaczy, ale jest przyjemna i miejscami urodziwa
358,359,360,361,362
Spływowe foty zawsze fajne.
Spływowe foty zawsze fajne.
Na wodzie od razu wszystko wygląda lepiej :)
363,364,365
Zgadzam się, wszystko wygląda lepiej :-)
Podobają mi się kolejne.
No to finisz z kajakami. Kaczuchy i kumpel ;)
366,367,368
Ostatni przejazd po lesie Kabackim z kumplem i kuzynem
369,670,671,672
Przelot przez Kabaty kilka dni wcześniej. Powyżej zrobiłem małego baobla z numeracją. Zamiast "6" powinny być "3" ;)
372,373,374,375,376,377
40-tka kupla na przelocie rowerowym. Lubię te nasze rowery po mieście ;)
378,379,380
Pięknie niebieskie te zdjęcia.
Świetne są :!:
Pięknie niebieskie te zdjęcia.
Świetne są :!:
Fajnie, że się podobają. Troszkę siedzimy nad Wisłą w przerwach między rowerowymi "przelotami", to z nudów cykam ;)
Poniżej coś z wczoraj. Niestety miałem z długich obiektywów miałem tylko stałkę i nie było jak odejść by lepiej ująć miasto
381,382,383
Tadeusz Jankowski
27.11.18, 14:09
Podoba mi się takie drążenie tematu, ostatnie trzy fotki najbardziej. 381, 383 są super, kolory przyciągają, szczegóły prowadzą to w górę, to w dół, w lewo i w prawo, ładna jesteś Warszawo.
Pzdr, TJ
Fajnie, że się podobają. Drążenie trochę wynika z ciągłego śmigania na rowerze. Koledzy tylko przewracają oczami jak muszą zmarnować 30 min na kilka zdjęć ;)
Poniżej kolejna porcja nocnych zdjęć. Tym razem Las Kabacki alone, bez kumpli, za to ze statywem
384,385,386,387
Dzięki. BTW brakowało mi modela, więc sam siebie uwieczniłem. Na tym śniegu 2x135mm w 12 sekund, to była mordęga ;) Niestety mam małą awarię rowerową. Dobrze, że mam już nową piastę, ale cholernie mi szkoda tego DT Swiss. Ostatnie piasty robione w Europie...
Kabaty i okolice w nocy i "rowerowo" cd
388,389,390
Nie ma już. W Warszawie wszytko płynie :)
A tak na poważnie, to zdjęcia są sprzed opadów, z okolic 20 grudnia
389 i 390 fajne kolory i linie.
389 i 390 podobają mi się.
Uprzejmie donoszę, że zdjęcie z tego wątku (https://forum.olympusclub.pl/threads/78720-cissic-rozne-moje-zdjecia/page69?p=1346613&viewfull=1#post1346613) autorstwa cissica zostało Fotografią Miesiąca Października 2018
Gratuluję życząc odkurzenia wątku :mrgreen:
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=204596&d=1538441319
Znowu foty z kajaków ;) Spływ odbył się tydzień temu Czarną i Luciążą, które są dopływem Pilicy. Rzeki całkiem fajne, zupełnie się nie spodziewałem, że aż tak będzie fajnie. Oczywiście są rzeki fajniejsze, ale tu nie było lipy. Czarna nawet na początku była dość bystra, co nas mocno zaskoczyło.
391
211722
392
211723
393
211724
394
211725
@391 i 382 - bardzo ładnie się ta woda skrzy :lol:
Foty spływoe zawsze są fajne.
Kilka strzałów na Alpy wschodnie, zachodnie i południowe. Już wiem, że będę tu musiał wrócić. Może się nawet przeprowadzić ;)
395
211950
396
211951
397
211952
398
211953
399
211954
340
211955
398 świetne.
Dzięki. Niestety na tej fotce wyłażą wszystkie niedoskonałości mojego szkła. Strasznie mi leci kontrast w pewnych sytuacjach. Głównie gdy ostrzę na nieskończoność i trochę pod światło. Muszę się zastanowić w którą stronę iść ze swoim systemem. Chciałbym najpierw tylko zobaczyć jakiś ruch ze strony Olka, bo odnoszę wrażenie, że stoję w miejscu
Jakich byś problemów nie miał to i tak 398 jest super
Dzięki. Trochę schodzimy na ziemię, ale wszystko jest w tych samych okolicach - czyli jeziora Garda
341
212040
342
212041
343
212042
344
212043
Pieniny
345
213693
346
213689
347
213687
348
213690
Tatry Słowackie. Fajna wycieczka i mój pierwszy pozaszlakowy szczyt Furkot 2404 m n.p.m.
349
213717
350
213718
351
213719
352
213720
253
213721
254
213722
255
213723
256
213724
257
213725
258
213726
Bardzo ładna seria, brawo :)
majeczek78
19.08.19, 12:26
Jest fajnie.
Fajnie to mało powiedziane, zdjęcia są świetne, wieloplenerowe, dobrze pokazują monumentalność gór.
Kajaki też przyjemne dla oka.
Bardzo fajna górska seria. Czuć potęgę gór.
Super fajnie, że fotki Wam się podobają. Przyznam się szczerze, że liczyłem na jakiś sympatyczny zachód słońca, ale pogoda nam spłatała psikusa i słonko ok 19:00 schowało się za chmurki. Ogólnie jednak narzekać nie mogę, bo bylo wtedy mocno deszczowo i tylko ten jeden dzień był praktycznie w Tatrach w pełni słoneczny. Może następnym razem się uda ;)
Podlasie. Nowa Wola. Początek dnia
359
213773
360
213774
361
213775
362
213776
363
213777
364
213778
365
213779
sympatyczne te ostatnie - ładnie światełko zagrało :)
Początek dnia to zdecydowanie dobra pora na zdjęcia. Ładnie pokazana wieś. Chociaż przyznam szczerze, że ostatnimi czasy jak jeżdżę przez jakieś podmiejskie wioski to coraz mniej zwierząt, zagród, maszyn rolniczych. Piękne, zadbane domki, trawniczki, widać że ludzie pracują w różnych branżach a we wsi tylko mieszkają.
Świetna ta pięciolinia z ptaszkowymi nutami, ciekawe co za melodię grają.
Spływ przed tygodnia. Wkra - Sona (kawałek) - Wkra - Narew do ujścia
366
215553
367
215554
368
215555
369
215556
370
215557
371
215558
372
215560
373
215561
374
215562
375
215563
376
215564
377
215565
378
215566
Świetna seria.
Podoba mi się.
Świetna seria.
Podoba mi się.
Fajna pogoda nam się trafiła. W następny weekend jedziemy zrobić całą Sonę. Liczę na sporo gimnastyki ;)
Rower w lesie Kabackim
379
215667
380
215668
381
215669
382
215670
383
215671
Świetne :)
Podziękował :)
Fajne sielskie obrazki z Nowej Woli. Podoba się też spływ i rowerowy lasek kabacki. Swoją droga to, czy nie oślepiasz jadąc z tak potężnym reflektorem z przodu roweru.
Fajne sielskie obrazki z Nowej Woli. Podoba się też spływ i rowerowy lasek kabacki. Swoją droga to, czy nie oślepiasz jadąc z tak potężnym reflektorem z przodu roweru.
Dzięki za wizytę i komentarz. Światełkiem nie oślepiam, bo moja czołówka ma tylko 180 lumenów i nie świecę nią na wprost (379). Jeżdżę głównie nocą i nic mnie tak nie wkurza jak mocne światło prosto w oczy. Facet na zdjęciu pod drzewem to przypadkowy rowerzysta, który wjechał mi pod tele. Pozdrawam
Przecież wiesz, że żartowałem bo Olympusowe chłopaki są wzorem na drodze:grin:.
majeczek78
27.10.19, 21:55
Przyjemne obrazki.
Szwajcaria Kaszubska. Łąki
384
223730
385
223731
386
223732
387
223733
388
223734
389
223735
Ładna seria, klimatyczne. Gratulacje.:)
Ładna seria, klimatyczne. Gratulacje.:)
Dzięki. Postaram się jeszcze coś klimatycznego wrzucić :)
Btw coś mi się w numeracji pochrzaniło i rok temu. Trudno od następnego zdjęcia lecimy od numeru 450.
Łąkowa seria świetna. Motyl na tle zielonym piękny.
Szwajcaria Kaszubska. Pola
450
223745
451
223746
452
223747
453
223748
Łąkowa seria świetna. Motyl na tle zielonym piękny.
Pogoda dała radę. Miało padać, a tu taka niespodzianka :)
451 - świetny.
452 - świetniejszy
453 - najświetniejszy
Znakomita seria.
453 - pomysł z maszynami rolniczymi w "zamazanym" mglistym tle świetny.:)
Szwajcaria Kaszubska. Zwierzaki
454
223756
455
223758
456
223759
457
223760
458
223761
Szwajcaria Kaszubska. Mgiełka
459
223771
460
223770
361
223772
362
223773
Fajne te ostatnie wstawki. Popraw numerację - chyba Ci się palec omsknął i po 460 jest 361.
379, 382, 383, 454, 455 świetne.
Fajne te ostatnie wstawki. Popraw numerację - chyba Ci się palec omsknął i po 460 jest 361.
To moja "nowa" klawiatura. Od roku mam ten problem. W poprzednią klepałem 12 lat :)
Szwajcaria Kaszubska. Panoramy
Z poprawioną numeracją :)
463
223777
464
223778
Nie przepadam za panoramami, a tu proszę, 464 bardzo udana ... 463 natomiast przypomina mi dlaczego panoram nie lubię :)
Nie przepadam za panoramami, a tu proszę, 464 bardzo udana ... 463 natomiast przypomina mi dlaczego panoram nie lubię :) Jakbyś napił się trochę procentów to byś polubił, inna wizja
Według mnie temu zdjęciu żaden trunek nie pomoże, 464 ma pazura, fajne proporcje, światło, kolor, coś się tam interesującego dzieje - rozbłysk, linie pola, cienie, wszystko fajnie gra, nie ma nudy.
463 to przeciwieństwo, według mnie. I tyle.
Według mnie temu zdjęciu żaden trunek nie pomoże, 464 ma pazura, fajne proporcje, światło, kolor, coś się tam interesującego dzieje - rozbłysk, linie pola, cienie, wszystko fajnie gra, nie ma nudy.
463 to przeciwieństwo, według mnie. I tyle.
Zgadzam się z Tobą, że 464 jest lepsze
Odkrywamy starą działkę na nowo...
465
223976
466
223973
467
223974
Płaskowyż Suchedniowski po deszczu
468
223985
469
223986
470
223987
469,470- fajne, aż czuć zapach lasu po deszczu :grin:
Odkrywamy starą działkę na nowo...
czasami można odkryć niezłe skarby :wink:
Płaskowyż Suchedniowski po deszczu
471
223995
472
223996
473
223997
469,470- fajne, aż czuć zapach lasu po deszczu :grin:
czasami można odkryć niezłe skarby :wink:
Solidnie nas zmoczyło, ale potem słoneczko nam wynagrodziło wszystko. Na działce zasadniczo wszystkie skarby zostały już wyniesione przez uczynnych sąsiadów ;)
Tadeusz Jankowski
30.06.20, 20:26
465,466, kierunek, w którym poszedłeś z tymi fotkami moim zdaniem jest obiecujący. Można z niego bardzo wiele wyciągnąć.
Pzdr, TJ
Okolice grani Rohaczy. Wycieczki niestety nie dokończyłem. Trzeba będzie tam wrócić
474
225715
475
225716
476
225717
478
225718
Ładne ujęcia, gratulacje :)
Fajnie, że się podoba. Poniżej jeszcze kilka pstryków z tego wypadu
479
225728
480
225729
481
225730
482
225733
483
225732
484
225731
Wspaniałe widoki. Druga część podoba mi się bardziej, bo nie muszę domyślać się przez mgłę, która też w pierwszej części dodaje jakby magii w kadrach.
Jeszcze kilka panoramek
485
225760
486
225761
lisiajamka1
17.09.20, 10:55
Ładne widoki :)
Ładne widoki :)
Jak to w Tatrach, ale dzięki :)
majeczek78
18.09.20, 01:47
Górskie wrzuty bardzo fajne.
Piękne góry i pięne zdjęcia. Miło zobaczyć.
Panoramki świetne. Szkoda, że skrypt forum nie pozwala na większą dokładność.
Panoramki świetne. Szkoda, że skrypt forum nie pozwala na większą dokładność.
Zawsze można otworzyć grafikę na nowej karcie. Są delikatnie większe :) Pozdrawiam i dzięki
Bardzo fajne górskie obrazki.
Dzięki za radę. Nie korzystałem z tego sposobu.
Powiem więcej - bardzo dobre.
Dzięki wszystkim za komentarze. Jeśli dobrze pójdzie, to za 2 tygodnie wrócę w ten rejon Tatr. Jest więc szansa na jeszcze kilka zdjęć. Muszę tylko zwolnić tempo, bo to którym szliśmy zupełnie wyklucza fotografowanie ;)
Na koniec mam jeszcze jedno zdjęcie, ale to już tak poza konkursem
486
226088
Oj, podobne zdjęcie mam z Bukowego Berda na miejscowość Muczne :)
Oj, podobne zdjęcie mam z Bukowego Berda na miejscowość Muczne :)
Klasyk. Btw mam identyczne zdjęcie z pewnej tatrzańskiej doliny jak mój kumpel, a on nawet nie widział mojego strzału. Dodatkowo, to inna pora roku i nie ten sam rok, a kadr jest w 90% jest taki sam :)
Pozdro
Okolice Sulejowa. Tym razem pływaliśmy po Luciąży i Pilicy
487
226350
488
226351
489
226352
490
226353
Kajakowe foty świetne. Jesienne kolory widać :-)
Kajakowe foty świetne. Jesienne kolory widać :-)
To tylko do Oly Ruleza dać :)
To tylko do Oly Ruleza dać :)
Konkurencji mi nie napędzaj. :evil:
Trafiliśmy super pogodę. Szkoda, że nie zaświeciło kolorami jeszcze bardziej, ale przynajmniej było super ciepło. Poniżej jeszcze kilka świetlików
491
226363
492
226364
493
226365
494
226366
495
226367
496
226368
a jest możliwość przesłania większych zdjęć?
Woda i wioślarze w kajakach bardzo na tak. Relaksują. Drzewa chyba we mgle nie do końca przekonują.
a jest możliwość przesłania większych zdjęć?
Proszę rozwinąć temat. Gdzie przesłać? W jakiej wielkości? W jakim celu? Sorry, ale średnio rozumiem
Proszę rozwinąć temat. Gdzie przesłać? W jakiej wielkości? W jakim celu? Sorry, ale średnio rozumiem
Panienka umieściła trochę bezsensownych wpisów, aby spam krakowski wkleić.
https://forum.olympusclub.pl/threads/121347-Używanie-kogoś-zdjęć?p=1391924#post1391924
Panienka umieściła trochę bezsensownych wpisów, aby spam krakowski wkleić.
https://forum.olympusclub.pl/threads/121347-Używanie-kogoś-zdjęć?p=1391924#post1391924
Kumam i dzięki
To spamerka klasyczna. Zgłosiłem. Jest pod nickiem taki trójkącik z wykrzyknikiem - służy właśnie do zgłaszania spamu. Polecam używać :)
Trochę staroci z wody
497
226422
I kilka panoramek
498
226423
499
226424
Wycieczka do lasu Kabackiego
500
227050
501
227051
502
227052
503
227053
504
227054
majeczek78
26.10.20, 21:22
fajna wrzuta ale 501 klasa sama w sobie...
Bardzo ładne kadry a światełko wykorzystane do ich powstania nadaje szczególnego uroku.
504 fajne - chociaż na mój gust trochę za szeroko. Na wszystkich światełko ładnie zagrało.
501 - fajny potwór z wielką paszczą :)
Fajnie było w lesie. Planowałem w ten week wyjazd w Bory Tucholskie, ale chyba lockdown mnie zatrzyma. Ni nic zostaną mi jeszcze urocze Kabaty ;)
Fajnie było w lesie. Planowałem w ten week wyjazd w Bory Tucholskie, ale chyba lockdown mnie zatrzyma. Ni nic zostaną mi jeszcze urocze Kabaty ;)
Zakaz wjazdu do lasu raczej wydaje się niemożliwy... Tucholskie piękne ,wysokie i światło łatwiej. Pokaż potem.