Zobacz pełną wersję : Popatrz i oceń
Kocham fotografie i bez wzgledu na wszystko bede robic zdjecia ! Mam tylko nadzieje, ze moze nawet ktores z nich sie komus spodoba...:]
witaj
i bardzo dobrze, rób, eksperymentuj, nie zrażaj sie opiniami, miej dystans do tego co robisz i do forum...
co do zdjecia, następne napewno będą lepsze:-)
pozdrawiam
art
edit: dołożyłaś zdjęcia... numeruj je, to na początek i wstawiaj mniejsze, 800 po dłuzszym boku w zupełności wystarczy
seria świąteczna sympatyczna:-)
Ostatnie zdjęcie mi się najbardziej podoba, odpowiednia głębia ostrości jak dla mnie i kolory są atutem tej fotografii. Mam pytanie do zdjęcia drugiego, z kucharzem: skąd się wzięło to tło, to jakiś montaż? Pozdrawiam
Drugie bardzo dobre, zdecydowanie dystansuje pozostałe.
Ostatnie zdjęcie mi się najbardziej podoba, odpowiednia głębia ostrości jak dla mnie i kolory są atutem tej fotografii. Mam pytanie do zdjęcia drugiego, z kucharzem: skąd się wzięło to tło, to jakiś montaż? Pozdrawiam
HEj, zdjecie z kucharzem to moja zabawa z warstwami w photoshop:)
dzieki za konstruktywne komentarze :]
Jedyneczka najciekawsza z ostatniej wrzutki...
dzieki za konstruktywne komentarze :]
Obłędnie podoba mi się to zdjęcie , jedyne co bym zmienił to usunął te napisy z rękawka i tę drugą postać. Aczkolwiek to tylko moje zdanie, nie sugeruj się nim bo sam dopiero zaczynam :)
Skoro ma być konstruktywnie...
Kwiatki:
1 - nieostra, przepalony biały kwiatek, a tyci motylek ginie gdzieś w gąszczu, na dodatek nie jest cały widoczny, przekwitnięty chebź to dodatkowa psuja, ogólnie straszliwy śmietnik na pstryku
2 - śmietnik jak poprzednio, czerwona plama odwraca uwagę od żółtego maczka, maczek jest źle umieszczony (poczytaj trochę o złotym podziale), do tego to szare coś zupełnie zakłóca jego odbiór; nie rozumiem pomysłu :(
3 - śmietnik, przepały, ucięte płatki, jasna plama w LG, nienaturalny róż...
Ogólnie - to, niestety,tylko pstryki.
Kilka rad:
-wybieraj takie miejsca, gdzie oprócz foconego kwiatka (motylka, robaczka itp.) nie będzie rozpraszaczy w tle
-unikaj jaskrawych plam w tle
-fotografuj wtedy, gdy słońce jest nisko - unikniesz przepałów
-podziel sobie kadr w wyobraźni 2 liniami w poziomie i w pionie - otrzymasz 9 pól, staraj się, by główny motyw znalazł się na przecięciu linii lub ewentualnie w środkowym polu
-nie ucinaj kwiatkom płatków, motylkom skrzydełek, a ludziom dłoni
-pokombinuj z GO (głębią ostrości)
-kadruj tak, by główny obiekt był na pierwszym planie, a nie gdzieś z tyłu (na eksperymenty czas przyjdzie później).
Trening czyni mistrza, więc trenuj i pokazuj.
Powodzenia. :)
numeruj zdjęcia!
Jak dla mnie to 2 z pierwszego wstawienia.
Drugie dla mnie to już nie zrozumiałe powielenie chociaż temat ciekawy
9 _cwiczy, cwiczy, cwiczy
ja ostatnia fotke widze w pionie zeby pokazac cala lampke szampana i odjac i tak ucieta swieczke z lewej ,ale to tylko moje zdanie,, pzdr
Jeżeli chodzi o układ to zgadzam się z kolegą judaszem - w pione byloby lepiej, ale bokeh i w tym ujęciu wyszedł bardzo ciekawy. :grin:
"boczek" bardzo świątecznie wyszedl, faaajnie:grin:
domin_k, skaluj zdjecia do "internetowych" rozmiarow:)
dzieki za kolejna lekcje. macie racje w pionie byloby lepsze...
I jak?
Takie lufy to lufy Dominika?? Czy marzenie Dominiki??
Straszennie rozbudowana ta armata :wink:
najciekawsze zdjęcie jak do tej pory, prócz klimatycznego z bąbką które też było ciekawe
Palacyk nie do zdobycia z takimi lufami :-) Ciekawa fotka.
Pałacyk, jak pałacyk, ale okręt z którego te działa pochodzą,
to by była atrakcja.
A zdjęcie bardzo fajne.
madziazywczak
11.05.11, 12:36
pałacyk rewelacja choć wydaje mi się że lekko ucieka
bardzo podoba mi się zdjęcie z dzieckiem ale rzeczywiście bez powielenia
Lufy i pałacyk fajne aczkolwiek przechylone za bardzo :-P
LeonAmator
21.05.11, 10:45
Lufy i pałacyk fajne aczkolwiek przechylone za bardzo :-P
Ta,ta,ta przechylone,nachylone,prześwietlone,naświetlone, wywrócone zawsze coś komuś nie będzie pasowało :wink:
10. podoba się. Robi wrażenie i ciekawie pokazane.
10. mimo przechyłu :wink: podoba mi się. Zdjęcie ma ciekawy klimat.
ciekawe a nawet bardzo, robi wrażenie, oby więcej takich ujęć.
pzdr
Za poprzednikami lufy najciekawsze :grin:
LeonAmator
31.05.11, 00:51
Dla mnie bajka.:grin:
11. bardzo mi się podoba. Zdjęcie nadaje się do albumu, lub na pocztówkę. :wink:
Piękne :) Tylko bez tej "flary" było by lepiej chyba :)
madziazywczak
31.05.11, 08:48
fajne :)
tylko mam wrażenie że delikatnie leci w lewo :)
Myślę, że to sprawka tych domków i łódeczki.
Pomysl na fotke ciekawy..
11 znakomita pozdrawiam :wink:
madziazywczak
6.06.11, 08:17
12 - pomysł fajny choć wypadało pozbyć się spodenek malucha.
pomysł i wykonanie ciekawe.Mi spodenki nie przeszkadzając ,szczerze to ich nie zauważyłem.
12 - świetne pomysł i wykonanie. Gratulacje !!! :grin:
pomysł fajny lecz za mała GO jak dla mnie :roll:
11 i 12 - świetne.
Pozdrawiam.
Powodzenia.
Bardzo ładnie pokazane ostatnie nóżki :grin:
Piotr Grześ
8.06.11, 22:22
Jestem za!
Dziekuje wszystkim za komentarze, co do spodenek to nie chcialam, zeby nozki wylanialy sie z czarnej czelusci...i mysle, ze zalezy to od ustawien monitora w jakim stopniu sa one widoczne. Calkiem inaczej wyglada wydruk tego zdjecia.
11 i 12 :) naprawdę - BOMBA :D
pozdrawiam :eek:
12. Rewelacja jak dla mnie:)
Podobają mi się 11 i 12 :)
Pozdrawiam