Zobacz pełną wersję : baardzo początkujący
Całkiem szczerze pisząc, to ani jedna ani druga fota nie nadje się na omawianie ;) Jakość zdjęcia jest bardzo słaba, nie wiem czy wysokie ISO, poruszone, czy kompresja zjadła tą fotkę, po prostu wygląda jak z komórki strzelona ;). Skłaniałbym się do opinii glee, wyszukuj ciekawszych miejsc, łap słoneczko w kadr - będzie oki :)
pozdrawiam
takie coś nie wiem co o tym myśleć
Dla mnie to sciernisko :-)
Wydaje mi się , że dla tego widoku szkoda było migawki.
Pozdrawiam AP.
Dla mnie to sciernisko :-)
ściernisko oczu :) te pole po kukurydzy (?) cholernie nie fotogeniczne.
Pozdrawiam
takie coś nie wiem co o tym myśleć
A podrzuć link do oryginalnego pliku.
Zawsze to jakaś forma nauki :roll: Może warto było podejść bliżej drzewa i uczynić z niego główny temat zdjęcia?
brudnyhary
19.11.11, 09:58
może bez krzaczora było by lepiej ale jakość fatalna
Ales nadostawal wskazówek.Kurde.Ja to stary grzyb juz jestem,ale tez Ci poradze.Narazie schowaj gleboko,Czasem jak nie bedziesz mial co robic to przegladaj te schowane.Ja tez tak robie.Zobacz,dawno pstrykniete na spacerze57302Chodzilem i focilem co popadnie.O zlotej godzinie sie naczytalem,basniowach kolorach...Wiele razy chcialem wyrzucic takie fotki,cos mnie powstrzymywalo.
Ostatnio jak jeszcze raz ogladalem to wreszcie zobaczylem cos .To cos chyba mnie powstrzymywalo.Popatrz,widzisz to samo?57303A moze to z wiekiem przychodzi:mrgreen:.Abo ze mna tak jak z tym szeregowcem co w muzeum obrazy ogladal na wycieczce:mrgreen::mrgreen:
Schowaj niektore,nie pokazuj,az sam nie zobaczysz,ale nie wyrzucaj,ogladaj i mysl czy cos zobaczysz.Czasem tylko trzeba duzo czasu.
Pozdrawiam.
Mirek !!! :shock::mrgreen::mrgreen:
Mirek !!! :shock::mrgreen::mrgreen:
Co???
tez Ci sie objawila??
No to Witam w klubie głodomorów:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
Długo wpatrywałeś się w to zdjęcie? Kobitka ma trochę problemy z cerą ale kształty niczego sobie :wink:
Co???
tez Ci sie objawila??
No to Witam w klubie głodomorów:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:
rozbawiłeś mnie na ten weekend :lol:
dzięki wszystkim za rady wiem już jedno gdy mam wątpliwości co do kardu to nie będę wystawiał, tym razem też miałem zawahanie i słusznie:)
dzięki wszystkim za rady wiem już jedno gdy mam wątpliwości co do kardu to nie będę wystawiał, tym razem też miałem zawahanie i słusznie:)
Jak widać ze wszystkiego wynika nauka, a tak swoją drogą , to szkoda, że nie wyszedłeś za te krzaki i zarośla ,
tak powinien otwierać się sympatyczny widok na dolinę.
Pozdrawiam AP.
APZ właśnie że za tymi krzakami jest widoczek skalony domami tak że nic ciekawego;/ a szkoda pozdrawiam
moje pierwsze próby sfotografownia ptaszka, bez podtekstów ;p
Jak już tak Merdasz sikora, to dorzucę i swoje 5gr:
58024___58025
Wyciągnąłem pióra i wywaliłem szum z tła.
pozdrawiam
Ja
Fajne te sikory. :grin:
Wersja oryginalna już mi się podoba i poprawka Saboora również. :grin:
Oj Saborze, skąd wiesz jakie umaszczenie w świetle grudniowym maja podwadowickie sikorki. Tu jest teraz stale pochmurno, a swiatło różowawe, co wyłazi także u mnie na zdjęciach.
Pozdrawiam AP.
Oj Saborze, skąd wiesz jakie umaszczenie w świetle grudniowym maja podwadowickie sikorki. Tu jest teraz stale pochmurno, a swiatło różowawe, co wyłazi także u mnie na zdjęciach.
Pozdrawiam AP.
Hej apz'cie! Umaszczenia, ani barw nie ruszałem. Jedyne co zrobiłem to: wyciągnąłem detale(pióra) i wywaliłem szum(tło) reszta nie tknięta. pierwsza fota jest jacka285 a druga rasowana prze zemnie.
Ładne ptaszki,ostatnie yyyyy..nie wiem:wink:
Ładne ptaszki,ostatnie yyyyy..nie wiem:wink:
Jak wywalisz słońce, wytniesz w kwadrat wydaje mi się , że jest lepiej.
Pozdrawiam AP.
Pozdrawiam AP.
Jestem tego samego zdania co apz. Dół zdjęcia bardzo ciekawy, ale ogólne wrażenie psuje prześwietlona góra.
Pozdrawiam AP.
Abo:Afryka dzika,kurzem okryta
Afryka łel kam tu:mrgreen:
58151
Jak dla mnie oryginał lepszy.
Witam!
Po dłuugiej przerwie:p, dwie fotki z niedzicy
Witam!
Po dłuugiej przerwie:p, dwie fotki z niedzicy
Trochę przepaliłeś chmury.
Masz może możliwość załączenia lub podlinkowania RAW-a pierwszego zdjęcia ? Ciekaw jestem, czy da się coś więcej wyciągnąć.
Witam Wszystkich!
Poniżej zamieszczam kilka fotek z moich wakacji 2013r. Proszę o opinie.
pozdrawiam
Witam Wszystkich!
Poniżej zamieszczam kilka fotek z moich wakacji 2013r. Proszę o opinie.
pozdrawiam
89 tu wrak+skały+plaża wystarczy, ludzie psują ten kadr.
96534965449654396542965419654096539965389653796536 9653596545
Napiszę kilka słów.
Trochę za dużo zdjęć wrzuciłeś jednocześnie.
Niektóre zdjęcia nie wiem w jakim celu zamieszczasz. Np drugie i ostatnie. Oba z lotniska. Może coś chciałeś pokazać na tych zdjęciach.
Zdjęcie nr.5 :mrgreen: . Sory ale takiej foty bym nie pokazał, chyba że w rodzinnym gronie przy piwie. :wink:
Może powinieneś poczekać aż ten mało fotogeniczny mężczyzna pójdzie sobie gdzieś , i wtedy mógłbyś coś pstryknąć ciekawego. Ten wrak dość ciekawie wygląda.
A wina mnie się podobają. :grin:
(...) A wina mnie się podobają. :grin:
A... wina Tuska! :mrgreen:
Droga fajna, tylko światło nie to, a i miejsce do foty chyba nienajszczęśliwsze - głębokie cienie na pierwszem planie.
Ta 100 całkiem fajna ale APZ ma rację co do cieni, chociaż pewnie do wyboru innej pory dnia nie miałeś. Druga sprawa samochód musi mieć jakiś cień bo z nim wygląda bardziej ciekawie ale nie taki ostry i o wiele mniejszy - takiego małego towarzysza podróży, który nie stara się zaćmić swojego przewodnika :)
to co CzaRmaX pisze jest prawdną tzn nie miałem możliwości wyboru innej pory dnia, ponieważ to była wycieczka więc robiłem fotki w takich warunkach jakie były
pozdrawiam
To z samolotu niezbyt :(
Ale wracając do 100 to chyba fajnie to zdjęcie wyglądałoby rybim oczkiem, chociaż ja nigdy w życiu takiego obiektywu nie miałem :)
no to jeszcze cztery i wystarczy żeby Was nie zamęczać proszę o opinie :)
Z 1 można było by coś więcej wyciągnąć. 2 i 3 na nie. 4 najlepsze ale może jakoś inaczej skadrowane. Takie moje zdanie :)
Z 1 można było by coś więcej wyciągnąć. 2 i 3 na nie. 4 najlepsze ale może jakoś inaczej skadrowane. Takie moje zdanie :)
Tak mi wyszło, że tak samo hłe hłe hłe :mrgreen:
===edit====
tu na forum, chłopak pokazuje foty brzegów i plaże. Fajne foty - przeglądnij
Tak mi wyszło, że tak samo hłe hłe hłe :mrgreen:
Dziwne... 1 i 4. :grin: dopieścić i gra muzyka.
co masz na myśli mówiąc dopieścić te dwa zdjęcia?
z Babiej Góry (w zasadzie z drogi na Babią;P)
Czy ja tam jeszcze kiedyś wleze.....? chciałbym....... :???:
Dwa ostatnie bardzo mi się podobają, są takie klasyczne :-) Chociaż myślę, że dałoby się je jeszcze podrasować ;-)
Dla mnie lepsze od poprzednich a szczególnie to pierwsze :)
tym razem cztery fotki z zakopanego a dokładnie z morskiego oka i z drogi do czarnego stawu
pozdrawiam
Ładne zdjęcia :grin:. Widać że Tatry w modzie, kusicie tymi zdjęciami, chyba też będę musiał się wybrać :)
Ładne zdjęcia :grin:. Widać że Tatry w modzie, kusicie tymi zdjęciami, chyba też będę musiał się wybrać :)
Bo warto. Trasę tylko trzeba zaplanować tak aby tłumów nie było :)
Co do zdjęć jacek285 - dwa pierwsze tatrzańskie lecą mocno w lewo. To widać, warto poprawić.
lepiej?97675
doskonale :mrgreen:
lepiej?97675
Slicznie.Moze jednak idac za ciosem postaraj sie troche inaczej wyostrzyc i bardziej wyklarowac ten nalot niebieski na fotce.Tak niezdarnie sam sprobowalem97679
szczerze to nie jestem biegły w PS, jak usunąć te niebieski nalot bo Towoja wersja Mirku jest duzo lepsza:)
szczerze to nie jestem biegły w PS,
Szczerze to moj syn twierdzi,ze biegly w PS jestem w max 13-15% dalej to ciemna magia.Nawet mi obiecal,ze jak poznam go w 30-40% to mi kupi najnowsza wersje.
Wszystko przede mna.
Szczerze to moj syn twierdzi,ze biegly w PS jestem w max 13-15% dalej to ciemna magia.Nawet mi obiecal,ze jak poznam go w 30-40% to mi kupi najnowsza wersje.
Wszystko przede mna.
Bo z PS'em jest przeważnie tak, że używasz jedynie to co Ci jest potrzebne czyli właśnie to 15% a reszty używasz kiedy musisz więc wtedy poznajesz 40% po czym to zapominasz a pozostałe 60% prawie nigdy nie jest potrzebne więc jest to z natury czarną magią :). Podobna analogia jest do telefonów komórkowych napchanych gadżetami :)
a czy możecie mi napisać jeżeli nie zajmie to Wam dużo czasu jak usunąć ten niebeski nalot?:P
a czy możecie mi napisać jeżeli nie zajmie to Wam dużo czasu jak usunąć ten niebeski nalot?:P
To jesli tak mocno chcesz to w ramach cwiczenia pokombinuj w taki sposob.Szybkie zaznaczanie modyfikowanego obszaru,zapisanie jego jako warstwy i zabawa z kolorami na tej warstwie,suwaki od jasnosci balansu,kontrastu,nasycenia napewno sa uzywane.Mozesz tych warstw miec wiecej jak jedna,mozesz je nawet pogrupowac..A moze zabawa z wylaniem kubka farby na pusta warstwe i w jakis inny sposob niz normalny scalic to w jeden obraz.Czasem wystarczy klik w opcje auto kolor.Mozesz tez wzorowac sie na histogramie w wersji rozszerzonej i patrzyc jak to tam sie przesuwa(chyba najbardziej dokladna metoda).
To jesli tak mocno chcesz to w ramach cwiczenia pokombinuj w taki sposob ...To nawet nie była wędka zamiast ryby.
Ty mu powiedziałeś co potrzebuje aby złożyć sobie zestaw do łowienia ryb :mrgreen:
To nawet nie była wędka zamiast ryby.
Ty mu powiedziałeś co potrzebuje aby złożyć sobie zestaw do łowienia ryb :mrgreen:
Nie rozumiem.Myslisz,ze powinienem dolaczyc screeny z PS i napisac gdzie sa te opcje o ktorych pisalem???
Nie rozumiem.Myslisz,ze powinienem dolaczyc screeny z PS i napisac gdzie sa te opcje o ktorych pisalem???
było by super;p
No kurde ale tutki to saboor nie ja.Majac ptogram napewno znajdziesz te funkcje.Ponadtto to w telefonie nie mam peesa.:mrgreen:
spoko Mirku i tak wielkie dzięki za rady :)
Można i w Gimpie :)
choć Mirkowe wydaje się lepsze. No ale masz PS-a :mrgreen:
9768797686
Witam!
Trzy fotki z dzisiejszego spaceru;)
nic dobrego nie można powiedzieć - brakuje ostrości, pomysłu - żeby nie było tak szaro to zaznaczę że przęglądajac wątek można doszukać się wielu poprawnych fot ; )
Dzięki za odwiedziny i krytykę, pozdrawiam