Zobacz pełną wersję : marecki's fotos
Witam.
Przechodząc po uliczkach Kielc wpadł mi w oko taki oto kadr.
Akurat miałem ze sobą aparat co mi się rzadko zdarza.
thethomson
26.03.07, 00:01
A witam Kielczanina ;) pierwsze zdjęcie zdecydowanie lepsze, ale przepalenia na chmurach no i czepiajac sie odbicia słońca w oknach odwracają uwagę, przyjemne fotki :mrgreen:
W pierwszym zdjęciu oprócz wspomnianych odbić mi przeszkadza ściemniony prawy górny narożnik, a w nr2 ten samochód. Niebo podoba mi się zdecydowanie bardziej na nr 2.
Z czego może wynikać taki przyciemniony narożnik?
ja kiedyś źle założyłem tulipana i miałem podobny efekt...jesli nie to to spróbuj przetestować szkło na róznych ogniskowych i zobacz co się dzieje. Jeśli na każdej fotce tak będzie to by oznaczało wysyłke do serwisu
Żadnej osłonki nie było. Zaraz po robocie przetestuję bo coś mnie to teraz zaniepokoiło.
wiesz, nie panikuj...winietowanie to "normalna" rzecz. A większa winieta na jednym rogu może zależeć od układu światła. Wtedy będziesz miał winietę z jednym rogiem ciemniejszym.
Potestuj i rozwiej wątpliwości...różne ustawienia ogniskowej, różne oświetlenie...itd..
Może po prostu nieforutunnie ułożyłeś rękę na obiektywie i sam przysłoniłeś go. Winietowanie jak zalożysz kilka filtrow to czasem rzeczywiscie normalna sprawa, jednak wtedy jest ono równomierne.
Coś akurat wtedy tak wyszło. Testując na spokojnie nic takiego nie wychodzi.
A tymczasem borem..... nowe fotki
Nikt nic nie napisał ale nic to.
Kolejna fotka :)
wójek pisze się przez "u" :)
i czemu obciąłeś wójkowi dłonie?
Bo fotka była większa a to jest crop i wUjek :) był jednym z obiektów i tak po prostu wyszło. Faktycznie przydało by się z dłoniami.
Podoba mi się to ostatnie zdjęcie. A swoją drogą "wójek z dłoniami" ma bardzo ciekawą twarz. Idealny model.
Wujek z dłońmi spoko ale mógłby mieć dłonie. naprawdę to zdjęcie traci bardzo dużo przez ucięte dłonie, bardzo dużo. oczywiście IMO.
RadioErewan
29.03.07, 19:33
A mnie się nie podoba makaronizm. Albo fotki Mareckiego, albo Mareckis Photos, nie?
Pozdrawiam
a tam... czepiacie sie ;p hehe
BTW naprawdę ciekawa twarz tego wujka... Powinieneś więcej z nim popracować...
Ja może i bym bardzo chciał ale on nie. Fotki robione z lekkiego ukrycia stąd taki niefortunny kadr. A co do nagłówka to obiecuję poprawę przy następnych :)