PDA

Zobacz pełną wersję : Raymond Depardon

pat.p
6.10.10, 18:55
Znalazłem zdjęcia jednego z fotografów Magnum i powiem Wam, że zrobiły na mnie ogromne wrażenie. W ogóle zjawisko "Magnum" jest dla mnie czymś magicznym, wrażliwością upostaciowioną w ludziach postrzegających świat oryginalnie, na swój sposób, ale z jakimś wspólnym mianownikiem.
O Depardonie pisał inny świetny gość - Jean-Christophe Bechet, autor albumów "Noir Vertical" i "Climats". Coś jest w tej francuskiej fotografii. Piękno, które zawsze daje mi chęć do życia.

Zobaczcie i napiszcie, co sądzicie. Trzeba kliknąć w rozwijkę "Books" i "Portfolio" jest ze 100 zdjęć.

http://www.magnumphotos.com/Archive/C.aspx?VP=XSpecific_MAG.PhotographerDetail_VPage&l1=0&pid=2K7O3R14JLO1&nm=Raymond%20Depardon

Pozdrawiam
Pat

pat.p
7.10.10, 10:35
szkoda, że nikt nic... Wolicie testy i tabelki od żywej fotografii? :???:

Quentin35
7.10.10, 10:50
Rzeczywiście wiele bardzo ciekawych zdjęć :) Niektóre warto zobaczyć choćby z ciekawości historycznej np. Cornell Capa. Szkoda tylko, że nie ma większych rozdzielczości i te znaki wodne :( ale rozumiem.

luna2002
7.10.10, 11:03
Polecam w taki razie album MAGNUM MAGNUM (THAMES & HUDSON). Kosztuje koło 100 zł, zawiera około 400 fotografii, blisko 70 autorów (m.in RAYMOND DEPARDON). Ładne wydanie, dużo dobrych fotografii.
pzdr