-
Raymond Depardon
Znalazłem zdjęcia jednego z fotografów Magnum i powiem Wam, że zrobiły na mnie ogromne wrażenie. W ogóle zjawisko "Magnum" jest dla mnie czymś magicznym, wrażliwością upostaciowioną w ludziach postrzegających świat oryginalnie, na swój sposób, ale z jakimś wspólnym mianownikiem.
O Depardonie pisał inny świetny gość - Jean-Christophe Bechet, autor albumów "Noir Vertical" i "Climats". Coś jest w tej francuskiej fotografii. Piękno, które zawsze daje mi chęć do życia.
Zobaczcie i napiszcie, co sądzicie. Trzeba kliknąć w rozwijkę "Books" i "Portfolio" jest ze 100 zdjęć.
http://www.magnumphotos.com/Archive/...ond%20Depardon
Pozdrawiam
Pat
-
szkoda, że nikt nic... Wolicie testy i tabelki od żywej fotografii?
-
Rzeczywiście wiele bardzo ciekawych zdjęć
Niektóre warto zobaczyć choćby z ciekawości historycznej np. Cornell Capa. Szkoda tylko, że nie ma większych rozdzielczości i te znaki wodne
ale rozumiem.
-
Polecam w taki razie album MAGNUM MAGNUM (THAMES & HUDSON). Kosztuje koło 100 zł, zawiera około 400 fotografii, blisko 70 autorów (m.in RAYMOND DEPARDON). Ładne wydanie, dużo dobrych fotografii.
pzdr
Tagi dla tego wątku
Uprawnienia umieszczania postów