PDA

Zobacz pełną wersję : Fotki syna Krzyśka.T

Krzysiek.T
5.04.10, 13:43
Witam.
Aby nie robić zamieszania z nowym userem, zakładam wątek, w którym będe prezentował foty mojego 15 letniego syna Łukasza.
Zapraszqam do oglądania i oceniania.
Dzisiaj pierwsza fota z inscenizacji drogi krzyżowej w Czarnym Borze.

m_kola
5.04.10, 13:53
Szkoda, że na asfalcie ale na to wpływu fotograf nie miał ;)
Dla mnie za mało bólu na twarzy widać. I chyba bardziej by w BW podeszła ta fotka.

damnian
5.04.10, 15:33
Mnie by bardziej odpowiadało z niższej perspektywy

hades
5.04.10, 16:22
Witam.
Aby nie robić zamieszania z nowym userem, zakładam wątek, w którym będe prezentował foty mojego 15 letniego syna Łukasza.
Zapraszqam do oglądania i oceniania.
Dzisiaj pierwsza fota z inscenizacji drogi krzyżowej w Czarnym Borze.

Niech autor odpowiada za swoje dzieła. Nie widzę powodu dla którego autor nie miałby stać się członkiem forum. Tylko w ten sposób może odpowiedzieć na krytykę i oceny. Zapraszamy.

Krzysiek.T
6.04.10, 11:14
Bardzo chętnie, przekaże synowi.
Bałem się, że będą dwaj userzy z tego samego IP, a co za tym idzie, jakieś dziwne zamieszanie

hades
6.04.10, 11:18
Zdarzają się forumowicze piszący z tego samego IP. Myślę, że nie będzie problemu.

Lukasz_T
23.04.10, 21:43
Witam.
Postanowiłem utworzyć własny user , kontynuować wątek i nie zaśmiecać forum następnym.
Oto pierwsze, a raczej drugie foto

grizz
23.04.10, 22:02
Przesadziłeś z czerniami. Korony drzew wyszły jak wielka, smolista plama. Delikatnie suwaczki zmniejszyć i będzie lepiej, bo kadr w sam sobie jest ok.

aga_piet
23.04.10, 22:03
Za grizzem.
Zapowiada się ciekawie.

hades
23.04.10, 22:08
Fajnie, że zdecydowałeś się dołączyć do klubu.

Ostatnie zdjęcie... przyciąga uwagę, sporo detali, choć trzeba by popracować nad ostrością. Wzrok idzie od bliskiego planu - muru w prawym dolnym rogu do centrum kadru i ściany budynku, aż to wieży, która wystaje ponad murem. Ciekawie skomponowane. Jeśli to przemyślany kadr to gratuluje, ale jeśli to przypadek, to zapamiętaj ten sposób kadrowania i układania planów. Technicznie, tak jak już pisałem ostrość to raz. A dwa, mam dziwne wrażenie, że światła zostały nieco przygaszone. Niby błąd techniczny, ale z drugiej strony przypominają mi się zdjęcia z przed 40 lat i nieco przygaszone światła na nich.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Chyba wiem co jest nie tak z ostrością. Przeglądarka nie do końca radzi sobie ze skalowaniem zdjęcia przez co drobne zdobienia na ścianie budynku robią się mało wyraziste. Wycofuje fragment o ostrości. Jest ok.

Mirek54
23.04.10, 22:24
Zaczeles od jednej z najtrudniejszych konwersji.Koloru na czarno biale.Jesli juz to zwroc uwage,ze zielone liscie roznia sie w szarosciach od glebokich cieni.Postaraj sie tak zmieniac barwy,zeby czerwienie i jego odmiany byly na zdjeciu w innej szarosci jak zielenie,Niebieski pokazuj ciemniej od zielonego w tego typu kadrach.A jesli juz pokazujesz w cieplych tonacjach to nie w takich ostrych przejsciach miedzy swiatlem i cieniem.
Dzialaj dalej-bedzie z czasem lepiej.

Lukasz_T
27.04.10, 18:12
Kolejna fotka tym razem ze mszy

kowalikster
27.04.10, 20:59
Ostatnią fotkę należałoby troszkę obrobić. Tak na szybko ja bym to widział mniej więcej tak. Jak coś to daj znać a usunę szybko załącznik, bo w końcu to Twoja fotka.

Lukasz_T
27.04.10, 21:07
Usuwać nie musisz.
Ale według mnie troche za bardzo je przerobiłeś.
No ale to tylko moje zdanie.

Mirek54
27.04.10, 21:24
No ale to tylko moje zdanie.
A moje to:usunac szum,poprawic definicje czerni,zlikwidowac nalot barwny,uwydatnic kolor i podciagnac blysk kielicha.
O tak w tym kierunku.
No,ale to tylko moje zdanie.

kowalikster
27.04.10, 22:59
Wg mnie Mirku ciut za mocno gębę wyblurowałeś. Jak kobicie z pisemka dla kobit.

Mirek54
28.04.10, 09:03
Wg mnie Mirku ciut za mocno gębę wyblurowałeś. Jak kobicie z pisemka dla kobit..
Geba gladka bez blurowania wyszla,moglem troche pokiereszowac,ale jak w sukience widze to nie ingeruje w dodawanie rys i zmarszczek:wink::grin:.

m_kola
28.04.10, 09:31
.
Geba gladka bez blurowania wyszla,moglem troche pokiereszowac,ale jak w sukience widze to nie ingeruje w dodawanie rys i zmarszczek:wink::grin:.
BUHAHAHA!
Mirek jak zwykle przyszedł i roz...ł towarzystwo:) Mimo wszystko powinieneś pokiereszować gębę.
Poza tym dla mnie to jest jedno z tych zdjęć, które starzy wyjadacze nazywają tutaj "do albumu". Nie widzę nic ciekawego w tym zdjęciu. Ale ja się nie znam więc.. ;)

Lukasz_T
3.05.10, 12:26
Czas na kolejne foto

Lukasz_T
19.02.11, 15:57
Zdjęcia z wieczornego wyjścia z aparatem

Darekw1967
19.02.11, 16:51
Witam !

A mozesz mi napisac co jest tematem tych zdjec ?
Dlaczego akurat tak a nie inaczej wykadrowales ?

Czy celem bylo pokazanie krzywego asfaltu z dziurami i
swiecace latarnie w tle ?

Czy to bylo az tak ciekawe ze az 3 foty strzeliles ?

Pozdrawiam

Lukasz_T
19.02.11, 17:00
Lubie zdjecia nocne a pozatym nie w każdym zdjeciu musi być "punkt zaczepki" jest zabawa światłem i to według mnie jest ciekawe
kwestia gustu ...

Darekw1967
19.02.11, 19:24
Witaj Lukasz !

Ok w fotografii swiatlo to podstawa.

Staram sie byc wyrozumialy i pisze co widze i mysle
na temat Twoich fotek.

Niestety ich poziom jest bardzo slaby i fajnie, ze lubisz
bawic sie swiatlem ale moze warto pomyslec o
kompozycji i konkretnym temacie, ktory chcialbys przedstawic odbiorcy ?

Moze warto zaczac ogladac galerie dobrych fotografow i
podpatrzyc ich warsztat a pozniej po jakims czasie focenia
pokazac juz cos bardziej sensownego.

Pozdrawiam

Lukasz_T
20.02.11, 14:48
No to prawda poziom mojej fotografi jest jeszcze nisko.
Ale nikt nie jest odrazu mistrzem...
Dzisiaj kolejne zdjecie

Mirek54
20.02.11, 15:04
No to prawda poziom mojej fotografi jest jeszcze nisko.
Ale nikt nie jest odrazu mistrzem...
Dzisiaj kolejne zdjecie

Staraj sie portretowac tak,zeby ujecie nie przypominalo pierwszej kwadry.

apz
20.02.11, 15:11
Staraj sie portretowac tak,zeby ujecie nie przypominalo pierwszej kwadry.

No chyba że chodziło o fakturę kory, ale wtedy też nie wyszło jak należy.
Myślę , że niedobrze, ze nie rozmyłeś też gałęzi nad głową . To zdjęcie miało być inne, miało się wyróżnić, ale nie da się go uratować.

PS. Poczytaj o portrecie na pewno u Taty znajdziesz jakąś zacną pozycję w bibliotece.

Pozdrawiam AP.