Zobacz pełną wersję : Fotki syna Krzyśka.T
Witam.
Aby nie robić zamieszania z nowym userem, zakładam wątek, w którym będe prezentował foty mojego 15 letniego syna Łukasza.
Zapraszqam do oglądania i oceniania.
Dzisiaj pierwsza fota z inscenizacji drogi krzyżowej w Czarnym Borze.
Szkoda, że na asfalcie ale na to wpływu fotograf nie miał ;)
Dla mnie za mało bólu na twarzy widać. I chyba bardziej by w BW podeszła ta fotka.
Mnie by bardziej odpowiadało z niższej perspektywy
Witam.
Aby nie robić zamieszania z nowym userem, zakładam wątek, w którym będe prezentował foty mojego 15 letniego syna Łukasza.
Zapraszqam do oglądania i oceniania.
Dzisiaj pierwsza fota z inscenizacji drogi krzyżowej w Czarnym Borze.
Niech autor odpowiada za swoje dzieła. Nie widzę powodu dla którego autor nie miałby stać się członkiem forum. Tylko w ten sposób może odpowiedzieć na krytykę i oceny. Zapraszamy.
Bardzo chętnie, przekaże synowi.
Bałem się, że będą dwaj userzy z tego samego IP, a co za tym idzie, jakieś dziwne zamieszanie
Zdarzają się forumowicze piszący z tego samego IP. Myślę, że nie będzie problemu.
Witam.
Postanowiłem utworzyć własny user , kontynuować wątek i nie zaśmiecać forum następnym.
Oto pierwsze, a raczej drugie foto
Przesadziłeś z czerniami. Korony drzew wyszły jak wielka, smolista plama. Delikatnie suwaczki zmniejszyć i będzie lepiej, bo kadr w sam sobie jest ok.
Za grizzem.
Zapowiada się ciekawie.
Fajnie, że zdecydowałeś się dołączyć do klubu.
Ostatnie zdjęcie... przyciąga uwagę, sporo detali, choć trzeba by popracować nad ostrością. Wzrok idzie od bliskiego planu - muru w prawym dolnym rogu do centrum kadru i ściany budynku, aż to wieży, która wystaje ponad murem. Ciekawie skomponowane. Jeśli to przemyślany kadr to gratuluje, ale jeśli to przypadek, to zapamiętaj ten sposób kadrowania i układania planów. Technicznie, tak jak już pisałem ostrość to raz. A dwa, mam dziwne wrażenie, że światła zostały nieco przygaszone. Niby błąd techniczny, ale z drugiej strony przypominają mi się zdjęcia z przed 40 lat i nieco przygaszone światła na nich.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Chyba wiem co jest nie tak z ostrością. Przeglądarka nie do końca radzi sobie ze skalowaniem zdjęcia przez co drobne zdobienia na ścianie budynku robią się mało wyraziste. Wycofuje fragment o ostrości. Jest ok.
Zaczeles od jednej z najtrudniejszych konwersji.Koloru na czarno biale.Jesli juz to zwroc uwage,ze zielone liscie roznia sie w szarosciach od glebokich cieni.Postaraj sie tak zmieniac barwy,zeby czerwienie i jego odmiany byly na zdjeciu w innej szarosci jak zielenie,Niebieski pokazuj ciemniej od zielonego w tego typu kadrach.A jesli juz pokazujesz w cieplych tonacjach to nie w takich ostrych przejsciach miedzy swiatlem i cieniem.
Dzialaj dalej-bedzie z czasem lepiej.
Kolejna fotka tym razem ze mszy
kowalikster
27.04.10, 20:59
Ostatnią fotkę należałoby troszkę obrobić. Tak na szybko ja bym to widział mniej więcej tak. Jak coś to daj znać a usunę szybko załącznik, bo w końcu to Twoja fotka.
Usuwać nie musisz.
Ale według mnie troche za bardzo je przerobiłeś.
No ale to tylko moje zdanie.
No ale to tylko moje zdanie.
A moje to:usunac szum,poprawic definicje czerni,zlikwidowac nalot barwny,uwydatnic kolor i podciagnac blysk kielicha.
O tak w tym kierunku.
No,ale to tylko moje zdanie.
kowalikster
27.04.10, 22:59
Wg mnie Mirku ciut za mocno gębę wyblurowałeś. Jak kobicie z pisemka dla kobit.
Wg mnie Mirku ciut za mocno gębę wyblurowałeś. Jak kobicie z pisemka dla kobit..
Geba gladka bez blurowania wyszla,moglem troche pokiereszowac,ale jak w sukience widze to nie ingeruje w dodawanie rys i zmarszczek:wink::grin:.
.
Geba gladka bez blurowania wyszla,moglem troche pokiereszowac,ale jak w sukience widze to nie ingeruje w dodawanie rys i zmarszczek:wink::grin:.
BUHAHAHA!
Mirek jak zwykle przyszedł i roz...ł towarzystwo:) Mimo wszystko powinieneś pokiereszować gębę.
Poza tym dla mnie to jest jedno z tych zdjęć, które starzy wyjadacze nazywają tutaj "do albumu". Nie widzę nic ciekawego w tym zdjęciu. Ale ja się nie znam więc.. ;)
Zdjęcia z wieczornego wyjścia z aparatem
Darekw1967
19.02.11, 16:51
Witam !
A mozesz mi napisac co jest tematem tych zdjec ?
Dlaczego akurat tak a nie inaczej wykadrowales ?
Czy celem bylo pokazanie krzywego asfaltu z dziurami i
swiecace latarnie w tle ?
Czy to bylo az tak ciekawe ze az 3 foty strzeliles ?
Pozdrawiam
Lubie zdjecia nocne a pozatym nie w każdym zdjeciu musi być "punkt zaczepki" jest zabawa światłem i to według mnie jest ciekawe
kwestia gustu ...
Darekw1967
19.02.11, 19:24
Witaj Lukasz !
Ok w fotografii swiatlo to podstawa.
Staram sie byc wyrozumialy i pisze co widze i mysle
na temat Twoich fotek.
Niestety ich poziom jest bardzo slaby i fajnie, ze lubisz
bawic sie swiatlem ale moze warto pomyslec o
kompozycji i konkretnym temacie, ktory chcialbys przedstawic odbiorcy ?
Moze warto zaczac ogladac galerie dobrych fotografow i
podpatrzyc ich warsztat a pozniej po jakims czasie focenia
pokazac juz cos bardziej sensownego.
Pozdrawiam
No to prawda poziom mojej fotografi jest jeszcze nisko.
Ale nikt nie jest odrazu mistrzem...
Dzisiaj kolejne zdjecie
No to prawda poziom mojej fotografi jest jeszcze nisko.
Ale nikt nie jest odrazu mistrzem...
Dzisiaj kolejne zdjecie
Staraj sie portretowac tak,zeby ujecie nie przypominalo pierwszej kwadry.
Staraj sie portretowac tak,zeby ujecie nie przypominalo pierwszej kwadry.
No chyba że chodziło o fakturę kory, ale wtedy też nie wyszło jak należy.
Myślę , że niedobrze, ze nie rozmyłeś też gałęzi nad głową . To zdjęcie miało być inne, miało się wyróżnić, ale nie da się go uratować.
PS. Poczytaj o portrecie na pewno u Taty znajdziesz jakąś zacną pozycję w bibliotece.
Pozdrawiam AP.