Witam.
Aby nie robić zamieszania z nowym userem, zakładam wątek, w którym będe prezentował foty mojego 15 letniego syna Łukasza.
Zapraszqam do oglądania i oceniania.
Dzisiaj pierwsza fota z inscenizacji drogi krzyżowej w Czarnym Borze.
Witam.
Aby nie robić zamieszania z nowym userem, zakładam wątek, w którym będe prezentował foty mojego 15 letniego syna Łukasza.
Zapraszqam do oglądania i oceniania.
Dzisiaj pierwsza fota z inscenizacji drogi krzyżowej w Czarnym Borze.
Szkoda, że na asfalcie ale na to wpływu fotograf nie miał
Dla mnie za mało bólu na twarzy widać. I chyba bardziej by w BW podeszła ta fotka.
Na uczelni poranna fizyka zagina czas. Po 30 minutach jest 08:05.
Kość piszczelowa - urządzenie do znajdywania mebli w ciemnym pokoju..
Mnie by bardziej odpowiadało z niższej perspektywy
D70s/N50 1.8/N18-55G/Sigma 70-300/Carl Zeiss Biometar 120 F2.8/SB-600 http://damnian.blog.com
Bardzo chętnie, przekaże synowi.
Bałem się, że będą dwaj userzy z tego samego IP, a co za tym idzie, jakieś dziwne zamieszanie
Zdarzają się forumowicze piszący z tego samego IP. Myślę, że nie będzie problemu.
Witam.
Postanowiłem utworzyć własny user , kontynuować wątek i nie zaśmiecać forum następnym.
Oto pierwsze, a raczej drugie foto
Przesadziłeś z czerniami. Korony drzew wyszły jak wielka, smolista plama. Delikatnie suwaczki zmniejszyć i będzie lepiej, bo kadr w sam sobie jest ok.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Za grizzem.
Zapowiada się ciekawie.
Fajnie, że zdecydowałeś się dołączyć do klubu.
Ostatnie zdjęcie... przyciąga uwagę, sporo detali, choć trzeba by popracować nad ostrością. Wzrok idzie od bliskiego planu - muru w prawym dolnym rogu do centrum kadru i ściany budynku, aż to wieży, która wystaje ponad murem. Ciekawie skomponowane. Jeśli to przemyślany kadr to gratuluje, ale jeśli to przypadek, to zapamiętaj ten sposób kadrowania i układania planów. Technicznie, tak jak już pisałem ostrość to raz. A dwa, mam dziwne wrażenie, że światła zostały nieco przygaszone. Niby błąd techniczny, ale z drugiej strony przypominają mi się zdjęcia z przed 40 lat i nieco przygaszone światła na nich.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Chyba wiem co jest nie tak z ostrością. Przeglądarka nie do końca radzi sobie ze skalowaniem zdjęcia przez co drobne zdobienia na ścianie budynku robią się mało wyraziste. Wycofuje fragment o ostrości. Jest ok.
Ostatnio edytowane przez hades ; 23.04.10 o 22:12 Powód: Automatyczne scalenie postów