Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : To i ja się poddam krytyce :)

valkar
8.03.10, 21:19
Witam,
Szanowne grono forumowiczów chciałbym prosic o ocenę zdjęci które będę dodawał wiem, że daleko mi do was ale zaczynam swoją przygodę z Olym.
pozdrawiam

taztaz
8.03.10, 21:22
Niestety nie bardzo przede wszystkim nie ostro, znaczy nie wiem gdzie ostrość i za wielkie do prezentacji. Ale kombinuj dalej. Badyle na górze tez nie poprawiają odbioru.

NightCrawler
8.03.10, 21:23
Do tego krzaczki na górze nie fajne.

Mirek54
8.03.10, 21:44
A obetnij te krzaczki troche i jakos suwaki poprzestawiaj.
Przy papierosku tak mi sie widzi:wink: jak w Sydney z lewej strony.

NightCrawler
8.03.10, 21:45
Mirku co za wkładkę masz do tych papierochów? :) JA też chcę takie wizje...

kornik50000
8.03.10, 21:55
o ile z pierwszego da się jeszcze coś wykrzesić to drugie podło na kolana po całości....ostrość poszła w las na obydwu fotografiach .
Pierwsza fotka do odratowania na wiele sposobów :)
Ale zachecam do dalszych prób:)

Oto jak ja bym zmienił fotografie...może się spodoba

e-510
8.03.10, 22:01
Witaj.

Mirek dał Ci bardzo dobrą podpowiedź - jeśli już nie wyszło z kompozycją kadru podczas focenia,zawsze można poprawic nieco softem.Zdjęcia z aparatu to tylko połowa sukcesu - druga do obróbka.

Nocne zdjęcia nie wychodzą najciekawiej gdy jest już ciemno - zupełnie innego nastroju nabierają,kiedy widoczne jest jeszcze niebo.

Najważniejsze - poczytaj o kompozycji,to naprawdę nie trudna sztuka a bardzo pomaga.Zdjęciom. :)

Pozdrawiam.

valkar
8.03.10, 23:47
dzięki serdeczne za wskazówki postaram się skorzystac. kornik50000 i Mirek54 dziękuję za pkazanie co można zrobic z fotką programem.
co do drugiego zdjecia miałem tylko stałkę 50/1,8 i jeszcze nie wyczułem kiedy jest prawidłowa ostrosc.

kowalikster
9.03.10, 00:55
Zdjęcia można powiedzieć dobre na start. Jednakże dużo musisz popracować nad kompozycją i kadrowaniem, nie tylko podczas robienia zdjęcia ale też przy wspomnianej wcześniej obróbce.
Teraz goń na miasto pyknąć następne fotki i zobaczymy czy będzie coś lepiej.

bartek86
9.03.10, 09:34
Dobrze zacząłeś ale nie do końca poradziłeś sobie technicznie. Za głębokie wody na początek.
Te efekty to PS tylko czy jakieś bardziej proste programiki potrafią?

Lolita
9.03.10, 10:17
Mirku co za wkładkę masz do tych papierochów? :) JA też chcę takie wizje...

Dobre pytanie Night, też bym się chętnie dowiedziała :wink: Ja macham suwaczkami przy Vouge`ach ale widocznie to nie to :idea:

Mirek54
9.03.10, 11:00
Ja macham suwaczkami przy Vouge`ach ale widocznie to nie to :idea:

A ja nawet nie wiem co to te Vouge`ach .Widocznie nie doszedlem jeszcze do tego.Narazie jestem na etapie jasnosc,kontrast i nasycenie.:grin:.Jak to dobrze poznam to bede goglowac o tych Vouge`ach i wtedy sie zacznie,oj bedzie sie dzialo:-P.

rewddd
10.03.10, 11:58
nie lubie jak ktos pali vougi:D smierdzi:P

valkar
31.01.11, 00:07
3.
Ciekaw jestem co sądzicie o moim pierwszym portrecie czekam na oceny i krytykę.

Pozdrawiam

slaszysz
31.01.11, 00:12
Spróbuj tak ustawiać światło (tu zdaje się była jakaś lampa z boku), aby nie było tak wyraźnego cienia. To psuje cały efekt.

rol6
31.01.11, 08:50
Zgadzam się z kolegą slaszyszem w sprawie światła. Poza tym ciaśniejsze kadrowanie dałoby moim zdaniem lepszy efekt.

valkar
31.01.11, 10:04
Zgadzam się z kolegą slaszyszem w sprawie światła. Poza tym ciaśniejsze kadrowanie dałoby moim zdaniem lepszy efekt.

zgadzam się z Kolegami ale, niestety miałem takie warunki, że mogłem światło tylko tak ustawić.