PDA

Zobacz pełną wersję : Firmware upgrade

TomT
19.02.04, 19:30
Nareszcie Olympus udostępnił nowe wersje firmware:

http://cf.olympus-europa.com/consumer/digimg/downloads/firmware/

Najważniejszą zmianą jest możliwość bezpośrdniego wydruku z aparatu. Dla mnie najistotniejsza jest możliwość strerowania aparatem z komputera, czego nie umożliwiała stara wersja firmare'u. instalacja jest prosta i bezproblemowa.

TomT

max
26.02.04, 08:42
to jest to na co czekalem! ale gdybys mogl opisac jak to zrobic( nie wszyscy znaja jezyki ..niestety) i z jakiego programu karzystasz do sterowania aparatem. mnie interesuje szczegolnie robienie makro z podgladem na kompie.

XGrzesX
26.02.04, 18:35
A czy wogóle działa Wam CamControl ?

kano
26.02.04, 18:37
to jest to na co czekalem! ale gdybys mogl opisac jak to zrobic( nie wszyscy znaja jezyki ..niestety) i z jakiego programu karzystasz do sterowania aparatem. mnie interesuje szczegolnie robienie makro z podgladem na kompie.
Jakim aparatem? Bo jezeli C-740/750 to nie zmieniaj firmware, poniewaz nowy nie dziala z programem CamController :
www.pinetreecomputing.com/camctl_comments.asp?nID=790
Pozdrowienia.

kano
27.02.04, 05:46
Dobra wiadomosc, C-750 po zaladowaniu nowego firmware nadal dziala z programem CamController.
Pozdrowienia.

max
27.02.04, 11:14
A czy wczesniej działał Ci ten program? bo mnie nie, mam 740 i v754u-77 i mialem nadzieje ze nowa wersja firmware to zmieni.
i jeszcze jedno pytanie do znawcow . czy po wgraniu nowego firmware jest mozliwosc powrotu do starej wersji (w razie jakis problemow z nowym oprogramowaniem)?
Prosze powiedzcie co robic bo czytajac nasze i inne fora i nie tylko juz nie wiem czy uaktualniac czy nie, bardzo prosze o pomoc. Sprzecik jeszcze na gwarancji.

kano
27.02.04, 16:18
A czy wczesniej działał Ci ten program? bo mnie nie, mam 740 i v754u-77 i mialem nadzieje ze nowa wersja firmware to zmieni.
i jeszcze jedno pytanie do znawcow . czy po wgraniu nowego firmware jest mozliwosc powrotu do starej wersji (w razie jakis problemow z nowym oprogramowaniem)?

Pytanie pierwsze. Program nie mogl dzialac, poniewaz wymaga firmware w wersji -83 lub wyzej.
Pytanie drugie. Jak na razie nie ma mozliwosci powrotu, chyba ze Olympus udostepni wczesniejsze wersje firmware.
Pozdrowienia.

Hans
27.02.04, 16:43
moim zdaniem Olympus bedzie ostatnia firma-osoba ktora taki soft zamiesci, gdyz dla nich kazda wymiana softu to $$$ ;), jezeli juz to bedzie gdzies na forach - ja na razie widzialem tylko wersje .80, .81b, .82, wiec moze ktos kiedys udostepni wersje nizsza, jezeli chodzi o firmware, gdzies widzialem spis kompatybilnosci oprogramowania z podzialem na zainstalowana wersje oprogramowania - bede musial poszukac

POzdr

Jarek17
2.03.04, 01:22
Może głupie pytanie ale napiszcie coś wiecej na temat CamController`a. Jeszcze z tego nie kozystałem. Czy mogę coś robić z aparatem przy pomocy komputera. Nakierujcie mnie proszę.

jodabanan
10.10.06, 21:54
Czy ktoś może podać jakie są różnice w wersjach firmware dla 750UZ