Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Firmware upgrade

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Firmware upgrade

Nareszcie Olympus udostępnił nowe wersje firmware:

http://cf.olympus-europa.com/consume...oads/firmware/

Najważniejszą zmianą jest możliwość bezpośrdniego wydruku z aparatu. Dla mnie najistotniejsza jest możliwość strerowania aparatem z komputera, czego nie umożliwiała stara wersja firmare'u. instalacja jest prosta i bezproblemowa.

TomT
    C-740 UZ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    to jest to na co czekalem! ale gdybys mogl opisac jak to zrobic( nie wszyscy znaja jezyki ..niestety) i z jakiego programu karzystasz do sterowania aparatem. mnie interesuje szczegolnie robienie makro z podgladem na kompie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    A czy wogóle działa Wam CamControl ?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez max
    to jest to na co czekalem! ale gdybys mogl opisac jak to zrobic( nie wszyscy znaja jezyki ..niestety) i z jakiego programu karzystasz do sterowania aparatem. mnie interesuje szczegolnie robienie makro z podgladem na kompie.
    Jakim aparatem? Bo jezeli C-740/750 to nie zmieniaj firmware, poniewaz nowy nie dziala z programem CamController :
    http://www.pinetreecomputing.com/cam...ts.asp?nID=790
    Pozdrowienia.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Dobra wiadomosc, C-750 po zaladowaniu nowego firmware nadal dziala z programem CamController.
    Pozdrowienia.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    A czy wczesniej działał Ci ten program? bo mnie nie, mam 740 i v754u-77 i mialem nadzieje ze nowa wersja firmware to zmieni.
    i jeszcze jedno pytanie do znawcow . czy po wgraniu nowego firmware jest mozliwosc powrotu do starej wersji (w razie jakis problemow z nowym oprogramowaniem)?
    Prosze powiedzcie co robic bo czytajac nasze i inne fora i nie tylko juz nie wiem czy uaktualniac czy nie, bardzo prosze o pomoc. Sprzecik jeszcze na gwarancji.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez max
    A czy wczesniej działał Ci ten program? bo mnie nie, mam 740 i v754u-77 i mialem nadzieje ze nowa wersja firmware to zmieni.
    i jeszcze jedno pytanie do znawcow . czy po wgraniu nowego firmware jest mozliwosc powrotu do starej wersji (w razie jakis problemow z nowym oprogramowaniem)?
    Pytanie pierwsze. Program nie mogl dzialac, poniewaz wymaga firmware w wersji -83 lub wyzej.
    Pytanie drugie. Jak na razie nie ma mozliwosci powrotu, chyba ze Olympus udostepni wczesniejsze wersje firmware.
    Pozdrowienia.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Trojmiasto
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    moim zdaniem Olympus bedzie ostatnia firma-osoba ktora taki soft zamiesci, gdyz dla nich kazda wymiana softu to $$$ , jezeli juz to bedzie gdzies na forach - ja na razie widzialem tylko wersje .80, .81b, .82, wiec moze ktos kiedys udostepni wersje nizsza, jezeli chodzi o firmware, gdzies widzialem spis kompatybilnosci oprogramowania z podzialem na zainstalowana wersje oprogramowania - bede musial poszukac

POzdr
    kiedys c4000,C5050- w pracy c-725 - aktualnie d50
    http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=310792 troche moich aukcji <-

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mogilno
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Może głupie pytanie ale napiszcie coś wiecej na temat CamController`a. Jeszcze z tego nie kozystałem. Czy mogę coś robić z aparatem przy pomocy komputera. Nakierujcie mnie proszę.
    C 750 + Lampa Metz 32 MZ3 ze stopką SCA 3202

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Różnice firmware

Czy ktoś może podać jakie są różnice w wersjach firmware dla 750UZ