Zobacz pełną wersję : Time To Evolve?
odliczanie
http://www.evolve.com.my/
Ewolucja 1 marca ? ciekawe czy 4/3 czy u4/3 ?
Jeżeli to nie będą nowe nieszumiące matryce (na co wtedy będziemy narzekać w systemie, na AF? :-P) lub koniec lustrzanego 4/3 (jak wieszczą niektórzy od lat :wink:) to pewnie nic ciekawego :grin:.
Choć powyższe to raczej byłaby REWOLUCJA nie EWOLUCJA...
odliczanie
I pokażą nową stronę, jak to zrobił Panasonic ;)
Dziwny jest adres tej strony. Czy to aby na pewno oficjalne działanie Olympusa?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Jeżeli to nie będą nowe nieszumiące matryce (na co wtedy będziemy narzekać w systemie, na AF? :-P)...
Wtedy będziemy narzekać na pogodę, bo nad Olkiem przecież zawsze wiszą ciemne chmury ;)
tymczasowy_
17.02.10, 21:46
Wg. mnie czas na ruch w 4/3.
Gdyby nie ślamazarny AF "kontrast" ze "starymi" szkłami 4/3, to stawiałbym na wywalenie lustra.
Podejrzewam, że będzie to "przejściówka" typu E-330. Wywalony zostanie OVF i pryzmat, wstawiona będzie druga matryca patrząca na matówkę, lustro i "fazowy" AF zostanie, a do tego EVF podobny do EVF z E-P2 - tyle, że wbudowany. Dwa tryby AF: "fazowy" i "kontrastowy". Matryca taka jak w E-P1/2. Puszka trzycyfrowa.
4/3 musi ewaluować w kierunku wywalenia lustra, aby zrobić miejsce na trzy matryce z EVF.
O ile faktycznie coś nowego w 4/3 ma się pokazać, to sądzę, że żadnych rewolucji nie będzie. Na wywalenie lustra jest jeszcze za wcześnie. Ale na zaimplementowanie do trybu LV lustrzanek takiego AF, jaki mają Peny, drobne odchudzenie ewentualnego następcy E-3, zastosowanie nowej matrycy czy dodanie kilku modnych ostatnio gadżetów (filmowanie, HDRy, filtry artystyczne itp.) jest czas odpowiedni.
Będzie dobrze albo co najmniej nieźle. Jeśli nie będzie nieźle to w najgorszym przypadku znośnie. Gorzej być nie może, więc luz.
Time has come. New has come. Olympus has re-established its philosophy regarding photographic tools. We came to a conclusion that only m4/3 mirrorles cameras can fully benefit from 4/3 sensor and fulfill the promise of small yet capable devices. While we have decided to abandon the obsolete mechanics of DSLRs, the classic 4/3 line-up will remain supported in years to come. We'll give you tools to make a swift transition to m4/3 and this is where the evolution begins.
http://img9.imageshack.us/img9/6/badteeth.gif
Ktoś na forum dpreview fajnie zauważył, że można evolve zapisać EVOL5E zmieniając rzymskie V na arabskie 5 ;). Czytając od końca wychodzi E5 LOVE. Gdybając - różowa E5 z filtrami artystycznymi typu "romantic shine" ;)
ta domena z Malezji trąci myszką na odległość....
kowalikster
17.02.10, 23:35
Time has come. New has come. Olympus has re-established its philosophy regarding photographic tools. We came to a conclusion that only m4/3 mirrorles cameras can fully benefit from 4/3 sensor and fulfill the promise of small yet capable devices. While we have decided to abandon the obsolete mechanics of DSLRs, the classic 4/3 line-up will remain supported in years to come. We'll give you tools to make a swift transition to m4/3 and this is where the evolution begins.
Że niby 4/3 do trumny?
skąd to masz?
Ktoś na forum dpreview fajnie zauważył, że można evolve zapisać EVOL5E zmieniając rzymskie V na arabskie 5 ;). Czytając od końca wychodzi E5 LOVE. Gdybając - różowa E5 z filtrami artystycznymi typu "romantic shine" ;)
Zatem idąc dalej tym tokiem rozumowania: 5 arabskie za V rzymskie - mamy E5OL5E, czytając od końca wychodzi E5 LOSE
:lol:
Tak więc, kowalikster, niby masz rację ;)
pozdrawiam,
.. E5 LOVE ..
dobre .. i jeszcze ze swiatobrazu http://www.swiatobrazu.pl/jeszcze-jedno-odliczanie-tym-razem-u-olympusa-19479.html
Panowie nie minusować tak, wiem, przekład marny, ale musiałem poprawiać google translatora z japońskiego.
Nie wiem, czy to gra słówek, ale w stanach modele olków nazywaja się "Evolt": "Evolt E-500", "Evolt E-510"
Może jednak coś wymyślili :wink:
- Panasonic have developed a 4K x 2K image sensor (approx. 12 megapixel) based on 'dual exposure technique'
- The sensor is described as having new architecture that tries to improve sensitivity by a factor of 4 or more
- The architecture change is a new design which allows green pixels to be read independently of the blue and red ones on the sensor.
- The green pixels are exposed 4 times longer than the red and blue, thus achieving the sensitivity gain
- Motion artifacts are introduced as a result, but clever signal processing of the red and blue channels corrects the motion artifacts introduced in the green channel by the long exposure
- Red and blue channel gain achieved by pixel binning in 4x4 mode
Może jednak coś wymyślili :wink:
Przecież ploty o tym chodzą od dwóch-trzech lat... i wraca to praktycznie przy każdej puszce...
Domena zalożona przez Exa Bytes Network Sdn Bhd (exabytes.com.my) firmę hostingową,
administratorem jest Immerse Communications Sdn Bhd (immerse.com.my), swoja droga ta firma robi stronki na zlecenie.
wydaje mi się, że gdyby robił to olympus to zarejestrował by bezpośrednio w .com
choć ta domena zajęta jest przez oracle.
Jakoś mi to smierdzi
Michał
Coś dla zniecierpliwionych...
http://fotoblogia.pl/2010/02/18/nowy-olympus-juz-28-lutego/
,
http://43rumors.com/ft5-new-olympus-teaser-for-the-e-5/
i odliczanie...
Pozdrowienia.
But CNET Asia learned that this is not a teaser for a new product announcement:”We got back to Olympus Singapore which told CNET Asia that the microsite is just part of the company’s marketing scheme for the already-announced E-PL1 Micro Four Thirds camera. Also, no new dSLRs are expected on February 28.”
Czyli wypuszczą EPL1 na rynek tylko?
Czyli wypuszczą EPL1 na rynek tylko?
Czyli tak jak myślałem, m4/3 rulez, 4/3 tak przy okazji może kiedyś... Księgowi rządzą, a teraz jest lans na m4/3, więc Olek ładuje wszystkie swoje "armaty" w ten system, aby jak najwięcej na tym zarobić póki Samsung też w to nie wejdzie i nie odkroi kawałka tortu.
NightCrawler
18.02.10, 21:22
Mimo, że smutne to nie ma w takim działaniu nic dziwnego.
Mimo, że smutne to nie ma w takim działaniu nic dziwnego.
Jakim działaniu... przecież na razie to tylko gdybania i gdybania.
Wprowadzą do sklepów EPL-1. Muszą zrobić wokół tego trochę szumu...
IMO będzie coś z/do 4/3. Raz- pokazane jest logo 4/3 a nie m4/3. Dwa- hasło sugeruje rozwój, kolejny krok do przodu. Jeśli Olek rozumie przez "evolve" wprowadzenie istniejącego już aparatu do sklepów, to kompletnie nie rozumiem o co Żółtym z tą ich strategią chodzi.
RadioErewan
19.02.10, 00:49
Jeżeli Mirek ma rację...
29400
Nawet wprowadzenie starego produktu na rynek było by lepszym powodem do robienia kręgów na wodzie.
Jeżeli Mirek ma rację...
Nawet wprowadzenie starego produktu na rynek było by lepszym powodem do robienia kręgów na wodzie.
Abo kazdy tylko czyha co nowego bedzie:grin:
A uczta sie tym robic co mata:-P
Mam nadzieję, że to będzie coś extra virgin - w końcu będzie można solidnie pogadać o nowym sprzęcie i nie trzeba będzie fotek robić, uf !
Jak dla mnie najlepszą nowością w 4/3 byłby nowy firmware do E-520 (i innych) z możliwością braketingu +/-3EV albo lepiej i dla 5 lub więcej klatek. Przydałoby się do HDR. Żadna filozofia dla programistów firmware, więc dlaczego dotąd tego nie ma? A może ruscy hakerzy to zrobią tak jak ze słynną swego czasu przeróbką firmware Canona D300?
Jeśli chodzi o sprzęt to niedawno na 43rumors.com było o jakimś następcy E-520/620. Miał się pokazać w pierwszym kwartale, więc ten licznik na www.evolve.com.my może się wiązać z tą premierą. Pewnie będzie filmowanie HD. Może zastosują matrycę BSI (z grubsza coś takiego jak w Alpha 550) - to byłby spory plus. Trzymam za słowo szefów Olka, którzy obiecali, że kończą z wyścigiem na megakropki.
Jak dla mnie najlepszą nowością w 4/3 byłby nowy firmware do E-520 (i innych) z możliwością braketingu +/-3EV albo lepiej i dla 5 lub więcej klatek. Przydałoby się do HDR. Żadna filozofia dla programistów firmware, więc dlaczego dotąd tego nie ma?
Bo nie jest to potrzebne;) Można by zrobić wiele rzeczy które nie są filozofią dla programistów w stylu wyświetlania zegarka na LCD, i zaimplemenetowania gier w stylu wąż tylko nasuwa się proste pytanie...po co? Tym bardziej do stosunkowo starej puszki jaką jest e-520...
Bo nie jest to potrzebne;) Można by zrobić wiele rzeczy które nie są filozofią dla programistów w stylu wyświetlania zegarka na LCD, i zaimplemenetowania gier w stylu wąż tylko nasuwa się proste pytanie...po co? Tym bardziej do stosunkowo starej puszki jaką jest e-520...
Więcej opcji bracketingu jest bardzo przydatne.
To ja chcę taka grę (osobiści wolę pakmana, tetris a najbardziej dynapr bomber)do E30, była by miłym przerywnikiem między kolejnymi seriami nudnych ujęć. :-P
Bo nie jest to potrzebne;) Można by zrobić wiele rzeczy które nie są filozofią dla programistów ...tylko nasuwa się proste pytanie...po co? Tym bardziej do stosunkowo starej puszki jaką jest e-520...
Jak widzisz jest paru dziwaków, jak ja i Gundi, którzy widzą taką potrzebę. Może wiedzą po co. Co do E-520 to tą "starą" puszkę kupiłem nieco ponad pół roku temu z pełną świadomością wad i zalet i tą świadomość dalej zachowuję. I nie zamieniłbym jej na E-620 nawet bez dopłaty. Póki nie zarabiam na pstrykaniu jest dla mnie optymalna (możliwości/cena).
Swoją drogą marzy mi się by do E-xxx powstało coś takiego jak CHDK do kompaktów Canona. To główny powód dla którego trzymam A710 i gdy padnie (odpukać) kupię następnego. Ludzie robią z tym cuda o jakich w Olkach (i innych lustrzankach oraz większości kompaktów) można tylko pomarzyć! Sam zrobiłem sobie pilota do A710 i skrobnąłem 2-3 skrypty. W końcu każdy cyfrak to specjalizowany komputer, więc dlaczego nie miałbym sobie go poprogramować. Co z tego, że w CHDK są też gry - korzystam z tego co mi potrzebne, a nie biadolę, że gry to obciach, "niepotrzebne" itp.
A w grę pograła sobie moja 9-letnia pociecha, a potem zainteresowała się aparatem jako takim.
Przypomina to trochę niedawne wybrzydzanie na forach gdy w pierwszych lustrzankach pojawiła się funkcja filmowania (nie "funkcjonalność" jak piszą niepełnosprawni użytkownicy języka polskiego). Pewnie wielu z tych "purystów" od razu zaczęło zbierać na taką "obciachową" puszkę z filmowaniem. Założę się, że gdy pojawił się w sprzęcie autofocus też byli tacy, którzy twierdzili, że to amatorszczyzna. W końcu najbardziej profesjonalna jest camera obscura, no nie?
Będzie w końcu E5 i kropka .
Dzis natknalem sie w sieci na ciekawa teze, iz bedzie to rewolucyjne polaczenie systemu 4/3 z u4/3.... A co za tym idzie brak lustra, elektroniczny VF, bardziej kompaktowe wymiary i calkowita kompatybilnosc z systemem szkiel do "doroslego" 4/3. Taka wersja bardzo by mi odpowiadala, tylko jedno ale... Co z wyroznikiem lustrzanek, naszym ukochanym klap,klap lustereczka? No ale moze marudze? Za pare dni sie okaze....ze to lokalny (Malezja) "szol" E-PL1...
Jeszcze 4 dni i będzie pierwszy przeciek ;)
Co z wyroznikiem lustrzanek, naszym ukochanym klap,klap lustereczka?
Dźwięk lustra będzie leciał z głośniczka. Nawet melodyjkę z komórki będziesz mógł sobie wgrać.
Dźwięk lustra będzie leciał z głośniczka. Nawet melodyjkę z komórki będziesz mógł sobie wgrać.
Wlasnie tego sie obawiam. Czy nie bedzie to juz jak schabowy z tubki? Mmmmasakra.....
Wlasnie tego sie obawiam. Czy nie bedzie to juz jak schabowy z tubki? Mmmmasakra.....
A na co Ci w ogóle ten dźwięk? Jeśli migawka będzie mechaniczna, to na pewno będzie ją słychać. Nie potrzeba już żadnych innych odgłosów.
A na co Ci w ogóle ten dźwięk? Jeśli migawka będzie mechaniczna, to na pewno będzie ją słychać. Nie potrzeba już żadnych innych odgłosów.
Oczywiscie rozumiem, ze sa to koszty postepu i rozwoju technicznego. Analogicznym jest pozbawianie przytaczanego tu juz schabowego smaku i zapachu, bo przeciez nadal jest schabowym... Nie, nie jest mi to niezbedne, lecz wlasnie jest smakiem i zapachem lustrzanek. Ot moje zdanie. Tak tylko marudze :)
Oppsss...chyba dostane bana, bo za bardzo OT !
To tylko aparat fotograficzny - narzędzie do robienia zdjęć. Ma być dobre. Ma nie mieć smaku ani zapachu. Nie ma czegoś takiego, jak magia lustrzanek. Klisza nie ma duszy... Jeśli ktoś twierdzi inaczej, powinien wybrać się do specjalisty w biały kitlu ;)
To tylko aparat fotograficzny - narzędzie do robienia zdjęć. Ma być dobre. Ma nie mieć smaku ani zapachu. Nie ma czegoś takiego, jak magia lustrzanek. Klisza nie ma duszy... Jeśli ktoś twierdzi inaczej, powinien wybrać się do specjalisty w biały kitlu ;)
akurat... każde narzędzie może oprócz spełniania swojej funkcji być po prostu "fajne" ;)
No...... pozwole sobie z wielce szanownym Panem niezgodzic :) Mysle, ze na ten temat mozna zalozyc odrebny watek, a dyskusja bylaby dluuuuga... Ja na przyklad uwazam ze kamienie maja "dusze", wiec zeczywiscie moze od razu do specjalisty...?
PS. Oczywiscie aluzje zrozumialem !!!!
Ja na przyklad uwazam ze kamienie maja "dusze", wiec zeczywiscie moze od razu do specjalisty...?
A to zmienia postać rzeczy. W takim razie Pen z kryształkami Swarowskiego też pewnie ma duszę ;)
A to zmienia postać rzeczy. W takim razie Pen z kryształkami Swarowskiego też pewnie ma duszę ;)
Juz sie zamykam, tylko kolege poprawie... Swarovskiego, a jest to wysoko gatunkowe, jednak tylko...szklo ! Ja natomiast "upajam sie" w swiecie kamieni ozdobnych, znanych potocznie jako kamieni pol-szlachetnych. No :)
piotrek204
22.02.10, 00:48
Ostatni news zdradza ze nie bedzie to puszka, bedzie to cos wazniejszego, nowa strona www :lol:
http://43rumors.com/ft5-new-olympus-teaser-for-the-e-5/
..... wiec zeczywiscie moze od razu do specjalisty...?
PS. Oczywiscie aluzje zrozumialem !!!!
To ja kolegę też poprawię ;-)
znam wiele osób które dałyby się pokroić za bezgłośne lustro a nie takie
które płoszy półgłuche ptaki :)
To ja kolegę też poprawię ;-)
Kurde.....rzeczywiscie :oops: Literoffka.... To ja ide juz spac :grin:
znam wiele osób które dałyby się pokroić za bezgłośne lustro a nie takie
które płoszy półgłuche ptaki :)
Albo w sytuacji "nie nie, ja wcale nie robię zdjęć... tak tylko sobie niosę aparat"
Klisza nie ma duszy... Jeśli ktoś twierdzi inaczej, powinien wybrać się do specjalisty w biały kitlu ;)
Nie narzucaj swej filozofii - masz prawo do własnego zdania, jednak nie czyń z niego prawdy objawionej, bo zawsze znajdzie się barbarzyńca ;) który zdepta Twój ogródek....
Pozdrawiam
W specjalnym ekskluzywnym wywiadzie dla portalu Amateur Photohrapher, niejaki Pan Pelkowski (:lol:) z Olympus USA twierdzi, iz w przeciagu dwoch lat Olympus zrezygnuje z luster w calym systemie 4/3 DLSR . Rozwoj elektroniki i brak lustra spowoduje zmniejszenie masy, szybkostrzelnosc okolo 20 klatek na sekunde i mozliwosc prostej implementacji szybkich standardow nagrywania filmow. Twierdzi rowniez iz system u4/3 doczeka sie niebawem systemu autofocusa tak szybkiego jak w klasycznych DLSR-ach. Wyscig na megapixele nie bedzie kontynuowany i ich ilosc na poziomie 14 jest wystarczajacy, a zwiekszanie matryc do rozmiaru APS-C niezasadne. Poprawiajac obecne matryce mozna zmniejszyc szumy, a ich niewielkie rozmiary zapewniaja mniejsze wymiary obiektywow.....twierdzi Pan Pelkowski.
Mega ciekawy artykul.
http://www.amateurphotographer.co.uk/news/olympus_e_system_mirrorless_in_two_years_probably_ news_295133.html?aff=rss
PS. Czyli wiemy juz co bedzie miala na pokladzie E-5 :mrgreen:
Czyżby z ta ewolucja była jakaś lipa ?? Bo mnie się aktualnie pokazuje:
"Forbidden You don't have permission to access / on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request."
jak próbuję tam wejść ??
Haha :D może to jednak fake był :D bo strona już nie działa (to samo mam Ruff) Oszukali nas ! :esystem:
JAk to nie działa jak działa ? ;p
Ja bym chciał by nowa pucha miała monitorek 6 cali i wgranego Androida wejście na kartę sim nawigację i żeby był kompatybilny z PSP, by można było mieć dźwięk migawki z nikona lub trzaśnięcie drzwiami z eski mesia, jeszcze żeby by był ładny z wymiennymi obudowami.
akurat... każde narzędzie może oprócz spełniania swojej funkcji być po prostu "fajne" ;)
niah niah, ile ja bym dal zeby inne lustrzanki brzmialy tak fajnie jak E-1
ja bym chciał by nowa pucha miała monitorek 6 cali i wgranego androida wejście na kartę sim nawigację i żeby był kompatybilny z psp, by można było mieć dźwięk migawki z nikona lub trzaśnięcie drzwiami z eski mesia, jeszcze żeby by był ładny z wymiennymi obudowami.
+ divx
Ja bym chciał by nowa pucha miała monitorek 6 cali i wgranego Androida...
Dlaczego taki mały? Teraz standard to 24". I żeby miał wbudowanego Photoshopa CS5 z możliwością darmowego upgrade przez następne 10 lat. Oczywiście cena triple kita (12-60/f1+50-200/f1+150-500/f1.1) lub z megazoomem 10-600/f1(wszystkie soczewki apochrom, asferyczne ED) nie powinna przekroczyć 2-2.5 tys - bądzmy realistami, drożej nikt nie kupi przy tej konkurencji.
A teraz admin dostanie szału, wyp... cały wątek i zbanuje do zera wszystkich, którzy tu cokolwiek napisali lub czytali :evil: (bez wyjątków:twisted:)
No i po odliczaniu. Strona zdechła.
Właśnie to znak ...:) tak samo będzie z 4/3, pewnego dnia przestanie istnieć :-P
Właśnie to znak ...:) tak samo będzie z 4/3, pewnego dnia przestanie istnieć :-P
Na LCD pojawi mi się błąd 404?:D
Na LCD pojawi mi się błąd 404?:D
Nie - pojawi Ci się niebieski ekran z białymi napisami i słowem Microsoft na końcu, albo - druga możliwość - zielony ekran ze spadającymi cyferkami! Masz czerwoną pigułkę?
http://www.dpreview.com/news/1002/10022303olympus43DSLR.asp
...
In response to press speculation, John Knaur told dpreview.com: 'We still plan to develop full size DSLRs and both, side-by-side.'
...
His comments are backed up by an official statement from Olympus Japan in response to suggestions that both systems might move over to a mirroless design: 'While [mirrorless Four Thirds] is possible from a technology standpoint, Olympus is committed to both the Four Thirds and Micro Four Thirds standards. In the future, you will continue to see new cameras based on both standards.'
hej wszystkim,
ostatnio na jakiejś stronie znalazłem informację o zbliżającej się prezentacji nowego korpusu 4/3,było to cos na zasadzie odliczania i miało nastąpic dziś po południu.I co się z tym stało?Pojawiły się jakieś spekulacje,że może chodzic o następcę E-3.Podobno strona,na której się to pojawiło,była autoryzowana przez Olympusa.Czy ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat??
hej wszystkim,
ostatnio na jakiejś stronie znalazłem informację o zbliżającej się prezentacji nowego korpusu 4/3,było to cos na zasadzie odliczania i miało nastąpic dziś po południu.I co się z tym stało?Pojawiły się jakieś spekulacje,że może chodzic o następcę E-3.Podobno strona,na której się to pojawiło,była autoryzowana przez Olympusa.Czy ktoś wie cokolwiek więcej na ten temat??
to chodziło o korpus dyplomatyczny....
adres tej strony,to bodajże było www.evolve.com/my,ale (http://www.evolve.com/my,ale) strona wydaje się byc już nieaktywna,bo po kliknięciu na ten link pojawia się informacja o błędzie.
hej wszystkim,
Strony z odliczaniem już nie ma i to jest pewne, reszta to spekulacje ;-)
P.S. przeniosłem post do wątku o owym odliczaniu.
Wybuchło coś? Czy wcześniej przecięli kabelek?
Olek jak Alfred(H) - najpierw trzęsienie ziemi- potem stopniowo napięcie rośnie...........
teraz adres zmienia się na: http://www.evolvewitholympus.com.my/ ale nadal to samo:(
w końcu JEST! długo oczekiwana, malezyjska strona E-PL1
hell yeah, evolvovali jak diabli...
NightCrawler
2.03.10, 19:29
a niech ich... ;P
Ciekawe, czy w TVN24 coś o tym będzie? ;)
ufff kamień spadł mi z serca! Z niedzieli na poniedziałek spałem w nocy z respiratorem by reanimować system.
the -end evolve:
HTTP: / / Www.evolvewitholympus.com.my /
the -end evolve:
HTTP: / / Www.evolvewitholympus.com.my /
Azaliż jest to ten upragniony wyczekany następca E-3 ?? =]
A nie mówiłem? I po co było się tak niezdrowo podniecać? ;)
A nie mówiłem? I po co było się tak niezdrowo podniecać? ;)
Ludzie lubią sobie robić nadzieję :)
rozmowa czyni nas ludzmi, i niech żywi nie tracą nadziei.
EuroLiberty
9.03.10, 14:04
rozmowa czyni nas ludzmi
Dość śmiała teza. Myślę, że kilka morskich ssaków mocno, by ją oprotestowało.
rozmowa czyni nas ludzmi, i niech żywi nie tracą nadziei.
Owszem, ekscytowanie się byle czym, plotkowanie, zbiorowa podnieta nad jakimiś szczątkowymi informacjami z niepewnego źródła rozdmuchanymi do rozmiarów słowa Bożego, to takie ludzkie ;)
Dość śmiała teza. Myślę, że kilka morskich ssaków mocno, by ją oprotestowało.
to,żeby uściślić:
":)rozmowa pisana, czyni nas ludźmi"
Wyczytałem plotkę, że hakerzy zrobili włam na tą stronę, usunęli informację o E-5, E-50 i E-650 oraz hiper jasnych stałkach, a w jej miejsce wstawili E-PL1. Myślę, że jest to bardzo prawdopodobne :cool: W ciągu 2 tygodni administratorzy mają doprowadzić tą stronę do porządku. Także poczekajmy jeszcze trochę i się okaże :cool:
Wyczytałem plotkę, że hakerzy zrobili włam na tą stronę, usunęli informację o E-5, E-50 i E-650 oraz hiper jasnych stałkach, a w jej miejsce wstawili E-PL1. Myślę, że jest to bardzo prawdopodobne :cool: W ciągu 2 tygodni administratorzy mają doprowadzić tą stronę do porządku. Także poczekajmy jeszcze trochę i się okaże :cool:
....i dla tego premiera "E-5, E-50 i E-650 oraz hiper jasnych stałkach"................. została odłożona:grin:..............
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
na razie to Pan z Panasonica powiedział w wywiadzie dl francuzów , że 12mpx wystarczy- wersja angielska:
http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=en&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.focus-numerique.com%2Fnews_id-1844.html&sl=auto&tl=en