PDA

Zobacz pełną wersję : Potrafie robic zdjecia, czy nie?

Strony : 1 [2]

Igorra
8.05.10, 23:54
"Chyba zielono Ci bylo...bos pojechala po tej bandzie na calego :lol::lol:"

Nic nie brałam :!: :-P

wersja Mirka bardzo przyjemna :wink:

Tomashhh
9.05.10, 00:03
ho ho ho, jaki ruch sie zrobil:grin: igorra, zabilas to zdjecie kontrastem i nasyceniem, az oczy mruze:shock::-P mirek, jaki browar lubisz, postawie Ci skrzyneczke za tą przerobke:mrgreen: miodzio po prostu:!: wiem ze walczyc musze z tym czy z tamtym, ale nie zawsze mi to wychodzi (jeszcze:wink:) kurcze, musze ogniskowa miec dluzsza, to tez napewno pomoze:) chyba zaczne zbierac kase:)

Igorra
9.05.10, 00:04
No już dobra:-P ale jak ktoś uwielbia zieleń to ma raj :-P :lol: :-P

Tomashhh
9.05.10, 00:06
:lol::mrgreen: dobre, dobre:lol:

Igorra
9.05.10, 00:11
Zawsze są jakieś plusy:-P :wink:

masakrer
9.05.10, 00:44
Wersja Mirka chociaz mroczna (nie wiem co dzisiaj palil..?? :wink:) to jednak ciekawa.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

kurcze, musze ogniskowa miec dluzsza, to tez napewno pomoze:) chyba zaczne zbierac kase:)

Do swinki zbieraj :mrgreen:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

No już dobra:-P ale jak ktoś uwielbia zieleń to ma raj :-P :lol: :-P

.. jak ktos uwielbia trawke to na pewno ma raj :lol::lol:

Tomashhh
14.05.10, 21:29
tak jak w tytule:) z gory dziekuje:)

waruga
14.05.10, 21:35
Zdecydowanie najbardziej panorama mi odpowiada (80)

N1ka
14.05.10, 22:22
Najbardziej podoba mi się panorama - ładnie ujęta na mnie działa kojąco :) W dwójce MSZ droga trochę zbytnio w centrum kadru. Trójka też przyjemna - pięknie umaszczony koń tylko coś dziwnego dzieje się z jego - patrząc od mojej strony -Pozdrawiam :)

Tomashhh
14.05.10, 22:42
...pięknie umaszczony koń tylko coś dziwnego dzieje się z jego - patrząc od mojej strony...
z jego... czym ?:)

N1ka
14.05.10, 22:52
Z jego prawą nogą :D:D:D Gdzieś mi po drodze ucięło zdanie :D

helmuth
14.05.10, 22:56
Fajna zieleń Ci wyszła.
Dróżka, gdyby nie tak do środka kadru :roll:

Tomashhh
14.05.10, 23:00
n1ka, pewnie akurat zawinieta byla troche czesc kopytna do tylu:grin: jesli mozna tak to nazwac:wink: albo w trawce sie schowala:) helmuth, na wszystkich ta zielen taka dobra?:)

N1ka
14.05.10, 23:11
n1ka, pewnie akurat zawinieta byla troche czesc kopytna do tylu:grin: jesli mozna tak to nazwac:wink: albo w trawce sie schowala:)

Pewnie tak, jak się przyglądam ma on nogę po prostu w tyle co spowodowało dziwny efekt ale i tak ogólna moja skromna ocena zdjęcia jak najbardziej na tak :)

helmuth
14.05.10, 23:12
elmuth, na wszystkich ta zielen taka dobra?:)Na dwóch ostatnich tak, na panoramie tak tego nie widać- mało "czystej" zieleni :-P

Igorra
15.05.10, 11:25
Najbardziej podoba mi się ten konik :wink:

Holek
16.05.10, 00:19
Hołek lubi panorama... :mrgreen:

Tomashhh
6.06.10, 17:48
o matko, jak ja dawno nic nie wrzucalem, czas najwyzszy to zmienic:wink: wszelki odzew bardzo mile widziany:)

Thomasso
6.06.10, 19:17
83 i 84 bardzo mi sie podoba. Czy przy 83 myslales o kadrowaniu w kwadrat? Mogloby byc ciekawe. Zalany rzepak (?) w 84 intrygujacy, ale troche burzy harmonie calosci. Glowa labedzia.. jakas nieostra. Czy to czasem nie za mocny crop z duzego zdjecia? Labedz plynacy... w sumie fajny i technicznie tez OK, ale dla mnie.. sam nie wiem :roll:

Tom

Holek
6.06.10, 19:19
no no, całkiem przyjemne, dla mnie najlepsza dwójka, ściął bym trochę nieba, przyciemnił je (tą resztę nieba) i była by z tego fajna panorama :)
jedynka też ciekawa, ale to drzewo centralnie trochę mi nie pasuje :roll:
pozdrawiam

Dawid
6.06.10, 22:19
Rzepaczek ładny ;) Był by lepszy jak by chmurek było więcej:grin:

Igorra
6.06.10, 22:28
Jedynka i dwójka oczywiście :)
Tylko w jedyne kadr troszke inny, może masz jeszcze jakies fotki z tego miejsca ? :grin:

rol6
6.06.10, 22:38
Bardzo mi się podoba zarówno jeden jak i drugi Twój krajobraz.
Są moim zdaniem rewelacyjne.
Łabędzie, mimo, że fotki są dobre techniczne, nie wywołują u mnie głębszych odczuć.

Igorra
6.06.10, 22:43
Rzepaczek ładny ;) Był by lepszy jak by chmurek było więcej:grin:

Właśnie tak mi czegoś brakowało, myśle, myśle co :grin: chmurek !!! :wink: ale na pogode niestety wpływu nie mamy

Dawid
7.06.10, 13:08
Właśnie tak mi czegoś brakowało, myśle, myśle co :grin: chmurek !!! :wink: ale na pogode niestety wpływu nie mamy

Można dorobić:-P:-P:-P

helmuth
7.06.10, 19:44
o matko, jak ja dawno nic nie wrzucalem, czas najwyzszy to zmienic:wink: wszelki odzew bardzo mile widziany:)Łabądki zostawmy :wink:
Rzepak, wydaje mi się, lepiej by się prezentował w odwrotnych proporcjach- więcej dołu, mniej nieba. Nie ma na niebie ciekawych chmurek a woda świetnie nawiązuje do obecnej sytuacji w kraju.
Przy pierwszym pozwoliłem sobie delikatnie podłubać w kolorach (przyciemniłem niebo i "odniebieściłem" trawę) oraz troszkę zmieniłem kadr.

Thomasso
7.06.10, 19:46

A ja wlasnie "pod prad" pojde, "offowo" i uwazam, ze bez chmur to zdjecie jest lepsze. Niebieskosc nieba pieknie sie komponuje z zolcia na dole. To zdjecie bez chmur z krystalicznie czystym, niebieskim niebem jest "debesciarskie"! :)

Tom

Tomashhh
7.06.10, 20:31
Można dorobić:-P:-P:-P
dorob, chetnie zobacze:wink: sam bede dorabial, jak sie naucze, tzn. moze bede dorabial, bo mnie osobiscie akurat przy tym zdjeciu pasuje zestawienie blekitu bez chmurek i żółć rzepaku:)

Przy pierwszym pozwoliłem sobie delikatnie podłubać w kolorach (przyciemniłem niebo i "odniebieściłem" trawę) oraz troszkę zmieniłem kadr.
ano lepiej, lepiej, dzieki za wskazowki:)
dziekuje bardzo wszystkim za wizyty:)

Wiejo
7.06.10, 21:24
Ładne miejsca. Pierwsze Helmuth poprawił to o czym chciałem napisać a rzepakowe także przekadrowałbym lekko. Woda w polu to taki znak tego czasu. Łabądki przyjemne.

Dawid
8.06.10, 02:10
Do takiej zabawy przydało by mi się więcej umiejętności+ RAW i jakieś dobre zdjęcie nieba ;) Nie miałem w sumie nic "dobrego" , to musiałem się zadowolić pierwszym lepszym. Tak na szybkiego coś wystrugałem:wink:

fura
8.06.10, 07:58
Nieźle wygląda to zdjęcie po przerobieniu ale mam pytanie jak daleko fotografowie posuwają się w obróbce swoich zdjęć. Rozumiem wykadrować, poprawić kontrast i wyostrzyć ale to już jest zlepek dwóch zdjęć z dwóch różnych miejsc i to co przedstawia ta fotografia nigdy nie miało miejsca. Nie wiem może jestem przewrażliwiony na tym punkcie albo po prostu się nie znam. Bez obrazy bo wygląda to super ale czy to jest jeszcze zdjęcie czy już grafika.

Tomashhh
8.06.10, 08:07
fura, to temat rzeka i kazdy ma "jakąś tam" opinie na ten temat:wink: mysle ze szkoda rozpoczynac magiel
forever, dzieki, niebo git:) ale tych drzewek teraz mi brak:-P

fura
8.06.10, 08:22
W sumie to masz racje:) poszukam gdzieś w czeluściach tego forum na pewno toczy się taka dyskusja. Pozdrawiam

helmuth
8.06.10, 09:13
... niebo git:) ale tych drzewek teraz mi brak:-PTo tak na szybko :wink:

Tomashhh
8.06.10, 09:21
tak czulem ze cos wykombinujesz Henryk:wink:

Dawid
8.06.10, 23:57
Jak spojrzałem na wersję helmutha chyba mnie olśniło trochę co do obróbki ;) ale muszę to jeszcze sprawdzić ;)

Thomasso
9.06.10, 00:20
A ja dalej w tym ujeciu wole czyste blekitne niebo :) Co wy macie z tymi chmurami? :twisted:

Thomasso

helmuth
9.06.10, 13:32
No co?
Ja tylko przywróciłem drzewa do wersji Forever-a (i dodałem odbicie w kałuży) :oops:
PS
Gdyby nie ta kałuża na dole (rzepak stanowiłby pełną, żółtą plamę), też wolałbym czyste niebo :)

Igorra
9.06.10, 19:54
O jak na szybkiego to nieźle Ci idzie :lol: Troche dużo tych chmur teraz troszke mniej i było by optymalnie :wink:

jarmana
11.09.11, 21:42
o matko, jak ja dawno nic nie wrzucalem, czas najwyzszy to zmienic:wink: wszelki odzew bardzo mile widziany:)
https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=34599&stc=1&thumb=1&d=1275839204 (https://forum.olympusclub.pl/attachment.php?attachmentid=34599&d=1275839204)
zauroczyło mnie to zdjęcie!

Tomashhh
15.09.11, 17:35
ojejuuu! aleś wygrzebała moj wątek, dopiero teraz zauwazylem i ciesze sie ze zdjecie sie podoba, moze kiedys wroce do kontynuacji wątku, bo poki co to wszystko w "szufladzie" leży:wink: pozdrawiam Jarmana!

waruga
25.09.11, 10:13
Fajnie trafiles z tym kadrem, podoba sie :-)