PDA

Zobacz pełną wersję : Świt w lesie

WUJEK MARO
20.01.07, 15:02
Chciałbym przedstawić Wam jeszcze jedno z moich zdjęć.
Zrobiłem je pewnej jesieni w Karkonoszach. Należy do moich ulubionych, choć oczywiście nie każdemu musi się podobać. Odbiór uzależniony jest też od jakości / jasności monitora.

moozg
20.01.07, 15:43
no niezle... naprawde magiczne... pasowalo by na plakat jakiegos horroru...

suchar
20.01.07, 15:49
Rzeczywiscie niezle, ma klimat. Na plakat horroru idealne ;) W srodku kadru jest cos, co na pierwszy rzut oka wyglada jak swieczka. Jest to jakas szczelina miedzy drzewami, czy cos takiego, ale jak popatrzylem na te fotke pierwsy raz, to wygladalo to dla mnie tak, jakby ta swieczka dawala takie swiatlo :) Jak sie z daleka patrzy, nie przygladajac sie zbytnio, to naprawde mozna odniesc takie wrazenie.
Pzdr

siwyjohn
20.01.07, 15:53
Ciekawe ujęcie - podoba mi się :)

Mam tylko wrażenie, że leci nieco w prawo, ale może takie było zamierzenie, więc nie czepiam się szczegółów ;)

dinx6
20.01.07, 15:54
niesamowita fota. celujesz w poster kolejnej części blair witch project? :twisted:
bardzo mi się podoba.

WUJEK MARO
20.01.07, 16:03
No, akurat ten film był moim zdaniem kiepski :-) Zauważyliście na zdjęciu mroczny klimat, mi jednak od mroczności wydaje się on bardziej tajemniczy. Ale nieważne. Zdjęcie faktycznie leci na jedną stronę, ale wierzcie mi, że kadrowałem je na sto sposobów, ale tak właśnie Słońce oświetlało tę część lasu, a po bokach były elementy, które mogły zepsuć ujęcie. Do tego spieszyłem się, bo taki stan trwał tylko chwilę...

kisi
20.01.07, 16:09
Odważny jestes, ze nie bales sie wilkow i niedzwiedzi.

Fajny kadr... nie sadzilem ze to moze tak wygladac.

kali999
20.01.07, 16:13
Kocham Karkonosze, znam je prawie jak własną kieszeń. Zdjęcie kapitalne, zazdroszczę ;)
A możesz napisać, w którym miejscu zrobiłeś bym sobie jakoś to zwizualizował trochę w realu :roll:

WUJEK MARO
20.01.07, 16:14
Odważny jestes, ze nie bales sie wilkow i niedzwiedzi.

Ten park narodowy nie dorobił się jeszcze takich zwierzaków :-) Na razie szczycą się odnalezieniem śladu (odcisku łapy) rysia :-)

WUJEK MARO
20.01.07, 16:21
Kocham Karkonosze, znam je prawie jak własną kieszeń. Zdjęcie kapitalne, zazdroszczę ;)
A możesz napisać, w którym miejscu zrobiłeś bym sobie jakoś to zwizualizował trochę w realu :roll:

Przy skoczni narciarskiej "Orlinek". Schodzisz wzdłuż rozbiegu, a idąc dalej trafiasz na drogę leśną, kóra zaprowadziłaby Cię na ul. Leśną (przedłużenie Gimnazjalnej) w Karpaczu. Przecina ona właśnie taki mało atrakcyjny, świerkowy las.

Rafał Czarny
20.01.07, 16:28
Fajna fota. Szkoda, że leci w prawo.

WUJEK MARO
20.01.07, 16:49

No kurde, ciężkie drzewa były, źle się ustawiało w studio :-)

szklarz
20.01.07, 18:01
A tam leci nie leci oto jest pytanie ....
Super fotka

Rafał Czarny
20.01.07, 18:11

No kurde, ciężkie drzewa były, źle się ustawiało w studio :-)

Jak w studio nie dało rady, to na kompie się to robi w 5 sekund :D .

aga_piet
20.01.07, 18:56
Mi też przeszkadza ten przechył. Bo reszta - super. Ale skoro nie chce Ci się prostować... przeżyję ;)

WUJEK MARO
27.01.07, 17:46
Dorzucę jeszcze takie ujęcie znad karkonoskiego potoku.

Rafał Czarny
27.01.07, 18:03
Zdjęcie technicznie OK, ładna kompozycja ale temat niebywale wyświechtany. Gdybyś na tych oślizgłych kamieniach posadził nagą kobietę to... temat też byłby zdeka wyświechtany, ale wielce przyjemny ;) .

WUJEK MARO
27.01.07, 19:02
Zgadzam się. Chciałem się tylko kiedyś spróbować w wyświechtanych tematach.

kali999
28.01.07, 10:34
chyba żebyś posadził wyświechtaną kobietę :roll:

nib
28.01.07, 20:06
kurka świetne to zdjecie lasu. Pozdrawiam Karkonosze ;)

WUJEK MARO
28.01.07, 21:03
chyba żebyś posadził wyświechtaną kobietę :roll:

Staram się z takimi nie zadawać :-)

Wiejo
28.01.07, 21:21
zdjęcie lasu bardzo mistyczne rzec by mozna ale w odbiorze oczy od razu łapia punkt w środku zdjęcia a zaraz po tym naturalnie rozchodza się na boki i w tym właśnie momencie cała kompozycja foty i jej symetria cierpią przez ten niewielki przechył po prawej stronie kadru. Drugie temat oklepany ale jak zawsze działa niesłychanie kojąco i w swojej wymowie jest jakby niesmiertelny. Pozdrawiam. :D

WUJEK MARO
28.01.07, 21:26
Wyprostowałem dla wszystkich osób, które zwróciły uwagę na ten feler.

Rafał Czarny
28.01.07, 22:04
I to się nazywa szacunek dla widza :D . Zdjęcie gitara.

aga_piet
28.01.07, 22:54
Dziękuję. Widok wciąga. Z drugiej strony... napawa lękiem :)

WUJEK MARO
28.01.07, 23:02
Nie bój się Aga, będzie co ma być...

voovoo2
29.01.07, 15:22
Swit w lesie....nastrojowo,tajemniczo i pięknie.Poniewaz cierpię na bezsennosc jak się ociepli popróbuję zmierzyc sie z tym tematem.Mam tylko jeden problem: jak zmierzyc się z lenistwem,ktore uniemozliwia mi opuszczenie domu:-)

djus
30.01.07, 00:05
Wszystkie fotki są extra :) rewelacyjne. Przypadły mi do gustu :) Pozdrawiam