Zobacz pełną wersję : spacerowe gnioty w nieco innym wydaniu
Cóż, trochę fotek ze spaceru ale...Mam już dośc fotek ładnej buzi na cały ekran obowiązkowo kolorowej itd...ostatni spacer z synem i chrześniakiem potraktowałem inaczej. Rodzina mnie sklęła za Czarnobyl a mi pierwszy raz chyba własnie to się spodobało....szoro, ponuro, mgliście trochę, syf pogoda..itd.
Jak to odbieracie. Robiłem wszystko bez lukania w wizjer, niezła zabawa...
Pierwsze pięc teraz , druga piątka póżniej...albo jej w ogóle nie będzie...
Niezłe kadry :D. Podoba mi się to inne spojrzenie na świat. Z pierwszej serii najlepsze, jak dla mnie: 1, 3 i 5. Z drugiej najlepsze 2 i 3. Może tylko delikatnie przyciemne. Jak miałbym się czepiać, to kilka bym jeszcze trochę przekadrował :razz: Dobra robota ;)
Fajnie to wyszło bardzo mi się podoba fotka na której jest dziecko na ślizgawce i kadr taki z dołu fajnie to wyszło :)
Fajnie to wyszło bardzo mi się podoba fotka na której jest dziecko na ślizgawce i kadr taki z dołu fajnie to wyszło :)
no, tu pomógł mój synek lubiacy ekstremalne rozwiązania zjazdów ze slizgawki, ja w odpowiednim momencie walnąłem fotkę i zdażyłem go jeszcze przechwycic.
Dzięki za opinie, czyli nie jest to taki znowu CZarnobyl...
Rafał Czarny
29.12.06, 00:01
Celowniki są dla mięczaków :D :D :D . Kadry podobają mi się, ale ja inaczej ustawiłbym poziomy. Przepały na niebie mnie nie bolą, ale szare postacie tak.
szare? w jakim sensie? mógłbyś rozwinąc albo jeszcze lepiej na szybciora podrasowac któreś żebym zaczaił różnicę?
Rafał Czarny
29.12.06, 00:22
Taka obróbka na szybciora. Ze zdjęciem kolorowym można jeszcze kombinować z wirtualnymi filtrami kolorowymi (zabawa na kanałach). Dają taki efekt jak kolorowe filtry w tradycyjnej czarno-białej fotografii. Czyli przyciemniają niektóre kolory lub rozjaśniają - oczywiście w tonacji WB.
u mnie na oryginałach też brak kontrastu, fotki szaro-białe ;) kwestia ustawień monitora, nigdy się nie zrobi tak aby u wszystkich dobrze było
Jeśli to zdjęcia do albumu rodzinnego - jestem na tak, zwłaszcza że "Czernobyl" mi pasi - w albumie z mojego dzieciństwa jest ich pełno :)
Inna opcja niż album rodzinny zupełnie mi nie leży - powypalane niebo razi okropnie, kadry przypadkowe, buzia dziecka przeważnie w cieniu. Na ścianie bym nie powiesiła.
dzięki, trochę na pewno monitor bo u mnie fota Rafała to prawie bez przejśc tonalnych, ale wiem o co chodzi....najlepsze jest to że z labu i tak mi wychodzą trochę ciemniejsze czyli teoretycznie powinienem robic jaśniej. Przysałyby dwa monitory, coraz częściej to widzę...
Aga - to nawet nie do albumu, raczej tylko na dysk...z albumu by mi wyrzucili ;)
Przede wszystkim podoba mi się tutaj dobre wykorzystanie szerokiego kąta.
Witam
Bardzo mi się podoba zdjęcie PC267447-01-net.jpg. Mam pytanie do Ciebie jak zrobiłeś na tej fotce taki delikatny kolor kurtki tego chłopca. Bardzo mi się podoba ten efekt niby czarno-białe zdjęcie a tu taki delikatny czerwień, bardzo delikatny ale dzięki niemu zdjęcie jest troszkę ożywione, bardzo mi się podoba.
pozdrawiam
Sylwek
lassie za ciemne te foty. Inaczej mowiac zle przekonwertowane do fotek cz-b. Skoro nieba nie ma - przynajmniej wydobadz to co sie da z fotek bo tak to sa bardzo ponure. Najepsze zdjecie moim zdaniem z drugiej serii nr 2 !!
kisi, miało być lekko ponurawo, tak szaro i trochę smutno. Pogoda była pod psem, nieba rzeczywiście nie było ( po prostu jasno szara plama ), zimno, dość ciemno, mokro i mgliście.
Nie chciałem tego ulepszyć, w zasadzie to nawet zmniejszyłem trochę kontrast co mi wypomniał Rafał, który lubi mosne kontrasty w B/W. Dlatego też zdecydowałem się na B/W, bo kolorowe nie oddawały do końca tego klimatu. Mam jeszcze wersję z minimalnym nasyceniem, dość ciekawie to chyba wygląda, takie niemalże czarno białe ale jednak....
Sylwek, ta czerwień to jedynie domysł bo fota jest zjechana na zero kolorystycznie ale rzeczywiście kurtka na focie jest w rzeczywistości czerwona. W tych fotach uzywałem pluginu Convert to B/W