PDA

Zobacz pełną wersję : zdjęcia [tom-as]

tom-as
29.11.06, 18:25
witam

w fotografii jestem raczej beginner... no ale powoli do przodu ;)

na (oby dobry) początek coś takiego

Jeronimo
29.11.06, 18:28
ciekawy pomysl jednak swiatlo mi to niezbyt pasuje... takie walniete lampa ;-)

ale za to avatarek jest wypas szczegolnie ten znaczek po prawej :D

C+
29.11.06, 18:35
Przepał psuje całe zdjęcie :?

tom-as
29.11.06, 19:39
no ogolnie to fota robiona była bez lampy... przepał powstał od PSucia... mimo wszystko jakos z tym przepaleniem mi sie ta fota widzi najlepiej... no coz... moje krzywe oko widzialo to inaczej ;)

avatarek jest wypas szczegolnie ten znaczek po prawej
he he... dzięki :mrgreen:

tom-as
8.01.07, 15:36
kolejna fotka

2. wiatrak
http://img152.imageshack.us/img152/5150/wiatraksv1.jpg

kisi
8.01.07, 15:46
Byc moze taki masz styl, ale dla mnie troche za bardzo zPSuty

johan
8.01.07, 17:10
Pomysły fajne, gorzej z wykonaniem, albo obróbką.
Oba zdjęcia jakby z przepałem, lub zbytnio rozjaśniane w programach graficznych.
Nie bój się ciemności ;)
pozdrawiam

suchar
8.01.07, 19:00
Nie byloby zle, gdyby nie te przepalone miejsca. Za duzo tego jest. Wlasciwie cale niebo jest przepalone. Widac tez mocno szum na wiatraku, co jest pewnie czesciowo efektem przerobki. johan ma racje, nie boj sie ciemnosci. Srednie to zdjecie. Pierwsze bylo lepsze, byl pomysl, a tu jest go zdecydowanie mniej.
pzdr i zycze udanych fotek :)

Rafał Czarny
8.01.07, 20:31
Do uwag przedpiszców dodam sugestię, byś nie farbował zdjęć B&W. Jeśli już musisz to proponuję sepię, ale porządnie zrobioną.

tom-as
8.01.07, 21:32
johan, suchar, Rafał Czarny - dzięki za wskazówki

co do przepałów to sęk w tym, że mi się one ogólnie podobają.
tak czy inaczej postaram się wdrożyć powyższe rady w życie ;)

a teraz tak troche nieśmiało jeszcze jedno zdjęcie.. moze banalne, ale ja je lubie
(nietknięte PSem)

3.
http://img300.imageshack.us/img300/5183/07trawkawodazd8.jpg

zibi1303
8.01.07, 23:24
Ja bym powiedział, że jest raczej oryginalne. Prostota i gra światła i cieni przykuwa uwagę.
A to już duży atut. Nie mniej trzeba mieć odpowiedni nastrój aby to odebrać.
ta fotka zmusza do refleksji...

Podoba mi się :)

to fotki 3, bo 1 i 2 mi nie leżą. Z czasem będzie lepiej ;)

djus
8.01.07, 23:39
Ciekawe spojrzenie masz :) Fotka numer 1 nie podoba mi się w 2 poprawiłbym kontrasty może lepiej by wyszło a 3 taka niby pomysł jest ale tak nie do końca do mnie przemawia :) Ale idziesz w dobrą stronę jak jesteś dopiero początkującym jeśli dobrze zrozumiałem czytając twój wstęp :) Ja na początku to gorsze foty chyba robiłem chociaż to też tak nie można porównywać :) W każdym bądź razie rób więcej fotek a na pewno z czasem będą coraz lepsze ;) Pozdrawiam

suchar
9.01.07, 00:19
3. bardzo mi sie podoba. Tak malo i tak duzo. To zdjecie jest tak proste, a jak interesujace. Jak niewiele trzeba, by zrobic bardzo ciekawe zdjecie. Trzeba tylko miec byste oczy, ktore ty masz. Bardzo przyjemnie mi sie to oglada.

djus: czy moglbys uzywac przecinkow? Nie chce byc zlosliwy, w zadnym wypadku, tylko nie najlepiej sie czyta twoja wypowiedz bez interpunkcji. Pozdrawiam

kisi
9.01.07, 10:08
3 - bardzo fajna. Jestem ZA.

kali999
9.01.07, 19:12
A ja uważam iż jeśli lubisz takie przepalenia, rób tak dalej, zresztą to przepalenie dla mnie to poprostu high key i tyle.

tom-as
10.01.07, 10:01
zibi1303, djus, suchar, kisi, kali999 - dzięki za wypowiedzi.
Ciesze się, że 3. przypadła do gustu.

Co do przepaleń to narazie z nich nie zrezygnuje, ale jak juz wcześniej napisał johan... spróbuje zaprzyjaźnić się z ciemnością ;)

aga_piet
10.01.07, 11:46
Pomijam drobne szczegóły techniczne. Ten rodzaj zabawy z fotografią bardzo mi odpowiada. Ten typ patrzenia na rzeczywistość. Z ciekawością czekam na kolejne Twe zdjęcia.