Zobacz pełną wersję : Co wybrać E-500 czy Canon 400D
Co wybrać E-500 czy Canon 400D. Wiem że to trudny wybór ale może ktoś robił jednym i drugim i ma opinie. Proszę o pomoc.
Może napiszesz cos wiecej?
Do czego Ci ten aparat? Jakie masz preferencje?
Wybór jest bardzo prosty: masz sentyment do OLYMPUSA kupujesz E330 ,lub jak masz trochę więcej kasy to szarpnij się na D80 i nie zawracaj sobie głowy aparatami tylko pstrykaj foty bo to najważniejsze jest.
Wybór jest bardzo prosty: masz sentyment do OLYMPUSA kupujesz E330 ,lub jak masz trochę więcej kasy to szarpnij się na D80 i nie zawracaj sobie głowy aparatami tylko pstrykaj foty bo to najważniejsze jest.
Szczególnie jak się robi 5 fotek na miesiąc jest to ważne :twisted:
Co wybrać E-500 czy Canon 400D. Wiem że to trudny wybór ale może ktoś robił jednym i drugim i ma opinie. Proszę o pomoc.
Robię Olkiem, 400D się bawiłem, sporo robiłem 350D...
Napiszę tak - Olek - lepsza optyka, wykonianie, menu, ergonomia, świetne kolorki, aparaty mają coś za co dają się lubić... Wady - wizjer mały, szum - 1600 iso raczej tylko jako eksperyment, kreacja. Pamiętaj, że w Olku dostajesz za te pieniądze 2 obiektywy - trudno to przecenić...
Canon - wysokie iso gładsze, aparat nie za dobrze się trzyma (najlepeij sam pomacaj) i generalnie robi takie zabawkowate jak dla mnie wrażenie. Jakość plików - z jednej strony malutki szum - to na plus a z drugiej gorsza jak dla mnie kolorystyka i taka jakaś cecha, dzięki której odróżniam fotki z Canona - nie wiem jak to nazwać ale są takie trochę jak potraktowane jakimś blurem...
Wspomniany przez poprzednika D80 Nikona jest pewnie też wart polecenia - używałem go tydzień - największy walor do wymienionych przez Ciebie konstrukcji - wizjer - duży jasny... ale też zapłacisz za niego najwięcej...
Sam widzisz - to zależy - ja fotografuję E-500, zadowolony jestem jak najbardziej...
Tu jest grupa Olka i raczej ludzie będą Ci polecać Olki - to trochę tak, że się poleca coś co się kupiło samemu, żeby niejako zracjonalizować własny wybór - to samo dotyczy innych userów - każdy chwali co ma...
Moja rada - w Necie sporo sampli - pościągaj, pooglądaj - popatrz co ci się podoba - Twój gust ma tu duże znaczenie...
Druga rada - koniecznie pomacaj aparaty chociażby w jakimś sklepie, gdzie możesz to zrobić, jak leżą w ręce itd...
Pozdr...
dokladnie, posciagaj duze wersje plikow z aparatow ktore Cie interesuja,
i KONIECZNIE oddaj do labu. Poogladasz na papierze i zobaczysz ktore odbitki bardziej Ci leza po dwzgledem plastyki, koloru, zauwazalnosci szumu...