Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Co wybrać E-500 czy Canon 400D

Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Co wybrać E-500 czy Canon 400D

Co wybrać E-500 czy Canon 400D. Wiem że to trudny wybór ale może ktoś robił jednym i drugim i ma opinie. Proszę o pomoc.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Może napiszesz cos wiecej?
    Do czego Ci ten aparat? Jakie masz preferencje?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

robin102
    Gość
    Wybór jest bardzo prosty: masz sentyment do OLYMPUSA kupujesz E330 ,lub jak masz trochę więcej kasy to szarpnij się na D80 i nie zawracaj sobie głowy aparatami tylko pstrykaj foty bo to najważniejsze jest.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Wybór jest bardzo prosty: masz sentyment do OLYMPUSA kupujesz E330 ,lub jak masz trochę więcej kasy to szarpnij się na D80 i nie zawracaj sobie głowy aparatami tylko pstrykaj foty bo to najważniejsze jest.
    Szczególnie jak się robi 5 fotek na miesiąc jest to ważne

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Re: Co wybrać E-500 czy Canon 400D

Cytat Zamieszczone przez pepe96
    Co wybrać E-500 czy Canon 400D. Wiem że to trudny wybór ale może ktoś robił jednym i drugim i ma opinie. Proszę o pomoc.
    Robię Olkiem, 400D się bawiłem, sporo robiłem 350D...
    Napiszę tak - Olek - lepsza optyka, wykonianie, menu, ergonomia, świetne kolorki, aparaty mają coś za co dają się lubić... Wady - wizjer mały, szum - 1600 iso raczej tylko jako eksperyment, kreacja. Pamiętaj, że w Olku dostajesz za te pieniądze 2 obiektywy - trudno to przecenić...
    Canon - wysokie iso gładsze, aparat nie za dobrze się trzyma (najlepeij sam pomacaj) i generalnie robi takie zabawkowate jak dla mnie wrażenie. Jakość plików - z jednej strony malutki szum - to na plus a z drugiej gorsza jak dla mnie kolorystyka i taka jakaś cecha, dzięki której odróżniam fotki z Canona - nie wiem jak to nazwać ale są takie trochę jak potraktowane jakimś blurem...
    Wspomniany przez poprzednika D80 Nikona jest pewnie też wart polecenia - używałem go tydzień - największy walor do wymienionych przez Ciebie konstrukcji - wizjer - duży jasny... ale też zapłacisz za niego najwięcej...
    Sam widzisz - to zależy - ja fotografuję E-500, zadowolony jestem jak najbardziej...
    Tu jest grupa Olka i raczej ludzie będą Ci polecać Olki - to trochę tak, że się poleca coś co się kupiło samemu, żeby niejako zracjonalizować własny wybór - to samo dotyczy innych userów - każdy chwali co ma...
    Moja rada - w Necie sporo sampli - pościągaj, pooglądaj - popatrz co ci się podoba - Twój gust ma tu duże znaczenie...
    Druga rada - koniecznie pomacaj aparaty chociażby w jakimś sklepie, gdzie możesz to zrobić, jak leżą w ręce itd...
    Pozdr...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar konukera
    Mieszka w
    Wafka
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dokladnie, posciagaj duze wersje plikow z aparatow ktore Cie interesuja,
    i KONIECZNIE oddaj do labu. Poogladasz na papierze i zobaczysz ktore odbitki bardziej Ci leza po dwzgledem plastyki, koloru, zauwazalnosci szumu...
    I'm so happy with my new black body.
    Fotografia reklamowa, eventy, konferencje, Warszawa - http://www.fantasmatic.pl/