PDA

Zobacz pełną wersję : Pies stróżujący

Tadeusz Jankowski
25.10.06, 18:30
Prosze o opinie, jeżeli czas pozwoli.
Pzdr, TJ

https://forum.olympusclub.pl/imgimported/2006/10/TJPiesStrozujacy-1.jpg
źródło (http://i93.photobucket.com/albums/l52/Tadeusz_Jankowski/TJPiesStrozujacy.jpg)

luc4s
25.10.06, 18:33
Ciekawie upatrzone :)

Jeronimo
25.10.06, 18:43
jakby bylo wiecej slonca to dalbym tytul "piekarnik" :D

Tadeusz Jankowski
25.10.06, 18:51
jeronimo,
Piesek by nie był taki wyluzowany. Przybysze z południowo wschodniej Azji spoglądali na niego łakomym wzrokiem, im to bez róznicy. Ale w piekarniku by był niemal półproduktem.
Pzdr, TJ

robin102
25.10.06, 19:12
Piesek w fajnej pozie. Grunt to mieć zawsze przy sobie aparat. Chyba bez polarka fotnięte ???
ps.
ja bym dał tytuł: autoalarm

Tadeusz Jankowski
25.10.06, 19:18
Robin,
Bez polarka zdjęte, pies się ledwo co przebudził z czuwającej drzemki i uniosl lebek w celu obserwacji horyzontu. Po 10 sekundach już miał bardzo standardową minę. Nie było czasu na kombinowanie. Po obejrzeniu gotowego zdjęcia powziąłem taką ideę, a mianowicie fakt wybłyszczenia szyby świadczy o tym, że to jest szyba, a tam jest wnętrze, szyba jest przegrodą, za którą piesek czuje się bezpiecznie. Może z polarkiem było by lepsze, a może i nie.
Pzdr, TJ

Homek
25.10.06, 20:18
Luzik, normalnie luzik w perspektywie.
Czego i sobie życzę...

WUJEK MARO
25.10.06, 21:23
Luzik, normalnie luzik w perspektywie.
Czego i sobie życzę...

:-) ??? :-)

Rafał Czarny
26.10.06, 10:17
Zabawnie ujęte. Pies patrzy i myśli: "ale gość ma zajebistego Olympusa". :D

emc2
26.10.06, 21:15
Ciekawą perspektywę tworzy maska samochodu z szybą, za którą leży piesek. Dodatkowo, jak napisałeś, ta szyba odgradza pieska od świata pełnego samochodów, ruchu i zgiełku - a on tam leży jak Rzymianin podczas biesiady. Wygrany kontrast sytuacyjny.

--
emc2

Tadeusz Jankowski
26.10.06, 21:25
Dziekuje wszystkim za opinie. Wzbogaciły mnie bardzo, a może i inni coś skorzystali z nich.
Ogólnie podzielam interpretację forumowiczów.
Szczególnie tych, którzy docenili minę i pozę pieska, tzn. wszystkich, a z imienia - Robina, Rafała i emc2. Podoba mi się metaforyczne nawiązanie do postawy rzymskiego biesiadnika.
Pzdr, TJ

janekb
26.10.06, 23:42
Ze strony chciałem tylko dodać, że pomimo wielu dodatkowych elementów na tym zdjęciu, wzrok zdecydowanie biegnie do pieska - to mi się podoba.

Pozdrawiam