PDA

Zobacz pełną wersję : zameczek Wojnowice w HDR

lessie
20.10.06, 09:07
oceńcie to jak wyszło i czy Wam leży...ja powoli mam dość HDRowania choć ma to swój klimacik....
http://www.mm.pl/~lewandowska1/wojnowice2006/
przepraszam że link ale nie sposób tego tu wrzucić, przegląda się b.łatwo, fotki nie za duże, nie powinno być problemów
Wszystko robione Zuiko 14-45 z E-1, 3/5 ekspozycji wyciągane z jednego RAWa w skoku co 1,5EV i klejone w Photomatixie.

kisi
20.10.06, 09:12
Większosc wyglada nierzeczywiscie. Jeslit o efekt zamierzony to udalo ci sie. W przeciwnym razie przegiałeś. Swietnie nadawalby by sie do gierki/strzelanki w sredniowieczu - swietnie oddawaly by klimat.

lessie
20.10.06, 09:15
przegięcie planowe - właśnie o taki klimacik mi chodziło...niektóre powiedziałbym że "niedogięte"... ;)
zastanawiam się jak to odbiera ktoś inny ( bo ja swoje zdanie znam i zmieniam co 5 min :mrgreen: )

WUJEK MARO
22.10.06, 16:20
Znam dobrze ten obiekt i to jego pierwsze zdjęcia, które mnie zainteresowały. Widzę, że obfotografowałeś go dokładnie :-) Z przedstawionej przez Ciebie serii podobają mi się fotki nr 19 i 21 - odbicia w wodzie, choć może w tym wypadku HDR nie jest do końca potrzebny.

Smerf Maruda
22.10.06, 16:50
oceńcie to jak wyszło i czy Wam leży...ja powoli mam dość HDRowania choć ma to swój klimacik....

A mi się podoba.

lessie
23.10.06, 10:17
dzięki
Maro - rzeczywiście nie do wszystkiego pasuje HDR ale tu chciałem żeby wszystkie miały podobny charakter. Zwykle i tak robię wersję gołą, czyli objechaną jedynie pod kątem WB ( rzadko odkąd mam E-1), kontrastem i nasyceniem barw. Do tego czasem pobawię się jakimiś efektami na warstwach, HDR, itp...

WUJEK MARO
24.10.06, 00:01
dzięki
Maro - rzeczywiście nie do wszystkiego pasuje HDR ale tu chciałem żeby wszystkie miały podobny charakter

I bardzo dobrze lessie - całość tworzy bardzo ciekawą serię.