Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: zameczek Wojnowice w HDR

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

zameczek Wojnowice w HDR

oceńcie to jak wyszło i czy Wam leży...ja powoli mam dość HDRowania choć ma to swój klimacik....
    http://www.mm.pl/~lewandowska1/wojnowice2006/
    przepraszam że link ale nie sposób tego tu wrzucić, przegląda się b.łatwo, fotki nie za duże, nie powinno być problemów
    Wszystko robione Zuiko 14-45 z E-1, 3/5 ekspozycji wyciągane z jednego RAWa w skoku co 1,5EV i klejone w Photomatixie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Większosc wyglada nierzeczywiscie. Jeslit o efekt zamierzony to udalo ci sie. W przeciwnym razie przegiałeś. Swietnie nadawalby by sie do gierki/strzelanki w sredniowieczu - swietnie oddawaly by klimat.
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    przegięcie planowe - właśnie o taki klimacik mi chodziło...niektóre powiedziałbym że "niedogięte"...
    zastanawiam się jak to odbiera ktoś inny ( bo ja swoje zdanie znam i zmieniam co 5 min )

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Znam dobrze ten obiekt i to jego pierwsze zdjęcia, które mnie zainteresowały. Widzę, że obfotografowałeś go dokładnie Z przedstawionej przez Ciebie serii podobają mi się fotki nr 19 i 21 - odbicia w wodzie, choć może w tym wypadku HDR nie jest do końca potrzebny.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Re: zameczek Wojnowice w HDR

Cytat Zamieszczone przez lessie
    oceńcie to jak wyszło i czy Wam leży...ja powoli mam dość HDRowania choć ma to swój klimacik....
    A mi się podoba.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    dzięki
    Maro - rzeczywiście nie do wszystkiego pasuje HDR ale tu chciałem żeby wszystkie miały podobny charakter. Zwykle i tak robię wersję gołą, czyli objechaną jedynie pod kątem WB ( rzadko odkąd mam E-1), kontrastem i nasyceniem barw. Do tego czasem pobawię się jakimiś efektami na warstwach, HDR, itp...

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    dzięki
    Maro - rzeczywiście nie do wszystkiego pasuje HDR ale tu chciałem żeby wszystkie miały podobny charakter
    I bardzo dobrze lessie - całość tworzy bardzo ciekawą serię.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów