Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : ptaśki

kruki68
1.10.06, 20:47
Zdjęcia może i są banalne ale mnie się podobają, na niektórych ładnie słoneczko zagrało

Tylko nie wiem czemu w pełnym słońcu AF nie zawsze mi dobrze ostrzy, czy wy też tak macie (tu akurat wstawiam te w miarę ostre :) )

pozdro wszystkim

robin102
1.10.06, 22:27
3 swietna , warto by HS-em podciagnąć to by dziubki bylo widać

dka
2.10.06, 13:46
zdjecie typu nr 2 - costam w galeziach jest zbyt malo znaczace jesli chodzi o ptaka. za duzo galezi - za malo ptaka. o tym, ze byl dalego i wysoko nie chce slyszec, ani czytac:)
za to nierozlaczki juz cos reprezentuja. ba! sa ekstra, tylko cos tam bardzo mala go. niby na najblizsze piorka. przydaly by sie cale ostre.

ptaszek nr 4 prezentuje sie idealnie.

rameczki robisz chlujne.

kruki68
2.10.06, 14:34
Niestety nierozłączki były robione przez szybę i to niezbyt czystą :(,

a co to znaczy że rameczki są "chlujne", czy to odwrotność do " niechlujne" ? :mrgreen:

pozdrawiam

dka
2.10.06, 14:41
a co to znaczy że rameczki są "chlujne", czy to odwrotność do " niechlujne" ?

dokladnie tak. niechlujnosc ramek moze doprowadzic do zlego odbioru zdjecia. twoje, jak dla mnie sa wlasnie ok. choc blending (mieszanie, bo tak rozumiem ich legende) powoduje ze jasne obszary i ciemne obszary wylewaja sie w tlo. jednak na naszym forumowym szarym zdaja egzamin.

btw: dni szarego tla na olympusclub.pl sa policzone :twisted:

nib
2.10.06, 22:59
3 urocza 4 tez ladna.

C+
3.10.06, 07:59
3 bardzo fajnie uchwycone :D

Wiktoria
5.11.06, 19:38
gawron - średnio
kos - ładny, mogłoby być większe zbliżenie ;)
nierozłączki - super :mrgreen:
szpak - to samo :mrgreen:

Dag
5.11.06, 23:28
tylko dlaczego takie male ????

WUJEK MARO
6.11.06, 00:29
Najciekawsze kompozycyjnie jest zapewne zdjęcie nr 3 (nierozłączki). Ale fotka pierwsza oddaje specyficzny klimat miejsca. Fotka druga odstaje nieco od reszty.

kuba_psk
6.11.06, 15:45
Na trojce wspaniale swiatlo miales, ladnie ulozylo sie na pniu drzewa a galazki i liscie daly rozne cienie co mi sie podoba. Kolorki przez to mocne i zywe. Czworka to juz kwestia kompozycji, ale ladnie to tak podgladac? ;)

szklarz
6.11.06, 20:53
Fajna ta 3 i 4