Zdjęcia może i są banalne ale mnie się podobają, na niektórych ładnie słoneczko zagrało
Tylko nie wiem czemu w pełnym słońcu AF nie zawsze mi dobrze ostrzy, czy wy też tak macie (tu akurat wstawiam te w miarę ostre)
pozdro wszystkim
Zdjęcia może i są banalne ale mnie się podobają, na niektórych ładnie słoneczko zagrało
Tylko nie wiem czemu w pełnym słońcu AF nie zawsze mi dobrze ostrzy, czy wy też tak macie (tu akurat wstawiam te w miarę ostre)
pozdro wszystkim
E-500 + 14-45 + 40-150 + 135-400
3 swietna , warto by HS-em podciagnąć to by dziubki bylo widać
zdjecie typu nr 2 - costam w galeziach jest zbyt malo znaczace jesli chodzi o ptaka. za duzo galezi - za malo ptaka. o tym, ze byl dalego i wysoko nie chce slyszec, ani czytac
za to nierozlaczki juz cos reprezentuja. ba! sa ekstra, tylko cos tam bardzo mala go. niby na najblizsze piorka. przydaly by sie cale ostre.
ptaszek nr 4 prezentuje sie idealnie.
rameczki robisz chlujne.
Niestety nierozłączki były robione przez szybę i to niezbyt czystą,
a co to znaczy że rameczki są "chlujne", czy to odwrotność do " niechlujne" ?![]()
pozdrawiam
E-500 + 14-45 + 40-150 + 135-400
dokladnie tak. niechlujnosc ramek moze doprowadzic do zlego odbioru zdjecia. twoje, jak dla mnie sa wlasnie ok. choc blending (mieszanie, bo tak rozumiem ich legende) powoduje ze jasne obszary i ciemne obszary wylewaja sie w tlo. jednak na naszym forumowym szarym zdaja egzamin.a co to znaczy że rameczki są "chlujne", czy to odwrotność do " niechlujne" ?
btw: dni szarego tla na olympusclub.pl sa policzone![]()
3 urocza 4 tez ladna.
3 bardzo fajnie uchwycone![]()
gawron - średnio
kos - ładny, mogłoby być większe zbliżenie![]()
nierozłączki - super![]()
szpak - to samo![]()
tylko dlaczego takie male ????
Najciekawsze kompozycyjnie jest zapewne zdjęcie nr 3 (nierozłączki). Ale fotka pierwsza oddaje specyficzny klimat miejsca. Fotka druga odstaje nieco od reszty.