Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : brzydkie ptaszysko w ładnym miejscu

robin102
16.09.06, 22:18
Dosłownie drugie moje zdjecie w życiu zrobione ptakowi.
Co o nim myślicie ???

http://i62.photobucket.com/albums/h108/robin102/P9142728nn.jpg

excel
16.09.06, 22:44
Robin,

Piekne! Przede wszystkim czern pior w polaczeniu z przeplatajaca sie zielenia listkow i piekna czerwienia jarzebinowych kuleczek jest wspaniala. Stworzyles uroczy romantyczny chaos. Jezeli jehstes fanem PS, to sprobuj wymazac listki zakrywajace udo ptaszyska. To jedyny – moim zdaniem, mankament, poza tym proponuje zajac mioejsce na ambonie (mysliwskiej) i wy(pod)patruj ptasie towarzystwo, szczegolnie miedzy uroczymi kuleczkami jarzebiny.

Pozdrawiam,
excel

Marylka
16.09.06, 23:32
Zgadzam się z excelem. Fotka jak najbardziej udana, te brzydkie ptaszysko ładnie tam wygląda. Pozdrawiam.

djus
17.09.06, 00:00
Mi również bardzo się podoba fota :)

juka
17.09.06, 00:43
Ładniunie:)
Jakbyś tak chlasnął 1/5 od góry i strzepnął z ptaka liscie to by bylo piknie:) kolorki i kontrast fajne.
pzdr

emc2
17.09.06, 01:05
Jak intruz w raju. Bardzo ładnie wyszła faktura czarnych piór w sąsiedztwie żywych kolorów owoców i liści, oświetlonych słońcem. Dobrze wyostrzone zdjęcie, co przy czasie 1/160 i ogniskowej 300mm nie było zapewne łatwe. A ptak pewnie po chwili odlecial...

--
emc2

robin102
17.09.06, 12:44
Dzieki za komenty , fotka tak zwana "przechodnia" Można było lepiej to zrobić , lepszy kadr itd, ale było pół sekundy na jedno klapnięcie lustra i furrrrr poleciał.
Górę kadru rzeczywiście można by uciąć.

szklarz
17.09.06, 19:19
Bardzo ładne

Smerf Maruda
17.09.06, 20:29
Ładne zdjęcie. Pytanie: to pełny kadr jest?

Rafał Czarny
18.09.06, 08:42
Dosłownie drugie moje zdjecie w życiu zrobione ptakowi.

Robin, jesteś o dwie ptasie foty lepszy odemnie. Podoba mi się Twoje ptaszysko, listki nie przeszkadzają.

robin102
18.09.06, 08:45
Pełny kadr bez ucinania . Próbowałem góry trochę uciąć ,ale jakoś po jarzębince szło więc tak zostawiłem.

PioRo
18.09.06, 18:36
Bardzo ładne zdjęcie!
jak na tak "szybkie" ujęcie to bardzo dobrze ptaszysko "ustawiło się" w stosunku do tła - linia lisci zasłaniających nogę nie przesłania skrzydła, a ułożenie brzegu listka pod gardłem tworzy wokół konturu ptaka coś w rodzaju poświaty. Gdyby obie linie przebiegały bliżej lub dalej od siebie efekt nie byłby tak fajny. Czy to przypadek, czy udało się tak celowo kadrować?
Bardzo ładna kolorystyka!
Pozdrawiam

Smerf Maruda
18.09.06, 19:36
Pełny kadr bez ucinania . Próbowałem góry trochę uciąć ,ale jakoś po jarzębince szło więc tak zostawiłem.

Nie wiem czemu, ale mam wrażenie, że wygląda jak wycinek 100% kadru -- może to pióra z brzuszka, może to jarzębiny, ale mam pikselozę przed oczami.

Za dużo siedzę przed komputerem...