PDA

Zobacz pełną wersję : człowiek, koń, przechył

juka
14.09.06, 18:13
takie tam stare, pokochane i wygrzebane z Olka 765 jeszcze...
czekam...:)

Jeronimo
14.09.06, 18:28
piekny kadr no i jeszcze ten koles z tylu ;-)

szklarz
14.09.06, 19:30
Fajny kadr marzy mi sie taki bez jezdzca

juka
14.09.06, 19:51
Szklarz, bez jeźdźca będzie ciężko. Konie w naturze nie robią aż takich głupot, a jeśli - to niezwykle rzadko...:) Niestety większość konkurencji w stylu western, wbrew pozorom, ma niewiele wspólnego z naśladowaniem swobodnego ruchu. Do takich przechyłów konie zmuszane są przez człowieka.

BTW, miło że się widzi:)

Tadeusz Jankowski
14.09.06, 20:23
Podoba mi się przede wszystkim dynamika - przechył konia i kurz spod kopyt. Widoczny jest koński wysiłek - pewne napięcie w sylwetce, umiejętności jeźdźca - swoboda w wykonywaniu zwrotu, światło jest dobrze skonsumowane przez aparat (raczej przez fotografa, który to wszystko ujął), cień kapekusza na twarzy ujeżdżacza dodaje plastyki, jak również cień konia i świetlistość kurzu. Troszkę poręcze psują obraz, ale klimatu dodaje drugi jeździec w tle.
W sumie zdjęcie, które jest porządnym źródłem do dyskusji, na tak oczywiście.
Pzdr, TJ

szklarz
14.09.06, 20:34
Juka
Pare tygodni temu w zukowicach kolo Tarnowa byly zawody w stylu western
do dzisjaj zaluje ze na nich nie bylem.

nib
14.09.06, 20:43
jak dla mnie ten 2 konik w tle zakluca moj odbior zdjecia, poniewaz tutaj jest kowboy a tam jezdziec sportowy. to razem jak dla mnie nie gra. ale pierwszy plan jest jak najpardziej na plus

juka
14.09.06, 21:30
cóż za skrajny odbiór drugiego planu:) a ja tak długo czekałam, by złapac je równolegle:)
dzieki za komentarze i cieszy ze sie podoba:)
pzdr

juka
14.09.06, 21:32
Szklarz, żałuj. Bo chociaż ja od westernu stronię, to jednakowoż kawał niesamowitego widowiska.

Rafał Czarny
14.09.06, 22:39
Świetna fota. Bardzo mi się podoba. Jedyna drobna uwaga - dziwne proporcje boków. Ja staram się tak kadrować, żeby fota miała 4:3, 3;2 lub kwadrat. A u ciebie taki prawie kwadrat. Ale to drobazg, a fota świetna. Bez człowieka to nie byłoby to.

juka
15.09.06, 11:40
Rafale, proporcje dobrane, tak by noga czworonoga wyznaczała przekatną. A tak se wymyśliłam i mi sie podoa, a co:)
pozdro

Homek
15.09.06, 16:30
OKi dla Juki ;)

robin102
15.09.06, 22:36
KURDE KURDE KURDE i jednym słowem jak dla mnie ŚŚŚŚwietna fotka.

juka
16.09.06, 21:13
KURDE, KURDE, KURDE
Dziekuję wszystkim za tak miły odbiór jednego z ważniejszych dla mnie zdjęć...

bardzo pozdrawiam :)