takie tam stare, pokochane i wygrzebane z Olka 765 jeszcze...
czekam...![]()
takie tam stare, pokochane i wygrzebane z Olka 765 jeszcze...
czekam...![]()
juka
piekny kadr no i jeszcze ten koles z tylu![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Fajny kadr marzy mi sie taki bez jezdzca
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
Szklarz, bez jeźdźca będzie ciężko. Konie w naturze nie robią aż takich głupot, a jeśli - to niezwykle rzadko...Niestety większość konkurencji w stylu western, wbrew pozorom, ma niewiele wspólnego z naśladowaniem swobodnego ruchu. Do takich przechyłów konie zmuszane są przez człowieka.
BTW, miło że się widzi![]()
juka
Podoba mi się przede wszystkim dynamika - przechył konia i kurz spod kopyt. Widoczny jest koński wysiłek - pewne napięcie w sylwetce, umiejętności jeźdźca - swoboda w wykonywaniu zwrotu, światło jest dobrze skonsumowane przez aparat (raczej przez fotografa, który to wszystko ujął), cień kapekusza na twarzy ujeżdżacza dodaje plastyki, jak również cień konia i świetlistość kurzu. Troszkę poręcze psują obraz, ale klimatu dodaje drugi jeździec w tle.
W sumie zdjęcie, które jest porządnym źródłem do dyskusji, na tak oczywiście.
Pzdr, TJ
Juka
Pare tygodni temu w zukowicach kolo Tarnowa byly zawody w stylu western
do dzisjaj zaluje ze na nich nie bylem.
Pozdrawiam
Adam Gandziarowski
jak dla mnie ten 2 konik w tle zakluca moj odbior zdjecia, poniewaz tutaj jest kowboy a tam jezdziec sportowy. to razem jak dla mnie nie gra. ale pierwszy plan jest jak najpardziej na plus
cóż za skrajny odbiór drugiego planua ja tak długo czekałam, by złapac je równolegle
dzieki za komentarze i cieszy ze sie podoba
pzdr
juka
Szklarz, żałuj. Bo chociaż ja od westernu stronię, to jednakowoż kawał niesamowitego widowiska.
juka
Świetna fota. Bardzo mi się podoba. Jedyna drobna uwaga - dziwne proporcje boków. Ja staram się tak kadrować, żeby fota miała 4:3, 3;2 lub kwadrat. A u ciebie taki prawie kwadrat. Ale to drobazg, a fota świetna. Bez człowieka to nie byłoby to.